|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciążowe brzuszki w śnie i na jawie, wspieramy się stale w tej słusznej sprawie!
w tym cyklu owulka była bo w piątek pęcherzyk miał 19 mm a we wtorek juz nie bylo.
to był mój pierwszy monitoring cyklu. jeśli w ciągu trzech miesięcy sie nie uda to mam przyjsc na kontrole i wtedy pewnie będe robić jakies badania ![]() Aneczko czyli jednak chłopczyk no cóż to swoje śliczne różowe ubranka zostawisz na trzecie albo możesz podarowac tej która bedzie miała dziewczynke
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciążowe brzuszki w śnie i na jawie, wspieramy się stale w tej słusznej sprawie!
aneczka ale jaja
a twoj maz cos czul nie??? normalnie szok witam nowa kolezanke przejscia masz nieprzecietne...... grunt ze sila walki jest i determinacja trzymam zeby w koncu zaskoczylo i dzidzia zagniezdzila sie na dobre w grupie razniej mam nadzieje ze nasze towarzystwo umili CI czas staran i badan i jakos tak wplyniemy pozytywnie
|
#4383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie trzymam kciuki za efekt niedzielnej owulki ![]() Cytat:
widzę, że Ty tak jak ja marzysz o córci Prosiłabym o dopisanie, 2cs po usunięciu tarczycy, 23lata, ostatnia @ 24.07.2014
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamietam dokładnie ile miałam TSH ale cos w granicach 1,7
a nie wiem czy miałam 2 cykle bezowulacyjne jeden napewno. W drugim w 12 dc miałam pecherzyk 18 mm ale pojawila sie tez torbiel stąd też małe szanse na ciąże, dlatego nie robilam monitoringu. Aneczko a co na to mąż? Cieszy sie z syna?? ![]() To juz pewne że bedzie syn?
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj anafora
mam nadzieje ze jak najszybciej Ci się uda, wiele przeszłaś, bardzo Ci współczuje. no ja nadal wiszę i to w pracy także mam ciekawie. ![]() aneczka
|
|
|
|
#4386 |
|
Wtajemniczenie
|
no mi jakby lekarka powiedziala ze bedzie dziewuszka to bym byla w mega szoku
juz sie oswoilam z tym ze bedzie synus
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, no ja też trochę w szoku jestem. Na usg właśnie tak patrzałam na monitor i widzę nogi a między nogami jakieś jajka
ale że ja niezbyt dobra jestem w odgadywaniu tych obrazów, to siedzę cicho i czekam aż skończy mierzyć. No i pytam czy widać płeć. A lekarz "chłopak". Zapytałam czy napewno, a on "Napewno". Trochę taki gbur z tego lekarza, to już nie dyskutowałam. Zobaczę jeszcze w czwartek na połówkowym ![]() malinOla mam już synka, dlatego chciałam mieć córcię No ale najważniejsze żeby zdrowe Dorotka, mąż mówił że syn będzie, bo jego ojciec ma 5 synów. I zawsze powtarzali że oni mają tylko męskie geny A teraz też jest bardzo zdziwiony, też wolał dziewczynkę, no ale pocieszamy się tak, że chłopca łatwiej wychować, taniej itd wymyslamy Najgorzej będzie mój synek przezywał Ona marzył o siostrzyczce i mówił że nie chce brata...---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Meliska, biedaczko
|
#4388 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ania lat 30 3cs po # Cytat:
Co miesiac masz badaną prolaktynę ? Mój gin wie że ja nie odpuszczę tak szybko i jestem uparta . Czasami sama podsuwałam mu kiedyś może zrobimy to to a on tylko mówił kiedy . Wie że dla mnie badania są ważne ale też sam mówi że badania potwierdzają prawidłową owulację . Czy nie ma problemu zaś z ciałkiem żółtym . Cytat:
Cytat:
|
|
#4389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli jeden to napewno bym się nie przejmowała choć to stracony jeden miesiac ![]() Cytat:
choć wiadomo zdrowie najważniejsze A synkowi może jakoś przetłumaczysz, będzie miał kompana do zabawy
|
|
#4390 |
|
BAN stały
|
Aneczka ja tez mialam bledne przeczucia i nie tylko bo wszystkie babcine przesady wskazywaly na dziewczynke.Pamietam jak dzien przed usg zamawialam rozki i juz chcialam rozowy, ale cos mnie powstrzymalo i dobrze.
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Anafora prosze cię nie dołuj mnie!!!!
Nie mowila czy peklo prawidłowo itp. Powiedziala że pęklo i jest płyn. Ja jestem dopiero na początku drogi starań o dziecko. Pewnie jak nie bedzie sie udawać za któryms razem to każe zrobic mi badania itp. narazie wiem ze owulka była i mamy działać. Rozumiem że Ty masz za sobą ciężkie przeżycia itp i bardzo Ci współczuje ale myśle że narazie nie ma co się nakręcać. Pewnie gdybym 6 lat sie starała to tez bym robila komplet badan itp. To jest tak naprawde pierwszy mój cykl starań i być może nie będą potrzebne żadne badania.
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
malinOla - masz na imię Ola, tak? Podaj datę następnej przewidywanej @ i możesz datę ur.
![]() anafora - Ciebie też poprosze o datę przewidywanej @ i datę ur ![]() Obie staracie się o pierwsze dziecko, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Żanetko, nie denerwuj się I tak zobaczysz że się teraz uda, więc spoko
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
uu no tak z mlodym moze byc ciezko ale w sumie ma jeszcze z 4 miechy zeby sie przyzywczaic
wytlumaczy sie ze to nie dzidziusia wina tylko tak bozia zdecydowala
|
#4394 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak był płyn to jest ok . Co do kompletu badań to ja robiłam właśnie na samym stracie włącznie z morfologią i moczem żeby wykluczyć co stoi na przeszkodzie. Wiem jak one są ważne bo ja dopiero po 1,5 roku starań zrobiłam i wiem że dużo przez to straciłam.---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Dokładnie tak
"Nie bój się cieni , one świadczą o tym , że gdzieś jest światło " Edytowane przez anafora12345 Czas edycji: 2014-08-08 o 11:13 |
||
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
może faktycznie niepotrzebnie się uniosłam, ale tak jak to Dorotka napisała: siedze jak na gwoździach, czy się udało czy nie a Ty mi dodajesz stresu - bo juz sie zaczelam zastanawiac czy faktycznie owulacja była
Myśle że jeśli po tych 3 miesiącach sie nie uda to napewno wysle mnie gin na badania żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Daje sobie 3 miesiące na to żeby działać i nie zastanawiac się czy ze mna jest coś nie tak czy z moim TŻ.
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
O jacie, urodziłaś sie w wigilię
Ja mam na wtedy termin porodu
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedziałam koleżankom z którymi siedzę bo ciężko mi było ukryć moje samopoczucie - ucieszyły się
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzieliście teściom i rodzicom? Jeżeli pisałaś, to sorki, wiesz jak u mnie z pamięcią ale pamietam że chciałaś wczoraj powiedzieć
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę do Hałaburdo, ale jeszcze Cybulscy są podobno dobrzy w tym co robią![]() Aneczka - ale news!!! A synkiem się nie przejmuj, na pewno się przestawi i za jakiś czas będzie się z braciszka cieszył też ![]() Martusia - poradzisz sobie świetnie, ja to wiem!!! u mnie w rodzinie są osoby, gdzie mężowie pracują za granicą i super sobie radzą z dwójką dzieci, wiadomo na początku ciężko, ale nie może ktoś np. przyjechać Ci pomóc na tydzień-dwa? Kocurku - głowa do góry i cierpliwie czekamy!!! Melisko - oby Wam pogoda dopisała i mdłości w trakcie wyjazdu nie dokuczały! ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Aaaaa, i witam nowe koleżanki
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzieliśmy tylko teściom i ciotce z która mieszkamy
![]() chciałam powiedzieć rodzicom ale u taty byli goście zamówić wesele i tak długo siedzieli że się nie doczekałam, do mamy zadzwoniłam ale nie odbierała bo już poszła spać więc pewnie dzisiaj im powiemy. A teściowa i ciotka to masakra i nie spała pół nocy |
|
|
|
#4401 |
|
BAN stały
|
No mama przyjechala na1,5 tygodnia, ale juz we wtorek musi jechac, bo do pracy, wszyscy inni tez pracuja.
|
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
|
#4403 |
|
BAN stały
|
Mama pomaga bardzo z malym, a ja i tak mam dola bo czuje sie jakbym go zaniedbywala, nawet kaszy normalnej mu nie ugotuje bo mi smierdzi okrutnie wiec lecio na tych szybkich dzieciowych albo gotowych.
A maz tylko stwierdzil, ze juz minely czasy, ze ma mnie tylko dla siebie. |
|
|
|
#4404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
@ może być w terminie 18-21.08. ciężko wyczuć bo szybciej owulkę wyznaczyło. Daty urodzin wolałabym nie podawać Dziękuje
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Melisko jak tam zareagowali rodzice i teście?
![]() Natalko to jutro impreza Oby tylko cie mdłości nie męczyły ![]() Mówiesz cierpliwe czekamy?? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Melisko super ze tak teściowa zareagowała. Rodzice tez pewnie się uciesza!!!
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
anafora rozumiem, najważniejsze, że trafiłaś do tego prawidłowego lekarza, który otacza Cię dobrą opieką i kieruje na właściwą drogę
ja miałam prolaktynę badaną rok temu i teraz drugi raz w zeszłym miesiącu jak organizm nie zaskoczył po jednej tabletce clo... ale nie miałam znacznie przewyższonej normy, ale biorę bromergon 1x1 dziennie zresztą to dopiero 2 cs jak jest owulka, także w razie czego będę interweniowała u swojego gina, narazie jest w porządku, najważniejsze, że organizm zaskoczył![]() Meliska hehe, ale fajnie, że tak się cieszą a kiedy szefom powiesz i od kiedy na L-$ planujesz pójść, w ogóle jeżeli chodzi o sprawę macierzyńskich i L-4 ciążowych to szefowie dobrze to znoszą czy mają swoje fanaberie w tym temacie?
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
no i mamy 9 ciążóweczek i 12 staraczek
trzeba wyrównać podział
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
Żanetko nie chce nic mówić, ale jesteś pierwsza w kolejce, żeby zacząć wyrównywać ten podział
![]()
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarka już mi chciała dać L4. Ale ja nie chciałam. Chce chwile popracować puki nic mi nie jest.
No i oczywiście nie było by to fair w stosunku do dziewczyn jakbym je tak zostawiła, chce dać im czas żeby znaleźli zastępstwo. Dyrowi powiem po urlopie aż jestem ciekawa jego durnej miny Aneczka może synuś oswoi się z braciszkiem jakoś to mu musicie przedstawić że wyszło jak wyszło ![]() Nati udanej imprezki
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczko synus pewnie potem bedzie sie cieszyl ze ma brata a nie siostre
![]() bedzie miał sie z kim bawic ![]() Kasiu wieeeeeem ![]() Okazało sie ze laboratorium w ktorym bede robic bete nie ma dostepu do tej aplikacji aby sprawdzic wynik przez internet ale dogadałm sie z Pania ze wynik wyslą mi na meila
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

przejscia masz nieprzecietne...... grunt ze sila walki jest i determinacja
trzymam
zeby w koncu zaskoczylo i dzidzia zagniezdzila sie na dobre 
W takim razie trzymam kciuki za efekt niedzielnej owulki 
widzę, że Ty tak jak ja marzysz o córci 
ale że ja niezbyt dobra jestem w odgadywaniu tych obrazów, to siedzę cicho i czekam aż skończy mierzyć. No i pytam czy widać płeć. A lekarz "chłopak". Zapytałam czy napewno, a on "Napewno". Trochę taki gbur z tego lekarza, to już nie dyskutowałam. Zobaczę jeszcze w czwartek na połówkowym
A teraz też jest bardzo zdziwiony, też wolał dziewczynkę, no ale pocieszamy się tak, że chłopca łatwiej wychować, taniej itd wymyslamy
Ona marzył o siostrzyczce i mówił że nie chce brata...

jakoś to mu musicie przedstawić że wyszło jak wyszło