Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-05, 21:29   #3751
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Ja mam faze na jabłka ostatnio (chyba na złość Putinowi )

Może tak być, że Młody ma jeszcze dużo miejsca i nie czujesz wszystkich ruchów. A może mały leniuszek poprostu Najważniejsze, że się rusza wogóle
Hahaha Ja jabłek nie jadam za wiele.. Za to nektarynki Mogłabym na tony jeść

No staram sobie to wszystko jakoś tłumaczyć. Może będzie leniwy po mamusi.
Wystraszyłam się dziś. Kichnęłam i momentalnie miałam mokrą wkładkę Myślałam, że to wody czy coś, serio jak tak dalej pójdzie to zwariuję. Cały czas się boję, że pessar nie działa tak jak powinien i , że wszystko zacznie się szybciej Ale ok, kończę już z panikowaniem, bo wychodzę na jakąś wariatkę. Łatwiej jest mi tu po prostu Wam napisać. Szczególnie jak Tż daleko
Stary 2014-08-05, 21:30   #3752
magsik
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
3mam kciuki za udaną licytację

A co do szkół rodzenia to niezłe mamy rozbieżności w tym co nam podają

PurBlanka u mnie na SR jakąś straszną nagonkę na to liczenie zrobili i nawet położna powiedziała, że jak będziemy się bardzo martwić to lepiej pojechać do szpitala i one wtedy stwierdzą czy maluch tak po prostu ma czy coś się dzieje nie tak
No nam mówili,że jak leżysz w szpitalu to trzy razy po godzinie badają ci ruchy, ale wiadomo też że każde dziecko może w innych godzinach się ruszać i dlatego powiedzieli,że jak jest 12 ruchów na dobę to jest ok

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 21:32   #3753
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość

PurBlanka u mnie na SR jakąś straszną nagonkę na to liczenie zrobili i nawet położna powiedziała, że jak będziemy się bardzo martwić to lepiej pojechać do szpitala i one wtedy stwierdzą czy maluch tak po prostu ma czy coś się dzieje nie tak
Kurcze. To mnie teraz nastraszyłaś Najgorsze, że rodzice niedługo jadą na parę dni na wczasy. Może przejadę się do szpitala zanim pojadą...Pogadam jutro z położną w sr. Mam nadzieję, że to na prawdę nic poważnego
Stary 2014-08-05, 21:32   #3754
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość

Wystraszyłam się dziś. Kichnęłam i momentalnie miałam mokrą wkładkę Myślałam, że to wody czy coś, serio jak tak dalej pójdzie to zwariuję. Cały czas się boję, że pessar nie działa tak jak powinien i , że wszystko zacznie się szybciej Ale ok, kończę już z panikowaniem, bo wychodzę na jakąś wariatkę. Łatwiej jest mi tu po prostu Wam napisać. Szczególnie jak Tż daleko
Nie przejmuj się, trzeba się wygadać,a to normalne, że panikujesz (tak jak każda z nas). Ja mam cały czas mokro, szczególnie rano, jak się ubieram i balsamuje to potrafi śluz kapać na nogi

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-05, 21:32   #3755
nowa8686
Zakorzenienie

Purblanka nektarynkami mam to samo

Jak ja lezalam w szpitalu to o 5 rano polozne sprawdzaly tetno,

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 21:34   #3756
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze. To mnie teraz nastraszyłaś Najgorsze, że rodzice niedługo jadą na parę dni na wczasy. Może przejadę się do szpitala zanim pojadą...Pogadam jutro z położną w sr. Mam nadzieję, że to na prawdę nic poważnego
A kiedy teraz masz do lekarza?

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-05, 21:41   #3757
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
A kiedy teraz masz do lekarza?
na 12 sierpnia Myślisz, że powinnam szybciej się udać do niego?

Magsik, dziękuje, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama. Od kiedy mam pessar, ilość wydzieliny bardzo się zwiększyła, o czym też nie zawsze pamiętam no i panika gotowa
Stary 2014-08-05, 21:48   #3758
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Hehe ja też

Czy Was też dzieci kopią już po żebrach?
U mnie tak na oko to jeszcze nie sięga, ale już blisko, więc lada dzień czy tydzień...
Jak na razie to mnie oszczędza i ani razu nie kopnęła mnie boleśnie w nic, spokojnie mogę też spać nawet jak TŻ twierdzi, że sobie Mała nocą dyskotekę urządza Ale tych żeber to się trochę obawiam
Stary 2014-08-05, 21:49   #3759
magsik
Zadomowienie

Cytat:
na 12 sierpnia Myślisz, że powinnam szybciej się udać do niego?

Magsik, dziękuje, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama. Od kiedy mam pessar, ilość wydzieliny bardzo się zwiększyła, o czym też nie zawsze pamiętam no i panika gotowa
Ja mam 11, położna mi mówiła żebym o tym powiedziała lekarzowi oni mają jakieś odczynniki, które przykłada się do pochwy i się zabarwiają na jakiś konkretny kolor i od razu mogą stwierdzić czy sączą się wody płodowe. Jak bardzo Cie to niepokoi to możesz jechać na izbę przyjęć też to pewnie od ręki sprawdzą. Mój śluz jest taki mleczny i stwierdzili, że to najprawdopodobniej nie wody.
Nie wygrałam aukcji mój pułap został przekroczony.

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-05, 21:53   #3760
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:

Nie dziwię Ci się, że panikujesz. I na pewno nie wychodzisz na wariatkę. Każda z nas ma jakieś obawy, a Ty masz większe podstawy do paniki. A wydzieliny też mam więcej niż zwykle. Pierwsze co robię rano, to idę wkładkę założyć, a nigdy tak nie miałam.

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Purblanka nektarynkami mam to samo

Jak ja lezalam w szpitalu to o 5 rano polozne sprawdzaly tetno,
Cóż za nieludzka pora Moje tętno o tej porze śpi

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 21:55   #3761
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
U mnie tak na oko to jeszcze nie sięga, ale już blisko, więc lada dzień czy tydzień...
Jak na razie to mnie oszczędza i ani razu nie kopnęła mnie boleśnie w nic, spokojnie mogę też spać nawet jak TŻ twierdzi, że sobie Mała nocą dyskotekę urządza Ale tych żeber to się trochę obawiam
Mnie też jeszcze nie kopie, ale od dwóch nocy mam tak, że jak śpię na jednym boku to po jakimś czasie zaczyna mnie on boleć i muszę zmienić bok.
boli tak jakbym miała potłuczone żebra, nie jest to fajne bo jak wcześniej budziłam się tylko na siuśki to teraz jeszcze to

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-05, 22:00   #3762
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Ja mam 11, położna mi mówiła żebym o tym powiedziała lekarzowi oni mają jakieś odczynniki, które przykłada się do pochwy i się zabarwiają na jakiś konkretny kolor i od razu mogą stwierdzić czy sączą się wody płodowe. Jak bardzo Cie to niepokoi to możesz jechać na izbę przyjęć też to pewnie od ręki sprawdzą. Mój śluz jest taki mleczny i stwierdzili, że to najprawdopodobniej nie wody.
Nie wygrałam aukcji mój pułap został przekroczony.
Mój jest taki gęstawy. Ale to raczej upławy...Poobserwuję się i zdecyduję co robić

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Nie dziwię Ci się, że panikujesz. I na pewno nie wychodzisz na wariatkę. Każda z nas ma jakieś obawy, a Ty masz większe podstawy do paniki. A wydzieliny też mam więcej niż zwykle. Pierwsze co robię rano, to idę wkładkę założyć, a nigdy tak nie miałam.
No ja od kiedy mam krążek to bez wkładek z domu nie wychodzę. Kilka na dzień, ze dwie w nocy. No i stosuję luteinę dowcipnie, 2 razy dziennie po 2 tabletki. Ona też tak się rozpuszcza, że raz całkowicie się wchłonie a czasem trochę powylatuje

Co do aukcji, znalazłam fajną dla zainteresowanych mamuś przyszłych synków:
http://allegro.pl/paka-dla-chlopca-0...465295175.html
Skarbusie na prawdę
Stary 2014-08-05, 22:09   #3763
line_87
Rozeznanie

Cytat:
Mnie też jeszcze nie kopie, ale od dwóch nocy mam tak, że jak śpię na jednym boku to po jakimś czasie zaczyna mnie on boleć i muszę zmienić bok.
boli tak jakbym miała potłuczone żebra, nie jest to fajne bo jak wcześniej budziłam się tylko na siuśki to teraz jeszcze to
Mam to samo, staram się leżeć na tym polecanym lewym boku ale tak mi akurat najmniej wygodnie :/
Stary 2014-08-05, 22:10   #3764
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Mam to samo, staram się leżeć na tym polecanym lewym boku ale tak mi akurat najmniej wygodnie :/
Ja zdecydowanie wolę prawy

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-05, 22:12   #3765
Koralinka86
Raczkowanie

Hej Dziewuszki, witam się wieczornie

Cytat:
PurBlanka, ja dzisiaj takie miałam myśli, że jeszcze trochę i zeświruję. U mnie od początku były kłopoty i wielka niewiadoma jak się sprawy potoczą. Z tą niepewnością było mi nawet łatwiej... brałam leki, oszczędzałam się, słowem, robiłam co kazał lekarz i udało się ciążę utrzymać. Ale jakby się nie udało, to wiadomo, że by była tragedia, ale taka, na którą nie miałabym wpływu. Teraz jest we mnie jakaś obawa wielka, że coś przeoczę, że czegoś nie dopilnuję, zbagatelizuję i będzie nieszczęście. Nawet fakt, że dziecko ma teraz 95% szans na przeżycie, że dałoby radę mnie nie pomaga. Brzuch mnie boli to nie wiem, czy to normalne czy nie, Mała się mniej rusza- już panika, więcej śluzu- wody odchodzą, w boku kłuje- pewnie się odkleja łożysko. Myślałam, że im dalej - tym lepiej, a u mnie dokładnie przeciwnie. Im wyższa ciąża, tym bardziej się o nią martwię. Nałożyłam sobie zakaz czytania o jakichkolwiek objawach, które doprowadziły by do śmierci noworodka i zobaczymy jak to będzie.

Cytat:
Nie przejmuj się, trzeba się wygadać,a to normalne, że panikujesz (tak jak każda z nas). Ja mam cały czas mokro, szczególnie rano, jak się ubieram i balsamuje to potrafi śluz kapać na nogi
Ja mam podobnie. Rano jest masakra jakaś, a że jeszcze luteinę dowcipnie biorę to czasami ciec po nogach potrafi. fuj!

Na relaks idę szukać jakiejś fajnej kwaterki nad morzem, bo od poniedziałku TŻ zaczyna urlop i zamierzamy wyjechać
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 22:18   #3766
Ol7cia
Raczkowanie

PurBlanka przepraszam nie chciałam Cię nastraszyć tylko tak napisałam, że u mnie straszną nagonkę na to zrobili, ale trzeba podobno wyczuć dziecko jak od samego początku było cichutkie to nie ma się czym przejmować. Ja nie liczę tych ruchów co by się nie stresować ze jest ich za mało. Po prostu wiem, że moja Lili jest spkojniutka od samego początku. Ktoś kiedyś mi powiedział, że jakie jest dziecko w brzuchu takie będzie poza nim Zatem może powinnyśmy się cieszyć, że będziemy mieć grzeczne, spokojne dzieci

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 22:20   #3767
kasiamagda23
Raczkowanie

Ja bardzo nie lubie tej wydzieliny "poluteinowej"
Z dwojga złego wole swoją własną

PS. LASKI PĘPEK MI WYCHODZI NA WIERZCH!!!
Wczoraj jeszcze był normalny dziś ledwo ledwo się trzyma, wiec skoro wyłazi z taką prędkością to rano się obudze z kikutkiem
Stary 2014-08-05, 22:26   #3768
Letk_a
Raczkowanie

Cytat:

Martwi mnie dziś Maleńtas, mało się porusza Ogólnie to jakiś leniuszek jest, no i ja czasem tylko widzę falujący brzuch a go nie czuję. Przed ciążą miałam swój brzuszek nie mały, tłumaczę sobie to sporą warstwą tłuszczyku. Ale na prawdę czasem się martwię.

Orientujecie się, czy jest jakaś "średnia" tych zespołów ruchów ? Ile mniej więcej powinno ich być w przeciągu 24 godzin ?
U mnie szkole rodzenia położna mówiła, żeby obserwować 10 ruchów na 12 godzin, zwłaszcza od 34 tygodnia bo wtedy dzieci robią się bardziej leniwe
Ja również mam czasami tak, że nie czuję a widzę jak brzuch faluje.
Co szkoła to szkoła hehe

Cytat:
Hehe ja też

Czy Was też dzieci kopią już po żebrach?
Mnie może nie po żebrach ale czuję często jak obija się o biodra, nie wiem jak on to robi heheh
Ogólnie ciężko mi jest-dosłownie! Chyba uciska mi coś maluch, bo na badaniach wyszło wszystko dobrze, a on będzie jeszcze większy i cięższy uffff ale dam radę.

Ja już od paru miesięcy stosuję wkładki, bo bez nich byłoby niefajnie...

Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3
Letk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 22:28   #3769
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość

Wczoraj jeszcze był normalny dziś ledwo ledwo się trzyma, wiec skoro wyłazi z taką prędkością to rano się obudze z kikutkiem
Ja też jej bardzo nie lubię, ale po 26 tygodniach!! zdążyłam się przyzwyczaić i już mnie tak nie denerwuje. Na początku to była maskara, bo i luteiny było bardzo dużo. Lekarz mówił, że to nierozpuszczalny talk z tabletek wypływa

Będziesz chodziła z ciążowym guziczkiem Mnie też zadziwia, jak szybko pewne rzeczy się dzieją w ciąży i jak z dnia na dzień potrafi się coś zmienić w wyglądzie
Stary 2014-08-05, 22:42   #3770
123spinka
Zadomowienie

Hej nie martwcie sie taki stres dobrze nie dziala na bonaska..wszedzie podkreslaja ze kazdy z naszych maluchow rozwija sie we wlasnym tepie. Ale doskonale was rozumiem bo saka niezle swiruje.pierwsza ciaze poronilam bardzo wczesnie wiec i teraz mam obawy.
Luteine bralam do 18 czy 20 tyg i wg mnie ona mnie uczulala wg ginki to nie mozliwe.a mnie wszystko pieklo swedzialo i bolalo ale ze lzami w oczach i strachem stosowalam ja dwa razy dziennie. Teraz jest ciut lepiej ale ja jestem panikara z natury wiec martwie i boje sie caly czas.
Jak juz.dziewczyny pisaly najlepiej w razie najmniejszych watppiwowci jechac do szpitala.nawet jakby mieli tylko sprawdzic i wyprawa trwalaby krociutko.zdrowie maluchow najwazniejsze.
Wybaczcie ze bez pl znakow i z bledami ale nadrabiam z komorki
Stary 2014-08-05, 22:48   #3771
magsik
Zadomowienie

Cytat:

Ja już mam na wierzchu

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

oki ja się już chyba zwijam, dobrej nocki

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-05, 22:49   #3772
123spinka
Zadomowienie

Moj Domiś wlasnie wężuje sobie z jednej na druga strone nie odczuwam tego jak kopniaki (no moze czasem)ale bardziej przesuwanie sie.
Mi najwygodniej jest na plecach i kiedys bylo na brzuchu teraz staram sie pilnowac zeby lezec glownie na lewym boku.ciagle mam w glowie ze jak zasne inaczej to maluch sie nie dotleni albo cos.... Nawet w.nocy budze sie i swiadomie przekrecam.
Ja wybieram pore kiedy ewidentnie Domiś jest aktywniejszy i staram sie liczyc ruchy do 10. Zwykle robie to rano i wieczorem.wtedy odczuwam jego najwieksza aktywnosc
a mi ani pepek nie wylazi ani lini nie mam

Edytowane przez 123spinka
Czas edycji: 2014-08-05 o 22:51
123spinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 22:52   #3773
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Ja też jej bardzo nie lubię, ale po 26 tygodniach!! zdążyłam się przyzwyczaić i już mnie tak nie denerwuje. Na początku to była maskara, bo i luteiny było bardzo dużo. Lekarz mówił, że to nierozpuszczalny talk z tabletek wypływa

Będziesz chodziła z ciążowym guziczkiem Mnie też zadziwia, jak szybko pewne rzeczy się dzieją w ciąży i jak z dnia na dzień potrafi się coś zmienić w wyglądzie
hehe jestem jeszcze w lekkim szoku ciekawe jak bedzie wyglądał idę chyba spać z wrażenia coby go jutro z rana poobserwować teraz już wiem czemu od tygodnia tak mnie wokół niego bolało i skóra się naprężała... A co ciekawe odkryłam to przypadkiem jak moja przyjaciółka chciała pogłaskać Miłka i poczuć kopniaki (jest dla mnie wyjątkiem bo brzusio zarezerwowany wyłącznie dla nas), przejechała ręką, a on jak ci prawie nie wylazł DOBRANOC!!
Stary 2014-08-05, 22:56   #3774
123spinka
Zadomowienie

A jeszcze mnie jedna sprawa niepokoi. Powyskakiwaly mi jakies wypryski,krostki sama nie wiem jak to nazwac.wyglada jak ugryzienie komara.mam tego sporo na piersiach,nogach brzuchu rekach.
Raczej nic mnie nie pogryzLo, potowki tez to nie sa ani uczulenie racze tez nie...
Moze jakies zmiany hormonalne? Mam zamiar o typ powiedziec mojej gin ale wizyta dopiero 11
W sumie to mnie ani nie swedzi ani nie wadzi poprostu wyskoczylo i jest.co o tym sadzic? Moze cos doradzicie.moze ktoras miala to samo
Stary 2014-08-05, 23:33   #3775
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
A jeszcze mnie jedna sprawa niepokoi. Powyskakiwaly mi jakies wypryski,krostki sama nie wiem jak to nazwac.wyglada jak ugryzienie komara.mam tego sporo na piersiach,nogach brzuchu rekach.
Raczej nic mnie nie pogryzLo, potowki tez to nie sa ani uczulenie racze tez nie...
Moze jakies zmiany hormonalne? Mam zamiar o typ powiedziec mojej gin ale wizyta dopiero 11
W sumie to mnie ani nie swedzi ani nie wadzi poprostu wyskoczylo i jest.co o tym sadzic? Moze cos doradzicie.moze ktoras miala to samo
Mnie coś podobnego wyskoczyło na stopach, ale nie było ich szczególnie dużo. Takie krostki lekko swędzace. Przyznam, że to zbagatelizowałam, ale na wizycie gin zobaczył i powiedział, że to kolejna ciążowa dolegliwość i żeby się nie martwić. Dodał też, że jakby mnie zaczęło swędzieć całe ciało to mam jechać do szpitala, ale jak tylko stopy to nie, bo to od hormonów A stopy to mnie potrafią swędzieć :-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-05, 23:35   #3776
Dimaa
Raczkowanie

Dawno tu nie pisałam, czytam od czasu do czasu i daje znak, że jestem

Wczoraj zaczęłam 32t , miałam też niedawno usg i wszystko jest ok, a za 3 tyg mam mieć pierwsze ktg Wybaczcie, że dziś w skrócie tylko o sobie, ale nie zdążyłam Was ponadrabiać. Trochę zamieszania mam wokół siebie ostatnio

Dobranoc wszystkim!
Stary 2014-08-05, 23:36   #3777
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Mój jest taki gęstawy. Ale to raczej upławy...Poobserwuję się i zdecyduję co robić

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

No ja od kiedy mam krążek to bez wkładek z domu nie wychodzę. Kilka na dzień, ze dwie w nocy. No i stosuję luteinę dowcipnie, 2 razy dziennie po 2 tabletki. Ona też tak się rozpuszcza, że raz całkowicie się wchłonie a czasem trochę powylatuje

Co do aukcji, znalazłam fajną dla zainteresowanych mamuś przyszłych synków:
http://allegro.pl/paka-dla-chlopca-0...465295175.html
Skarbusie na prawdę
Ja i bez krążka nie ruszam się nigdzie bez wkładek.

Paka fajna, ale już mi się w szafie nie zmieści

Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Mi też najgorzej na lewym. Akurat po lewej stronie ma (chyba) rączkę/rączki i jak się położe, a on zacznie wiercić, to mnie łaskocze w bok

Cytat:

Ja już mam dawno wystający pępuch

Cytat:
Napisane przez Letk_a Pokaż wiadomość
U mnie szkole rodzenia położna mówiła, żeby obserwować 10 ruchów na 12 godzin, zwłaszcza od 34 tygodnia bo wtedy dzieci robią się bardziej leniwe
Ja również mam czasami tak, że nie czuję a widzę jak brzuch faluje.
Co szkoła to szkoła hehe

Mnie może nie po żebrach ale czuję często jak obija się o biodra, nie wiem jak on to robi heheh
Ogólnie ciężko mi jest-dosłownie! Chyba uciska mi coś maluch, bo na badaniach wyszło wszystko dobrze, a on będzie jeszcze większy i cięższy uffff ale dam radę.

Ja już od paru miesięcy stosuję wkładki, bo bez nich byłoby niefajnie...
Ciąża - jak sama nazwa wskazuje - musi ciążyć

Co do ruchów, to pamiętam, że w poprzedniej ciąży, gdzieś ok 30 tygodnia dostałam kartę ruchów od lekarki i miałam liczyć codziennie od rana do 10 ruchów i zaznaczać w tej karcie, o której był 10 ruch. Teraz nie dostałam, ale chyba sama zacznę liczyć i zapisywać.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 23:41   #3778
ever_92
Zadomowienie

Dobry wieczor o dobranoc dziewczyny
Dzis mialam wieczorna zmiane, wiec dopiero mam jak pisac.
Co do ruchow- ja nie licze, nie jestem za tym i odradzam. U mnie lekarze mowia, zeby po prostu czuc ruchy codziennie.
☠☠☠☠☠☠☠ i przypadkow o smierci dzieci w brzuszku- moj Jezuuu, jak mozna to czytac bedac w ciazy??? Taki stres... nie ja nie czytam...

SPINKA takie sprawy lepiej z lekarzem obmawiac, moze do wizyty Ci zejdzie

Poza tym nawalcie postow jak szalone i nie nadazam
Dzis bylam ba basenie, wreszcie, bylo super i tez z Emily jak bedzie miala 2 miesiace na baby plywanie z instruktorem bedziemy chodzic.

Dobranoc
Mam nadzieje, ze dam rade odzywac sie wiecej.
Stary 2014-08-06, 07:18   #3779
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Dzień dobry
Widzę, że tematy typowo dowcipne
Jak kicham, to też czasem popuszczam i to nie wydzielinę Ale to moje lenistwo, powinnam ćwiczyć te cholerne mięśnie Kegla :P

Któraś pisała o krostkach-chyba Spinka, lepiej to sprawdzić. Mnie lekarz się pyta czy mam jakieś wykwity albo czy mnie skóra swędzi. Nie chcę straszyć, że może od razu jest coś nie tak, ale przezorny zawsze ubezpieczony

Kasiamagda zazdroszczę tego pępka Ja mam duży brzuch a pępka ani widu ani słychu To takie słodkie..

Magsik właśnie też myślałam o tym lumpkowaniu. Ze Slomką to jeszcze bym się dogadała, bo ona czeka na chłopaka, ale z Nocnymskowronkiem już mogłoby pójść na noże
Dziewczyny umawiały się chyba po niedzieli, jak nabiorę odwagi i zechcą to się wybiorę z nimi

No to ja witam się w 29. tygodniu I Wam gratuluję kolejnych

Kciukaski za wizytujące
Stary 2014-08-06, 07:51   #3780
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Witajcie Brzucholki Mały na wieczór poruszał się i to nie mało, nie wiem czy miał czkawkę, chyba tak bo tak śmiesznie regularnie. Nie mogłam się ułożyć w ogóle.

Karolinka86, ja też od samego początku panikuję. Jakieś krwawienia, złe wyniki tarczycy, krótka szyjka, rozwarcie, mało ruchów. Chyba każda by się denerwowała. A, że jestem panikara to już w ogóle Mam nadzieję, że jakoś się wszystko poukłada.

Olcia, też staram się sobie tak tłumaczyć. Że mam spokojnego Maluszka, który po prostu rusza się mniej niż inne dzieci. Ostatnie miesiące ciąży powinnyśmy przeżyć w spokoju. Muszę się jakoś po uspokajać. Może jakaś meliska ? Zapytam lekarza na wizycie

Dziękuje Dziewczyny, fajnie tu z Wami

Pępka ani linii też jeszcze nie mam. Czekam z niecierpliwością
Lece się kąpać, odwiedzę lumpka i do sr. Miłego dnia !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości