|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Magsik ja mam lekka do pepka i córunia ale nie sugeruje sie tym
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Mam nadzieję, że to prawdziwa teoria Czekam na córkę i mam linie do pępka Dziewczyny wczoraj złożyłam zamówienie na gemini, ale widnieje mi, że jeszcze nie jest opłacone a mąż od razu zrobił przelew. Czy to możliwe, że jeszcze tego nie ogarnęli czy mam się już martwić?
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Witam się w 33 tygodniu. Jeszcze tylko 5 i można rodzić
Dzisiaj mam wizytę, więc proszę o szczególnie mocne kciuki, bo muszę zmolestować lekarza o usg i skonsultować wyniki ktg, więc trochę się obawiam... Jestem już po porannym ktg. Dzisiaj całkiem nieźle się Tomcio trzyma. Wprawdzie jak brzuch się napina to tętno mu spada, ale nie drastycznie. Tak do obserwacji. A że jutro i pojutrze też na pewno będę miała ktg to jestem w miarę spokojna. Na razie nic nie cytuję, bo znowu jakieś załamanie pogody i budyń mi mocno dokucza, ledwie siedzę... |
|
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
stwierdzam, że po hiper aktywności od niedzieli padłam Wczoraj po SR już taka wymęczona, chciałam autobusem podjechać a tu zonk! Coś się stało i nie jeździły....więc chcąc nie chcąc miałam spacer! A w domu kolejna niespodzianka, teściowa przyjechała, bo mebli szukają nowych (chata po remoncie) i nas wyciągneli dodatkowo na zakupy (swoją drogą zakochaliśmy się w narożniku i teraz kombinujemy gdzie by opchnąć nasz i skąd wziąć kasę na nowy ), a potem jeszcze mojemu męzowi się zebrało na przytulanki.....także ja umarłam!Swoją drogą miała być wczoraj pierwsza pomoc na SR, a tu było o technikach kojenia płaczu dziecka - nie wiem czy coś źle zapisałam czy jak, a może na inną grupę polazłam? Napiszę Wam jak się ogarnę.Farminko wielkie ogromne kciukasy dla Was! Na pewno będzie wszystko dobrze!Nowa - obawiam się, że niestety dopadły Cię rozstępy Podobno najpierw widać je pod skórą właśnie, a czasami nawet dopiero po porodzie wychodzą, a nie było ich wcześniej widać. No i napięta lub swędząca skóra na brzuchu też nie zwiastuje nigdy nic dobrego. Smaruj, może jakoś się wchłoną/zbieleją/znikną ![]() Ja nie mam ani czarnej kreski na brzuchu, ani wystającego pępka, za to TŻ wczoraj nie dowierzał jaki mam wielku brzuchol już.....a tu jeszcze 2 miesiące! Będzie mnie taczką woził chyba...... Nie wiem, która z Was pisała o wysypce, ale przy tej całej cholestazie swędzenie jest ponoć mocno upierdliwe i nie do wytrzymania, więc raczej nie da się tego pomylić z wysypką. Może reakcja na proszek, nowy ciuch, kosmetyk, jakąś chemie w jedzeniu? Nasze ciała teraz inaczej reagują. |
|
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
Łoo nareszcie Was nadrabiam!
i tak się tym zmeczyłam, że nie wiem już co chciałam napisać, tak że tylko się witam i wpadnę jak będę bardziej ogarnięta miłego dnia!
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Coffe ani mi nie mow bo padne. :-[ smaruje codziennie. Nie swedzi nic :-[ Tz mowi ze se wkrecam ale ja dobrze sie wpatruje...
|
#3821 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ja też mam w ogóle wygrałam 200zł na zakupy dla dziecka )idę jeść makarąąąą z oliwą, szpinakiem, łososiem... jakąś bagietkę sobie walnę do tego czosnkową ![]() w ogóle coś wyjątkowo się nie mogę doczekać wizyty we Wro, czuję, że to ostatni przyjazd przed porodem, dawno mnie nie było też... nie wiem czy to kwestia odebrania wózka, babcinych pomidorów, owoców i warzyw z ogrodu czy lumpki tak mnie cieszą, chyba wszystko
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka kciuki.
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Slomka fajnie
|
#3823 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() a dziś środa, kiedy przychodzi koleżanka z rzeczami?
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa zawiedziona jestem... Wrr posprzatalam chate wczoraj ... Kupilam na obiad... I rano sms ze nie da rady bo mala cos jej przeziebiona czy cus... A ona nie z Tarnowa... Wiadome rozumiem syt. Ale juz nastawiona bylam ...
|
#3825 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
Wyzdrowieje i przyjedzie Do tp jeszcze trochę czasu jest na szczęście
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem ale wiesz jak jest jak czlowiek sie nastawia
Nawet winko kupilam i zapakowalam. Taki drobiazg w formie podziekowania za pozyczke.
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Slomka ale fajnie!
Zmierzyłam brzuchol i wyszło mi 111cm Zaczynam się zastanawiać, czy moja miarka mierzy poprawnie, bo w poprzedniej ciąży miałam w 35 tyg tylko 105cm, a teraz 6 więcej, a ile jeszcze do końca Wrzuce foto brzucha do klubu, same ocenicie czy duży - mi się ogromny wydaje
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma po stracie po kilku mc staran znowu jest w ciazy
. A miala problem z policystycznym jajnikiem, z tarczyca. Ale strasznie sie cieszy . Dzis mezowi oznajmi ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Mortisha ja jutro zaczynam 30 tydz i mam 99 cm
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
juz po usg.
malutka ma wszystko w normie, tylko bedzie z tych mniejszych... jest ciut pod dolna kreska normy i za 4 tygodnie znowu usg, zeby sprawdzic, czy rosnie. tylko 1100 g, a kopie, jakby miala ze 3 kg. zdjecia zadnego nie mam, bo to tylko kontrola dzidziusia, najwazniejsze, ze wszystko ok. ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ja mam i kreche, i wystajacy pepol, ale nie wiem, czy to zasada. raczej nie, jak wiekszosc tych przesadow ciazowych.
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Daszna no to super. Kurde co gin to inne opinie. Ja bylam tydzien temu na wixycie i bylo 1300 g i ze Maja duza. Hmmm
|
#3831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę z całego serca oby to nie było to! Cytat:
U nas dzidzia pięknie nadgoniłą przez te 2 tygodnie i już na kontroli się lekarz nie czepiał. Także uszy do góry, ważne, że zdrowa!Tak w ogóle to ja dzisiaj 32 TC zaczynam Tylko coś podpisu nie pamiętam nigdy zmienić |
||
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
nowa: moze sa inne normy w Polsce, a inne w Danii. ja sprawdzalam sobie jeszcze w necie i jest malutka, ale w granicach normy.
![]() coffee: noo, mam nadzieje, ze przybierze. mozna cos zrobic? bo ja jem normalnie, nie wymiotuje, przyjmuje witaminy. moze taki nasz urok?
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się wtedy pytałam gina czy mam więcej jeść czy jakieś witaminy brać, to mówił, że jeśli nie czuję, że sama potrzebuję więcej to nie...także moja sama przybrała tak ładnie, jak to powiedział: chyba miała po prostu słabszy tydzień, no i konsultacja znowu za 2 tygodnie...bo to po jednym usg to jeszcze nie wiadomo.
|
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
noo, mam nadzieje, ze sama przybierze, bo apetyt mam, wiecej juz nie moge jesc.
![]()
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
*wczoraj wybram sie do zusu i tak mi cisnienie podniesli, ze nic nie moge przelknac i mam mega mdlosci, ale nawet juz nie bede pisac i opowiadac , bo szkoda moich nerwow.Jeszcze z tych nerwow nie udalo mi sie opanowac napadu szału u mojego synka i tak sie uryczal , ze do tej pory mam mega wyrzuty sumienia i zle mi z tym bardzo, ze nie potrafilam w pore go ogarnac, az wieczorem przyszedl do mnie na kolana i mowi, ze nie ma sily, nie dziwie sie , bo dobre 20 minut nie moglismy my go z TZ uspokoic, a poszlo o mycie rąk..taka głupota. Mortisha mnie duzo ludzi mowi, ze brzuch nie duzy, a tez mam sporo jakies 113 cm, a 112 mialam na porodowce jak mnie mierzyli z Mateuszem. Farminka trzymam kciuki za Tomcia, Ciebie i wizyte Musialam oddac do reklamacji w deichmannie swoje i Mateusza sandały, moje odklejaly sie juz od jakiego czasu, ale ostatnio odkleily sie juz calkiem, pol podeszwy i malo sie nie zabilam, pani stwierdzila ,ze sa wilgotne co do tej cholestazy to ja sie juz obawialam ,ze moze mam jakies poczatkowe objawy, bo swedzi mnie bardzo skora na wew stronie ramion, ale to chyba potowki .. spakowalam torbe juz, naszykowalam TZ kombinezon dla dzidzi na wyjscie, fotelik, pieluchy jakby mi w szpitalu braklo, ubranie dla mnie na wyjscie, moze dzis uda mi sie te nieszczesne staniki kupic i bedzie prawie wszystko. mam dzis na obiad pulpety w sosie pomidorowym z wczoraj, ale nie wiem czy przelkne, ide zrobic podejscie do nich ![]() a i jeszcze Wam dziewczyny powiem, ze co rusz ktos mnie gdzies prrzepuszcza, w aptece, kolejka na pol godziny stania jak to w aptece, babc, dziadkow, a pani w okienku prosi mnie bez kolejnosci, w sklepie tak samo, nawet w toalecie w centrum miasta nie musialam czekac, normalnie nic tylko w ciazy byc )
|
#3836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ruchów, to też wiem, że 10 na godzinę, ja jak się położę automatycznie mam 10 na 5 minut a jak zmienię bok to do kopniaków dochodzą boksy i czuje z dwóch stron jednocześnie plus główkę jeszcze nieraz dodatkowo, także każda ma inaczej, podobno jak dziecko szaleje w brzuszku to po ur jest grzeczniejsze ![]() Dzięki za podpowiedzi co do wózków, jednak drogie są te wasze hmm ;/ |
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I kciuki dla niej ![]() Cytat:
Super, że wszystko dobrze. Wagą się nie martw, teraz jest czas na przybieranie. Zresztą może to być kwestia sprzętu - moja gin robi mi usg na swoim dość starym sprzęcie i zawsze mówi, że syn raczej mały i termin mi z tych pomiarów wychodzi później o tydzień, a jak byłam na 4d to na nowszym sprzęcie wyszło, że jest duży, wg pomiarów niby ciąża dwa tyg starsza i termin na wrzesień I komu wierzyć?
|
||
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
mortisha: mam nadzieje. wszedzie pisza, ze 3. trymest to czas przybierania dziecka na wadze, wiec mam nadzieje, ze podrosnie.
zreszta, z dlugosci ciala ciezko cos wybadac. moze byc dluga i chuda albo mala i gruba. byle byla zdrowa, reszta mnie nie obchodzi. ja jestem (a raczej bylam ) szczupla, TZ tez, wiec nie ma po kim byc duza.
|
#3839 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, że mam już większość rzeczy dla maluszka i dla siebie, ale zrobiłam listę "braków" i normalnie jestem w szoku hehe, czekają mnie znów duże zakupy :P Najbardziej to obawiam się zakupu biustonosza do karmienia, mogę mieć problem z rozmiarem, więc rozważam zakup zwykłego i przerobienia go. Na allegro są ale boję się kupować tam bo gdy idę do sklepu to zwykle mierzę ok10-15 różnych i z tego 1 lub 2 są dobre. Cytat:
oczywiście święcie przekonana spoglądam na mój brzuch bo przecież miałam tylko do pępka kreskę i co ja widzę? Jest powyżej heheh codziennie sprawdzam czy nie pojawiają się rozstępy ale kreski nie zauważyłam heh ![]() Pępek mam jeszcze ledwo wklęsły, ale może uwypukli się jeszcze bo już taki płyciutki jest. farminko trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!
|
|
#3840 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobili ktg usg i badanie jakiegos wymazu noi okazalo sie ze to nie wody plodowe ![]() Ale tez mowili ze lepiej jechac i sprawdzic niz zeby dzidzius dostal zakazenie. Co do swedzenia ( nie pamietam ktora pisala o tym) to chwile temu pisalam ze polozna mowila mi ze dziecko moze naciskac na watrobe i dlatego jest niewydolnosc mala, dlatego lepiej to skonsultowac z lekarzem . |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Czekam na córkę i mam linie do pępka

Napiszę Wam jak się ogarnę.
Podobno najpierw widać je pod skórą właśnie, a czasami nawet dopiero po porodzie wychodzą, a nie było ich wcześniej widać. No i napięta lub swędząca skóra na brzuchu też nie zwiastuje nigdy nic dobrego.
13.12.13 
)

*
Ale ok, kończę już z panikowaniem, bo wychodzę na jakąś wariatkę. Łatwiej jest mi tu po prostu Wam napisać. Szczególnie jak Tż daleko
I kciuki dla niej