|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Dzisiaj spotkała mnie mega niespodzianka! Narzeczony kupił samochód !
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje skórki na przykład odrastają w ślimaczym tempie i wycinanie wystarczy im na ponad 2 m-ce jak nie lepiej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)))) jest piękne nowe i duże lecę się przejechać może nic nie rozpieprze haha
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu miła niespodzianka facet pomyślał i odłożył sam
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł lasencję.
Po ponad dwóch tygodniach laby i nieobecności powracam. Oczywiście Was nie nadrobię ale wszystkim gratuluję pozałatwianych spraw. My po wakacjach i spóźnionej podróży poślubnej czujemy się opaleni jak skwarki, wypoczęci, szczęśliwi i zakochani jeszcze bardziej
|
|
#1358 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
butów już nie focę, bo się na nie obraziłam ![]() jak kupię wkładki i się okaże, że rozmiar ok, to w nich pójdę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Btw. ja mam maile 2, jeden chyba od 10 lat, a ludzie co kwartał zmieniają dobre podejście do kawalerskiego Cytat:
ale, że sam odłożył na auto?? podziwiam
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byliśmy na naszej sali z moją mamą i mamą TŻ'ta. Przyjechała, żeby salę obejrzeć
Baaardzo jej się podobała. Akurat były okrągłe stoły na 12 osób i przepadliśmy Zamiast 3 długich robimy okrągłe. Oczywiście cała koncepcja dekoracji padła, więc znowu trzeba się z florystką spotkać... I zrobić te nieszczęsne winietki
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
bardorja gratuluję auta!! jak przejażdżka?
|
#1361 |
|
Winter is coming
|
Bardorja gratuluję nowej fury, ale szczerze mówiąc nie ogarniam, jak chłop bez twojej wiedzy odłożył na nią pieniądze
Może ja mam za dużą kontrolę nad kasą mojego Btw jedną z pierwszych rzeczy, jaką zrobiliśmy po ślubie było wspólne konto. Nareszcie nie musimy się za nic rozliczać, co za ulga. W sumie to nie wiem, czemu nie zrobiliśmy tego wcześniej. Kiedyś byłam zwolenniczką osobnych kont, ale po latach składania się na wszystko mam to gdzieś i wolę jedno. Atomoowka, fajnie, że urlop się udał
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym u nas byłoby mnóstwo rozmów wspólnych, JAKIE auto kupimy, bo oboje siedzimy w temacie
|
||
|
|
|
#1363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że podróż udana!Co do wspólnego konta, to my wspólnego nie mamy, ale w zasadzie jakbyśmy mieli, bo jako że mamy w tym samym banku, przelewy przechodzą w sekundę i w zasadzie jak tylko któreś z nas na coś potrzebuje to przelewa drugiemu, a jak np. trzeba zapłacić rachunek i u mnie brakuje, to TŻ płaci itp. Bez dzielenia "bo to ja zapłaciłem/łam". Wczoraj rozdaliśmy przedostatnie zaproszenie, od razu z potwierdzeniem. Siedzieliśmy u znajomych od 17:30 do 2 w nocy było prze-ge-nial-nie! Znajome małżeństwo a rzadko się widujemy, nie wiem czemu, bo po prostu dogadujemy się wspaniale i jaram się jak dziecko, że było tak zaje*** Może to głupio brzmi ale my rzadko wychodzimy i nie mamy za dużo wspólnych znajomych, więc takie posiadówy cieszą ogromnie ![]() |
||
|
|
|
#1364 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sam: ) my mamy oddzielne konta i jedno wspólne. Ale mówił że planował to wcześniej jak byłam w ciąży więc robieniu to zajęło ale jestem szczęśliwa że mi'taka niespodziankę zrobił. Super !!!!!!! Nie chciałam wysiadać z niego no i jest combi taki wielki że do bagażnika wchodzi wszystko wózek cały walizki bujak łóżko turyst i inne ☠☠☠☠☠☠☠y! Cytat:
a ja jestem typową kobietą haha mnie interesuje jak wygląda jaki ma kształt przód i tył i kolor auta i tyle. Narzeczony dobrze zna mój gust więc w ciemno mogłabym mu zaufać z wyborem auta bo ma wszystko czego mi trzeba oraz wszystko wiem trzeba jemu w aucie rzeczy które dla mnie są zbędne jak np jakiś zmienny tryb sportowy ?? Po cholerę mu to, to nie wiem. Cytat:
Co do kont jak już pisałam ciut wyżej. my mamy 3 konta. jedno moje jedno jego i jedno wspólne. a no i jeszcze konto małego~ taki fundusz. !!!!dziewczyny z dziećmi!!!! bardzo dobry pomysł. Wpłacacie co miesiąc jakąś kwotę i do 25 lat albo i więcej i potem jak dziecko dorosnie to ma kase np na wesele Idę opalac dupsko do basenu bo moje chłopaki pojechali na przejażdżkę. Śmieje się bo mój syn póki co za dużo nie rozumie tatuś tłumaczy wszystko co auto w środku ma.: )
|
|
#1365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnośnie większych wydatków to też bym się wkurzyła najpierw gdyby kupił auto bez mojej wiedzy, nie siedzę w temacie (podziwiam kobiety, które się tym interesują), ale swoje widzi misie mam :P A swoją drogą właśnie mam jeden powód do "radości", że ślub odwołany. Obudziłam się z strasznym bólem ucha i karku w pt, myślałam, że źle spałam czy coś, a dziś się okazało, że ósemka. Rwanie mam w przyszły weekend i po ostatnich przejściach wiem, że do 23.08 by się nie zagoiło.
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba niezaradna życiowo jestem bo jak mam w planach jakiś większy wydatek w tajemnicy przed tż (np.:prezent urodzinowy) to te kilka stów odkładam 2-3 m-ce. A odłożyć na boku kilkanaście albo kilkadziesiąt tysięcy - no nie wyobrażam sobie
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to odwołany??? To kiedy będzie?
|
|
#1368 |
|
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że wszystkie wczorajsze śluby i wesela udały się w 100% pomimo upałów!
![]() My dostaliśmy już chyba ponad połowę potwierdzeń, póki co niewiele osób odmawia Kupiliśmy koszulę, krawat i spinki dla TŻ, częściowo ubraliśmy też rodzinę Natomiast nie dzwonią z salonu ws.mojej sukni - od momentu zamówienia (czyli stycznia) ciiiisza. Z jednej strony nie pali mi się, żeby ją mierzyć, bo jeszcze trochę czasu mam, a z drugiej chyba wypadałoby się zorientować na czym stoję...
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na prezent tz zazwyczaj odkładam pół roku
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy z Tżtem w sumie 3konta. Jedno moje, jedno od Niego i trzecie wspólne gdzie zbieramy na nasze weselicho. Po ślubie zostanie tak samo
w rezultacie wygląda to tak, ze tz po swojej wypłacie przelewa mi jakas tam kwote i ja z mojej wypłaty i z tego co on mi przelewa mam kase dla siebie i kupuje za to zarcie, chemie itp. On ze swojej kasy płaci wszystkie rachunki, odklada pieniążki i jak gdzies wychodzimy to On płaci, taki podział ![]() A jak cos wdrozszego chce sobie kupic (co ostatnio rzadko sie zdarza) to Tż przelewa mi pieniazki albo daje gotówe taki podział jest odkąd razem mieszkamy, wcześniej nie bylo mowy o wspólnej kasie
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-08-03 o 12:29 |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
hej, gratuluje wszystkim zonkom wczorajszym, ja po weselichu ledwo zywa :") zlapalam welon, tz zlapal krawat
jedynie glupie bylo to, ze potem zamiast normalnego tanca, tz byl "rura" a ja mialam wokol niego tanczyc... a strasznie tego nie lubie wiec chodzilam sobie tylko troche sie tak pogibałam ze wyszlam na sztywniaka. ale krecenie dupa przy 'rurze' noto niestety nie moja bajka
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
nie było mnie troszke ale wszystko starałam się przeczytać. Szczęśliwe Żonki wczorajsze , życzę Wam samych pięknych i radosnych chwil w życiu , braku problemów i dużo dużo miłości tak wielkiej jak wczoraj- przez całe wspólne życie a ja jakoś straciłam wene do przygotowań , jakiś tydzień spóźnia mi się @, jutro robie test i jestem przerażona.Mam nadzieję że to po prostu stres przedślubny tak podziałał. Poza tym jutro jadę sie farbować, dogadujemy szczegóły z fotografem , cukiernią i jedziemy zapytać co z obraczkami bo mieliśmy dostac info w ciągu 2 tygodni a tu już 3 przeleciały. Jest tak gorąco że się rozpływam , u Was też? Mam nadzieję że za 3 tygodnie będzie chłodniej Cytat:
uciekam się obijać ![]() miłego dnia PMki Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2014-08-03 o 14:00 |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Jak na razie nie wiadomo czy w ogóle będzie. Staramy się między sobą wszystko poukładać, ale łatwo to nie jest.
Cytat:
Też nie lubię takich akcji, no ale ważne, że na swoim weselu nie zrobisz pewno "tańca na rurze" kiss12550 - W tym cieple każdemu może się odechcieć przygotowań, zresztą przygotowania są super fajne ale chyba też można ich mieć w pewnym momencie już dość bo dużo się tego robi.
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kiss, współczuję przeżyć,
, żeby wynik był ok!Cytat:
Ja dziś byłam z mamą na spotkaniu z managerem i chyba jednak zdecydujemy się na grilla zamiast jednej kolacji. Poza tym niestety znowu mam masę wątpliwości co do sali, od początku nie byłam nią zachwycona, ale dziś normalnie boję się, czy będzie ładnie na fotach wyglądać Co prawda znalazłam np. zdjęcia Czepiela, który robił tam foto i chyba wygląda dość ładnie, mam nadzieję, że dla przeciętnej osoby to sala jak sala, a tylko ja tak masakrycznie zwracam uwagę na każdy detal...Ale już nic nie zrobię, mam nadzieję, że po prostu w dniu ślubu nie będzie mi to przeszkadzać. Niestety doszedł do tego jeszcze jeden minus, bo okazało się, że nie możemy wnieść własnego piwa... cały czas była mowa o braku korkowego, więc luz, a dziś pytamy kiedy przywieźć alkohol, bo chcemy wino, wódkę i piwo, a facet mówi, że w piątek, ale piwo musimy wziąć od nich... w umowie nie mamy mowy o korkowym i własnym alkoholu, a przy podpisywaniu umowy nie pamiętam czy mówiłyśmy coś o piwie - jak było mówione, że bez korkowego to myślałam że obejmuje to każdy alkohol. A facet tak nas zagadał, że nawet jakoś się nie kłóciłyśmy o to, ech... a TŻ jest na mnie teraz wściekły, bo dobre piwo to było jedyne, na czym mu mega zależało podczas wesela A tak to jesteśmy skazani na drogie "siuśki" lanego Okocimia... w dodatku w cenie 300zł za małą beczkę (ok. 60 piw), co dla nas to i tak zdecydowanie za dużo, więc wydatek duży, a zbędny (bo ludzie nie wypiją aż tyle piwa). Ale piwo musimy mieć, bo wiem, że kilka osób będzie piło tylko piwo.Poza tym dziś TŻ był pierwszy dzień na stażu, mam ewidentny syndrom odstawienia, myślałam, że się rozpłaczę w połowie dnia (do tej pory on pracował z domu i ja też). Musimy się przyzwyczaić, ale będzie chyba ciężko... niestety na stażu mu się nie podoba, zero organizacji, dziś 8h czytał jakąś ustawę i mówił, że nie zrobiłoby to nikomu różnicy jakby wyszedł o 12 zamiast 15:30, no ale siedział do końca. Po powrocie zaliczyliśmy kłótnię o to piwo, obwinia mnie, że to ja źle załatwiłam, że nie będziemy mogli tego piwa własnego mieć i w ogóle jakoś tak ech...Na domiar złego zaczęłam rozchadzać swoje buty i niestety jeden mnie gniecie w mały palec i jego "towarzystwo". O dziwo prawy, a zawsze wszystkie buty gniotły mnie w palce lewej stopy. Mam nadzieję, że się rozbiją... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-08-04 o 17:50 |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, ale okropna ta zabawa
![]() An, szkoda, że tak wyszło z tym piwem... Co do sali, to jak florystka ogarnięta, to będzie ładnie ![]() Ja się na tę salę nie zdecydowałam właśnie dlatego, że musielibyśmy szukać florystki, a chcieliśmy ciąć koszty, gdzie się da. Przejrzałam na szybko te foty i moim zdaniem nie masz się czym martwić, bo ja bym powiedziała, że nawet na fotach wygląda ładniej niż na żywo, a na żywo, to tak naprawdę mało kto zwraca uwagę na wystrój sali (poza przyszłymi lub świeżymi PMkami ).Co do stażu, no tak często jest, że na początku jest się w pracy 'zapchajdziurą', oby z czasem dostawał lepsze zadania ![]() I nie płacz, tylko się ciesz, że ma ten staż, przyzwyczaicie się, będzie jak w każdym normalnym domu - praca-dom i tyle, nie ma się czego bać ![]() Ja bym nie mogła pracować w domu, jeśli TŻ też by pracował w domu, więc ja z kolei w drugą stronę ![]() Kiss, ja mam dziś 41 dzień cyklu Także łączę się w bólu.
|
|
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, tylko florystka będzie dekorować stoły, a z częścią "taneczną" średnio da się coś zrobić... mam właśnie nadzieję, że moja foto będzie jakoś tak robić, że będzie na zdjęciach i tak ładnie, no ale nie jestem w pełni zadowolona i chyba nie będę. Ale równocześnie wiem, że naprawdę nie widzieliśmy żadnej alternatywy przy naszej liczbie gości... dopiero po fakcie się pojawiły, jak np. zmienili się gdzieniegdzie managerowie i ceny zmalały...
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() u nas niby lepiej, ale wszystko się pokaże, jak się znowu pokłócimy.. Nie jest to gorączka przedślubna, a wolałabym. Za to w ramach gorączki przedślubnej , chyba się w końcu pokłócę z teściową ![]() z dobrych wieści, jesteśmy po spisaniu protokołu przedśubnego, daliśmy na zapowiedzi, ale nie mamy możliwości ich wysłuchać, tż może będzie miał za tydzień. Także przygotowania jakoś idą. I mamy pewnych 153 gości, także stół wiejski jest pewny.
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Sziket,
u nas tez nikt nie odmawia, tak więc zapowiada się, że przyjadą prawie wszyscy, jest nam bardzo miło ![]() Tinyheart, na początku zrozumiałam, że odwołujecie ślub ze względu na Twój ząb ale to chyba coś poważniejszego. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Anesthesia, jezeli ludzie będą się dobrze bawić, nikt nie zauważy czy sala jest ładna, udekorowana czy nie ![]() A ja dzisiaj zdałam sobie sprawę, ze mój slub już w przyszłym miesiącu..
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
An, ale na części tanecznej się tańczy, a nie stawia dekoracje, więc się nie przejmuj!
|
|
|
|
#1380 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dziś 38
![]() Do wczoraj mieliśmy potwierdzenia, dało znać 105 osób z 206 A z tych 105 osób będzie tylko 63 ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Anesthesia wg mnie normalna sala, nie martw się! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

ale, że sam odłożył na auto?? podziwiam

, żeby wynik był ok!
Co prawda znalazłam np. 
Także łączę się w bólu.