Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-05, 12:09   #3961
Hasiap
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

To prawda ja po godzinie siedzenia na poczekalni tez juz myślałam o śniadaniu :-P
Stary 2014-08-05, 12:10   #3962
madziqqq
Rozeznanie

dziewczyny radzicie kupić kombinezon zimowy 62 czy jeszcze większy??
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 12:29   #3963
sasia25
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, miło, że podobają sie Wam ubranka, które ciągle znosze do domu mój TZ nie docenia moich poszukiwań
mam nadzieje, że nie zanudzam Was fotkami

Sofia widzę, że też kupiłaś te kapciuszki w Smyku a skąd kombinezon? świetne zakupy

A ja nie wiem czy będę mieć glukozę, bo podobno tutaj nie robią, ale chyba wtedy i tak zrobię jak będę w PL dla własnego spokoju.

Pierwszą wizytę w szpitalu mam 11.08 i już zaczynam się stresować, bo ogólnie boję się szpitali, nigdy nie byłam w żadnym we własnej sprawie dobrze, że TZ weźmie wolne i pojedzie ze mną.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 12:39   #3964
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej Ja juz po wizycie z małą wszystko w porządku waży 435g lekarz powiedział ze rośnie prawidłowo i nie mam się czym martwić ale i tak przy waszych to moja jakaś taka malutka,dostałam luteine i magnez bo wykryl ze moja macica ma juz tendencje do skurczy,dlatego tez pobolewa mnie ostatnio brzuch :/ normalnie momentami czuje jaka potrafi się zrobić twarda ...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Aaa i trzymam kciuki za pozostałe wizyty

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 12:46   #3965
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej Ja juz po wizycie z małą wszystko w porządku waży 435g lekarz powiedział ze rośnie prawidłowo i nie mam się czym martwić ale i tak przy waszych to moja jakaś taka malutka,dostałam luteine i magnez bo wykryl ze moja macica ma juz tendencje do skurczy,dlatego tez pobolewa mnie ostatnio brzuch :/ normalnie momentami czuje jaka potrafi się zrobić twarda ...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Inka super, że z Emilcią wszystko ok
Stary 2014-08-05, 12:46   #3966
sasia25
Rozeznanie

Cytat:

Z tą wagą na pewno wszystko ok Moja mała na połówkowym ważyła tylko 330 (to było prawie 2 tyg temu), a niektórych dziewczyn dzidziuś dobijał już do 400 Może taka uroda naszych dziewczynek, że są ciutke mniejsze, ale wszystko jest w normie więc nie ma czym się martwić Poza tym każda z nas jest tu najczęściej na innym etapie i nie można się aż tak porównywać
Stary 2014-08-05, 13:02   #3967
bimbunia_
Raczkowanie

Cześć Grudniówki,
sory za nieodzywanie się ale że sezon ogórkowy to czytam niereguralnie i nie ma się kiedy odezwać bo co bym chciała gębę otworzyć to temat juz nieaktualny a że korzystam na wyjazdach z tabletu na którym się fatalnie pisze a ja coś się napisze to się skasuje to głównie czytam. Cięzko się wstrzelić w rozmowę jak się czyta niereguralnie. Ja też już po połówkowym, z synalkiem wszystko w porządku. Ciąża w końcu dała mi się we znaki, wczesniej czułam się rewelacyjnie a teraz 8kg na plusie, opuchlizna taka że chodzi się fatalnie a paznokcie wrastają, bol plecow i zdaje się że cukrzyca ciążowa ale to jeszcze do potwierdzenia... Jestem wielkim napuchniętym obolałym marudzącym potworem. Kurtyna!
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:03   #3968
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

No i super Widzisz Emilka nie lubi upałów i dlatego spokojniejsza teraz była

U mojego męża w rodzinie, dziewczyna która ma termin na 24.12 już musi się przestawić bo na wcześniejszym USG wychodziło, że dziewczynkę będzie mieć a teraz wyszło, że ewidentnie chłopak więc może dla mnie lepiej, że poczekam

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:04   #3969
19Inka90
Wtajemniczenie

Bimbunia !! Powinnas po uszach dostać ! kilkakrotnie się pytalysmy gdzie się zgubilas

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:12   #3970
alekaz1
Zakorzenienie

Dziewczyny ja chyba kupie ten plyn do prania bobini czy jakos tak i tp niedlugo bo teraz widzilam za nie cale 8 zl butle w rosmanie w promocji jakies. Kosmetyki do ciala tez mam zamiar tansze kupic a nie oliatum pieluchy chyba dady bo stwierdzam ze nie bede przyzwyczajac do drozszych (moze i dla niektorych lepsze) dopiero jak cos zacznie sie dziac to wtedy zmienie ta wyrodna jestem

ale jak przegladlaam dzis i wczoraj w rosmanie i tesco jakie ceny niektorych proszkow czy plynow jest ot masakra.
Stary 2014-08-05, 13:24   #3971
Justyssia87
Rozeznanie

inka- super ze wszystko okej moj maly wazyl jeszcze mniej niz twoja, bo ejstes w 22tc tak? wiec jest dobrze! z tymi skurczami mnie zaciekawilas, bo ja od miesiaca tez je mam, a ostatnio takie mocne sa ze sie ruszyc nie moge cała macica sie napina i jest twarda i taka klucha sie robi, ale lekarz mowil ze to normalne bo macica sie przygotowuje do porodu, ale luteiny mi nie dał tak jak tobie twój i znow zaczynam kombinowac :P bede musiala za 2tyg zapyatc go o to!! ciekawe co powie hmm.

madziq- 62 na pewno starczy w 68 by sie chyba utopił za duzy, tak mi sie wydaje. Ja dla syna miała 56 i nawet 62 bym nie kupiła, bo 56 starczyło mu na 2 miesiace, mial 54cm jak sie urodził. Z tym ze ja kupilam taki bez nożek, nie chciałam takiego co ma nozki rodzielone, tylko jest jakby spiwór z miejscem na pasy do zapiecia oczywiscie i moze jest troche dluzszy..wiec jakby nózki były dluzsze to by sie miescił. Moze te 56 z nozkami sa mniejsze nie wiem, ale 62 chyba ci wystarczy
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:29   #3972
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
i
madziq- 62 na pewno starczy w 68 by sie chyba utopił za duzy, tak mi sie wydaje. Ja dla syna miała 56 i nawet 62 bym nie kupiła, bo 56 starczyło mu na 2 miesiace, mial 54cm jak sie urodził. Z tym ze ja kupilam taki bez nożek, nie chciałam takiego co ma nozki rodzielone, tylko jest jakby spiwór z miejscem na pasy do zapiecia oczywiscie i moze jest troche dluzszy..wiec jakby nózki były dluzsze to by sie miescił. Moze te 56 z nozkami sa mniejsze nie wiem, ale 62 chyba ci wystarczy
też właśnie ostatnio myślałam o takim śpiworku wydaje mi się wygodniejszy dla takiego malucha i jak ci się on sprawdził?
Stary 2014-08-05, 13:31   #3973
basiabasia989
Rozeznanie

Inka dobrze, że Emilka ładnie rośnie
a to wcześniej nie brałaś magnezu? ja biorę od początku ale przy następnej wizycie muszę się dopytać co i jak w tej kwestii bo też czuję, że czasem brzuch mi twardnieje i się napina, może powinnam go więcej brać
a magnez jaki i ile masz zalecony?

alekaz ja też wyrodna bo cały czas myślę na czym by tu zaoszczędzić i też nie zamierzam kupować tych drogich czy specjalnych kosmetyków albo pieluch dopóki będzie wszystko w porządku.
Stary 2014-08-05, 13:38   #3974
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Inka
dobrze dziewczyny i pani z NFZ mówią. Kobieta w ciąży nie musi być ubezpieczona a i tak ma prawo do opieki medycznej w przychodniach i szpitalach. I kciuki za wizytę

u mnie dzisiaj fajnie chłodno zobaczymy jak będzie później

jak Was czytam i widzę 23-26 tc to znowu czuję się sto lat za murzynami Wy już po połówkowych, a ja dzisiaj kończę dopiero 19 tc i moje połówkowe dopiero za 2 tygodnie 18.08
ja za tydzień mam, więc nie jesteś tak do tyłu

Basia oj tam wyrodna, nie ma co się tak określać, bo nie jesteś wyrodną, tylko praktyczną mamą, a to różnica
w kupowaniu wyprawki warto mieć zdrowy rozsądek, bo na przykładowych promocjach z sklepie z ciuszkami można łatwo dać się ponieść

dobry dzień, ale jestem dzisiaj słaba i do tyłu :/ dobrze, że moje dziecko w miarę jest grzeczne, teraz położyłam ją spać, mam nadzieję, że uśnie, bo inaczej to bym wyszła z siebie. Chyba muszę kawę sobie zrobić. ktoś się przyłącza na słabiutką z lodami ?

co dzisiaj serwujecie na obiadek ? u nas polędwiczki, z sosem, hmm chyba pieczarkowym zrobię, do tego kasza. zupy nie gotuję, bo mąż pojechał w trasę więc na jutro ugotuję, a dzisiaj zjemy sobie same tylko mięsko.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:41   #3975
promolcia
Zadomowienie

cześć Dziewczyny

daaawno mnie nie było...powodów można by wymieniać bez liku...ale po co...za to podczytywałam Was regularnie

jesteśmy w 22 tc, na połówkowych byłam u tego samego lekarza co poprzednio i znowu badanie trwało max 2 min (jakiś radarorentgen ma ten facet w oczach ), jego zdaniem wszystko u nas w normie i ponoć będziemy mieć małego Grzesia

w przeciwieństwie do Was krzywą cukrową miałam robioną już w 18 tc, obciążenie 50, krew pobrano mi tylko raz - po godzinie od wypicia, wyniki wyszły dobre (dużo poniżej normy), smak glukozy był całkiem niezły, ot taki słodki syropek, oczekiwanie na pobranie krwi ani trochę mi się nie dłużyło bo wtedy po raz pierwszy poczułam kopniaki Grzesia - byłam wniebowzięta

nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam już małe zakupy - wszystko na wyprzedaży w C&A za groszowe sprawy

rozglądałam się też za wózkami i byłam prawie pewna, że nie zadowoli mnie tani polski wózek, ale w tym wypadku bardzo się pomyliłam...naoglądałam się tych wymyślnych zagraniczniaków i jakoś mnie nie zachwyciły (poszukuję wózka dobrego na wertepy a większość z nich ma twarde zawieszenie) i na razie moim typem jest jedo fyn...a z tych droższych teutonia be you...chociaż jeszcze nie zakończyłam poszukiwań

Dobrych wieści na wizytach Wam życzę
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:52   #3976
basiabasia989
Rozeznanie

wiecie co...koleżanka z pracy wychodzi za mąż i dostaliśmy wszyscy zaproszenia ale tylko na ślub, chyba potem robi imprezę ale małą dla rodziny, a nie wielkie wesele jak moje. Do mnie na ślub i wesele nikt z pracy nie przyszedł tłumacząc się, że jedna robi chrzciny wnuczki więc brak kasy, druga robi remont też brak kasy, trzecia ponoć miała inną rodzinną imprezę. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Czy idąc tylko na ślub do kościoła daje się kopertę z pieniążkami? Czy tylko jakiś drobny upominek skoro to tylko ślub? Nie chcę wyjść na jakąś sknerę ale mamy teraz inne wydatki i jeszcze 3 inne wesela we wrześniu i to w rodzinie.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

promolcia co ciekawego kupiłaś w c&a? patrzyłam na stronie internetowej ale jakoś nie widziałam nic za grosze...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Karo na obiadek to co mamusia ugotuje ona gotuje a my się dorzucamy do domowego budżetu. Powiem co jedliśmy wczoraj zupka pomidorowa z makaronem i kurczak w sobie pieczarkowym z ryżem i tartą marchewką
Stary 2014-08-05, 13:53   #3977
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

daaawno mnie nie było...powodów można by wymieniać bez liku...ale po co...za to podczytywałam Was regularnie

jesteśmy w 22 tc, na połówkowych byłam u tego samego lekarza co poprzednio i znowu badanie trwało max 2 min (jakiś radarorentgen ma ten facet w oczach ), jego zdaniem wszystko u nas w normie i ponoć będziemy mieć małego Grzesia

w przeciwieństwie do Was krzywą cukrową miałam robioną już w 18 tc, obciążenie 50, krew pobrano mi tylko raz - po godzinie od wypicia, wyniki wyszły dobre (dużo poniżej normy), smak glukozy był całkiem niezły, ot taki słodki syropek, oczekiwanie na pobranie krwi ani trochę mi się nie dłużyło bo wtedy po raz pierwszy poczułam kopniaki Grzesia - byłam wniebowzięta

nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam już małe zakupy - wszystko na wyprzedaży w C&A za groszowe sprawy

rozglądałam się też za wózkami i byłam prawie pewna, że nie zadowoli mnie tani polski wózek, ale w tym wypadku bardzo się pomyliłam...naoglądałam się tych wymyślnych zagraniczniaków i jakoś mnie nie zachwyciły (poszukuję wózka dobrego na wertepy a większość z nich ma twarde zawieszenie) i na razie moim typem jest jedo fyn...a z tych droższych teutonia be you...chociaż jeszcze nie zakończyłam poszukiwań

Dobrych wieści na wizytach Wam życzę
o jak słodko , to super gratulacje kopniaków.
A ten lekarz to jakiś doktor X-rentgen w oczach jak nic.

Cytat:
wiecie co...koleżanka z pracy wychodzi za mąż i dostaliśmy wszyscy zaproszenia ale tylko na ślub, chyba potem robi imprezę ale małą dla rodziny, a nie wielkie wesele jak moje. Do mnie na ślub i wesele nikt z pracy nie przyszedł tłumacząc się, że jedna robi chrzciny wnuczki więc brak kasy, druga robi remont też brak kasy, trzecia ponoć miała inną rodzinną imprezę. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Czy idąc tylko na ślub do kościoła daje się kopertę z pieniążkami? Czy tylko jakiś drobny upominek skoro to tylko ślub? Nie chcę wyjść na jakąś sknerę ale mamy teraz inne wydatki i jeszcze 3 inne wesela we wrześniu i to w rodzinie.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

promolcia co ciekawego kupiłaś w c&a? patrzyłam na stronie internetowej ale jakoś nie widziałam nic za grosze...
wiesz co, m y nie zapraszaliśmy nikogo na sam ślub, ale normalnie na wesele, mimo to kilka osób co odmówiło przyjścia, przyszli z życzeniami do kościoła. Od nich podostawaliśmy upominki.
Jak zaproszenie na sam ślub, a jeszcze sytuacja jaka opisujesz, ja bym tylko poszła, kupiła kwiaty i złożyła życzenia. nic więcej bym się nie starała. w innym wypadku, jakbym szła na ślub dokogoś bliskiego a z jakiś powodów nie mogła być na weselu, to prezent bym kupiła lub pieniążki może włożyła, ale póki co nie byłam w takiej sytuacji a w Twojej opisanej bym tak zrobiła

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:55   #3978
promolcia
Zadomowienie

Cytat:

my byliśmy na wielu ślubach naszych znajomych i wszyscy dostają od nas to samo - kopertę z życzeniami bez dodatkowej zawartości. Myślę, że fajnie jest też wrzucić kupon totka na najbliższe losowanie - wydasz dodatkowe np. 3 zł a radość młodych może być nieporównywalnie większa
nie mam jak wrzucić fotek z zakupów bo nie mam kabelka łączącego tel z kompem....ale postaram się coś wykombinować w najbliższym czasie.
Stary 2014-08-05, 13:57   #3979
Justyssia87
Rozeznanie

kombinezon sprawdzał sie bardzo dobrze, w sumie nie mam zastrzeżeń, wydaje mi sie ze małemu wygodnie było bo nie krepowały go nogawki w takim spiworku, i w ogole jakis luźniejszy mi sie wydaje. Byl dla nas tez wygodny i praktyczny, a syn to taki malutki w ogole ze jego pupa była wyżej i dopiero nizej zapięcie pasów w kroczu takze nic go nie ciągneło w kroczu, a mimo to byl bezpieczny

ja w c&a tez nic nie widzialam taniego i w ogole jakos malo dla niemowlakow bylo, a szkoda ze u mnie nie ma tk maxx, tak sobie go chwalicie.

ja na obiad mam łazanki i rosół z wczoraj wiec dzis nic nie robiłam

basiabasia- u nas tak bywa, ze prosi sie delegacje z pracy tylko do kościoła, no a czasem 3osoby na sale jeszcze. Ale jak tylko do koscioła to bez kasy w kopercie tylko upominek na ktory zrzucają sie wszyscy, a idzie delegacja. Jezeli u was nikt sie nie zrzuca tylko kazdy sam decyduje z osobna czy idzie czy nie i czy daje prezent, to mozna dac bukiet ladnych kwiatow, albo zestaw reczników ladnie zapakowany, jakis maly upominek.

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-05 o 13:59
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:57   #3980
alekaz1
Zakorzenienie

Ja tak jak wczoraj mialam ogorkowa zupke tz robil. Ale dzis strasznie mi rosnie w buzi i mnie cofa. Wiec musze co innego wykombinowac sobie.
Stary 2014-08-05, 13:59   #3981
sasia25
Rozeznanie

basia ja kupiłabym na Twoim miejscu kwiaty albo jakieś dobre winko (bo wiadomo, że kwiaty to też wydatek koło stówy i winko podobnie ) więc wybrałabym jedno z dwóch. Na pewno nie dawałabym kasy w koperte ani żadnych drogich prezentów.

promolcia o tego imienia chyba tutaj jeszcze nie było nawet w propozycjach

Pokaz co kupiłaś w c&a!
Ja też ciągle rozglądam się za wózkiem, ale już zgłupiałam i sama nie wiem na co patrzeć. Muszę na razie odpuścić tę kwestię i wrócić do tego np za miesiąc

Justysia a pokazałabyś o jakim śpiworku piszesz? bo ja nie widziałam takich na pasy i nie wiem o co chodzi

Ja kupowałam w c&a pajacyki po 35 zł i body na dł rękaw za 15, ale to chyba nie było z przecen

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-08-05 o 14:02
Stary 2014-08-05, 14:01   #3982
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
wiesz co, m y nie zapraszaliśmy nikogo na sam ślub, ale normalnie na wesele, mimo to kilka osób co odmówiło przyjścia, przyszli z życzeniami do kościoła. Od nich podostawaliśmy upominki.
Jak zaproszenie na sam ślub, a jeszcze sytuacja jaka opisujesz, ja bym tylko poszła, kupiła kwiaty i złożyła życzenia. nic więcej bym się nie starała. w innym wypadku, jakbym szła na ślub dokogoś bliskiego a z jakiś powodów nie mogła być na weselu, to prezent bym kupiła lub pieniążki może włożyła, ale póki co nie byłam w takiej sytuacji a w Twojej opisanej bym tak zrobiła
Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
my byliśmy na wielu ślubach naszych znajomych i wszyscy dostają od nas to samo - kopertę z życzeniami bez dodatkowej zawartości. Myślę, że fajnie jest też wrzucić kupon totka na najbliższe losowanie - wydasz dodatkowe np. 3 zł a radość młodych może być nieporównywalnie większa
nie mam jak wrzucić fotek z zakupów bo nie mam kabelka łączącego tel z kompem....ale postaram się coś wykombinować w najbliższym czasie.
to mnie pocieszyłyście bo myślałam, że głupio iść z kopertą z samymi życzeniami bez kasy a kupony totka fajna sprawa sami dostaliśmy ich kilka chyba, że dziewczyny z pracy będą chciały zrobić zrzutę na jakiś upominek - to chyba by był dobry pomysł
Stary 2014-08-05, 14:12   #3983
maczuma
Rozeznanie

Promolcia, fajny ten wózek jedo! Grześ to świetny wybór na imię dla chłopca. W ogóle, z imion dla chłopców to jeszcze Krzyś mi się podoba (ale nieuchronnie kojarzy mi się z moim szefem), a gdybym miała dziewczynkę to Ula albo Aniela. U mnie z pierwszym synem dyskusji nie było - Jan, bo tradycja rodzinna
Stary 2014-08-05, 14:16   #3984
promolcia
Zadomowienie

no mi się udało parę ładnych rzeczy upolować w c&a...ale za to odwiedziłam też polecany przez Was jakiś czas temu mothercare i wyszłam z niego z wielkim przerażeniem w oczach - gdyby to był pierwszy w życiu sklep z dziecięcymi ciuszkami do jakiego weszłam to pomyślałabym, że zwyczajnie nie stać mnie na posiadanie Dziecka, minipolówki dla chłopca były w cenach jakie płacę za mężowe 3xl (a to tylko skrawek materiału) a piękny pajac z kubusiem puchatkiem plus czapeczka i kaftanik kosztowały bagatela 189 zł dobrze, że już wtedy wiedziałam, że istnieją równie dobrze wyglądające ciuszki w c&a bo inaczej przeszłabym załamanie nerwowe...
Stary 2014-08-05, 14:19   #3985
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie pocieszyłyście bo myślałam, że głupio iść z kopertą z samymi życzeniami bez kasy a kupony totka fajna sprawa sami dostaliśmy ich kilka chyba, że dziewczyny z pracy będą chciały zrobić zrzutę na jakiś upominek - to chyba by był dobry pomysł
Ja idąc do koleżanki tylko na ślub dałam kwiaty, kartkę z życzeniami plus kupon lotto ale to wysłałam za 30 zł wtedy. W sumie zamiast kwiatów lepiej dac wino. Praktyczniejsze.

A co do bycia wyrodna to ja mam podobnie straszna jestem pod względem wydawania pieniędzy i najchętniej wszystko do oszczędności bym wrzucała
Moja znajoma na samym początku używała Lovely i ostatnio do mnie powiedziała aby nie wariowala tylko kupiła Bobini bo dużo tańsze jest a produkt dla dzieci tak samo.
Pampersów też bym chciała Dada używać i mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów.
Co do ubranek to u mnie ciężko będzie kupować bo wszystko za drogie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-08-05, 14:20   #3986
Linka1984
Zakorzenienie

Alekaz czy Ty masz już wszystko dla dziecka??? Przypomnij mi co? Ciuszki jak tam? Jesteś za używkami???

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:20   #3987
madziqqq
Rozeznanie

Basia tak jak dziewczyny pisały kwiaty albo winko najlepsze rozwiązanie
ja też jak oglądam wózki to głupieje i kompletnie wiem wiem co wybrać, wcześniej chciałam 3w1 ostatnio naczytałam się, że foteliki w takich zestawach nie mają zazwyczaj atestów i że lepiej odpuścić i kupić osobno.
Stary 2014-08-05, 14:25   #3988
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Promolcia, fajny ten wózek jedo! Grześ to świetny wybór na imię dla chłopca. W ogóle, z imion dla chłopców to jeszcze Krzyś mi się podoba (ale nieuchronnie kojarzy mi się z moim szefem), a gdybym miała dziewczynkę to Ula albo Aniela. U mnie z pierwszym synem dyskusji nie było - Jan, bo tradycja rodzinna

oglądałm wczoraj dokładnie ten
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...&producer=jedo
na żywo wygląda jeszcze lepiej!
ten ciemniejszy materiał to czarny w białe kropeczki, dodatkowo podbitka jest w takim fioletowawym kolorze a nie biała jak w większości modeli. Na żywo widziałam też czerwowno - brązowy - piękny błyszczący materiał o strukturze prążków, zupełnie inny niż większość standardowych wózkowych materiałów...
Stary 2014-08-05, 14:31   #3989
madziqqq
Rozeznanie

Suqub ja mam ostatnio tak samo jak ty jak widzę ile to wszystko kosztuje to się za głowę łapie :/ oni powariowali z cenami, chyba wszystko co związane z dziećmi i ze ślubem jest tak kosmicznie drogie, dlatego ja jak narazie kupuję ciuchy na szmatach bo w cenie jednej sklepowej bluzeczki mam kilka a często nawet kilkanaście ciuchów dla małego. Tylko mój mąż jest temu przeciwny więc ze wstydem muszę przyznać, że go okłamuję co do pochodzenia ciuszków ale co tam ostatnio jak mu pokazałam już wyprane i poprasowane to się zachwycał, że piękne a jakby się dowiedział skąd to wiem, że by mnie gadką umordował, że jego syn a tym bardziej pierwszy nie będzie w używanych chodził
Stary 2014-08-05, 14:36   #3990
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Suqub ja mam ostatnio tak samo jak ty jak widzę ile to wszystko kosztuje to się za głowę łapie :/ oni powariowali z cenami, chyba wszystko co związane z dziećmi i ze ślubem jest tak kosmicznie drogie, dlatego ja jak narazie kupuję ciuchy na szmatach bo w cenie jednej sklepowej bluzeczki mam kilka a często nawet kilkanaście ciuchów dla małego. Tylko mój mąż jest temu przeciwny więc ze wstydem muszę przyznać, że go okłamuję co do pochodzenia ciuszków ale co tam ostatnio jak mu pokazałam już wyprane i poprasowane to się zachwycał, że piękne a jakby się dowiedział skąd to wiem, że by mnie gadką umordował, że jego syn a tym bardziej pierwszy nie będzie w używanych chodził
Mój mąż się nie wstydzi i w sumie stwierdził, ze na takie maleństwo to 2 razy się założy więc szkoda niewiadomo ile pieniędzy wydawać.
Ja patrzę w sh ale ciągle wstrzymuje się z kupnem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości