![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam pytanko, czy któraś z Was miała kołyskę? Chciałabym kupić, tylko nie wiem jak długo mała będzie mogła w niej spać i czy jest sens...
![]() |
![]() |
#722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() super! gratulacje!!! to kiedy termin?? Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko masz teraz już się nie denerwować, bo ![]() Kiedy następna wizyta? Masz jakieś skierowanie na badania? A jakie badania z krwi teraz robiłaś? My Sweet - my nie mieliśmy kołyski, ale wiem, że czasem ludzie kupują i uważam, że to fajny gadżet no i super ozdoba np. pokoiku dziecięcego. Tylko hmmm... w jakim celu w zasadzie chcesz kupić kołyskę? żeby np. bujać dziecko do uśpienia? ja bym nie polecała bujania ![]() Ja ogólnie to wolałabym wydać kaskę na coś naprawdę praktycznego, np. wg mnie niezastąpiony czujnik oddechu.... Ale oczywiście to tylko moje zdanie i jak masz np.dużo kaski to i taka kołyska fajny gadżecik ![]() No u nas niestety i stety ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie jest baaardzo rozpieszczony, przyzwyczajony jest, że albo go się nosi, albo go się wozi, albo robi samoloty, albo kładzie się na macie, bujaczku itp. - ciągle coś i nie za długo bo jest buuuu, wszelkie zmiany, wszelkie zabawki, zabawy muszą być ![]() A i tak jest taki kochany, że nie da się tego opisać ![]() Ogólnie już mu gotuje jedzonka - tzn dostaje 3-4 razy dziennie pierś, jedna porcja bebilonu i jedna porcja obiadku lub deserku owocowego. Dostaje ugotowane warzywa,-np. fasolkę, cukinię, dynię, pietruszkę, ziemniaka, czy jakieś inne, zblendowane z dodatkiem kaszki manny i oleju takiego dla dzieci. Lubię dla niego gotować, bo wiem, że warzywa mam w 100%eko od mamy więc super zdrowe, no i że wszystko bardzo mu smakuje co bym mu nie podała ![]() A i jeszcze jedna cecha Myszki Spryciurki - jest bardzo bardzo kontaktowy ![]() ![]() ![]() W ogóle dziewczyny będące w ciąży i jeszcze nigdy nie robiące wyprawki dziecięcej - jak coś to służę dobrą radą w razie potrzeby ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-08-02 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Pochwale się Wam moim kącikiem dla Mikołajka
![]() Nie ubieralam jeszcze przewijaka i prześcieradła bo mogłoby się zakurzyc zanim urodze. No i ramki jeszcze puste ![]()
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wklejam swoją listę wyprawkową, jakbyś mogła to zerknij czy w którąś stronę nie jest za dużo czy za mało ![]() A ile takich najmniejszych ciuszków - bodziaków, pajacyków w rozm. 56 potrzeba? White, piękny kącik ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
AAAAAA!!!! Diewczyny ale się rozpisałyście!!!
Witajcie My Sweet Little Precious i Talantea, bardzo miło was poznać! Dziewczyny mamusie, super, że wasze pociechy rosną i się rozwijąją jak trzeba. Nie mogę się doczekać mojej małej rozrabiary!!! My mamy urlop od piątku, ogarnęłam juz sporo dla małej, pranie w płatkach, przymierzam się do spakowania toreb itd...12 sierpnia mamy wizytę kontrolną, później wybieramy się do szpitala w którym chciałabym urodzić ustalić wszystkie szczegóły i obym się zakwalifikowała, zobaczymy. Malutka juz mi się nie kręci tylko kopie albo rozpycha brzuch ahh te kolanka i stópki. Czkawka budzi mnie nawet o 3 w nocy ale jak przejdzie to śpimy ładnie.Najgorsze jest to wizytowanie toalety 3 razy w nocy...ahhh dziewczyny kiedy kupować laktator?? Co myslicie o monitorze oddechu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tylko jeżeli mogę coś doradzić to zaleca się żeby łóżeczko stało tak, aby można było podejść z dwóch stron i różnie odkładać i podchodzić żeby dziecko nie patrzyło tylko na jedną stronę czy coś takiego Cytat:
![]() mało max po 3 sztuki tak dla spokoju ducha. Florek np. w ogóle nie założył tego rozmiaru, urodził się 61 cm długi. poza tym dla dziecka też lepiej luźniejsze ciuchy bo ma swobodę ruchów, no i łatwiej tobie przede wszystkim ubrać a nie takie na styk. i jakie dziecko czy duże czy małe się zapowiada ![]() Cytat:
najlepszym laktatorem pamiętaj jest dziecko monitor niee, jak zdrowe dziecko to szkoda kasy i później nerwów co do listy: podpunkt karmienie cały po co? nie chcesz karmić cyckiem? kąpiel i higiena - pokrowiec na przewijak spokojnie 2 ci starczą ja miałam 1. myjka raczej nie bo zbierają się bakterie chyba że będziesz prać, ale dziecko lepiej ręką a nie szorstką myjką myć Oliatum raczej jakiś zwykły np. baby dream, a dopiero jak będą problemy ze skórą to taki specyficzny kosmetyki i zdrowie - gaziki jałowe mam do tej pory nie otworzone, w ogóle nie potrzebne balsam dla dzieci - w ogole nie używałam, jak nic sie nie dzieje to po co? spacer - nosidełko - nie dla noworodka, tylko chusta jeżeli już inne - pieluchy tetrowe 20 za dużo 15 zdecydowanie starczy flanewe tez wystarczy 3. monitor nie niania jak masz duzy dom pojemnik na zużyte pieluchu ??? w sensie jakis specjalny czy zwykly kosz? dla mamy - silikonowe oslonki na piersi nie potrzene na początek herbatke polecam firmy herbapol z krakowa sypialnia = przybornik do łóżeczka tylko dla ozdoby falbana maskują do łózka a co to?? baldachim tylko jako ozdoba i zbieracz kurzu poduszka na poczatek nie kołdra raczej też nie ubrania - śliniak na poczatek nie szaliczek???? niedrapki badziew spadają lepsze skarpetki rodzisz zimą? bo nie wiem? rajstopy za dużo 3 stacza sukienki to raczej nie na zime body tez bym do 5 sztuk zredukowała. ![]()
![]() |
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
Sweet i inne przyszłe mamy. - odpowiadam co do monitoru oddechu. Zdecydowane, wielkie, pewne TAK. Na prawde wolałabym nie kupić wózka gondoli itp niż rezygnować z monitora oddechu. To naprawde świetna rzecz i jestem zdania że moniitor powinien znaleźć sie w kazdej wyprawce niemowlaka.
A więc u nas monitor oddechu/czujnik jest od samego początku, i w ciągu tych 6 miesięcy nie włączył sie ani razu - i teraz pewnie myslicie i po co w takim razie taki czujnik? A no właśnie po to, że własnie moje dziecko śpi a ja spokojnie piszę sobie na wizazu i wiem, ze na 99,9% wszystko jest w porządku. Idę spać i jestem SPOKOJNA. Nie myśle i lecę za każdym razem do dziecka jak sobie chrząchnie czy zakaszlnie. Cena czujnika to cena mojego spokoju, a dla mnie ta pewnosc i spokój są bardzo ważne. Mojemu dziecku ogolnie sie ulewa, i wiem ze czujnik tutaj nie jestem 100% gwarantem ze bedzie ok, ale gdy po jedzeniu mu sie odbije, nastepnie położe go na boku do łóżeczka, włącze czujnik to idę do pokoju obok spać w miarę spokojnie. Moze nie do wszystkich takie argumenty przemawiają, ale naprawde dla mnie taki czujnik to jest najwazaniejszy i podstawowy element wyprawki. Sweet co do Twojej listy to jest bardzo profesjonalna i fajna ![]() Ubranek z 56 jesli dziecko wagowo zapowiada sie spore to radze w ogole nie kupować. Lepiej juz 62. A laktator- wiele dziewczyn powie po co. U mnie natomiast po cc laktator pozwolil mi karmic. Zestaw butelek tez sie przydał. Najpierw nie mialam pokamu, ale laktatoreem pobudziłam. Potem okazalo sie tez ze dziecko nie potrafi ssać i tak przez 3 miesiace sciagałam pokarm....po tym czasie dziecko nauczyło sie ssac i kp do tej pory ![]() Śpiworek- u nas w ogole sie nie przydał. Na początku tylko rożek, potem z rożka zrobił sie kocyk do spania, a po 3 miesiącach kołdra( i tu wlasnie...moge sobie pozwolic na nią bo mam czujnik oddechu ![]() Niania elektroniczna- jesli mieszkasz w domu-super sprawa. W bloku niekonjiecznie, chyba ze masz naprawde spore mieszkanie. Gaziki jałowe-ja uzywam do czyszczenia jamy ustnej raz dziennie, jeden gazik z wodą na palec i wyczyszczone.. Polecam tez stojak do wanienki, bo jak dla mnie kąpanie dziecka na podłodze to koszmar.... Z aptecznych rzeczy dla dziecka kup czopki glicerynowe- nie zaszkodzi mieć. Dla mam karmiących lepszy skład ma cherrbatka bocianek niz hipp, no i jest też tańsza. Do paznokci polecam nożyczki canpol -rewelacyjne. Tetrówki - 20 szt.ok, a 15 to minimum. Ja jeszcze polecam bo na allegro są takie małe chusteczki flanelowe, kwadraciki, są po 1zł, sprawdzaja sie super..nieraz cała tetrowka by sie ufajjtała a tu tylko poszla co najwyzej mały kwadacik flanelki...zajmują mało miejsca w szafie. Witamina d)- kazdemu teraz chyba po szpitalu zalecają, a ty urodzisz w listopadzie to tym bardziej. Jesli jesz mało ryb to polecam wit.d z omega med z kwasami omega. Do mycia- rewelacyjne mydełko oillan. Na początku uzywalam serii ziaji- tez ok.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-08-04 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Patusia gratuluję!!!
Odpoczywaj, dbaj teraz o siebie, olej wszystko - najważniejsza jesteś Ty i Wasz 11-mm Okruszek!!! Moc buziaków wysyłam ![]() Wszystkie pozdrawiam, nie rozpisuję się, bo nie mam czasu. Napiszę tylko dot. tej strony - wg mnie kołyska nie jest potrzebna, są łóżeczka bujane ze zdejmowanymi płozami, poza tym bujanie można w wózku przeprowadzać, poza tym nie ma co przyzwyczajać - niech same zasypiają ![]() A te pieniądze wydac wg mnie lepiej na monitor oddechu - mam taki, do tej pory go włączam i śpię spokojnie - niezastąpiony - a Kacper nie był wcześniakiem. Spokojnie spałam w nocy, mam delikatną lampkę nocną, gdy Kacper źle się czuł, nie musiałam czuwać, bo monitor czuwał - nie bałam się, że przegapię ulewanie, po prostu polecam! Mam AngelCare niania+monitor, jedna płytka, cena ok. 400zł dwa lata temu. Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Mam teraz troszkę czasu, więc ustosunkuję się do wyprawki, bo poprzedni post wkleiłam po czasie (pisany był wczoraj, ale wizaż mi nie działał). Wanienka - bez termometru, można kupić luzem za kilka złotych, po krótkim czasie wyczujesz "na rękę", jaka ma byc woda. Koniecznie stojak pod wanienkę. Pokrowce na przwijak - wystarcza dwa, polecam podkłady higieniczne - kupowałam 90x60, składałam na pół, jak sie ubrudził przy [rzewijaniu, odcinałam i miałam resztę. Miałam zawsze z firmy SENI. Też używałam oilatum, bez myjki - myłam ręką, teraz lecimy ze wszystkimi frmami, nie ma kłopotu, byle było "natłuszczające" - i bez balsamu. Ale dla dzieci oilatum jest dobre - nie trzeba balsamu, chyba, że coś wyjdzie na skórze, no to wtedy pediatra doradzi. Laktator miałam od razu - Kacper nie umiał ssac i dzięki laktatorowi mogłam zwalczyć nawał w szzpitalu, a potem odciągałam 3 mce, ale karmiłam od początku mieszanie, więc butelki tez się przydały - mam avent, kilka najmniejszych, potem te duże. Nie widamomo, czy TT podejdzie dziecku, może najpierw kup pojedyncze butelki, bo będziesz z sukcesem karmić piersią? Nie miałam steruylizatora - kupiłam worki specjalne do mikrofali, ale moja mikro jest na nei za mała (mogę odsprzedać, jeden użyty ![]() MM - polecam bebilon. Nożyczek nie polecam - te dla niemowląt są tępe - przynajmniej moje takie były, mam nieuzywane. Uzywałam swoich, z ostrymi koncami, nigdy nic sie nie stało. Proponuje Alantan krem plus - bardzo delikanty i skuteczny na odparzenia. W syropie kup Ibum, a panadol w czopkach - te dwa leki mają inne składniki aktywne i daje się je zamiennie, gdy nie działa jeden (np. czopki z paracetamolem - panadol, a gdy nie działają, ibuprofen w płynie - ibum). Witam. d dawąłam z omega med z kwasami omega. Stosowałam proszek dzidziuś. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Ubranka - kupowałabym większośc w rozm. 62, chyba, że dziecko jest małe. Szybko wyrastają. Co do ilości się nie wypowiadam, bo jak nie ulewa, to może w jednym komplecie przychodzic cały dzien, a jak nei umiesz szybko zmienic pieluchy, to się chlopak obsika i nie tylko kilka razy w ciągu dnia, nie wiem, jak jest z dziewczynką. Baldachim i falbanka tylko zbierają kurz, wg mnie nie potrzebne. Śpiworek - dziecko mam z grudnia, a nie miałam - koce wystarczą na początek. NIANIA+MONITOR ODDECHU, nawilżacz powietrza, podgrzewacz mleka (jeśli nie bedzie kp). Lezaczek bujaczek - polecam - od 3 mca, uzywałam wczesniej, do tej pory tylko tak pije mm. Łancuszek chyba nie potrzebny - nie wiem, Kacper nie miał nigdy smoczka, ale na piersi dzieci często uzywają długo i wtedy się przyda - dla mnie to ryzykowne dla noworodka - ale nie znam się. Pojemnik na pieluchy, kosz na ubranka....hmmmm....im mniej rzeczy w pokoju tym lepiej - pieluchy i tak wyrzucisz od razu z odpadami niesegregowanymi, a brzydko pachną w pokoju, a brudne ubranka (przy niewielkiej ilości ubrań) i tak bedziesz prać codziennie. Ja wrzucałam od razu do pralki. Koszula do porodu koniecznie bawełniania - miałam jakąs za 10zł, do wyrzucenia po pobrudzeniu, nie pobrudziłam jej w trakcie porodu, ale myslałam, że się ugotuje w sztucznym tanim mateirale. Majtki - siateczkowe, w ktore wkładasz podkłady bella mama. Nigdy fizelinowe, nie przepuszczają powietrza. Osłonki kup - gdybym miała od razu, moze Kacper ssałby piers, a tak nauczył się dopiero w domu, a potem nie chciałam juz zmieniac rytmu dnia z mm i kp i szybko sie skonczylo. Mnie TZ kupował dwa rodzaje jak juz urodziłam - na szybko i w stresie. Do brodawek moze byc na poczatek bepanthen chyba - jak Ci pogryzie - dokupisz, po co wydawac kase, jesli nie wiadomo, czy wyjdzie kp? Poduszkę mam motherhood - duzego banana - cudowny do spania!
razem od 2003 poślubieni 12.08.2006 aniołek 18.11.2010 aniołek 14.02.2015 Edytowane przez Neipys Czas edycji: 2014-08-04 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kolei ziaja nie jest skałdowo "fajna" poczytajcie sobie np. http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html ogólnie firma ziaja i nivea dla dzieci nie. ja kupiłam 20 tetrówke i nawet chyba 10 nie używałam. co wy z nimi robicie? ![]() podusia żadna. laktator, ja tam nie jestem za kupowaniem na zapas takich sprzętów płatki dla dzieci np. z biedronki albo takie różowe suuuper są. zwykłe płatki są za małe. kubek też nie jest nie zbędny są dzieci co lubią wodę. a monitor dziewczyny ja wiem że niektóre sporo przeszły ale jak jest dziecko zdrowe, nie ulewa to naprawdę nie ma po co. Cytat:
MM hipp bez cukru, bez malto podkłady polecam z babydreama ![]() ile matek tyle opini a i tak pewnie będziesz mieć swoją ![]()
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Co do tego monitora to jeszcze dopiszę, że ponieważ Kacper jadł co 3 godziny (i tak je do tej pory), po przyjściu ze szpitala pełniliśmy przy nim dyżury - a drugie spało. Nie było źle, ale gdy kupiłam monitor, oboje spaliśmy w nocy, a Kacper gdy się budził na jedzenie, płakał, to nas budziło. Mogłam spokojnie zasnąć, słysząc usypiające pikanie czuwającego monitora.
To naprawdę dużo daje - spokój, który jest bardzo potrzebny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Dragusia - nie, Kacper urodził sie dokładnie w tp, koniec 40tc.
Po prostu bałam się, że się zadławi, udusi....no strach matki. Ja śpię bardzo mocno, macierzyństwo tego nie zmieniło, bałam się, że nie usłyszę. Teraz, gdy miał gorączkę, to w nocy sobie ustawiałam budziki co 2 godz., żeby sprawdzać, czy mu lepiej. Ja w nocy muszę spać i koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Temat wyprawki mam zamkniety, w koncu dzis 40 tydz +0 ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow! 40 tydzień hohoho. jak się przeterminujesz to tydzień po idziesz do szpitala leżeć i czekać ![]()
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
White no to rzeczywiście zaszalałaś
![]() Może się przydadzą - ja np. podawałam Kacprowi wit. D z omegamed, taką w kapsułkach, chroniłam ubranka tetrówkami - większość ma niespieralne plamy. Na wyjścia już się nie nadają. Podobnie kupka czy marchewka - jeśli nie zapierzesz od razu szarym mydłem, potem może zostać plama. I tetrówek ubywa. Dragusia ja bym może i zdała się na instynkt, ale boję się. Wolałam z takim małym maluszkiem, który może się np. przewrócić na brzuszek albo ulać nie eksperymentować i ten AngelCare ("aniołek" - tak wygląda) uratował mój sen i spokój. P.S. Byłam na corocznej kontroli u gina - wszystko ok. Wspomniałam o możliwych staraniach o drugie dziecko - polecił nowy lek INOFOLIC do codziennego stosowania zamiast kwasu foliowego, podobno ma dodatkowy składnik, który pobudza jajeczkowanie. Z badań TSH, poziom wit. D3, bo to też ma podobno wpływ. Podobno dieta bezglutenowa jest korzystna, z przypraw kurkuma. NIe wiem, czy sobie jaja ze mnie robil, bo był w dobrym nastroju (a zwykle jest poważny), ale może to prawda i komuś się przyda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Neipys - mam takie samo dokładnie zdanie na temat czujnika. Dragusia, myślę że to nie jest kwestia tego która z nas ile przeszła itp. - dla mnie czujnik to podstawowa rzecz. U mnie dziecko nie jest wcześniakiem (39tydzień) i ogólnie jest zdrowy jak ryba. No kurcze, ale nie oszukujmy się - są przypadki zadławień, przypadki sids, i inne paskudztwa - mimo, ze dziecko zdrowe... I taki czujnik daje właśnie ten spokój. I ten fantastyczny kształ czujnika - Aniołek, poprostu najlepszy wynalazek świata. Ja mogę spać spokojnie, bo wiem, że w razie czego czujnik obudzi, nie zrywam się za każdym razem gdy dziecko zakaszlnie itp. - a podejrzewam, że 99%matek nie mających czujnika po 2-3 kaszlnięciach/niespokojnych ruchach pędzi do łóżeczka..
Dragusia - nie rozumiem dlaczego napisałaś, że kubek z silikonowym rantem do główki jest zbędny? - że niby niektóre dzieci lubią wodę..mnie chodziło o taki http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...cia-glowy.html . Służy do spłukania główki z szamponu... Kubek przykłada się do główki, do czoła tym silikonowym rantem, on jest elastyczny i bezpiecznie spłukuje z główki szampon. I jestem pewna, że żadna kropla szamponu/wody nie wleci do oczek i przede wszystkim że nie uderzę go w czoło , główkę jak będzie się wiercił. Na początku spłukiwałam takim dzbankiem i raz już było, że się wiercił i uderzył o dzbanek. Ten kubek też jest skonstruowany, takiej wielkości itp.że elegancko spłukuje całą główkę za jednym razem, łącznie dokładnie z bokami itp. I nie wiem co ma znaczyć, że dzieci niektóre lubią wodę? że niby lubią jak woda leci do oczek, albo szampon? Nie sądzę ![]() A tetrówki , tak jak Neipys pisze - chronią ubranka. Wolę mieć tetrówkę w plamach po jedzeniu, niż jakiś fajny bodziak. Ilość tych też zależy od tego czy dziecko ulewa. Jak nie ulewa, to faktycznie może i 10 wystarczy, ale u nas jak ulewa prawie za każdym razem po posiłku to tetrówek tyle idzie, że przy 17 to trzeba co drugi/trzeci dzień prać.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-08-05 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ohohoh pobudza to ja bym się bała bliźniaków ![]() a po ile ta D3 wiesz? bo ja chciałam Florkowi to 180zł ![]() Cytat:
![]() eh dziewczyny nie wkurzajcie się jak dla mnie możecie mieć nawet po 100 tetrówek, ale przecież wiadomo, że nie jest ich aż tyle potrzebne. a prać i tak trzeba często, ubranka, tetrówki, swoje rzeczy, tżta. trudno, żeby mieć wszystkiego po kilkanaście sztuk żeby tylko raz w tygodniu prać. ja też się śmiałam ze szwagierki jak mi mówiła że wszystkiego za dużo kupuje, ale miała racje tyle tego nie jest potrzebne.
![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Hej, ja się nie wkurzam
![]() Każda z nas pisze z własnej perspektywy, tak jak tysiące autorek dobrych rad, których szukałyśmy w necie przy wyprawce. Wszystko zależy od dziecka, rodziców - ich charakterów (ja np. lubię mieć wszystko w zapasie, choć jedną sztukę - to się przenosi też do kuchni, chemii gosp., leków - idę i wyciągam z szafki, jak mi zabraknie), zasobności portfela, wielkości mieszkania i miejsca na fatałaszki...sposobu karmienia dziecka, rodzaju pracy ojca, pomocy ze strony rodziny.... A na końcu i tak okaże się, że coś sie sprawdziło, a coś nie. Dragusia nie wiem, ile to badanie kosztuje, on tylko zasugerował, że o tym też się mówi - swoją drogą co może doradzić kobiecie, która 14 cykli starała się o dziecko, ma za sobą masę badań, HSG, Clo, badanie nasienia TZ... Na razie zamówiłam folik 90 tabl. za 12 zł. A potem się zobaczy. Blizniaki nie są złe.... ![]()
razem od 2003 poślubieni 12.08.2006 aniołek 18.11.2010 aniołek 14.02.2015 Edytowane przez Neipys Czas edycji: 2014-08-05 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny, każda z rad jest bardzo cenna, a ja wam powiem jeszcze większy szał bo mam 12 tetrówek, a muszę zamówić jeszcze 10 bo mają takie fajne kolory hihi i z babą w ciąży nie podyskutujecie, że nie potrzebne aż tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Hej hej, dużo tu naskrobałyście odnośnie wyprawki, i bardzo dobrze, ustosunkuję się do tego co pisałyście w skrócie,
katarzyniak, ja też na monitor jestem już zdecydowana. Po pierwsze dla spokoju, po drugie bo taka moja fanaberia, parę dobrych lat temu oglądałam program gdzie o tym mówili i obiecałam sobie, że jak będę miała dziecko to kupię ![]() ![]() Kubek do spłukiwania główki dopisany, termos też, pierwsze słyszę o nim, dzięki ![]() ![]() Z laktatorem chyba wstrzymam się do porodu, zobaczę jaki będę miała milkbar ![]() Śpiworek też już kupiłam bo taki ładny był ![]() Nianię kupię razem z monitorem oddechu, żeby nie wstawać co chwilę i nie patrzeć co u dziecka, bo ja panikara jestem. Stojak do wanienki na 100%. A polecicie jakieś konkretne wanienki? Czopki glicerynowe dopisuję. Tetrówek kupię 20 a flaneli 10. Chyba starczy nie? ![]() Neipys, ja wiem, że kołyska nie jest niezbędna, ale to moja kolejna fanaberia. Chcę i już, o co muszę trochę wojować z moim chłopem. Nie chodzi o bujanie tylko o to żeby u nas w sypialni zajmowała mało miejsca a pokoik małej był cały czas urządzony od A do Z i w dzień będę ją przyzwyczajać do spania tam. Wanienka czy będzie miała termometr czy nie to w sumie mi obojętnie, o podkładach na przewijak teżjuż słyszałam i wykorzystam ![]() ![]() Ok, zamiast Panadolu syrop Ibum, zanotowane ![]() Z baldachimu zrezygnowałam, bo za dużo szczęścia na raz w pokoiku będzie ![]() ![]() Lezaczek bujaczek liczę że dostanę od kogoś z rodziny w prezencie ![]() Pojemnik na pieluchy chcę taki specjalny, co je od razy skręca i wychodzi z tego taka pieluchowa kiełbasa ![]() ![]() White Cafe ale fajnie że już jesteś tak blisko, zdawaj relacje na bieżąco, chyba zerknę do sierpniówek z ciekawości ![]()
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
A ja mam fanaberie co do ibuprofenu i nie dałabym go dziecku. Kiedyś ten lek stosowany był ponoć jak morfina, już w ostatecznej agonii by uśmierzyć ból. Ibuprofen nie jest zalecany ani dla kobiet starających się o dziecko ani w ciąży, tymbardziej nie dałabym go dziecku jakkolwiek dla dziecka byłby przystosowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie nic ciekawego. Namiętnie kloce się z tz, on napewno mysli ze oszalalam, a ja po prostu jestem w 40 tyg ciąży ale czy facet jest w stanie to zrozumieć? Tłumacze i tlumacze, on potakuje a przy najbliższej okazji znow zachowuje się tak samo. Wiem ze jestem nieznosna i nie miła, ale na te ostatnie dni przed porodem oczekuje po prostu wsparcia i dodania otuchy. Niczego wiecej, ale on chyba nie wie co to znaczy. Przecież według niego nie ma sie czym stresowac. Co za masakra. Wczoraj byłam u gina, nic ciekawego się nie dzieje. Szyjka się przygotowuje do porodu, ale rozwarcia jeszcze nie ma. We wtorek, to będzie dzien terminu mam przyjsc do szpitala, przebadaja mnie i zobaczymy co będzie dalej.
![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Stary dobry paracetamol, bezpieczny dla dzieci no i kobiet w ciąży i karmiących
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- A z tżtem mam to samo, mam wydaje mi się czasem, że on nie rozumie pewnych rzeczy. Staram się wogóle nie odzywać czasem i unikać kłótni, jakoś mi się nie chce. I tak wszyscy twierdzą, że w ciąży zrobiłam się łagodna jak baranek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
No ooo, szczerze mówiąc mecze się strasznie. Jakby to mialo potrwac jeszcze ponad 2 tyg to moge zwariować. A jak samo się nie zacznie nic dziać to oni nie będą się spieszyli z wywolywaniem
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Patusia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.