|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
ile Ty na to wydałaś? majątek chyba ale fajne ubrankahasia Ty w szkole pracujesz? nauczyciel? nie wiedziałam nawet inka to kiedy idziesz rozmawiać z panią pielęgniarką ? tyle różnych przypadków w całej Polsce a oni i tak trzymają się twardo papierków i zasad i ciężarnej odmawiają :/ chore to jest byłam dzisiaj w labie i trochę za wcześnie ta glukoza, kazała przyjść za dwa tygodnie to będzie 22 tydzień już, prawie 23 i wtedy już będzie lepiej badanie zrobić. No i morfo wtedy też
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie od rana coś jeden jajnik boli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
Za dwie godziny
idzie ze mną przyjaciółka aby dopilnować żebym nikomu nie zrobiła krzywdy
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
sasia- extra te spodenki
![]() inka- nie aj sie przed wizytą, nalezy ci sie, to ich bajzel! anam sam pesel nie mozesz wejść? ja kiedys jak jchalam z synem do lekarza to gonie wykrywało powiedzieli ze maja w systemie zarejestrowane 2 osoby z takim imieniem i nazwiskiem i peselem!! 2osoby z takim samym pesel?tylko inny adres.... widac jaki mają bajzel tam, ale sie wykłucałam pół h zajmowałam kolejke, ludzie za mną w kolejce trzymali ze mna i sie udało! i nfz jak dzwonilam na szybko mowil mi ze dziecko moze wejsc na mnie jakos, to moze ty na sam pesel wejdziesz? kurcze nie znam sie na tym, ale u nas w przychodni dyskietki juz nie tzreba nosic z soba tylko podac im pesel wystarczy. Nie daj sie ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- sasia- te bodziaki tez sliczności!! dopiero teraz zauwazyłam! ![]() a ja wczoraj zrobiłam pycha ciachoooo tzn zwykły ucieraniec ze śliwkami ale pysznosci pożarłam 3 kawałki jeszcze gorące z piekarnika och jakie dobre!
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Oni do tej pory mają bałagan z tym systemem. Mnie mieli dwa razy wpisaną tylko raz byłam na stare nazwisko a raz na nowe i na jednym byłam ubezpieczona a na drugim nie. Też się klocilam ale wtedy to było jak oni wprowadzili ten system więc się oświadczenie wypełniało.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Inka dobrze dziewczyny i pani z NFZ mówią. Kobieta w ciąży nie musi być ubezpieczona a i tak ma prawo do opieki medycznej w przychodniach i szpitalach. I kciuki za wizytę ![]() u mnie dzisiaj fajnie chłodno zobaczymy jak będzie późniejjak Was czytam i widzę 23-26 tc to znowu czuję się sto lat za murzynami i moje połówkowe dopiero za 2 tygodnie 18.08
|
#3937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż wiem, że to do przyjemności nie należy ale czasem innego wyjścia nie ma. Powinna przeciez wiedzieć, że skoro jesteś w ciąży to bez względu na ewusia przyjąć cię musząynca gratuluję wizyty ![]() sofia i sasia przepiękne ubranka ja właśnie poluje na dresy dla swojego maluszka Sofia możesz pochwalić się ile zapłaciłaś za ten misiowaty kombinezon? jest przecudny
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
ja właśnie po wypiciu glukozy. Nie taki diabeł straszny jak się okazuje a chyba byłam najgorzej nastawiona na nią. Ale przynajmniej się miło zaskoczylam Ollliwka na klubie napisałam No nic siedzę czytam książkę i Was
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chemię i tak od dawna tam kupuję, ale to już wiem, co konkretnie a dla dzieci to się niezbyt orientuję |
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jeżdżę specjalnie po zakupy to nie bardzo wiem co warto jeśli chodzi o ceny. Wiem ze jakościowo są dużo lepsze wiec dużo jogurtów, chemii kupuje jak tam jestem. Jak idę do sklepu to rzucam się zazwyczaj na jakieś promocje :-P
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
ja skierowanie na glukozę już dostałam ale lekarka kazała iść dopiero przed następną wizyta, a i zapomniałam się pochwalić, że mały się ostatnio strasznie rozkopał
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie parno ale na szczęście słońce się nie pokazuje to nie grzeje dodatkowo.
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki No to po prostu przy okazji kupię jakieś kosmetyki i proszki dla niemowląt i tyle. Mam dziś wizytę kontrolną
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat płyn/proszek dla dzieci wole w Polsce :-P niemiecki jest bardzo drogi i głównie persil a ja wolę nasz bobini
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
I po drugim pobraniu juz jestem
jeszcze godzina czekania niby po glukozie a już bym śniadanie zjadła sobie
|
#3946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!!
Ostatnio mniej pisze bo z czasem krucho. Poki co u mnie wszystko ok , choc brzuch znowu szaleje.. dzis mam polowkowe o 14,20 prosze o kciuki !! )
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Nareszcie Wizaz działa
Ja póki co nie moge Was nadrobić bo w pracy mlyn i mam w domu gosci Jeżeli macie jakieś wizyty to trzymam za nie kciuki i myślę o was nawet jak nie pisze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja też mam dzisiaj wizytę więc trzymajcie kciuki
|
|
#3950 |
|
Rozeznanie
|
Basia Tak mam 3 razy pobieranie krwi ;-) zaraz ostatnie i do domu w końcu
w rękę jedną ale dziurki mam trzy obok siebie Dziewczyny ja panikara, bardzo bałam się tej glukozy a teraz się z tego śmieję, ale wyciśnijcie sobie cytrynę te które są przed badaniem jeszcze Ja jutro mam wizytę u gina bo musiałam przełożyć ze względu na wyjazd Trzymam kciuki za dzisiejsze
Edytowane przez Hasiap Czas edycji: 2014-08-05 o 11:08 |
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam dwa pobierania na czczo i po 2 h
teraz czeka mnie drugie :/
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc jedziemy podobniea wizytę mam 19.08 i nawet nie wiem czy wtedy będzie robić już połówkowe bo moja pani dr cały czas w karcie ciąży pisze mi 2 tygodnie w tył, sugerując się pierwszym USG, gdzie maluch był prawie 2 tygodnie młodszy niż wynikało to z OM, czyli teraz pewnie wpisałaby mi w 18 tc |
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez trzymam kciuki za wizyty wasze.
Moja dopiero 28 sierpnia. Ale dzis jestem zmeczona normalnie wstalam o 7 pojechalam pobrac krew na wyniki tarczycowe wrocilma do domu zjadlama i zasnelam.
|
|
#3954 |
|
Raczkowanie
|
Powodzenia dziś na wizytach!
A tą krzywą cukrową to każdy musi badać?? Czy tylko osoby które mają zbyt wysoką glukozę na czczo?:P Bo mam szczerą nadzieję, że mnie to ominie jakimś cudem...już nie chodzi o smak ale o to, że nie wytrzymam siedzenia 2 h bez śniadania :/ |
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba cię nie ominie. Można mieć na czczo dobry wynik a już krzywą poza normą, więc raczej będą to sprawdzać |
|
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Linea chyba wszystkie muszą bo ja glukozę na czczo tez miałam w normie. To prawda czekanie najgorsze ale mi się akurat rozgadana pani trafiła tez na glukozie była ale starsza jakaś wiec pod cukrzycę robiła raczej. ;-)
|
#3957 | |
|
Rozeznanie
|
Lolcia, Roksape, trzymam kciuki za wizyty, będzie dobrze
![]() Cytat:
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę robiła cukier pewnie na jakieś 2-4 tygodnie bo wizytę mam teraz w czwartek a na niej dopiero dostane skierowanie. Ciekawa jestem ile waży mała na tym etapie. W ogóle to siedzę w szkole rodzenia i czekam na swoją grupę :-D
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
a buuuuu,no cóż jak trzeba to trzeba...maczuma trochę mnie pocieszyłaś, że się nie czuje głodu po takiej dawce glukozy - będę szła z takim nastawieniem:P
|
|
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
oj to nie prawda, że sie nie czuje głodu po glukozie, musze cie zmartwic :P ja umierałam z głodu i zaraz jak jechałam do domu to jeszcze pączka zjadłam na śniadanie
kawe i potem kanapke, no ale moze ty nie bedziesz głodna hehe ![]() trzymam kciuki za wizyty, duzo ich dziś na pewno wszystko bedzie ok ![]() a orientujecie sie czy sok z brzozy możemy pić?? nie taki z drzewa świezy tylko kupiony?bo bardzo lubie, on ma naturalnie w sobie chyba penicyline tak?no ale podczas pasteryzacji chyba cos jej traci. Doradźcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

jasne że wrzucę ubranka, dziś byłam w smyku, zarze i paru innych, nakupowałam sporo rzeczy, później Wam wrzucę
ile Ty na to wydałaś? majątek chyba
ale fajne ubranka
? 
powiedzieli ze maja w systemie zarejestrowane 2 osoby z takim imieniem i nazwiskiem i peselem!! 2osoby z takim samym pesel?tylko inny adres.... widac jaki mają bajzel tam, ale sie wykłucałam pół h zajmowałam kolejke, ludzie za mną w kolejce trzymali ze mna i sie udało!