|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||||
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Ale za to nie mówiła nic o maśle, a spróbowałam trochę smarować chleb żeby jakieś kanapki z wędliną podać i nic mu nie jest. Dlatego pomyślałam o tym jajku żeby spróbować. Zawsze byłaby jakaś odmiana, a nóż by też przeszło pozytywnie ![]() Też mamy po roczku wizytkę, ale to już mamy mieć testy z krwi. Nie wiem co to będzie, chyba M. będzie musiał wziąć urlop, bo ja za chiny z nim nie wejdę do zabiegowego! ![]() Cytat:
![]() Niezła z niej szprycha! ![]() Cytat:
No i tak, już trochę czasu się z tym męczymy, ale on ma takie przerwy. tzn. przez jakiś czas je ładnie, a potem znów coś się dzieje i nie chce. Od wczoraj - odpukać - zaczął mi jeść po 1,5 kanapki. Ale już dziś z obiadkiem było gorzej, choć nie tak tragicznie jak np. tydzień temu. Ja sądzę, że winne są zęby, bo były dni tak tragiczne, że nic z łyżeczki nie chciał. Ani obiadu, ani owoców, ani jogurtu. Na prawdę już już mi się chciało płakać. Cytat:
![]() "Cóż to leży za placuszek?" Pyta mały Tadeuszek. "A to tatko nasz kochany, Przez samochód rozjechany". Swego czasu w K. polecałam serię książeczek z Panem Pierdziołką, bo są wyczesane
|
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() wogóle to macie tu mocno pólegzystencjalne dylematy, która to jaka jest,a która to co by dała a co nie, no ile osób, tyle zdań i to jest normalne i tak będzie zawsze. I zawsze są dwie grupy: mniej lub bardziej rygorystyczne. To też jest normalne w społeczeństwie. także ten, no, standard ![]() ciekawe jak tam Matal daje radę
|
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, ze sama cos upieke jogurt znajdziesz tylko naturalny albo grecki chyba ze sobie TZ czasem kupi jogobelle z wisniami ale tam chyba tez jest naturalny + jakis syrop slodki i wisnie A ostatnio smazone i niezdrowe obiady je tylko TZ, bo ja, odkad jestem na diecie czuje sie tak rewelacyjnie fizycznie i psychicznie, ze wrecz znienawidzilam te wszystkie schaboszczaki i inne bitki wolowe serio, polecam wam wszystkim zmiane trybu zycia myslalam ze bede plula dalej niz widziala typi wszystkimi lekkimi potrawami, ale sa tak pyszne jesli sie je dobrze zrobi ze moglabym tak juz jesc cale zycie takie moje male przechwałki
|
|
#965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierz lub nie, ale ja nie jadam nic takiego ![]() w ciazy jedynie miałam smaka na jeden rodzaj chipsów i tu przyznaję-jadłam. Z jogurtów tylko naturalne. Jak juz słodkie, to sama piekę jakieś ciasto z owocami. Murzynka zrobię, ale to dla męza. Niemal wcale nie jadam smazonego, bo nie lubię. Pizzę raz na pół roku, a McDonaldy to nie pamiętam nawet,jeszzcze przed ciażą. ja ogólnie lubię takie lzejsze potrawy, czasem wręcz jałowe i smakuje mi to co robię Tusi. Niestety mój mąż to moje przzeciwieństwo i walczę z nim...czasem jem jakieś jego gulasze itp,ale smażonego never ![]() Cytat:
wiadomo,że słodyczy się nie uniknie, w przedszkolu dziecko na 100% będzie jadło batoniki jak inne dzieci, ale na serio nie wiem, po co to dawać takiemu maluchowi?żeby poszerzyć mu horyzonty smakowe?słodycz może poznać z owoców, ewentualnie później z domowych ciastek itp. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Cytat:
po to jest forum![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Bajka zrobiłaś mi wieczór tym wierszykiem
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na smyk.com fajne wyprzedaze
dzsiaj odebralam moja paczuche nie dosc ze rzeczy przecenione to ja np przekraczajac 159 zl dostalam jeszcze 20% rabatu i takim spodobem 250 zl zostalo w kieszeni
|
|
|
|
#967 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Założyłam sobie nawet zeszycik z różnymi tekstami dzieci One zawsze potarfia poprawic humor i tak wszytsko wytłumaczyć, że od razu sie zastanawiasz: "A w czym ja miałam problem?" Na razie Antosia cały czas je ściąga Jak czymś ją zajmiemy to przez chwile ponosi, ale zaraz sobie przypomni i koniec :-( Dzięki Mamusie za wparcie Motylku, Antosia zezuje lewym okiem, a w prawym ma dość dużą nadwzroczność. Musi nosić pryzmaty, a za miesiąc idziemy do szpitala na naświetania. Moja, biedna mała córeczka :-( ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, mam nadzieje ze Antosia przekona sie do okularkow
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi okularkami to pewnie jeszcze się pomęczycie ale napewno z czasem przestanie je ściągać. |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Subskrybuje na tel
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Druga jedynka w natarciu, więc nie śpimy
|
#972 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
u nas dzisiaj pada od samego rana, jest ciepło ale mokro więc póki co zapowiada się że dzień spędzimy w domubosheeee co się nie dotknę to ciągle "wyrzuca" mnie z wizazu nie wiem co jest, więc do póki starczy mi cierpliwości na ciągłe wracanie to spróbuję coś nadrobić mocy ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]() a co do kolegi to niektórzy mają wybitne zdolności do wydawania kasy, ech Cytat:
![]() , Cytat:
, jej jak dawno temu to było---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
juz nawet mam plan, chrzestnych też nie będzie - wyjechali- on do Francji, ona buszuje po Londynie, wrócą na początku listopada co dziwne bo przecież studiują oboje- ale to tacy kombinatorzyco do kuriera to też tak ostatnio miałam , dzwonił o 9 że już jedzie a był po 15 taka byłam wściekła na niego a z czerwonej porzeczki to robiłam tylko galaretkę Cytat:
|
|||||
|
|
|
#973 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
oby malutka jak najszybciej zaakceptowała okularki, trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- az boję się zaglądać, bo zaraz się na coś skuszę |
|||
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:
Adaś, Antoś i Juluś kończą 11 miesięcy Wszystkiego Najlepszego dla Chłopaków rollercoaster_86 zazdroszczę pracy z dziećmi, jeszcze do 3 kl podst są cudowni, a potem pokazują różki
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
wiecie co kupiłam sobie jakiś czas temu w herbaciarni takie" kulki" do parzenia ( zupełnie o nich zapomniałam) tj. napój herbaciany po zalaniu wrzątkiem rozwija się piękny różowy kwiat, no i wczoraj zrobiłam - jakie to fajne jest
i nawet nie żle smakujeno i jakie efektowne , a mój tż jak zobaczył to pyta się co za ziele piję i czy to aby legalnie kupione ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
sami faceci
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry
|
|
#977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawsze myślałam ze zostanę nauczycielem, takie moje marzenie, a tu wyszło inaczej, czasami trochę żałuję ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-08-08 o 08:23 |
||
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dwóch moich kuzynów zezowało,to było w latach 90tych i mieli jakieś zabiegi. jak to teraz wygląda? i zgłosiliście się do okulisty przez to zezowanie i wtedy wyszła nadwzroczność? my jesteśmy z mężem ślepoki i się martwimy jak będzie z Tusią
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
byłam wczoraj z kluskiem na zakupach, posadziłam go w koszyku
było dużo ludzi , postawiłam małego z boku a sama latałam dookoła i brałam co trzeba i tak w każdym dziale supermarketu , nie chciałam się przepychać z nim między ludźmi, grzeczny był , mały rzucił do koszyka , nawet nie wiem kiedy |
|
|
|
#980 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tanie i dobre.Cytat:
Cytat:
![]() dzien dobry. jak to sie mowi, chodze spac z kurami i wstaje z kurami ? |
|||||
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam wywiad z Panem Michałem Rusinkiem http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...#ixzz39keq5RTo
zacytuję Wam fragment, który mnie powalił ![]() "... dzwoni do mnie pani z banku i mówi: "Dzień dobry, czy rozmawiam z panem Michałem Rusinek?"; ja: "Tak, ale ja się deklinuję"; ona: "A, to przepraszam. Zadzwonię później...".
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Już ledwo na oczy widzę Jasiek od poniedzilku takie cyrki urzadza w nocy dziś juz przeszedł sameo siebie. Odłozony o 21.30 budził sie max co godzinę a zaczął dzien o 5.00.natomiast jestem pod wrażeniem jego zręczności. Wczoraj pięknie wcinał borowki (cały pojemniczek ) sam wczesniej ja mu wkładałam do buzi takie małe kawalki![]() Cytat:
to jednak cos nowego i pewnie na razie jej przeszkadza. trzymam kciuki zeby długo nie musiała ich nosic. u nas chyba te zeby bo nie wiem przez co te nocne "atrakcje" bajka przez Ciebie przegladam Smyka
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#984 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej!!
Wróciliśmy ![]() Pogoda była super, mieliśmy co robić i Zuzka była zachwycona wodą i piaskiem W 1 dzień nawet nie chciała z wody wychodzić No i przesypiała całą noc bez jedzenia, a teraz znowu się budzi w nocy ![]() Obawiałam się podróży, ale nawet zniosła ją ok. No i w ciągu 2 tygodni wyrosły jej 4 zęby, na szczęście bez specjalnych sensacji, chyba znowu coś jej rośnie bo znowu strasznie się ślini. Cytat:
![]() Cytat:
bo smakowało jej wszystko, a jak ktoś coś je, to jest pierwsza, żeby się z nią podzielić.![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Ali!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() cdn
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam sukienke na roczek
![]()
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan, bardzo ładna
![]() Ja wybrałam taką:
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
35 w Smyku
Co do tyh wyprzedazy Smykowo internetowych. Sszkoda, ze tak malo asortymentu. Bylam w stacjonarnym i Jilka wzbogacila sie o wiele wiele ciuszkow w tym kombinezon na zime i kurtke. A oprocz promocyjnyhcen tez byly dodatkowe rabaty ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Nie widze
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

to tylko rady a nie naskok a ktoś zrobi jak uważa. Bo serio jest tak ze któraś czasem opisuje swoje znajome i później dużo komentarzy o rany jak mogła trzeba było powiedzieć czy coś takiego
zdjęcie w załączniku 

bo np drugie za 50% ami 10zł tylko opuścili
Oby się do nich przyzwyczaiła

co się nie dotknę to ciągle "wyrzuca" mnie z wizazu nie wiem co jest, więc do póki starczy mi cierpliwości na ciągłe wracanie to spróbuję coś nadrobić 
.
jeszcze tylko 2 miesiące urlopu wypoczynkowego i trzeba wracać do pracy
strachliwa jest strasznie, ryczy jak tylko z oczu się jej stracę, tuli się mocno jak tylko cos głośniej stuknie, normalnie wskakuje na ręce. Poza tym najchętniej byłaby ciągle na rękach. I ze snem kłopoty bo nawet w ciągu dnia jak śpi, jak i w nocy to poplakuje przez sen, nawet tak się zanosi jakby oddechu nie umiała lapnac 

Z 36,99zł na 29,99zł... Szału nie ma, ale brałam 4 opakowania - 28zł do przodu 
I czy pod sandały się zakłada skarpetki dzieciom? 

) sam