Ciążowe brzuszki w śnie i na jawie, wspieramy się stale w tej słusznej sprawie! - III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 10:28   #4381
kocuro88
Zakorzenienie

Dot.: Ciążowe brzuszki w śnie i na jawie, wspieramy się stale w tej słusznej sprawie!

w tym cyklu owulka była bo w piątek pęcherzyk miał 19 mm a we wtorek juz nie bylo.
to był mój pierwszy monitoring cyklu.

jeśli w ciągu trzech miesięcy sie nie uda to mam przyjsc na kontrole i wtedy pewnie będe robić jakies badania

Aneczko czyli jednak chłopczyk no cóż to swoje śliczne różowe ubranka zostawisz na trzecie albo możesz podarowac tej która bedzie miała dziewczynke
Stary 2014-08-08, 10:32   #4382
dorotape1987
Wtajemniczenie

Dot.: Ciążowe brzuszki w śnie i na jawie, wspieramy się stale w tej słusznej sprawie!

aneczka ale jaja kurde ale widzialas jaderka czy tylko suirek bo moze to pepowina byla a twoj maz cos czul nie??? normalnie szok
witam nowa kolezanke przejscia masz nieprzecietne...... grunt ze sila walki jest i determinacja trzymam zeby w koncu zaskoczylo i dzidzia zagniezdzila sie na dobre w grupie razniej mam nadzieje ze nasze towarzystwo umili CI czas staran i badan i jakos tak wplyniemy pozytywnie
Stary 2014-08-08, 10:32   #4383
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
narazie robilam badania na tarczyce, testosteron i prolaktyne. Wszystko było ok.
Od czerwca jestem na luteinie bo miałam nieregularne cykle.
Pierwsze 2 cykle niestety bez szans bo najpierw brak owulacji a potem torbiel krwotoczna. w tym cyklu miałam monitoring i w niedziele mialam prawdopodobnie owulacje.
Teraz czekam z niecierpliwością czy się udało.
A i jeszcze w tym cyklu zaczelam pic magiczne ziółka Ojca Sroki
a tsh poniżej 2? zdarzają się cykle bezowulacyjne 2 na rok są w normie ale nie wiem czy mogą być pod rząd W takim razie trzymam kciuki za efekt niedzielnej owulki

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Witam nowe koleżanki Życzę Wam jak najszybszego zobaczenia II kreseczek Jeżeli chcecie, żebym dopisała Was do listy staraczek w pierwszym poście, to poproszę o dane

A mnie nie było tak długo, bo byłam u lekarza. Na usg. Dzieć zdrowy i co się okazało... CHŁOPAK.
Więc moje przeczucia mogę sobie wsadzić w Piękne różowe ciuszki też
hejka gratuluje ciąży widzę, że Ty tak jak ja marzysz o córci
Prosiłabym o dopisanie, 2cs po usunięciu tarczycy, 23lata, ostatnia @ 24.07.2014

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:36   #4384
kocuro88
Zakorzenienie

nie pamietam dokładnie ile miałam TSH ale cos w granicach 1,7
a nie wiem czy miałam 2 cykle bezowulacyjne
jeden napewno.
W drugim w 12 dc miałam pecherzyk 18 mm ale pojawila sie tez torbiel stąd też małe szanse na ciąże, dlatego nie robilam monitoringu.

Aneczko a co na to mąż? Cieszy sie z syna??
To juz pewne że bedzie syn?
Stary 2014-08-08, 10:36   #4385
Meliska86
Wtajemniczenie

witaj anafora
mam nadzieje ze jak najszybciej Ci się uda, wiele przeszłaś, bardzo Ci współczuje.

no ja nadal wiszę i to w pracy także mam ciekawie.

aneczka jak to chłopak? no to nieźle. Ale ważne że zdrowe. Ale mi zabiłaś ćwieka
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:41   #4386
dorotape1987
Wtajemniczenie

no mi jakby lekarka powiedziala ze bedzie dziewuszka to bym byla w mega szoku juz sie oswoilam z tym ze bedzie synus
Stary 2014-08-08, 10:51   #4387
aneczka2238
Zakorzenienie

Hehe, no ja też trochę w szoku jestem. Na usg właśnie tak patrzałam na monitor i widzę nogi a między nogami jakieś jajka ale że ja niezbyt dobra jestem w odgadywaniu tych obrazów, to siedzę cicho i czekam aż skończy mierzyć. No i pytam czy widać płeć. A lekarz "chłopak". Zapytałam czy napewno, a on "Napewno". Trochę taki gbur z tego lekarza, to już nie dyskutowałam. Zobaczę jeszcze w czwartek na połówkowym

malinOla mam już synka, dlatego chciałam mieć córcię No ale najważniejsze żeby zdrowe

Dorotka, mąż mówił że syn będzie, bo jego ojciec ma 5 synów. I zawsze powtarzali że oni mają tylko męskie geny A teraz też jest bardzo zdziwiony, też wolał dziewczynkę, no ale pocieszamy się tak, że chłopca łatwiej wychować, taniej itd wymyslamy

Najgorzej będzie mój synek przezywał Ona marzył o siostrzyczce i mówił że nie chce brata...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Meliska, biedaczko Dobrze, że dzisiaj ostatni dzień przed urlopem. W pracy nic nie podejrzewają?

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:52   #4388
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Witam nowe koleżanki Życzę Wam jak najszybszego zobaczenia II kreseczek Jeżeli chcecie, żebym dopisała Was do listy staraczek w pierwszym poście, to poproszę o dane

A mnie nie było tak długo, bo byłam u lekarza. Na usg. Dzieć zdrowy i co się okazało... CHŁOPAK.
Więc moje przeczucia mogę sobie wsadzić w Piękne różowe ciuszki też
Gratuluję synka
Ania lat 30 3cs po #
Cytat:
Napisane przez kasica_89 Pokaż wiadomość

anafora witaj
jej to faktycznie długo się staraliście i już sporo przeszliście... oby te cierpienia zostały Ci wynagrodzone a aż te 6 lat to z powodu tego estradiolu, czy po prostu żaden lekarz wcześniej tego nie wykrył?

ja też chodzę na monitoring, ale AMH i estradiol miałam zlecony na samym początku, teraz tylko prolaktynę...
Wcześnie trafiałam na konowałów bo tylko CLO zapisali i nic więcej sporadycznie coś zbadali . Potem trafiłam na kolejnego stwierdził że może po zrzuceniu kilka kg i aktywność fizyczna coś ruszy i efektem tego była ciąża bez stymulacji . Tak mi się wydaję że puściła blokada w głowie parcie i pragnienie za wszelką cenę dziecka . Czekaliśmy już w kolejce na IUI której nie doczekałam .
Co miesiac masz badaną prolaktynę ? Mój gin wie że ja nie odpuszczę tak szybko i jestem uparta . Czasami sama podsuwałam mu kiedyś może zrobimy to to a on tylko mówił kiedy . Wie że dla mnie badania są ważne ale też sam mówi że badania potwierdzają prawidłową owulację . Czy nie ma problemu zaś z ciałkiem żółtym .
Cytat:
w tym cyklu owulka była bo w piątek pęcherzyk miał 19 mm a we wtorek juz nie bylo.
to był mój pierwszy monitoring cyklu.

jeśli w ciągu trzech miesięcy sie nie uda to mam przyjsc na kontrole i wtedy pewnie będe robić jakies badania
A było ciałko i powiedział ci gin że prawidłowo pęcherzyk pękł ?
Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
aneczka ale jaja kurde ale widzialas jaderka czy tylko suirek bo moze to pepowina byla a twoj maz cos czul nie??? normalnie szok
witam nowa kolezanke przejscia masz nieprzecietne...... grunt ze sila walki jest i determinacja trzymam zeby w koncu zaskoczylo i dzidzia zagniezdzila sie na dobre w grupie razniej mam nadzieje ze nasze towarzystwo umili CI czas staran i badan i jakos tak wplyniemy pozytywnie
witaj
Stary 2014-08-08, 10:52   #4389
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie pamietam dokładnie ile miałam TSH ale cos w granicach 1,7
a nie wiem czy miałam 2 cykle bezowulacyjne
jeden napewno.
W drugim w 12 dc miałam pecherzyk 18 mm ale pojawila sie tez torbiel stąd też małe szanse na ciąże, dlatego nie robilam monitoringu.
Tsh idealne do zachodzenia w ciąże jeśli jeden to napewno bym się nie przejmowała choć to stracony jeden miesiac

Cytat:
Hehe, no ja też trochę w szoku jestem. Na usg właśnie tak patrzałam na monitor i widzę nogi a między nogami jakieś jajka ale że ja niezbyt dobra jestem w odgadywaniu tych obrazów, to siedzę cicho i czekam aż skończy mierzyć. No i pytam czy widać płeć. A lekarz "chłopak". Zapytałam czy napewno, a on "Napewno". Trochę taki gbur z tego lekarza, to już nie dyskutowałam. Zobaczę jeszcze w czwartek na połówkowym

malinOla mam już synka, dlatego chciałam mieć córcię No ale najważniejsze żeby zdrowe
uważaj jak Tż zacznie płodzić tak długo aż będzie córcia choć wiadomo zdrowie najważniejsze
A synkowi może jakoś przetłumaczysz, będzie miał kompana do zabawy

Stary 2014-08-08, 10:54   #4390
kordelka85
BAN stały

Aneczka ja tez mialam bledne przeczucia i nie tylko bo wszystkie babcine przesady wskazywaly na dziewczynke.Pamietam jak dzien przed usg zamawialam rozki i juz chcialam rozowy, ale cos mnie powstrzymalo i dobrze.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:58   #4391
kocuro88
Zakorzenienie

Anafora prosze cię nie dołuj mnie!!!!
Nie mowila czy peklo prawidłowo itp.
Powiedziala że pęklo i jest płyn.

Ja jestem dopiero na początku drogi starań o dziecko. Pewnie jak nie bedzie sie udawać za któryms razem to każe zrobic mi badania itp.
narazie wiem ze owulka była i mamy działać.

Rozumiem że Ty masz za sobą ciężkie przeżycia itp i bardzo Ci współczuje ale myśle że narazie nie ma co się nakręcać.
Pewnie gdybym 6 lat sie starała to tez bym robila komplet badan itp.
To jest tak naprawde pierwszy mój cykl starań i być może nie będą potrzebne żadne badania.
Stary 2014-08-08, 11:04   #4392
aneczka2238
Zakorzenienie

malinOla - masz na imię Ola, tak? Podaj datę następnej przewidywanej @ i możesz datę ur.

anafora - Ciebie też poprosze o datę przewidywanej @ i datę ur

Obie staracie się o pierwsze dziecko, prawda?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Żanetko, nie denerwuj się Myślę, że anafora nie miała na celu Cię zdołować, tylko ewentualnie pomóc. Także luuuz kochana I tak zobaczysz że się teraz uda, więc spoko

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-08, 11:06   #4393
dorotape1987
Wtajemniczenie

uu no tak z mlodym moze byc ciezko ale w sumie ma jeszcze z 4 miechy zeby sie przyzywczaic wytlumaczy sie ze to nie dzidziusia wina tylko tak bozia zdecydowala
Stary 2014-08-08, 11:11   #4394
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Anafora prosze cię nie dołuj mnie!!!!
Nie mowila czy peklo prawidłowo itp.
Powiedziala że pęklo i jest płyn.

Ja jestem dopiero na początku drogi starań o dziecko. Pewnie jak nie bedzie sie udawać za któryms razem to każe zrobic mi badania itp.
narazie wiem ze owulka była i mamy działać.

Rozumiem że Ty masz za sobą ciężkie przeżycia itp i bardzo Ci współczuje ale myśle że narazie nie ma co się nakręcać.
Pewnie gdybym 6 lat sie starała to tez bym robila komplet badan itp.
To jest tak naprawde pierwszy mój cykl starań i być może nie będą potrzebne żadne badania.
Ale ja nie chce CIĘ dołować . Może źle formułuje pytania nie wiem .
Ale jak był płyn to jest ok . Co do kompletu badań to ja robiłam właśnie na samym stracie włącznie z morfologią i moczem żeby wykluczyć co stoi na przeszkodzie. Wiem jak one są ważne bo ja dopiero po 1,5 roku starań zrobiłam i wiem że dużo przez to straciłam.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
malinOla - masz na imię Ola, tak? Podaj datę następnej przewidywanej @ i możesz datę ur.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Żanetko, nie denerwuj się Myślę, że anafora nie miała na celu Cię zdołować, tylko ewentualnie pomóc. Także luuuz kochana I tak zobaczysz że się teraz uda, więc spoko
@ 7.09 data ur 24.12.

Dokładnie tak

Edytowane przez anafora12345
Czas edycji: 2014-08-08 o 11:13
anafora12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 11:14   #4395
kocuro88
Zakorzenienie

może faktycznie niepotrzebnie się uniosłam, ale tak jak to Dorotka napisała: siedze jak na gwoździach, czy się udało czy nie a Ty mi dodajesz stresu - bo juz sie zaczelam zastanawiac czy faktycznie owulacja była

Myśle że jeśli po tych 3 miesiącach sie nie uda to napewno wysle mnie gin na badania żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
Daje sobie 3 miesiące na to żeby działać i nie zastanawiac się czy ze mna jest coś nie tak czy z moim TŻ.
Stary 2014-08-08, 11:14   #4396
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość

@ 7.09 data ur 24.12.

Dokładnie tak
O jacie, urodziłaś sie w wigilię Ja mam na wtedy termin porodu

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-08, 11:15   #4397
Meliska86
Wtajemniczenie

Powiedziałam koleżankom z którymi siedzę bo ciężko mi było ukryć moje samopoczucie - ucieszyły się
Córcia
Stary 2014-08-08, 11:18   #4398
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
Powiedziałam koleżankom z którymi siedzę bo ciężko mi było ukryć moje samopoczucie - ucieszyły się
A powiedzieliście teściom i rodzicom? Jeżeli pisałaś, to sorki, wiesz jak u mnie z pamięcią ale pamietam że chciałaś wczoraj powiedzieć

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-08, 11:25   #4399
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ratujcie...pol nocy nie spalam tak mnie ząb boli wiem ze wcześniej cos pisalyscie Annasar jak tez ją bolal, ale nie pamietam co??? Ja zwariuje chyba

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Dzwonilam juz do dentystki mojej,ale okazuje sie ze jest od poniedziałku na 3 tygodniowym urlopie. Muszę cos zrobić zanim znajde jakiegoś dentystę
Obdzwoń wszystkich dentystów, przecież u nas w mieście na pewno ktoś Cię przyjmie dzisiaj ja chodzę do Hałaburdo, ale jeszcze Cybulscy są podobno dobrzy w tym co robią

Aneczka - ale news!!! A synkiem się nie przejmuj, na pewno się przestawi i za jakiś czas będzie się z braciszka cieszył też

Martusia - poradzisz sobie świetnie, ja to wiem!!! u mnie w rodzinie są osoby, gdzie mężowie pracują za granicą i super sobie radzą z dwójką dzieci, wiadomo na początku ciężko, ale nie może ktoś np. przyjechać Ci pomóc na tydzień-dwa?

Kocurku - głowa do góry i cierpliwie czekamy!!!

Melisko - oby Wam pogoda dopisała i mdłości w trakcie wyjazdu nie dokuczały! u mnie póki co dalej brak, nie wiem czy się martwić czy cieszyć z tego wszystkiego, ale chyba się cieszę, bo jutro koleżanki mi robią panieński-niespodziankę...:brz ydal:

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
A powiedzieliście teściom i rodzicom? Jeżeli pisałaś, to sorki, wiesz jak u mnie z pamięcią ale pamietam że chciałaś wczoraj powiedzieć
No właśnie nic nie pisała na ten temat chyba

Aaaaa, i witam nowe koleżanki

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 11:26   #4400
Meliska86
Wtajemniczenie

powiedzieliśmy tylko teściom i ciotce z która mieszkamy
chciałam powiedzieć rodzicom ale u taty byli goście zamówić wesele i tak długo siedzieli że się nie doczekałam, do mamy zadzwoniłam ale nie odbierała bo już poszła spać więc pewnie dzisiaj im powiemy.

A teściowa i ciotka to masakra powiedziałabym że się bardziej ucieszyły niż my ciocia powiedziała ze idzie po kołyskę a teściowa najpierw zaniemówiła bo była w takim szoku ale dzisiaj rano była nadal podekscytowana i mówiła ze jak się w marcu urodzi to w kwietniu już jak będzie ciepło to będzie go/ją brać na spacery tak mówiła jak nakręcona i nie spała pół nocy
Córcia
Stary 2014-08-08, 11:27   #4401
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość

Martusia - poradzisz sobie świetnie, ja to wiem!!! u mnie w rodzinie są osoby, gdzie mężowie pracują za granicą i super sobie radzą z dwójką dzieci, wiadomo na początku ciężko, ale nie może ktoś np. przyjechać Ci pomóc na tydzień-dwa?
:
No mama przyjechala na1,5 tygodnia, ale juz we wtorek musi jechac, bo do pracy, wszyscy inni tez pracuja.
Stary 2014-08-08, 11:28   #4402
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
O jacie, urodziłaś sie w wigilię Ja mam na wtedy termin porodu
mama zdążyła kolację wigilijną zjeść i pędem na porodówkę
Stary 2014-08-08, 11:29   #4403
kordelka85
BAN stały

Mama pomaga bardzo z malym, a ja i tak mam dola bo czuje sie jakbym go zaniedbywala, nawet kaszy normalnej mu nie ugotuje bo mi smierdzi okrutnie wiec lecio na tych szybkich dzieciowych albo gotowych.
A maz tylko stwierdzil, ze juz minely czasy, ze ma mnie tylko dla siebie.
Stary 2014-08-08, 11:30   #4404
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak tak o pierwsze
@ może być w terminie 18-21.08. ciężko wyczuć bo szybciej owulkę wyznaczyło. Daty urodzin wolałabym nie podawać
Dziękuje

Stary 2014-08-08, 11:37   #4405
kocuro88
Zakorzenienie

Właśnie Melisko jak tam zareagowali rodzice i teście?

Natalko to jutro impreza

Oby tylko cie mdłości nie męczyły

Mówiesz cierpliwe czekamy??

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Melisko super ze tak teściowa zareagowała.

Rodzice tez pewnie się uciesza!!!
Stary 2014-08-08, 11:38   #4406
kasica_89
Raczkowanie

anafora rozumiem, najważniejsze, że trafiłaś do tego prawidłowego lekarza, który otacza Cię dobrą opieką i kieruje na właściwą drogę
ja miałam prolaktynę badaną rok temu i teraz drugi raz w zeszłym miesiącu jak organizm nie zaskoczył po jednej tabletce clo... ale nie miałam znacznie przewyższonej normy, ale biorę bromergon 1x1 dziennie zresztą to dopiero 2 cs jak jest owulka, także w razie czego będę interweniowała u swojego gina, narazie jest w porządku, najważniejsze, że organizm zaskoczył

Meliska
hehe, ale fajnie, że tak się cieszą a kiedy szefom powiesz i od kiedy na L-$ planujesz pójść, w ogóle jeżeli chodzi o sprawę macierzyńskich i L-4 ciążowych to szefowie dobrze to znoszą czy mają swoje fanaberie w tym temacie?
Stary 2014-08-08, 11:39   #4407
kocuro88
Zakorzenienie

no i mamy 9 ciążóweczek i 12 staraczek

trzeba wyrównać podział
Stary 2014-08-08, 11:42   #4408
kasica_89
Raczkowanie

Żanetko nie chce nic mówić, ale jesteś pierwsza w kolejce, żeby zacząć wyrównywać ten podział
Stary 2014-08-08, 11:43   #4409
Meliska86
Wtajemniczenie

Lekarka już mi chciała dać L4. Ale ja nie chciałam. Chce chwile popracować puki nic mi nie jest.
No i oczywiście nie było by to fair w stosunku do dziewczyn jakbym je tak zostawiła, chce dać im czas żeby znaleźli zastępstwo. Dyrowi powiem po urlopie aż jestem ciekawa jego durnej miny

Aneczka może synuś oswoi się z braciszkiem jakoś to mu musicie przedstawić że wyszło jak wyszło

Nati udanej imprezki
Córcia
Stary 2014-08-08, 11:47   #4410
kocuro88
Zakorzenienie

Aneczko synus pewnie potem bedzie sie cieszyl ze ma brata a nie siostre
bedzie miał sie z kim bawic

Kasiu wieeeeeem
Okazało sie ze laboratorium w ktorym bede robic bete nie ma dostepu do tej aplikacji aby sprawdzic wynik przez internet ale dogadałm sie z Pania ze wynik wyslą mi na meila
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości