|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Albo tez robią tzw szczepionki modelowe w które wkładają określony szczep wirusa który nigdy nie wystąpił w przeszłości
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Dlatego najlepiej mieć zaufanego lekarza,pielęgniarkę która nie jest podatna na benefity płynące z podania takich szczepionek.. Niestety mało zapewne takich osób. Nie wiem jak maluch jest ułożony bo nic ostatnio nie mówiła ale dzis sie spytam;p jeszcze ma zreszta duzo czasu na okrecenie sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Wtajemniczenie
|
Kika - szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak jest ułożony maluch w brzuchu. Nigdy o to nie pytałam, poza tym jest tak ruchliwy że pewnie to się zmienia z minuty na minutę
![]()
![]() |
#3753 |
Raczkowanie
|
Na prawdę? To już bez sensu. Faktem jest, że dziecko i tak jest duzo razy kłute i każde dodatkowe ukłucie jest dla rodziców chyba wiekszym przezyciem niż dla dziecka. Przynajmniej wiem po sobie. Malutkie jeszcze nie rozumie, ale wieksze to juz czarna rozpacz. Tym bardziej,że za każdym razem sama musiałam trzymać Zuzę bo tatuś odpływa na widok igły
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest np w przypadku szczepionek na grypę..myśle ze pozostałe sa robione na podobnych zasadach. Także no... Kazdy robi jak uważa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dusiolka to Ty masz dzis wizytę ? To super popatrzysz na maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie powinno byc czegoś takiego jak "obowiązkowe szczepienia" -dziecko jest rodzica i powinien dostawać jedynie informacje ze moze w takim a takim czasie zaszczepić na to i tamto a nie ze to przymus i obowiązek (państwowy oczywiscie! Wychodzi na to ze dziecko jest państwowe a nie rodzica?) bo podobno za odmowę "obowiązkowego" szczepienia mozna dostać karę rozumiecie to?
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Mam dzisiaj wizytę, ma byc dziewczynka przynajmniej tak mówili ;p kiedyś wspomniała ale nie pamietam kiedy to było ze jest posladkowo ułożone dziecko, ale wiadomo ze ono non stop zmienia pozycje ;p ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Co do tych nieszczęsnych szczepień to osoba X która przyjmie szczepionek z danym szczepem zachoruje na ta wlasnie przypadłość na która sie szczepila to moze mieć gorsze powikłania od tej co w ogole sie nie szczepila. Bedzie miała w swoim organizmie 2 rożne szczepy które mogą sie zmutowac..tylko kit sie wciska ze szczepionki sa tak bardzo potrzebne a wystarczy trochę poczytać i zagłębić sie w temat.. Juz kończę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję panienki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kika198513 Czas edycji: 2014-08-06 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
Kika mam wrażenie, że moje jest w poprzek
![]() A dziecko może sie przekrecic nawet dzień przed porodem ![]() Dzis 19 tydzień ![]() U nas leje i 17st, czyli standardowa szkocka pogoda, ale obiad mam(rosół), żadnych wizyt to moge odspanac. Wczoraj sie narobiłam jak koń aż mnie brzuch ciągnął. Moj tez rano jest taki lekki i mniejszy a wieczorem bomba. |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Zadomowienie
|
Ja jestem kompletnie zielona w temacie szczepień, mam nadzieję, że w styczniu będę więcej wiedziała na ten temat, bo teraz nie wiem nic
![]() Mam straszne wyrzuty, bo nigdy nie chce mi się jeść kolacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żłobki i przedszkola które takie akcje robią sa z reguły państwowe ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
To co jesz kochana? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie czeka jeszcze mycie okien w całym domu inie wiem jak to zrobie bo męcze sie mega szybko i to mnie wkurza. Wczoraj wkładałam ogórki do słoików i dziś sie czuję jakbym była po aerobiku. Jak myślicie czy mozna jeżdzić w naszym stanie na rowerze? Chyba nie zaszkodzę tym dzidzi? Wydaje mi sie że tak bo przeciez niby czemu nie? Głupie to pytanie troche Edytowane przez kika198513 Czas edycji: 2014-08-06 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kika wstyd się przyznać ale ja w poprzedniej ciąży liczyłam na to że mój synek ułoży się pupą w dół i będę miała cesarkę ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-08-06 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Zakorzenienie
|
hej gaduły
![]() ja znowu spać ne mogłam ![]() ![]() Tomorrow, już nie swędziały jak wracałam więć tluszczyk się zaczął porządnie ruszać dltego od dzis wyciągam męża codziennie na jakiś spacer! a wiecie jakie mam dziś zakwasy ![]() Lilijka, Ma.ko, biduleczki wy nasze ![]() Katerina, ![]() ![]() ![]() Eirene, bo się uzależnisz od tyych śledzi ![]() Martusia, to faktycznie kruszynka jestes ![]() co do obiadu to będę mieć kapuśniak ![]() ![]()
wreszcie z nami ![]() Synek 03.01.2015 ![]() Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-08-06 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę zadać Wam głupie pytanie? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O wciągnięciu brzuszka to juz dawno zapomniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
Co do pneumokokow i rotawirusow to jest ich tyle szczepów ze oni do szczepionek wybierają "te najpopularniejsze" a jaka pewność ze akurat one w danym okresie czasu beda szaleć? To tak na marginesie ;p
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Mamy juz rodzące sn mogłyby podzielić sie wrażeniami;p co by nas swiezynki trochę uświadomić;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Bajlaga mam to samo z brzuchem z rana ![]() Smerfetka mi tez nad ranem się najfajniej śpi ![]()
#3768 |
Raczkowanie
|
Kochane ja zmykam na hustawkę z malutką bo juz i tak długo siedzimy w domu i juz mi duszno.
Dusiolka trzymam kciuki za badania ![]() Ja jednak zrobię placuszki z młodych ziemniaczków takie chrupiace mniam Tylko tyle tarcia mnie czeka ehhhh buziaki dziewczyny i milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
Qrde, Qrde, Qrde pocytowalam wad dwa razy i za każdym razem laptop mi sie wylaczyl wrrr.
Jeśli chodzi o okna, to mama obiecała że poluje, żebym ja sie nie forsowala. Bajlaga też tak mam i to jie tylko z rana. czasem w dzień jak leze to też.
#3770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spedzilam w wannie od 24.00 do okolo 6 rano, czyli 6h, polecam. Slyszalyscie o hartowaniu krocza aby uniknąć nacięcia? Ja hartowalam i upa, cieli mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
Katerina w wannie nacieli? Ja myślę o porodzie w wodzie. Oczywiście mialo tak byc przy pierwszym ,ale że akcja się nie toczyla dalej to cesarkę mialam
![]()
#3773 | ||
Buc
|
Cytat:
w PL odpowiednikiem tego testu jest nifty i harmony, tak jak pisała charliss. Cytat:
co do opiadu to chyba zrobię pieczone ziemniaki ze szpinakiem. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3774 |
Raczkowanie
|
Mowi ze roznica wieku ciazy moze byc jednynie powodem do niepokoju ale mi sie wydaje to dziwne bo wiele dziewczyn ma''mlodsze'' dzieci niz z miesiaczki wychodzi...kostka nosowa jest a ten przeplyw w przewodzie zylnym nie jest tak zly jak napisal lekarz takze mnie uspokoila i zeby czekac na wyniki z krwi ale jak sie okazalo to roznie z ta krwia moze jeszcze byc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po 12h bolesnych skurczy byłam ledwo żywa a tu jeszcze dziecko trzeba było wypchnac no i sie zaczęło ![]() Te 2 ostatnie godziny to było juz ponad moje siły, naciely mnie na sam koniec i mały wyskoczył -takiej ulgi w życiu nie czułam. No i to małe stworzenie śliskie i ciepłe z czarnymi oczkami ![]() Ja sie boje sn, bo synek miał ledwo 3020kg a ja go urodzić nie umiałam, Nie wiem jakby tak mial 3,5kg ![]() ![]() To czemu w Polsce robi sie do końca ![]() Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-08-06 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czytałam o masażu krocza zeby uniknąć ewentualnie nacięcie, czy o cos innego chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Zakorzenienie
|
Katerina moja wazyla 4.300. Drugie tez z 4 kg będzie miało wiec się trochę boję. ..
#3780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj z moją mamą gadałam to mi mówiła że nasz trójka ważyła po 3200 a znowu u Tż wszyscy powyżej 4080 ![]() Bajlaga, tak sobie teraz myślę że może byś jakąś sałatkę owocową sobie zrobiła? mega dużo witamin a bardzo smacznie się ją wcina ![]() a co to są "gazy niemowlęce"? ![]() ![]() Simonee, natchnęłaś mnie do posprzątania mieszkania (odkurzyć, i kurze pościerać), dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.