Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-03, 06:08   #3991
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Hej!!! Po zwiększeniu dawki mleka na 120 ml, Mała wstała w nocy tylko raz o 2.30 w sumie to nadal śpi a ja nie mogłam spać

My kąpiemy codziennie w przedziale 20.30 - 21

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 06:11   #3992
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Jest druga kupa hura
Fame to świetnie!

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 06:15   #3993
Fame
Zakorzenienie

JOANNA ja też nigdy nie myślałam że tak można cieszyć się z kupy moja robi raz dziennie, ale taką mega porządną i każdy przy tym się cieszy, bo przestaje płakać

Stary 2014-08-03, 06:19   #3994
malwiska
Zakorzenienie

Ja tez sie ciesze z kup tylko ze u mnie jest ich wiecej. Mala wczoraj zalatwila tz. Zmienial jej pampka i jak tyllo zmienil to mala walnela kolejna kupe a przy kolejnej zmianie mala zaczela sikac i kolejna kupa hehe tz stwierdzil ze jest wredna po mamusi.

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-08-03, 06:30   #3995
Fame
Zakorzenienie

Haha MALWISKA wiem coś o tym

Jejku jestem wyspana i szczęśliwa dzień zaczął się pięknie, ciekawe co mi go zepsuje, bo przecież aż tak kolorowo nie może być

Stary 2014-08-03, 06:50   #3996
joanna2228
Wtajemniczenie

Dobre ha ha. Został naznaczony ;-)
Moja laska nie śpi od 5.30 więc może zasnie idę z nią porozmawiać he he i może też się przespie ;-)

Miłością tą największą
Stary 2014-08-03, 07:11   #3997
damcilapke
Rozeznanie

.
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 08:37   #3998
Celebrinfea
Wtajemniczenie

U nas nieźle noc 22:30 1:30 3:30 5:00 8:15
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:21   #3999
joanna2228
Wtajemniczenie

Jupi dopiero wstała a zasłynęła o 7 . Hura czuję się jakbym spala tydzień he he

Miłością tą największą
Stary 2014-08-03, 09:25   #4000
malwiska
Zakorzenienie

U mnie jak mala zjadla okolo 23 to kolejne karmienie o 2:30, kolejne okolo 6 i teraz juz od 8:30 nie spi.
Kiedy dopajacie swoje dzieci? Przed karmieniem czy po?
No i ten nieszczesny pepuszek, w szpitalu byl ladny a tu zaczynam zbierac kawalki wydzielinki. Polozna kazala co najmniej 3 razy dziennie osuszac no i tsak tobie. Moze za duzo odchylam ten pepek od spodu ladny sie zrobil czarny a od gory jest taki czarny a glebiej zolty.

Stary 2014-08-03, 09:34   #4001
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja daję małej wodę przeważnie przed i między karmieniami. A pepuszkiem się nie martw tak ;-) Ja przemywałam 2 razy dziennie i jak odpadł to jeszcze się z niego saczylo długo i przemywalam dalej ;-) dopiero od tygodnia jest dobrze ale dalej przemywam a mała zaraz skończy miesiąc. O kurde jak to zlecialo

Miłością tą największą
Stary 2014-08-03, 10:12   #4002
agnes208
Zakorzenienie

Malwiska nie martw sie on nawet jak odpadnie jeszcze sie bedzie saczyl i mazal troszke poki nie smierdzi i nie jest zaczerwieniony wkolo wszystko jest ok tak tlumaczyly mi polozne

Moj dziec konczy dzis 6 tyg matko ale czas leci a co dopiero bylo 6 t ale do porodu i zaczynalam sie stresowac haha no i tak marzylam zeby juz byl sierpien haha i jest
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:21   #4003
mamaya
Zakorzenienie

Zastrzelcie mnie Moje Dziecko postanowiło dzisiejszej nocy nie spać Całą noc na rękach

Co do przepajania Dzieci to ja Jeremiemu dałam pierwszy raz wodę bardzo, bardzo szybko Po 5 dniach bodajże.

malwiska, nie przejmuj się pępkiem On się wysusza systematycznie, a odginać jak najbardziej się powinno
Nam się w sumie bardzo ładnie zagoił pępek i żadnych wydzielin/mazi nie było, ale wiem, ze pępek może nawet podkrwawiać, także spokojnie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 11:10   #4004
joanna2228
Wtajemniczenie

Mamaya łączymy się z Tobą w bezsenności dzieci. Pogoda też daje w kość może dlatego są marudne. Buźka

Miłością tą największą
Stary 2014-08-03, 11:13   #4005
malwiska
Zakorzenienie

Ja wacham zawsze.ten pepek i dzisiaj mial inny zapach albo juz.mi na gowe padlo hehe sama nie wiem. Moje dziecko wyspalo sie za wczasy i teraz lezy na.dworze i nie spi.. ciagnie smoka i sie rozglada. Ciagle sie martwie czy jej nie za zimno czy noe za goraco... lezy w rampersie i skarpetkach

Stary 2014-08-03, 11:39   #4006
ecencia
Raczkowanie

Moja w tych temperaturach tez w rampersie i skarpetkach. Niektorzy sie smieja ze goroco a ja skarpetki jej zakladam ale jak lezy bez to ma zimne stopy.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 11:48   #4007
dziolcha86
Zadomowienie

hej dziewczyny,

moze troche zbocze z tematu... i moze pytanie nie na miejscu.
Jak u was ma sie pochwa po porodzie?
Ja dopiero jestem 1,5 tygodnia po porodzie i nie zamierzam wspolzyc wczesniej niz wskazane.
Tylko zauwazylam luzne wejscie... ;/ i mnie to doluje... wiem, powinnam myslec o dzieciatku, a ja siedze i becze ze bede miala wagine jak wiadro
Przed porodem mialam bardzo ciasne wejscie, a teraz widze luz od razu golym okiem ;(
Nie wiem moze to sie jakos sklepi/zrosnie bardziej po pologu... bo to dosc swieza sprawa. Ale jak sobie pomysle ze nie mogkabym czerpac satysfakcji z seksu i dawac jej mojemu mezowi to lzy mi leca jak grochy ;(

Edytowane przez dziolcha86
Czas edycji: 2014-08-03 o 12:11
dziolcha86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 12:31   #4008
pszczola189
Rozeznanie

mamaya zmień mi proszę dane na pierwszej stronie, powinno być 2790 g i długość 54 cm

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 12:34   #4009
bambusiek
Zakorzenienie

Ja nie daję wody wcale

Pozdrowienia z na jeziorka - synek z mężem szaleją we wodzie, córa śpi w cieniu w gondoli, a ja się wygrzewam.
Cuddnie wieje chłodem od wody
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 12:41   #4010
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No a u nas gruszka bez problemu taki urok.
to ja też spróbuję za jakiś czas - na razie nie, bo nie będzie miał mi kto kupić mój się średnio nadaje na zakupy owocowe, do tego ma jakiś egzamin w środę, więc nie będzie chciał iść na ryneczek a mi za daleko samej z dziećmi jeszcze, a bez dzieci to mi szkoda takiego długiego spaceru robić w obie strony zawsze mi z 1,5h schodzi (licząc z robieniem zakupow)... niby się już dobrze czuję (choć brzuch nadal mnie pobolewa jeszcze na wysokości rany), ale po przygodach żony kolegi mojego męża z pracy to wolę nie ryzykować... ona po 3 tygodniach od porodu wróciła do szpitala w stanie krytycznym, on na gwałt szukał opiekunki do maleństwa, masakra jakaś, ostatecznie wolę się pooszczędzać miesiąc niż ryzykować...

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mam Infacol i zobaczymy jak nocka, właśnie jej dałam i je cyca... Zobaczymy trzymajcie kciuki bo mi się serducho kraje jak ona się tak męczy.

Agatka faktycznie gruszek nie wolno. O ja głupia. :banghead:

eeee tam, nie ma się co martwić... nie przewidzisz reakcji aczkolwiek na takie sytuacje właśnie infacol itp. warto podać, masować brzuszek, nosić na brzuszku i przeczekać...
ja przedwczoraj tak się zajęłam krojeniem dzieciakom kotletów i namawianiem ich na surówkę i ziemniaki, że się zapomniałam i zjadłam surówki z kapusty (nawet nie że spróbowałam jak przy synku, tylko normalną porcję zjadłam... z tym że przy synku to była kwaszona a teraz Colesław, ale nie wydaje mi się żeby teoretycznie to była różnica ), mała była rzeczywiście bardziej marudna pod wieczór, trochę ją chyba nawet brzuszek pobolewał, bo się prężyła i potem uspokajała po chwili, ale bez rewelacji, jakbym nie pamiętała że tę kapustę jadłam to bym nawet nie skojarzyła jej marudzenia z brzuszkiem... a przy synku jak zjadłam tę łyżeczkę kapusty to kilka godzin nosiliśmy wrzeszczące wniebogłosy dziecko także niekoniecznie musi jej zaszkodzić wszystko co "nie wolno", choć z tego co napisałaś że jadłaś najbardziej podejrzana jest gruszka

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Bry wieczór

Lilian - gratulacje

Współczuję problemów brzuszkowych

U nas nic takiego się ie dzieje, choć moja dieta nie jest rygorystyczna jedynie czasem Zuza marudzi na pierdki i kupę, ale to szybko mija.

Aga_tka - za odpowiedź. Pójdziemy do tego ogródka, potem do starego zoo i na ogród botaniczny pewnie już czasu i sił nie starczy
Gdzieś po drodze jeszcze jakiś obiad musimy upolować
------------
U nas już drugi dzień co Zuza ok 12 śspiąca, ale nie może zasnąć albo budzi się co chwilę i zasypia dopiero 15-16. Jutro jakby co to biorę ją na ten czas w chustę.

No i dałam smoczka, tzn. tak długo trzymałam, żeby załapała. No, ale co chwilę woła o pierś, a najedzona jest na 100%, więc chodziło tylko o zaśnięcie ssąc.

No i ważyłam dzisiaj Małą metodą domową (ja z nią na rękach odjąć moja waga) i wyszło 3700 czyli niecałe pół kilograma w tydzień. W poniedziałek będę w przychodni, to porządnie zważę.

Idę spać, dobrej nocy
kiedyś na przeciwko szpitala była pizzeria (ale tam do już baaardzo dawno nie byłam ).. jak pójdziecie w stronę ogrodu botanicznego to tam jest "nawrotka" dla tramwajów i po drodze też coś do jedzenia jest (tzn pomiędzy pętlą a szpitalem) z tego co pamiętam to jakiś kebab czy coś takiego...
a moja Teściowa poleca Ikeę - ale to po drugiej stronie miasta niestety... w ikei jest fajne jedzenie, a przy jedzeniu kącik dla dzieci z zabawkami (m.in. tory drewniane+ciuchcie, kuchenka i trochę innych zabawek) pobawić się też można w dziale dla dzieci... moje dzieciaki uwielbiają pulpeciki z frytkami (porcja dla dzieci, ale Jeremkowi trzeba pulpecików dokładać z naszych porcji, mimo że ma 4,5 roku = ale nie zjada wszystkich frytek... Oli, która jest w wieku Twojego starcza to co dostaje na talerzu i trochę frytek zostawi ). A to jedzenie tam jest dość tanie (również dla dorosłych... ta porcja dziecięca kosztuje 6zł i ma pulpeciki frytki i soczek, wersja klopsików którą kupuje dla siebie mąż kosztuje 11zł) Teraz w tym "centrum" koło ikei w smyku też jest kącik zabaw dla dzieci z zabawkami jakimiś, mnie się tam średnio podobało, bo nie ma dużo zabawek i jak jest więcej dzieci, to nie ma się czym bawić, ale Teściowa była jakoś jak nie było innych dzieci i moje się super bawiły tam. Więc jeśli by padało (choć jakoś się nie zapowiada) a skończylibyście ze szpitalami, to można tam podjechać - moje dzieci bardzo lubią i czasem jeździmy tam żeby im frajdę zrobić...

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witajcie z nad cyca. PSZCZOLA moja tez miala tydzien jak zaczelam ja dopajac, ale robie to tylko jak wyjatkowo marudzi.

My mala kapiemy okolo 21 i zawsze przed mam mega kryzys w spaniu. Usypiam na siedzaco... nie wiem czy nie zmienic jej kapania na wczesniejsxa tylko ze w tygodniu czasami o tej wychodzimy jeszcze na dwor. O ktorej kapiecie swoje maluchy?

ja kąpię jak wypadnie... w ogóle nie pilnuję godzin za bardzo... a no i raczej rano niż wieczorem na razie... na wieczór przyjdzie czas później jak się mała trochę unormuje, bo na razie mi się budzi na wieczorne czuwanie w zbyt różnych godzinach, żebym mogła się wyrobić... bo ok 20 zaczynamy usypianie starszaków i jak mi się Basia obudzi 19.45, to mi w sumie tylko przeszkadza w tym zajęciu, no ale myć jej wtedy nie ma jak... z kolei jak się budzi o 16-17 to ok 20 już śpi na noc... ok 23-24 jak idę spać, to jej robię wieczorną toaletę w zależności co potrzeba - trochę obmywam, ogarniam pępek, przebieram pieluchę i biorę na karmienie do łóżka i jak nie zasnę to odkładam do łóżeczka... ona mi się wtedy wybudza tylko na te czynności a potem przy cycu zasypia dalej... budzi się w nocy, od razu przystawiam bez zabawy z pieluchą (no chyba że słyszę/czuję że trzeba przebrać) i dalej śpi, a potem budzi się dopiero rano koło 9 zdaje się (przynajmniej dziś tak było... na noc ogarnęłam koło 1 dopiero, to się obudziła koło 5-6 i spała do 9 dalej)...
w sumie to ona i tak śpi baaardzo długo, mimo że w dzień mało, bo moje pozostałe dzieci spały dopiero od 23-24 z przerwą do 9, a ona w sumie od 21-22 to już praktycznie codziennie...

Cytat:
U mnie jak mala zjadla okolo 23 to kolejne karmienie o 2:30, kolejne okolo 6 i teraz juz od 8:30 nie spi.
Kiedy dopajacie swoje dzieci? Przed karmieniem czy po?
No i ten nieszczesny pepuszek, w szpitalu byl ladny a tu zaczynam zbierac kawalki wydzielinki. Polozna kazala co najmniej 3 razy dziennie osuszac no i tsak tobie. Moze za duzo odchylam ten pepek od spodu ladny sie zrobil czarny a od gory jest taki czarny a glebiej zolty.
wydzielinka może być, czym suszysz? oktenisept? spirytus rozcieńczony? czy coś innego? to żółte to nic strasznego z tego co mówiła położna jeśli nie śmierdzi ropą... może śmierdzieć trochę taką krwią jakby starą, ale jak ropa by się zbierała to problem, ale też najczęściej da się zażegnać w domku, tylko musisz właśnie dokładnie "oczyszczać"...
my już kikuta nie mamy, a strupki które się robią położna kazała rozmaczać okteniseptem i "zrywać" delikatnie raz dziennie, żeby mieć pewność że się pod spodem nic nie zbiera właśnie, bo niby zaschnięta krew może być pożywką dla bakterii... strasznie to dla mnie nieprzyjemne zadanie, bo mam wrażenie że ją to będzie boleć, ale wolę tak, niżby miało się coś zrobić potem...

Cytat:
Ja wacham zawsze.ten pepek i dzisiaj mial inny zapach albo juz.mi na gowe padlo hehe sama nie wiem. Moje dziecko wyspalo sie za wczasy i teraz lezy na.dworze i nie spi.. ciagnie smoka i sie rozglada. Ciagle sie martwie czy jej nie za zimno czy noe za goraco... lezy w rampersie i skarpetkach

moja dziś wyjątkowo zasnęła w bodziaku i śpiochach niczym nie zawinięta... a przy karmieniu nawet się ciut spociła - jestem w szoku , rozgrzewa mi się dziecko , myślę że jakby Twojej było zimno, to by marudziła zamiast spokojnie leżeć

Cytat:
Napisane przez dziolcha86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

Ja dopiero jestem 1,5 tygodnia po porodzie i nie zamierzam wspolzyc wczesniej niz wskazane.
Tylko zauwazylam luzne wejscie... ;/ i mnie to doluje... wiem, powinnam myslec o dzieciatku, a ja siedze i becze ze bede miala wagine jak wiadro
Przed porodem mialam bardzo ciasne wejscie, a teraz czuje jakby tam wiatr hulal jak ide ;(
Nie wiem moze to sie jakos sklepi/zrosnie bardziej po pologu... bo to dosc swieza sprawa. Ale jak sobie pomysle ze nie mogkabym czerpac satysfakcji z seksu i dawac jej mojemu mezowi to lzy mi leca jak grochy ;(
będzie dobrze - ja nie rodziłam naturalnie, ale myślę że to się trochę ściśnie... po cc "od nieużywania" się ściska wszystko, więc po naturalnym też się musi od nieużywania "ścisnąć" w ogóle kiedyś czytałam, że kobiety mogą mieć wielu partnerów z różnymi rozmiarami ale nie na raz - bo się wszystko dostosowuje do tego największego, ale jeśli jest przerwa i potem ktoś ma mniejszy, to nic nie szkodzi, bo się dostosuje wszystko do tego drugiego... ja co prawda nie jestem zwolenniczką takich zmian ale skoro się jest w stanie dostosować to myślę że po porodzie też będzie wszystko ok...
ostatecznie jeśli byś miała jednak problemy, to ostatnio szukając zupełnie czegoś innego trafiłam na reklamy ośrodków, które "naprawiają" zmiany poporodowe... czytałam też artykuł że w Pl. nie ma zwyczaju się tym przejmować, a kobiety z tego powodu cierpią, bo jest to temat trudny i intymny, a można temu zaradzić, tylko mało który lekarz się tym przejmuje...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 12:48   #4011
ecencia
Raczkowanie

Dziewczyny a ile czekacie ze współżyciem po cc? Bo po naturalnym porodzie ograniczenia są jasne ale po cc tak naprawdę nie wiem ile czekać. U gina byłam już i zapomniałam zapytać a mam iść na kontrolę za 3 miesiące wiec nie będę tyle czekała A drugie pytanko do tych już po tym "pierwszym razie" coś jest inaczej, coś boli?
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 14:03   #4012
joanna2228
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile teraz daje się w kościele za chrzciny?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile czekacie ze współżyciem po cc? Bo po naturalnym porodzie ograniczenia są jasne ale po cc tak naprawdę nie wiem ile czekać. U gina byłam już i zapomniałam zapytać a mam iść na kontrolę za 3 miesiące wiec nie będę tyle czekała A drugie pytanko do tych już po tym "pierwszym razie" coś jest inaczej, coś boli?
Ja czekam do kontroli czyli ok 5 tygodni ale pod warunkiem że nie będzie plamienia. Trochę się boję bo to jak pierwszy raz hi hi

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dziolcha86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

Przed porodem mialam bardzo ciasne wejscie, a teraz widze luz od razu golym okiem ;(
Będzie dobrze tylko trzeba czasu. Ja po pierwszym porodzie sn współżylam po 8 tygodniach i był luz wyczuwalny przeze mnie a mój tż mówi że nie było. Po ok roku wszystko się zeszło i jest ok ;-) więc nie denerwuj się będzie dobrze

Miłością tą największą
Stary 2014-08-03, 14:05   #4013
Caramel 85
Rozeznanie

ecencia dopiero po około 6 tygodniach można po cc. Nawet jak czujesz się dobrze i rana jest wygojona, to nie wiadomo jak to wygląda w środku, dlatego trzeba odczekać.

Hehe dołączam do mam cieszących się z kupy. Mój malutki leży goły w samym pampersie, niczym nie przykryty. Mimo że chudzina to gorący chłopak jak jego braciszek. Od kilku dni wcina już koło 140ml więc mam nadzieję że szybko przybierze na wadze
Co do kąpania, to kąpiemy kiedy się młody obudzi zwykle koło 19, w upały codziennie, normalnie co drugi dzień.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 14:06   #4014
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No u mnie to jakoś po 8miu tygodniach jakoś inaczej ciasno itp. nic nie bolało ale jeszcze do komfortu jak przed cc daleko :/ no i ja mam jakąś blokadę że zaraz znowu zajdę
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 14:19   #4015
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja nie daję wody wcale

Pozdrowienia z na jeziorka - synek z mężem szaleją we wodzie, córa śpi w cieniu w gondoli, a ja się wygrzewam.
Cuddnie wieje chłodem od wody
Ale ci zazdroszcze

malwiska my nie mamy stalej pory kapania, ale zazwyczaj to jest miedzy 18. a 20, po drzemce.

dziolcha zawczesnie na takie rozterki jeszcze wszystko sie moze naprawic, mi po pierwszym porodzie wszystko szybko sie wstapilo teraz tez na to licze ale poki co tez mam luzy.

aga_tka swietny przyklad z ta elastycznoscia pochwy
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 14:54   #4016
simka234
Wtajemniczenie

My miedzy 3 a 4 tyg po porodzie mieliśmy pierwszy raz hehe i zadowoleni jestesmy
Nie mogę narzekać
Juz dawno zapomnialam ze rodzilam

Jeśli chodzi o pory kapania to jest u nas różnie ale zawsze miedzy 19 a 20 i potem mały idzie spać juz na noc i SPI do rana czasem od 5 juz robi sobie aktywność ale tylko jak brzuszek go obudzi..
Teraz sobie tak ustawił karmienie ze mniej więcej je miedzy 20-21 potem 23-24 zależy kolejno 2-3 i 5-6 także nie ma juz tragedii

Ja go przepajam albo woda albo rumiankiem..
Zaczyna wędrówki po lozeczku urządzać
Jak on ostatnio SPAL w kołysce polewka
Tez się zastanawiał ile się księdzu daje bo tez czekają nas chrzciny

Małego to ubierał generalnie w body z krótkim rękawem lub rampers albo koszulka i pampek na dwór czapka w dziurki i skarpetki obowiązkowo

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 14:57   #4017
joanna2228
Wtajemniczenie

Moja Laura dopiero wstała a zasneła o 11 . Chyba jej troszkę lepiej

Miłością tą największą
Stary 2014-08-03, 15:01   #4018
malwiska
Zakorzenienie

To wychodzi ze ja przeggrzewam swoje dziecko teraz lezy na ogrodzie w rampersie okryte tetra. W domu w ramperske okryte tetra,.na noc pajac okryte rozkiem bo inaczej ciezko mu zasnac. Wczesniejsze nocki Oliwka spala przykryta tetra ale.zauwazylam ze w rozku przesypia spokojnie pare h pod rzad. W pokoju mamy 25-27stopni, nawet ak schlodzimy wieczorem to poznien temp wraca
Dawno nie pamietam tak upalnego lata...
Jak dopajacie woda to podgrzewacie ja? Bo mi polozna mowila ze moze byc taka w temp pokojowen tylko zagotowana.

Stary 2014-08-04, 16:11   #4019
malwiska
Zakorzenienie

co do chrzcin to ja mysle ze wiecej niz 200zł do koperty nie damy, na swój ślub daliśmy 500 a przecież chrzciny sa w niedziele w trakcie zwykłej mszy, niby ślub też ale to osobne kazanie dla młodych itp
Stary 2014-08-04, 16:30   #4020
Iris1988
Rozeznanie

Witam sie ze szpitala poki co bylam badana wody czyste tetno w porzadku nic sie nie szykuje:-( jutro po obchodzie beda jakies decyzje chyba ze mnie cud jakis dorwie i samo sie zacznie

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości