|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
rybka wieem, wiem
z tż się tak śmiejemy tylko, bo dzisiaj straszna maruda i trzeba na rączkach nosić a jak ją odłożyć do łóżeczka lub np przestać lulać to się patrzy takim wzrokiem jakby miała zabić hehejoanna
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Jeremiś ma wirusowe zapalenie krtani
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaya lacze sie z toba w bolu moj dziec tez chory wlasnie walcze z jakims glutem bo tak dziecko furczy przez sen ze serce mi sie kraje.
Nak sie objawia to zapalenie? |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje
![]() Ja sie boje chorob takich maluszkow. Malutka wczoraj caly dzien buszowala a jak przyszla godzina 15 to zasnela i wybudzoc jej nie bylo mozna so 18:30, pozniej kapiel troche wczesnie bo karmin sie przestalismy o 21:30 grzecznie zasnela uspana przez tatusia i o 1 znow karmienie. Mam nadzieje ze teraz tez ladnie zasnie i obudzi mnie rano ![]() Jestem bardzo wdzieczna tz ze wieczorem znia walczy o sen a ja spokojnie moge spac - tylko pozniej przrbudzam sie i szukam dziecka w lozku pod poduszkami -mam tak co noc. Zawsze tz musi mnie uswiadamiac ze dziecko spi w lozeczku hehe Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaya. Agnes aż serduszko się kraja, żal takich maluszków. Zdrówka oby szybko przeszło.
Moja lalunia dopiero wstała od kąpieli a kapalismy o 20 hura. Tyle że cały czas jedziemy na Infacolu ale chyba pomaga. Wczoraj moja starsza córka pojechała na kolonie i tak smutno bez niej i cicho w domu. Zdałam sobie sprawę że jestem od jutra sama jak palec w domu i to straszne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#4056 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję i życzę zdrówka dla Was obojga Cytat:
Ja znam szkołę że tak jak siebie plus jedna warstwa i tego staram się trzymać Malwiska mij Ignaś w dzień ma body i w zależności od pomieszczenia w którym przebywa przykrywam go tetra lub flanelka, na noc pajacyk plus flanelka lub cienki becik i dopiero tak ubrany spokojnie spi. W przeciwnym razie zaraz zalacza się czkawka która oznacza że mu zimno.. Każde dziecko ma inne upodobania, pamiętam jak moja córa byla taka mala położna nam powiedziała że taki maluch szybko się wychladza przez kończyny i kna radziła ubierać na dlugi rękaw/nogawke nawet jak jest ciepło.. i Matyldka całe lato przechodzila w długich bodziakach i spodniach i jej to odpowiadalo ![]() Cinilla ja też się zastanawiam co ginowi dac bo też na nfz chodziłam ale chyba właśnie czekoladki i jakieś alko albo kawę.. nie wiem czy alko wypada? Joanna u nas za chrzciny wg "cennika" 300zl i uważamy że to za dużo teraz tż ma zbojkotowac proboszcza i zamierza dać 200zl, ciekawe czy to przejdzie... W ogóle dziewczyny jak u Was odbywają się chrzciny na mszy czy po niej? Bo u nas właśnie po i bardzo mi się to nie podoba :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-08-05 o 02:37 |
||
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
No była burza trochę chłodniej się zrobiło i inne dziecko. O 21 usnęła i o 2:30 wstała. Jesteśmy już po karmieniu i zasypia
![]() Dziewczyny zdrowia!!! Mamaya jak to się objawia? Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-08-05 o 02:53 |
|
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Debesciara u nas na mszy wszystko się odbywa ;-) i dajemy 200 zł a robimy chrzciny we wrześniu 7 -go. Jak pamiętam to chyba jest jakieś spotkanie z księdzem w stylu nauk czy coś? Pamiętacie może? Czy coś pomyliłam?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ---------- Myslalan ze jakbsie porodza dzieci to watek umrze smiercia naturalna, a tu taka niespodzianka... ciekawe co to bedzie jak nasze brzdace zaczna przesypiac cale noce Niedlugo na odchowalnie nawet mialam przeblyskco do tytulu: wszystkie dzieci urodzone czas odchowac ulozone - jak na moje beztalencie jestem z siebie zadowolona heheWysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwiska mi przychodzi do głowy odrazu " Nocne lipcowych mamusiek zwierzenia w porze karmienia " ha ha ha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Albo " Dzieci w lipcu urodziły będą o nich gawedziły ". Ha ha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- A tak wogóle to kolejna pobudka 5 rano. Zwariowalam bo tylko 2 razy wstałam oby tak dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
Joanna, to super ze tak kropelki pomogly i wreszcie spokojne noce.
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
U Jeremiego zapalenie krtani objawiło sie poprzez chrypę i piszczeniem zamiast płaczu, plus pokasływanie. Ponadto zrobił Mu się biały osad na języku i widać było zaczerwienione gardziolko. I to tak zupełnie nagle, w przeciągu dwóch godzin dosłownie tak sie zrobiło
Ale lekarz powiedział, ze przy wirusowym zapaleniu krtani tak jest.
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję że tak zostanie
Zauważyłam też jedną ciekawą rzecz, jak podaje jej przed kamieniem i potem popije kropelki cyckiem to super, a jak dam po jedzeniu to się troszkę wierci i stęka. Poza tym je lapczywie i podczas jedzenia słyszę bulgotanie w jej brzuszku więc to raczej gazy chyba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
można powiedzieć że jak Iris1988 urodzi to mamy koniec rozpakowywania, boa TaTekla już pewnie urodziła bo od 26.07 ie nie odzywa
|
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę wam powiedzieć że moje dziecko tak fajnie się dzisiaj śmiało przez sen ale na głos ze sama zaczęłam się śmiać
Takie właśnie chwile wynagradzaja bezsenność w nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
hej
Ja dzś sama z dzieciakami na placu boju... będzie się działo ehhhhmiłego dnia ![]() a co do tytułu wątku chyba wraz z ciążą zniknęła moja wena.. a Wasze tytuły super ![]() Wasze dzieciaki już się śmieją, a Ignaś jeszcze nie, no chyba że na nieświadomce we śnie... Matyldka miala 3 tyg jak się pierwszy raz uśmiechnęła..
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-08-05 o 08:19 |
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne tytuły
u mnie tylko 1 pobudka o 2:30 potem 6:30 mega
|
|
|
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, u mnie też wizaż nie działał i też doszłam do wnisoku że jestem uzależniona, kazałam wczoraj Tż sprawdzać czy to nie wina naszego kompa
.Moje kochane dziecko od wczoraj daje mi się wyspać, idzie spać 20-21 pobudka 0 2 a później o 6.30-7 o 8 znów zasneła i jeszcze śpi. A ja piorę bo popsuła nam się w sobtę pralka, jakiś armagedon totalny, nasczęście tż udało się wczoraj wieczorem naprawić, ale mam tyle prania, że chyba tydzień z tego nie wyjdę to tego balkon wyłączony i muszę wszystko w domu suszyć... Malwiska, moje dziecię też ciepłolubne, także w dzień jak śpi to kaftan z długim rękawem, skarpety, flanelka bądź tertra, a na wieczór kaftan, śpiochy i cienki kocyk, jak ma gołe nogi to zaraz czkawka i nogi sine. Także każde dziecko jest inne. Agnes, Mamaya dużo zdrówka dla maluszków . Iris powodzenia
|
|
|
|
#4071 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mała jeszcze śpi - z przerwami na karmienie i przebieranie pieluch od 17 wczoraj... da mi pewnie popalić jak się obudzi... w nocy ją też jeszcze ważyłam do tego, bo mi się przypomniało, że na 2 tygodnie miałam zważyć 3.31kg już jest - nie wiem czy to dużo bo jak wychodziliśmy ze szpitala było 3.05 a to 250g w tydzień, no to chyba ładnie... przyjdzie dziś położna to zapytam, bo w pierwszym tygodniu zdążyliśmy zaliczyć spadek 200g i potem mi przybrała 200g w 2 dni... my dziś chyba nigdzie nie pójdziemy bo leje... wczoraj też nie wychodziłam z małą, bo mąż zabrał starsze dzieciaki do ciotki zapytać kuzyna czy zostanie chrzestnym i nie miał mi kto wózka znieść... na razie się pilnuję cały czas żeby ciężarów nie nosić - nasz wózek 14kg waży... pamiętam że znajoma wróciła do szpitala ze sobą w stanie krytycznym po 3 tygodniach od porodu, nie wiem dlaczego, bo to nie na tyle bliscy znajomi, żeby pytać, ale to jest dowód na to że po 3 tygodniach jeszcze nie jest wszystko pogojone... wczoraj wystawiłam ją w gondoli na balkon za to i sobie spała na balkonie długo po prostu... Synka też tak wielokrotnie wystawiałam, po co dziecko ma spać w domu, jak może na balkonie na świeżym powietrzu, a znów wychodzić w czasie spania, to się w domu nic nie zrobi... ze starszymi nigdy nie wychodziłam w porach spania, tylko właśnie jak nie spali, żeby ten czas jak śpią wykorzystać na sprzątanie itp... córka nie lubiła w wózku ale ją dużo w chuście nosiłam... wczoraj sobie filmiki po włączałam jak się wiąże żeby sobie przypomnieć i tak się zastanawiam, czy te zagraniczne też pokazują dobre sposoby, bo jest kilka innych metod wiązania niż pokazują na polskich filmikach...Cytat:
zresztą ja bardzo szybko jak np. zaczęłam podawać serki homogenizowane, jogurty itp. to przeszłam na branie prosto z lodówki, a nigdy dzieciaki nie miały problemów z gardłem... owoców itp. ze słoiczków też nigdy nie podgrzewałam... jedynie obiadki... moim zdaniem nie przegrzewasz Oliwki, jeśli potrzebuje przykrycia i nie ma od tego potówek, to znaczy że jest zmarzluch i trzeba jej więcej ciepełka niż innym dzieciom - takie dzieci też są i trzeba się z tym pogodzić... najważniejsze nie dać się zwieść poradom "babć, cioć itp." że przegrzewasz, zaziębisz itp. posłuchać warto, bo można się czegoś dowiedzieć, ale jeśli widzisz że dziecku zimno, to rozbieranie na siłę nie ma sensu, bo się mała przeziębi, podobnie w drugą stronę - jak widzisz potówki to nie można ubierać i okrywać, bo niby maluch musi mieć długi rękaw - jak mu gorąco, jak dziecku Fame, to nie musi... moja też jest zmarzluch jak Twoja i trudno - letnie ubranka nie dadzą się pewnie w tym roku wykorzystać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Iris:
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
aga_tka, dostaliśmy dwa antybiotyki do nebulizacji
W ogole choróbsko rozwinęło sie w dwie godziny dosłownie Lekarz powiedział, ze tak niestety jest w przypadku wirusówek.
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
MAMAYA biedny Jeremi
AGATKA moja Mała nauczyła się noszenia i lulania przez te problemy z brzuszkiem i teraz kwili i strasznie marudzi jak leży Co do chrzcin to u nas w sanktuarium daje się 200 zł więc jak dam w zwykłym kościele 200 zł to chyba ksiądz nie będzie pokrzywdzony ![]() Mam tżta na sprzedaż!! Albo najlepiej do oddania!! Albo jeszcze doplace ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
mamaya współczuję abo mały jak najszybciej wrócił do zdrowia
agatka dziekuje za odpowiedz Cytat:
dziewczyny polecacie jakiś konkretny model elektronicznego laktatora medeli? zdecydowałam się na markę ale nie wiem jaki model wybrac?oraz jaki podgrzewacz do tego wziąść? |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ide dzis znowu do lekarza do polki tym razem bo irlandczyk nie dal nic tylko kazal czekac albo jak temp bedzie. Ja nie chce czekac chociaz jakis spray do nosa by mi dali bo woda morska i frida nie daje rady obie dziurki zapchane gdzies w srodku. W nocy spalam ok 1,5h pilnowalam malego bo tak charczal ze mimo iz spal i obudzil sie tylko raz jak zwykle to moje nerwy nie daly mi zasnc. Na szczescie ktos odwolal wizyte i moglam sie dzis dostac. Boje sie bo u tzkiego malucha byle katar moze przejsc nizej na zap krtani oskrzeli itd.
Ide was ciut podczytac bo maly spi mi na klacie |
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
współczuje aż mi się chce płakać że ja marudze tym że mała nie śpi a wy macie chore dzieci moja dzisiaj się tak objadła że dwa razy w łożeczku ulała i to tak porządnie że musiałam ją przebierać |
||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, bardzo dobrze robisz
Jeremi ma sapkę tylko podczas aktywności, więc na szczęście nie musimy szukać głębiej. Gardelko jest brzydkie, opuchnięte i ewidentnie widac, ze to zapalenie krtani. Poza tym ani gorączki, ani katarku.
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Denerwuje mnie
![]() On myśli że opieka nad malutkim dzieckiem jest taka łatwa! Od początku siedzę z nią ciągle sama i on nawet nie wie ile nasze dziecko śpi, ile je itp. Wczoraj był wcześniej w domu i zdziwiony zapytał czego Mała jeszcze nie śpi, a nie spala może z pół godziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A najgorzej rozwala mnie to, że na każdy jej płacz mówi, że jest głodna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes zdrówka dla Was, szkoda mi was strasznie bo więc jak się meczycie.
Mamaya a widzisz jakąś poprawę czy jeszcze nie? Najbardziej serce pęka jak maluszki chorują. Zdrówka! Fame zostaw go z Izą na 5 godzin i będzie miał dosyć ha ha. Mój wczoraj zaliczył zonka w sklepie z małą bo syrena była ze hej a on nie wiedział co zrobić i aż się spocił hi hi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

z tż się tak śmiejemy tylko, bo dzisiaj straszna maruda i trzeba na rączkach nosić
a jak ją odłożyć do łóżeczka lub np przestać lulać to się patrzy takim wzrokiem jakby miała zabić
hehe

a kapalismy o 20 

Ale lekarz powiedział, ze przy wirusowym zapaleniu krtani tak jest.
ehhhh