|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Must, teraz kupisz kiecke na wesele nawet za 50zł, to chyba nie jest aż tak duży wydatek, skoro robisz wesele na 240 osób?
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
kiss12550, ja też jestem przewrażliwiona, i mimo że kocham córkę całym sercem to kolejna ciąża teraz to nie byłby dobry pomysł
spokojnych przygotowań![]() bardorja, dobry wybór z kokardą konkardia, dobrze, że jesteś zadowolona z fryzury pysia, piękna bransoletka, skąd Niedźwiadek? tinyheart, mam nadzieję że się dogadacie, dbaj o spotkania z koleżankami, to ważne, ja kiedyś to zaniedbałam i trudno było odbudować sieć koleżanek sziket, oryginalna ozdoba Cytat:
![]() Kto zamawia obrączki z oprawionym diamentem? Zastanawiam się nad takimi tylko nie wiem, czy można robić w nich korekcję rozmiaru? |
|
|
|
|
#1443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieładnie komuś wyliczać. Daruj sobie następnym razem. postanowilam ze pójdę w tej którą mam lub rodzina zakupi mi nową + nowe dodatki jeśli im to przeszkadza. |
|
|
|
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
to ty jesteś z żywca
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!!! Mamy rozdane wszystkie zaproszenia!
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
Brawo !
superWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1447 |
|
Konto usunięte
|
Must, ja na Twoim miejscu nie szukałabym innej kiecki i olała naciski innych.
Po pierwsze nikt nie ma obowiązku dowiadywać się jakąż to sukienkę zaplanowała PM na poprawiny; to nie suknia ślubna, która nie powinna być dublowana na przyjęciu weselnym a kiecka, jaką można kupić w niejednym sklepie i która siłą rzeczy może pojawić się na tej samej imprezie w kilku egzemplarzach (ja na własne poprawiny zakładam kieckę, którą miałam na sobie przy kilku innych okazjach i świat się nie zawali). Po drugie co to w ogóle za naciski? Krytykanci powinni zająć się swoim wyglądem i własnymi wdziankami, a nie nakazywać Ci jaką sukienkę masz założyć. Ustąpisz w takiej dupereli i oni dostaną jasny sygnał na przyszłość, że będziesz tańczyć jak Ci zagrają ![]() Któraś tam wspominała o @ na ślubie - cóż, ja mam wielką szansę, że dzień własnego wesela przetrwam przy pomocy tramalu |
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje
też bym tak chciała---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- wpraszam się :p |
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Udało mi się porozsadzać gości, jeszcze tylko TŻ musi zatwierdzić i mama spojrzeć
![]() Dzisiaj byliśmy na przymiarce garnituru, TŻ prezentuje się ekstra Do delikatnej poprawki jest tylko marynarka. A tak to jest ok. Za tydzień odbiór ![]() A w piątek moja druga - ostatnia przymiarka. Trochę przytyłam, a raczej opuchłam w brzuchu i boję się, że będzie trzeba jeszcze ciut poszerzyć... Dziewczyny, które nie robią same tablicy gości z czystego lenistwa, gdzie zamawiałyście? Bo to co znajduję w internecie strasznie mi się nie podoba...
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to błyszczyk? ![]() Ja juz pisalam, ze bosko wyglądasz Dzięki za bransoletkę a Niedźwiadek bo tak mówie do Tżta, on do mnie mówi Kuleczka/Kulcia Dziewczyny, mam problem ![]() Pisalam Wam, ze na 20wrzesnia jestesmy zaproszeni na wesele mojej kolezanki. 27wrzesnia zostalismy zaproszeni na 25rocznice slubu mojego najblizszego kuzyna. No i kolezanka mnie jeszcze na chrzestną poprosiła. Tyle imprez w tak krótkim czasie oznacza katastrofe finansowa I chcemy zrezygnowac z tego wesela kolezanki (potwoerdzenie do 10 sierpnia), bardzo ja lubie, pracowalysmy kiedys razem i z naszej "ekipy" idzie jeszcze pare osób. I teraz nie wiem jak mam jej to powiedziec, napewno bedzie jej przykro wiadomo, ze trzeba by dac prezent/kase plus jeszcze dojazd ok 80km w jedna strone, jakies ubranie i robi sie ładna sumka musze sie z nia spotkac i jej to powiedziec, nietaktem bedzie info przez telefon? Nie wiem jak jej to powiedziec
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
witam się juz jako zona było cudnie, wszystko poszło po naszej myśli w sobotę byłam dziwnie spokojna, cały czas sie uśmiechałam i czulam ogromne szczęście bardzo żałuje, ze te dwa dni tak szybko zlecialy
|
#1453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 4 dni. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
napisze w sobotę ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 4 dni.
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sie dzieje to jest szok, a od jutra armagedon!
Odebralismy klucze od sali a raczej ich pek - jakies 20 pare, kazdy od czegos innego. Wyprasowalam materialy do dekoru kosciola. Zaplacilismy polowe kasy cateringowi i widzialam juz wyhafyowane szafry na nasze krzesla z naszymi imionami ![]() Kupilismy dodatkowe alko - koniaki, whiski, nalewki, likiery, rumy i piwo za bagatela 1200 zl.... a co, na bogato :p Jutro ogarnianko na sali i ustawianie stolow i krzesel musze dzis dokonczyc winietki.W ogole to jestem juz spakowana na wesele - leki, kosmetyki, igly, nitki itp czekaja. Oby nie musialy byc uzyte
|
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
Mam już fotki z sesji.. skasuje je jutro. Tak wlasnie wyglądam normalnie dlatego już wiecie jakie miałam zdziwko przy frrzurze i makijażu..
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 4 dni.
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-08-06 o 20:19 |
|
|
|
#1456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostaliśmy zaproszenie na wesele na 2.10 (też czwartek, taka u nas moda ostatnio ) już jako państwo Tżtowi ale fajnie, nie sądziłam, jak o tym pisałyście, że może to być takie super uczucie ![]() Cytat:
czekamy na relację
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
Spóźnione życzenia dla nowych żon:
say-hello iLoNuS_ktl 21klaudyna fascinata marlenqa22 activelifestyle Wszystkiego najlepszego, dużo miłości i szczęścia na nowej drodze życia. pysia1987 Gratulacje z okazji rocznicy bardzo fajny prezent dostałaś.Tej koleżance powiedz spokojnie to co nam napisałaś, na pewno zrozumie. Lusiija Raz jeszcze chciałabym wskazać, że Twój makijaż próbny jest śliczny i fryzura też. ![]() A jakie fajne zdjęcia z sesji! domar123 Super podróż, kocham Grecję, na Krecie raz byłam - super. ![]() Must Chyba już to pisałam? Nie jestem pewna. :P Nadal jestem za zostawieniem tej sukienki jaką masz. Jakoś to nie jest problem dla mnie. ![]() kallina_2014 Gratuluję rozdanych zaproszeń. Teraz zauważyłam, że ślubujemy w ten sam dzień. Też dzisiaj poszliśmy z tym do przodu, jeszcze chyba 3 zostały tylko. ![]() Byłam niedawno na pierwszej przymiarce sukni. Jakość obsługi w salonie dramatyczna, ale zostawię to, gdyż jest to temat-rzeka. :P Jeśli chodzi o suknię, coś tam jest do poprawienia, bo suknia jest za długa i za szeroka w pasie. Poza tym podoba mi się. Niestety gratisowe bolerko jest brzydkie, wklejam zdjęcia z tym arcydziełem i bez. ![]() I teraz mam pytanie, czy pasuje do mojej sukienki tego typu etola? http://slubnamiare.pl/bolerko-slubne...na_wymiar.html A może coś innego mogłybyście mi polecić? Niestraszne mi ewentualne zimno końcówki września. ![]() Co do @ niby mi nie wypada w Ten Dzień, ale wiadomo to, co się ze stresu porobi.
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Serdeczne życzenia dla naszych kolejnych PM, a także wszystkich przyszłych! U nas dziś równo miesiąc po ślubie, aż żal, że to już koniec miesiąca miodowego - słodki był, jak nigdy żaden dotąd
![]() Wczoraj dotarła do nas płyta z pełnowymiarowymi zdjęciami, fotograf wczuł się w nasze klimaty DIY i wysłał ją w etui z drewnianej sklejki, które aż prosi się o decoupage planuję teraz zrobić z nich taką fotoksiążkę jak u Opium z sesji narzeczeńskiej.Fajnie mi się czyta o Waszych przygotowaniach trochę mi ich już brakuje, choć teraz przeszłam na etap urządzania mieszkania i na brak zajęć nie narzekam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak widać, nie tylko mnie sie to rzuciło w oczy. I ja widzę różnicę między tym, że: - kupiłam sukienke, nie wiem jaką ma PMka na poprawiny, ubieram moją, okazuje się, że ona ma taką samą a sytuacją: - kupiłam sukienkę, WIDZIALAM, że PMka ma taką samą i ją ubieram. No ja zwyczajnie wolałabym mieć inną sukienkę. |
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
i :brokuł; żeby wszystko poszło zgodnie z planem Cytat:
Cytat:
bolerko, faktycznie szkaradne w innym odcieniu ale suknia i figura a co się w salonie wydarzyło?? te baby gdzieniegdzie myślą, że jak już człowiek umowę podpisał i nie ma odwrotu to można sobie pozwalać ![]() DZIEWCZYNY pomóżcie ![]() zmieniłam koncepcję sukienki na panieński, moja, którą mama mi kupiła jest taka bardzo weselna, raczej nie na wypad na imprezę z dziewczynami... i szukam szukam, ale nic mi się nie podoba, a jeśli już coś, to jest czarne, a to kolor zakazany
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak ni z gruchy, ni z pietruchy dodam, że na sobotnim weselu na którym byłam, świadkowa miała biała sukienke
ja jakbym wiedziala ze pmka ma taka sama sukienke na poprawiny jak ja, to bym jej nie ubrala, bo wiem ze by sie jej przykro zrobilo ( bynajmniej mi by bylo przykro jakbym miala na swoich poprawinach taka sama jak gosc weselny) [ o dzizys, mam nadzieje ze nikt nie ma takiej ! teraz sie bede stresowac.] dzis kupiłam pianke rozciagajacą skórę, jutro bede rozciągać tego jednego buta slubnego. mam nadzieje ze sie rozciagnie ladnie w tym palcu gdzie uciska
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
|
#1463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi się wydaje, że nie ma co martwić się rzeczami, na które nie ma się wpływu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
tinyheart Co do dylematów sukienkowych - suknia brudzi się tak samo w domu, jak w i w salonie (moja musiała być czyszczona po paru miesiącach oczekiwania). Dopasowywanie - możesz uzgodnić z salonem. Co do trzymania jej w salonie, mnie osobiście trochę przerażają zasłyszane historie o wypożyczaniu zaklepanych sukien. Ale i tak jestem pod wrażeniem Twojego przywiązania do sukienki
![]() A sytuacji z ósemką nie zazdroszczę, oby jak najmniej bolało (zarówno przed rwaniem, jak i w trakcie) ![]() A to, że zaczynasz odnajdywać siebie - świetna sprawa Trzymam kciuki za to ![]() Anesthesia Gratuluję obrączek - przepiękna klasyka A co do manicurzystki - obie galerie mi się podobają, ale z paznokciami jestem totalnym laikiem ![]() Co do spraw z salą - nie masz się czym martwić, jest ładna. Poza tym większość zdjęć będzie tanecznych, pewnie też z oświetleniem - a to dodaje sporo do atmosfery Odnośnie piwa - negocjujcie, skoro w umowie nie ma mowy o korkowym i zamawianiu piwa od nich, to warto o to zawalczyć.missmalezji Najważniejsze, że było pięknie Jak tylko znajdziesz więcej czasu, chętnie przeczytamy relację ![]() mojakaren Piękna piosenka na pierwszy taniec ![]() kamilka Ale lipa z butami, wydawało mi się, że próbki to kolory dostępnych skór a nie próbnik kolorów Widać, że się trochę różnią, na butach jest cieplejszy róż, a w próbkach taki chłodny.A odnośnie sukienki - czemu czarny jest zakazany? Atomoowka Najważniejsze, że podróż relaksująca, a Wy szczęśliwi ![]() czekooczekolada Ale lipa z tym oczepinowym tańcem Nam też się zdarzyło razem złapać zdobycze oczepinowe, ale taniec było normalny.Mysza Nie zazdroszczę sytuacji z potwierdzeniami, ale na ten moment wcale nie jest sprawa przesądzona. Co do tortu - myślę, że spokojnie możecie przesunąć termin podania ostatecznej wielkości. Co do pojemników - plastikowe, nam wystarczyły tupperware, było trochę lunchboxów. Ale po naszym weselu nie jestem zwolenniczką tego rozwiązania bo sporo się może zepsuć (wędliny i sałatki z zimnej płyty były do wyrzucenia, ekspozycja na sali w normalnej temp. im zaszkodziła). Lusija Wg mnie masz bardzo proporcjonalne rysy twarzy, bez grzywki też byłoby ładnie. Co do makijażu - ładny, bardzo podkreśla Twoje oczy (śliczna z Ciebie dziewczyna). Jedyne co bym poprawiła, to staranniej wyczesałabym rzęsy (na zdj. wydają się sklejone). mimi Tiul powinien się wyprostować, potraktuj go suszarką - pomaga ![]() Glodomorek A masz możliwość wypić kawę lub zjeść obiad w którejś z tych sal? Nam to pomogło w wyborze restuaracji, która była całkiem świeża. bardorja Ta historia to pewnie urban legend, podobnie jak opowieść o sukni ślubnej z trupim jadem pysia Gratuluję piątej rocznicy ![]() domar Lepiej, ze będziesz miała koka, bardziej się sprawdzi na weselu. Co do malutkiej, zapytajcie w swojej sali - większość z nich podchodzi do maluchów w wieku do 3 lat a czasami i do 6 lat, że nie trzeba za nie płacić Sziket Bardzo oryginalna ozdoba ![]() madziara Gości rozsadzalismy wg wieku i charakteru (tematów do rozmowy). kallina_2014 Gratuluję rozdania wszystkich zaproszeń ![]() Must Normalnie olałabym sprawę sukienki - skoro masz wyraziste dodatki, to stylizacja będzie inna. Problem byłby gdyby na Twoim weselu ktoś z gości miał dokładnię tę samą kreację. Ale... Ten temat pojawia się u Ciebie kolejny raz, masz wątpliwości - a nie byłoby najlepiej, gdybyś miała je w dniu ślubu. Mogłabyś myśleć o nich cały czas, a nie skupiać się na najważniejszych sprawach. Zły jeż Piękna sukienka Cytat:
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jesteś śliczna!!!
4 DDŚ! A u nas tyle roboty ze wszystkim, że ledwo dycham
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja znów nie moge spać. Chyba się nie wyspie w tym tyg... 3 ddś!!!! ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 4 dni.
|
|
#1467 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
Lusija bardzo ładne zdjęcia z sesji
Corn suknia z trupim jadem?? Nie znam tego ![]() Zły jeż suknia po dopasowaniu na pewno będzie pięknie leżała a o co chodzi z obsługą w salonie?My wczoraj zdecydowaliśmy, że nie będziemy bawić się samemu w wiejski stół, tylko zamówimy na sali. Samemu wcale nie wyjdzie jakoś dużo taniej, więc odpuszczamy - wolimy mieć mniej na głowie
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj jadę z mamą na zakupy - poszukamy dla niej biżuterii, dla mnie kolczyków na zmianę jakby moje okazały się za ciężkie na całe wesele, plus ew. buty na zmianę dla mnie. Do tego pierścionek "do obrączki" i wino
Mam nadzieję, że kupimy choć jedną z planowanych rzeczy bo na zakupach nie byłam kupę czasu i jestem "na głodzie"
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Jasne
wpadnij jak masz ochotę xD adres znasz o 15 ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 4 dni.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

spokojnych przygotowań

Krytykanci powinni zająć się swoim wyglądem i własnymi wdziankami, a nie nakazywać Ci jaką sukienkę masz założyć. Ustąpisz w takiej dupereli i oni dostaną jasny sygnał na przyszłość, że będziesz tańczyć jak Ci zagrają 

też bym tak chciała
Do delikatnej poprawki jest tylko marynarka. A tak to jest ok. Za tydzień odbiór 

) już jako państwo Tżtowi
i :brokuł; żeby wszystko poszło zgodnie z planem 

A u nas tyle roboty ze wszystkim, że ledwo dycham