Miłośniczki Zary - część XLIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 21:29   #2371
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Dot.: Miłośniczki Zary - część XLIII

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;47613333]Jak ja chodziłam do szkoły/szkół to my jako uczniowie czuliśmy respekt i szacunek wobec nauczycieli, czasami baliśmy się ich... a teraz ? to nauczyciele uczniów się boją, co za popie..ne czasy nastały
Dla mnie bezstresowe wychowanie= brak wychowania
Rodzice tak naprawdę nie wiedzą jak dzieci w dzisiejszych czasach wychowywać, uważam, że większość z nich nie powinna mieć w ogóle dzieci bo nie mają dla nich czasu w pogoni za pieniędzmi i byciem/posiadaniem/karierą potem dzieci widzimy jakie są a rodzice potem zastanawiają się jakie i gdzie popełnili błędy wychowawcze. Temat rzeka....[/QUOTE]

Ano. Niestety. Czasy, w których ojciec kąpiący małą dziewczynkę ( swoją córkę ) jest nazywany pedofilem.
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:30   #2372
saandy
Wtajemniczenie

http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...5p2151067.html

Dziewczyny ma któraś te buty? Nie mam możliwości przymierzyć i jestem ciekawa jak wypada rozmiarówka. I czy da się w nich w ogóle chodzić
Stary 2014-08-07, 21:30   #2373
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez assicka Pokaż wiadomość
Jej, teraz oglądałam jakieś wiadomości i podali, że pies pogryzł 3-letniego chłopca Chłopiec przeszedł 5-godzinną operację Straszne
Przykre.
Często wtedy się zastanawiam - w takim przypadku - gdzie leży wina? po stronie człowieka/właściciela? i czy czasami dziecko nie robiło mu krzywdy?
Sama często widzę jak dzieci zaczepiają i okładają psa lub kota patykami czy kamieniami dla rozrywki
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:31   #2374
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
a dziękuję
Podasz linka/refa tej ? http://instagram.com/p/rKQfBrlQll/?modal=true
+masz jeszcze tą mangową xs do oddania ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:32   #2375
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ale cię wzięło na Mangową
Stary 2014-08-07, 21:34   #2376
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzzzia91 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny zanim przeczytałam Wasze posty odnośnie dzieci to myślałam, że tylko ja mam takie odczucia odnośnie "bezstresowego wychowania", ale teraz uważam, że kiedyś dzieci były inne, lepiej wychowane i po prostu GRZECZNE! jestem młoda bo nie mam nawet 25 lat, ale jak patrzę na niektóre dzieci to wręcz odechciewa mi się mieć swoich :/ boję się, że nie dam rady wytępić zachowań, które nauczy się od innych dzieci w szkole, które są bezstresowo wychowane. Przykro mi jest patrzeć na rodziców, którym dzieci wchodzą na głowę, ale sami na to zapracowali. Jeżeli będę kiedyś miała dzieci to chyba oddam je na wychowanie mojej mamie, bo odwaliła kawał dobrej roboty wychowując mnie i brata

Ja jestem w Twoim wieku i też jak patrzę na dzieci/młodzież to mi się odechciewa własnych dzieci. Ale nie uważacie że kiedyś było łatwiej wychować dzieci? Kiedyś nie było takiej presji na rodzicach. Na moim przykładzie, mama mi zawsze mówi, że byłam bardzo bezproblemowym dzieckiem i jak mi powiedziała, że tego nie mogę to nie mogłam. Kilka razy w życiu dostałam klapsa, ale temu jestem przeciwna obecnie! Ale moi rodzice kończyli pracę o 15 i godzinę później już byli w domu. Także mieli dla mnie czas, przypilnowali żebym odrobiła lekcje. Dziś przeciętny czas pracy w korporacjach to 9-17 plus nadgodziny także nie dziwię się, że rodzice nie mają czasu dla dziecka, a w weekendy nie da się wychować dziecka. Do tego wiele osób ocenia to czy rodzice są dobrzy przez pryzmat ich sytuacji materialnej, czy dziecko chodzi na zajęcia dodatkowe, wyjeżdża na wakacje plus ma te wszystkie gadżety. Jak się cofnę w czasie do lat 90-tych to jasne, że pamiętam i dzieciaki puszczane samopas na podwórko i robiące co chcą, ale niestety one były z rodzin z problemami. Dziś dzieci z tzw. "dobrych domów" też potrafią zrobić piekiełko, w domu wzór a w szkole i na podwórku diabeł. Uważam, że żyjemy w takim świecie gdzie zatracamy wartości a liczy się przede wszystkim pieniądz. Zresztą same pisałyście ile kosztuje wyprawka dla dziecka także jeśli ktoś ma niepewną sytuację w pracy i niską pensję to bierze jeszcze dodatkową pracę żeby dziecku zapewnić najpotrzebniejsze rzeczy. I nie zgodzę się z dziewczynami, które wcześniej pisały, ze to rodzice są od wychowywania a nie szkoła. Ta instytucja również jest od tego, na pewno w mniejszym stopniu ma możliwość kształtowania dziecka, ale jednak tam dzieci spędzają większość czasu.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:34   #2377
assicka
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;47613421]Przykre.
Często wtedy się zastanawiam - w takim przypadku - gdzie leży wina? po stronie człowieka/właściciela? i czy czasami dziecko nie robiło mu krzywdy?
Sama często widzę jak dzieci zaczepiają i okładają psa lub kota patykami czy kamieniami dla rozrywki [/QUOTE]

Akurat to dziecko bawiło się podobno spokojnie - pies zaatakował Był trzymany w kojcu i podobno matka go wypuściła (nie mam pojęcia dlaczego ).
Nie tylko wśród ludzi są agresywne osobniki niestety
Stary 2014-08-07, 21:35   #2378
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Sprytne Ludzie po prostu uważają, że bezstresowe wychowanie to puszczenie samopas i udawanie, że jak dziecko na kogoś pluje, to deszcz pada
To też niestety I mam wrażenie, ze rodzic też ma coraz mniej praw.
Stary 2014-08-07, 21:36   #2379
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez saandy Pokaż wiadomość

Dziewczyny ma któraś te buty? Nie mam możliwości przymierzyć i jestem ciekawa jak wypada rozmiarówka. I czy da się w nich w ogóle chodzić
Przymierzałam Jak dla mnie niewygodne, szczupłe i zbyt długie szpice mają Miałabym problem w nich chodzić
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:36   #2380
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez aroniasty Pokaż wiadomość
Wiecie może w jakim kraju wchodzą najwcześniej rzeczy?

Mari jak wkońcu z ta bluzką? Bo jutro idę oddać

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Mój drugi MH http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/t-...edProduct=true

Sorki, biorę of corz.

Właśnie wróciłam z Zarowni, TŻ mnie musiał zgarniać spod mostu, dosłownie, bo jak wracałam to się rozpadało i utknęłam w połowie drogi

Przywlokłam za to biżu z Reserved i piękne balerinki ze Stradiego

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:37   #2381
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Niestety link już nie działa:
http://www.zara.com/pl/pl/kolekcja-s...3p1985431.html

A co do topu- mam miętowy XS nowy, z metkami ale ja go nie kupiłam na wyprzedaży a na 2 dni przed chyba na -40 % - i nie mam paragonu
Stary 2014-08-07, 21:39   #2382
Konto usunięte

Cytat:
Akurat to dziecko bawiło się podobno spokojnie - pies zaatakował Był trzymany w kojcu i podobno matka go wypuściła (nie mam pojęcia dlaczego ).
Czyli zawinił człowiek-właściciel Przykre
Stary 2014-08-07, 21:39   #2383
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Ja jestem w Twoim wieku i też jak patrzę na dzieci/młodzież to mi się odechciewa własnych dzieci. Ale nie uważacie że kiedyś było łatwiej wychować dzieci? Kiedyś nie było takiej presji na rodzicach. Na moim przykładzie, mama mi zawsze mówi, że byłam bardzo bezproblemowym dzieckiem i jak mi powiedziała, że tego nie mogę to nie mogłam. Kilka razy w życiu dostałam klapsa, ale temu jestem przeciwna obecnie! Ale moi rodzice kończyli pracę o 15 i godzinę później już byli w domu. Także mieli dla mnie czas, przypilnowali żebym odrobiła lekcje. Dziś przeciętny czas pracy w korporacjach to 9-17 plus nadgodziny także nie dziwię się, że rodzice nie mają czasu dla dziecka, a w weekendy nie da się wychować dziecka. Do tego wiele osób ocenia to czy rodzice są dobrzy przez pryzmat ich sytuacji materialnej, czy dziecko chodzi na zajęcia dodatkowe, wyjeżdża na wakacje plus ma te wszystkie gadżety. Jak się cofnę w czasie do lat 90-tych to jasne, że pamiętam i dzieciaki puszczane samopas na podwórko i robiące co chcą, ale niestety one były z rodzin z problemami. Dziś dzieci z tzw. "dobrych domów" też potrafią zrobić piekiełko, w domu wzór a w szkole i na podwórku diabeł. Uważam, że żyjemy w takim świecie gdzie zatracamy wartości a liczy się przede wszystkim pieniądz. Zresztą same pisałyście ile kosztuje wyprawka dla dziecka także jeśli ktoś ma niepewną sytuację w pracy i niską pensję to bierze jeszcze dodatkową pracę żeby dziecku zapewnić najpotrzebniejsze rzeczy. I nie zgodzę się z dziewczynami, które wcześniej pisały, ze to rodzice są od wychowywania a nie szkoła. Ta instytucja również jest od tego, na pewno w mniejszym stopniu ma możliwość kształtowania dziecka, ale jednak tam dzieci spędzają większość czasu.
Z całym szacunkiem, ale od wychowywania w głównym stopniu są rodzice - stety czy niestety. Wybacz, ale jak ojciec przyprowadza do przedszkola 3-latka, całkowicie rozpieszczonego, niesłuchającego nikogo - mamy, taty, czy dziadków, wrzeszczącego a tata z pretensjami do nauczycielek mówi, że mają wychować jego dziecko, to o czym to świadczy? To od czego są rodzice? Przedszkole/szkoła mają wspomóc wychowanie dziecka, a nie zrobić to od podstaw.
Rodzice mają jedno, dwójkę czasem więcej dzieci. I nie mogą sobie poradzić? To jak nauczycielka z pomocą drugiej Pani ma wychować 25 takich dzieci?

Edytowane przez assicka
Czas edycji: 2014-08-07 o 21:41
assicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:40   #2384
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez saandy Pokaż wiadomość

Zamówiłam 2 rozmiary- wydaje mi się, że wychodzą tak o pół rozmiara mniejsze. Popieram zdanie innych-nie należą do najwygodniejszych i trochę mają długie szpice ale mnie się nawet podobały. Tak czy inaczej- 330 zł nie są warte- może za pół ceny je kupię na wyprz..
Stary 2014-08-07, 21:42   #2385
aroniasty
Wtajemniczenie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;47613421]Przykre.
Sama często widzę jak dzieci zaczepiają i okładają psa lub kota patykami czy kamieniami dla rozrywki [/QUOTE]

Nigdy nie wiadomo, jednak dzieci nie są uczone "obslugi" z psami. Wiem po sobie, raz stojąc pod sklepem z moim , nagle nie wiadomo skąd wyszła dziewczynka 4-5 lat w okolicy żadnego opiekuna i stanęła obok mnie , nagle łąpiąc mojego psa za ogon Miała szczęście bo mój jest mega łagodny i nawet tak odruchowo nigdy nie łapie zębami, tylko skołowany odszedł i schował się za mnie. Ale gdyby to był inny pies? To byłby normalny odruch, a pewnie i tak wina byłaby po stronie psa, bo agresywny..
aroniasty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:44   #2386
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie wiadomo, jednak dzieci nie są uczone "obslugi" z psami. Wiem po sobie, raz stojąc pod sklepem z moim , nagle nie wiadomo skąd wyszła dziewczynka 4-5 lat w okolicy żadnego opiekuna i stanęła obok mnie , nagle łąpiąc mojego psa za ogon Miała szczęście bo mój jest mega łagodny i nawet tak odruchowo nigdy nie łapie zębami, tylko skołowany odszedł i schował się za mnie. Ale gdyby to był inny pies? To byłby normalny odruch, a pewnie i tak wina byłaby po stronie psa, bo agresywny..
Ja nie bronię dzieci, bo wiem, że są różne, ale wśród psów też są niestety agresywne osobniki - tak jak wśród ludzi. Nie wiem, czy złapanie psa za ogon może sprawić, że pies rzuci się na dziecko i bestialsko pogryzie do tego stopnia, że nie będzie czego zszywać?
Stary 2014-08-07, 21:45   #2387
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Z całym szacunkiem, ale od wychowywania w głównym stopniu są rodzice - stety czy niestety. Wybacz, ale jak ojciec przyprowadza do przedszkola 3-latka, całkowicie rozpieszczonego, niesłuchającego nikogo - mamy, taty, czy dziadków, wrzeszczącego a tata z pretensjami do nauczycielek mówi, że mają wychować jego dziecko, to o czym to świadczy? To od czego są rodzice? Przedszkole/szkoła mają wspomóc wychowanie dziecka, a nie zrobić to od podstaw.
Rodzice mają jedno, dwójkę czasem więcej dzieci. I nie mogą sobie poradzić? To jak nauczycielka z pomocą drugiej Pani ma wychować 25 takich dzieci?
Absolutnie sie z toba zgadzM.....to rodzic a nie szkola jest od wychowywania
...szkola to instytucja WSPIERAJACA ow proces!!!!
Stary 2014-08-07, 21:47   #2388
aroniasty
Wtajemniczenie

Cytat:
Agresywny pies to tylko wynik niewłaściwego wychowania go przez ludzi. Niestety nie wszyscy powinni je posiadać... nie wierzę że pies dobrze prowadzony od szczeniaka zrobi komuś krzywdę Widziałam ten artykuł i pies był w kojcu większość czasu, pewnie nie był oswajany z dzieckiem ( a to największy błąd, izolowanie psa) i uznał dziecko za wroga. Niektórzy myślą że posiadanie psa to tylko 3 spacery plus jedzenie a niestety tak nie jest
Stary 2014-08-07, 21:50   #2389
a34
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym co z tego, jak pani w przedszkolu będzie próbowała nauczyć, że nie wolno np. wyzywać innych a w domu nikt dziecku na to nie zwraca uwagi? W życiu tej pani nie posłucha.
Stary 2014-08-07, 21:52   #2390
madzzzia91
Rozeznanie

ja nie mam nic przeciwko klapsom. Jak dostałam od mamy (jakoś tak u mnie było, że tylko od mamy dostawaliśmu klapsy) raz czy drugi to zapamiętałam do końca życia. Wtedy wydawało mi się to straszne, ale z perspektywy czasu widzę, że to była dobra metoda. Niestety w dzisiejszych czasach trudno będzie takie coś stosować, bo spotkałam się z sytuacją, gdzie rodzic był wzywany do szkoły, bo dał klapsa dziecku i Pani psycholog stwierdziła, że w domu panuje przemoc i ogólnie patologia (rodzina zamożna i NORMALNA) :/ nie wiem czy zauważyłyście, ale ja mam takie odczucia, że dzisiejsze dzieci są chyba głuche, bo każde straaasznie krzyczy, nawet podczas normalnej rozmowy z rodzicem. Ja zawsze z mamą w miejscach publicznych po cichu rozmawiałam, a teraz to istny cyrk :/
madzzzia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:52   #2391
user_k
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się z Tobą zgadzam, dlatego nie napisałam, ze szkoła ma wychowywać, ale wspomagać ten proces. Tak jak zaznaczyłam jeszcze w poprzednim poście jeśli jeden uczeń sprawia kłopot to nie da się go zmienić bo wtedy pozostała część klasy nie może realizować programu nauczania. Zaznaczyłam, że dziecko większość czasu spędza w szkole, także za jego złe wychowanie nie można w 100% obarczyć rodziców, ani oni nie mogą o to winić szkoły. Niestety nie znaleziono jeszcze złotego środka na to. Ja sama pamiętam z przedszkola czy szkoły podstawowej, ze co nauczycielka to inne wychowanie przez co dochodzi u dziecka do dysonansu poznawczego. Ale tego problemu jescze pewnie długo się nie rozwiąże.
Stary 2014-08-07, 21:52   #2392
aroniasty
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie bronię dzieci, bo wiem, że są różne, ale wśród psów też są niestety agresywne osobniki - tak jak wśród ludzi. Nie wiem, czy złapanie psa za ogon może sprawić, że pies rzuci się na dziecko i bestialsko pogryzie do tego stopnia, że nie będzie czego zszywać?
Rzucić nie, ale odruchem złapać za rączkę zębami tak ( ogon np to najbardziej czułe miejsce u psa) i jeśli dziecko trafi z czymś takim np na owczarka niemieckiego to po prostu może być po rączce.. oczywiście mówię tu o całkowicie obcym psie dla dziecka.

Są psy agresywne of cours, miałam nawet z takimi do czynienia, jednak jest to wynik złego ukształtowania psa przez niewłaściwych ludzi i braku wychowania psa, które potem niestety trudno naprostować..
Stary 2014-08-07, 21:55   #2393
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzzzia91 Pokaż wiadomość
ja nie mam nic przeciwko klapsom. Jak dostałam od mamy (jakoś tak u mnie było, że tylko od mamy dostawaliśmu klapsy) raz czy drugi to zapamiętałam do końca życia. Wtedy wydawało mi się to straszne, ale z perspektywy czasu widzę, że to była dobra metoda. Niestety w dzisiejszych czasach trudno będzie takie coś stosować, bo spotkałam się z sytuacją, gdzie rodzic był wzywany do szkoły, bo dał klapsa dziecku i Pani psycholog stwierdziła, że w domu panuje przemoc i ogólnie patologia (rodzina zamożna i NORMALNA) :/ nie wiem czy zauważyłyście, ale ja mam takie odczucia, że dzisiejsze dzieci są chyba głuche, bo każde straaasznie krzyczy, nawet podczas normalnej rozmowy z rodzicem. Ja zawsze z mamą w miejscach publicznych po cichu rozmawiałam, a teraz to istny cyrk :/
Ja uważam, że to najgorsza z możliwych metod. Raz w życiu dostałam klapsa od babci i w ogóle nie pamiętam, o co chodziło i pamiętam tylko, że było mi strasznie przykro i wpadłam w jeszcze większą histerię, chociaż to oczywiście nie było mocne uderzenie.
Nie można być niekonsekwentnym i mówić "nie wolno bić innych", a z drugiej strony dawać klapsa.
Stary 2014-08-07, 21:56   #2394
Konto usunięte

Cytat:
Aronisty, obie wiemy jak jest.... mamy psy i wiemy co można z nimi a czego nie powinno się robić. Pies czuje i jest wrażliwą istotą.... nie wszyscy to rozumieją, czasami nie chcą tego zrozumieć...

Cytat:
Asiu, z psem tak jak z koniem jest - nie lubi być zachodzony od tyłu a co dopiero łapany za ogon. Mój poprzedni pies - oaza spokoju - golden retriever - wielokrotnie był głaskany przez dzieci - oczywiście za moją zgodą i pod moją kontrolą - ale jak któreś podeszło nagle od tyłu i głaskało zadek to widziałam w oczach psa przerażenie i strach
Stary 2014-08-07, 21:58   #2395
aroniasty
Wtajemniczenie

Wyłamałam się i kliknęłam sandałki w pullu, za 50 zł co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pull.jpg (29,6 KB, 57 załadowań)
Stary 2014-08-07, 22:04   #2397
aroniasty
Wtajemniczenie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;47613935]Aronisty, obie wiemy jak jest.... mamy psy i wiemy co można z nimi a czego nie powinno się robić. Pies czuje i jest wrażliwą istotą.... nie wszyscy to rozumieją, czasami nie chcą tego zrozumieć...

Asiu, z psem tak jak z koniem jest - nie lubi być zachodzony od tyłu a co dopiero łapany za ogon. Mój poprzedni pies - oaza spokoju - golden retriever - wielokrotnie był głaskany przez dzieci - oczywiście za moją zgodą i pod moją kontrolą - ale jak któreś podeszło nagle od tyłu i głaskało zadek to widziałam w oczach psa przerażenie i strach [/QUOTE]

To prawda Ja swojego niby nie mam od szczeniaka, bo mój pies jest ukradnięty od pewnej osoby jak miał chyba z 7-8 miesięcy. Na szczęście aż tak dużej krzywdy mu nie zrobił i pies kocha wszystkich - nawet listonosza

Dobre porównanie co do konia, chociaż ja często łamię tą zasadę i pewnie kiedyś się doigram Wczoraj dostałam z bani od konia - oczywiście pieszczotliwie bo koń jak się przytula po jeździe to całym sobą
Stary 2014-08-07, 22:06   #2398
Konto usunięte

Z tego wszystkiego podoba mi się tylko jedwabna koszula i grubaśny sweter
Stary 2014-08-07, 22:06   #2399
a_05
Raczkowanie

Dziewczyny, jak wypada rozmiarówka tenisówek z zary? Jeśli baleriny noszę 39, to czy 40 z tenisówek będzie bardzo za duża?
I jak wypada rozmiarówka tych spodni?
http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...7p1963001.html

Edytowane przez a_05
Czas edycji: 2014-08-07 o 22:10
a_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:12   #2400
Konto usunięte

Cytat:
To prawda Ja swojego niby nie mam od szczeniaka, bo mój pies jest ukradnięty od pewnej osoby jak miał chyba z 7-8 miesięcy. Na szczęście aż tak dużej krzywdy mu nie zrobił i pies kocha wszystkich - nawet listonosza

Dobre porównanie co do konia, chociaż ja często łamię tą zasadę i pewnie kiedyś się doigram Wczoraj dostałam z bani od konia - oczywiście pieszczotliwie bo koń jak się przytula po jeździe to całym sobą
Twój pies to szczęściarz bo trafił na taka osobę ja Ty mógł mieć mniej szczęścia.
Mój jest z kolei podrzutkiem, bo ktoś go przyniósł w wieku 8 tygodni do schroniska i zaraz po przymusowej kwarantannie zabrałam go do siebie. Myślałam że z niego nic nie będzie bo wszystkiego się bał, ale teraz na szczęście ma odwrotnie niczego się nie boi.

Koń i końskie pieszczoty Kochana, proporcjonalnie do jego wielkości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości