Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-08-07, 18:57   #3091
kaledonia
zielony stworek

Wiadomo¶ci: 16 753
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
ja ca³e ¿ycie mysla³am, ze mam 0Rh+ jak ca³a rodzina. Przy oddawaniu okaza³o siê, ¿e mam minus. najpierw ojciec mówi³ ¿e to nie mo¿liwe, potem stwierdzi³, ¿e nie wiadomo jak± babcie i dziakowie mieli grupê. o tym ¿e bym by³a z nieprawego ³o¿a nie mam mowy. jestem niezwykle podobna do ojca.

jesli masz problem z cukrem to jeste¶ inna kategoria zupe³nie. i kto by zjad³ ca³± czekoladê? ja. wiêc po prostu jej nie kupujê bo wiem ¿e d³ugo nie pole¿y.

z wag± okaza³o siê, ¿e to moja dzia³a dobrze, wiêc nic nie schud³am a waga stoi. co do dietetyków mam zamiar siê wybraæ. laktozy je¶æ nie mogê, mam refluks (wiêc znów wiêcej rzeczy je¶c nie mogê) i nie mam pojêcia co je¶æ.
ale jak us³yszê diete 1200 kcal to wyjdê od razu. jest mnie trochê i tyle kcal to jest g³odzenie. 1600 to bezwzglêdne minimum. i przeczyta³am, ¿e przy mojej wadze powinnam piæ co najmniej 3,5 litra wody. wiêc zaczynam. 2,5 litra to ¿aden problem. chodzê z butelk± wody (ma³± - przelewam) i ca³y czas popijam z niej.

ch_aga: je¶li nie mo¿esz schudn±c zdrowo, to: albo nie æwiczysz, b±d¼ æwiczysz za ma³o, albo jesz ¼le (mo¿e za ma³o), albo lecisz sobie z diet±, albo masz problemy zdrowotne. nie ma innego wyt³umaczenia. ja siê przyznaje szczerze. mam problem ze s³odyczami, dlaczego nie chudnê. teraz g³ód s³odyczowy zajadam owocami. dukan jest bzdur±. wiesz ¿e ten pseudolekarz mial sprawe o dukana a moja kole¿anka le¿a³a na nerki w szpitalu? chcesz siê g³odziæ - Twoja sprawa ale nie rycz jak bêdzie jojo, choroby czy stracisz motywacjê (na dukanie wytrzymuj± tylko anorektyczki)

ale d³ugi post mi wyszed³

ps.: witam nowe panie
Rozumiem Ciê doskonale. Ja przed 1 odchudzaniem to potrafi³am ca³± tabliczkê czekolady i to bia³ej! na raz zje¶æ, ale teraz to nawet 1 kawa³ek gorzkiej i koniec.
Te¿ chodzê z butelk± czy termosem i wod± ze sob±,bo inaczej to kusz± mnie kolorowe napoje gazowane
O szkodliwo¶ci diety Dukana na szczê¶ci powiedzia³a mi endo, spoko babeczka.
Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Mam nadziejê, ¿e nowe dziewczyny zostan± z nami na d³u¿ej, a nie tylko na jednego posta.
Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e tylko dziêki naszej grupie nie dopad³ mnie jak na razie efekt jo-jo. Bo hu¶tawkê wagow± to ju¿ nie raz sobie zafundowa³am, ale dawno nie uda³o mi siê na tak d³ugo zachowaæ zdobytej wagi, zazwyczaj po miesi±cu dopada³y mnie naloty ¿arcia ¶mieciowego w efekcie czego licznik na wadzê wskazywa³ wiêcej ni¿ by³o na pocz±tku drogi.
A teraz wstyd siê przyznaæ na forum jakie badziewie siê jad³o, wiêc wolê go nie je¶æ. Zamiast tego orzeszki, arbuz, brzoskwinie.[COLOR="Silver]

Jak sobie popatrzê na wyprzeda¿ach na ubrania,których nie mogê kupiæ,bo siê nie zmieszczê to ochota na podjadanie mi przechodzi.
Cytat:
Napisane przez Zaczarowana_Truskawka Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ

Wiem, ¿e mia³am zagl±daæ, ale T¿ mi w tym przeszkadza
Nie mam kiedy do Was zagl±daæ. Dzisiaj byli¶my w kinie i na spacerze
Cieszê siê, ¿e jest tutaj. Zosta³ nam jeszcze tydzieñ, a pó¼niej czeka nas roz³±ka

Co u Was?

Ja próbujê dietê trzymaæ, ale T¿ mnie ma³o wspiera
Dzisiaj kupi³ mi pyszny sernik Wczoraj zjedli¶my gofra. Ca³e szczê¶cie siê opanowa³am i zjad³am pó³, a drugie pó³ zjad³ mój M.

Dobrze, ¿e æwiczê

Jak Wam mija wieczór?

Witam nowe kole¿anki
Ja te¿ nie mam zbytnio wsparcia mê¿a. On problemu nie widzi,a sam wazy 100kg. Kusi mnie ci±gle,a to muffinkê kupi,a to p±czek

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:47   #3092
Jelizawieta
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 864

Dziêki women,przypomnia³a¶ mi o twisterze poæwiczy³am 20min callanetics ale miê¶nie nóg i brzucha da³y za bardzo o sobie znaæ. Pokrece twisterem i mo¿e z godzinke na rowerze stacjonarnym pojezdze j± mam to szczê¶cie,¿e mój ma³¿ nie lubi slodkiego

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jelizawieta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:02   #3093
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Na brzuch to mo¿e twister i hula-hop (ja mam taki z wypustkami ) a na ramiona æwiczenia z hantelkami.
mo¿e ma³a podpowied¼ odno¶nie HH nieustanie od kilku tygodni próbuje siê nauczyæ krêciæ,ale mi nie wychodzi przejrza³am setki filmików instrukta¿owych i nic
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:18   #3094
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿e ma³a podpowied¼ odno¶nie HH nieustanie od kilku tygodni próbuje siê nauczyæ krêciæ,ale mi nie wychodzi przejrza³am setki filmików instrukta¿owych i nic
6 lat temu to ja siê na wyczucie krêci³am: od pasa w do³ w lewo, gora w prawo, potem odwrotnie; rêkami pomaga³am sobie w utrzymaniu rownowagi.
Wczoraj trochê poczyta³am i wiem, ¿e od pasa w gorê cia³o powinno byæ nieruchome.
No i znalaz³am to: https://www.youtube.com/watch?v=rEFA1bcF_ro

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:40   #3095
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Byæ mo¿e kupi³a¶ z³e HH, kiedy¶ mia³am taki egzemplarz ¼le wywa¿ony, ¿e nic z nim siê nie da³o zrobiæ.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:45   #3096
Jelizawieta
Rozeznanie

Dziewczyny,mam takie ci¶nienie na kwa¶ne,¿e pijê druga szklankê wody z ogórków kiszonych

Stary 2014-08-07, 20:46   #3097
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Moje dzisiejsze menu:
serek homogenizowany waniliowy + ¶wie¿e maliny
kawa
serek ziarnisty + 2 pomidory
brzoskwinia 250 g
koreczki ¶ledziowe + bu³ka toskañska
1/2 parówki z musztard±
1/2 d³ugiego zielonego ogórka
orzech
maliny

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny,mam takie ci¶nienie na kwa¶ne,¿e pijê druga szklankê wody z ogórków kiszonych
ale bêdziesz mia³a kaca !!!

Stary 2014-08-07, 20:59   #3098
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 394

Cytat:
Wiesz to dobry pomys³.
Mo¿na umówiæ siê tak - biegamy 3 razy w tygodniu i zawsze w poniedzia³ek meldujemy wykonanie za miniony tydzieñ. Nie by³o biegania, by³o i ile razy.
W pi±tek wa¿enie.
W poniedzia³ek spowied¼ z biegów - kto zg³asza chêæ udzia³u?
Do najbli¿szego poniedzia³ku zosta³o 3 dni - umówmy siê, dla chêtnych zaliczenie jednego biegu - niech bêdzie wyzwaniem.
chêtnie bym do³±czy³a. niestety nie mam tutaj butów do biegania. to po pierwsze. po drugie ten krêgos³up. nie wiem jak zareaguje. moze jednak kupiê jakie¶ buty i spróbujê. niestety jutro ich nie kupiê

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:05   #3099
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
chêtnie bym do³±czy³a. niestety nie mam tutaj butów do biegania. to po pierwsze. po drugie ten krêgos³up. nie wiem jak zareaguje. moze jednak kupiê jakie¶ buty i spróbujê. niestety jutro ich nie kupiê
Spokojnie masz czas do poniedzia³ku na 1 bieg, a w ogóle to jeszcze du¿o lat przed sob±. Czas i tak p³ynie.
Natomiast nie warto szukaæ wymówki w butach (przerobi³am z autopsji, kupi³am buty i le¿± - licz± siê chêci i motywacja). Musisz po prostu chcieæ zacz±æ biegaæ, je¿eli nie czujesz takiej potrzeby, nie warto siê mêczyæ, spróbuj znale¼æ tak± formê aktywno¶ci, która bêdzie Ci odpowiada³a.

Stary 2014-08-07, 22:15   #3100
pannaatopowa
Zakorzenienie

dlaczego zak³adasz, ¿e nie chcê? chcê. ale buty zosta³y w domu. po drugie mam zwyrodnienie krêgos³upa (niewielkie ale bolesne) i bojê siê biegaæ. my¶lê ¿e najpierw zacznê od energicznych spacerów. potem marszobiegi (nie oszukujmy siê po 5 minutach biegu karetka mnie zabierze). poszukam te¿ buty tutaj. mo¿e co¶ dostanê odpowiedniego (jestem du¿a i jest ¶rodek miasta - tylko chodniki). niedaleko jest outlet sportowy. mo¿e tam?

ale nic nie mówiê na pewno. najwy¿ej do³±czê do was za tydzieñ

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-08-08, 01:50   #3101
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cze¶æ laseczki! dawno siê nie odzywa³am, ale z czytaniem jestem na bie¿±co

Cytat:
Co dla mnie do¶æ wa¿ne - mam wsparcie mê¿a, ktory przez 12 lat ma³¿eñstwa nigdy nie wypomnia³ mi ANI JEDNEGO nadprogrmowego kilograma. Twierdzi, ¿e dla niego wygl±dam tak samo ponêtnie, gdy wa¿ê 60 jak i 90 kg. Zboczeniec jaki¶, czy co...?
Wed³ug mnie taka postawa partnera jest najlepsza <3 bo nie jest dobrze, jak kobieta tyje a facet jej ci±gle powtarza, ¿e wszystko jest okej i nic nie musi robiæ. Albo jeszcze o zgrozo 'pomaga' jej tyæ. Ale nie jest te¿ dobrze, ¿eby mê¿czyzna mówi³ swojej partnerce, ¿e jest gruba i przyty³a (szczególnie po urodzeniu dziecka) itp.
Ca³a sztuka polega na tym, ¿eby sprawiaæ aby kobieta zawsze czu³a siê piêkna i seksowna, a jednocze¶nie motywowaæ i wspieraæ w drodze do celu
za du¿o wymagam? ;p

Cytat:

co do dietetyków mam zamiar siê wybraæ. laktozy je¶æ nie mogê, mam refluks (wiêc znów wiêcej rzeczy je¶c nie mogê) i nie mam pojêcia co je¶æ.
ale jak us³yszê diete 1200 kcal to wyjdê od razu. jest mnie trochê i tyle kcal to jest g³odzenie. 1600 to bezwzglêdne minimum.
Moja dietetyczka robi to tak:
obliczy³a mi ile kalorii dziennie spalam; doda³a to co cz³owiek spala codziennie bez wysi³ku (oddychanie, jakie¶ procesy w organizmie itp. wszystko zale¿y te¿ od aktualnej wagi) plus moja aktywno¶æ (zak³adaj±c oko³o godziny ruchu dziennie w dowolnej formie np. æwiczenia, spacer, rower) wysz³o jej 2700 kalorii
nastêpnie: ¿eby zrzuciæ 1 kg tkanki t³uszczowej, trzeba spaliæ 7000 kalorii. Bior±c pod uwagê to, ¿e powinno siê zdrowo chudn±æ 1 kg tygodniowo dzieli te kalorie na tydzieñ. Co daje nam 1000 kalorii deficytu dziennie.

wiêc w moim przypadku 2700-1000= 1700 tyle kalorii powinnam spo¿ywaæ dziennie.
potem te 1700 kalorii rozdziela procentowo na 5 posi³ków (¿e np. na ¶niadanie powinno i¶æ 30 % kalorii ca³ego dnia) i oczywi¶cie ile z tych kalorii powinno byæ spo¿ywane w formie bia³ka a ile w formie t³uszczu itp.

Cytat:
Wiesz to dobry pomys³.
Mo¿na umówiæ siê tak - biegamy 3 razy w tygodniu i zawsze w poniedzia³ek meldujemy wykonanie za miniony tydzieñ. Nie by³o biegania, by³o i ile razy.
W pi±tek wa¿enie.
W poniedzia³ek spowied¼ z biegów - kto zg³asza chêæ udzia³u?
Do najbli¿szego poniedzia³ku zosta³o 3 dni - umówmy siê, dla chêtnych zaliczenie jednego biegu - niech bêdzie wyzwaniem.
ja chcê! ja chcê! ja chcê!
jak rok temu chodzi³am do dietetyczki i schud³am ponad 10 kg to zaczê³am te¿ biegaæ i bardzo to lubi³am, ale teraz jako¶ nie mog³am siê zebraæ ¿eby zacz±æ. SPAD£Y¦CIE MI Z NIEBA! chocia¿ my¶lê, ¿e ze wzglêdu na moj± wagê (100 kg, 180 cm) bêd± to na pocz±tku szybkie marsze.
Ja w sobotê wyje¿d¿am, ale do domku w lesie, nad jeziorem wiêc tereny idealne na tak± aktywno¶æ. Mam wiza¿ w telefonie, ale nie wiem jak bêdzie z zasiêgiem. W miarê mo¿liwo¶ci siê odezwê

Edytowane przez Bella2212
Czas edycji: 2014-08-08 o 01:52
Bella2212 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-08, 05:15   #3102
Jelizawieta
Rozeznanie

Jo³ jo³ jelizka zg³asza dzisiejsza wage:109,3 czyli spadek 700g

Po wodzie z ogórków nie miewam kaca tylko .... mega biegune ale trza przyznaæ,¿e na kaca najlepsze :tak:

Stary 2014-08-08, 06:23   #3103
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 506

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Poka¿ wiadomo¶æ
Jo³ jo³ jelizka zg³asza dzisiejsza wage:109,3 czyli spadek 700g

Po wodzie z ogórków nie miewam kaca tylko .... mega biegune ale trza przyznaæ,¿e na kaca najlepsze :tak:

Gratulacje
Ja zaraz tez staje na wagê
Obudzi³ mnie deszcz i nie zapowiada sie ze zaraz przestanie padaæ

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
Gratulacje
Ja zaraz tez staje na wagê
Obudzi³ mnie deszcz i nie zapowiada sie ze zaraz przestanie padaæ
77,1kg czyli spadek ladny ale jeszcze 7kg do pierwszego celu

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2014-08-08 o 11:34
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:02   #3104
pannaatopowa
Zakorzenienie

mi proszê zaznaczyæ wagê 86,9 bêdê siê wa¿yæ na jednej wadze. mo¿e ta u lekarza jest popsuta a tutaj mam wagê, której producent zapewnia ¿e mo¿na wa¿yæ na krzywej pod³odze, dywanie i suficie.

jutro wybiorê siê do sportowego. mo¿e jakie¶ butki dostanê. chocia¿ na poc¿atku bêdzie to marsz

Stary 2014-08-08, 10:10   #3105
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
mi proszê zaznaczyæ wagê 86,9 bêdê siê wa¿yæ na jednej wadze. mo¿e ta u lekarza jest popsuta a tutaj mam wagê, której producent zapewnia ¿e mo¿na wa¿yæ na krzywej pod³odze, dywanie i suficie.

jutro wybiorê siê do sportowego. mo¿e jakie¶ butki dostanê. chocia¿ na poc¿atku bêdzie to marsz
skoro na razie chcesz tylko spacerowaæ to mo¿e wystarcz± trampki/sanda³y albo inne tego typu obuwie?
Stary 2014-08-08, 10:47   #3106
change
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 978

Hej! Od niedawna wróci³am na tory odchudzania (po raz enty i mam nadzieje "ostatni" ) u mnie konieczna jest d³ugotrwa³a zmiana nawyków.

Zaczynam od wagi. ok 85 kg muszê siê zwa¿yæ w weekend, chcia³abym zrzuciæ 30 kg, bo mam 160 cm...

Dzieñ 5 na razie i idzie dobrze, zaczê³am w koñcu æwiczyæ :P

Mogê powiedzieæ, ¿e ¶niadanie opieram na owsiance z jogurtem naturalnym i owocami, potem warzywo i bia³ko.

Najbardziej mnie motywuje kolezanka z liceum, ktora baaardzo schudla, z takiej typowej pyzatej zrobila sie koscista, a mi jest glupio, bo nosilam juz rozmiar 38 i do tego daze.
change jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:48   #3107
womendontcry
Raczkowanie

Zamierza³am zwa¿yæ siê za miesi±c, ale skoro grupa wa¿y siê co miesi±c, to trudno, ja te¿

Hmm... Bez rewelacji, niestety...
W czwartek w zesz³ym tygodniu by³o 98,
dzi¶ jest 97,7
Mam nadziejê, ¿e moj organizm dopiero siê rozkrêa

Poproszê o wci±gniêcie mnie w tabelkê, i naniesienie obydwoch wynikow.

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-08, 11:10   #3108
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Zamierza³am zwa¿yæ siê za miesi±c, ale skoro grupa wa¿y siê co miesi±c, to trudno, ja te¿

Hmm... Bez rewelacji, niestety...
W czwartek w zesz³ym tygodniu by³o 98,
dzi¶ jest 97,7
Mam nadziejê, ¿e moj organizm dopiero siê rozkrêa

Poproszê o wci±gniêcie mnie w tabelkê, i naniesienie obydwoch wynikow.
zaznaczy³am na czerwono do czego by³ mój komentarz ale jak teraz przeczytalam raz jeszcze Twoj± wypowiedz to dosz³am do wniosku ze pewnie to b³±d jak pisa³a¶ siê wkrad³

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2014-08-08 o 12:49
Stary 2014-08-08, 11:24   #3109
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
dlaczego zak³adasz, ¿e nie chcê? chcê. ale buty zosta³y w domu. po drugie mam zwyrodnienie krêgos³upa (niewielkie ale bolesne) i bojê siê biegaæ. my¶lê ¿e najpierw zacznê od energicznych spacerów. potem marszobiegi (nie oszukujmy siê po 5 minutach biegu karetka mnie zabierze). poszukam te¿ buty tutaj. mo¿e co¶ dostanê odpowiedniego (jestem du¿a i jest ¶rodek miasta - tylko chodniki). niedaleko jest outlet sportowy. mo¿e tam?

ale nic nie mówiê na pewno. najwy¿ej do³±czê do was za tydzieñ
Przepraszam, ¼le siê zrozumia³y¶my - mi nawet przez my¶l nie przesz³o, ¿e nie chcesz. Po prostu sama jestem leniwcem pierwszej wody i wywnioskowa³am na podstawie w³asnej osoby, ¿e mo¿e biegi Ciê nie interesuj±. Nic poza tym. Wiem, ¿e zwyrodnienie krêgos³upa to wielki ból i brak ucieczki od niego.
Nie czuj siê ura¿ona, nie mia³am absolutnie z³ych intencji, ani ¿adnych sugestii poza jedn± aby¶ sama wybra³a to co lubisz. Pamiêtam, ¿e Ty i tak æwiczysz codziennie zestawy na krêgos³up.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

A ja jestem gdzie by³am 70 kg

Stary 2014-08-08, 11:34   #3110
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ¼le siê zrozumia³y¶my - mi nawet przez my¶l nie przesz³o, ¿e nie chcesz. Po prostu sama jestem leniwcem pierwszej wody i wywnioskowa³am na podstawie w³asnej osoby, ¿e mo¿e biegi Ciê nie interesuj±. Nic poza tym. Wiem, ¿e zwyrodnienie krêgos³upa to wielki ból i brak ucieczki od niego.
Nie czuj siê ura¿ona, nie mia³am absolutnie z³ych intencji, ani ¿adnych sugestii poza jedn± aby¶ sama wybra³a to co lubisz. Pamiêtam, ¿e Ty i tak æwiczysz codziennie zestawy na krêgos³up.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

A ja jestem gdzie by³am 70 kg
lepiej tak ni¿ jakby mia³o byæ na plusie
strasznie Ci zazdroszczê tych 70kg
Stary 2014-08-08, 11:45   #3111
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
skoro na razie chcesz tylko spacerowaæ to mo¿e wystarcz± trampki/sanda³y albo inne tego typu obuwie?
to mam. bardzo wygodne buty kupione 3 lata temu. ale za 2 tygodnie zaczne dreptaæ (bo nigdy moje bieganie nie by³o biegiem) i do tego buty ju¿ sa potrzebne. ze spacerami bêdzie ³atwo. 20 minut drogi st±d mam biedronkê. wiêc bêdê tam robiæ zakupy. tadam

Cytat:
Napisane przez change Poka¿ wiadomo¶æ
Hej! Od niedawna wróci³am na tory odchudzania (po raz enty i mam nadzieje "ostatni" ) u mnie konieczna jest d³ugotrwa³a zmiana nawyków.

Zaczynam od wagi. ok 85 kg muszê siê zwa¿yæ w weekend, chcia³abym zrzuciæ 30 kg, bo mam 160 cm...

Dzieñ 5 na razie i idzie dobrze, zaczê³am w koñcu æwiczyæ :P

Mogê powiedzieæ, ¿e ¶niadanie opieram na owsiance z jogurtem naturalnym i owocami, potem warzywo i bia³ko.

Najbardziej mnie motywuje kolezanka z liceum, ktora baaardzo schudla, z takiej typowej pyzatej zrobila sie koscista, a mi jest glupio, bo nosilam juz rozmiar 38 i do tego daze.
widzê, ¿e zaczynamy z podobnego pu³apu i d±¿ymy do tego samego. powodzenia!!

Cytat:
Pozdrawiam[COLOR="Silver"]
Leniwcem jestem okropnym. Pó³ godziny siê zbieram aby powyginaæ sie pó³ godziny ale 3 lata temu zmieni³am siê. æwiczy³am codziennie 3 razy dziennie: rano (ko³o 6) lekkie rozci±ganie i rozgrzewanie, po ko³o 11 30-40 minut æwiczeñ a wieczorem relaksacyjne i rozlu¼niaj±ce. chcê wróciæ do tego, bo przez choroby siê rozleniwi³am. i muszê ruszyæ dupê do tego. Absolutnie nie nie urazi³a¶. po prostu wiem ¿e muszê siê do tego ruszyæ i ju¿ najlepiej kopaæ mnie ty³ek.

gratulujê trzymania wagi i ¿yczê samych spadków

Stary 2014-08-08, 11:57   #3112
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
widzê, ¿e zaczynamy z podobnego pu³apu i d±¿ymy do tego samego. powodzenia!!
ja te¿ zaczyna³am z podobnej wagi bo 83kg a ju¿ jest 77kg czyli -6kg wiêc wy dziewczyny te¿ dacie rade!
Stary 2014-08-08, 12:10   #3113
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
najlepiej kopaæ mnie ty³ek.
Mnie te¿, a najlepiej wys³aæ za mn± dobermany - wtedy dopiero mia³abym motywacjê, albo nied¼wiedzia grizli po zimowym ¶nie.

Stary 2014-08-08, 12:12   #3114
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
wa¿ymy siê co tydzieñ
tak, wiem, pomy³ka
co tydzien mia³o byæ

69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-08-08 o 12:17
Stary 2014-08-08, 12:49   #3115
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 915

Cytat:
Mam nadziejê, ¿e nowe dziewczyny zostan± z nami na d³u¿ej, a nie tylko na jednego posta.
Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e tylko dziêki naszej grupie nie dopad³ mnie jak na razie efekt jo-jo. Bo hu¶tawkê wagow± to ju¿ nie raz sobie zafundowa³am, ale dawno nie uda³o mi siê na tak d³ugo zachowaæ zdobytej wagi, zazwyczaj po miesi±cu dopada³y mnie naloty ¿arcia ¶mieciowego w efekcie czego licznik na wadzê wskazywa³ wiêcej ni¿ by³o na pocz±tku drogi.
A teraz wstyd siê przyznaæ na forum jakie badziewie siê jad³o, wiêc wolê go nie je¶æ. Zamiast tego orzeszki, arbuz, brzoskwinie.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Szacun, a przy jakim obci±¿eniu?
Na stacjonarnym przy ma³ym obci±¿eniu 40 km/h spokojnie da radê

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
A ja nadal nie æwiczê w ogóle - jestem typowym leniwcem.
W pracy siedzê, w domu - to wszystkie wiecie jak jest.
Pilnuje siê tylko, ¿eby nie je¶æ z³ego jedzenia i nie je¶æ za ma³o.
Zaliczam postój ale nie przybieram na wadze.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Dziewczyny podziwiam Was szczerze, za mobilizacjê do ruchu.
Jednocze¶nie mam blokadê jak±¶ gdzie¶ tam siedzi ten leniwiec.
Co wieczór obiecujê sobie, ¿e wstanê wcze¶niej i pójdê pobiegaæ, za¶ rano ¿e od jutra i jeszcze 5 minut sobie pole¿ê.
W efekcie powy¿szych kalkulacji ani razu nie wsta³am wcze¶niej ¿eby ruszyæ t³usty zad, wieczorem to nie ma czasu. W ogóle to ja tak na prawdê nie mam dla siebie czasu, ci±gle kto¶ co¶ ode mnie chce, krzywo patrzy jak robiê co¶ dla siebie.
Wiesz, ja tez tak mia³am, alepo ruchu lepiej siê ¶pi, cz³owiek dobrze siê czuje, a to tylko jaka¶ tam cz±stka dnia, nic nie stracisz. Mnie przekonuje tez to jak siê czujê teraz - po tygodniu bez roweru dzi¶ wsiad³am i czujê siê jakbym zjad³a szczê¶cie

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-08, 12:54   #3116
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Dziêkujê wszystkim za mi³e przyjêcie i ciep³e s³owa
W grupie si³a!

I w³a¶nie dlatego zainwestowa³am w rowerek:
- nie zatrzymuj± mnie pasy, ¶wiat³a, ani znajomi
- jadê szybko, nie muszê na nic uwa¿aæ
- deszcz, ¶nieg, burza, mroz, noc - nie ma wymowki, jadê!
- przez ca³y czas muszê peda³owaæ - a na stacjonarnym zawsze trochê oszukujê pokrêcê trochê nogami, a potem jadê si³± rozpêdu

Oczywi¶cie jest jedna wada - MONOTONIA.
Godzina jazdy i wpatrywanie siê w ¶cianê...?
Ufff...
Mo¿na oszaleæ!
Rozwi±za³am problem w najlepszy sposob: do pokoju z rowerkiem i innymi przyrz±dami wstawili¶mz multiroom, dziêki czemu ogl±dam TV. Albo s³ucham audobookow, co ma korzy¶æ dwojak±: odchamiam siê kulturalnie i przypominam sobie jêzyk obcy

Ja naprawdê jestem entuzjastk± rowerkow stacjonarnych, i polecam je ka¿demu, kto jest w stanie wygospodarowaæ sobie w domu trochê miejsca na taki sprzêt.

Daje lepsze efekty ni¿ bieganie, a w przypadku osob naprawde otylych jest zbawieniem dla ich kolan i nadziej± na efektowny pocz±tek.

Wcale nie trzeba jechaæ szybko - ¿eby zacz±æ chudn±æ wystarczy 3x w tyg po 35 min przy wysi³ku 65% HRmax (têtna maksymalnego).

W sieci jest sporo kalkultorow, gdzie mo¿na sprawdziæ swoje têtno maksymalne, np: http://www.fitnessmhr.pl/KalkulatorMHR.html

Moje np wynosi 190, a 65% z tego to ok 123.

Wystarczy pilnowaæ tej warto¶ci, i bêdzie dobrze!

A moj rowerek jest ju¿ wyposa¿ony w pulsometr, co mi osobi¶cie bardzo ulatwia kontrolê

Wiêc wszystkich niezdecydowanych zachêcam do zaprzyjaznienia siê z takim sprzêtem!

98-97-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59

Nudzi Ci siê na rowerze mowisz?
To ja po raz kolejny przedstawiam centtum dowodzenia
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg row1.jpg (101,5 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg row2.jpg (60,0 KB, 5 za³adowañ)

27.02.2012
Stary 2014-08-08, 12:57   #3117
aamidale
Rozeznanie

swoj± drog± womendontcry moj partner podchodzi do mojej nadwagi tak samo zboczenie jak i Twój U mnie to mo¿e byæ sentyment do prza¶nych dziewoi, troche wygl±dam jak córka Ziemowita
Witam nowych ja ostatnio rzadko tu jestem, ale ¼le siê czu³am przez ostatni tydzieñ a nie chcia³am siedzieæ tu i buczeæ o swoich bólach.
Mój narzeczony ma zamiar siê dzi¶ wieczorem nawaliæ a ja na sam± my¶l o alkoholu mam odruch wymiotny. Zrobi³am sobie ostatnio oczyszczanie w±troby i chyba faktycznie zadzia³a³o bo czujê siê du¿o lepiej.
Jak ju¿ mówi³am, mia³am tydzieñ przerwy od æwiczeñ bo czu³±m siê ¼le. Jak dzi¶ wsiad³am po tej przerwie... wszystko mnie boli ale czujê siê tak pobudzona i mam taki humor... Nigdy nie s±dzi³am ¿e skutki sportu s± a¿ tak widoczne, a dzi¶ mam to jak na d³oni !
podprowadzi³am dziadkowi troche artredermu i smarujê sobie te post-hormonalne krostki...piecze jak diabli i zrzucilam szesc warstw skóry, ale widzê ¿e dzia³a
Widzê tu entuzjastkê roweru stacjonarnego, ja je¿d¿ê praktycznie codziennie od pocz±tku czerwca witaj
zazdroszczê wam tego biegania. I ¿yczê wytrwa³o¶ci

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-08-08 o 13:09
Stary 2014-08-08, 13:16   #3118
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
swoj± drog± womendontcry moj partner podchodzi do mojej nadwagi tak samo zboczenie jak i Twój U mnie to mo¿e byæ sentyment do prza¶nych dziewoi, troche wygl±dam jak córka Ziemowita
Witam nowych ja ostatnio rzadko tu jestem, ale ¼le siê czu³am przez ostatni tydzieñ a nie chcia³am siedzieæ tu i buczeæ o swoich bólach.
Mój narzeczony ma zamiar siê dzi¶ wieczorem nawaliæ a ja na sam± my¶l o alkoholu mam odruch wymiotny. Zrobi³am sobie ostatnio oczyszczanie w±troby i chyba faktycznie zadzia³a³o bo czujê siê du¿o lepiej.
Jak ju¿ mówi³am, mia³am tydzieñ przerwy od æwiczeñ bo czu³±m siê ¼le. Jak dzi¶ wsiad³am po tej przerwie... wszystko mnie boli ale czujê siê tak pobudzona i mam taki humor... Nigdy nie s±dzi³am ¿e skutki sportu s± a¿ tak widoczne, a dzi¶ mam to jak na d³oni !
podprowadzi³am dziadkowi troche artredermu i smarujê sobie te post-hormonalne krostki...piecze jak diabli i zrzucilam szesc warstw skóry, ale widzê ¿e dzia³a
Widzê tu entuzjastkê roweru stacjonarnego, ja je¿d¿ê praktycznie codziennie od pocz±tku czerwca witaj
zazdroszczê wam tego biegania. I ¿yczê wytrwa³o¶ci
ciesze siê, ¿e wróci³a¶
Stary 2014-08-08, 13:22   #3119
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie te¿, a najlepiej wys³aæ za mn± dobermany - wtedy dopiero mia³abym motywacjê, albo nied¼wiedzia grizli po zimowym ¶nie.
g³odnego a do pleców przyczepiæ kawa³ schabu, nie? kiedys widzia³am obrazek (niestety nie znajdê go) biegnie nied¼wied¼ przed nim gruby facet i na przedzie chudzielec. podpis brzmia³ mniej wiêcej "szanujmy grubych ludzi, kiedy¶ mog± uratowaæ nam ¿ycie

Stary 2014-08-08, 13:32   #3120
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
ciesze siê, ¿e wróci³a¶
ja nigdy nie odesz³am, huhuhu! Mnie nie tak ³atwo siê pozbyæ, jestem jak kamieñ na prysznicu :P

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
g³odnego a do pleców przyczepiæ kawa³ schabu, nie? kiedys widzia³am obrazek (niestety nie znajdê go) biegnie nied¼wied¼ przed nim gruby facet i na przedzie chudzielec. podpis brzmia³ mniej wiêcej "szanujmy grubych ludzi, kiedy¶ mog± uratowaæ nam ¿ycie
mnie powinni zachêcaæ darmowymi kosmetykami luksusowych marek, wydawanymi analogicznie do przebieganych kilometrów :P

27.02.2012
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.