Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-05, 13:06   #3691
alapiotrek
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Drogo, ale napewno warto zrobić, choćby dla własnego spokoju

My kupujemy tą: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/ Chyba, że się nam na żywo nie spodoba
Wkładów nie planuję, moje (lub męża) ramie wydaje mi się pewniejsze i bardziej przyjazne dziecku niż plastik, a te gąbkowe są chyba mało higieniczne.

Lunnas za wizytę.
My kupiliśmy również tę wanienkę. Byłą nam polecana i wydaje się super, zobaczymy "w praniu"
alapiotrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:18   #3692
kasiamagda23
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
mortisha: ta z ikei jest malutka! chyba ze planujecie potem zmienic na wieksza... ja kupilam od razu duza, zeby nie zmieniac w miedzyczasie.

Hejo
Potwierdzam ta wanienka jest mała, mamy ją u nas w domu - dla 7 miesięcznej siedzącej Majki jest idealna bo antypoślizgowa, dostatecznie głęboka no i mieści się w brodziku
Jeśli natomiast miałabyś w niej kąpać dziecko w pozycji półleżącej to myślę, że łokcie poobijane, a w późniejszych miesiącach mogłoby się już nie mieścić
Także wanienka jak najbardziej fajna ale według mojej opinii dla dzieciaków już siedzących
Stary 2014-08-05, 13:21   #3693
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Zamówienie z Gemini przyszło
Co do wanienki z Ikei też się na nią czaiłam, ale na żywo mnie nie urzekła własnie ze względu na to, ze jest mała i nieprofilowana, przy główce jest mocny ocios.
Skurcze łydek w nocy mi spać nie dają, już nie wiem ile bym tego magnezu jeść musiała, żeby mnie nie męczyły. Zdaje mi się też, że mój V wcale nie śpi, bo ciągle się kręci i wierci nawet jak w nocy wstaje do wc.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:25   #3694
alapiotrek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Co do wanienki z Ikei też się na nią czaiłam, ale na żywo mnie nie urzekła własnie ze względu na to, ze jest mała i nieprofilowana, przy główce jest mocny ocios.
Skurcze łydek w nocy mi spać nie dają, już nie wiem ile bym tego magnezu jeść musiała, żeby mnie nie męczyły. Zdaje mi się też, że mój V wcale nie śpi, bo ciągle się kręci i wierci nawet jak w nocy wstaje do wc.
Ja skurcze mam również, ostatnio jak mnie złapał dwie noce temu to czuję z tyłu łydki jakby do tej pory delikatnie trzymam.
Mój brzuszek również faluje i szaleje bardzo często.
Stary 2014-08-05, 13:34   #3695
Lilotka
Zakorzenienie

Twardnienia brzucha mam tylko wtedy, gdy długo stoję lub idę Nie mam siły gotować i sprzątać odliczam dni do porodu ... zostało mniej niż 70

Paulina
Stary 2014-08-05, 13:45   #3696
Mojra87
Zadomowienie

Witam sie w 32tc, a tym samym w 8 miesiacu
Z tej okazji zaszalalam i zrobilam sobie swieto - wyszlam z domu kierunek - przychodnia i badania krwi

Jakos mniej ostatnio pisze, bo probuje ogarnac zakupy dzieciowe... i to tak do konca

Gosia - tak jak pisaly dziewczyny, na pewno wszystko bedzie ok z serdeszkiem Juliuszka trzymam mocno kciuki za przyszlotygodniowe badanie

Farminka - mnie brzuch twardnieje kilka lub kilkanascie razy dziennie... Zalezy od dnia... Ale ja biore ogromne ilosci lekow rozkurczowych No i najczesciej sa to jednak w miare lekkie twardnienia - jesli nie dotkne akurat reka brzucha, to czesto nawet ich nie czuje.

Lilotka - juz przyszla paczka z gemini? super to i moja na dniach powinna przyjsc

Ide kupowac dalej - upatrzylam sobie 2 rzeczy w smyku i musze kliknac zamowienie
Stary 2014-08-05, 13:52   #3697
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Witam sie w 32tc, a tym samym w 8 miesiacu
Z tej okazji zaszalalam i zrobilam sobie swieto - wyszlam z domu kierunek - przychodnia i badania krwi

Jakos mniej ostatnio pisze, bo probuje ogarnac zakupy dzieciowe... i to tak do konca

Gosia - tak jak pisaly dziewczyny, na pewno wszystko bedzie ok z serdeszkiem Juliuszka trzymam mocno kciuki za przyszlotygodniowe badanie

Farminka - mnie brzuch twardnieje kilka lub kilkanascie razy dziennie... Zalezy od dnia... Ale ja biore ogromne ilosci lekow rozkurczowych No i najczesciej sa to jednak w miare lekkie twardnienia - jesli nie dotkne akurat reka brzucha, to czesto nawet ich nie czuje.

Lilotka - juz przyszla paczka z gemini? super to i moja na dniach powinna przyjsc

Ide kupowac dalej - upatrzylam sobie 2 rzeczy w smyku i musze kliknac zamowienie
Przyszła a już się martwiłam, ze nie będzie miał kto jej odebrać :/ W pątek wieczorem złozyłam zamówienie a dziś o 12.21 już była Włączyłam śledzenie i ładnie wszystko pokazywało gdzie jest i kto podpisał przy odbiorze

Paulina
Stary 2014-08-05, 13:54   #3698
mortisha84
Zadomowienie

Co do wanienki, to nie mamy za bardzo wyboru - musi być mała, bo się w łazience nie zmieścimy Jak się nie sprawdzi, to zawsze można kupić inną, drogie nie są na szczęście.
Przy Łucji mieliśmy od razu dużą, ale łazienka też większa była i to było dobre rozwiązanie, młoda kąpała się w niej do 2rż - stawialiśmy wanienkę w wannie i mogła się chlapać do woli

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Też mam skurcze, mimo brania magnezu. Chyba całkiem zrezygnuje z kawy, bo już nie wiem, co innego mogę zrobić

Brzuch mi nie twardnieje za często, zdarzyło się może kilka razy, po dłuższym staniu.

Mojra87
to miałaś spacer Gratki za kolejny tydzień i miesiąc!

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:03   #3699
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wanienki, to nie mamy za bardzo wyboru - musi być mała, bo się w łazience nie zmieścimy Jak się nie sprawdzi, to zawsze można kupić inną, drogie nie są na szczęście.
Przy Łucji mieliśmy od razu dużą, ale łazienka też większa była i to było dobre rozwiązanie, młoda kąpała się w niej do 2rż - stawialiśmy wanienkę w wannie i mogła się chlapać do woli

Też mam skurcze, mimo brania magnezu. Chyba całkiem zrezygnuje z kawy, bo już nie wiem, co innego mogę zrobić

Brzuch mi nie twardnieje za często, zdarzyło się może kilka razy, po dłuższym staniu.

Mojra87
to miałaś spacer Gratki za kolejny tydzień i miesiąc!
Ja mam niby duże mieszkanie ale już patrze, ze nie będę miała gdzie upychać rzeczy dla V Z kawy nie mam co rezygnować , bo pije jedną dziennie z jednej łyżeczki + mleko. Więc myślę, że to nie to...

Właśnie Mojra87 za przedostatni miesiąc!!

Paulina
Stary 2014-08-05, 14:53   #3700
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ja już po lekarzu, dał mi skierowanie na posiew moczu....zobaczymy co wyjdzie, troche nie wierzył w mocną infekcję skoro ja nie mam objawów, ale stwierdził, że nie ma co czekać, jak coś tam jest to będziemy zwalczać. Także ogólnie się jakoś bardzo tym nie stresuję.
W ogóle zabawnie, po raz pierwszy mi się nie chciało zakładać żadnej dluższej bluzki czy kiecki, poleciałam w spodniach (stwierdziłam, że z przebieralni na fotel raz dwa przelecę z gołym tyłkiem), a tu się panu znowu aparat do mierzenia tętna dziecka popsuł (nie zestresowałam się, bo jak ściągłama portki mnie młoda kopała ile wlezie) i musiałam tak latać do gabinetu obok (są połączone) i rozłożyć się na pół goła na kozetce do usg Próbę nudystyczną przed porodem zaliczyłam

Co do wyprawki to ja głównie kupuję teraz, bo rozkładam wydatki w czasie, wiadomo, że poród może się zdarzyć w każdej chwili, no ale jakby co to niewiele zostało i powiem mężowi jaki wózek, fotelik i wszystko dokupić, sklepy teraz pootwierane ciągle więc 1 dzień pojeździ i ogarnie.
Hmm to mnie zastanowiłyście z tymi podkładami....właśnie na SR położna bardzo chwaliła taką nieprzemakalną opcję, bo jak twierdzi wszystko fajnei do pierwszego przesikania materaca. Wiadomo jedno dziecko przesika, drugie nie...Może kupię jeden na start i zobaczymy czy w ogóle potrzebne to będzie Zawsze potem przy odpieluchowaniu można wykorzystać przez jakiś czas.

Jeśli chodzi o wózek to ja też się bardzo nastawiam na Jedo Fyn, ostatnio miałam okazję go oglądać i spodobał mi się tymbardziej, solidny, zwrotny, ale ponoć spacerówka niestety do najlepszych nie należy...małe dziecko zjeżdża w nich (i tu podobno wystarczy poducha pod tyłek), ale póki co to mój typ nr 1.

Dzięki za namiary na promocje w Smyku, zakupiłam 3pak pajacy za 35 zl, akurat fajne bawełniane cieńkie w sam raz do szpitala będą.

Poza tym zaliczylam spontanicznie fryzjera i pożarłam naleśnika na mieście, więc taki troche dzień rozpieszczania samej siebie mi wyszedł.

Na 17 SR, dzisiaj pierwsza pomoc noworodkowa

Osobom z małym metrażem polecam wanienkę http://www.ceneo.pl/28424204#tab=spec ciutkę droższa niż inne, ale ja bym zainwestowała, bo sama mam małą łazienkę.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-08-05 o 14:55
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 15:12   #3701
line_87
Rozeznanie

Dzięki za odzew w sprawie wanienki Trochę mi rozjaśniłyście, teraz tylko muszę się na coś zdecydować

A co do skurczów łydek, to mnie też zaczęły męczyć co noc. Ale jem codziennie banana, 2-3 kostki gorzkiej czekolady i garść migdałów i od 3 dni mam spokój Magnez brałam wcześniej ale od zmiany lekarza nie biorę, bo ten nowy stwierdził, że od magnezu robią się zaparcia... Co z tego, że pytał czy mam, powiedziałam, że nie, a on na to, że jemu się wydaje, że jednak tak
Stary 2014-08-05, 15:25   #3702
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Dzięki za odzew w sprawie wanienki Trochę mi rozjaśniłyście, teraz tylko muszę się na coś zdecydować

A co do skurczów łydek, to mnie też zaczęły męczyć co noc. Ale jem codziennie banana, 2-3 kostki gorzkiej czekolady i garść migdałów i od 3 dni mam spokój Magnez brałam wcześniej ale od zmiany lekarza nie biorę, bo ten nowy stwierdził, że od magnezu robią się zaparcia... Co z tego, że pytał czy mam, powiedziałam, że nie, a on na to, że jemu się wydaje, że jednak tak
U mnie raczej w drugą stronę. Wcześniej miałam zaparcia teraz wszystko "gładko" idzie. Po zwiększeniu dawki magnezu Ofc.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-08-05 o 15:28
Stary 2014-08-05, 15:43   #3703
alapiotrek
Raczkowanie

Kobietki jak biorę żelazo Tardyferon.

A na infekcje kobiece polecam jeść garstkę żurawiny dziennie - ja mam suszoną - mniam!
Stary 2014-08-05, 15:47   #3704
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alapiotrek Pokaż wiadomość
Kobietki jak biorę żelazo Tardyferon.

A na infekcje kobiece polecam jeść garstkę żurawiny dziennie - ja mam suszoną - mniam!
Niestety piłam sok 100 % żurawiny, od miesiąca, codziennie rozpuszczałam sobie w wodzie pare razy dziennie taki koncentrat, zakupiony w aptece i nie pomogło Także chyba jednak potrzebuję jakiegoś leku i trzeba sprawdzić na co.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-08-05, 16:00   #3705
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
A kupowałyście już może wanienki? Bo zaczęłam oglądać i zgłupiałam Planujecie anatomiczne, zwykłe z jakimś wkładem czy zupełnie bez niczego? Masakra, nie ogarniam tej wyprawki...
My, właściwie to ja :P planuję kupić zwykłą wanienkę i zastanawiam się nad stelażem. Chyba będzie wygodniej

Wybrałam już stół do przewijania w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ I córa będzie miała jeszcze drugą większą po mamie Myślę, że się pomieści wszystko Myślę, że z łóżeczkiem tez polecę właśnie tam
Tak się cieszę, że pomału wszystko kompletuję

Coffee, coś mi się kojarzy, że na samym początku pisałaś, że chodzisz do Mamedu, dobrze pamiętam? Czy mam budyń?
Wiem, że któraś wrocławianka tam chodzi
Stary 2014-08-05, 16:07   #3706
slomka
in the dark of night

Cytat:
Właśnie o to chodzi Nie mam miejsca na dużą. Jak synek będzie siedział, to zaczniemy go kąpać w brodziku.
oooo ja też raz dwa przerzucę malucha na naszą wannę z matą antypoślizgową

w ogóle synek mojej znajomej ma 10 miesięcy i wczoraj zaczął chodzić napawa optymizmem, przyszłe wakacje nad morzem woda, piach, ahhhh

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość

Wybrałam już stół do przewijania w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ I córa będzie miała jeszcze drugą większą po mamie Myślę, że się pomieści wszystko Myślę, że z łóżeczkiem tez polecę właśnie tam
piękny przwijak, mam do tego szafę i komodę w kolorze białym z jasno brązowymi przodami w ogóle praktyczna ta Twoja komoda, gdybym dysponowała dodatkowym pokojem to zastanawiałabym się nad nią chyba A jak tam pogoda we Wro? jadę niedługoooo
Stary 2014-08-05, 16:11   #3707
nowa8686
Zakorzenienie

Ja/ta wanienke z ikei dostalam. Moja przyjaciolka nie narzekala na nia. Zobaczymy.

Zbieramy sie na Sr. Coffe ja mialam ostatnio pierwsza pomoc a dzis film o pielegnacji i połóg.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

My na przyszly rok planujemy morze albo chorwacje z mala.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 16:24   #3708
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
My, właściwie to ja :P planuję kupić zwykłą wanienkę i zastanawiam się nad stelażem. Chyba będzie wygodniej

Coffee, coś mi się kojarzy, że na samym początku pisałaś, że chodzisz do Mamedu, dobrze pamiętam? Czy mam budyń?
Medicover
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-08-05, 16:29   #3709
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
oooo ja też raz dwa przerzucę malucha na naszą wannę z matą antypoślizgową

w ogóle synek mojej znajomej ma 10 miesięcy i wczoraj zaczął chodzić napawa optymizmem, przyszłe wakacje nad morzem woda, piach, ahhhh

piękny przwijak, mam do tego szafę i komodę w kolorze białym z jasno brązowymi przodami w ogóle praktyczna ta Twoja komoda, gdybym dysponowała dodatkowym pokojem to zastanawiałabym się nad nią chyba A jak tam pogoda we Wro? jadę niedługoooo
Właśnie chodziło o to, żeby była praktyczna I droga też nie jest Myślę, że z czasem można dokupować pasujące meble i będzie git
Pogoda w kratkę bym powiedziała, raz słońce raz chmury ale temperatura optymalna

Jejku to szybko zaczął chodzić Tylko to dodatkowa porcja uwagi Ale tak to fajnie, też bym tak chciała

Mamuśki mam dwa pytania
1. Jaką macie koszulę do karmienia? Bo ja chciałam taką na zatrzaski, a na all są tylko na guziki
2. Wrocławianki, gdzie chodzicie do lumpków? Zauważyłam, że jak wybieram dla dziecka to mam mnóstwo cierpliwości. Jak szukam dla siebie, to szybko rezygnuję
Stary 2014-08-05, 16:44   #3710
slomka
in the dark of night

Cytat:
Właśnie chodziło o to, żeby była praktyczna I droga też nie jest Myślę, że z czasem można dokupować pasujące meble i będzie git
Pogoda w kratkę bym powiedziała, raz słońce raz chmury ale temperatura optymalna

Jejku to szybko zaczął chodzić Tylko to dodatkowa porcja uwagi Ale tak to fajnie, też bym tak chciała

Mamuśki mam dwa pytania
1. Jaką macie koszulę do karmienia? Bo ja chciałam taką na zatrzaski, a na all są tylko na guziki
2. Wrocławianki, gdzie chodzicie do lumpków? Zauważyłam, że jak wybieram dla dziecka to mam mnóstwo cierpliwości. Jak szukam dla siebie, to szybko rezygnuję
mmm prawda, takie mebelki to już na dłużej, fajnie kompletować

a jakie okolice lumpkowe Cię interesują?
Stary 2014-08-05, 16:47   #3711
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
mmm prawda, takie mebelki to już na dłużej, fajnie kompletować

a jakie okolice lumpkowe Cię interesują?

Mieszkam na Klecinie, ale jak warto to mogę podjechać gdzieś dalej Tutaj jest tylko jeden, ale nie na kg tylko każda sztuka jest wyceniona. Drogo jak nie wiem :P
Stary 2014-08-05, 16:53   #3712
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
A no i ja nie mam żadnych skurczy (twardnień) albo ich po prostu nie rozpoznaję... czy na tym etapie ciąży one już muszą być?
Możliwe, że nie rozpoznajesz, bo są bezbolesne i jak są nieduże to często są mylone z wypinaniem sie dziecka i niektóre kobiety nawet nie wiedzą, że je mają. Jak byłam w szpitalu to koleżanka z sali dopiero na ktg zorientowała się kiedy ma skurcze, bo myślała, że to dziecko, a była już w 37 tc
Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość

A spytam Was jeszcze co radzicie z prześcieradłem. Prześcieradło z ceratą nieprzemakalną z jednej strony? Podkład pod prześcieradło np. taki http://www.babyclub.pl/product-pol-3...FVHKtAodjRAAfw ? Bo ja już zgłupiałam
Ja stosowałam system prześcieradło frotte lub bawełniane i podkład pod to, właśnie z takich dużych na całe łóżeczko, są nawet mocowane do materaca, żeby nic się nie przesuwało i było wygodnie. To się sprawdziło, więc teraz też tak planuję
Cytat:
A kupowałyście już może wanienki? Bo zaczęłam oglądać i zgłupiałam Planujecie anatomiczne, zwykłe z jakimś wkładem czy zupełnie bez niczego? Masakra, nie ogarniam tej wyprawki...
Ja mam zwykłą i do tego kupiłam taki fotelik frotte jak bodajże Natalyya do wypróbowania. Poprzednio kąpaliśmy tylko na ręce, ale spróbujemy tego. Jak się nie sprawdzi to nieduża strata, bo kosztował chyba coś koło 9zł
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 17:21   #3713
slomka
in the dark of night

Cytat:
Mieszkam na Klecinie, ale jak warto to mogę podjechać gdzieś dalej Tutaj jest tylko jeden, ale nie na kg tylko każda sztuka jest wyceniona. Drogo jak nie wiem :P
Poszukaj w sieciówce ROBAN klik (po ulicy szukaj gdzie Ci bliżej), jak zawsze polecę Stylownię na Legionów, w dzień dostawy - jutro można pięknie się obłowić w ometkowane ciuszki ale uwaga na tłumy , ja bardzo lubię sieciówkę Kola, nie wiem gdzie teraz są, pewnie można 'wyguglować', poza tym to ogromny wybór jest koło Lidla na Grabiszyńskiej koło FAT-u (ogólnie polecam wątek lumpeksowy wrocławski)

Chętnie się umówię na wspólne lumpowanie
Stary 2014-08-05, 17:30   #3714
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
Poszukaj w sieciówce ROBAN klik (po ulicy szukaj gdzie Ci bliżej), jak zawsze polecę Stylownię na Legionów, w dzień dostawy - jutro można pięknie się obłowić w ometkowane ciuszki ale uwaga na tłumy , ja bardzo lubię sieciówkę Kola, nie wiem gdzie teraz są, pewnie można 'wyguglować', poza tym to ogromny wybór jest koło Lidla na Grabiszyńskiej koło FAT-u (ogólnie polecam wątek lumpeksowy wrocławski)

Chętnie się umówię na wspólne lumpowanie

Dzięki za info Ja to nieśmiała jestem
Stary 2014-08-05, 17:39   #3715
slomka
in the dark of night

Cytat:
Dzięki za info Ja to nieśmiała jestem
łiiii tam, Nocnyskowronek też chciała do lumpa iść, taki fajny mam jeden na oku
Stary 2014-08-05, 18:03   #3716
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
[/COLOR]nocny skowronek: wspolczuje dusznosci... ja tez mialam problemy, ale w maju, jak pylila brzoza... kilka razy uzylam wziewu, ale lekarz pocieszyl mnie, ze inhalatory nie sa szkodliwe, poniewaz lek trafia prosto do pluc, a nie do zoladka, jak tabletki. i to jest wazniejsze, niz niedotlenienie matki. trzymaj sie dzielnie i unikaj alergenow, oczywiscie jesli mozesz.
Ooo to bardzo pocieszające obawiałam się właśnie jaki wpływ będą miały te inhalacje.
Swoją drogą jestem już po spirometrii - wyszła chyba poprawnie. Chyba, bo umówili mnie na nią w dzień, w który żaden alergolog u nich nie przyjmuje i tylko pielęgniarka, która wykonuje to badanie zinterpretowała mi wyniki zastrzegając, że powinien je interpretować lekarz

Za to w aptece myślałam, że się popłaczę... Zdobyłam pieczątkę, ale okazało się, że znowu czegoś brakuje i może to dopisać tylko lekarka, która wystawiła receptę (a która dziś nie przyjmuje). Na szczęście trafiłam na tych samych farmaceutów co wczoraj i powiedzieli, że już mnie nie odeślą ponownie. Próbowali dzwonić do LuxMedu żeby nakłonić lekarkę żeby to ona przyjechała do nich naprawić swój błąd a jak to się okazało nieskuteczne (no bo nie było jej dziś) to jeden z nich się zaoferował, że sam do nich podjedzie kolejnego dnia. Tak więc po przejściach ale mam już leki!

Cytat:
Ja planuję taką zwykłą a jak tylko się będzie już dało to przerzucić się na kąpanie w naszej wannie. Tylko właśnie pytanie do jakiego wieku powinna starczyć dł wanny 86cm? Wystarczy czy konieczna dł. 102cm?

Slomka - a no właśnie od kiedy do kiedy jesteś?

Edytowane przez nocnyskowronek
Czas edycji: 2014-08-05 o 18:05
nocnyskowronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 18:08   #3717
siuska
Raczkowanie

Dziewczyny, piszecie o wózkach, łóżeczkach i wszystkim. Ja to już nie wiem nic co z tym wózkiem. Chyba trzeba coś znaleźć i nie patrzeć na opinie. Co jakiś wózek popatrze wchodze na opinie i są skrajne --> jedna kobieta pisze, że zadowolona, kolejna że tragedia itd. Nie wiem co myśleć. Bez sensu.

A ten Jedo Fyn ostatnio taki jakiś popularny się robi przez ten wygląd nowoczesny. Na sklepach reklamy jego właśnie w tych kolorach niebiesko czerwono białych.

Zaczynam panikować z tą wyprawką kosmetyczną(pomijając wózek, łóżeczko itp.), nic nie wiem co muszę mieć - piszecie o zakupach po 300-500zł na tym gemini - wow. Na koniec sierpnia chcę się za to zabrać, myślicie że to za późno?

Edytowane przez siuska
Czas edycji: 2014-08-05 o 18:09
siuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 18:12   #3718
Mixi89
Raczkowanie

Możecie wrzucić nazwy waszych wózeczków? Nie interesowalam się tym w ogóle, bo miałam mieć używany, ale chyba dostaniemy od teściów, a mamy powiedzieć jaki chcemy, a ja nie wiem jaki wybrać, nie znam się zupełnie. Może być 2w1 albo 3w1 albo głęboki osobno i spacerówka osobno... Pomóżcie
Mixi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 18:24   #3719
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Ooo to bardzo pocieszające obawiałam się właśnie jaki wpływ będą miały te inhalacje.
Swoją drogą jestem już po spirometrii - wyszła chyba poprawnie. Chyba, bo umówili mnie na nią w dzień, w który żaden alergolog u nich nie przyjmuje i tylko pielęgniarka, która wykonuje to badanie zinterpretowała mi wyniki zastrzegając, że powinien je interpretować lekarz

Za to w aptece myślałam, że się popłaczę... Zdobyłam pieczątkę, ale okazało się, że znowu czegoś brakuje i może to dopisać tylko lekarka, która wystawiła receptę (a która dziś nie przyjmuje). Na szczęście trafiłam na tych samych farmaceutów co wczoraj i powiedzieli, że już mnie nie odeślą ponownie. Próbowali dzwonić do LuxMedu żeby nakłonić lekarkę żeby to ona przyjechała do nich naprawić swój błąd a jak to się okazało nieskuteczne (no bo nie było jej dziś) to jeden z nich się zaoferował, że sam do nich podjedzie kolejnego dnia. Tak więc po przejściach ale mam już leki!

Ja planuję taką zwykłą a jak tylko się będzie już dało to przerzucić się na kąpanie w naszej wannie. Tylko właśnie pytanie do jakiego wieku powinna starczyć dł wanny 86cm? Wystarczy czy konieczna dł. 102cm?

jeżżżżu co z tą receptą ale powiem Ci, że też tak miałam nieraz, błąd lekarza i latanie, taki plus, że kobiecie w ciąży starają się bardziej pomóc a aptece

Przyjeżdżamy około południa w sobotę i właśnie nie wiem do kiedy zostajemy, może do środy

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piszecie o wózkach, łóżeczkach i wszystkim. Ja to już nie wiem nic co z tym wózkiem. Chyba trzeba coś znaleźć i nie patrzeć na opinie. Co jakiś wózek popatrze wchodze na opinie i są skrajne --> jedna kobieta pisze, że zadowolona, kolejna że tragedia itd. Nie wiem co myśleć. Bez sensu.

A ten Jedo Fyn ostatnio taki jakiś popularny się robi przez ten wygląd nowoczesny. Na sklepach reklamy jego właśnie w tych kolorach niebiesko czerwono białych.

Zaczynam panikować z tą wyprawką kosmetyczną(pomijając wózek, łóżeczko itp.), nic nie wiem co muszę mieć - piszecie o zakupach po 300-500zł na tym gemini - wow. Na koniec sierpnia chcę się za to zabrać, myślicie że to za późno?
Bo to grosz do grosza i wiesz, tu waciki, tam coś do pępka, witaminy, blabla i jest ładna sumka Na gemini dostawa jest szybko, kurierem raz dwa leci więc jak będziesz miała gotową listę i klikniesz/opłacisz sobie pod koniec sierpnia to na luzaku dojdzie na czas Tylko nie ródź wcześniej
Stary 2014-08-05, 18:26   #3720
mortisha84
Zadomowienie

CoffeeMonster dobrze, że Cię lekarz uspokoił

Cytat:

Piękny przewijak

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość

Fajny farmaceuta Ci się trafił, brawa dla niego
Co do wanienki, to myślę, że 86 wystarczy, bo jak dziecko zacznie siedzieć, to i tak nie będziesz myć na leżąco Nie pamiętam niestety jaką miałam przy Łucji, ale raczej metra nie miała i wystarczyła na długo.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości