Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 18:59   #4261
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
O matko! Jestem z M.na placu zabaw i podbiega do mnie jakiś mały łobuz i pyta: a pani ma tam dzidziusia? A mogę dotknąć? A mój kolega może? Zgodziłem się, a ten kolega Marysię po głowie zaczyna głaskać :-D

Kostka! To prawdziwy zakup życia! ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe jak słodko

zeżarłam całą czekolade, masakra ;/
o 20 fajny film na polsacie

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-07 o 19:43
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:30   #4262
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja planuję szpital gdzie nic nie dają i nawet ciuszki dla dziecka trzeba mieć więc wjadę na porodówkę jak cygan z toborem
No ja pewno też obladowana pojade

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej mialam wizyte u endo z tarczyca ok wyniki w miare w normie ale leki i tak wieksza dawka.
A powieccie mi cy 9 kg w 6 miesiecy to duzoczy malo bo moja pani endokrynolog stwierdzila ze za duzo i zebym jedzenie ograniczyla a ja tak duzo nie jem znowu. Fakt ze duza wage wyjsciowa mialam .
Hm...wcale nie jest powiedziane, ze to duzo mozesz gromadzic duzo wody

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
ja startowałam z małą niedowagą, ale właśnie wtedy czułam się najlepiej.
niestety przede mną będzie sporo roboty, bo ślub zaplanowany, więc po porodzie i połogu szybka wracam do formy i aktywności TŻ stwierdził, że zapewni mi tą 1-2h wieczorem na trochę sportu wiec obym miała na to tylko siłę

mamuski powiedzcie mi jeszcze czy regulą jest, że III trymestr to najwiekszy przyrost wagi??? ....modlę się, aby zamknąć się chociaż w 15kg.
Ja czytalam, ze w drugim trymestrze najwiecej, ale jak to sie sprawdza to nie powiem

Kostka ale zakupy

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:31   #4263
anuszka21
Zakorzenienie

To niech lepiej już ten drugi trymestr zleci bo ja też mam prawie dyche na koncie. Ale w pierwszej ciąży najwięcej przytyłam w trzecim trymestrze ;( wiec teraz pewnie wpadnie kolejna dycha w 3msc
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:42   #4264
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
a przepraszam, że zapytam (trochę się boję znów tykać kontrowersyjny temat...) nie masz mieszanych uczuć do tego szpitala w związku ze sprawą prof. Ch...? pytam wyłącznie z ciekawości.
Trochę mam mieszane uczucia co do tego szpitala. Raz, że nie zgadzam się z poglądami prof. i szkoda mi tych ludzi. Dwa, że sprzeczne opinie słyszałam od koleżanek, które tam rodziły. Trzy jak byłam na ginekologii to niekoniecznie byłam zachwycona personelem. No ale o każdym szpitalu słychać mieszane opinie a na prywatny nie mam kasy.
Taka ciekawostka: byłam na połówkowym w prywatnej przychodni założonej przez lekarzy z madalińskiego. W poczekalni leżała prasa katolicka. Taka radykalna co to zwalcza antykoncepcję by chronić rodzinę. I to mnie przeraziło. Tak więc rodzić z nimi mogę ale normalnie chodzić do lekarzy z madalińskiego to bym nie mogła.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:46   #4265
LolaMontez
Wtajemniczenie

Najpierw sie pochwale co kupiłam godzine temu a potem wracam do nadrabiania nie moge sie napatrzeć na ten zestaw mala rzecz a cieszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (126,8 KB, 42 załadowań)
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:50   #4266
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Najpierw sie pochwale co kupiłam godzine temu a potem wracam do nadrabiania nie moge sie napatrzeć na ten zestaw mala rzecz a cieszy
Piękny zestaw

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:01   #4267
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale czaderskie!

Stary 2014-08-07, 22:12   #4268
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej mialam wizyte u endo z tarczyca ok wyniki w miare w normie ale leki i tak wieksza dawka.
A powieccie mi cy 9 kg w 6 miesiecy to duzoczy malo bo moja pani endokrynolog stwierdzila ze za duzo i zebym jedzenie ograniczyla a ja tak duzo nie jem znowu. Fakt ze duza wage wyjsciowa mialam .
Ja przytyłam 9kg i moja gin powiedziała, ze ok przy moim wzroście 164cm najlepiej przytyć od 11-16 kg, wczesniej nie miałam nadwagi ani niedowagi. Wiec chyba 9 kg to nie aż tak dużo
Stary 2014-08-07, 22:14   #4269
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Haha fajowy z Tk maxxa? Tam sa takie swietne zestawy

Cisza tu dzisiaj, ide spac, wieczor spedzilam nad wybieraniem welny na kocyk moja decyzyjnosc rowna sie zero...

Co myslicie? Lepszy jasno szary z ciemnym szarym, czy jasny szary z niebieskim, czy moze beż...?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:17   #4270
silesianna
Zakorzenienie

http://www.parentnik.pl/2011/03/22/d...e-gadzety.html

Cnie wiem czy juz bylo, ale przy niektorych konkretnie sie usmialam
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:17   #4271
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
l

I pytanie do Was, ktos pisal ze kupowal w rossmanie te podklady do przewijania (sa teraz w promocji) i stosowal tez w szpitalu jako podklad na lozko..??
Ale one z tego co widzialam sa jakies kolorowe w sloniki itp.. nadaja sie do tego?

Wkladki laktacyjne w rossie sa w promocji i pieluchy pampers ale od 2 te biale..
ja pisalam o tych podkladach, sa naprawde fajne, napewno je kupie tymbardziej ze w promocji teraz, tak tam jest jakis wzorek na nich , ale uzywa sie je ta strona z powloczka jakby bawelniana pod dupke, bodajze sa pakowane po 20 szt. albo 10 szt.
Cytat:
cudo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:20   #4272
benetta
Zadomowienie

Cytat:

Cisza tu dzisiaj, ide spac, wieczor spedzilam nad wybieraniem welny na kocyk moja decyzyjnosc rowna sie zero...

Co myslicie? Lepszy jasno szary z ciemnym szarym, czy jasny szary z niebieskim, czy moze beż...?
jasno szary z ciemnym szarym

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:22   #4273
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

dzieciaczki miały 1050-1450g i po 40-43cm długie. Całe szczeście, że wszyscy zdrowi choć problemy mieli, ale chłopaczki są dzielne, mamuśka też i to najważniejsze

Zanet - pytac o wszystko co Cię interesuje Ile jest sal porodowych, czy sa jednoosobowe czy takie wieloosobowe za parawanami, czy w każdej sali jest oddzielna łazienka czy są wspólne, czy w łazienkach jest wanna czy prysznic, co jest w wyposażeniu sali - piłki, worki ssako, drabinki, no co? Czy mają zzo i czy zzo jest na żądanie czy ze wskazań medycznych? Ile jest sal operacyjnych w razie cc nagłego? W jakich godz. są odwiedziny i ile taki tata może zostać? Czy tata może wejśc do sali poporodowej do mamy i maluszka czy też mama musi wychodzić z sali żeby pogadac z tatą ?(tak jest czasami) Czy maluszki są cały czas z mamami czy jest oddzielny oddział i tam trzeba dziecko oddać a przynoszą tylko na karmienie? Czy w razie gdybyś chciała się w nocy przespać to czy panie położne zabiorą maluszka na taką salę noworodkową i się nim zajmą czy tez nie ma takiej opcji? Czy trzeba mieć swoje ciuszki dla malucha czy nie? Czy trzeba mieć swoje podkłady porodowe itd., pieluchy dla malca czy nie?Czy poród rodzinny jest płatny, jak tak to ile kosztuje? Czy robia na życzenie lewatywkę i golenie krocza czy też nie i trzeb o to zadbac samemu? (u mnie tak jest) Czy można chodzic w piżamie po porodzie czy trzeba miec koszulę? Ile koszul zabrać? Czy trzeba mieć chusteczki nawilżające dla malucha czy nie? itp.
I pewnie coś jeszcze

Olaya - według mojego gina największy przyrost kobieta osiąga między II a III trymestrem, a nie w III

własnie dostałam telefon od ginki na nfz:
- kobieto jak Ty się czujesz?
- jak leżę to już jest raczej dobrze, ale jak sobie posprzątam trochę to mi się brzuch napina, no i niestety zaczyna boleć. ale lepiej ogólnie
- ojezus nie wariuj, kobieto, nie wariuj! Jak to moja babcia mówiła, która sie urodziła w 1904 roku..
- ja dziś przyjdę, także niedługo się zobaczymy
- dobrze, czekam! Tylko nie wa-ry-juj kobieto
ile pytan ale nie ukrywam, dobre sa ! dzięki za podpowiedz! sama bym nie wymyslila i pewnie ostatecznie pogubiła i nie zapytala

Cytat:
Ja przytyłam 9kg i moja gin powiedziała, ze ok przy moim wzroście 164cm najlepiej przytyć od 11-16 kg, wczesniej nie miałam nadwagi ani niedowagi. Wiec chyba 9 kg to nie aż tak dużo
mam podobny wzrost i do dziś przybylo mi 10kg i dostałam lekki ochrzan, ze za dużo nieco od poniedziałku trochę przystopuje i zaczne zdrowiej się odzywiac... ehhh

a po wizycie okej, szyjka zwarta i zamknieta, Malej bilo serduszko 155min,na usg widziałam jak się ruszala, glowka jest w dol prawie, ciśnienie zabójcze bo 100 /50 ale nie wiem ile wazy...

co robicie na podniesienie ciśnienia? bo przy tak niskim glowa mi peka

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:22   #4274
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mam mieszane uczucia co do tego szpitala. Raz, że nie zgadzam się z poglądami prof. i szkoda mi tych ludzi. Dwa, że sprzeczne opinie słyszałam od koleżanek, które tam rodziły. Trzy jak byłam na ginekologii to niekoniecznie byłam zachwycona personelem. No ale o każdym szpitalu słychać mieszane opinie a na prywatny nie mam kasy.
Taka ciekawostka: byłam na połówkowym w prywatnej przychodni założonej przez lekarzy z madalińskiego. W poczekalni leżała prasa katolicka. Taka radykalna co to zwalcza antykoncepcję by chronić rodzinę. I to mnie przeraziło. Tak więc rodzić z nimi mogę ale normalnie chodzić do lekarzy z madalińskiego to bym nie mogła.
Hmm, to chyba mam podobnie, wlasniw tak sobie mysle, ze prowadzic ciazy bym tam nie mogla, ale sam porod to chyba ok?
Ja z kolei slyszalam ze lekarze tam oracujacy w sporej czesci byli zmuszani do reprezentowania pogladow dyrektora, czesto wbrew sobie. Ale nie wiem ile w tym prawdy. A ta prywatna przychodnia... o rany! A ktora to? Jak nie chcesz publicznie to moze byc na priv
Cytat:
mega!!! Nie pogardzilabym
Cytat:

Szary z niebieakim
Stary 2014-08-07, 22:31   #4275
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Umylam caly wypoczynkowy skorzany- masakra jaka brudna woda, a wcale sie nie wydawal taki brudny, tylko musze kupic jakis wosk zeby zainpregnowac. Poodsuwalam wszystkie kanapy zeby powycierac i sie zmachalam, chcialam jeszcze komody w sypialni odsunac ale stwierdzilam ze niepotrzebnie jak w poniedzialek zaczynamy malowac w sypialni wiec potem wytre
Nawet mi nie przypominają ja muszę swój ogarnąć po remoncie a ze mam biały to już patrzeć sie na niego nie da :-/, niby przykrywany był jak sie kurzyło ale żyć trzeba i jest bardzo brudny. Czym myjesz? Zwykła woda a pózniej wosk do impregnacji? Czy specjalny środek do spożywcze ja? Bo mnie sie właśnie kończy ale jak sa inne sposoby to czemu nie wykorzystać
Stary 2014-08-07, 22:33   #4276
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.parentnik.pl/2011/03/22/d...e-gadzety.html

Cnie wiem czy juz bylo, ale przy niektorych konkretnie sie usmialam
Chyba muszę rozszerzyć swoją listę z wyprawką Za to skreślę z niej łóżeczko bo jeszcze mam trochę kartonów po przeprowadzce

Stary 2014-08-07, 22:35   #4277
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
O matko! Jestem z M.na placu zabaw i podbiega do mnie jakiś mały łobuz i pyta: a pani ma tam dzidziusia? A mogę dotknąć? A mój kolega może? Zgodziłem się, a ten kolega Marysię po głowie zaczyna głaskać :-D

Kostka! To prawdziwy zakup życia! ;-)
Hehehe ale słodkie te łobuzy
Stary 2014-08-07, 22:39   #4278
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, to chyba mam podobnie, wlasniw tak sobie mysle, ze prowadzic ciazy bym tam nie mogla, ale sam porod to chyba ok?
Ja z kolei slyszalam ze lekarze tam oracujacy w sporej czesci byli zmuszani do reprezentowania pogladow dyrektora, czesto wbrew sobie. Ale nie wiem ile w tym prawdy. A ta prywatna przychodnia... o rany! A ktora to? Jak nie chcesz publicznie to moze byc na priv
Uni coś tam na wilanowie. Nie pamiętam dokładnie. Słyszałam, że dyrektor wymieniał sobie skład tak by mieć ludzi podzielających jego poglądy. Pewnie część była zwolniona to inni siedzieli cicho by roboty nie stracić.

Stary 2014-08-07, 22:39   #4279
LolaMontez
Wtajemniczenie

kostka tak z tk maxxa, nowa kolekcja już sie pojawiła a jaki był cudny kombinezon taki gruby ortalionowy No marzenie ale cena 299zl porąbało ich. Niby super firmowy ale bez jaj...
Stary 2014-08-07, 22:40   #4280
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:

Potem weszlam do textil marketu - dziwny sklep zobaczylam go ostatnio przypadkiem, a tam zakupilam 10 par skarpetek dzieciecych po 0,99gr/para w jednolitych kolorach (polowalam na takie) i bez mocnych sciagaczy na dodatek wyprodukowane w polsce - nie w chinach jestem z siebie dumna dzisiaj

Aaaa i bylam w rosssmanie i tam sa te podklady poporodowe Bella....jejciu jakie one sa wieeeeelkie nie widzialam czegos takiego nigdy

I pytanie do Was, ktos pisal ze kupowal w rossmanie te podklady do przewijania (sa teraz w promocji) i stosowal tez w szpitalu jako podklad na lozko..??
Ale one z tego co widzialam sa jakies kolorowe w sloniki itp.. nadaja sie do tego?

Wkladki laktacyjne w rossie sa w promocji i pieluchy pampers ale od 2 te biale..
Aż przede się jutro z ciekawości do Textilu i do Pepco, o którym często jest tu wspominane

Jakoś rozsmieszyly mnie Twoje rozważania na temat slonikow ale tak pozytywnie
Zakupy super!

Ja mam takie wielkie podpaski po babci. Są takie meeeega wielkie dostawała je przepisane na receptę i sporo tego zostało. Wiec wezme je do szpitala i nie będę się zastanawiała nad tym.

You are not alone
I am here with you...
MJ

Edytowane przez fiorella22
Czas edycji: 2014-08-07 o 22:54
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:41   #4281
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
kostka tak z tk maxxa, nowa kolekcja już sie pojawiła a jaki był cudny kombinezon taki gruby ortalionowy No marzenie ale cena 299zl porąbało ich. Niby super firmowy ale bez jaj...

ale cena.... a i tak wiadomo, ze dzieciatko szybko wyrośnie z niego

Stary 2014-08-07, 22:41   #4282
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Nawet mi nie przypominają ja muszę swój ogarnąć po remoncie a ze mam biały to już patrzeć sie na niego nie da :-/, niby przykrywany był jak sie kurzyło ale żyć trzeba i jest bardzo brudny. Czym myjesz? Zwykła woda a pózniej wosk do impregnacji? Czy specjalny środek do spożywcze ja? Bo mnie sie właśnie kończy ale jak sa inne sposoby to czemu nie wykorzystać
myje woda z plynem , kupilam spray do skor ktory czysci i odswieza, ale nie natluszcza, bratowa ma mi jutro podrzucic wosk do natluszczenia bo ma duza puszke a mi sie skonczylo mleczko

UWAGA!!! podjelam decyzje!!!
Kupuje wozek Camarelo Carmela!!!! i koniec kropka, amen!!
powod?? - podoba mi sie i cena fajna, bo ten tako drogi troche za ta kase moge kupic dywanik do sypialni
no to juz wam nie bede glowy zawracac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-07, 22:45   #4283
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba muszę rozszerzyć swoją listę z wyprawką Za to skreślę z niej łóżeczko bo jeszcze mam trochę kartonów po przeprowadzce
hahaha, mnie oprócz kartonu ubawiły torebki na rzygi, przedłużka do siusiaka, krajalnica do parówek, no i oczywiście wózek na półkę za 226zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 22:46   #4284
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

AAA zapomnialam napisac ze dzisiaj urodzily 3 moje znajome
jedna miala tp.na dzisiaj, od 2 dni miala skurcze i wczoraj pojechala do szpitala(Esti tam gdzie my bedziemy), rozwarcie miala na 4cm, zrobili jej usg i waga pokazala 4200g a 2 tyg. temu u lekarza wyszlo 3500g, jako ze nie bylo postepu zrobili jej dzisiaj cc i urodzila dziewczynke z waga 3800g

druga urodzila 1,5 mca przed terminem - tak poprostu odeszly jej wody
a trzecia podobnie tylko 2 mce przed tp.....
az sie boje....

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-07, 22:49   #4285
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
myje woda z plynem , kupilam spray do skor ktory czysci i odswieza, ale nie natluszcza, bratowa ma mi jutro podrzucic wosk do natluszczenia bo ma duza puszke a mi sie skonczylo mleczko

powod?? - podoba mi sie i cena fajna, bo ten tako drogi troche za ta kase moge kupic dywanik do sypialni
gratuluje decyzji klask i:
no czekoladka!!!!! ja tam dalej nie wiem

jutro jade do koleżanki ze studiow okazało się, ze ma termin na 13 listopada ale fajnie, będziemy plotkowaly!

Stary 2014-08-07, 22:54   #4286
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
gratuluje decyzji klask i:
no czekoladka!!!!! ja tam dalej nie wiem

jutro jade do koleżanki ze studiow okazało się, ze ma termin na 13 listopada ale fajnie, będziemy plotkowaly!
trzeba to oblac
i wybralam tez z tkanina żakardowa oczywiscie szary nie zamowilam jeszcze ale wazne ze sie zdecydowalam, malzowi tez ten podobal sie najbardziej, mam nadzieje ze firma Camarelo jest porzadna

moja kolezanka ma tp. na 12.11

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-07, 22:55   #4287
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakim płynem? Chyba tez sie skusze bo do konserwacji mam i wosk tez a nie chce mi sie jechać po to do czyszenia bo to po drugiej stronie Katowic

Jak to dwie koleżanki tak sporo przed terminem? Mam sie zacząć bać?

Gratuluje wyboru!

Martha gratuluje udanej wizyty

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-08-07 o 22:57
Stary 2014-08-07, 22:56   #4288
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba to oblac
i wybralam tez z tkanina żakardowa oczywiscie szary nie zamowilam jeszcze ale wazne ze sie zdecydowalam, malzowi tez ten podobal sie najbardziej, mam nadzieje ze firma Camarelo jest porzadna

moja kolezanka ma tp. na 12.11
imprezka będzie z okazji wyboru wozka!!!! jupi!!!!
poczekaj tylko na mnie, az się zdecydujemy!

no dobra, padam dziś. mowie DOBRANOC

I pewnie jutro nieprędko napisze, bo popołudniem poznym!

Stary 2014-08-07, 22:56   #4289
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym wybrala jasno szary z ciemnym szarym.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 23:01   #4290
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Jakim płynem? Chyba tez sie skusze bo do konserwacji mam i wosk tez a nie chce mi sie jechać po to do czyszenia bo to po drugiej stronie Katowic

Jak to dwie koleżanki tak sporo przed terminem? Mam sie zacząć bać?

Gratuluje wyboru!

Martha gratuluje udanej wizyty
dodalam do wody troche plynu uniwersalnego Ajax, dokladnie umylam ale skora po takim myciu jest mega matowa

noo, obie mialy tp na pazdziernik

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
imprezka będzie z okazji wyboru wozka!!!! jupi!!!!
poczekaj tylko na mnie, az się zdecydujemy!

no dobra, padam dziś. mowie DOBRANOC

I pewnie jutro nieprędko napisze, bo popołudniem poznym!
a jakie ty masz typy? moge ci pomoc w wyborze

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości