|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Wczoraj nie spalam pol nocy, bolalo mnie gardlo, mialam katar i wkrecilam sobie ze na pewno zlapalam cytomegalie
corka poszla do przedszkola a ja sie tak tego bojeee dziewczyny... z drugiej strony nie chce pozbawiac jej kontaktu z dziecmi, mimo ze mi nie wadzi w niczym z checia bym z nia siedziala w domu,bo jedt bardzo grzeczna ale ona sie tak nudzi....![]() Inka, mufkę to taki ochraniacz na rece dla mamy gdy prowadzi wozek a jest zimnoJa zawsze zapominam rekawiczek a w wozku to na stale sie zaklada...
Laura Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-08-08 o 10:33 |
|
|
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
kurde w internecie jest tyle fajnych rzeczy dla dzieci ale są tak cholernie drogie, że to przegięcie :/
wybrałam się wczoraj na rower i myślałam, że umrę zrobiłam takie kółeczko ok 6km które kiedyś nawet mnie nie męczyło a wczoraj nie miałam siły pedałować, w końcu aż kawałek prowadziłam rower a jakbym miała telefon to pewnie bym zadzwoniła do męża, żeby przyjechał ratować haha jestem przerażona swoją kondycją a właściwie jej brakiem |
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczyny!
widzę że era zakupowa trwa a do tego doszło badanie glukozy- mnie też to czeka pod koniec sierpnia. gin kazała przy okazji wizyty zrobić. jestem już po wyprawie do gdańska i ahhh......czuje się taka zrelaksowana i wypoczęta!!3dni raptem spędziłyśmy nad morzem a mam wrażenie ze to tygodniowy urlop.... lot zniosłam super! w pierwszą stronę chyba trochę na wyrost się martwiłam i przy lądowaniu było trochę słabo bo akurat przechodziła mega burza nad lotniskiem ale bobas parę razy tylko kopnął niezadowolony chyba.... (nie)urodzony podróżnik ![]() lecę nadrabiać klub i meila a przy okazji wrzucę fotki z 22tyg ![]() buziaki |
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
ja bym najchętniej zakupy przez internet zrobiła bo męczy mnie to chodzenie po sklepach, a na komputerze mam lepszy pogląd żeby porównać jedno z drugim
ale niestety nie wszystko można tak kupić i obawiam się czasem jakości. Znacie jakieś sklepy internetowe albo portale godne polecenia na zakupy?moja kondycja też tragiczna wreszcie coś zjem na weselu
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze smyka, z c&a,5-10-15, dużo też z internetowych aukcji z firmy mrofi i ewa klucze, z h&m
|
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Temat pokoju właśnie na mnie czeka, ale nie potrafię się zdecydować. Ściany są pomalowane na kremowo i nie będę ich przemalowywać. Łóżeczko dostanę od koleżanki, więc nie będę wybrzydzać, chociaż wolałabym inne kolorystycznie. Meble chyba kupię jakieś tanie z IKEI (komoda, mała szafa i może jakiś mały regał). Miałam pomysł, żeby zrobić pokój w stylu marynarskim ale chyba początkowo jednak zrobię jakiś spokojniejszy bez tematu przewodniego |
||
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Te rekawiczki przyczepiane do wozka sa super tez chce kupic takie
zamowilam posicel 10 elemenotowa. Wybralam dodatkowy baldachim,rozek, i posciel u innego tylko jeszcze nie zamawialam i tez u innego przescieradla do lozeczka i na przewijak wybrane ale jeszcze nie zamowione zastanawiam sie caly czas nad tym zestawem startowym z tt ale ma mieszane opinie na internecie.
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
juz ja kiedys tu pokazywalam. Jak dostane sie do kompa to wstawie linka
|
|
#4240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia przepiękne masz te zdjęcia !!!
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis ide do poloznej. Posluchamy serducha i znowu bedzie gadac pewnie jak najeta
|
|
#4243 |
|
Rozeznanie
|
wrzuciłam fotkę na maila
|
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Te rożki są piękne
Co do urządzania pokoju, to my na tę chwilę nie mamy takiego ![]() ale jak już wybierzemy ten jedyny dom, to wymyśliłam sobie, że pokój dla małej będzie miał jedną ścianę miętową w duże, białe kropy (widziałam coś takiego chyba w bitwie o dom), jasną (w kierunku białego) podłogę i białe meble z Ikei. I więcej nic nie wiem A w naszej sypialni raczej nie będzie specjalnego kącika dla niej. Po prostu będzie stało łóżeczko, komoda, jakieś przyjemne, delikatne światło w okolicy i tyle. |
|
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
utłukę swojego męża no przysięgam
![]() znalazłam fajny wózek, sprzedaliby nam go za 500zł pokazałam mu go no niby fajny ok a jak się dowiedział, że używany ( wygląda jak nowy) to kazał mi go sobie wybić z głowy |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Zabijabym :-P
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała znaleźć wózek który mi się podoba za 500 zł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż przyznam, że czasami chciałabym coś podobnego od swojego męża usłyszeć bo u mnie to w drugą stronę jest. Sprzeciwia się kupowaniu nowych rzeczy...Tylko tak sobie myślę, że jedna osoba w związku musi trzymać kasę. Ja jestem rozrzutna i źle mi z tym :/ Ładny ten rożek w biedronki, ale jakbym powiedziała teściowej albo tż, że kupiłam za ponad stówę to nie wiem co by ze mną zrobili... Moja teściowa generalnie ma gadane i jak kogoś spotyka na swoim osiedlu to pyta czy nie ma ciuszków na wydaniu dla chłopczyka także raczej nie mam co liczyć, że nowe pokupuje
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie u poloznej. Mala ucieka przed tym urzadzeniem do mierzenia tetna
cos tam mi mowila juz o liscie wyprawkowej. Do czesci sie dostosuje a czesc oleje ciuszki w kazdym rozmiarze typu pajace 5 -6 sztuk . Laktator mowila ze medela taki wsumie chcialam. Butelki smoczek avanta juz na przyklad. Tetre 20-25 sztuk a flaneli 10 myslalm o mniejszej ilosci ale zastanowie sie nad taka iloscia. Mowila tez o klinie pod matarac i ze 2-3 rozki. Chcialam wziasc dwa.Jeszcze wspominala o wanniece ze fajne te z odplywem i stojak najlepiej bo wygodniej sie kapie. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez alekaz1 Czas edycji: 2014-08-08 o 13:56 |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
alekaz na all kupowałaś pościel? jaki wzorek zamówiłaś?
jeśli o używki chodzi to bardziej o wózek czy jakieś ubranka odebrałam dzisiaj ze smyka te pajace http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p są śliczne bo z Miki ![]() madziqqq to pokaż mu wózek za ponad 2 tys. i powiedz, że Ci się podoba. Oj z moim tż by to nie przeszło dlatego będę szukać wózka tak do 700zł bo sama stwierdziłam, że nowy bez sensu bo to drugie dziecko więc później będę musiała sprzedać i tak. A będzie któraś z Was miała łóżeczko turystyczne zamiast drewnianego? nam teściowa chce dać to, które kupiła dla Zuzi jak się urodziła. Bardzo mało używane bo młoda mało do nich jeździła wtedy więc chyba bym miała z głowy tylko czy taki maluch dobrze się będzie czuł w takim łóżku? jedynie materac mam dokupiony gryka kokos więc mogę zamienić
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-08-08 o 14:33 |
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
nie przejmuj się...jakkkolwiek mojemu wisi w co dziecko zapakuje czy nowe czy używane to na zakupy jeszcze przyjdzie czas....jedno drozsze można kupić....albo na dziecku nie będziemy oszczędzać...ale jak weszliśmy do smyka to n ie wiedział gdzie oczy podziać bo go ceny pokonały....
|
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam za 2 tys. Niech od razu za 4 tys pokaże Ja będę szukać wózka tak do 800 zł bo teściowa powiedziała, że tyle nam da to po co więcej mam wydawać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Grudniówki!
Ale mi dzisiaj zrobiłyście dzień! Zapomniałam kompletnie o klubie i dzisiaj mam cały deszczowy dzień z nadrabianiem zaległości, już trzecią herbatkę popijam przy czytaniu, śmieszne i wzruszające historie a nawet bulwersujące! Chciałabym zapytać o wasze pęcherze bo nie wiem czy to norma czy z moim jest coś nie tak. Ile razy dziennie robicie siusiu? Bo ja 500, cholery dostaję. No i pytanie do dziewczyn z Warszawy, chodzicie na zajęcia jakieś jogi czy inne pilatesy dla ciężarnych? Chcę się gdzieś zapisać żeby trochę plecy odciążyć. Basjenia pamiętam że się wybierałąś ale nie widziałąm relacji z zajęc. |
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka tak na aleegro
mam jeszcze jende komplet na zmiane wybrane ale chyba nie bede teraz brala jak i polozna i wiele osob mowi by poscieli nie uzywac od poczatku.
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
http://www.engadget.com/2014/07/29/s...gel-exerciser/
sam pomysł z grą może i do mnie nie przemawia za to to jak pan pokazał co się stanie z *&^^% po porodzie a i owszem.... depresja |
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no sprytnie ![]() My raczej sami na wózek musimy uskładać. Dlatego też tż nie chce wydawać 1500zł. alekaz my na początku przykrywaliśmy małą kocykiem w łóżeczku. Albo leżała sobie zawinięta w różku pamiętam. Kołdra/poduszka to dopiero kilka miesięcy później zagościła. Teraz w mieszkaniu mamy ponad 20 stopni zimą także zimno nie będzie ![]() bimbunia ja mam sensacje z pęcherzem jak idę na usg...czasami też w nocy wstaję po 3 razy. W ciągu dnia nie jest tak źle, ale wystarczy, że młody kilka razy zdzieli mi w pęcherz i już lecę.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-08-08 o 14:49 |
|
|
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
Co do wózka to ja kupię na start albo dostanę taki z gondolą a zainwestować chcę w nowego maklarena bo jest lekki wygodny w transporcie i na dłużej ma starczyć niż ten pierwszy wózek tradycyjny spacerowy. Tak mi podpowiadają koleżanki dzieciate. Żeby do tego pierwszego nie przykładać wagi i starać się jak najszybciej przenieść na parasolke (zwykle pół roczne dziecko już można w parasolce wozić) tym bardziej że nasz będą miały pół roku jak będzie ciepło (tradycyjna spacerówka jednak lepiej przed zimnen ochrania). Konkretnie taki model. Oczywiście oni się reklamują że od pierwszych dni życia ten wózek ale nie sądzę! No i cena niby 1300 ale dodatki do niego kosztują drugie tyle a ja oczywiście wszystkich dodatków pragnę
![]() http://maclaren.com.pl/techno-xt-201...wany-6014.html |
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja już mam troche rzeczy dla malucha Więc w sumie nadroższa rzecz już jest![]() A mój pierwszy własne zakup to pampersy coś czułam ze zacznę od pieluch Ale dostałam kupony zniżkowe od jednego ze sklepow i wyszły mi opakowanie po 5 euro (2 moglam wziąc, na szybko sie zorientowalam wsród znajomych ze dobra cena, bo ja w ogole nie wiem jakie ceny pieluch korzystne )
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i owszem chodzę na zajęcia. 3x w tygodniu na program aktywne 9miesięcy do tego czasami siłownia przed lub po plus ruszyłam z basenem (hahaha jasne!byłam cały raz!). zajęcia odbywają się w klubie dla babeczek i trener jest dostępny cały czas więc czuję się tam dopieszczona i bezpieczna. a na treningi jeżdżę rowerem jak chcesz szczegółów dawaj na prv |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

corka poszla do przedszkola a ja sie tak tego bojeee dziewczyny...
z drugiej strony nie chce pozbawiac jej kontaktu z dziecmi, mimo ze mi nie wadzi w niczym z checia bym z nia siedziala w domu,bo jedt bardzo grzeczna ale ona sie tak nudzi....
to taki ochraniacz na rece dla mamy gdy prowadzi wozek a jest zimno
zrobiłam takie kółeczko ok 6km które kiedyś nawet mnie nie męczyło a wczoraj nie miałam siły pedałować, w końcu aż kawałek prowadziłam rower a jakbym miała telefon to pewnie bym zadzwoniła do męża, żeby przyjechał ratować haha jestem przerażona swoją kondycją a właściwie jej brakiem
ale niestety nie wszystko można tak kupić i obawiam się czasem jakości. Znacie jakieś sklepy internetowe albo portale godne polecenia na zakupy?
wreszcie coś zjem na weselu