Nie wiem co robić? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 12:50   #31
Zraniona01
Przyczajenie

Dot.: Nie wiem co robić?

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Nie kochasz go, a wyobrażenie o nim.
Może dlatego, że jestem chyba z nim najdłużej ze wszystkich facetów. Z nim tworzę chyba pierwszy poważny związek dla mnie.
Zraniona01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 12:54   #32
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zraniona01 Pokaż wiadomość
Czuję, że jestem coraz bardziej słabsza psychicznie..
Cieżko jest słyszeć jesteś głupia, jesteś gówniara,nic nie potrafisz, a on jest wg siebie idealny, a z drugiej strony kochać go.
- to jest jeden ze znaków niedobrych związków. Bo druga osoba w związku ma być dla nas wsparciem, gdy coś niedobrego się dzieje. Mogą być i problemy/i pokłócić się mogę itp. , ale ogólnie bycie w związku z drugą osobą ma dawać nam siłę psychiczną.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 12:55   #33
Zraniona01
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- to jest jeden ze znaków niedobrych związków. Bo druga osoba w związku ma być dla nas wsparciem, gdy coś niedobrego się dzieje. Mogą być i problemy/i pokłócić się mogę itp. , ale ogólnie bycie w związku z drugą osobą ma dawać nam siłę psychiczną.
Chciałabym żeby tak było...ale jako oboje nie będziemy chcieć zmienić naszego związku..to ja sama tego nie zrobię...

Leszy, mogę coś jeszcze zapytac?
Stary 2014-08-08, 12:55   #34
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
O to to to. Związek to wzajemne wspieranie i pomoc, nie dołowanie i równanie z ziemią.

Cytat:
Może dlatego, że jestem chyba z nim najdłużej ze wszystkich facetów. Z nim tworzę chyba pierwszy poważny związek dla mnie.
Wybacz, ale to nie jest "poważny" związek. A to że z kimś długo jesteś nie oznacza, że go kochasz.

Cytat:
Chciałabym żeby tak było...ale jako oboje nie będziemy chcieć zmienić naszego związku..to ja sama tego nie zrobię...

Leszy, mogę coś jeszcze zapytac?
Możesz pytać, od tego jest forum.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 12:55   #35
Colderia
Raczkowanie

Mój często mi mówi, że mam mu nie dawać swoich "mądrych rad" (kasa się go kiepsko trzyma), bo to jego pieniądze i zrobi co zechce, a jak mi to nie pasuje i znowu mu wypomnę to się rozstaniemy. Odpowiadam mu, że już się może zacząć rozstawać Jakoś mu nieśpieszno. Klin klinem i jest ok, jak chłop widzi, że baba nie da sobie dmuchać w kasze to łagodnieje :P
Colderia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 13:00   #36
Zraniona01
Przyczajenie

Cytat:
O to to to. Związek to wzajemne wspieranie i pomoc, nie dołowanie i równanie z ziemią.

Wybacz, ale to nie jest "poważny" związek. A to że z kimś długo jesteś nie oznacza, że go kochasz.

Możesz pytać, od tego jest forum.

Jesteś facetem (wiem, każdy jest inny) On rano powiedział, że za moje zachowanie gówniarskie nie będzie ze mną gadał. Mam do niego nie pisać, nie dzwonić i dać mu spokój. Myślisz, że tak powinnam zrobić? Na razie się z nim nie kontaktować i poczekać co on zrobi?
Stary 2014-08-08, 13:03   #37
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś facetem (wiem, każdy jest inny) On rano powiedział, że za moje zachowanie gówniarskie nie będzie ze mną gadał. Mam do niego nie pisać, nie dzwonić i dać mu spokój. Myślisz, że tak powinnam zrobić? Na razie się z nim nie kontaktować i poczekać co on zrobi?
Wiesz co powinnaś w tym momencie zrobić? Po raz ostatni spełnić jego prośbę, a potem mieć jego i jego zdanie w rzyci. Czytaj: nie odzywać się do niego już w ogóle i zerwać z nim jakikolwiek kontakt. Rozstać się.

Jesteś młoda, znajdziesz jeszcze faceta, który będzie facetem, a nie jakimś domorosłym treserem.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 13:20   #38
Colderia
Raczkowanie

Cytat:

Jak mi moj tak mowi to ja odpowiadam "ok" i sie nie odzywam. Nie mam w charakterze płaszczenia się przed nim i przepraszania za coś co jest całkiem normalnym zachowaniem. Później On się odzywa i żyjemy sobie dalej szczęśliwi. No ale każdy jest inny :P Jak mi raz zasugerował, że lecę na kasę, kiedy chciałam, żeby mnie gdzieś zabrał (nie robię tego często), to tak na niego ruszyłam, że na drugi dzień się kajał. A dziś już nawet zasugerował mi wyjście gdzieś Jak ja zrobię coś złego to też go potrafię przeprosić. W każdym związku są zgrzyty i ludzie czasem się krzywdzą, ważne jak się później zachowają.

Ale tu ewidentnie widać, że do twojego chłopaka twoje argumenty nie trafiają, co za tym idzie wyraźny jest tu brak szacunku z jego strony.
Colderia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 14:00   #39
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem.. kocham go. Nie chce się z nim rozstawać.. To co ja mam teraz zrobić?
życ jak on ci nakazuje

albo wychodzicie rzem,albo osobno i nikt nikogo się nie czepia
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 14:37   #40
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Nie kochasz go, a wyobrażenie o nim.
dokładnie
Stary 2014-08-08, 18:09   #41
I am Rock
lokalna gwiazda

Dokładnie tak zrób, jak on chce. Nie pisz, nie dzwoń, daj mu spokój.
On chodzi na basen z kumplami panienki wyrywać, a ty w ramach rozrywki wychodzisz z psem.
Może jak będzie cisza z twojej strony, to cos sobie przemyśli. A jeżeli nie, to lepiej dla ciebie, byś się z nim rozstała. Zamiast cieszyć się , że masz chłopaka, przeżywasz stres.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-09, 01:50   #42
come_away
Raczkowanie

Zraniona01.. Trudno, zeby Twoj facet Cie szanowal, jesli Ty sama siebie nie szanujesz pozwalajac siebie traktowac w ten sposob. On nie slucha tego, co do niego mowisz, o tych wyjsciach itp, bo widzi, ze nie jestes stanowcza w tym co mowisz. Z tego, jak sobie wyobrazam po tym, co tu czytam, to przyjmujesz postawe taka wycofana z walki, 'byleby sie nie poklocic, bo co jesli sie obrazi, co jesli zerwie?' Otoz w prawdziwym powaznym zwiazku powinnas czuc swobode klocenia sie i egzekwowania swoich praw, bycia traktowana na rowni z nim, bo nie jest lepszy od Ciebie. Obecnie zachowuje sie jak burak, ale na to mu pozwolilas. Facet wybadal grunt, na ile moze sobie pozwolic, no i jak widzi, moze coraz wiecej i wiecej.
Teraz chce przerwy. Przepraszam, rzuca rozkazami, ze MASZ sie z nim nie kontaktowac. W tej kwestii moze miec racje, ale nie odzywaj sie ze wzgledu na swoje dobro, a nie, bo on kaze. I nie biegnij na jego zawolanie, kiedy on znow nawiaze kontakt. Pokaz mu, ze masz swoja kobieca dume. Mam nadzieje, ze podczas tego zawieszenia kontaktu zrozumiesz, ze jestes warta tyle, ile dajesz od siebie. A jego dolujace gadanie o gowniarze itd. jest tylko po to, by mogl jeszcze 'lepiej' sie ustawic, by moc lepiej Cie kontrolowac, manipulowac Toba (bo jestes na to bardziej podatna, jesli Twoja samoocena jest niska). Naprawde chcesz byc dalej ta podporzadkowana?
Za duzo zadajesz pytan, co robic, chociaz gdzies chyba czujesz, co powinnas zrobic.
To, co moge poradzic to wiecej pewnosci co do wlasnej wartosci i ASERTYWNOSCI. Od tego zacznij i jakos to pojdzie.
come_away jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości