Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-10, 19:48   #241
smv
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

do samego konca az zalozysz aparat
ja jak mialam TYLKO JEDNA separatorke to myslalam ze zeje z tego swiarta taki bol..
bol z aparatem to pikus
Stary 2007-07-10, 20:15   #242
tewunia
Raczkowanie

SMVciu nie strasza ja na dodatek paseczkami dzis zabki wybielalam i sa bialusie ale na drugi dzien troche bola do sa wrazliwe,czyli jutro bol gigapoza tym mam jakies wrazenie ze z lewej strony gumki sa bardziej miedzy zebami ze nie wystaja a z prawej tak ja wystajace.czy to normalne czy zle zalozone????
tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 22:22   #243
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Witam wszystkie Aparatki
Dawno mnie tu nie bylo - przyznam sie bez bicia: urządziłam sobie wizażo-detox... ale już wróciłam

Nie będę się długo rozpisywać, ostatnio pisałam jakieś 5 tygodni temu, po tym jak dostałam metalowe ligaturki heh, fajna sprawa z nimi mogłam jeść wszystko na co miałam żywcem ochotę (np, borówki ) bez stresu że mi ligatury zafarbują jedyne co to musiałam częściej ząbki czyścić bo się bardziej zapychają wszelkie przestrzenie przy tych metalowych ligaturach
Postęp w leczeniu już jest znaczny, a za niedługo będzie jeszcze większy gdyż 1 sierpnia usuwam dwie 5 brrry a potem pracujemy nad ustawieniem zgryzu
Oj dziewczyny, jedyne co przez te 5 tygodni sie wydarzyło to strasznego doła złapałam że ten aparat jest tak późno bo już nie mogę żuchwy do przodu wyciągać... a szkoda generalnie, bo by mi to ładnie buzie zmieniło no i nie musiałabym tych 5 wyrywać Tak to jest ale mam nadzieję że będzie to przestroga dla mnie na przyszłość żeby o swoje dzieciaczki dbać pod tym względem

a poniżej załączam fotki mojego rusztowanka i tego jak się w nim ogólnie prezentuję
Pozdrawiam
buziaczki

PS: Witam wszystkie nowe Aparatki
PS: Czy w międzyczasie ktoś z nas zdją już aparat??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg u1.JPG (6,9 KB, 192 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (63,3 KB, 141 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (55,5 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (57,5 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (92,4 KB, 130 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (97,4 KB, 86 załadowań)

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 05:32   #244
smv
Zakorzenienie

Djanka skubanico a pomysl ze cie wywołałam myslami! dzis rano sie obudzilam i mysle czemu nic na wizazu nie siedzisz nic nie wspierasz bo zawsze masz takie wsparciane:P słowa
a u prsze nie wyobrazałam sobnie ciebie takije hih)
fajniuchnie wygladasz, fajniusi aparatos ja sie boje wstawiac moje zdjecia ze ktos to potem wykorzysta;P
pozdrowionka
Stary 2007-07-11, 06:09   #245
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tewunia Pokaż wiadomość
SMVciu nie strasza ja na dodatek paseczkami dzis zabki wybielalam i sa bialusie ale na drugi dzien troche bola do sa wrazliwe,czyli jutro bol gigapoza tym mam jakies wrazenie ze z lewej strony gumki sa bardziej miedzy zebami ze nie wystaja a z prawej tak ja wystajace.czy to normalne czy zle zalozone????
Ja też mam założone separacje na górze wokół 6tek , w piątek będe miała zakładany aparat na górę. No i trochę boli, ale da się przeżyć , mnie najbardziej bolałao pierwsze trzy dni a potem to właściwie tylko wtedy gdy zagryzam ząbki. Ja w miedzy czasie przeżyłam wyzynanie ósemki i to dopiero był horror....

Pozdrawiam wszystkie serdecznie
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 06:11   #246
Isenia
Rozeznanie

A te gumeczki to chyba są tak różnie w ząbkach, u mnie też jedne bardziej drugie mniej wystają , jak boli to znaczy że działa .
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 07:22   #247
sylviontko
Raczkowanie

GG do sylviontko

Oj, ale dzisiaj boli O czwartej rano już nie mogłam wytrzymać i wzięłam tabletkę. Chyba przestnę jeść, bo nawet banana musiałam oddać psu, bo nie mogłam go pogryźć. Ehhh, trzeba wytrzymać.
Miłego dnia wszystkim
sylviontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 08:23   #248
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Djanka skubanico a pomysl ze cie wywołałam myslami! dzis rano sie obudzilam i mysle czemu nic na wizazu nie siedzisz nic nie wspierasz bo zawsze masz takie wsparciane:P słowa
a u prsze nie wyobrazałam sobnie ciebie takije hih)
fajniuchnie wygladasz, fajniusi aparatos ja sie boje wstawiac moje zdjecia ze ktos to potem wykorzysta;P
pozdrowionka
Witaj SMV no prosze telepatia czy co ;> ja po wizażu kręcę się już od paru dni, ale wczoraj postanowiłam przysiąść i się do ludzików troche poodzywać miłama troche czasu to i foty wrzuciłam

Kasiek87 jak tam Twoje ząbki? kiedy aparat ściągasz... bo już jakiś czas temu mówiłaś, że już już a widzę że tu leczenie w pełni i dolegliwośći tez Cię nękają?

Sylviontko :przytuL: bidulko, współczuję Ci tego bólu ale za pare dni będzie lepiej - nadzieja dobra rzecz

Miłego dnia wszystkim

Stary 2007-07-11, 10:47   #249
kasiek87
Kokon pro

a hej ja bede jak typowy polak teraz narzekac :P wiec szkoda gadac wizyta dopiero 24 niby sie poprzesuwalo, ale nie podoba mi sie do konca i naprawde znajac mnie to bede tyle orto meczyc az uznam ze moze byc ;]
ale jak pisalam dopiero 16 miechow mam ten zlom wiec nie tak zle ;]

SMV ( ha widzialam takie forum tyle ze to bylo o serialu "sos mi vida" ale w adresie bylo smv i tak mi sie skojarzylo )
jesli nie chcesz zostac "wykorzystana" umieszczaj jakies znaki na zdjeciach ;] podpisuj nawet na czole bo my tu glownie zboczenie zebowe mamy

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 14:05   #250
smv
Zakorzenienie

no ogladlaam ten tasiemiec ;P hehe i tak zostało..
Stary 2007-07-11, 14:43   #251
ojp
Wtajemniczenie

hej! ja teraz usuwam górne ósemki,które mi jeszcze nie wyszły i zakładam aparat Damon na górny łuk dlatego mam pytanie czy ktoś już może ma taki? i jak on wizualnie wygląda? nie znam się na tym, nie wiem nic o takim aparacie także jeśli ktoś posiada jakiekolwiek informacje o nim, to proszę o odpowiedź

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 16:06   #252
zielonka2007
Przyczajenie

kobitki witajcie

mam pytanko.
Mam brak 4 u gory,przez pol roku po wyrwaniu chodzilam z tak zwana doklejka. Obecnie mam wstawionego zeba na włoknie szklanym bez pilowania 3 i 5, piatka minimalnie skrocona, bo od wewnetrznej strony byla dziura.
Niestety pomomo tego i wybulilam 1500 i to nie jest zab z porcelany tylko z kompozytu zywicowego, nie jest super. Wszyscy mowia ze wjest ok, ale ja sie ztym zle czuje!psychicznie
Jak mialam doklejke to wygladalo to naturalnie w dziasle, a to jest jakby do dziasla przyklejone.

Mysle o aparacie, czy by mi to dziure zaslonilo? w tym samym luku szczekowym nie mam 6(tego nie widac prz najszerszym usmiechu) ale po przeciwnej stronie i rosnie mi 8 moze by sie udalo?

Jestem zalamana mam 26 lat, inne zeby zdrowe, tamte poleczeniu kanalowym u innej dentystki sie polamaly.ehhh
mysle o impalncie, ale koszt dosc wysoki, mam 5 lat -bo ten zab na wloknie szklanym tyle pociagnie.
Minimlanie mam jedna 1 cofnieta do tylu jakies 0,2 mm czy jakbym zalozyla aparat to by zeby zostaly ze szparami?
Do ortodonty umowiona jestem na 27.08 jestem z Gdańska do dr. Czarneckiej. Moze ktoras z jej uslug korzystala?
zielonka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 16:19   #253
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Zielonka myślę że orto w Twoim przypadku to jest calkiem niezly pomysl wiesz, tak bez foto to niewiele mozna powiedziec, ale z opisu wnioskuje ze takei rzeczy sa do zorbiena (chociaż orto tez niejestem )
Jesli masz wątpliwości czy Ci się zęby będą przesuwały to myślę że będą ja mam prawie 25 lat i czuje się jak nastka z tym swoim sreberkiem w ustach aparat mam od 4 miesięcy i są naprawdę kolosalne poprawy, a za 2 tygodnie ywrywam dwie 5 u góry i dalej zęby będą przemieszczane - to dopiero będzie hardcore

Życzę powodzenia

Stary 2007-07-11, 18:24   #254
szkrobol
Raczkowanie

Orientujecie sie moze w jakiej cenie jest damon? czy on kosztuje jak zwykły metalowiec czy jest droższy? Bo chcialbym sobie go zalozyc ale gdzies wyczytałem ze pełne leczenie damonem kosztuje 9000zł :| a aparat na jeden łuk jakieś 3500tys. szczena opada:P czy to możliwe?;/
szkrobol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 18:29   #255
szkrobol
Raczkowanie

Djana mowilas cos o wyciagnieciu zuchwy do przodu... Czy chodziło CI m.in o cofnieta brode? bo ja sie borykam z tym problemem. Mam szesnascie lat i boje sie ze juz jest zapozno zeby ja wysunąć wade zgryzu tez mam...
Stary 2007-07-11, 19:22   #256
agiii
Zadomowienie

jakie macie teraz gumeczki??? ja zielone a mysle nad fioletem umowilam sie na piaskowanie bo mi orto proponowal bo mi sie osad robil
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 19:33   #257
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez szkrobol Pokaż wiadomość
Djana mowilas cos o wyciagnieciu zuchwy do przodu... Czy chodziło CI m.in o cofnieta brode? bo ja sie borykam z tym problemem. Mam szesnascie lat i boje sie ze juz jest zapozno zeby ja wysunąć wade zgryzu tez mam...
tak mi się wydaje że to jeden z efektów tego procesu ale w wieku 16 lat napewno da się to zrobic

Stary 2007-07-11, 19:37   #258
smv
Zakorzenienie

ja mam niebiesko-blekitne-turkusowe
Stary 2007-07-11, 19:45   #259
agiii
Zadomowienie

hm... ja juz turkusik mialam chcialabym innu
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-11, 20:02   #260
szkrobol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
tak mi się wydaje że to jeden z efektów tego procesu ale w wieku 16 lat napewno da się to zrobic

kurcze mam taka nadzieje...
Stary 2007-07-11, 21:58   #261
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Cytat:
Orientujecie sie moze w jakiej cenie jest damon? czy on kosztuje jak zwykły metalowiec czy jest droższy? Bo chcialbym sobie go zalozyc ale gdzies wyczytałem ze pełne leczenie damonem kosztuje 9000zł :| a aparat na jeden łuk jakieś 3500tys. szczena opada:P czy to możliwe?;/
Z tego co ja sie pytałam to damon kosztuje ok. 2500zł a wizyty itp. to pewnie w takiej samej cenie jak z każdym aparatem. Tylko damon nie nadaje sie chyba do każdej wady i najlepiej uzgodnić to z orto . Ale mi osobiście - teraz - wydaje sie, ze bez sensu wydawać dwa razy więcej kasy na damona skoro i tak daje takie same efekty jak zwykły metalowy aparat i praktycznie niczym sie od niego nie rożni (no i nie ma kolorowych gumeczek a to zdecydowany - minus ).
Stary 2007-07-11, 23:18   #262
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez zielonka2007 Pokaż wiadomość
kobitki witajcie

mam pytanko.
Mam brak 4 u gory,przez pol roku po wyrwaniu chodzilam z tak zwana doklejka. Obecnie mam wstawionego zeba na włoknie szklanym bez pilowania 3 i 5, piatka minimalnie skrocona, bo od wewnetrznej strony byla dziura.
Niestety pomomo tego i wybulilam 1500 i to nie jest zab z porcelany tylko z kompozytu zywicowego, nie jest super. Wszyscy mowia ze wjest ok, ale ja sie ztym zle czuje!psychicznie
Jak mialam doklejke to wygladalo to naturalnie w dziasle, a to jest jakby do dziasla przyklejone.

Mysle o aparacie, czy by mi to dziure zaslonilo? w tym samym luku szczekowym nie mam 6(tego nie widac prz najszerszym usmiechu) ale po przeciwnej stronie i rosnie mi 8 moze by sie udalo?

Jestem zalamana mam 26 lat, inne zeby zdrowe, tamte poleczeniu kanalowym u innej dentystki sie polamaly.ehhh
mysle o impalncie, ale koszt dosc wysoki, mam 5 lat -bo ten zab na wloknie szklanym tyle pociagnie.
Minimlanie mam jedna 1 cofnieta do tylu jakies 0,2 mm czy jakbym zalozyla aparat to by zeby zostaly ze szparami?
Do ortodonty umowiona jestem na 27.08 jestem z Gdańska do dr. Czarneckiej. Moze ktoras z jej uslug korzystala?
spokojnie te szpary da sie pozamykac i wszystko bedzie ladnie pieknie nie takie rzeczy orto robia nie martw sie na zapas a wiek w sumie nie gra teraz roli

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
hej! ja teraz usuwam górne ósemki,które mi jeszcze nie wyszły i zakładam aparat Damon na górny łuk dlatego mam pytanie czy ktoś już może ma taki? i jak on wizualnie wygląda? nie znam się na tym, nie wiem nic o takim aparacie także jeśli ktoś posiada jakiekolwiek informacje o nim, to proszę o odpowiedź
damon wyglada mniej wiecej jak zwykle zamki mini tylko, ze bez kolorowych gumek IMO wyglada brzydko :P bo lubie kolorki wpisz w google damon albo aparat bezligaturowy i sporo sie dowiesz

Cytat:
ja mam 20 latek na karku i tez mialam wysuwana zuchwe choc nie duzo i zgryz tez juz mam piekny :P wiec w twoim wieku to naprawde bezproblemowo powinno sie ulozyc jak trzeba

SMV a ja dalej ogladam jeszcze 7 odc. do konca choc od poczatku nie ogladam jakos od 70 odcinka hue hue i jest to jedyny serial jaki ogladam w polskiej tv

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 23:24   #263
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Zgadzam się z Tobą madziaaa21 co do efektów jakie daje Damon. Byłam u kilku orto na konsultacjach i wszyscy powiedzieli mi to samo: identyczne efekty można uzyskać zwykłym metalowym aparatem jedyna różnica to czas leczenia, może(ale nie musi!) być krótszy przy damonie.
Stary 2007-07-12, 06:08   #264
smv
Zakorzenienie

hehe ja juz nie oglądam obejrzalam jakies 10 odc pierwszych potem jakos stracilam ochote...mialma linki na necie do sciagniecia ale mi sie nie chcialo tez sciagac;]
heh...ale film fajny no i martin ;D MMMRAU:p
Stary 2007-07-12, 08:58   #265
szkrobol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaaa21 Pokaż wiadomość
Z tego co ja sie pytałam to damon kosztuje ok. 2500zł a wizyty itp. to pewnie w takiej samej cenie jak z każdym aparatem. Tylko damon nie nadaje sie chyba do każdej wady i najlepiej uzgodnić to z orto . Ale mi osobiście - teraz - wydaje sie, ze bez sensu wydawać dwa razy więcej kasy na damona skoro i tak daje takie same efekty jak zwykły metalowy aparat i praktycznie niczym sie od niego nie rożni (no i nie ma kolorowych gumeczek a to zdecydowany - minus ).

nio ja wiem ale wyjezzdam do angli i obawiam sie ze nie bede mogl czesciej przyjezdzac na wizyty niz co dwa i pol miesiaca... wiec damon bylby dla mnie nalepszym rozwiazaniem...
Stary 2007-07-12, 09:56   #266
sylviontko
Raczkowanie

GG do sylviontko

Ja też oglądałam ze względu na aktorów, których lubię, ale ten film to jest totalna porażka. NIe wiem, czy też macie takie odczucia.
Jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam.

Co do ząbków, dzisiaj już normalnie bolą i jeśli ich nie przeciążam jedzeniem, jest ok.

miłego dnia wszystkim
sylviontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 10:29   #267
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
Ja bym skonsultowała to jeszcze z jednym lekarzem, jak ona mogła tak powiedzieć " tak to zostawimy i już" (co to w ogóle za podejście do pacjenta) i ona dopiero teraz ci to mówi??, aż się uniosłam
No właśnie - dopiero teraz mi to mówi. Jakby mi powiedziała wcześniej, że ona cienko widzi ten zgryz krzyżowy, to bym poszła do kogoś, kto widzi to lepiej. Jeszcze gdyby mi wytłumaczyła dlaczego taką a taką techniką nie da się tego zrobić - to ok. Ale to tylko stwierdzenie, że "tak zostawimy". Na moje pytanie dlaczego? czemu? nic konkretnego nie powiedziała. Chyba do tego Twojego AsterMedu zawitam niedługo. Mam u tej mojej wizytę we wtorek - zobaczymy co mi powie. Jak racjonalnie mi to wytłumaczy - to zobaczymy. Ale jeśli powie, że nie bo nie, no to idę do kogoś innego na wizytę. No właśnie, ale co z wyciskiem? Wycisk jest w gabinecie - czy jeśli poproszę o niego, to mi go da? Czy właściwie wypożyczy?
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 10:37   #268
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
No właśnie - dopiero teraz mi to mówi. Jakby mi powiedziała wcześniej, że ona cienko widzi ten zgryz krzyżowy, to bym poszła do kogoś, kto widzi to lepiej. Jeszcze gdyby mi wytłumaczyła dlaczego taką a taką techniką nie da się tego zrobić - to ok. Ale to tylko stwierdzenie, że "tak zostawimy". Na moje pytanie dlaczego? czemu? nic konkretnego nie powiedziała. Chyba do tego Twojego AsterMedu zawitam niedługo. Mam u tej mojej wizytę we wtorek - zobaczymy co mi powie. Jak racjonalnie mi to wytłumaczy - to zobaczymy. Ale jeśli powie, że nie bo nie, no to idę do kogoś innego na wizytę. No właśnie, ale co z wyciskiem? Wycisk jest w gabinecie - czy jeśli poproszę o niego, to mi go da? Czy właściwie wypożyczy?

na twoje życzenie musi ci go oddać bo przecież zapłaciłaś za niego
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 10:42   #269
aaricia8
Zakorzenienie

No fakt, chcę to dostaję.
Po prostu czytałam wcześniej o dziewczynach, które chciały wyciski i im tego odmawiano. Mam nadzieję, że to wyjątkowe sytuacje.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 11:02   #270
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Właśnie mi nie dała orto wycisku....już nie chcę nawet o tym myśleć co ona chciała zrobić z moimi zębami i jak to rozdmuchała mój przypadek - wcale nie taki dramatyczny jak to przedstawiła. Stwierdziła, a propos wycisku, że ona musi go mieć jako dokumentację do postawionej diagnozy - ja nie jestem specjalistą od prawa które to określa ale wydaje mi się to podejrzane. I wcale nie była to wyjątkowa sytuacja, ale już nie miałam ochoty z tą kobietą walczyć.

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości