|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Hej!!! Po zwiększeniu dawki mleka na 120 ml, Mała wstała w nocy tylko raz o 2.30
My kąpiemy codziennie w przedziale 20.30 - 21 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Jest druga kupa hura
![]() Fame to świetnie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNA ja też nigdy nie myślałam że tak można cieszyć się z kupy
moja robi raz dziennie, ale taką mega porządną i każdy przy tym się cieszy, bo przestaje płakaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie ciesze z kup
tylko ze u mnie jest ich wiecej. Mala wczoraj zalatwila tz. Zmienial jej pampka i jak tyllo zmienil to mala walnela kolejna kupe a przy kolejnej zmianie mala zaczela sikac i kolejna kupa hehe tz stwierdzil ze jest wredna po mamusi.Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Haha MALWISKA wiem coś o tym
Jejku jestem wyspana i szczęśliwa dzień zaczął się pięknie, ciekawe co mi go zepsuje, bo przecież aż tak kolorowo nie może być ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobre ha ha. Został naznaczony ;-)
Moja laska nie śpi od 5.30 więc może zasnie idę z nią porozmawiać he he i może też się przespie ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
.
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nieźle noc 22:30 1:30 3:30 5:00 8:15
|
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Jupi dopiero wstała a zasłynęła o 7 . Hura czuję się jakbym spala tydzień he he
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak mala zjadla okolo 23 to kolejne karmienie o 2:30, kolejne okolo 6 i teraz juz od 8:30 nie spi.
Kiedy dopajacie swoje dzieci? Przed karmieniem czy po? No i ten nieszczesny pepuszek, w szpitalu byl ladny a tu zaczynam zbierac kawalki wydzielinki. Polozna kazala co najmniej 3 razy dziennie osuszac no i tsak tobie. Moze za duzo odchylam ten pepek od spodu ladny sie zrobil czarny a od gory jest taki czarny a glebiej zolty.Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja daję małej wodę przeważnie przed i między karmieniami. A pepuszkiem się nie martw tak ;-) Ja przemywałam 2 razy dziennie i jak odpadł to jeszcze się z niego saczylo długo i przemywalam dalej ;-) dopiero od tygodnia jest dobrze ale dalej przemywam a mała zaraz skończy miesiąc. O kurde jak to zlecialo
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska nie martw sie on nawet jak odpadnie jeszcze sie bedzie saczyl i mazal troszke poki nie smierdzi i nie jest zaczerwieniony wkolo wszystko jest ok tak tlumaczyly mi polozne
Moj dziec konczy dzis 6 tyg matko ale czas leci a co dopiero bylo 6 t ale do porodu i zaczynalam sie stresowac haha no i tak marzylam zeby juz byl sierpien haha i jest
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Zastrzelcie mnie
Moje Dziecko postanowiło dzisiejszej nocy nie spać Całą noc na rękach Co do przepajania Dzieci to ja Jeremiemu dałam pierwszy raz wodę bardzo, bardzo szybko malwiska, nie przejmuj się pępkiem Nam się w sumie bardzo ładnie zagoił pępek i żadnych wydzielin/mazi nie było, ale wiem, ze pępek może nawet podkrwawiać, także spokojnie
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaya łączymy się z Tobą w bezsenności dzieci. Pogoda też daje w kość może dlatego są marudne. Buźka
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wacham zawsze.ten pepek i dzisiaj mial inny zapach albo juz.mi na gowe padlo hehe sama nie wiem. Moje dziecko wyspalo sie za wczasy i teraz lezy na.dworze i nie spi.. ciagnie smoka i sie rozglada. Ciagle sie martwie czy jej nie za zimno czy noe za goraco... lezy w rampersie i skarpetkach
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
Moja w tych temperaturach tez w rampersie i skarpetkach. Niektorzy sie smieja ze goroco a ja skarpetki jej zakladam ale jak lezy bez to ma zimne stopy.
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
moze troche zbocze z tematu... i moze pytanie nie na miejscu. Jak u was ma sie pochwa po porodzie? Ja dopiero jestem 1,5 tygodnia po porodzie i nie zamierzam wspolzyc wczesniej niz wskazane. Tylko zauwazylam luzne wejscie... ;/ i mnie to doluje... wiem, powinnam myslec o dzieciatku, a ja siedze i becze ze bede miala wagine jak wiadro ![]() Przed porodem mialam bardzo ciasne wejscie, a teraz widze luz od razu golym okiem ;( Nie wiem moze to sie jakos sklepi/zrosnie bardziej po pologu... bo to dosc swieza sprawa. Ale jak sobie pomysle ze nie mogkabym czerpac satysfakcji z seksu i dawac jej mojemu mezowi to lzy mi leca jak grochy ;(
Marcelinka Laureńka Edytowane przez dziolcha86 Czas edycji: 2014-08-03 o 12:11 |
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
mamaya zmień mi proszę dane na pierwszej stronie, powinno być 2790 g i długość 54 cm
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie daję wody wcale
![]() Pozdrowienia z na jeziorka - synek z mężem szaleją we wodzie, córa śpi w cieniu w gondoli, a ja się wygrzewam. Cuddnie wieje chłodem od wody
|
#4010 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
to ja też spróbuję za jakiś czas - na razie nie, bo nie będzie miał mi kto kupić
Cytat:
aczkolwiek na takie sytuacje właśnie infacol itp. warto podać, masować brzuszek, nosić na brzuszku i przeczekać...ja przedwczoraj tak się zajęłam krojeniem dzieciakom kotletów i namawianiem ich na surówkę i ziemniaki, że się zapomniałam i zjadłam surówki z kapusty (nawet nie że spróbowałam jak przy synku, tylko normalną porcję zjadłam... z tym że przy synku to była kwaszona a teraz Colesław, ale nie wydaje mi się żeby teoretycznie to była różnica także niekoniecznie musi jej zaszkodzić wszystko co "nie wolno", choć z tego co napisałaś że jadłaś najbardziej podejrzana jest gruszka ![]() Cytat:
a moja Teściowa poleca Ikeę - ale to po drugiej stronie miasta niestety... w ikei jest fajne jedzenie, a przy jedzeniu kącik dla dzieci z zabawkami (m.in. tory drewniane+ciuchcie, kuchenka i trochę innych zabawek) pobawić się też można w dziale dla dzieci... moje dzieciaki uwielbiają pulpeciki z frytkami (porcja dla dzieci, ale Jeremkowi trzeba pulpecików dokładać z naszych porcji, mimo że ma 4,5 roku = ale nie zjada wszystkich frytek... Oli, która jest w wieku Twojego starcza to co dostaje na talerzu i trochę frytek zostawi Cytat:
w sumie to ona i tak śpi baaardzo długo, mimo że w dzień mało, bo moje pozostałe dzieci spały dopiero od 23-24 z przerwą do 9, a ona w sumie od 21-22 to już praktycznie codziennie... Cytat:
my już kikuta nie mamy, a strupki które się robią położna kazała rozmaczać okteniseptem i "zrywać" delikatnie raz dziennie, żeby mieć pewność że się pod spodem nic nie zbiera właśnie, bo niby zaschnięta krew może być pożywką dla bakterii... strasznie to dla mnie nieprzyjemne zadanie, bo mam wrażenie że ją to będzie boleć, ale wolę tak, niżby miało się coś zrobić potem... Cytat:
, myślę że jakby Twojej było zimno, to by marudziła zamiast spokojnie leżeć ![]() Cytat:
ostatecznie jeśli byś miała jednak problemy, to ostatnio szukając zupełnie czegoś innego trafiłam na reklamy ośrodków, które "naprawiają" zmiany poporodowe... czytałam też artykuł że w Pl. nie ma zwyczaju się tym przejmować, a kobiety z tego powodu cierpią, bo jest to temat trudny i intymny, a można temu zaradzić, tylko mało który lekarz się tym przejmuje...
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ile czekacie ze współżyciem po cc? Bo po naturalnym porodzie ograniczenia są jasne ale po cc tak naprawdę nie wiem ile czekać. U gina byłam już i zapomniałam zapytać a mam iść na kontrolę za 3 miesiące wiec nie będę tyle czekała
A drugie pytanko do tych już po tym "pierwszym razie" coś jest inaczej, coś boli?
|
#4012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ile teraz daje się w kościele za chrzciny?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
ecencia dopiero po około 6 tygodniach można po cc. Nawet jak czujesz się dobrze i rana jest wygojona, to nie wiadomo jak to wygląda w środku, dlatego trzeba odczekać.
Hehe dołączam do mam cieszących się z kupy. Mój malutki leży goły w samym pampersie, niczym nie przykryty. Mimo że chudzina to gorący chłopak jak jego braciszek. Od kilku dni wcina już koło 140ml więc mam nadzieję że szybko przybierze na wadze Co do kąpania, to kąpiemy kiedy się młody obudzi zwykle koło 19, w upały codziennie, normalnie co drugi dzień. |
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
No u mnie to jakoś po 8miu tygodniach jakoś inaczej ciasno itp. nic nie bolało ale jeszcze do komfortu jak przed cc daleko :/ no i ja mam jakąś blokadę że zaraz znowu zajdę
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malwiska my nie mamy stalej pory kapania, ale zazwyczaj to jest miedzy 18. a 20, po drzemce. dziolcha zawczesnie na takie rozterki jeszcze wszystko sie moze naprawic, mi po pierwszym porodzie wszystko szybko sie wstapilo teraz tez na to licze ale poki co tez mam luzy.aga_tka swietny przyklad z ta elastycznoscia pochwy
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
My miedzy 3 a 4 tyg po porodzie mieliśmy pierwszy raz hehe i zadowoleni jestesmy
Nie mogę narzekać Juz dawno zapomnialam ze rodzilam ![]() Jeśli chodzi o pory kapania to jest u nas różnie ale zawsze miedzy 19 a 20 i potem mały idzie spać juz na noc i SPI do rana czasem od 5 juz robi sobie aktywność ale tylko jak brzuszek go obudzi.. ![]() Teraz sobie tak ustawił karmienie ze mniej więcej je miedzy 20-21 potem 23-24 zależy kolejno 2-3 i 5-6 także nie ma juz tragedii Ja go przepajam albo woda albo rumiankiem.. Zaczyna wędrówki po lozeczku urządzać Jak on ostatnio SPAL w kołysce polewka Tez się zastanawiał ile się księdzu daje bo tez czekają nas chrzciny Małego to ubierał generalnie w body z krótkim rękawem lub rampers albo koszulka i pampek na dwór czapka w dziurki i skarpetki obowiązkowo
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Laura dopiero wstała a zasneła o 11 . Chyba jej troszkę lepiej
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
To wychodzi ze ja przeggrzewam swoje dziecko
Dawno nie pamietam tak upalnego lata... Jak dopajacie woda to podgrzewacie ja? Bo mi polozna mowila ze moze byc taka w temp pokojowen tylko zagotowana. Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
co do chrzcin to ja mysle ze wiecej niz 200zł do koperty nie damy, na swój ślub daliśmy 500 a przecież chrzciny sa w niedziele w trakcie zwykłej mszy, niby ślub też ale to osobne kazanie dla młodych itp
|
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie ze szpitala
poki co bylam badana wody czyste tetno w porzadku nic sie nie szykuje:-( jutro po obchodzie beda jakies decyzje chyba ze mnie cud jakis dorwie i samo sie zacznieWysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

moja robi raz dziennie, ale taką mega porządną
dzień zaczął się pięknie, ciekawe co mi go zepsuje, bo przecież aż tak kolorowo nie może być 

od spodu ladny sie zrobil czarny a od gory jest taki czarny a glebiej zolty.
Moje Dziecko postanowiło dzisiejszej nocy nie spać
Całą noc na rękach