|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
to nie chodzi o to, że on się wstydzi bo mi się wydaję, że tu nie ma się czego wstydzić ja to wręcz dumna jestem jak się mogę pochwalić, że znalazłam coś fajnego za grosze, on po prostu wychodzi z założenia, że nie będzie po kimś w ubraniach chodził i jego nie da się do tego przekonać.
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3/4 ciuszkow mam z lumpka lub po kims od znajomych. Nowe to tylko to co tesciowa kupila ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Np pajacow takich 0-3 mam 9 na 3-6mam 3 body na krotki 0-3 mam 5 a na 3-6 tez chyba 5 najwiecej mam bluzeczek na 3-6 bo az 10
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
No to z okazji rozpoczętego 6 miesiąca i udanej kolejnej wizyty
![]() Macie takie sobie słodkie My
|
#3994 |
|
Rozeznanie
|
Inka Ty słodka chudzinko wyglądasz przepięknie
ciąża bardzo ci służy
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Inka jaka ty chuda
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
Ja co prawda męża nie mam
ale mój TZ mówi, że cyt "nie po to zapie...lam, żeby moje dziecko miało używane rzeczy" no i że jakby mała miała nosić używane body, to dlaczego ja nie mogłabym mieć używanego stanika? Moim zdaniem jeśli mogę sobie na to pozwolić to pozwalam. Ostatnio byłam z TZ u znajomych i się mocno wkur..., bo żona jego kolegi (widziałam ją drugi raz na oczy) zaczęła mi tłumaczyć, że lepiej kupować używki. Już się tam pokłóciłyśmy, bo co mnie obchodzi, że DLA NIEJ bardziej to się opłaca Nie wiem czy to zazdrość przemawia przez ludzi czy co. Znam dziewczyny które mają kasę na nowe, a też kupują w lumpkach, bo lubią i nic mi do tego. Przecież ja nikomu z portfela nie wyjmuje na moje zakupy ![]() Inka jesteś śliczna i Twój brzuszek też fajna mamusia
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-08-05 o 15:11 |
|
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
Inka, piękny brzusio
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Alekaz priw
|
#3999 |
|
Rozeznanie
|
Inka aleś ty ładna
wcale nie wyglądasz na to, że masz urodzić dziewczynkę nic tylko w ciąży chodzić tak Ci ładnie ![]() bo ja podobno wyglądam na dziewczynkę...bo gorzej
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia dziękuję Ci Kochana,ale serio Ja widzę to że wyglądam gorzej
![]() Pryszcze, wypadające włosy itp... ![]() A jak to dzisiaj lekarz powiedział żebym nie doszukiwała się czegoś czego tam nie ma bo Emilka na pewno jest Emilką
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Inka pięknie wyglądasz
brzuchy mamy chyba jednej wielkości najważniejsze że dziecko zdrowe Ja używane rzeczy mam po bratanku i jeszcze ciocia męża z lumpka przyniosła cala górę ciuszków wiec ja nic póki co nie kupuje z ciuszków. Mąż na szczęście nie ma nic przeciwko takim małym ciuszkom z lumpu bo też jest zdania że takie małe nie zniszczy, a jak widać ze zniszczone to się tego nie kupuje i juz ;-) ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Dzisiaj coś mi wyskoczyło na ustach!?! Boje się opryszczki bo podobno w ciąży jest bardzo groźna, aczkolwiek gorzej gdyby w ciąży pojawiła się poraz pierwszy a to moja juz z dziesiąta w życiu. Póki co nic nie będę stosować bo nie wiem czy można a jutro na wizycie wszystkiego dopytam...
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
Hasiap spokojnie ja juz miałam opryszczke w ciąży i jeżeli to nie jest pierwsza to naprawdę nie ma się czym przejmować
A brzuszki od poczatku mowilam ze mamy podobne
|
#4004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie miałam możliwości zapytać lekarza czy wolno czy nie stwierdziłam, że to tak mała ilość i w tak krótkim czasie, że nie popadajmy w paranoję
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubranek z lumpków to każdy robi jak uważa i nikomu nic do tego. Sama lubię po lumpku poszperać i nie widzę w tym nic złego, tak samo jak w kupowaniu tylko nowych rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat używam plasterków bo dla mnie są bardziej higieniczne i nie łapie się na tym, że ciągle dotykam rękoma,a później wkładam je sobie np. do oczu. |
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Inka chudzinko
śliczne jesteście Ja dziś się dowiedziałam, ze będę mieć łóżeczko z baldachimem i materac po swoim chrzesniaku więc zadowolona jestem bo kolejny wydatek odchodzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
ale wam zazdroszczę, że tyle rzeczy dostajecie, my niestety od a do z sami będziemy kupować
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Inka super wyglądasz!!! Emilka rośnie
|
#4010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Udzielałam się jakiś czas temu na wątku, ale teraz mam zalecenie leżenia, więc i czasu na wizaż znacznie więcej ![]() Ja tez kupuje ubranka w lumpku, ale mam póki co zaledwie kilka sztuk. Wy już tak dużo macie rzeczy dla dziecka, a ja jeszcze praktycznie nic... Czekam na potwierdzenie płci Inka, pięknie wyglądasz ![]() Co do kombinezonu na zimę, to ja też się zastanawiam, bo syn miał 60cm jak się urodził. Spodobał mi się pomysł z tymi kombinezonami a'la śpiworkami (dobrze zrozumiałam że o takie chodzi?), będę musiała poszukać takiego
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
potem wkleje zdjęcie kombinezonu, na razie ładuje baterie do aparatu bo padły
inka-super wygladasz
|
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już odliczam dni do wizyty - na 11 sierpnia, nie mogę się doczekać ![]() Poza tym, jak TŻ wróci z zakupami to ugotuję leczo - koleżanka z pracy mnie zainspirowała
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
Inka wyglądasz rewelacyjnie
Nie pochwale Wam się relacją z wizyty, bo jej nie miałam czekałam z godzinę pod gabinetem z 7 innymi kobietami, gdy wyszedł do nas syn doktorka i przekazał, że musiał wziąć dodatkowy dyżur i,że przeprasza ehh... teraz czekać do piątku, ale się naczekam zapewne. Godzinę przed planowanym otwarciem byłam już 8 do wejścia, a jak przyjdziemy wszystkie w piątek plus jakieś nowe to chyba muszę czekać pod bramą od 14 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie odebrałam wyniki badań z laboratorium. Mocz ok, morfologia z małymi odchyleniami myślę że też ok. A nie wiem jak interpretować tę glukozę. Oto moje wyniki:
- na czczo 61,00 (mg/dl) [norma 70,00-100,00] - po 1h 175,00 - po 2h 132,00 Dziewczyny a Wy jak miałyście? Mam się czym martwić czy nie? Dostałam od mamy dziś całą siatkę śliwek więc idę je w słoiki robić
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
Ale natłukłyście tych postów...o matuniu, nie nadrobię choćby nie wiem co. Kilka dni mnie nie było i już szaleństwo
Ja weekend spędzałam nad jeziorem, więcv kilka dni bez netu,a teraz mam małe kuzynostwo w domu, więc mam sajgon to mało powiedziane...dziś miałam nawet problem,żeby siusiu zrobić ![]() Inka bejbe wyglądasz bosko Wszystkim gratuluję udanych wizyt, ja kolejną mam dopiero we wrzesniu,więc póki co muszę sie zadowolić tym, że jak wołam Młodego i posmyram brzuch to mi odpowiada, więc sądzę, że ma sie dobrze
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to chyba nie przeraża te picie glukozy tak jak siedzenie na poczekalni 2 godz Ja dopiero teraz się dowiaduje, że ktoś coś ma dla mnie. Wcześniej nikt nic nie mówił i myślałam, że wszystko od podstaw będę musiała kupić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4018 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- A co, jeśli ta glukoza po 2h jest za duża? Jakaś dieta, leki, częstsze sprawdzanie? ![]() 19.08 zaczynam zajęcia w szkole rodzenia
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Maczuma jak wyjdzie, że ma się cukrzyce ciążową to glukometrem będzie trzeba badać poziom cukru o różnych porach do tego zalecenia dietetyczne, ale czy leki to nie pamiętam. W każdym razie trzeba już będzie się pilnować do porodu,bo dziecko może mieć wysoką wagę urodzeniową. Dwa lata temu był przypadek, że kobieta urodziła w Gdańsku chyba przez cc 7 kg dziecko i miało ponad 60 cm
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Roksana kurcze ale pech :/ współczuję. No ale czasem się tak zdarza, że potrzebny jest lekarz gdzie indziej. Szkoda tylko tego czekania.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

3/4 ciuszkow mam z lumpka lub po kims od znajomych. Nowe to tylko to co tesciowa kupila

ale mój TZ mówi, że cyt "nie po to zapie...lam, żeby moje dziecko miało używane rzeczy" no i że jakby mała miała nosić używane body, to dlaczego ja nie mogłabym mieć używanego stanika?
Nie wiem czy to zazdrość przemawia przez ludzi czy co. Znam dziewczyny które mają kasę na nowe, a też kupują w lumpkach, bo lubią i nic mi do tego. 

nic tylko w ciąży chodzić tak Ci ładnie