Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 19:54   #3871
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

nio u nas dzis upał 34C było ale az tak mi to nie przeszkadzało, bo bylismy w tej ikei i silesi a tam klima i tak 6h, nogi mi do du*y wchodzą tak mnie bolą teraz popadało wiec mozna oddychac.
Kupiłam ten regał i tyle jakos nic nie było i jestem troche zawiedziona. Ale najgorzej bylo w centrum handlowym!! nie mogłam znaleźc sklepow ktore mnie interesuja, bo to takie duze jest, nawkurzlaam sie, dp tego syn eh..on sie nigdy nie meczy uciekał, wyglupial sie, skakał no jak dziecko juz nie mielismy siły z mezem do niego :/ byłam w smyku tam i duzo wiecej rzeczy niz u mnie w miescie...a kupilam tylko 1 rzecz!!!!!!!!! i dlatego taka zla jestem!! nie moglam sie na nic zdecydowac, wyprzeaze super!!!!! a zapomniałam jak sie ubiera male dziecko i nie wiedzialam czy mu brac dresy na 62,68 bo przeciez moze snieg bedzie to co na to kombinezon? mam dziecko a nic juz nie pamietam i w ogole taka zla sie zrobilam, wyszlam ze sklepu po h siedzenia tam wiec jechalam tyle km na daremno, kiepski dzień ;(
ja sie troche czuje uzalezniona od tych wyprzedaży, no nie moge, przejsc obok nich i jak nic nie kupie to mam spieprzonych pare dni

juz nie smęce, mielgo wieczoru, ja jutro jade na dzialke, tam mam basen to sie pokapie a na obiadek gril to papa
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 20:49   #3872
alekaz1
Zakorzenienie

A ja sie wlasnie dowiedzalam ze znajomi chca nam oddac wozek,fotelik i cos tam jeszcze chyba sie pospieszylam z kupnem wozka. Zobacze jaki oni maja jak bedzie leprzy to zostawie sobie a ten co mam w domu oddam lub sprzedam. Akurat kolezanki dwie w ciazy i jedna chciala podobny.
Stary 2014-08-02, 21:10   #3873
maczuma
Rozeznanie

Justysia, to taka właśnie jest u mnie zasada - jak masz pieniądze i chcesz coś kupić, to nie idzie sie zdecydować; jak idziesz tylko pooglądać, bo pustki w kieszeni, to nagle same cudowności

Ja dopiero co... wstałam! Moja popoludniowa drzemka się nieco w czasie rozciągnęła... Ciekawe jak teraz zasnę
Stary 2014-08-02, 21:42   #3874
sofia_the_first
Raczkowanie

heej... a ja dziś wpadłam na wspaniały pomysł poćwiczenia.... więc porobiłam na luzie 2x 50x podnoszenie nóg prostych w kolanach w bok... później wymachy do tyłu x30... i takich skurczy dostałam... z krzyża i brzucha że masakra! narobiłam strachu w całej rodzinie, tak sie wystraszyłam sama... teraz mnie łupie w krzyżu, Boże jaka ja jestem głupia (

Wczoraj kupiłam taki wyjściowy zestaw w tk maxx na 56- szara bluzeczka z kotem do tego białe legginsy i spódniczka granatowa, będzie na wigilie... jeszcze kupiłam drugi zestaw biała bluzeczka a do tego czerwone śpiochy w wisienki, tym razem wzięłam rozmiar 50. Mam już sporo, tzn, nie tyle co Ty Inka ale powooli, powooooli :P dla córki tak się rozpędziłam że miałam około 30 bodziaków na krótki w rozmiarach 50-62 :P

Sara
Laura

Edytowane przez sofia_the_first
Czas edycji: 2014-08-02 o 21:51
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 21:57   #3875
19Inka90
Wtajemniczenie

Sofia to Ja się znowu dzisiaj tak poplakalam ze tez dostalam boli brzucha i krzyza na szczęście polozylam się odpocząć,zjadlam kolacje,napilam się herbatę i trochę przeszło także Sofia lezymy odpoczywamy i nie denerwujemy się

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 22:54   #3876
alekaz1
Zakorzenienie

W sobote mamy isc z tz na chszciny do znajomych eee w co ja sie ubiore i co mam dac na prezet kase czy lepiej cos kupic.
Stary 2014-08-02, 23:02   #3877
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
heej... a ja dziś wpadłam na wspaniały pomysł poćwiczenia.... więc porobiłam na luzie 2x 50x podnoszenie nóg prostych w kolanach w bok... później wymachy do tyłu x30... i takich skurczy dostałam... z krzyża i brzucha że masakra! narobiłam strachu w całej rodzinie, tak sie wystraszyłam sama... teraz mnie łupie w krzyżu, Boże jaka ja jestem głupia (

Wczoraj kupiłam taki wyjściowy zestaw w tk maxx na 56- szara bluzeczka z kotem do tego białe legginsy i spódniczka granatowa, będzie na wigilie... jeszcze kupiłam drugi zestaw biała bluzeczka a do tego czerwone śpiochy w wisienki, tym razem wzięłam rozmiar 50. Mam już sporo, tzn, nie tyle co Ty Inka ale powooli, powooooli :P dla córki tak się rozpędziłam że miałam około 30 bodziaków na krótki w rozmiarach 50-62 :P

Dasz radę wrzucić zdjęcia? Z chęcią nacieszę oko Ja też chciałabym mieć dzidzie na święta w domu, mimo że termin wypada w święta

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sofia to Ja się znowu dzisiaj tak poplakalam ze tez dostalam boli brzucha i krzyza na szczęście polozylam się odpocząć,zjadlam kolacje,napilam się herbatę i trochę przeszło także Sofia lezymy odpoczywamy i nie denerwujemy się
Dziewczyny postarajcie się odpocząć i zrelaksować dla dobra maluszków. Wiem, że nie zawsze jest to łatwe, sama swoje przeżyłam na początku. Z tego co czytałam układ nerwowy naszych maluszków już się rozwinął i coraz łatwiej im odczytywać emocje.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 23:07   #3878
Linka1984
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki , witam się wieczornie

Wrocilam wlasnie z niemiec , bylam z męzem u rodziców i tam odwiedziła nas moja siostra ( mieszka w warszawie i na 2 dni wpadła) z darami dla Jagodzianki dostała 2 reczniki z kapturem , nozyczki i obcinaczki , zabawki , sab simplex i butelkę MAM..w sumie wszyscy znajomi i bliscy bardzo nas odciązają przy tej całej sytuacji z zesem..ale pozbawiaja mnie radosci zakupów..mnie zostanie chyba tylko kupić pieluszki...

Pisałam Wam wczoraj ze udaje mi sie obudzić małą..dzis mąz mnie pyrgnał w brzuch i mała od razu sie obudziła jak na zawołanie pojutrze zaczynamy już 24 tc!

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 23:59   #3879
sasia25
Rozeznanie

Justysia, nie stresuj się tak, to tylko zakupy na pewno będziesz miała jeszcze okazje być w większym smyku czy innym sklepie , a wcześniej przemyśl sobie czego na pewno potrzebujesz może zamów coś online?

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość

bidula, chciałaś dobrze, trochę poćwiczyć a tu takie coś. Tez boję się nawet coś czasem dzwignąć, żeby nie wywołać jakichś skurczy.

Pokażesz te ubranka?

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Co się stało?

A ja niedawna wróciłam. Jestem wściekła, bo TZ nie powiedział mi, że umówił się z kolegą na chlanie wódy i ten kolega już czekał u nas od kilku godz, bo go lokator wpuścil i widzę, że ma torbę czyli zostaje na noc i z tego co słyszałam, planuje z nami jutro jechać na zakupy Chyba go porąbało! po co mi jakiś ogon i TZ ukrył to wszystko przede mną udając, że nie wie co on chce i po co na nas czeka no to zapowiada się cudowna niedziela.

Ale parę głębszych oddechów i zobaczcie co dziś przy okazji kupiłam. Słodkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0919 (2).jpg (52,3 KB, 28 załadowań)
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 00:36   #3880
TheN4ti
Rozeznanie

Nadrobiłam Was Ogarnelismy większą część mieszkania, jutro reszta. Jestem z siebie zadowolona zauważyłam na kostkach popękane naczynka, z jednej strony to jakbym się pożądnie uderzyła. Podlamalam się trochę, bo nogi to nogi:-( Wiem, że później mogę sobie to usunąć, ale do tego czasu będzie mnie to drażnić. Musiało się pojawić jak zaczęły puchnac mi nogi. Teraz uważam i trzymam często nogi w górze, ale co już wyszło to wyszło :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-03, 08:08   #3881
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Moja zazdrość nie zna granic Oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Ja póki co czuje jedynie lekkie smyranie i przelewania (szczerze to mi trochę niedobrze od tego, bo czuję się jak na morzu) Jeszcze raz gratulacje.

U mnie też gorąco, a raczej duszno. Psy sapią, ja sapię, tż śpi. Mężczyźni to jakaś inna generacja Byłam wczoraj oglądać wózek używany, całkiem ładny, no i szary... Niedrogi bo 750 zł, ale jak podjeżdżaliśmy to poprzedni oglądający pakowali go na samochód, także obeszłam się smakiem. Jakoś straciłam zapał do używanych ;P
Dziękuję nie martw się, ja odczuwałam niedawno to samo, jak tutaj się dziewczyny rozpisywały o ruchach swoich maleństw, to normalne.
Ja kończę 20 tydzień, a ty dopiero zaczynasz, więc wszystko przed Tobą
Ale wczoraj miałam pracowity dzień, nogi mnie bolą po spacerze ....

Zakupiłam sobie kimono plażowe i narzutkę również na plażę w Tesco (F&F) oraz japonki. Są naprawdę duże przeceny w tesco
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:03   #3882
karooka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny dawno nie pisalam ale czytam na bieżąco
Dzis zaczynam 20tc!!!!! Juz polowa, nie moge uwierzyć
Ja wczoraj poszalalam na panienskim nawet tanczylam i dalam rade wytrzymac 4h na obcasach jakis wielki koks uprzejmie mnie poinformował, ze bede miala na pewno syna bo pięknie wyglądam i ciąża mi służy. Haha powiem to mojemu gin jak będzie plec sprawdzal bylo super ale ucieklam o północy tylko ze względu na duży tlum i pijanych ludzi w obawie o brzuchol.
Jutto zaczynamy remont wiec dzis ostatni dzien ogarniania i wynoszenia wszystkiego. Staram się nie dźwigać dlatego tak wolno mi to idzie bo wynosze po 5 książek a nie caly karton.
Miłej niedzieli dziewczynki, moze jakieś jeziorko bo piekna pogoda?
PS. Moj dzieć kopie tak ze ciagle nie moge sie nadziwic
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:04   #3883
alekaz1
Zakorzenienie

Hej ladna pogoda jest to jedziemy nad wode popluskam sie w jeziorze a tak mi sie tego chcialo od poczatku upalow
a potem moze do znajomych po szpargaly dla malej
Stary 2014-08-03, 12:15   #3884
Roksape
Zadomowienie

Oj jak bym chciała nad wode prawka nie mam, tż w pracy od rana, bo żniwa i tak do 23 pewnie ehh... do kitu,a tak bym dzieci wsadzila do wody i moze by im ostudzilo checi do brojenia, bo sa nie do wytrzymania :/

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 12:26   #3885
Linka1984
Zakorzenienie

Nie wiem co ze sobą zrobic..gorąco..w domu 31 stopni , na dwór nie chce mi sie isc bo mieszkam w blokowisku wiec patelnia jest na dzielnicy...

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-03, 12:39   #3886
TheN4ti
Rozeznanie

U nas ładna pogoda, nie zagorąco, tylko wiatr taki, że głowę urywa. Moi rodzice przyjadą do Anglii się ochlodzic Lubie ten klimat bo tu nie ma duchoty, wiecznie bryza Mały dziś i wczoraj bardzo spokojny, chyba się zmenczył sprzątaniem. Miłego dnia dziewczyny I alakez zazdroszczę wypadu nad wodę

Stary 2014-08-03, 13:12   #3887
alekaz1
Zakorzenienie

A my juz wrocilismy posiedzelismy troche wiekszosc ja w wodzie ale ciezko znalesc cien tam gdzie bylismy wiec ucieklismy

co na chszciny dac? Bo ci co robia chszciny chca nam dac fotelik,wozek i jakies inne cuda dla malej po swoim synku. I nie wiem czy dac w koperte czy kupic lrezet.
Stary 2014-08-03, 13:19   #3888
TheN4ti
Rozeznanie

Może jak kiedyś któras z dziewczyny proponowała, zafundować sesje takiemu maluszkowi. Albo poprostu kasę I jakaś drobna pamiątkę.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

A może rowerek?

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ostatni raz byłam na chrzczinach mając 6 lat, więc mam średnie doświadczenie w tej kwestii. Zależy jak blisko jesteś z nimi?

Stary 2014-08-03, 13:21   #3889
alekaz1
Zakorzenienie

To sa bardziej znajomi tz. Wsumie z ojcem dzieciaczkaznaja sie od zawsze
chyba na serio koperte bo wtedy sami zdecyduja co kupic.
Stary 2014-08-03, 13:23   #3890
TheN4ti
Rozeznanie

Wiesz pieniądze to najbezpieczniejszy pomysł, lepiej tak niż dać coś co będzie się tylko kurzyc. Rodzice będą wiedzieć co kupić, co się przyda.

Stary 2014-08-04, 15:19   #3891
alekaz1
Zakorzenienie

Co jest z tym forum??

Wczoraj od znajomych dostalam waniennke , starsza wersje bujaczka lezaczka ale fajny, fotel do karmienia a od innych fotelik samochodowy i ciuszki pare spiochow i 3 kombinezony takie polarowe grube na jesien zime

Edytowane przez alekaz1
Czas edycji: 2014-08-04 o 15:22
alekaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 16:19   #3892
yanca1
Raczkowanie

Forum z gorąca fiksuje a ja tu się pochwalić chcę. Połówkowe za mną! Dzieć w porządku 480g, odczyty USG pokrywają się idealnie z OM czyli 21t3d. Stresowałam się bardzo, a trafiłam na super lekarza, miły, sympatyczny pożartowaliśmy sobie o różnych rzeczach. Dziecko sobie w czasie badania siedziało pionowo głową w górę, no ale ma sporo czasu żeby się do dołu obrócić. Póki co jest w dolnych granicach, ale w normach się mieści. Szczerze powiedziawszy wolę rodzić 3 niż 4 kg

Już się spakowałam i jutro na tydzień na Węgry wybywamy, pewnie jak wrócę III część będzie do czytania.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 16:35   #3893
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Forum z gorąca fiksuje a ja tu się pochwalić chcę. Połówkowe za mną! Dzieć w porządku 480g, odczyty USG pokrywają się idealnie z OM czyli 21t3d. Stresowałam się bardzo, a trafiłam na super lekarza, miły, sympatyczny pożartowaliśmy sobie o różnych rzeczach. Dziecko sobie w czasie badania siedziało pionowo głową w górę, no ale ma sporo czasu żeby się do dołu obrócić. Póki co jest w dolnych granicach, ale w normach się mieści. Szczerze powiedziawszy wolę rodzić 3 niż 4 kg

Już się spakowałam i jutro na tydzień na Węgry wybywamy, pewnie jak wrócę III część będzie do czytania.
super , dobrze, że wszystko jest w porządku.

ja już się nie mogę doczekać swojego badania za tydzień
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 16:39   #3894
Linka1984
Zakorzenienie

Coś nam faktycznie forum szwankuje , od wczoraj próbuję się tu dostac i nic..
Dziś u nas ciut lżej z pogoda ale nadal goraco
W czwartek mam wizytę u swojego gina..ciekawe co tam ciekawego powie..pewnie na glukozę wysle bleeeeee

aaaaa!!! witam sie w 24 tc!!!!!!!

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-04, 16:48   #3895
maczuma
Rozeznanie

Yanca, gratuluję!

Mnie ostatnio rwie w plecach, jakby nerka, czy coś, aż promieniuje do brzucha. Wzięłam nospe, dobrze, że jutro wizyta.

Robiłam dziś glukoze - nie taki diabeł straszny. Wynik z 75g po 2h mi wyszedł 163-to chyba dużo, co nie? I mam za dużo neu we krwi - 9,6. I standardowo za mało mpv. Martwię się zwłaszcza o te białe krwinki i glukoze...
Stary 2014-08-04, 17:03   #3896
basiabasia989
Rozeznanie

Ooo chyba forum działa
Yanca gratuluje

Ja wczoraj nad basenem pół dnia, później się ochlodzilo to pojezdzilismy na rowerach a wieczorem grill na kolację i padłam przed 22
Za to dzisiaj rano taka parówka była ze nie miałam czym oddychać a od 2 godzin totalne ochłodzenie o jakies 10 stopni i burze jedną za drugą. A chciałam tego mojego męża na zakupy wyciągnąć.

Stary 2014-08-04, 17:03   #3897
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej ! nareszcie sie tu dostalam juz mi dziwnie tak długo bez was było
Jutro mam wizytę,to dobrze może w końcu się uspokoje bo miałam bardzo ciężki weekend i Emilka zrobiła się cos malo ruchliwa i juz tu od zmysłów odchodze...

No i witam się w 23 tc czyli to juz 6 miesiąc Szok jak mi to szybko leci

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 17:11   #3898
maczuma
Rozeznanie

Inka, spokojnie, mała też odpoczywa po weekendzie, trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Inka, spokojnie, mała też pewnie odpoczywa po weekendzie, trzymam kciuki za wizytę
Stary 2014-08-04, 17:11   #3899
Suqub
Zakorzenienie

W końcu uzależnilam się od wizażu
ynca super że z maleństwem wszystko w porządku.
Linka, Inka gratulujękolejnych tygodni
Ja dziś byłam robić ten odczyn Coombsa. Ciekawe jak to wyjdzie.
U mnie dziś duchoty ciąg dalszy. Jakiś czas temu burza przeszła ale za wiele to nie zmieniła.
Wczoraj byłam trochę nad jeziorem, posiedzialam, popatrzyłam na pluskajace się dzieci i tak sobie myślałam, że za rok też będę z takim maleństwem się bawić

A i miałam zapytać- od czego to zależy czy ma się 50g czy 75 tej glukozy?

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-08-04 o 17:12
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 17:12   #3900
maczuma
Rozeznanie

Inka, spokojnie, mała też pewnie odpoczywa po weekendzie, trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Inka, spokojnie, mała też odpoczywa po weekendzie, trzymam kciuki za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości