|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Nas tez nie. Dlatego jeszcze 10 miesięcy czekania i odkładania.
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Heh od wielu osób po ślubie słyszałam, że brakuje im tego oczekiwania i planowania i że zazdroszczą osobom które to właśnie przeżywają, więc cieszmy się tym póki możemy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#513 |
|
Czerwcowa PM
|
coś w tym jest, że im ma się mniej kasy i im bardziej chce mieć się wybór to tym wcześniej trzeba planować wesele - szczególnie jak się roi standardową ilość gości czyli 100 - 150
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ na urlopie miał rozkminy czy jego rodzina ze strony ojca nie będzie miała mu za złe, że bierze ślub w innym obrządku niż oni..No ten człowiek nie przestanie mnie zaskakiwać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
u foto i wideo byliśmy pamiętam jakoś dzień przed andrzejkami w 2012
wpisał nas w zeszyt i na umowę czekaliśmy jakoś pół roku albo coś koło tego. Z dj umowa była chyba luty 2013, na sali byliśmy też na początku 2013 albo końcem 2012...nie pamiętam ale również wpisali w zeszyt i zaliczka poszła jakoś pół roku później. To samo u księdza byliśmy początkiem 2013 a ostateczna księga na 2015 jest od 2 tygodni ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie wszystkich stać naprawdę na to żeby w 1,5 miesiąca zorganizować imprezę!
Kręciołek, to jaki obrzęd u niego w rodzinie jest mile widziany?
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia no rodzina ze strony ojca jest prawosławna. Rodzice też w tym obrządku brali ślub, no ale stwierdzili(a w sumie to matka)że syn będzie chrześcijaninem
I tak zaczął rozkminy na ten tematJoasia a powiem Ci, że ten kolega mojego M. to wcale drogo wesela nie zrobił-stąd też się wzięło to, że mój zaczął kalkulować i budżet ślubny obniżył i na początek oszczędności z wypatrzonego fotografa zrezygnowałam(chociaż zamieniłam nie na gorszego ) ale najważniejsze, że na kamerzyste się zgodził i z poniedziałek będzie umowa![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ten dzień: 18.07. 2015r. ![]() "Elegancja polega na zapomnieniu, co się na sobie ma." Yves Saint Laurent ![]() Góra 26.08.14 Dół 14.04.15 http://czarnakretka.blogspot.com/ Edytowane przez kreciorek85 Czas edycji: 2014-08-05 o 22:26 |
|
|
|
#518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba się ucieszyła ![]() Cytat:
Joasia bądź dobrej myśli i z dobrym nastawieniem. Kilka tygodni temu byłam w firmie na rozmowie to było w czwartek a w najbliższy wtorek po tej rozmowie mieli się odezwać jeśli im się spodobam. Niestety brak telefonu. Pomyślałam, pewnie nie odezwali się, bo krzykłam sobie dużą wypłatę i w ogóle. Dzisiaj Pani zadzwoniła, abym się przygotowała na rozmowę jeśli nadal będę chętna za tydzień w wtorek. Jestem ciekawa dlaczego nie dali znać mi kilka tygodni wcześniej a teraz się odzywają. Nie nakręcam się Idę z pozytywnym nastawieniem. Będzie co będzie.
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Najtrudniej zagrać Wielką 4. Zawsze myslalam, że problemem jest sala. A tu wolne terminy na 2014 były a z zespołem lipa. A jak to jest to resztę można szybko zrobić.
|
|
|
|
#520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja wiem jak np koleżanka robiła w remizie którą miała za darmo w Łętowicach (bardzo łądnie odremontowana i w środku jak w łądnej restauracji ) i to wesele dwudniowe.. im za całą imprezę wyszło ok 20 tys :P a wesele na 160 osob więc no.... :P Cytat:
fajnie z tym Antonim naprawdę bo mamy patronaż i można to wykorzystać A co do pracy to hm.. ja tak właśnie byłam ponad 2 tygodnie temu na rozmowie pierwszy etap w środę, drugi etap w piątek, w ubiegły piątek dzwoniła do mnie Pani że się im rekrutacja przedłużyła i prosi o cierpliwość a wczoraj zadzwoniła że ma dobre wieści jadę dziś po skierowanie na badania i od wtorku zaczynam już straciłam wszelakie nadzieje i chyba jestem pesymistką.. a jutro miałam iść na rozmowę do korpo heh.. Cytat:
my już mieliśmy zmieniać termin na sali bo zespół miał wstępnie zarezerwowany nasz termin ale nie poddałam się, dzowniłam non stop aby się dowiedzieć czy coś wiadomo bo to była rezerwacja bez umowy i wgl i oh.. pamiętam jak dziś, 26 sierpnia po 21 zadzwonił do mnie główny członek zespołu że data jest wolna! (26 bo haha, poniedziałek, 2 dni po zwichnięciu kolana, TŻ ze mną prawie nie rozmawiał, ja byłam załamana, całe dnie przeryczałam ^^ a tu taka miła wiadomość :P)
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2014-08-06 o 08:06 |
|||
|
|
|
#521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba św. Antoni czuwa nad nami
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
Św Antoni jest dobry na pamięć moja babcia jak zapomni gdzie coś zostawiła to odkąd pamiętam mówiła "Święty Antoni dopomóż" i znajdywała hehe ja też tak czasami zrobiłam i się udało ![]() Ale tak, zdecydowanie czuwa za Ciebie też trzymam kciuki
|
|
|
|
#523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z ceną ok 110 zł, a podejrzewam, że i tak zejdziemy, bo chcemy przyjęcie do 24. Ale pewnie takie kombinacje nie są możliwe, gdy chce się☠duże wesele i ze względu na liczbę gości nadają☠się tylko wybrane lokale.
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ciężko znaleźć tani lokal.. ceny wahają się, ale mniejw ięcej średnio ok 190 zł za osobę za jeden dzień, gdzie w miejscowościach oddalonych o ok 50 km za taką cene ma się już wesele dwudniowe :P I takim sposobem u nas za 160 osob wychodzi za samą sale dość dużo ![]() A to nie chcecie całonocnego przyjęcia? dlaczego tak do północy tylko? a taka cena to naprawdę niewiele!
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas ceny zaczynają się gdzieś od 170 zł, my mamy menu za 190 zł i to jest i tak tanio
|
|
|
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), a nie padamy na mordki.A nie chcemy się męczyć w dniu naszego ślubu. Jakoś utkwił mi w głowie obraz mojego kolegi i jego ślubu, zostaliśmy wtedy całą paczką do chyba 5 rano i on i jego żona byli już ledwo żywi, no widać to po nich było, a jeszcze np. prosili ludzi do tańca, bo przecież na weselu trzeba się☠bawić. Swoją☠drogą my też zastanawiamy się nad taką opcją, że zaraz po ślubie w tej starej fabryce zrobić jeszcze w niej taki krótki toast: z winem, kanapeczkami, słodyczami - taką godzinę, dwie chodzone, na którym mogliby by być dalsi znajomi czy znajoim rodziców. A potem już☠tylko najbliżsi na tą kolacjo-przyjęcie. No, ale to najpierw musimy zobaczyć, czy ta fabryka się☠w ogóle do tego nadaje, a potem dogadać się z restauracją czy dosstarczyłaby tam np. stoły i te kanapeczki i ile by to kosztowało.
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest bardzo różnie z cenami. My mamy 160/osobę. Poprawiony 30/osobę.
|
|
|
|
#528 |
|
Czerwcowa PM
|
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Witamy kolejna nowa kolezanke. Podoba mi sie Wasz motyw przewodni. Lubie klasyke i stary styl.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że to nie wyjdzie nam typowa klasyka i stary styl. Owszem, chcemy motyw przewodni XIX miasta, ale właśnie bardziej miasta, a nie jakichś dworków czy czegoś☠takiego. Chciałabym, żeby to była taka zabawa z tym stylem, ale trochę mnie przeraża ogarnięcie tej fabryki (już przeraża, a jeszcze nie wiem, czy w ogóle nas tam wpuszczą
)
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ja się nacierpiałam, szukając zespołu... Przejrzeliśmy/przesłuchaliśmy z TŻem w internecie setki zespołów. Ja w ogóle chciałam DJ'a, ale rodzice TŻa się uparli na zespół, więc spięć było sporo, bo jak już ma być zespół, to nie zgadzam się na jedne organy Casio i wokal. Ma być grane na żywo na instrumentach i już! ;D A takie zespoły spoooro sobie liczą... No i większość już dawno miała zajęte terminy. X_X W końcu się udało jakiś dorwać, ale jak z nimi będzie, to się pewnie okaże dopiero na weselu... X_X Jestem pełna obaw, bo jednak DJ to DJ - puści wszystko, zmieni styl muzyki, jak nie podpasuje gościom itp. A zespół... jak zacznie kiepsko, to już do końca będzie kiepsko. o.O
|
|
|
|
#532 | |
|
Czerwcowa PM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam nadzieję, że Wasze zespoły okażą się sukcesem!
Za to myślę, że możecie spróbować kogoś wyznaczyć, by w razie czego (tfu, tfu, odpukać) użerał się z zespołem, gdyby np. grali nie taką muzykę albo za często robili sobie przerwy. Na weselu mojego brata właśnie tak było - zespół raz po raz siadał do stolika - rozumiem zjeść coś, czy zrobić sobie przerwę po dłuższej chwili grania, ale oni się nie przemęczali, więc szwagierka poprosiła mnie, żebym poszła im zwrócić uwagę, bo ona nie chce się denerwować. No i poszłam i kulturalnie,ale dosadnie zwrócilam im uwagę. Robili sobie mniej przerw potem
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę znaleźć natchnienie na szukanie foto i video
Kopnie mnie ktoś w tyłek?My liczymy, że będziemy mieli na weselu jakieś 80-90 gości. |
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zespół znaleziony w necie, bez polecenia. Idziemy na żywioł.
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
ja też DJ znalazłam w necie
dobre opinie ma no to wzięłam oglądałam demo, podoba mi się jego sposób mówienia to się nie boję ![]()
|
|
|
|
#537 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu 4? Bo to Boze Cialo?Cytat:
tylko troche wieksza roznica... Bo z TZ strony bedzie ok 35-40, a odemnie ok 110... Tylko mi sie zbiera duzo osob za najblizsza rodzine - moja Mama ma 3 rodzenstwa, kazde ma swoj rodzine i 2 dzieci. I moje kizynostwo jest w moim wieku, wiec czesc tez ma swoje rodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kilka dni mnie nie bylo, a tu tyle nadrabiania! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
A te wybrane dni czerwcowe to przypadkowe?
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz zespół słyszeliśmy tylko podczas kilku wypadów do restauracji-grają tam dancingi. We wrześniu będziemy na weselu z ich udziałem to zobaczymy co i jak
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

wpisał nas w zeszyt i na umowę czekaliśmy jakoś pół roku albo coś koło tego. Z dj umowa była chyba luty 2013, na sali byliśmy też na początku 2013 albo końcem 2012...nie pamiętam ale również wpisali w zeszyt i zaliczka poszła jakoś pół roku później. To samo u księdza byliśmy początkiem 2013 a ostateczna księga na 2015 jest od 2 tygodni

) ale najważniejsze, że na kamerzyste się zgodził

bo ciągle te same korpo szukają... bezsens!

za Ciebie też trzymam kciuki