![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
do samego konca az zalozysz aparat
![]() ja jak mialam TYLKO JEDNA separatorke to myslalam ze zeje z tego swiarta taki bol.. bol z aparatem to pikus ![]()
#242 |
Raczkowanie
|
SMVciu nie strasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Aparatki
![]() Dawno mnie tu nie bylo - przyznam sie bez bicia: urządziłam sobie wizażo-detox... ale już wróciłam ![]() Nie będę się długo rozpisywać, ostatnio pisałam jakieś 5 tygodni temu, po tym jak dostałam metalowe ligaturki ![]() ![]() ![]() ![]() Postęp w leczeniu już jest znaczny, a za niedługo będzie jeszcze większy gdyż 1 sierpnia usuwam dwie 5 ![]() ![]() Oj dziewczyny, jedyne co przez te 5 tygodni sie wydarzyło to strasznego doła złapałam że ten aparat jest tak późno ![]() ![]() ![]() ![]() a poniżej załączam fotki ![]() ![]() Pozdrawiam buziaczki ![]() PS: Witam wszystkie nowe Aparatki ![]() PS: Czy w międzyczasie ktoś z nas zdją już aparat??
#244 |
Zakorzenienie
|
Djanka skubanico a pomysl ze cie wywołałam myslami! dzis rano sie obudzilam i mysle czemu nic na wizazu nie siedzisz nic nie wspierasz bo zawsze masz takie wsparciane:P słowa
![]() a u prsze ![]() ![]() ![]() fajniuchnie wygladasz, fajniusi aparatos ![]() pozdrowionka ![]()
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam wszystkie serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
A te gumeczki to chyba są tak różnie w ząbkach, u mnie też jedne bardziej drugie mniej wystają , jak boli to znaczy że działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Oj, ale dzisiaj boli
![]() Miłego dnia wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiek87 jak tam Twoje ząbki? kiedy aparat ściągasz... bo już jakiś czas temu mówiłaś, że już już a widzę że tu leczenie w pełni i dolegliwośći tez Cię nękają? Sylviontko :przytuL: bidulko, współczuję Ci tego bólu ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#249 |
Kokon pro
|
a hej ja bede jak typowy polak teraz narzekac :P wiec szkoda gadac wizyta dopiero 24 niby sie poprzesuwalo, ale nie podoba mi sie do konca i naprawde znajac mnie to bede tyle orto meczyc az uznam ze moze byc ;]
ale jak pisalam dopiero 16 miechow mam ten zlom wiec nie tak zle ;] SMV ( ha widzialam takie forum tyle ze to bylo o serialu "sos mi vida" ale w adresie bylo smv i tak mi sie skojarzylo ![]() jesli nie chcesz zostac "wykorzystana" umieszczaj jakies znaki na zdjeciach ;] podpisuj nawet na czole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
no ogladlaam ten tasiemiec ;P hehe
![]() ![]()
#251 |
Wtajemniczenie
|
hej! ja teraz usuwam górne ósemki,które mi jeszcze nie wyszły i zakładam aparat Damon na górny łuk
![]() ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
kobitki witajcie
mam pytanko. Mam brak 4 u gory,przez pol roku po wyrwaniu chodzilam z tak zwana doklejka. Obecnie mam wstawionego zeba na włoknie szklanym bez pilowania 3 i 5, piatka minimalnie skrocona, bo od wewnetrznej strony byla dziura. Niestety pomomo tego i wybulilam 1500 i to nie jest zab z porcelany tylko z kompozytu zywicowego, nie jest super. Wszyscy mowia ze wjest ok, ale ja sie ztym zle czuje!psychicznie Jak mialam doklejke to wygladalo to naturalnie w dziasle, a to jest jakby do dziasla przyklejone. Mysle o aparacie, czy by mi to dziure zaslonilo? w tym samym luku szczekowym nie mam 6(tego nie widac prz najszerszym usmiechu) ale po przeciwnej stronie i rosnie mi 8 moze by sie udalo? Jestem zalamana mam 26 lat, inne zeby zdrowe, tamte poleczeniu kanalowym u innej dentystki sie polamaly.ehhh mysle o impalncie, ale koszt dosc wysoki, mam 5 lat -bo ten zab na wloknie szklanym tyle pociagnie. Minimlanie mam jedna 1 cofnieta do tylu jakies 0,2 mm czy jakbym zalozyla aparat to by zeby zostaly ze szparami? Do ortodonty umowiona jestem na 27.08 jestem z Gdańska do dr. Czarneckiej. Moze ktoras z jej uslug korzystala? |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Zielonka myślę że orto w Twoim przypadku to jest calkiem niezly pomysl
![]() ![]() Jesli masz wątpliwości czy Ci się zęby będą przesuwały to myślę że będą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia ![]()
#254 |
Raczkowanie
|
Orientujecie sie moze w jakiej cenie jest damon? czy on kosztuje jak zwykły metalowiec czy jest droższy? Bo chcialbym sobie go zalozyc ale gdzies wyczytałem ze pełne leczenie damonem kosztuje 9000zł :| a aparat na jeden łuk jakieś 3500tys. szczena opada:P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Djana mowilas cos o wyciagnieciu zuchwy do przodu... Czy chodziło CI m.in o cofnieta brode? bo ja sie borykam z tym problemem. Mam szesnascie lat i boje sie ze juz jest zapozno zeby ja wysunąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
jakie macie teraz gumeczki??? ja zielone a mysle nad fioletem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
ja mam niebiesko-blekitne-turkusowe
![]()
#259 |
Zadomowienie
|
hm... ja juz turkusik mialam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#262 | |||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() SMV a ja dalej ogladam jeszcze 7 odc. do konca choc od poczatku nie ogladam jakos od 70 odcinka hue hue i jest to jedyny serial jaki ogladam w polskiej tv ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Tobą madziaaa21 co do efektów jakie daje Damon. Byłam u kilku orto na konsultacjach i wszyscy powiedzieli mi to samo: identyczne efekty można uzyskać zwykłym metalowym aparatem jedyna różnica to czas leczenia, może(ale nie musi!) być krótszy przy damonie.
#264 |
Zakorzenienie
|
hehe ja juz nie oglądam obejrzalam jakies 10 odc pierwszych potem jakos stracilam ochote...mialma linki na necie do sciagniecia ale mi sie nie chcialo tez sciagac;]
heh...ale film fajny no i martin ;D MMMRAU:p
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nio ja wiem ale wyjezzdam do angli i obawiam sie ze nie bede mogl czesciej przyjezdzac na wizyty niz co dwa i pol miesiaca... wiec damon bylby dla mnie nalepszym rozwiazaniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Ja też oglądałam ze względu na aktorów, których lubię, ale ten film to jest totalna porażka. NIe wiem, czy też macie takie odczucia.
Jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam. Co do ząbków, dzisiaj już normalnie bolą i jeśli ich nie przeciążam jedzeniem, jest ok. miłego dnia wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
No właśnie - dopiero teraz mi to mówi. Jakby mi powiedziała wcześniej, że ona cienko widzi ten zgryz krzyżowy, to bym poszła do kogoś, kto widzi to lepiej. Jeszcze gdyby mi wytłumaczyła dlaczego taką a taką techniką nie da się tego zrobić - to ok. Ale to tylko stwierdzenie, że "tak zostawimy". Na moje pytanie dlaczego? czemu? nic konkretnego nie powiedziała. Chyba do tego Twojego AsterMedu zawitam niedługo. Mam u tej mojej wizytę we wtorek - zobaczymy co mi powie. Jak racjonalnie mi to wytłumaczy - to zobaczymy. Ale jeśli powie, że nie bo nie, no to idę do kogoś innego na wizytę. No właśnie, ale co z wyciskiem? Wycisk jest w gabinecie - czy jeśli poproszę o niego, to mi go da? Czy właściwie wypożyczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na twoje życzenie musi ci go oddać bo przecież zapłaciłaś za niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
No fakt, chcę to dostaję.
Po prostu czytałam wcześniej o dziewczynach, które chciały wyciski i im tego odmawiano. Mam nadzieję, że to wyjątkowe sytuacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Właśnie mi nie dała orto wycisku....już nie chcę nawet o tym myśleć co ona chciała zrobić z moimi zębami i jak to rozdmuchała mój przypadek - wcale nie taki dramatyczny jak to przedstawiła. Stwierdziła, a propos wycisku, że ona musi go mieć jako dokumentację do postawionej diagnozy - ja nie jestem specjalistą od prawa które to określa ale wydaje mi się to podejrzane. I wcale nie była to wyjątkowa sytuacja, ale już nie miałam ochoty z tą kobietą walczyć.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.