|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
niestety jeszcze czekamy
|
|
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Paula: mój Tż nie robi mebli on jest kierownikiem w firmie i ma nad sobą dwa sklepy do nadzoru, a w wolnej chwili(lub gdy szef zajęty) zajmuje się też pomiarami i projektowaniem mebli itp) ale wiem że właśnie w firmie też robią meble na wymiar, głównie zajmują się terenem podkarpacia a czy małopolską też to nie wiem nie pytałam
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
aha, ok. To nie zrozumiałam. Ale i tak, rozumiem, że jak będę szukać mebli to do Was
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
talk wyobrażam sobie jaki to musiał być stres ale za to teraz masz satysfakcje że dałaś rade
![]() małgoś postaramy się pomóc w urządzaniu tylko że co roku wchodzą jakieś nowości więc nie będę na bieżąco paula moja teściowa ma 2 takie półki i są bardzo masywne mają konstrukcje metalową chyba nawet większe obciążenie wytrzymają niż szuflady wiolinkax z tymi prowadnicami to fakt z bluma troche kosztuja ale to dostaje się gwarancje więc chyab nie ma jak tego oszukać. mój tż od strony technicznej wszystkiego sie dowiaduje i później niektórych zagina jak przyjeżdzają bo myśla że kit wcisną. co do kuchni to też nie wybieraliśmy firmy w ciemno tylko znajomi nam polecili. kurcze jakoś sobie nei moge wyobrazić że to taka różnica w cenie między regionami... może mi sie wydaje że mam małą kuchnie a tak naprawdę jest duża :mysli: bo nie wyobrażam sobei że tylko 1,5 tys. mogłoby kosztować tyle szafek na 3 ścianach meble szafki dolne a jedna ściana meble od podłogi do sufitu. jak będziemy mieć już kuchnie to zrobie zdjęcia i wam pokaże to same ocenicie małgoś a gdzie chcielibyscie wybudować swój dom? |
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
aga: qrcze to ja będę miała chyba jeszcze mniejszą kuchnie jak Ty
bo u nas w kuchni dużo miejsca zajmuje wieżyczka nom serio zależy od regionu mój Tż jezdzi na te przetargi, targi itd do większych miast to nieraz opowiada jak to ludzie bezmyślnie wyrzucają kase za zwyczajną kuchnie bez większych bajerów a powiedz mi czy Wy w salonie(głównie w salonie) będziecie mieli jakieś takie wnęki, półki podświetlane itd bo ja właśnie planuje gdzie co u nas będziemałgoś: no właśnie powiedz nam więcej o tych planach budowy domku ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Dziewczynki tak zapytam z innej beczki co sądzicie o ombre na włoskach? bo mi ostatnio chodzi taki plan po głowie, była dziś u nas w pracy taka dziewczyna która właśnie miała ombre i wyglądała prześlicznie |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - no to szybko szybko, bo my tu wszystkie też czekamy !
![]() Wiolinka - ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale Małgosia chyba mówiła o dalekiej, bliżej niezaplanowanej przyszłości Małgoś, ale pewnie jak budowa w przyszłości, to w IE , nie? Wiolinka - co do ombre, to mnie się baaardzo podoba Sama bym sobie zrobiła, gdyby nie to, ze rozjaśniałam i nie byłabym do końca w stanie zrobić jaśniejszych końcówek bez zrobienia góry na całkiem ciemno. Poza tym wtedy u mnie byłyby bardzo widocznen odrosty, bom jest blondyna ![]() Ja jutro niestety pracuje, bo szef wybłagał, zebym przyszła. U nas ogólnie 3 teamleaderów poleciało sobie trochę chamsko i jest ciężka sytuacja w firmie. Wyobrażacie sobie, że jedna babka choruje na... gardło od 7 tygodni? Co tydzien dzowni i mówi, ze wróci, a na dzień przed znowu dzowni, ze jednak nie? Dziwię się , że jej jeszcze nie zwolnili Poza tym mamy taka parkę teamleaderów (tzn są parą prywatnie). I naginają ostro swoje możłiwości, bo dodają sbie dodatkowe dni wolne. Tzn nam przysługuje 20 dni urlopu + 2 tyg chorobowego ewent. No to oni już drugi raz zrobili tak, ze jedno wzięło urlop a drugie w tym czasie chorobowe. Ostatnio zrobili na odwrót. I takim cudem co roku biorą sobie zamiast 20dni wlnego 34. No a firma została pozbawione 3 leaderów w jednym tygodniu, więc szef nie jest zbytnio szczęśliwy.
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-08-01 o 22:01 |
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - jak fryzjerka dobra to ładnie zrobi ombre i oczywiście w zależności jakie, ale mi się ogólnie podoba
![]() O niee, ja nie zamierzam budować domu (tutaj często domy muszą wyglądać tak samo, mieć takie samo ustawienie itp), a domek taki jakbym chciała mogłabym wybudować na jakimś odludziu, a ziemia też chyba nie jest tania, jeśli już coś to kupimy i to pewnie tutaj w IE, bo do PL nie zamierzamy wracać, ale wiadomo nigdy nie mówię nigdy tzn jeśli sytuacja by nas zmusiła to byśmy wrócili, ale normalnie nie zamierzamy, ale serio to na prawdę baaardzo daleka przyszłość. Kochane mój mały syneczek kończy dziś 6 miesięcy zdjęcia dla porównania 1. gdzie miał 3 dni, 2. 8 ni, 3. z wczoraj
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przystojniak
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, pisałam do Was w niedzielę z komórki i w ogóle mojej odpowiedzi nie dodało... eh... a tak się oklepałam...
Gosia - ślicznie Ci synio rośnie
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka - powiem ci, że czyjeś dzieci to szybko rosną, tak jak czyjaś ciąża leci jak szalona
![]() Paula - były jakieś prace techniczne prawie całą niedzielę i pewnie dlatego ci nie dodało |
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
wiolinka mi podoba sie coś w tym stylu
głównie chodzi o rozmieszczenie telewizora i żeby po bokach zrobić takie półeczkiombre podoba mi sie też nawet o tym myślałam ale nie chce włosów rozjaśniać. tzreba też iść do sprawdzonego fryzjera moja koleżanka chciała zrobić sobie ombre a wyszło jakby miała odrosty bo zbyt wysoko zaczynają jej sie jasne włosy małgoś cały tatuś , co do budowy to pamiętam że keidyś wspominałaś że to jeszcze odległe czasy tylko byłąm ciekawa czy zamierzacie wracac
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - ja mówiłam, że chcę się budować? jeśli tak, to obecnie budowa tutaj raczej na pewno nie wchodzi w grę, jeśli już uda nam się to zdecydowanie kupno mieszkania lub domu
salon przecudny, taki w moim guście |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
w moim guście również
chcę dokładnie taką samą kanapę (tylko jasno grafitową), podobny kolor paneli, ścian, będę miała równie dużo okna (i drzwi), więc tego typu firanki sobie też wymyśliłam, dywan też w moim klimacie ja bym tylko zamieniła cegłę na kamień lub drewno ![]() Zdjęcie zapisuję do inspiracji
|
|
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
Aga: my telewizor będziemy mieli umieszczony w rogu ale też będzie on wisiał u góry żeby można było patrzeć na niego zarówno siedząc na narożniku jak i przy stole
mnie się takie różne wnęki, pólki podświetlane bardzo podobają i na pewno coś takie zrobimy w salonie taka cegła to mi się niekoniecznie podoba, ale odcienie takie neutralne jak beże, brązy szarości to jak najbardziej co do paneli to nadal myślimy bo ja chciałam mieć podłogę mieszaną tzn takie mega duże płytki +panele/podłoga, super to razem wygląda |
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
a ombre to mi się takie podoba
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - a to płytki chciałabyś w salonie?
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie szybkie pytanie do tych, które wykańczały już mieszkanie - ile tak mniej więcej trzeba przeznaczyć na kuchnię i łazienkę/wc? Licząc wszystko od zera?
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na łazienkę + kuchnie z wymiana wszystkich rurek i wyposażenie liczę ok 20 - 25 tys.
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - jak tam żyjesz? wrzuć nam jakieś zdjęcie Kacperka
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, jakoś się krecimy. Teraz mamy młyn przed chrzcinami, więc dopiero w przyszłym tygodniu postaram się coś Wam wrzucić
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - spoko, jak tylko znajdziesz czas.
Duże chrzciny robicie? |
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - ale od zera robicie, czy przerabiacie istniejące instalacje? Dzięki za podpowiedź. Każda jest dla mnie cenna...
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
To znowu ja
Czy poratujecie mnie kimś u kogo mogę zmówić ślubny bukiet? U mnie jaja jak berety z dekoratorką (co za leniwe babsko - zero profesjonalizmu i podejścia do klienta). Ogółem aż mnie skręca jak o tym myślę. Kiedy indziej Wam opowiem. Oczywiście nie wyrabiam się z niczym, mam pełno rzeczy do zrobienia i nie wiem kiedy znajdę na to czas. To już za 10 dni!!! Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-08-06 o 22:49 |
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir - ja znam w Sędziszowie Młp ale to kawalek... a moze Aga kogos zna?
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w Krośnie...
mam nadzieję, że nic aż tak strasznego się nie podziało... chociaż cyrki z podwykonawcami ślubnymi to nic dziwnego... |
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, 20 osób łącznie z nami będzie
Paula, będziemy przerabiać Kate, mam nadzieję, że to nic poważnego i na pewno ze wszystkim dacie sobie radę co do bukietu, to nie pomogę, bo ja robiłam sama |
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Przez dekoratorkę nie mogę spać spokojnie od niedzieli. Jej podejście do nas jako klientów to jakaś kpina. Najlepiej jak byśmy za nią wszystko załatwili. Nie będę się rozpisywać, bo szkoda nerwów. Może po ślubie Wam opowiem.Blue - sama robiłaś? Napiszę do Agi, może mi kogoś poleci. |
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Kate, bratowa mi pomagała, ale obydwa bukiety robiłyśmy w domu i butonierkę dla TŻa
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na prawdę bukiet to nic trudnego, oczywiście zależy jeszcze jaki, ja też robiłam sama bo właśnie bałam się kwiacarnia cos zmodyfikuje nie po mojej myśli.
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kate ja w Rzeszowie też nie znam nikogo ...Dziewczyny podpisaliśmy akt notarialny i od wczoraj jestesmy formalnie właścicielami mieszkania Teraz kolejny problem... jak urządzić salon z kuchnią i jadalnią i przede wszystkim łazienka. Dzwoniliśmy po jakichś znajomych fachowcach i mają terminy dopiero na listopad A chcieliśmy zacząć pod koniec września...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

bo u nas w kuchni dużo miejsca zajmuje wieżyczka

22.05.2008
14.08.2011
głównie chodzi o rozmieszczenie telewizora i żeby po bokach zrobić takie półeczki

Przez dekoratorkę nie mogę spać spokojnie od niedzieli. Jej podejście do nas jako klientów to jakaś kpina. Najlepiej jak byśmy za nią wszystko załatwili. Nie będę się rozpisywać, bo szkoda nerwów. Może po ślubie Wam opowiem.
A chcieliśmy zacząć pod koniec września...