|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568045]A ja dzisiaj po wizycie. Mały wazy ok. 4,2kg więc niech lepiej już nie rośnie... Mam już 3cm rozwarcia i lekarz mi przepowiedzial, że jak się zaczną skurcze to powinno pójść szybko. Oby się nie mylił...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No to faktycznie już spory Lada moment cos ruszy pewnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie urodzilam...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj wrocily moje lobuzy i powiem wam ze nie moglabym wymarzyć sobie lepszej reakcji na braciszka, wbiegli od razu(nie widzielismy sie tydzień wiec myslalam ze moga byc na mnie np obrazeni) zaczeli sie zachwycać jaki malutki a starszy ciągle podchodzil i sie pytał czy może poglaskac Kamilka..dzis tez od rana mówi ze kocha Kamilka i strasznie jest fajny, ciągle podchodzi, przytula sie i rysuje mu obrazki
![]() mlodszy dzis troszke juz zobojetnial ale i tak jest dobrze
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale będa indukować poród, czy jak??? a co do zuken to właśnie sa trzy opcje, albo urodziła, albo rodzi, albo zwątpiła w wizaż ![]() gosia też sie nie odzywa...Bym myślała ze urodziła, ale do 13 miała wytrzymać, a siła ludzkiego mozgu bywa potężna
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-04 o 18:30 |
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia jest na sesji
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie tak czytać, ze wasze pociechy tak dobrze reagują na rodzeństwo Ciesze się, że i twoje chłopaki tak dobrze zareagowali na braciszka |
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1660 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też mam spuchnięte nogi i na nich taką wysypkę jakbym się pokrzywą poparzyła, ale lekarka stwierdziła, że to nie żadne uczulenie tylko efekt zbierającej się wody. W dodatku wczoraj mi 2 takie krosteczki pękły i lała się z nich woda - nie dużo, ale jednak. ![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno potrzebuje czasu żeby się oswoić z nową sytuacją.Porozmawiaj z nim, wytłumacz, przytul na pewno tego potrzebuje. Będzie dobrze! Cytat:
Ja w szpitalu nie chcę widzieć nikogo prócz męża. Moich rodziców na chwilę mogę jedynie wpuścić i to wszystko, wszak nie myśle w tym szpitalu siedzieć 2 tygodnie, zebym się tak za wszystkimi stęskniła! Teściów mam z głowy, bo się nami ani naszym dzieckiem w ogóle nie interesują i na pewno by nie przyszli więc jeden strup z głowy. ![]() Poza tym sobota i niedziela minęły u mnie pod znakiem twardego brzucha, no i mała się strasznie słabo ruszała. Dziś z ruchami też nie jest lepiej no ale.... Dziś tatuś "rozmawiał" ze swoją pierworodną i powiedziała mu, ze jutro wychodzi, więc zobaczymy.....
|
||||
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ja mam to samo, czyli to nie uczulenie...a już tak myślałam...A można coś z tym zrobić???Mi jeszcze nie pękają...A ciebie też masakrycznie swędzi???Bo mnie to zaraz coś strzeli
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-04 o 18:45 |
|
|
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
Wyskakuje mi bład, a jednak dodaje odpowiedź drugi raz;/
Edytowane przez Aisog1987 Czas edycji: 2014-08-04 o 18:52 |
|
|
|
#1664 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mnie wszyscy dzisiaj wkurzają. Jak powiedziałam ile waży młody to wszyscy gadają, że powinnam mieć CC. Czy naprawdę waga ponad 4kg to już wskazania do cc? Bo z tego co zrozumiałam to niekoniecznie, zresztą trzeba wziąć poprawkę na błąd pomiaru USG. Oj... Nie pomaga mi takie gadanie |
||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() nie wiem czy już wiecie ale mamy dwie nowe mamusie na forum!! ![]() h4linka- urodziła dzisiaj Tymka, 3200 g, 60 cm, poród przez cc- zaraz wkleję też zdjęcie świeżo upieczonej mamusi ze swoim maluchem ![]() i zVenus- urodziła dzisiaj sn córeczkę Igę, 3260 g, 53 cm ![]() zaraz będę miała więcej czasu to napiszę wam więcej wieści od dziewczyn
|
|
#1666 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568045]A ja dzisiaj po wizycie. Mały wazy ok. 4,2kg więc niech lepiej już nie rośnie... Mam już 3cm rozwarcia i lekarz mi przepowiedzial, że jak się zaczną skurcze to powinno pójść szybko. Oby się nie mylił...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] bedzie duzy mezczyznaCytat:
super ze tak dobrze reagujaCytat:
za jutroCytat:
![]() DLA DZIELNYCH MAMUŚGRATULACJE halinka i Venus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! WITAMY IGE I TYMKA NA SWIECIE!!! |
|||
|
|
|
#1667 |
|
grozi wypollizowaniem
|
hej
gratulacje dla nowych mamus ![]() nie caglądam ostatnio bo córa dosyc absorbujaca jest, najchetniej by wisiala na cycu cały dzien , ale od kiedy zrobiło sie chłodniej jest troche lepiej, ide ponadrabiac co tam u Was
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
No więc dziewczyny zVenus prosiła by przekazać Wam ku pokrzepieniu serc, że poród trwał 10 minut i wcale tak nie bolało!
Całą akcje opiszę nam jak będzie mieć dostęp do internetu, bo była ona dość niespotykana ( nie powiem zaciekawiło mnie to- i nie mogę się doczekać na relacje! ).zVenus miała od wczoraj lekko różową wydzielinę i w nocy skurcze, ale bardzo mało bolesne, dopiero parte poczuła ![]() pozdrowienia od niej dla wszystkich mamuś z wątku a w załączniku obiecane zdjęcie h4linki i Tymka
|
|
#1669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje! Witam sie z patologi, same formalnosci zajely 2,5 h. Bede miala test probny 2 h oxytocyny. Dzieki za kciuki. Bo i wkoncu wizaz dziala.
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że nigdy nie urodze. Mam się niby stawić 11 na wywoływanie ale nie chcę czekać tak długo.. w środę mam ktg i mój gin będzie mnie badał, mam zamiar zagadać go że w czwartek przychodzę do szpitala na jego dyżur. Co myślicie chyba nie będą mnie bez sensu trzymać w szpitalu nic nie robiąc skoro jestem po terminie? Wystarczy że powiem że coś mnie niepokoi i muszą mnie przyjąć. |
|
|
|
|
#1671 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568045]A ja dzisiaj po wizycie. Mały wazy ok. 4,2kg więc niech lepiej już nie rośnie... Mam już 3cm rozwarcia i lekarz mi przepowiedzial, że jak się zaczną skurcze to powinno pójść szybko. Oby się nie mylił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No no, to może byc juz niedługo ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568681]Bardzo możliwe ![]() A ty nie miałaś mieć wywoływanego porodu??? Ale mnie wszyscy dzisiaj wkurzają. Jak powiedziałam ile waży młody to wszyscy gadają, że powinnam mieć CC. Czy naprawdę waga ponad 4kg to już wskazania do cc? Bo z tego co zrozumiałam to niekoniecznie, zresztą trzeba wziąć poprawkę na błąd pomiaru USG. Oj... Nie pomaga mi takie gadanie Witaj w klubie u mnie mimo ze dziecko nie jest duze to wszyscy mi radzą zapłacić za cc. Nawet tata i weź tu bądź człowieku zrelaksowany i czekaj na porod w spokojuCytat:
![]() Jutro mam wizyte u gina i licze na slowa: kochana Ty rodzisz! Ale znajac moje szczęście to nic w tym kierunku się nie dzieje...
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy u Was tez pampersy schodza jak swierze buleczki ?
Co karmie mala to od razu slysze pierdki i slysze ze kupa idzie, jak skonczy placze, wiec ja przebieramy potem znowu na cyca i znowu kupa ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- GRATULUJE KOCHANA |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Maly meldunek
u nas na razie tez nic nie slychac. Dwa dni do terminu a maly sie nie kwapi. Zaczelam chodzic na dlugie spacery . Juz sie nie moge doczekac.
|
|
|
|
#1674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O jaaaa, tez jestem ciekawa jak udalo sie zVenus tak szybko urodzic
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero dobilam sie do forum
GRATULACJE DLA NOWYM MAMUS ![]() Tak poza tym to nie wiem czy przypadkiem u mnie sie cos nie zaczyna dziwnie sie czuje, mam rozne bóle i jakies przeczucia...
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla h4linki i zVenus
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przerwa na wizażu musiała zaowocować dzieciakami. |
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568681]Bardzo możliwe ![]() A ty nie miałaś mieć wywoływanego porodu??? Ale mnie wszyscy dzisiaj wkurzają. Jak powiedziałam ile waży młody to wszyscy gadają, że powinnam mieć CC. Czy naprawdę waga ponad 4kg to już wskazania do cc? Bo z tego co zrozumiałam to niekoniecznie, zresztą trzeba wziąć poprawkę na błąd pomiaru USG. Oj... Nie pomaga mi takie gadanie U mnie w szpitalu waga od 4400 jest wskazaniem do cc ![]() ale prawda jest taka, że jak dziecko jest cięższe to zazwyczaj ma troszkę więcej ciałka po prostu a nie 2 razy większą głowę od razu A wiadomo, że tutaj o główkę się najbardziej rozchodzi Niby porody przy 2,5 kg a 4 raczej się nie różnią, że jak dziecko jest większe to jest ciężej albo bardziej boli więc ja bym się nie przejmowała tymi komentarzami![]() Cytat:
i Iga też duża dziewczynkaCzekam z niecierpliwością na relację zVenus i też liczę na bezbolesny poród skoro jest jednak taka możliwość ![]() Jeszcze wracając do wcześniejszych rozmów o rzeczach do porodu to gosia myślę, że to nie ma żadnego znaczenia te wzorki na ręcznikach, bo niby czemu ![]() Co do tych rzeczy na poród to każda musi chyba taką listę zweryfikować pod siebie Ja biorę skarpetki i takie klapki pod prysznic bo jedna koleżanka wolała spacerować w skarpetach a druga właśnie w klapkach więc dopiero jak już tam będę to zobaczę co mi pasuje![]() Co do koszuli to ja będę miała szpitalną na poród więc też nie potrzebuję, tak samo jakieś t-shirty czy szlafroki nie wiem po co ![]() A no i podkłady i podpaski też nie wiem?? Przecież dopiero po porodzie to się przyda a nie podczas ![]() Ja jeszcze wezmę szczotkę do włosów i gumkę A no i klapki dla Tż-ta, żeby mu się nogi nie ugotowały bo niby gorąco na porodówce ![]() Zaczarowana Olivka ![]() Ma śliczne oczka!!!
|
||
|
|
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strach mnie obleciał... zVenus miała termin na dzień przede mną... Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

Ciesze się, że i twoje chłopaki tak dobrze zareagowali na braciszka

W dodatku wczoraj mi 2 takie krosteczki pękły i lała się z nich woda - nie dużo, ale jednak. 

bedzie duzy mezczyzna
za jutro

28.06 
[COLOR="Silver"]