Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-06, 07:17   #181
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

Ja sie zawsze boje ze z henna przesadze I efekt bedzie nie fajny... dlatego dla bezpieczenstwa uzywam kredki I cieni.

czekanie...
AgleRkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 07:31   #182
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Ja sama robię sobie regulację brwi, i sama je maluję cieniami. Przechodziłam przez hennę, przez kredki i najlepsze dla mnie jest malowanie cieniami. Dostałam już parę pochwał na temat moich brwi :v Mi tam się zawsze wydaje, że krzywo i że mogłoby być lepiej :P
Stary 2014-08-06, 07:36   #183
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

hahaha ja tez tak donka mam. :p

czekanie...
Stary 2014-08-06, 08:25   #184
Sunnivaa
Zadomowienie

Haha dziewczyny, nie narzekajcie ze macie syf w domach albo ze współlokatorzy nie tacy ;D mieszkam w budynku stworzonym do wynajmowania pojedynczych pokoi, jest ich 18, ludzi troche wiecej bo większość pokoi to dwójki. Kradną wszystko, garnki ze zlewu, ubrania z pralki - większość oddają, w stylu ze ugotują sobie obiad i brudny garnek wraca na miejsce zabrania. Robią imprezy w środku tygodnia do 1 w nocy, mi akurat to nie przeszkadza ale jednak troche to dziwne gdyby nie to ze 2 razy w tygodniu przychodzi sprzątaczka to by chyba utoneli we własnych śmieciach -.- ogółem mieszka tu 4 Polaków, około 8-9 Rumunów, Włoch, Portugalka i duzo duzo Hindusów i Arabów. Ale na jedno nie moge narzekać - życie towarzyskie mi sie rozwinęło Poza tym jest tanio - 350 za duża jedynkę, z rachunkami. No ale ja nie mieszkam w Londynie tylko w tym strasznym Slough.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-06, 09:28   #185
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Hindusi I Arabi :p to samo za siebie mowi, mam jeden dom gdzie mieszkaja, chodze tam co tydzien I w zyciu nie sciagnelabym tam butow czy weszla pod prysznic. Masakra.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Dziewczyny prosze Was o rade. Juz od dluzszego czasu boli mnie prawy jajnik, czasami tak mocno ze nie jestem w stanie nic podniesc I mi slabo. Towarzyszy mi przy tym nagly przyplyw ciepla. Bylam u ginekologa, zbadal mnie I powiedzial ze wszystko jest w porzadku. Ale jajnik dalej boli... gdzie sie wybrac? Gp? Szpital? Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji I nie mam pojecia co zrobic. A utrudnia mi to troche prace bo musze co chwile odpoczywac...

czekanie...
Stary 2014-08-06, 09:54   #186
Sunnivaa
Zadomowienie

Z hindusami i Arabami mam najmniejszy kontakt (choćby dlatego ze np. Ida pod sklep i czekają aż wyjdę zeby mnie wyprowadzić ) największy mam z Polakami i jednym rumunem. Ale to dlatego ze on ma takie śliczne włosy haha serio, nie wiem skad on sie taki wziął, wyglada jak Norweg albo Niemiec a nie Rumun. no ale fakt faktem ze po domu boso nie chodzę a przed wejściem pod prysznic go myje plusem jest to ze w domu sa kamery na korytarzach chociaz niektórzy czuja sie jak w więzieniu

Stary 2014-08-06, 10:00   #187
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Zakup sobie taka sliska mate co przykleja sie do powierzchni. Ja taka posiadam I do kapania swoja zawsze biore.

czekanie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-06, 12:25   #188
MonnieB
Zakorzenienie

Hindus Hindusowi nie równy, tak samo z Arabami. Znam takich co mają w domu wysprzątane lepiej niz w szpitalu
Ja mieszkałam z Polakami, którzy zostawili flaki na kuchence, w lecie, na 1,5 tyg. Nie wiem kto go usu nął, ale chwała tej osobie, bo do kuchni przez 3 dni nie weszłam, a oni się nie przyznali, ze to ich mimo, że każdy widział

Edytowane przez MonnieB
Czas edycji: 2014-08-06 o 12:26
MonnieB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:44   #189
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Hindus Hindusowi nie równy, tak samo z Arabami. Znam takich co mają w domu wysprzątane lepiej niz w szpitalu
Ja mieszkałam z Polakami, którzy zostawili flaki na kuchence, w lecie, na 1,5 tyg. Nie wiem kto go usu nął, ale chwała tej osobie, bo do kuchni przez 3 dni nie weszłam, a oni się nie przyznali, ze to ich mimo, że każdy widział
No wiadomo. Tak samo z Polakami. Teraz ktos u nas wyrwal drzwi z pralki I nie chodzi juz 3 dzien. Jestem ciekawa kto to zrobil I kiedy landlord ma zamiar to zrobic.

czekanie...
Stary 2014-08-06, 14:47   #190
Sunnivaa
Zadomowienie

U mnie Polacy raczej kulturka, firany mi zawieszali, ogółem Oki. Rumuni są bardzo specyficzni, gonią Sie z kijami , po drzewach chodzą dla rozrywki, ogółem tacy ,,inni" sa ale tak w kontakcie to sa okay współczuje mi bo oni pracują na myjni ktora jakby graniczy z naszym budynkiem, robią 7 dni w tygodniu, 10-12 godzin. A potem imprezują angielskiego większość nie zna prawie wcale

Stary 2014-08-06, 17:31   #191
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

To jak oni tutaj zyja? :p

czekanie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-06, 17:42   #192
Sunnivaa
Zadomowienie

to wyglada zazwyczaj tak - wstają po 8, zaczynaja o 9 prace, kończą 19-20, kapia sie i potem od 22 do xxx ( grill był do 1 w nocy) albo imprezują albo po prostu siedzą i piją czy cos takiego a potem ida spac. Przynajmniej tak to ostatnio wyglądało, ja tu dopiero pare dni mieszkam
W ogole powoli musze zacząć szukać nowej pracy, szef chce żebym jeszcze miesiąc u niego została... Tak juz nie cierpię tej roboty ze masakra, zapieprz w kółko, przerwę dzis dostałam przed 15, czyli od 9 do 15 nic nie jadłam, nienawidzę tego. A potem pól godziny czekania na autobus, pól godziny jazdy i pól godziny piechota, bez sensu, wolałabym prace w moim mieście znaleźć...

Stary 2014-08-06, 18:03   #193
sylwiakaa
Zadomowienie

ja jak tu przyjechalam nie umialam doladowac oystera w sklepie a teraz mimo ze jakos specjalnie wiele wiecej nie umiem to radze sobie, w banku czy cos. ale bez rewelacji...

Stary 2014-08-06, 18:05   #194
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgleRkowa Pokaż wiadomość

Dziewczyny prosze Was o rade. Juz od dluzszego czasu boli mnie prawy jajnik, czasami tak mocno ze nie jestem w stanie nic podniesc I mi slabo. Towarzyszy mi przy tym nagly przyplyw ciepla. Bylam u ginekologa, zbadal mnie I powiedzial ze wszystko jest w porzadku. Ale jajnik dalej boli... gdzie sie wybrac? Gp? Szpital? Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji I nie mam pojecia co zrobic. A utrudnia mi to troche prace bo musze co chwile odpoczywac...
Idz do gp, jesli nie pomoze to szpital. Bylam dwa tygodnie temu i ginekologa nawet nie chcial zrobic mi wymazu, dzisiaj gp zrobil mi wymaz, obejrzal mnie.
Spodziewalam sie wiekszego zainteresowania od ginekologa ale sie pomylilam.
Mi dzis w TkMaxxie nie chcieli wymienic koszulki na mniejszy rozmiar Musialam sie wyklocic, koszulka miala wszystkie metki, mialam rachunek a oni uparcie, ze nie mozna.

Edytowane przez Syl993
Czas edycji: 2014-08-06 o 18:10
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 18:22   #195
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Idz do gp, jesli nie pomoze to szpital. Bylam dwa tygodnie temu i ginekologa nawet nie chcial zrobic mi wymazu, dzisiaj gp zrobil mi wymaz, obejrzal mnie.
Spodziewalam sie wiekszego zainteresowania od ginekologa ale sie pomylilam.
Mi dzis w TkMaxxie nie chcieli wymienic koszulki na mniejszy rozmiar Musialam sie wyklocic, koszulka miala wszystkie metki, mialam rachunek a oni uparcie, ze nie mozna.
ok, to teraz tylko niech mi powiedzą te które są w temacie. Nigdy tutaj nie byłam u GP - wiem, że trzeba się jakoś zarejestrować, coś przychodzi do domu, etc. ktoś może mi wytłumaczyć jak tą błahą sprawę załatwić?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunnivaa Pokaż wiadomość
to wyglada zazwyczaj tak - wstają po 8, zaczynaja o 9 prace, kończą 19-20, kapia sie i potem od 22 do xxx ( grill był do 1 w nocy) albo imprezują albo po prostu siedzą i piją czy cos takiego a potem ida spac. Przynajmniej tak to ostatnio wyglądało, ja tu dopiero pare dni mieszkam
W ogole powoli musze zacząć szukać nowej pracy, szef chce żebym jeszcze miesiąc u niego została... Tak juz nie cierpię tej roboty ze masakra, zapieprz w kółko, przerwę dzis dostałam przed 15, czyli od 9 do 15 nic nie jadłam, nienawidzę tego. A potem pól godziny czekania na autobus, pól godziny jazdy i pól godziny piechota, bez sensu, wolałabym prace w moim mieście znaleźć...

rozumiem, że w pracy nie posługują się językiem angielskim?

czekanie...
Stary 2014-08-06, 18:31   #196
sylwiakaa
Zadomowienie

idziesz do gp z potwierdzeniem adresu i wypelniasz papierki i tyle. przynajmniej ja tak mialam

Stary 2014-08-06, 18:38   #197
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
idziesz do gp z potwierdzeniem adresu i wypelniasz papierki i tyle. przynajmniej ja tak mialam

No tak, ale idę do obojętnie jakiej przychodni? czy muszę sprawdzić do której przynależę?

bo np. ostatnio jak sprawdzałam adresy to np. jest info, że nie przyjmują nowych pacjentów

czekanie...
Stary 2014-08-06, 18:49   #198
enn_
Zakorzenienie

http://www.nhs.uk/Pages/HomePage.aspx

BTW, Donka, proponuje, dodaj to do pierwszego posta. Wraz z: http://www.hmrc.gov.uk/
Przeciez na tych stronach mozna w moment znalezc odpowiedzi na wszystkie notorycznie powtarzajace sie tu pytania.
Stary 2014-08-06, 19:16   #199
Kinqaa
Zakorzenienie

Oj tam, oj tam kto pyta nie błądzi

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-06, 20:05   #200
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
http://www.nhs.uk/Pages/HomePage.aspx

BTW, Donka, proponuje, dodaj to do pierwszego posta. Wraz z: http://www.hmrc.gov.uk/
Przeciez na tych stronach mozna w moment znalezc odpowiedzi na wszystkie notorycznie powtarzajace sie tu pytania.
Ta jes kapitanie!
PS: A mogłabyś tak dokładnie wytłumaczyć co to za stronki? Bo ja np. rozumiem co to jest to NHS, ale ktoś nowy nie konicznie musi, to wiedzieć, a ja nie wiem jak to ubrać w słowa:P

Edytowane przez donka_bez_ogonka
Czas edycji: 2014-08-06 o 20:08
donka_bez_ogonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 20:06   #201
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
ok, to teraz tylko niech mi powiedzą te które są w temacie. Nigdy tutaj nie byłam u GP - wiem, że trzeba się jakoś zarejestrować, coś przychodzi do domu, etc. ktoś może mi wytłumaczyć jak tą błahą sprawę załatwić?
Zachodzisz do recepcji i mowisz, ze chcesz sie zarejestrowac, daja Ci ankiete taka, wpisujesz swoje dane, przechodzisz przez pytania typu ile razy w miesiacu pijesz, czy palisz, czy stosujesz jakas diete itp. Ankieta zajmuje 5 min wiec ja sobie na miejscu bez problemu wypelnisz.
Wez tylko potwierdzenie adresu.

Donka dopisz, ze na stronie nhs od razu mozna wyrobic ta europejska karte zdrowotna. Bezplatnie, bo niektore strony sciaga 30£ za to.

Edytowane przez Syl993
Czas edycji: 2014-08-06 o 20:08
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 20:17   #202
girl_from_london
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
ja jak tu przyjechalam nie umialam doladowac oystera w sklepie a teraz mimo ze jakos specjalnie wiele wiecej nie umiem to radze sobie, w banku czy cos. ale bez rewelacji...

Mam tak samo; radze sobie, bo musze, jak ide z tz to on wszystko zalatwia robi zamawia kawe... blad! robil tak, ale od jakiegos czasu zaczynam robic sama, pytac, mowic itd. bo w koncu kiedys trzeba, choc latwo nie jest.
girl_from_london jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 22:09   #203
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Cytat:
Napisane przez girl_from_london Pokaż wiadomość
Mam tak samo; radze sobie, bo musze, jak ide z tz to on wszystko zalatwia robi zamawia kawe... blad! robil tak, ale od jakiegos czasu zaczynam robic sama, pytac, mowic itd. bo w koncu kiedys trzeba, choc latwo nie jest.
ja od początku starałam się jakoś radzić sama, chociaż np. jak jesteśmy gdzieś z tż i mam się o coś zapytać albo zamówić to to zrobię, ale denerwuje mnie jak mnie poprawia tż jest tutaj prawie 3 lata, cały czas robi z angolami i ma taki akcent jak oni. Ja niestety jeszcze takiego akcentu nie wyrobiłam sobie...

czekanie...
Stary 2014-08-06, 23:56   #204
MonnieB
Zakorzenienie

Ja tam od początku wszystko musiałam ogarniać sama, ale się nauczyłam, bez problemu zrobię zwrot podatku, aplikację na studia, o student finance (w tym roku robią mi takie piekło, że już sama nie wiem czy go dostanę czy nie...).. ogólnie ogarniam nie mam wyboru w sumie.. nie mam kogo prosić więc chcąc czy nie chcąc robię wszystko sama

a co do GP to możesz zadzwonić najpierw i zapytać czy akceptują nowych pacjentów, ja tak zrobiłam z dentystą bo nie byłam pewna
Stary 2014-08-07, 00:28   #205
vogue1987
Raczkowanie

ll

Edytowane przez vogue1987
Czas edycji: 2015-10-05 o 20:04
vogue1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 06:56   #206
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Cytat:
Napisane przez vogue1987 Pokaż wiadomość
U GP musisz czekac na rejestracje.
Jezeli Cie boli najszybsza i najlepsza opcja bedzie Family Planning Centre/ Sexual health clinic- nie ma okresu rejestrancji- wypelniasz tylko forme i czekasz w kolejce na swoja kolej ( dobrze byc od godziny otwarcia bo pozniej dlugo sie czeka)
Nie placisz nic- robia wszystkie testy/badania
Sprawdz gdzie masz najblizej/gdzie pasuja Ci godziny otwarcia
Super!! Dzieki. Teraz tylko musze przestudiowac dzienniczek z slowkami zeby dokladnie opisac moj problem.

Dziewczyny tak po za tym szukam nowej pracy...

czekanie...
Stary 2014-08-07, 17:39   #207
girl_from_london
Przyczajenie

Cytat:
Super!! Dzieki. Teraz tylko musze przestudiowac dzienniczek z slowkami zeby dokladnie opisac moj problem.

Dziewczyny tak po za tym szukam nowej pracy...
Ja tez szukam. Nawet wczoraj sie zglosilam, czekam na odpowiedz. Mam swojej dosyc. Dzis wyjechalam z domu o 7.30 wrocilam o 17, a w pracy bylam dokladnie 2h. I za tyle mam zaplacone. Po prostu swietnie. Dzieki za rady odnosnie regulacji brwi- w ten albo w przyszly weekend sie wybiore.
A tak zmieniajac temat- co Wam sie najbardziej podoba w Londynie, a czego nienawidzicie? I moze zrobimy liste rzeczy ktore warto odwiedzic, zobaczyc. I tych za darmo i tych platnych, kazda z nas pewnie byla w miejscu, ktorego nie ma w przewodnikach.
girl_from_london jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 17:55   #208
Sunnivaa
Zadomowienie

Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

Ja tez szukam ale w Slough ciezko o normalna prace, za to w każdym kurczaku Piri Piri itd szukają ale mi sie marzy praca w odzieżowym lub typu recepcjonistka czy cos. Czysta praca, bez sosu Teriyaki na rękawach i majonezu na butach, nie wiem czemu ale czuje taka odrazę do siebie jak wracam z pracy w takich brudnych ciuchach, z poplatanymi włosami w okropnych upieciach ( mam długie włosy i nie mogą byc tylko związane, maja byc upiete, a zwykły kok nie wchodzi w czapkę ). Poza tym 155 cm wzrostu, 50 kg wagi i jak przychodzi dostawa to targam 10-15 15kg paczek, raz za razem, moj kręgosłup i kolana powoli sie na mnie wyzywają za to . Zobaczymy, moze cos znajdę w miarę ok

Stary 2014-08-09, 02:08   #209
sylwiakaa
Zadomowienie

zyjecie tam? co taka cisza?

Stary 2014-08-09, 10:49   #210
Niambie
Zadomowienie

Zyjemy ja juz zyje swietami

Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości