|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
myślę, że lepiej wcześniej, jak później Cytat:
![]() u nas od 3 dni chłodek Cytat:
wczoraj powiedziałam w pracy mimo, że z kierownikiem jestem na stopie koleżeńskiej, to i tak miałam stresa a dziś ona powie "górze" i tu reakcje mogą być różne-od obojętności do darcia gęby ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- dzisiaj Priness ma mieć tą konsultację z profesorem... |
|||
|
|
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś od 5 rano nie śpie
![]() ![]() Mam problem z pęcherzem, pewnie znów zapalenie na szczęście lekarz przyjmie mnie o 15.00. Do pracy nie poszłam i liczę na l4 na tydzień żeby dojść do siebie i ewentualnie siedzieć na wizażu Cytat:
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam plamienia brazowe od 8 tyg. A jaki masz dokładnie kolor tego? Najlepiej idź na usg, ja zawsze leciałam. Bierzesz progesteron?
|
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei na połówkowe idę w 22tc i nie chciałam wcześniej. Wolę żeby synek był większy i żeby lepiej wszystko lekarz zobaczył
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
ja nadal nie wiem czy ide na polowkowe ;p
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Tomorrow takie cuda sa tylko w uk
na wyspach do frytek tez dodaja ocet zamiast ketchupu
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę w 21 tygodniu
Pewnie kolejna dziewucha :P Wczoraj przed snem się spytalam mojego jak nazwie jak będzie dziewczynka. .. powiedział SONIA oczywiście żartował, ale się smialismy z tego ... że jak pies. Lecę do kolezanki, będę podczytywac was
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem wam kolejny dziwny zwyczaj. Wyobraźcie sobie kromke kwadratowa ( ala tostowy chleb) i na to kładą ciepłe frytki i ketchup, taka kanapka. Chleb z frytkami!!!! |
|
|
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha witaj
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie chrupalo. Oni nie rozumieja naszego uwielbienia do kapusty, np bigos Kurcze, chyba mi leca zeby w tej ciazy. Mam jeden zab totalnie zszarzaly, Wezme dzis malego I pojde I jego I siebie zapisac, bo mi HV mowila, ze juz czas I powinnam, no ok. Juz widze tego mojego 2,5 letniego dzikusa jak rozdziawia dzioba Moje polowkowe wypadnie 20t3d |
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Tomorrow: z czym byś nie wytrzymała?;p
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Bo nie wiem jak to sie ma do mojej wypowiedzi;p |
|
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina, Elvira, pamietam te dziwne mieszanki
ja procz chipsow octowych mam ochote na soda bread z maslem
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
O fu z octem są bleee...
Apropo chleba z fryrkami u mnie w Szczecinie jest kebab w bulce z frytkami do środka. Mniam!
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
trochę mnie nie było dzidziuś rusza się jak szalony a ja w końcu się trochę uspokoiłam że go już czuję tak często ![]() gratuluję wszystkim które poczuły pierwsze ruchy ![]() Ma.ko piękny masz brzuszek ![]() co do łóżeczka my takie mamy właśnie - z żyrafą chyba nawet też tylko bez baldachimu który dla mnie jest zbędny. fajna ta szuflada my też mamy ją. ja jestem bardzo zadowolona z łóżeczka i daliśmy za niego ze wszystkim tak z 500zł już cały zestawSmerfetka durne sny mi też się śnią ostatnio śniła mi się wojna ![]() Cytat:
![]() Simonee ja jestem cały czas głodna! to jest straszne. teraz wcinam chleb z wędliną, pomidorki papryczkowe i sałatka śledziowa do tego. pokochałam śledzie. nie lubiłam ich nigdy a teraz.... mniam mniam. zaraz znów zrobię się głodna. Dusiolka ja farbuję włosy. mój kolor jest taki hmmm mysi. teraz farbuję na brąz tzn przed ciążą. już byłam też ruda ale w sumie od początku ciąży tylko 2 razy szamponetką farbowałam więc się zastanawiam czy całkiem nie odstawić farby bo już tak długo wytrzymałamSmerfetka, Elyunia, Madzikuu, Elvira, Akrolowa piękne brzusie wasze Lilijka3 badania na hbs i wr miałam zrobione na początku na pierwszej wizycie dał mi skierowanie. a ty nie miałaś? Cytat:
![]() Smerfetka mogę zaproszenie do klubu plis plis ![]() Teja1 mi też okropnie lecą włosy. w poprzedniej ciąży miałam piękne zdrowe nie wypadały a teraz na potęgę po kolei nadrabiam bo masakra dużo tego
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez jestem ciagle glodna i co troche cos podjadam a 2tyg temu pierwszy raz sprobowalam sledzia
|
|
#3559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A próbowałyście Marmite? Bleeee |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nigdy tego nie widzialam...
|
#3561 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja juz po wizycie
![]() niestety nie widziałam mojego maleństwa ale pierwszy raz w życiu miałam usg piersi robione, lekarz był zdziwiony że nigdy nie miałam ![]() wyniki badań mam wszystkie bardzo dobre cytologia też super jak nigdy ![]() Cytat:
o kurde to Ty tak wyglądasz ![]() myślałam że jesteś blondynką ![]() co do pogody to niby jest chłodno ale jak szłam to się tak zgrzałam że lojej ale przynajmniej nie ma parówy Cytat:
![]() Cytat:
okropieństwo...Eirene, oki już wysyłam ![]() ja idę dalej na miasto zaplacic za mieszkanie, na pocztę list wysłać, dziś to tyle km narobię że hoho
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() acha88 hej za wizytę! Szczeperka współczuję zapalenia pęcherza, często się z tym borykam ja też myślałam o chłopczyku i na razie 2 razy widziałam siusiorka ![]() Kinqaa córka mojej koleżanki nazywa się Sonia też na początku skojarzenie: pies, ale potem to już jest normalne imię, kwestia przyzwyczajenia miłego spotkania ![]() elvira ja uwielbiam chleb z chipsami za "łebka" się tak jadło, w sumie czego się wtedy nie jadło? ![]() smerfetka ja też nie miałam nigdy żadnego badania piersi... szkoda, że nie zobaczyłaś dzidzi ale ważne, że jest ok!ja dziś miałam głupi sen śniło mi się, że nagle dostałam okresu... brrrr, załamałam się, jak się obudziłam poszłam do kibelka zobaczyć, uf ufff
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-05 o 11:06 |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiac zobaczysz malenstwo ja na usg czekam od czerwca ale do 21.08 nie jest juz daleko ![]() tak, tak wygladam blondynka bylam jak mialam 2 latka![]() tego typu jedzenie znam glownie z Irl
|
|
#3565 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby smak jak maga ale to niby ekstrakt drozdzowy. Smaruje sie tym chleb. W sumie nawet w reklamie jest "hate it or love it", wiec albo kochasz albo nienawidzisz. Nie mozna tego troche lubiec.
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga sny zawsze się czyta na odwrót
Mi się śniło w pierwszej ciąży ,że będę mieć chłopaka a mam dziewczynkę. W tej ciąży tez mi się raz chłopak śnił, wiec pewnie znow baba Smerfetka wyobraź sobie, że była podobna sytuacja, ale z jej synem. Jak był rok szkolny to zostawila dzieciaka w pokoju,poszla do pracy ja moją szykowalam do szkoły a ze ja mam miękkie serce to zaglądalam do jej synka i odprowadzalam go razem do szkoly z moja (ta sama szkola). Ale teraz juz nie dam się wrobic drugi raz w coś
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Buc
|
Cytat:
ale przy bliźniakach robi się często usg albo co tydzień albo co dwa. to jest Twoja decyzja ale ja bym wolała zrobić 50 usg nawet i być spokojniejsza niż nie zrobić i nie wiedzieć co się dzieje.
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3570 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj na szybko oglądać wózki Jak na razie najbardziej skłaniam się ku Graco Symbio, ale jeszcze muszę się wybrać do sklepu i wypytać o lekkie wózki. Jest dużo takich używanych jak ja chcę, więc pewnie kupię używany, który później sprzedam niewiele taniej...Poprzednio tak miałam z huśtawką - kupiłam używaną w super stanie za 300 zł a sprzedałam po 3 miesiącach za 320 ![]() Co do fotelików, to 4 lata temu najlepsze były maxi cosi, od tego czasu pewnie dużo się zmieniło. Ważne żeby fotelik miał minimum 3 gwiazdki w testach. Poniżej 3 albo bez testów bym się nie odważyła kupić. 5 gwiazdek mają zazwyczaj foteliki montowane na bazach. I właśnie wczoraj odkryłam bazę montowaną pasem i powiem Wam że jest dużo stabilniejsza niż ta z isofixem. A biorąc pod uwagę że w moim aucie się nie da zamontować takiej z isofixem (chociaż isofix posiada) to dla mnie to rewelacyjne rozwiązanie Któraś z Was pisała, że planuje zakup 2 fotelików - według mnie to nie ma sensu, bo i tak zazwyczaj dziecko się zabiera razem z fotelikiem do domu. Zakup dwóch baz już ma większy sens. A jak fotelik jest montowany pasami to ciężko włożyć dziecko do zamontowanego fotelika, więc też bez sensu wozić zamontowany fotelik. Więc według mnie najlepsza opcja to dwie bazy i jeden fotelik albo tylko jeden fotelik. Jak dziecko wyrośnie z tego małego fotelika to już lepiej mieć dwa bo te większe rzeczywiście się ciężko montuje w samochodzie i przekładanie jest kłopotliwe (i sam fotelik też jest ciężki). A poza tym nie do każdego samochodu pasuje ten sam fotelik - my musieliśmy kupić 2 różne foteliki bo nie dało się tego samego zamontować prawidłowo w dwóch autach... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

przywiozla mi moje ulubione chipsy -octowe 

trochę się zmartwiłam bo mam plamienia , krew to nie jest ale jakby pod krew, czy któraś z Was miała coś takiego w 10tyg ciaży?
ja nadal nie wiem czy ide na polowkowe ;p
zamiast ketchupu

okropieństwo...
za wizytę!