|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
|
#3692 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Hejo Potwierdzam ta wanienka jest mała, mamy ją u nas w domu - dla 7 miesięcznej siedzącej Majki jest idealna bo antypoślizgowa, dostatecznie głęboka no i mieści się w brodziku Jeśli natomiast miałabyś w niej kąpać dziecko w pozycji półleżącej to myślę, że łokcie poobijane, a w późniejszych miesiącach mogłoby się już nie mieścić Także wanienka jak najbardziej fajna ale według mojej opinii dla dzieciaków już siedzących
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Zamówienie z Gemini przyszło Co do wanienki z Ikei też się na nią czaiłam, ale na żywo mnie nie urzekła własnie ze względu na to, ze jest mała i nieprofilowana, przy główce jest mocny ocios. Skurcze łydek w nocy mi spać nie dają, już nie wiem ile bym tego magnezu jeść musiała, żeby mnie nie męczyły. Zdaje mi się też, że mój V wcale nie śpi, bo ciągle się kręci i wierci nawet jak w nocy wstaje do wc.
|
|
|
|
#3694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój brzuszek również faluje i szaleje bardzo często.
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Twardnienia brzucha mam tylko wtedy, gdy długo stoję lub idę
|
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 32tc, a tym samym w 8 miesiacu
Z tej okazji zaszalalam i zrobilam sobie swieto - wyszlam z domu ![]() Jakos mniej ostatnio pisze, bo probuje ogarnac zakupy dzieciowe... i to tak do konca ![]() Gosia - tak jak pisaly dziewczyny, na pewno wszystko bedzie ok z serdeszkiem Juliuszka ![]() Farminka - mnie brzuch twardnieje kilka lub kilkanascie razy dziennie... Zalezy od dnia... Ale ja biore ogromne ilosci lekow rozkurczowych No i najczesciej sa to jednak w miare lekkie twardnienia - jesli nie dotkne akurat reka brzucha, to czesto nawet ich nie czuje.Lilotka - juz przyszla paczka z gemini? super to i moja na dniach powinna przyjsc ![]() Ide kupowac dalej - upatrzylam sobie 2 rzeczy w smyku i musze kliknac zamowienie
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włączyłam śledzenie i ładnie wszystko pokazywało gdzie jest i kto podpisał przy odbiorze
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Co do wanienki, to nie mamy za bardzo wyboru - musi być mała, bo się w łazience nie zmieścimy
Jak się nie sprawdzi, to zawsze można kupić inną, drogie nie są na szczęście. Przy Łucji mieliśmy od razu dużą, ale łazienka też większa była i to było dobre rozwiązanie, młoda kąpała się w niej do 2rż - stawialiśmy wanienkę w wannie i mogła się chlapać do woli Cytat:
Brzuch mi nie twardnieje za często, zdarzyło się może kilka razy, po dłuższym staniu. Mojra87 to miałaś spacer Gratki za kolejny tydzień i miesiąc!
|
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kawy nie mam co rezygnować , bo pije jedną dziennie z jednej łyżeczki + mleko. Więc myślę, że to nie to... Właśnie Mojra87 za przedostatni miesiąc!!
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po lekarzu, dał mi skierowanie na posiew moczu....zobaczymy co wyjdzie, troche nie wierzył w mocną infekcję skoro ja nie mam objawów, ale stwierdził, że nie ma co czekać, jak coś tam jest to będziemy zwalczać. Także ogólnie się jakoś bardzo tym nie stresuję.
W ogóle zabawnie, po raz pierwszy mi się nie chciało zakładać żadnej dluższej bluzki czy kiecki, poleciałam w spodniach (stwierdziłam, że z przebieralni na fotel raz dwa przelecę z gołym tyłkiem), a tu się panu znowu aparat do mierzenia tętna dziecka popsuł (nie zestresowałam się, bo jak ściągłama portki mnie młoda kopała ile wlezie) i musiałam tak latać do gabinetu obok (są połączone) i rozłożyć się na pół goła na kozetce do usg Próbę nudystyczną przed porodem zaliczyłam ![]() Co do wyprawki to ja głównie kupuję teraz, bo rozkładam wydatki w czasie, wiadomo, że poród może się zdarzyć w każdej chwili, no ale jakby co to niewiele zostało i powiem mężowi jaki wózek, fotelik i wszystko dokupić, sklepy teraz pootwierane ciągle więc 1 dzień pojeździ i ogarnie. Hmm to mnie zastanowiłyście z tymi podkładami....właśnie na SR położna bardzo chwaliła taką nieprzemakalną opcję, bo jak twierdzi wszystko fajnei do pierwszego przesikania materaca. Wiadomo jedno dziecko przesika, drugie nie...Może kupię jeden na start i zobaczymy czy w ogóle potrzebne to będzie Zawsze potem przy odpieluchowaniu można wykorzystać przez jakiś czas.Jeśli chodzi o wózek to ja też się bardzo nastawiam na Jedo Fyn, ostatnio miałam okazję go oglądać i spodobał mi się tymbardziej, solidny, zwrotny, ale ponoć spacerówka niestety do najlepszych nie należy...małe dziecko zjeżdża w nich (i tu podobno wystarczy poducha pod tyłek), ale póki co to mój typ nr 1. Dzięki za namiary na promocje w Smyku, zakupiłam 3pak pajacy za 35 zl, akurat fajne bawełniane cieńkie w sam raz do szpitala będą. Poza tym zaliczylam spontanicznie fryzjera i pożarłam naleśnika na mieście, więc taki troche dzień rozpieszczania samej siebie mi wyszedł. Na 17 SR, dzisiaj pierwsza pomoc noworodkowa ![]() Osobom z małym metrażem polecam wanienkę http://www.ceneo.pl/28424204#tab=spec ciutkę droższa niż inne, ale ja bym zainwestowała, bo sama mam małą łazienkę. Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-08-05 o 14:55 |
|
|
|
#3701 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odzew w sprawie wanienki
![]() A co do skurczów łydek, to mnie też zaczęły męczyć co noc. Ale jem codziennie banana, 2-3 kostki gorzkiej czekolady i garść migdałów i od 3 dni mam spokój
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-08-05 o 15:28 |
|
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki jak biorę żelazo Tardyferon.
A na infekcje kobiece polecam jeść garstkę żurawiny dziennie - ja mam suszoną - mniam!
|
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także chyba jednak potrzebuję jakiegoś leku i trzeba sprawdzić na co.
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wybrałam już stół do przewijania w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ I córa będzie miała jeszcze drugą większą po mamie Myślę, że się pomieści wszystko Myślę, że z łóżeczkiem tez polecę właśnie tam ![]() Tak się cieszę, że pomału wszystko kompletuję Coffee, coś mi się kojarzy, że na samym początku pisałaś, że chodzisz do Mamedu, dobrze pamiętam? Czy mam budyń? ![]() Wiem, że któraś wrocławianka tam chodzi
|
|
#3706 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() w ogóle synek mojej znajomej ma 10 miesięcy i wczoraj zaczął chodzić Cytat:
w ogóle praktyczna ta Twoja komoda, gdybym dysponowała dodatkowym pokojem to zastanawiałabym się nad nią chyba A jak tam pogoda we Wro? jadę niedługoooo
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja/ta wanienke z ikei dostalam. Moja przyjaciolka nie narzekala na nia. Zobaczymy.
Zbieramy sie na Sr. Coffe ja mialam ostatnio pierwsza pomoc a dzis film o pielegnacji i połóg. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- My na przyszly rok planujemy morze albo chorwacje z mala.
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I droga też nie jest Myślę, że z czasem można dokupować pasujące meble i będzie git ![]() Pogoda w kratkę bym powiedziała, raz słońce raz chmury ale temperatura optymalna Jejku to szybko zaczął chodzić Tylko to dodatkowa porcja uwagi Ale tak to fajnie, też bym tak chciała ![]() Mamuśki mam dwa pytania 1. Jaką macie koszulę do karmienia? Bo ja chciałam taką na zatrzaski, a na all są tylko na guziki ![]() 2. Wrocławianki, gdzie chodzicie do lumpków? Zauważyłam, że jak wybieram dla dziecka to mam mnóstwo cierpliwości. Jak szukam dla siebie, to szybko rezygnuję
|
|
#3710 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
a jakie okolice lumpkowe Cię interesują?
|
|
|
#3711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam na Klecinie, ale jak warto to mogę podjechać gdzieś dalej Tutaj jest tylko jeden, ale nie na kg tylko każda sztuka jest wyceniona. Drogo jak nie wiem :P
|
|
#3712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3713 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
, ja bardzo lubię sieciówkę Kola, nie wiem gdzie teraz są, pewnie można 'wyguglować', poza tym to ogromny wybór jest koło Lidla na Grabiszyńskiej koło FAT-u (ogólnie polecam wątek lumpeksowy wrocławski) ![]() Chętnie się umówię na wspólne lumpowanie
|
|
|
#3714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za info Ja to nieśmiała jestem
|
|
#3715 |
|
in the dark of night
|
łiiii tam, Nocnyskowronek też chciała do lumpa iść, taki fajny mam jeden na oku
|
|
#3716 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą jestem już po spirometrii - wyszła chyba poprawnie. Chyba, bo umówili mnie na nią w dzień, w który żaden alergolog u nich nie przyjmuje i tylko pielęgniarka, która wykonuje to badanie zinterpretowała mi wyniki zastrzegając, że powinien je interpretować lekarz Za to w aptece myślałam, że się popłaczę... Zdobyłam pieczątkę, ale okazało się, że znowu czegoś brakuje i może to dopisać tylko lekarka, która wystawiła receptę (a która dziś nie przyjmuje). Cytat:
![]() ![]() Slomka - a no właśnie od kiedy do kiedy jesteś?
02.10.2014 Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-08-05 o 18:05 |
||
|
|
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piszecie o wózkach, łóżeczkach i wszystkim. Ja to już nie wiem nic co z tym wózkiem. Chyba trzeba coś znaleźć i nie patrzeć na opinie. Co jakiś wózek popatrze wchodze na opinie i są skrajne --> jedna kobieta pisze, że zadowolona, kolejna że tragedia itd. Nie wiem co myśleć. Bez sensu.
A ten Jedo Fyn ostatnio taki jakiś popularny się robi przez ten wygląd nowoczesny. Na sklepach reklamy jego właśnie w tych kolorach niebiesko czerwono białych. Zaczynam panikować z tą wyprawką kosmetyczną(pomijając wózek, łóżeczko itp.), nic nie wiem co muszę mieć - piszecie o zakupach po 300-500zł na tym gemini - wow. Na koniec sierpnia chcę się za to zabrać, myślicie że to za późno?
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-08-05 o 18:09 |
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Możecie wrzucić nazwy waszych wózeczków? Nie interesowalam się tym w ogóle, bo miałam mieć używany, ale chyba dostaniemy od teściów, a mamy powiedzieć jaki chcemy, a ja nie wiem jaki wybrać, nie znam się zupełnie. Może być 2w1 albo 3w1 albo głęboki osobno i spacerówka osobno... Pomóżcie
|
|
|
|
#3719 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
ale powiem Ci, że też tak miałam nieraz, błąd lekarza i latanie, taki plus, że kobiecie w ciąży starają się bardziej pomóc a aptece Przyjeżdżamy około południa w sobotę i właśnie nie wiem do kiedy zostajemy, może do środy ![]() Cytat:
Na gemini dostawa jest szybko, kurierem raz dwa leci więc jak będziesz miała gotową listę i klikniesz/opłacisz sobie pod koniec sierpnia to na luzaku dojdzie na czas Tylko nie ródź wcześniej
|
|
|
#3720 | ||
|
Zadomowienie
|
CoffeeMonster dobrze, że Cię lekarz uspokoił
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wanienki, to myślę, że 86 wystarczy, bo jak dziecko zacznie siedzieć, to i tak nie będziesz myć na leżąco Nie pamiętam niestety jaką miałam przy Łucji, ale raczej metra nie miała i wystarczyła na długo.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

za wizytę.

już nie wiem ile bym tego magnezu jeść musiała, żeby mnie nie męczyły. Zdaje mi się też, że mój V wcale nie śpi, bo ciągle się kręci i wierci nawet jak w nocy wstaje do wc.

No i najczesciej sa to jednak w miare lekkie twardnienia - jesli nie dotkne akurat reka brzucha, to czesto nawet ich nie czuje.

Zawsze potem przy odpieluchowaniu można wykorzystać przez jakiś czas.
13.12.13 

Także chyba jednak potrzebuję jakiegoś leku i trzeba sprawdzić na co.
jadę niedługoooo
ale powiem Ci, że też tak miałam nieraz, błąd lekarza i latanie, taki plus, że kobiecie w ciąży starają się bardziej pomóc a aptece
Na gemini dostawa jest szybko, kurierem raz dwa leci więc jak będziesz miała gotową listę i klikniesz/opłacisz sobie pod koniec sierpnia to na luzaku dojdzie na czas