Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 09:33   #4321
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Piękny ten brązowy kombinezonik kusicielki wstrętne :P ile macie takich kombinezownikow i na jaki rozmiar? Bo to nie sa te bardzo grube tylko takie przejściówki, ja mam jeden ten z h&m teraz sie nad tym zastanawiam ale nie wiem w jakim rozmiarze... I czy w ogóle potrzebny
ja na razie nie mam żadnego takiego... na pewno to nie są takie na wyjścię zimą, w sensie że nic już na to...
a jeśli kupię to na rozm. 62
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:36   #4322
Kostka09
Zakorzenienie

tu są..
http://allegro.pl/kombinezon-ociepla...483122006.html

http://allegro.pl/kombinezon-mis-hm-...493400175.html

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...479698890.html

tylko uważam, że jak na używane z cenami przesadzają...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:38   #4323
manieczka1
Zakorzenienie

Ja mam dwa na 0-3, jednego bialego misia 3-6 mies. i jeden nawet na 68, ale go to juz na pewno nie uzyje (ten jest najbrzydszy na szczescie ). Wszystkie dostalam w spadku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:38   #4324
Zanet84
Zakorzenienie

no wysokie ceny.... ja w pajacykach podobny znalazłam za 9,99 zł (brązowy, z białym brzuszkiem) tylko by trzeba dopytać o stan, bo nic nie jest napisane, a na zdjęciu to niewiele widać....
Stary 2014-08-08, 09:42   #4325
LolaMontez
Wtajemniczenie

Jak na używane to drogie :-/, a ten plusa po kilku praniach lubi sie brzydki zrobić jak jest słabszej jakości :-/
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:43   #4326
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dziewczyny, czy jak w ZUSie mają moje zwolnienie, to znaczy, że wiedzą, że jestem w ciąży? Jest tam jakiś kod czy inne oznaczenie, które daje im o tym znać? Bo oczywiście mam jakąś pokręconą księgową - kazała mi iść zgłosić tam ciążę, bo 'ona sama nie wie jak to wygląda'...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:43   #4327
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
przeszlo jak polozlam sie na lewym boku
nie kupilam jeszcze tylko podjelam dcyzje a to juz polowa sukcesu

no kochana to dalszych lat w milosci i szczesciu zycze

jakby to bylo mozliwe.....a musze okna umyc

a co mi szkodzi podlozyc pod dupke

wlasnie ja tez brzucha twardego nie mialam a ten bol to takie cmienie jak na @ ale jednostajne, nie przybieralo na sile

no widzisz , skoro gin ci mowi ze jest dobrze to sie nie przejmuj ze ci tak skacza
dokładnie, pierwsze co to mi się z okresem skojarzyło, ale tak bardzo delikatnie, pierwszy przepowiadacz, nie jakieś mega bóle okresowe, też tak to lekarzowi opisałam

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Hejo

Dziewczyny nie wiem co robić ..całą noc bolało mnie w pachwinie teraz też boli... taki kłująco ciągnący ból nawracający, nieprzyjemne to ... podobno nerki mogą promieniować do pachwiny mojego gina nie ma ehhhh

Lola - świetny zestaw !! Zdradzisz cene ?? Byłaś w Czeladzi ??

Bennetta - nie wiem już czy to ty pytałaś co jest w tym filmiku, w wielkim skrócie - matka maltretująca malutkie dziecko , nie oglądaj
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Keithlyn mnie często ciągnie w pachwinach, nieraz w obu, nieraz w jednej. Podobno to od rozciągających się więzadeł
Zanet super rzeczy

tak, ja, to nie będę oglądać

to ciągnięcie też mam mocne , też mi powtarza gin że to więzadła, ale jak czasem mocno zaboli to i tak się niepokoje te bóle to mi się już chyba w 12tyg zaczęły i nic się do tej pory nie dzieje więc chyba faktycznie te więzadła.

masakra ta analiza każdego doznania z brzucha ale boje się żeby nie przeoczyc niczego poważnego, co wizyta opowiadam lekarzowi gdzie co i jak poczułam, czego wcześniej nie było aż się czasem podśmiechuje ze mnie ale zawsze sprawdza, bada i mnie uspokaja.

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:46   #4328
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak w ZUSie mają moje zwolnienie, to znaczy, że wiedzą, że jestem w ciąży? Jest tam jakiś kod czy inne oznaczenie, które daje im o tym znać? Bo oczywiście mam jakąś pokręconą księgową - kazała mi iść zgłosić tam ciążę, bo 'ona sama nie wie jak to wygląda'...
La zwolnieniu jest kod "B" który oznacza ciąże, ZUS napewno wie gdzie sie go wpisuje , chyba ze lekarza przeoczyl i nie dopisał v masz płacone 100% wynagrodzenia? Jeżeli tak to wszystko jest ok
Macie osobno kadrowa w pracy? Czemu księgowa sie tym zajmuje? Nic nie trzeba zgłaszać

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-08-08 o 09:48
Stary 2014-08-08, 09:46   #4329
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny ten brązowy kombinezonik kusicielki wstrętne :P ile macie takich kombinezownikow i na jaki rozmiar? Bo to nie sa te bardzo grube tylko takie przejściówki, ja mam jeden ten z h&m teraz sie nad tym zastanawiam ale nie wiem w jakim rozmiarze... I czy w ogóle potrzebny
Ja mam jeden grubaśny puchowy rozmiar chyba 62, a drugi taki właśnie misiowy rozmiar 68. Ja planuję kupić śpiworek do wózka, więc myślę, że takki misiowy będzie akurat
Stary 2014-08-08, 09:46   #4330
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
na l4 jest kod, który oznacza ciążę (jeśli dobrze wpisał lekarz)....bodajże B.
Stary 2014-08-08, 09:47   #4331
benetta
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli na zwolnieniu masz kod B, to znaczy że ciąża i dostajesz 100% wynagrodzenia więc w ZUS powinni wiedzieć, nie słyszałam o zgłaszaniu w zusie ciąży. jak na macierzyński przechodzisz to coś tam trzeba wypełniać ale nie orientuje się jeszcze kiedy co i jak

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:50   #4332
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dzięki dziewczyny, tak właśnie mi się wydawało, szczególnie, że kiedyś już poruszałyście ten temat

Kadrowej nie ma, tylko księgowa - to mała firemka. A pieniędzy z ZUSu jeszcze nie dostaję, bo pierwsze 33 dni zwolnienia [gdy płaci pracodawca] miną dopiero w tym tygodniu
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:51   #4333
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
gratuluję podjęcia decyzji, a oglądałaś już w sklepie na żywo ?
niestety nie, ale i tak go kupie
Cytat:
o kurcze, 2 m-ce przed terminem ?

to tak jak moja koleżanka wczoraj. miała termin na końcówkę września, no ale ona miała problemy. okazało się, że pomimo braku szyjki wyszła jej jakaś bakteria i nie mogli już dłużej czekać...[COLOR="Silver"]

az sie boje poniedzialkowej wizyty

Cytat:
Czekoladko przez te Twoje koleżanki miałam dziś sen, ze urodziłam 2 miesiące przed terminem a najlepsze jest to ze moje dziecko było chłopcem i wyglądało jak Asthon Kutcher, najpier było brzydkie a pózniej rosło i w końcu było duże a ja ciagle leżałam w szpitalu skąd sie takie rzeczy ludziom biorą

Cytat:
ale to lekarz wypisuje na l4 kod choroby i po kodzie zus wie ze to ciaza wtedy musza placic 100%

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
dokładnie, pierwsze co to mi się z okresem skojarzyło, ale tak bardzo delikatnie, pierwszy przepowiadacz, nie jakieś mega bóle okresowe, też tak to lekarzowi opisałam

t:
ooo wlasnie tak samo mialam
pamietam ze jakos 3 tyg . przed tp. mialam codziennie w nocy takie bole okresowe ale juz takie bolesne bardziej i co chwila latalam do wc czy mi wody nie odchodza

posciagalam firanki, wypilam kawke i zaraz biore sie za mycie, do konca dnia juz nie bede nic robic, reszte posprzatam jutro

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:54   #4334
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, tak właśnie mi się wydawało, szczególnie, że kiedyś już poruszałyście ten temat

Kadrowej nie ma, tylko księgowa - to mała firemka. A pieniędzy z ZUSu jeszcze nie dostaję, bo pierwsze 33 dni zwolnienia [gdy płaci pracodawca] miną dopiero w tym tygodniu
To nic nie trzeba zgłaszać, ale żeby wypłacili Ci 100% to musi być ten kod "B" bo inaczej dostaniesz 80% . Wpisuje sie go mniej więcej w połowie zwolnienia po prawej stronie ( w okolicach numeru domu i mieszkania) , księgowa niech Ci sprawdzi czy jest kod żeby nie było problemu i wyjaśniania
Stary 2014-08-08, 09:55   #4335
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
noo, obie mialy tp na pazdziernik
Tym jednym zdaniem przekonałaś mnie, że czas myśleć o wyprawce.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
my imienia tez ostatecznie nie mamy, tzn. mój Tżet uważa, że mamy tj. Jerzy lub Jan i nic innego nie bierze pod uwagę, żebyśmy na porodówce nie musieli wymyslac imienia
Koleżanka miała jakiś tam typ w ciąży. Jak urodziła to stwierdziła, że wybrane imię nie pasuje. Po kilku dniach zmienili zdanie i wybrali jeszcze inne. Ponoć nie ma co się śpieszyć, lepiej człowieka poznać i stwierdzić czy pasuje do niego imię

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej

Byłam wczoraj u gina, i powiedział że mam się w ogóle nie przejmować takimi poziomami cukru jakie mam, i że są ok. Mała rozwija się prawidłowo i jest okazem zdrowia, ja też nie mam żadnych dodatkowych dolegliwości, więc trochę się uspokoiłam
Super, że wszystko dobrze

Cytat:
jakby to bylo mozliwe.....a musze okna umyc
Kochana zmień sposób myślenia. Nie musisz a chcesz myć okna. Świat się nie zawali jak sobie poczekają albo zrobi to ktoś inny. Za to jak się przemęczysz będzie gorzej.

Cytat:
nas położna z SR ostatnio też właśnie uczulała, że jak ktoś przyjdzie to nie na długo i nawet jak by mąż chciał być cały dzień, to nie przesiadywać non stop na sali, bo druga matka leżąca obok może czuć się skrępowana itp. i doskonale to rozumiem..
Ja się zastanawiam nad dopłaceniem do sali pojedynczej. Mąż będzie mógł być cały dzień wtedy a nie tylko w godzinach odwiedzin i pomóc przy małej jakbym ja słabo się czuła. No i jakoś tak swobodniej bym się czuła chyba.

Ja mam ten komfort, że rodzina daleko to nikt mi zaraz po porodzie z wizytą nie wpadnie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:56   #4336
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ja mam dwa na 0-3, jednego bialego misia 3-6 mies. i jeden nawet na 68, ale go to juz na pewno nie uzyje (ten jest najbrzydszy na szczescie ). Wszystkie dostalam w spadku

tez mam dwa. jeden nowy z lidla odkupiłam na 62/68, a drugi już sławny za 1 zl z sh ale ten chyba większy jest

Cytat:
o niczym takim nie slyszalam, zebys sama musiala zglaszac się zusu. uwielbiam doinformowane kadrowe sama miałam prawo pracy na studiach i czasem pomagałam mojej kadrowej, bo nie wiedziała...ahhhh....

nie piszcie dużo Dziewczynki

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:57   #4337
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ja tez biorę sie za mycie okien :-/ po remoncie trzeba ogarniać ten burdel zaczynam od pokoiku dziecka bo tam pusto
Stary 2014-08-08, 10:02   #4338
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam nad dopłaceniem do sali pojedynczej. Mąż będzie mógł być cały dzień wtedy a nie tylko w godzinach odwiedzin i pomóc przy małej jakbym ja słabo się czuła. No i jakoś tak swobodniej bym się czuła chyba.

Ja mam ten komfort, że rodzina daleko to nikt mi zaraz po porodzie z wizytą nie wpadnie.
Przyznam, że też z chęcią bym była na sali pojedynczej, zupełnie inny komfort i brak krępacji...
choć z drugiej strony ponoć "przydatne" jest jak jest druga kobieta, np. gdy chcesz do toalety iść, a dziecka nie możesz zostawić samego...i inne podobne sytuacje...

a wiesz ile kosztuje tak dopłata ?
Stary 2014-08-08, 10:19   #4339
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam, że też z chęcią bym była na sali pojedynczej, zupełnie inny komfort i brak krępacji...
choć z drugiej strony ponoć "przydatne" jest jak jest druga kobieta, np. gdy chcesz do toalety iść, a dziecka nie możesz zostawić samego...i inne podobne sytuacje...

a wiesz ile kosztuje tak dopłata ?
Cena zależy pewnie od szpitala. Ten o którym myślę to chyba 200 zł za dobę. Sporo więc się waham. Zwłaszcza, że kiedyś był cennik na stronie a teraz zniknął więc boję się, że chcą jeszcze podnieść ceny.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:22   #4340
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Koleżanka miała jakiś tam typ w ciąży. Jak urodziła to stwierdziła, że wybrane imię nie pasuje. Po kilku dniach zmienili zdanie i wybrali jeszcze inne. Ponoć nie ma co się śpieszyć, lepiej człowieka poznać i stwierdzić czy pasuje do niego imię
koleżanka mi opowiadała, że leżąc w szpitalu kobieta obok na łóżku urodziła i przez 3 dni wybierała z chłopem imię...nikt juz nie mógł ich słuchac...nie chciała bym byc na ich miejscu

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Dziewczyny z okolic katowic....zdecydowała sie któras z was na szpital na Łubinowej??
Stary 2014-08-08, 10:45   #4341
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny z okolic katowic....zdecydowała sie któras z was na szpital na Łubinowej??
a co to za dzielnica, znacie ten szpital?

ja chyba wybiorę jakiś z katowic. jestem z Dąbrowy i myślałam jeszcze nad sosnowcem, ale jak teraz sobie poczytałam opinie....chyba mi się odechciało....
myślę nad szpitalem bonifratrów....
ja mam totalny mętlik w głowie....

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

jakie ruchy dziecka odczuwacie ?

mała ogólnie jest dość ruchliwa, często ją czuję... czasami zdarzają się takie ruchy jakby waliła w worek bokserski/gruchę.....w danym momencie kilka takich szybszych ale słabszych uderzeń....bo to chyba nie jakieś drgawki ??
pytam, bo kiedyś lekarz gin mi pokazał na skórze jaki ruch jest nieprawidłowy...i tak zadrgał mi ręką na ramieniu.....i oczywiście zaczynam już myśleć....
Stary 2014-08-08, 10:46   #4342
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
koleżanka mi opowiadała, że leżąc w szpitalu kobieta obok na łóżku urodziła i przez 3 dni wybierała z chłopem imię...nikt juz nie mógł ich słuchac...nie chciała bym byc na ich miejscu

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Moja koleżanka sie zdecydowała wszystko już miała tam ustalone i 2 tyg. Przed tp była u swojego gin i wyszło wysokie ciśnienie, i w związku z tym jakaś arytmia u dziecka. Mieszka koło Tychów P, pojechała na Łubinowa ale tam problematycznych przypadków nie biorą (chodziło o ta arytmia) pojechała w końcu do Mikołowa i tam urodziła za 3 dni zdrowiutkiego chłopca bez arytmii bo okazało sie ze to w związku z jej ciśnieniem źle wyszło na urządzeniu to było jakieś 2 tyg temu
Stary 2014-08-08, 10:47   #4343
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
koleżanka mi opowiadała, że leżąc w szpitalu kobieta obok na łóżku urodziła i przez 3 dni wybierała z chłopem imię...nikt juz nie mógł ich słuchac...nie chciała bym byc na ich miejscu[COLOR="Silver"]
Kostka uwielbiam Twoje posty
przez wczorajszy o skarpetkach dzis przysnilo mi się ze kupilam 3 pary skarpetek (w tym jedne rozowe-a mam mieć chłopca ) Może to jakiś znak ze jednak dziewuszka będzie

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:49   #4344
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

ja chyba wybiorę jakiś z katowic. jestem z Dąbrowy i myślałam jeszcze nad sosnowcem, ale jak teraz sobie poczytałam opinie....chyba mi się odechciało....
myślę nad szpitalem bonifratrów....
ja mam totalny mętlik w głowie....

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

mała ogólnie jest dość ruchliwa, często ją czuję... czasami zdarzają się takie ruchy jakby waliła w worek bokserski/gruchę.....w danym momencie kilka takich szybszych ale słabszych uderzeń....bo to chyba nie jakieś drgawki ??
pytam, bo kiedyś lekarz gin mi pokazał na skórze jaki ruch jest nieprawidłowy...i tak zadrgał mi ręką na ramieniu.....i oczywiście zaczynam już myśleć....
Ja bede rodzic na Raciborskiej, znam tam ordynatora (chodziłam długo do niego) i moja gin tem pracuje co do ruchów ja już czuje zupełnie inne niż na poczatku, teraz sa to bardziej wyraźne i skoordynowane ruchy raczej mało kopnięć bardziej przykręcania, rozciąganie a te drgawek co czujesz to może jakaś czkawka?

Czas edycji: 2014-08-08 o 10:50
Stary 2014-08-08, 10:53   #4345
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bede rodzic na Raciborskiej, znam tam ordynatora (chodziłam długo do niego) i moja gin tem pracuje co do ruchów ja już czuje zupełnie inne niż na poczatku, teraz sa to bardziej wyraźne i skoordynowane ruchy raczej mało kopnięć bardziej przykręcania, rozciąganie a te drgawek co czujesz to może jakaś czkawka?
nie, nie, czkawkę rozróżniam to co piszę, to rzadko są takie, ale są dokładnie jakby w worek bokserski tak szybko kilka razy uderzyła... a tak ogólnie to normalnie kopie i się wierci (chyba normalnie )

mój lekarz do którego chodzę już kilka lat, niestety nie przyjmuje w szpitalu żadnym .... :/ nie chciałam go zmieniać, bo go znam już tyle itp. ale moje obawy zaczynają powoli narastać....
ponoć on poleca właśnie bonifratrów, a wiem że jego szwagierka pracuje w klinice na ligocie.... tylko na ligocie to są trudne przypadki i obawiam się, że mogą odesłać do innego szpitala....

we wtorek mam wizytę i muszę poruszyć z nim ten temat....i powiem mu szczerze, że chciałabym mieć dobrą opiekę i zapytam czy w szpitalu ma jakiegoś znajomego lekarza....

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-08 o 10:56
Stary 2014-08-08, 10:56   #4346
LolaMontez
Wtajemniczenie

Właśnie zetknęłam na wyniki krwi bo dziś robiłam morfologie... Hemoglobina mi sie podniosła na 13,1 a było 10 coś cudownie
Ostatnio mówiłam ciotce ze mam anemię i przyniosła mi soczki własnej roboty z jeżyn ze niby najlepsze na anemię, nie wierzyłam bo od dwóch miesięcy biorę Tardyferon i leciutenko spadało ale nie znacznie ale nigdy nie wzrosło, soki piłam bo mi smakowały chyba coś jednak w tym było ależ sie cieszę jeszcze tylko czekam na wynik crp... Zobaczymy

Czas edycji: 2014-08-08 o 10:58
Stary 2014-08-08, 11:04   #4347
unheeded
Raczkowanie

Cytat:

Mój zazwyczaj kopie i boksuje równocześnie, rączki czuję już przy pępku, a stópki blisko pachwiny. Czasem zdarza mu się przeciągać, wtedy jest taki dłuższy, powolny, posuwisty ruch, który widać na skórze. Czkawki jeszcze nigdy nie czułam.

A z tym zadrganiem, które pokazywał Ci lekarz, to o co chodzi? Bo ja dość dawno temu czułam takie dziwne wstrząsania, jakby wzdrygnięcia. Ale to było jeszcze przed 20 tygodniem, teraz już tak nie robi.
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 11:07   #4348
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
.

A z tym zadrganiem, które pokazywał Ci lekarz, to o co chodzi? Bo ja dość dawno temu czułam takie dziwne wstrząsania, jakby wzdrygnięcia. Ale to było jeszcze przed 20 tygodniem, teraz już tak nie robi.
szczerze mówiąc nie wiem o co chodziło....nie odczuwałam takich ruchów wtedy, a że zawsze wizyta mnie jakoś stresuje to już nie dopytywałam
muszę go dopytać na najbliższej wizycie i opiszę mu te ruchy, zobaczę co powie.... teraz mała chyba śpi

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-08 o 11:12
Stary 2014-08-08, 11:12   #4349
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
.
prywatny szpital w katowicach - piotrowicach
Cytat:
Moja koleżanka sie zdecydowała wszystko już miała tam ustalone i 2 tyg. Przed tp była u swojego gin i wyszło wysokie ciśnienie, i w związku z tym jakaś arytmia u dziecka. Mieszka koło Tychów P, pojechała na Łubinowa ale tam problematycznych przypadków nie biorą (chodziło o ta arytmia) pojechała w końcu do Mikołowa i tam urodziła za 3 dni zdrowiutkiego chłopca bez arytmii bo okazało sie ze to w związku z jej ciśnieniem źle wyszło na urządzeniu to było jakieś 2 tyg temu
i wiesz jak tam w Mikołowie?? bo ja mieszkam prawie drzwi w drzwi z tym szpitalem więc jakbym juz miała nigdzie nie dojechac pójdę tam..chociaż nikogo tam nie znam
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Kostka uwielbiam Twoje posty
przez wczorajszy o skarpetkach dzis przysnilo mi się ze kupilam 3 pary skarpetek (w tym jedne rozowe-a mam mieć chłopca ) Może to jakiś znak ze jednak dziewuszka będzie

mam nadzieję, że u mnie sie nic nie zmieni bo wczoraj kupiłam 10 par skarpetek w "uroczych męskich" kolorach granatu, szarości, beżu, niebieskiego...
Cytat:
mój lekarz do którego chodzę już kilka lat, niestety nie przyjmuje w szpitalu żadnym .... :/ nie chciałam go zmieniać, bo go znam już tyle itp. ale moje obawy zaczynają powoli narastać....
ponoć on poleca właśnie bonifratrów, a wiem że jego szwagierka pracuje w klinice na ligocie.... tylko na ligocie to są trudne przypadki i obawiam się, że mogą odesłać do innego szpitala.....
bonifratrów to ja nie znam wogóle
a na ligocie też słyszałam, że niestety często odsyłają, koleżanka z Będzina rodziła tam w zeszłym roku ale miała opłaconą położną i jakos jej sie udało wcisnąc na jej dyżur

ja chyba zostane przy tej Goduli chociaz tam tez podobno teraz tłok staszny...ale przynajmniej mam tam swojego lekarza i znam anestezjologa..zawsze co cos..chociaż mam tam 25 km...
Stary 2014-08-08, 11:14   #4350
magdula87
Rozeznanie

uploadfromtaptalk1407489226466.jpg
Ja wczoraj nie mogłam się oprzeć - wiem, że któraś z Was też taki kupiła ale za 24,5 szkoda było nie brać :p
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości