|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Przyczajenie
|
Dot.: "Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem!
Dziś znów dzień do tyłu... Nie miałam siły do ćwiczeń, więc zrobiłam zupełną podstawę, a i jedzeniowe grzechy się pojawiły
Ponad to, co powinnam zjeść, pożarłam: kopytka smażone na dużej ilości tłuszczu ![]() 6 lodów 4 plastry sera żółtego, ot tak aż jestem zadziwiona ile mogę pomieścić... Wpadł mi w ręce taki cytat, który za każdym razem będę się starać sobie przypominać: "Jeśli masz dość zaczynania od nowa, przestań się poddawać!"
#2402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moonik jakaś czarna seria u Ciebie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Jest internet
![]() Wow, 6 lodów ![]() ![]()
#2404 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, właśnie dopakowałam jeszcze 2
![]() czyli uwaga uwaga: 8 lodów, no tragedia jakaś! Teraz troszkę zmieniłam swój jadłospis, odstawiłam całkowicie pieczywo. Już od miesiąca jem tylko to chrupkie z vasy i naprawdę mi wystarcza. Przykładowy jadłospis: śniadanie :5 kromek vasa z serkiem turek i pomidorem 2. śniadanie : lód (mam słabość ![]() obiad: miska zupy pomidorowej podwieczorek: jogurt light + jabłko kolacja: taka sama jak śniadanie/muesli z mlekiem Oczywiście to byłby idealny, ale pomiędzy trzeba jeszcze upakować te 7 lodów ![]() A co do ćwiczeń: od miesiąca codziennie 100/200 brzuszków, 100 przysiadów, 10 powtórzeń takiej sekwencji pozycji jogi, 8 min stretching nóg i yoga challenge z Erin Motz (jest 30 dniowe wyzwanie na youtubie, bardzo przyjemne ćwiczenia) z racji tego, że skończyłam challenge, od jutra zastąpię to jogą 45 minutową również z youtube'a. Boję się biegać, bo jestem ogólnie umięśnioną dziewczyną i nie chcę, żeby mięśnie jeszcze bardziej przyrosły (ogólnie wszystko jest ok, tylko nogi muskularne), dlatego stawiam na rozciąganie jednak.. Macie jakieś rady dla mnie? ![]() Od jutra nowa zasada!: MAKSYMALNIE 1 LÓD DZIENNIE (KONIECZNIE BEZ CZEKOLADY!)
#2405 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro zakładam strój góralski, ale nie do końca, bo nie ubieram gorsetu (za ciepło) tylko góralski pas ![]() ![]() W niedzielę - sukienka, którą kupiłam ![]() No i nie prowadzę ![]() ![]() ![]() ALE... zapowaidam wszem i wobec, że po weselu spinam na nowo poślady i dążę do celu, bez ważenia się! Zdrowo i nie obsesyjnie ![]() Powalczę - 11 listopada minie rok mojej walki i się nie poddam!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Gdybyśmy mogły Ci pomóc, na pewno byśmy to zrobiły... ![]() Nie dziękuję żeby kijowo nie było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Co do cytatu, bardzo mądry, ale (jak zwykle moje ale ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() To co Ty jadłaś biedulko na kolacje, bo nie wiem czy w końcu zjadłaś tą kanapkę czy nic nie jadłaś? ![]() Z tymi łazienkami to faktycznie niekomfortowo macie niestety... ![]()
![]() |
#2406 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Masz rację, największą trudnością jest wstać po porażce, co właśnie nie wychodzi mi zbytnio. Nawet dzisiejszy przykład: nie zatrzymałam się np. na 2 lodach, bo i tak stwierdziłam, że dzień stracony (co za okropne myślenie!), dlatego w moim przypadku łatwiejsze będzie po prostu trwanie w postanowieniach ![]() ![]()
Walka z wagą ZMAGADNIA Z WAGĄ, UBYTEK: 0 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 kg JEŚLI MASZ DOŚĆ ZACZYNANIA OD NOWA, PRZESTAŃ SIĘ PODDAWAĆ! Edytowane przez palonema Czas edycji: 2014-08-01 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chcieć to móć ![]() Upadasz - podnosisz się. Nie oszukujmy się, każda z nas upada prędzęj czy później, ale spinamy pośladki i wstajemy! ![]()
![]() |
#2408 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w końcu uda się tą małą metamorfozę przeprowadzić do końca ![]() ![]()
![]() |
#2409 | ||
Wtajemniczenie
|
Psotka zaadaptujecie się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do biegania i muskularnych nóg - nie widziałam biegacza (chyba, że sprinterzy), który miałby potężne nogi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Rano zrobiłam Max Cardio Conditioning, więc zostały mi 3 treningi - 2xMax Plyo i Max Int Circuit. Planuję skończyć program we wtorek lub środę. Brak słodyczy i ograniczenie glutenu mi służą - waga powoli spada, szkoda, że tak późno ogarnęłam się z dietą ![]()
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Palomena, gianna dobrze pisze
![]() Madziulek, tu nie tyle chodzi o metabolizm, tylko o to, że mój żołądek bardzo źle znosi takie "normalne" jedzenie, zwłasza na dłuższą metę. Wczoraj na kolację zjadłam tylko dwie papryki, ale obiad jedliśmy po drodze w restauracji i zupełnie nie byłam głodna - przeciwnie, całe popołudnie bolał mnie brzuch. Gratulacje Madziulek za powrót do walki ![]() ![]() Aaa, pokój mam tak długi i wąski, że mogę zapomnieć o tabacie czy czymkolwiek innym, ledwo daje się przejść między łóżkami. 2 tygodnie bez ruchu, jak ja to przeżyję! Na razie jeszcze mam zakwasy po czw, ale co będzie potem... Dzieciaki zasnęły o 21 (młoda normalnie chodzi o 19, Krzysiul o 20), i o 6 już byli oczywiście wyspani...
#2411 |
Wtajemniczenie
|
Psotka a może biegi? pompki też dasz radę zrobić w takim pokoju - żeby Ci rączki nie "sflaczały" po insanity
![]() A co do spania dzieci - współczuję ![]() ![]()
#2412 |
Przyczajenie
|
Hmmm w takim razie rozszerzę posiłki o większą ilość kalorii, tak żeby zmieścić się w 1500/1600
![]() ![]() ![]() ![]() A co do biegania, ja mam genetycznie wydatne mięśnie nóg. 2 lata temu nałogowo biegałam i zauważyłam przyrost, a są moim wielkim kompleksem, dlatego wolę postawić na rozciąganie ![]()
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na razie z jedzeniem sobie radzę, na szczęście jest wspólna lodówka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ćwiczeń to ja miłośniczką jogi nie jestem, ale żeby poprawić kondycję, wydolność to dobrze byłoby wrzucić jakieś treningi aerobowe - nawet szybkie marsze. Nie jestem też zwolenniczką robienia 100/200 przysiadów dziennie ![]() ![]() Psotka ale się nakombinujesz z jedzeniem ![]() Jadę na działkę do teściów - to będzie upalny rowerowy weekend ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2415 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Muszę was nadgonić , bo sporo pisałyście ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Gianna właśnie, o jodze mi przypomniałaś . Poszukam tylko jakiejś fajnej strony z ćwiczeniami i biorę się do roboty . ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
hop hop!
#2417 |
Zakorzenienie
|
Cały dzień mi aplikacja nie działała, ale widzę że nic mnie nie ominęło :p nadal nie ćwiczę i chyba tak zostanie, wczoraj wieczorem tylko zrobiłam 3 serie odwrotnych brzuszków, no i pływałam wreszcie w jeziorze
![]() Śniadanie miałam dziś prawie jak w domu, bo poczekałam aż wszyscy zjedzą, uzbierałam z półmisków kostkę twarogu i wymieszałam z dwoma pokruszonymi batonikami owsianymi ![]() ![]()
#2418 |
Zakorzenienie
|
od wczoraj wizaż nie działał, dopiero po południu go przywrócili
![]() ja mam dość tej pogody, wiem, że nie raz już pisałam, ale serio, u nas jest okropnie :/ dziś cały dzień chłodno, a jak zaczęło lać o 15, tak skończyło o 19. I tak jest co dzień. Upał? Ukrop? Nic z tego :/ z chęcią bym się zamieniła z tymi co narzekają na to, że im gorąco ( nie mówię o Was) ja muszę wrócić do ćwiczeń, bo to się źle dla mnie skończy, dzisiaj to miałam tasiemca jakiegoś, chyba bym wszystko wciągnęła co się dało ![]()
#2419 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
A ja dzisiaj walczę cały dzień z kacem mordercą ![]() ![]() Cały dzień piszę i mi się nie chce wysłać ![]() ![]() U mnie też taka kijowa pogoda jest... codzienne upały na zmianę z ulewami i burzami ![]() mooonik czego dzisiaj tak pojadłaś czy nie pojadłaś, tylko byłas głodna? ![]() Psotka jak Ty się pilnujesz ![]() P.s. Lecę wrzucić obiecane fotki ![]()
#2420 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Po przymusowym odwyku wizażowym melduję się i ja ![]() Wczoraj zaplanowaliśmy, że dziś w nocy wyruszymy na 4 dni nad morze, więc dzisiaj rozpoczęłam akcję pranie-pakowanie i rozpoczęliśmy poszukiwanie noclegu i... masakra ![]() ![]() ![]() ![]() Sytuacja ta ma jednak swoje plusy - napiszę dziś podsumowanie insanity i postaram się wrzucić fotki ![]() Apel: może macie jakiś namiar na mało oblegane noclegi nad morzem (preferuję wschodnie wybrzeże ze względu na odległość ![]() ![]() Mooonik ja też dziś cały dzień na głodzie ![]() Madziulek jest kac, więc zabawa była dobra ![]() ![]() Psotka Ty się tak nie przejmuj tym ćwiczeniem - w końcu na urlopie jesteś ![]() ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-04 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Madzia sama nie wiem co bym zjadła, smaki mam na coś i nie wiem na co
![]() ![]() idę zobaczyć ![]() Gianna ja nie znam, ale trzymam kciuki, żebyście coś znaleźli ![]() ![]() a choroba jeszcze trzyma :/
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2014-08-04 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Mieliśmy wieczór gier planszowych, więc były jeszcze ciastka :p ale to w sumie pierwszy dzień, który odpuściłam, wcześniej inni jedli lody a ja owoc, więc nawet nie mam wyrzutów sumienia, wakacje mam
![]() Gianna, czekam z niecierpliwością na podsumowanie! Zżera mnie ciekawość ![]() Kwater nad morzem oczywiście nie znam, bo i po co ![]()
#2423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mooonik ale mi smaka narobiłaś na wieczór tym ciastem drożdżowym - w akcie desperacji zjadłam nektarynkę ![]() Nie spodziewajcie się cudów na podsumowaniu ![]() Teraz trochę żałuję, że diety bardziej nie przycisnęłam, ale refleksja przyszła za późno ![]() Dobranoc ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-04 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
No jak obejrzałam Twoje zdjęcia gianna to od razu pożałowałam tych ciastek :P też mi było trochę szkoda diety przy Insanity, ale trudno, na przyszłość będę mądrzejsza.
Różnica ogromna, największa chyba na plecach - u mnie też trochę było widać, tylko nie chciało mi się już kolejnego kolażu robić ![]() ![]() Leje strasznie. Jeśli się nie da wyjśc na dwór, to czeka nas dziś cięęężki dzień...
#2425 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() No nogi bolą oj jeszcze teraz czuję ![]() ![]() Psotka jak to mówią: "na wakacjach się nie liczy" ![]() Ty i tak już super wyglądasz ![]() gianna ja jakbym tak wyglądała jak Ty to bym normalnie w niebie byla ![]() ![]() Ciekawe gdzie się podziewają nasze nowe dziewczyny? ![]()
#2426 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
![]() ![]() Ufff... udało się - jedziemy jutro nad morze ![]() ![]() Co do treningu - dzisiaj było 30 minut interwałów na rowerku stacjonarnym, wieczorem może coś jeszcze wpadnie (zależy ile zajmą mi przygotowania do wyjazdu). Słodyczy nadal nie tknęłam, chociaż coraz trudniej im się oprzeć ![]() Od poniedziałku ruszam prawdopodobnie z P90x3 wersja Lean, ale będę starała się wplatać w to 2 Maxy w tygodniu + rower. Generalnie to chciałabym trochę zregenerować mięśnie po tych dwóch szalonych miesiącach ![]() Po weekendowej przerwie wizażowej pustki na wątku ![]() Psotka i jak pogoda? Madziulek jak siły na powrót do diety? Mooonik gdzie się podziewasz? A tym ciastem drożdżowym tomi takiego smaka narobiłaś, że jeszcze przed snem o nim myślałam ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-05 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No do diety wróciłam od wczoraj, ale od rana ![]() ![]() ![]() Dzisiaj już ładnie jem: śniadanie: owsianka z malinami + ćwiartka kostki twarogu II śniadanie: jogurt naturalny z musli + gruszka obiad: wątróbka smażona na oleju ryżowym, 3 średnie ziemniaki, buraki z chrzanem podwieczorek: pół kostki twarogu, 2 ogórki małosolne a na kolację planuję sałatkę (sałata lodowa, papryka, ogórek, pomidor, cebula) z kurczakiem z patelni i prażonym słonecznikiem
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Gianna, to ostro jedziesz z treningami dalej. Trochę zazdroszczę
![]() Pogoda słaba, do obiadu lało, ale dzień był taki luźniejszy i jakoś minął bezboleśnie.
#2429 |
Wtajemniczenie
|
Madziulek
![]() ![]() ![]() Wracam do pakowania - kilkadziesiąt już razy przemierzyłam dziś schody w trakcie gromadzenia rzeczy na wyjazd ![]()
#2430 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja dziś z młodą cały dzień, nadrabiamy zeszły tydzień i zabawowo, i jedzeniowo- znaczy ona głównie. Przez chorobę malutko jadła, a teraz co godzinę mi woła 'mamusiu brzusio jest głodny' ![]() wybrałam się na rower dziś i to był błąd. Po podjeździe pod taką delikatną górkę zrobiło mi się słabo, gorąco, a serce waliło jakby miało wyskoczyć. Trochę chyba się przeceniłam i za wcześnie się wybrałam... Cytat:
![]() fajnie, że znaleźliście kwaterę. Oby jeszcze pogoda i będzie dobrze ![]() A ciasto robiłam dla pielgrzymów. Mieli w niedzielę przyjść na kąpiel, ale dotarli do miejscowości dopiero po 20 i widać stwierdzili, że za późno iść czy coś i nie byli. A ciasto zostało ![]() Cytat:
![]() ![]() Psotka wakacjuj się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.