|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
warka radler 0%
o takie coś http://alkoholowepogotowie.pl/shop/p...arka-radler-0/ Cytat:
Jakieś kombajny mi za oknem hałasują Oświetleni, że na tym ciemnym polu wyglądają jakby ufo wylądowało
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
. A ja mam w następną sobotę wesele, ale się natańczę i nie mam sukienki.Dzisiaj zlatałam całe miasto i nic. I jeszcze żeby tego było mało impreza jest jakieś 70 km od nas a TŻ nie wiadomo czy będzie mogą pójść, bo w pracy coś mu wypadło w ostatniej chwili.
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe:
http://fakty.interia.pl/news-mundra-...472998,nPack,1 Suszarka - ja miałam na komórce mp3 z 45 min suszarki - działało na Zofkę Jak razem usypiałysmy, to się denerwowałam, kiedy skończyła szumieć :P Super sprawa i nie wykańcza domowego bud żetu rachunkami za prąd ![]() Jakby cos to mam na mailu - mogę rozesłać - dajcie znać na priv. Kasiamagda - fajne frotte prześcieradełko na gumce kupiłam kupiłam na allegro kiedyś. Na to kładłam podkład i heja ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Ja już się nauczyłam, że nie ma jednej dobrej metody na macierzyństwo i resztę z tym związana, a każda mama robi po swojemu i tak jest dobrze. Krytykować nie mamy prawa i już. Ale wymieniać poglądy, a i owszem
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-08-07 o 22:04 |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie szukam na allegro tych wszystkich pierdół dzieciowych - pieluchy, termometr (żebym jeszcze wiedziała jaki chcę), prześcieradeł i cholera mnie bierze - za dużo wyborów. ![]() Dobrze, że ubrania wszystkie dostaliśmy, bo Mały by pewnie gołym tyłkiem świecił przez dłuższy czas. |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do macierzyństwa zgadzam się w 150 % nie ma złotego środka. Ja niby urodziłam jedno dziecko i wydawało mi się że jestem najmądrzejsza ( jakiś czas temu) tak teraz jestem przerażona i zielona. Boję się porodu i tak jak piszecie jeszcze bardziej połogu.
|
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Na SR dzisiaj niewiele ciekawostek, ogólnie o karmieniu piersią i korzyściach, nie będę pisać bo większość pewnie dawno wiecie. Jedynie co nam babeczka mówiła to to, że nie należy dać się złapać w tą nagonkę "nie karmisz piersią = zła matka" i że wybór powinien należeć wyłącznie do nas. Plus aby skupić się głównie na korzyściach dla NAS (nie trzeba wstawać w nocy, szybciej zrzucamy tłuszczyk, szybciej się macica obkurcza, zapobiega rakowi), nie dla dziecka, być w karmieniu piersią egoistką to lepiej zniesiemy ewentualne trudności, a tak to w sumie nic ciekawego nie było. Bardziej na zasadzie dialogu. Jeśli chodzi o ból bioder, to ja nie posiadam....za to napier......mnie spojenie łonowe (też fajnie ) i czasami plecy; dzisiaj sobie coś naciągnęłam pod prawym żebrem i ogólnie jest zabawnie. Chodzę również jak kaczka, jeszcze od rana staram się trzymać pozory (i nogi razem), ale potem to nie da rady. Śpię głównie na prawym boku, bo na lewym mnie wszystko boli i czuję, że małą ugniatam (a ona protestuje i mnie kopa), w sumie to nawet nie wiem czemu się nie powinno na prawym niby? Oświeci mnie ktoś? ![]() Wydaje mi się też, że organizm zaczyna mi wodę gromadzić Piję na litry a sikam niewiele....---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Nie ma sposobu, nie ma złotego środka, każde dziecko jest inne.....a jednak dzieci się rodzą, a rodzice jakoś sobie radzą. A jak będzie tak będzie, każda z nas będzie się zmagać pewnie z innymi problemami i po to jest to forum, żeby się dzielic, żalić i doradzać.
|
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co to, dziecko umiera w męczarniach jak leżysz w ten sposób? ![]() Nie dajmy się zwariować dziewczyny. Myślę że o wiele wiele większa szkoda to dla dzieciaka to Twoje niewyspanie i smutek. Śpij jak Ci wygodnie, szczególnie jeśli masz z tym i tak problem. Cytat:
), pokazywała pozycje do karmienia... Ja jestem naprawdę zadowolona ![]() Dobranoc!!!
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o SR, to była pierwsza lekcja z laktacji na 5 przewidzianych, więc póki co taki wstęp, z diety mają być 2 zajęcia do tego, więc sporo jeszcze się dowiem, dzisiaj akurat takie ogólniki to nie piszę
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dzięki za kilka słów o SR, ja ogólnie jak Was czytam to mam wrażenie że jako jedyna nie boję się tego wszystkiego - przewijania, karmienia itp. Wy też wyluzujcie Przecież nasze babki miały pewnie dla swoich dzieci połowę mniej czasu, pewnie tak nie panikowały jak my i robiły wszystko tak jak umiały bo pewnie nie było SR i żadna położna do nich nie przychodziła. Znalazłam takie podkłady http://allegro.pl/hartmann-podklady-...468856289.html wielkie armaty - może któraś z Was o nich słyszała bo zamierzam zamówić - w sklepach i aptekach nie spotkałam. Mnie Malutka obudziła dzisiaj o 6:30 więc wstałam, sączę malutką rozpuszczalną z mlekiem - u mnie zawsze kawa jest w 3/4 kubka z mleka, wody jako dodatek ![]() Budzić się Kobietki i pisać pisać jak się spało?
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 30. tygodniu
![]() Dopiero przywrócili mi internet, wczoraj była u mnie taka nawałnica, że znowu są jakieś podtopienia, pół miasta pływa... Mąż omal auta nie zalał, jak wjechał w kałużę do połowy kół Ja czekam z niecierpliwością na kuriera, bo ma dzisiaj przywieźć moje pierwsze zamówienie z allegro Okazało się, że mój wzór w sówki jest taki popularny, że drugie zamówienie jest przesunięte o tydzień, jak tylko sklep dostanie towar. Co do karmienia piersią, to ja mam SR w poniedziałek, może też dowiem się czegoś ciekawego, to się podzielę Chociaż u mnie wszystkie wiadomości to nowości, bo ja kompletnie zielona w temacie dzieci jestem. Miłego dnia
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
*prognozy pogodowe cudowne ) ochłodzenie, 22 stopnie to chyba dobra temperatura dla nas![]() Coffe ja tez pije duzo, nawet bardzo, z MAteuszkiem tuz przed porodem wypijalam 5 litrowa butle z woda ![]() co do spania to ja spie po rowno na lewym i prawym, tak mi wygodnie, przy Mateuszku nie dalo rady polozyc sie na prawym, bo mnie klulo i bolalo, takze teraz lepiej ![]() bolu bioder narazie nie mam, nawet kregoslup mi odpuscil ![]() mnie slowo polog przeraza, dochodzenie kobiety do siebie po ciazy i porodzie w sensie fizycznym i hormonalnym i psychicznym jest wdg mnie duzo ciezsze niz sama ciaza i porod, mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej. A ta wareczka to nie smakuje jak napoj/orenzada?
|
#3942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3944 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Wczoraj dokończyłam prasowanko Juliuszkowe Czuje zapach Dzidziolka jak wchodze do sypialni Wszystko pochowane i tak upchane, że nie ma już miejsca a na kolejną komode za ciasno. Chyba bedę musiała w swojej szafie zrobić miejsce A i chyba się nie chwaliłam ale w sypialniu stoi juz skręcone łóżeczko Napatrzeć sie nie mogę i wyobrażam już sobie w nim Juliuszka ![]() Cytat:
Nie bolą mnie biodra dziś ![]() Cytat:
więc ja w to wierzę O podkładach takich nie słyszałam ja zamówiłam sobie podkłady bella. Cytat:
![]() Cytat:
Ma dostarczyć wszystki pierdółki: wanienke, fridę do noska, maści , kremiki, podkłady, pieluszki i wiele wiele innych Gratki za 30- tkę
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu te z belli były nie dobre? U nas straszna ulewa, w nocy jak zwykle ból biodra i częste wstawanie do wc, dziwne czasami wstanę tylko raz, a czasami i 4. Tylko,że dziś o mało się nie zabiłam, nogi mi się ugieły i upadłam na szczęście na łóżko i nic się nie stało. Dziś zamierzam podjechać do hurtowni jeszcze jednej zobaczyć jakie są ceny i może coś kupię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życie pokaże co będzie i pewnie nieźle mnie zaskoczy. ciesze się,że mąż ze mną będzie przez pierwsze dwa tygodnie, a może dadzą mu i więcej wolnego, no i teściowa ale akurat z tego się nie cieszę.gosia a jak biodro cię bolało to promieniowało do nogi?
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Wczoraj odwiedziłam razem z SR oddział położniczy w Ustce. Nie do końca jestem przekonana, żeby tam rodzić, ale chciałam zobaczyć, jak to wygląda z tej "drugiej strony". Fajne przeżycie, tym bardziej, że opowiadała o oddziale Neonatolog. Fantastyczna kobieta, ciepła, otwarta...Zdecydowały się z nami porozmawiać 2 mamy leżące na oddziale, jedna rodziła w dzień naszej wizyty Jaka kruszynka, powiem Wam, że aż się popłakałam, taka malusia Przy nas została przyjęta rodząca, i serio po 1h 20 min już miała maleństwo na rękach Pół nocy nie mogłam zasnąć, jakie maluszki. Większość sprzętu od WOŚP- ratujący życie tym dzidziom, w takich sytuacjach wierzę bardzo w tą "organizację". Pobyt bardzo udany Z lepszych wiadomości, doszła wczoraj do mnie pościel- polecona przez Gosię http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...tml?source=mlt tylko ja zamówiłam 11 częściowy, z organizerem na łóżeczko, no i nie mogłam się powstrzymać od ozdób nad łóżeczko i u tego samego sprzedawcy kupiłam kocyk minki, z jednej strony fiolet a z drugiej białe słonie na szarym tle. Co prawda miałam nadzieję, że ten fiolet jest ciemniejszy, a jest dosyć jasny. Ale myślę, że nadaje się dla chłopca ? Jak myślicie? Zestaw nr 4 jak cośNo i pytanie do dziewczyn, które też kupiły pościel- prałyście już ją ? Mam wrażenie, że te 6 podusi sfilcuje mi się w praniu ![]() Ok, wyżaliłam się, wpadnę później.. Gratulacje za kolejne tygodnie ! Bliżej niż dalej...
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dziś obudziłam się na plecach kolo 5. i poszłam siusiu i tak mnie zaczęły plecy boleć, że aż miałam łzy w oczach, a próg bólu mam spory.. Położyłam się na prawym boku i gdzieś po godzinie przeszło.. Ale się wystraszyłam, że do końca będę z tym bólem chodziła Coffee, śpi się na lewym boku, bo wtedy nie toruje się jakiejś tam głównej żyły i do dziecka dociera więcej odżywczych soków i czy jak to nazwać ![]() Kasiamagda, dobre Line_87, współczuję tej nawałnicy. Tyle się słyszy teraz o tych podtopieniach.. Oby wszystko wróciło szybko do normy ![]() Gosia wstaw jakąś foteczkę z pokoikiem ![]() Więcej nie pamiętam co miałam napisać ![]() Gratuluję kolejnych tygodni
|
#3950 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam wyspana
Cytat:
Cytat:
, dobrze że mężowi udało się uniknąć zalania auta bo wtedy to byście mieli naprawdę problem Cytat:
Pochwal się tym łóżeczkiem w sypialni jak wygląda, napatrzymy się na to cudo i może zmotywujesz nas do działania przynajmniej mojego męża. Na niego nic nie działa jak powiedziałam o wrześniówce która urodziła w 32 tyg to skwitował to stwierdzeniem "no nieźle" i tyle gadki Ale jak zobaczy, że październikowa mamusia już ma łóżeczko złożone to może da mu to do myślenia hehe ![]() Cytat:
uważaj na siebie. Mnie gin ostrzegał, że jak wstaje w nocy do toalety to zeby chwile usiąśc na łóżku i dopiero iść bo właśnie czzęsto zdarzają sie upadki, omdlenia itd od takiej szybkiej zmiany pozycji.A propo omdleń to wczoraj miałam pierwszy raz w zyciu taką historie, poszłam na spacer po jakieś drobne zakupy i nagle w oczach takie mroczki i w głowie zaczelo się kręcić i tak skojarzyłam ze to może być oznaka omdlenia i nie patrząc gdzie usiadłam szybko na ławce i za chwilę się rozejrzałam a siedziałam wsród miejscowych żulików także obsługa full wypas )))Wstałam podziękowałam, doszłam do sklepu i zadzwoniłam po męża, chyba skończę już te samotne spacery
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Ja się witam po 2 trudniejszych dniach z mocnymi skurczami, zakończonych wczoraj na IP na szczęście okazało się, że to tylko twardnienia, bo na ktg nie wyszły żadne skurcze... ufff... Zastrzyk w d.upencje na szczęście pomógł... ![]() Ale przynajmniej psychicznie czuję się lepiej i może (przynajmniej chwilowo ) przestanę wybuchać płaczem i straszyć męża, że coś się dzieje...Cytat:
![]() Ja na pościel i rożek dopiero czekam - też zamówiłam ten fioletowy minky, ale z białymi sówkami na szarym tle chciałam właśnie ciemny fiolet, no ale nie było... Ja co prawda będę mieć córę, ale myślę, że i dla chłopaka taki jasny fiolet może być ja wózek wybrałam szaro-turkusowy, niby bardziej chłopięcy, ale co tam - dziewczynkom turkus też pasuje Co do bioder - mnie ostatnio bolą coraz częściej, szczególnie po nocy - jak sobie nie podłożę poduchy między nogi
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
Gosia, pokaż pokoik, bo z opowiadań zapowiada się śliczny
![]() PurBlanka, a te poduszki to są w całości, czy można ściągnąć poszewkę do prania? Strasznie kusicie tą pościelą, już jestem na dobrej drodze, żeby zamówić ![]() Pochwaliłam się ostatnio, że mnie skurcze nie łapią, a dzisiejszej nocy na raz w dwie łydki mi złapało :/ Tak że się zerwałam o 5 na równe nogi i od tej pory już nie śpię... Doczytałam właśnie, że Gosia zamówiła Fridę do noska. Ja zamówiłam ten Katarek do ściągania odkurzaczem, macie jakieś doświadczenie z tym?
|
|
#3954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam szacunek dlatego do wszystkich ludzi, a ci żulki po prostu mają taki los i problem ze sobą. Może jak patrzą co dzień na te wysokie głowy to tylko im napić się w głowie
|
|
|
#3955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosiu - zrobiłaś furorę i każda chyba to zamawia ![]() Wiem że Gosia prała poszwę i poszewkę na poduszkę - ja mam zamiar bo delikatnie daje fabryką. Ale poduszki to nie wiem chyba tylko będę wietrzyć, jak myślicie?
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Katarku nie miałam, ale słyszałam, że jest super.
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
Dzielimy się z Wami naszą ulubioną piosenką - moją i Dzidzi
![]() http://www.youtube.com/watch?v=jKnCi...6564E45F60B5C7
|
|
#3959 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na prawdę polecam wizytę w szpitalu. Wiem od czego mam zacząć, jak przyjadę na oddział, co ze mną później zrobią... Na prawdę ok.No właśnie, dzieci to dzieci, ja mam w pokoju szaro- fioletowo, zamówiłam meble białe z fioletowym dodatkiem, więc chciałam pościel w fiolecie Jest ok ! Co do bioder, to na razie nie wiem o czym mowa...mnie boli kręgosłup ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też chcę poprać, nawet myślałam, żeby kołdrę i podusię wyprać Ale właśnie boję się takiego sfilcowania...Tak samo z ochraniaczami. Może wietrzenie to dobry pomysł
|
|
#3960 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja się wyspałam nawet całkiem nieźle
![]() Czeka mnie miły dzień, bo wpadam na chwilę do pracy - muszę się podpiąć do firmowej sieci, żeby zrobić aktualizację hasła, bo bez tego nie zaraportuję czasu pracy (tak, tak, muszę to robić mimo zwolnienia) i będą mnie bombardować codziennie przypomnieniami Ale się cieszę, bo zobaczę kolegów i moje śliczne biuro Naprawdę uwielbiam/uwielbiałam swoją pracę Cytat:
Ja mam jeszcze canpol babies.Cytat:
Też zestaw 4. A powiedzcie dziewczyny - dostałyście paragon od tego sprzedawcy? Bo ja nie i nie mogę się doprosić... Bardzo nie lubię jak ktoś na mój koszt oszczędza sobie na podatkach, poważnie rozważam zgłoszenie jej do skarbówki... A co do prania - ja już to wszystko prałam i wydaje mi się że poduszki lekko straciły kolor, ale wypełnienie się nie zbiło, więc ok (używałam programu do delikatnych). Nie wiem tylko co teraz z prasowaniem, bo nie wyglądają zbyt atrakcyjnie takie pogięte, ale z drugiej strony boję się że ten wypełniacz się stopi |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Oświetleni, że na tym ciemnym polu wyglądają jakby ufo wylądowało

i nie mam sukienki.Dzisiaj zlatałam całe miasto i nic. I jeszcze żeby tego było mało impreza jest jakieś 70 km od nas a TŻ nie wiadomo czy będzie mogą pójść, bo w pracy coś mu wypadło w ostatniej chwili.

13.12.13
*
Co prawda miałam nadzieję, że ten fiolet jest ciemniejszy, a jest dosyć jasny. Ale myślę, że nadaje się dla chłopca ? Jak myślicie? Zestaw nr 4 jak coś

Ale się cieszę, bo zobaczę kolegów i moje śliczne biuro