![]() |
#691 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II
Cytat:
![]() Staraj się też o tym nie myśleć, może teraz trochę się boisz, ze zaboli i to po prostu nerwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Proszę poradę.
Otóż , znam się z moim mężem ponad 5 lat, z tego od czerwca jesteśmy małżeństwem, czyli niecałe 1.5 miesiąca.Przed ślubem nie chciałam współżyć, choć wiedziałam że on bardzo chciał. Ale ja chciałam dotrzymać dziewictwo do ślubu.No może tam były małe pieszczoty,ale na tym sie kończyło. Teraz jest 1.5 od ślubu, swoje perwsze razy mieliśmy może ze 3, ja się bardzo starałam żeby było wszystko ok. I wiem ze był zadowolony.A on nie myślał o mnie tylko o swoich przyjemnościach i jeszcze chciał wejść we mnie ale i tak nie dało rady .Wiadomo.Bo praktycznie mną się nie zają. Miałam okres (on o tym nie wiedzial) , wiadomo kobiecie sie w tedy nie chce, ale myślałam że może on coś zacznie zachęcać, mijają dni i nic. Nie wiem co się dzieje. Mówi że teraz zmienił prace i stres. W czoraj nawet próbowałam, a odzewu zero. Że nie wyspany, już myśli że jutro musi iść do pracy ,jak sobie poradzi. Co mam zrobić żeby jemu się chciało, żeby pomyslał coś o mnie.Wogóle zaskoczyła mnie ta sytuacja po ślubie, myślałam że będzie całkiem inaczej.Że będziemy często się do siebie zbliżać a tu nic. Może to jego wszystko przerosło?? Jak mam do niego przemówić?Nie chce żeby to było na siłe z jego strony. Poczekam jeszcze ten miesiąc aż w pracy mu się unormuje. A może wogóle nie wychodzić z inicjatywą, tylko czekać aż jemu w końcu nadejdzie ochota.???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#695 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Ja chciałam czekać do ślubu ale to wszystko było silniejsze i nie sposób było się powstrzymywać.
Nie umieliśmy tego tak kontrolować,musiałby mnie prawie w ogóle nie pociągać lub musiałabym być oziębła bym wytrzymała. Piszesz,że On chciał? Decyzja o czekaniu była wspólna czy to Ty sama ją podjęłaś? Było Ci ciężko? Jak On do tego podchodził? Pieszczoty były kończone czy za każdym razem powstrzymywane? Jeśli tak to przez kogo? Pożądanie wcale nie zależy od tego jak ktoś wygląda,czy jest zadbany itd Myślę,że seks nie był taki jak On sobie wymarzył i dlatego się zniechęcił,musicie pogadać a nie czekać na cud. Początki zwykle nie są łatwe ![]() ![]() Teraz do roboty i z czasem będzie coraz lepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
ja również proszę o radę. Mój problem polega na tym że chłopak coś wspominał mi o współżyciu. jesteśmy ze sobą dość krótko nawet nie było takich większych pieszczot tylko całowanie. On był wcześniej długo w związku i trochę się boję że on chce mnie tylko wykorzystać . Z jednej strony chciałabym spróbować . Często o tym i o nim myślę i o tym jakby nam było w łóżku. On mnie bardzo pociąga ale nie wiem czy to nie za szybko bo jednak jakieś tam obawy mam .
Edytowane przez Strokrotkaaa Czas edycji: 2014-07-19 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Skoro masz obawy to chyba nie jesteś gotowa na seks z Nim.
To,że piszesz o wykorzystaniu również świadczy o tym. Nawet jeśli On już wcześniej współżył to nie musisz zaraz robić tego samego co poprzednia partnerka,jeśli kocha to spokojnie poczeka ![]() Nie czuj się winna jeśli odmówisz narazie,myślenie to jedno ale gotowość to coś zupełnie innego. Ja trzy lata temu nie byłam gotowa na pieszczenie dłonią byłego,szantażował mnie tym,że się zabije i zrobiłam to;niby nic wielkiego ale uraz do dziś pozostał,czuję się w pewien sposób wykorzystana także jeśli nie wiesz czy tego naprawdę chcesz to uważaj na takie sytuacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Nieznane zawsze jest fascynujące
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rób nic pod presją, szczególnie, jeżeli jest to Twój pierwszy raz. Jeżeli nie wyjdzie i rzeczywiście okaże się, ze chciał Cię tylko wykorzystać, będziesz miała uraz do końca życia. Zawsze z tyłu głowy będziesz miała myśl, że facet, z którym zdecydujesz się pójść do łóżka wykorzysta Cię i zostawi. Przynajmniej ja tak uważam. Tak jak napisałam w poprzednim poście - czekaj na kogoś, kto będzie czekał na Ciebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
No coś w tym jest. czasami nachodzą mnie różne myśli co do tego .
Cytat:
No właśnie mi też się tak wydaje że powinniśmy odkrywać swoje zachowania i reakcje na pieszczoty stopniowo a nie od razu seks tak jak on mi to proponował. trzeba przezwyciężyć początkowy wstyd . I obawy czy moje ciało by mu się spodobało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem już po
![]() Nie wiem od czego zacząć, ale chciałam się podzielić jak to było u mnie a na koniec zadać jeszcze kilka pytań ![]() Po pierwsze- zabezpieczenie było podwójne (pigułki plus prezerwatywa). Po drugie- myślę jednak, że straciłam błonę wcześniej przy pettingu. Oczywiście jak to bywa wszystko wyszło spontanicznie ![]() Co do bólu, był, ale minimalny, pomieszany z przyjemnością, ciężko to opisać nawet, ale nie odczuwałam go zawsze, tylko w jakiś konkretnych pozycjach lub jak partner mi się ostro zagalopował ![]() Ogólnie myślę że bolało mnie z tego powodu, że moje ciało po prostu nie jest przyzwyczajone do takich aktywności niż z racji przebicia błony. Krwi nie było w ogóle. Nie wiem jak to bywa u innych dziewczyn przy pierwszym razie, ale ja kochałam się z chłopakiem przez kilka godzin(3-4h?), ciągle chciałam więcej, finalnie skończyło się na 4 orgazmach u partnera, ja niestety nie doszłam ani razu, ale szczerze mówiąc nawet na to nie liczyłam ![]() Mam wrażenie, że mój pierwszy raz był intensywny, może aż za bardzo bo mija druga doba a ja jestem cały czas obolała ![]() Jednakże nawet nie tylko o taki ból chodzi, mam czasami takie dziwne wrażenie/odczucie w podbrzuszu, ze dwa razy miałam wrażenie że mnie mdli, nie wiem za bardzo czy to normalne. Wydaje mi się, że jeszcze po tym wszystkim nie odpoczęłam... Ale przeżycie same w sobie cudowne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Przyczajenie
|
Moj pierwszy raz odbyl sie po 1,5 roku zwiazku, zaraz po tym jak zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne, nie uzylam prezerwatywy, wg mnie prezerwatywa psuje wszystko. Bylo pieknie, cudownie, najlepiej, nie bolalo, cudownie sie to teraz wspomina. Wazne jest aby dobrze czuc sie w swoim towarzystwie i nie miec zadnych watpliwosci. No i oczywiscie gra wstepna potem pojdzie ze tak powiem gladko
![]() ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez dominisiaaa Czas edycji: 2014-09-26 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
Pierwszy raz w wieku 23 lat
Witam .Otóż mam dość wstydliwy problem .Pomimo 23 lat wciąż jestem prawiczkiem .Owszem zdarzało mi się całować itp..Jednak zawsze mnie blokowała moja wrodzona nieśmiałość i przeciętna uroda .Jedna parę miesięcy temu poznałem bardzo miłą i piękną dziewczynę i chciałbym z nią przeżyć swój pierwszy raz.Jednak boję się tego że się pójdzie nie tak .że mnie wyśmieje lub inne.Nie wiem jak poradzić sobie z tym stresem .Może jest tu ktoś o podobnym problemie lub przeżyciach .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy raz w wieku 23 lat
Nie tragizuj. Ja zaczynałam w wieku 21 lat, więc nie jesteś jakimś wyjątkiem.
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest mądra to zrozumie. Każdy kiedyś zaczynał i był niedoświadczony ![]() Ja tam nawet bym chciała takiego, co go można wszystkiego uczyć ![]()
![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Jak wyśmieje to nie warta uwagi. Nie rób ze swojego dziewictwa jakiegoś brzemienia tylko normalnie podejdź do sprawy. Myślę, że jak dziewczyna ma doświadczenie to Cię poprowadzi oraz pokaże co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze, nie panikuj. Mój chłopak też był prawiczkiem jak go poznałam a był tylko kilka lat młodszy od ciebie. Myślę że powinna docenić to że właśnie z nią chcesz przeżyć pierwszy raz, dla mnie to było bardzo miłe.
Musisz tylko z nią porozmawiać o tym wcześniej, żeby nie była zaskoczona jeśli już dojdzie do seksu. Pierwszy raz może być trochę nieporadny, nie przejmuj się, każdy to przechodził. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Arielski Czas edycji: 2014-10-25 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
To nie problem. Mój znajomy był prawiczkiem do 28 roku życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Mnie by odrzucał facet zachowujący się jakby pół miasta przeleciał :P nie musisz kłamać.
Zwyczajnie można nic nie mówić :P Jeśli się boisz to może zaczekaj aż będziesz pewny tego. My z T. pierwszy raz uprawialiśmy seks po ponad 1,5 roku,poznaliśmy swoje ciała stopniowo dzięki czemu pierwszy seks był cudowny,nie było stresu czy strachu. Wierzę w to co mówi,jednak gdybym nie znała Go dobrze pomyślałabym,że miał już to za sobą,od początku idealnie się kontrolował. Nie nastawiaj się,że pierwszy stosunek jest zawsze kiepski i krótki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie. Nie chciałabym takiego coby się uwalił na plecach i czekał aż odwalę całą robotę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.