Uniwersytet Łódzki część II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-04, 18:24   #4321
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Studiuje ktos moze ekonomie specjalizacja ekobiznes? W przyszlym tyg jade odebrac dokumenty z geografii i prawdopodobnie bede rejestrowala sie na ten kierunek, gdyz na zwyklej ekonomii dodatkowej rekrutacji brak.
Jak myslicie czy perspektywy zatrudnienia sa rowniez dosc wysokie jak po zwyklej ekonomii? Czy pracodawcy patrza czesto na specjalizacje? Wiecie moze czy da sie przy zaniesieniu dokumentow napisac jakies podanie z prosba o przeniesienie na zwykla ekonomie? Czy dopiero mozna robic to po pierwszym semestrze?

Dziekuje z gory za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Dobra średnia i dobre pismo do dziekana i od 2 semestru (chyba) będziesz siedzieć na ekonomii tej zwykłej.

Swoją drogą zobacz sobie na siatkę, bo pewnie większość zajęć macie razem.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 18:52   #4322
Hejka221
Raczkowanie

Nie wiem czy razem, ale w siatka na 1 rok rozni sie tylko 1 przedmiotem na 1 semestrze. Postaram sie zadzwonic niedlugo tam i dowiedziec jak to wyglada.
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 20:21   #4323
Thumbelina9512
Raczkowanie

A ten wniosek o akademik i stypendium socjalne to można wysłać pocztą? Bo nie znalazłam takich informacji na stronie Centrum Obsługi Studenta.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 21:57   #4324
casus_belli
Zadomowienie

Akademik można, sama tak wysyłałam. Stypendium nie wiem.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 22:06   #4325
lula5
Przyczajenie

A jak to jest z oplata za LEGITYMACJE STUDENCKA? slyszalam ze to przyjdzie razem z listem potwierdzajacym przyjecie, ale ten jeszcze do mnie nie przyszedl, ale nie wiem juz do ktorego trzeba zaplacic za nia
lula5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 22:13   #4326
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Nie stresuj się, opłaty można dokonać do września i we wrześniu dopiero podpisujesz umowę z UŁ domyślam się, że WNoW? ;>
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 23:10   #4327
lula5
Przyczajenie

tak wnow
Stary 2014-08-07, 06:19   #4328
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
A ten wniosek o akademik i stypendium socjalne to można wysłać pocztą? Bo nie znalazłam takich informacji na stronie Centrum Obsługi Studenta.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja bym nie wysyłała dokumentów o stypendium pocztą, bo zawsze czegoś brakuje, coś trzeba donieść a jedna pani tam jest taaaaaka miła, że pewnie nawet by Cię o tym nie poinformowała.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 08:49   #4329
Aiji_
Raczkowanie

Ja wysyłałam poprzednim razem wszystko pocztą - i dokumenty na studia, i podanie o akademik i stypendium (jeśli dobrze pamiętam to one są na jednym podaniu). Raz brakowało czegoś to do mnie dzwonili, żeby w październiku donieść
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 11:03   #4330
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez lula5 Pokaż wiadomość
tak wnow
Patrzac po grupie na fejsie z waszego wydziału sporo osób jeszcze nic nie dostało. Wydaje mi się, że możesz się spodziewać w tym albo w następnym tygodniu jeszcze. Bardziej w tym, bo ktoś już pisał, że dostał, czyli już zostały wysłane.
Stary 2014-08-07, 11:14   #4331
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Ja wysyłałam poprzednim razem wszystko pocztą - i dokumenty na studia, i podanie o akademik i stypendium (jeśli dobrze pamiętam to one są na jednym podaniu). Raz brakowało czegoś to do mnie dzwonili, żeby w październiku donieść
a to ciekawe bo ja usłyszałam, że jeden dokument mam donieść do 15 września bo inaczej moje podanie o stypendium leci do kosza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 11:16   #4332
casus_belli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
ja bym nie wysyłała dokumentów o stypendium pocztą, bo zawsze czegoś brakuje, coś trzeba donieść a jedna pani tam jest taaaaaka miła, że pewnie nawet by Cię o tym nie poinformowała.
od tego są telefony żeby zadzwonić i zapytać. Wyjdzie taniej i wygodniej niż jazda parę godzin tylko po to, żeby się dowiedzieć, że brakuje świstka, z którym trzeba jeszcze raz jechać.
Stary 2014-08-07, 12:46   #4333
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Ja też tam wszystko wysyłałem za potwierdzeniem i wszystko było dobrze. Także jeżeli ktoś ma daleko do Łodzi to na pewno jest to lepsze wyjście niż tracić 2 dni na podróże.
Stary 2014-08-07, 15:56   #4334
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
od tego są telefony żeby zadzwonić i zapytać. Wyjdzie taniej i wygodniej niż jazda parę godzin tylko po to, żeby się dowiedzieć, że brakuje świstka, z którym trzeba jeszcze raz jechać.
No prawda, dobrze jest wysłać, ale ja bym tak ważnych dokumentów nie wysyłała pocztą. Poza tym jeśli te panie byłyby kompetentne (a nie wszystkie z nich są, bądźmy szczerzy) to chciałyby kopię dokumentu i oryginał do wglądu i wtedy wysyłka nie wchodziłaby w grę.
Stary 2014-08-07, 16:37   #4335
casus_belli
Zadomowienie

Szukanie problemu tam, gdzie go nie ma. wiele osób wysyła pocztą, poleconym z potwierdzeniem odbioru i jest ok.
Stary 2014-08-07, 17:10   #4336
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Ja też tam wszystko wysyłałem za potwierdzeniem i wszystko było dobrze. Także jeżeli ktoś ma daleko do Łodzi to na pewno jest to lepsze wyjście niż tracić 2 dni na podróże.
A ja wolałam ruszyć tyłek z domu i dostarczyć osobiście i dobrze, bo znam przypadki pogubienia po wysłaniu pocztą a mam ponad 300 km trzema środkami transportu do Łodzi także już tak nie marudźcie
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:19   #4337
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
Szukanie problemu tam, gdzie go nie ma. wiele osób wysyła pocztą, poleconym z potwierdzeniem odbioru i jest ok.
Okej, każdy robi jak uważa, ja nie wysłałabym świadectwa maturalnego pocztą czy ważnych dokumentów
ale owszem, powinni sprawdzać i przy nas stawiać pieczątkę i podpis, że zgodne z oryginałem

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez dobrusia8e Pokaż wiadomość
A ja wolałam ruszyć tyłek z domu i dostarczyć osobiście i dobrze, bo znam przypadki pogubienia po wysłaniu pocztą a mam ponad 300 km trzema środkami transportu do Łodzi także już tak nie marudźcie
ja 130 km mam ale też ruszyłam tyłek, dwa razy w ciągu jednego tygodnia bo brakowało czegoś
Stary 2014-08-07, 20:24   #4338
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Okej, każdy robi jak uważa, ja nie wysłałabym świadectwa maturalnego pocztą czy ważnych dokumentów
ale owszem, powinni sprawdzać i przy nas stawiać pieczątkę i podpis, że zgodne z oryginałem
Ale przecież nie wysyłasz oryginałów .

Heh, chyba wz już nie wstawi tych list, skoro wszystkie inne wydziału powstawiały :p. A jestem ciekawa, ile osób ostatecznie złożyło papiery, bo widziałam, że zrobili na mój kierunek drugą rekrutację .
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:39   #4339
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
Ale przecież nie wysyłasz oryginałów .

Heh, chyba wz już nie wstawi tych list, skoro wszystkie inne wydziału powstawiały :p. A jestem ciekawa, ile osób ostatecznie złożyło papiery, bo widziałam, że zrobili na mój kierunek drugą rekrutację .
właśnie też wchodzę co jakiś czas z nadzieją, a tu nadal nic
Stary 2014-08-07, 21:40   #4340
Monika301
Przyczajenie

do kiedy można składać dokumenty o stypendium socjalne na II stopniu?
Monika301 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:43   #4341
lula5
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xniji Pokaż wiadomość
Patrzac po grupie na fejsie z waszego wydziału sporo osób jeszcze nic nie dostało. Wydaje mi się, że możesz się spodziewać w tym albo w następnym tygodniu jeszcze. Bardziej w tym, bo ktoś już pisał, że dostał, czyli już zostały wysłane.
to bd czekac
Stary 2014-08-08, 13:30   #4342
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też wchodzę co jakiś czas z nadzieją, a tu nadal nic
Coś mi się WZ psuje? Rok temu nie było takich problemów.

Swoją drogą fajnie wam godziny poucinali na niektórych przedmiotach
Stary 2014-08-08, 17:41   #4343
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Aż weszłam na stronę jak tak wspomniałeś i widzę, że zostało '60 miejsc' . Trochę kiepsko jak na nowo otwarty kierunek, bo w takim razie papiery złożyło 10 osób :p.
Stary 2014-08-08, 17:47   #4344
Hejka221
Raczkowanie

Dasz link do tej strony i gdzie to sprawdzasz?
Ten WZ to zawsze taka organizacja z tego co czytam...
Stary 2014-08-08, 18:02   #4345
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj w aktualnościach. No ale to tylko informacja o tym, które kierunki mają drugi termin i ile zostało miejsc .
Stary 2014-08-08, 18:05   #4346
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Strona WZ i dalej w rekrutacji pisze na co są jeszcze miejsca

Tutaj takie małe wtrącenie, ale uwielbiam generalizowanie odnośnie całego wydziału gdzie jeden dziekanat działa pracuje jak chce, albo jeszcze lepiej całego uniwerku
Stary 2014-08-08, 18:49   #4347
Hejka221
Raczkowanie

Zawsze myslalam, ze na zarzadzanie jest tylu chetnych, ze nie ma szans na 2 rekrutacje
Szkoda, ze nie ma 2 rekrutacji na Finanse i inwestycje albo rachunkowosc, no ale dobrze, ze jest na ekonomie ekobiznes xDD
Stary 2014-08-08, 19:21   #4348
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Strona WZ i dalej w rekrutacji pisze na co są jeszcze miejsca

Tutaj takie małe wtrącenie, ale uwielbiam generalizowanie odnośnie całego wydziału gdzie jeden dziekanat działa pracuje jak chce, albo jeszcze lepiej całego uniwerku
Szczerze to odnośnie tych list pisałam do rekrutacji i pani Lizińczyk, która mi odpisała, stwierdziła, że są internetowe komunikaty na IRK i w profilu mam status przyjętej na studia. Już szczerze nie chciało mi się tłumaczyć, że chodzi mi o te listy na stronie z wynikami, więc odpuściłam. Właściwie nie muszą ich chyba ogłaszać, pewnie gdzieś taka lista wisi w budynku. Szkoda, bo fajnie móc prześledzić w necie listę osób, z którymi będę studiować. Ogólnie na żadnym kierunku na WZ nie ma list przyjętych, są tylko te zakwalifikowanych.

A co do pań pracujących na WZ - kiedy składałam dokumenty na prawdę pani była miła, uprzejma, widać, że odrobinę zmęczona, bo pomyliła jej się nazwa dokumentu, ale z uśmiechem się poprawiła. Ogólnie na prawdę na organizacje nie ma co narzekać - zwłaszcza, że niektórzy na prawdę nie czaili, że muszą zrobić ksero świadectwa, jeśli mają oryginał/odpis, ogólnie nie czaili co się do nich mówi.

Z resztą każdy może mieć gorszy dzień, ból głowy, przechodzić menopauzę i pluć jadem, nie tylko panie z WZ
Stary 2014-08-08, 19:36   #4349
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
A co do pań pracujących na WZ - kiedy składałam dokumenty na prawdę pani była miła, uprzejma, widać, że odrobinę zmęczona, bo pomyliła jej się nazwa dokumentu, ale z uśmiechem się poprawiła. Ogólnie na prawdę na organizacje nie ma co narzekać - zwłaszcza, że niektórzy na prawdę nie czaili, że muszą zrobić ksero świadectwa, jeśli mają oryginał/odpis, ogólnie nie czaili co się do nich mówi.

Z resztą każdy może mieć gorszy dzień, ból głowy, przechodzić menopauzę i pluć jadem, nie tylko panie z WZ
Ja na panie z mojego dziekanatu nie mogę powiedzieć złego słowa. Nigdy nie słyszałem, żeby ktoś się skarżył na nie. Nie wiem jak się ma sprawa w innych.

Czytałem przed chwilą jakieś żale jakieś laski jaki to UŁ nie jest - bieda, zło, panie w dziekanacie okropne, chamskie no i NA PEWNO jest tak na całej uczelni.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Szczerze to odnośnie tych list pisałam do rekrutacji i pani Lizińczyk, która mi odpisała, stwierdziła, że są internetowe komunikaty na IRK i w profilu mam status przyjętej na studia. Już szczerze nie chciało mi się tłumaczyć, że chodzi mi o te listy na stronie z wynikami, więc odpuściłam. Właściwie nie muszą ich chyba ogłaszać, pewnie gdzieś taka lista wisi w budynku. Szkoda, bo fajnie móc prześledzić w necie listę osób, z którymi będę studiować. Ogólnie na żadnym kierunku na WZ nie ma list przyjętych, są tylko te zakwalifikowanych.
Pewnie ktoś poszedł na urlop i zapomniał, albo miał ktoś inny wstawić ale nie "bo wróci to wstawi", chociaż ta lista za wiele i tak nie wniesie Prędzej na grupie na fb lub w październiku się dowiesz niż listy wstawią. Chociaż sam jestem ciekaw ile złożyło skoro tyle wzięli.
Stary 2014-08-08, 19:41   #4350
casus_belli
Zadomowienie

Listy to pikuś. U mnie paru osobom nie zaliczyli semestru, bo pani x poszła na urlop, a pani y zajęta była rekrutacją i nie uzupełniły protokołów. Trzeba było za wykladowcą chodzić i odkręcać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości