Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 12:28   #1021
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja też to porównywałam i zauważyłam jedynie,że są bardziej chłonne.i chyba tak też pisze na opakowaniu,
aha
nie czytałam to myślałam że to o wielkość będzie chodziło no ale jak lepiej chłonne to fajnie i rzeczywiście dzisiaj rano było sucho
Stary 2014-08-08, 12:37   #1022
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

z plusem bardziej chłonne

w temacie żywienia
odkąd zaczęłam się interesowac tym temat, zaczęłam być bardziej świadoma to duuużo żywności odrzuciliśmy
no i oczywiście czytamy z małżonekiem każdą etykietę.
Danio, danonki lubię, smakują mi, aloe nie jadam raz na ruski rok skusze sie na jakiś puding czekoladowy czy waniliowy, a tak to naturalnby kefir
Stary 2014-08-08, 13:32   #1023
Isabell12
Zadomowienie

ale się nalatałam już od rana ..........

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam wywiad z Panem Michałem Rusinkiem http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...#ixzz39keq5RTo
zacytuję Wam fragment, który mnie powalił
"... dzwoni do mnie pani z banku i mówi: "Dzień dobry, czy rozmawiam z panem Michałem Rusinek?"; ja: "Tak, ale ja się deklinuję"; ona: "A, to przepraszam. Zadzwonię później...".

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

Już ledwo na oczy widzę Jasiek od poniedzilku takie cyrki urzadza w nocy dziś juz przeszedł sameo siebie. Odłozony o 21.30 budził sie max co godzinę a zaczął dzien o 5.00.

natomiast jestem pod wrażeniem jego zręczności. Wczoraj pięknie wcinał borowki (cały pojemniczek) sam wczesniej ja mu wkładałam do buzi takie małe kawalki
[/B][/B]
rusałka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej!!

Wróciliśmy
Pogoda była super, mieliśmy co robić i Zuzka była zachwycona wodą i piaskiem W 1 dzień nawet nie chciała z wody wychodzić
No i przesypiała całą noc bez jedzenia, a teraz znowu się budzi w nocy
Obawiałam się podróży, ale nawet zniosła ją ok. No i w ciągu 2 tygodni wyrosły jej 4 zęby, na szczęście bez specjalnych sensacji, chyba znowu coś jej rośnie bo znowu strasznie się ślini.
fajnie ze wyjazd mieliście udany, i jakie rekordowe tempo wychodzenia ząbków, w tak krótkim czasie 4 , wow!!!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Kupilam sukienke na roczek

śliczna , jak bym miała komu, też bym kupiła

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
taka
bardzo mi się podoba,

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
w

muszę dzisiaj ogarnąć chatę, zorbić wieczorem pazury, bo jutro wesele... ale tak mi się chce sprzątać jak wilkowi orać...
boshe...

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Już to kiedyś widziałam
Do mojego męża kiedyś dzwonił koleś z banku, żeby mu zaproponować kredyt hipotetyczny

Papalinaka widziałam w podpisie II kreseczki, dopiero się zgapiłam, KOCHANA MOJE GRATULACJE!! , nie wiem czemu ale tak bardzo się tym wzruszyłam, cudownie
przepraszam ze dopiero teraz Ci gratuluję, ale ostatnio nie jestem na bieżąco

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie do tych z Was które używały pampersów 4 i 4+. Widzicie w nich różnicę?? no ja wczoraj długo mierzyłam jednego do drugiego i jak dla mnie to one są równe z każdej strony a nawet czasem 4 mi wychodziła większa? bez sensu trochę, myślałam że minimalnie będą większe, choć może bardziej chłonne są? dzisiaj nie przeciekło OLI niby
:
no to chyba o tę chłonność chodzi bo rozmiarem nie różnią się wg, wcale
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 13:41   #1024
passion80
Zakorzenienie

aaa Papalinka to i de mnie gratulacje, też nei wiedziałam
Stary 2014-08-08, 13:41   #1025
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Larysa zgadzam się, ja bym chciała żeby ktoś mi zwrócił uwagę, że robię totalna głupotę
W moim otoczeniu tylko jedno dziecko poszło do zlobka i serio, sporo osób zdziwionych, oburzonych. I chciałam Was pytać jakie u Was reakcje.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
ojej a co to żłobek jest beeee, ja osobiście nie mam nic przeciwko, bo co robić jak rodzice nie mają innego wyjścia. Pasion uważam ze zawsze jest łatwiej krytykować tym osobom które nie są w tak zwanej " kropce" lub mają babcie dziadka siostrę itp. kogoś kto po prostu zaopiekuję się dzieckiem. Wiadomo że dziecko różnie będzie "przechodziło" przez ten żłobek , no ale co robić jak nie ma innego rozwiązania.
Stary 2014-08-08, 13:43   #1026
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Uff, na całe szczęście nic mnie oczarowało w sklepie internetowym Smyka i 51015. H&M nic nie przebije
Mnie też nic nie oczarowało
A sukienkę na roczek Maja ma z odzysku w kolorze jasnego różu To dla mnie głupota, że akurat "musi" być biała... Skoro dziewczynki muszą na biało, to czemu chłopcy chodzą na roczek w ubrankach niebieskich, brązowych i we wzorze marynarskim? To tylko takie gadanie ludzi z poprzedniej epoki Ale jak ktoś upiera się przy białej sukience... Każdy robi po swojemu i już

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 13:44   #1027
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ojej a co to żłobek jest beeee, ja osobiście nie mam nic przeciwko, bo co robić jak rodzice nie mają innego wyjścia. Pasion uważam ze zawsze jest łatwiej krytykować tym osobom które nie są w tak zwanej " kropce" lub mają babcie dziadka siostrę itp. kogoś kto po prostu zaopiekuję się dzieckiem. Wiadomo że dziecko różnie będzie "przechodziło" przez ten żłobek , no ale co robić jak nie ma innego rozwiązania.

najgorsze to corowanie, wg mnie dzieci z innymi dziećmi się szybciej rozwijają, czas pokaże.

w ogóle mamy tu już trzy(?) ciężarne, wydaje mi się, jak to, tak szybko, przcież neidawno wszystkie byłyśmy w ciąży?
i trochę zazdroszczę
Stary 2014-08-08, 13:49   #1028
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
sezon sie zaczyna na śliwki
a więc moje wypociny skopiowane przez laryske i wrzucone do k. skopiowane jeszcze raz wrzucam dla tych które nie były z nami w poczekalni

tzw boa dusiciel

6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej
0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi)
1,5 szkl cukru
1szkl oleju
mały proszek do pieczenia
Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) .
Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków
Prosto ,szybko i smacznie
spróbuję upiec, ale nazwa tego placka jest odjechana
Stary 2014-08-08, 13:54   #1029
nena_milka
Wtajemniczenie

Wiecie że byłam dziś sprzątać dwa mieszkania obrobilam z koleżanką i żyję! myślałam że będzie gorzej po półtora rocznej przerwie a najważniejsze, że mam lewą kasę na fryzjera

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 14:01   #1030
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Wiecie że byłam dziś sprzątać dwa mieszkania obrobilam z koleżanką i żyję! myślałam że będzie gorzej po półtora rocznej przerwie a najważniejsze, że mam lewą kasę na fryzjera

Mama foka
Stary 2014-08-08, 14:08   #1031
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

najgorsze to corowanie, wg mnie dzieci z innymi dziećmi się szybciej rozwijają, czas pokaże.

w ogóle mamy tu już trzy(?) ciężarne, wydaje mi się, jak to, tak szybko, przcież neidawno wszystkie byłyśmy w ciąży?
i trochę zazdroszczę
ja też tak uważam że dzieci w towarzystwie rówieśników się lepiej rozwijają, na przykładzie mojego starszaka ( miał 2 latka jak poszedł do przedszkola) mogę śmiało to powiedzieć.
no a chorować będą, wiadomo, to nieuniknione

też papalince zazdroszczę, ale faktycznie tak ten rok szybko zleciał, sama nawet nie wiem kiedy , to był "expresowy" rok

tak chyba "ciążówek" mamy 3, no chyba że się któraś jeszcze nie przyznała, hehehe........

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

to się namachałyście

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A sukienkę na roczek Maja ma z odzysku w kolorze jasnego różu To dla mnie głupota, że akurat "musi" być biała... Skoro dziewczynki muszą na biało, to czemu chłopcy chodzą na roczek w ubrankach niebieskich, brązowych i we wzorze marynarskim? To tylko takie gadanie ludzi z poprzedniej epoki Ale jak ktoś upiera się przy białej sukience... Każdy robi po swojemu i już
ojej ja nawet nie słyszałam o takiej tradycji czy jak to inaczej nazwać, ze dziewczynki na roczek to na biało mają być
ja byłam ostatnio na roczku Kingi i solenizantka była na ..... błękitno
ja też myślę ze każdy zrobi jak zechce, "wolność Tomku w swoim domu"

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-08-08 o 14:09
Stary 2014-08-08, 14:10   #1032
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Już to kiedyś widziałam
Do mojego męża kiedyś dzwonił koleś z banku, żeby mu zaproponować kredyt hipotetyczny
nie wierzę, kto go zatrudnił

Cytat:
A na roczek chyba założymy kieckę też ze Smyka, Tusia dostała od naszej sąsiadki. Biała w chabrowo-zielone kwiotki z chabrowym bolerkiem. Tusi jest ładnie w niebieskościach.
Aczkolwiek! Uznałam ostatnio,że ładnie jej w delikatnym różu

Co do żłobka to chyba sama się przemogę.
A wiecie, czy można dziecko dawać na 3 dni w tygodniu?bo od stycznia T. może mi się zająć młodą dwa dni w tygodniu. I tak myślę,że bez sensu opiekunkę zatrudniać, zresztą ciężko będzie znaleźć taką na 3 dni w tygodniu?poza tym jak ma pracować około pół roku to nie chcę jej w balona robić.
a jednak, róż jest spoko o ile garderoba nie jest w 100% pink

ale kminisz tym żłobkiem ale w sumie chyba ok czyli starania od połowy roku już pewne- fajnie i zazdroszczę

Cytat:
Na pieluchach z rossmanna jeste s my od początku chociaż i pampersow zaznała
no mi też pasują że też wcześniej się nie skusiłam, żeby wypróbować
Cytat:
podobno z psychologicznego punktu widzenia nie taka fajna, bo dzieckiem za dużo osób będzie się zajmować, za dużo osób do słuchania itp no ale, pocieszam się,że oby to tylko na kilka miesięcy a potem Tusia będzie ze mną aż do wieku przedszkolnego.
no i fajnie, tylko co z drugim dzieckiem? bo z Tusią będziesz do tych 3-4lata drugie? będziesz szła na wychowawczy? czy wtedy żłobek, a Tusia przedszkole, ja ostatnio o tym myślałam odnośnie swej osoby

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie sadze, bym krytykowala kogokolwiek. Nie przypominam sobie....serio. pisalam o tym, co nam rehabilitantka mowila. Napisalam tez kiedys, ze kazdy rodzic wie, co jest dla dziecka najlepsze.
dla mnie to podejście żywieniowe dziwne, bo dajmy pijesz piwo to mu nie dasz przecież, zjesz czekoladki z alko też mu nie dasz, ostrego bo go wypali - wiadomo, że dziecko nie musi jeść wszystkiego więc to czy ja zjem serek syfi-danio nie oznacza, że jestem hipokrytką bo nie daję go Myszy
my z małżem też może najlepiej nie jemy, ale produkty kupujemy z dobry składem- przykładowo wolę twaróg na chlebek niż jakiś serek almette z chemą
ale! od kiedy jest Mikołajek to używam zdecydowanie mniej soli
Cytat:
1. tylko zapytałam, bo tak spotykam dzieci na roczku
2. mówisz, że jestem z poprzedniej epoki? kurde to się trzymam Ci powiem jak na ten wiek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 14:11   #1033
Isabell12
Zadomowienie

wiecie co wróciłam do swojego nałogu i nie mogę się opamiętać
Stary 2014-08-08, 14:15   #1034
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

2. mówisz, że jestem z poprzedniej epoki? kurde to się trzymam Ci powiem jak na ten wiek
Wiesz, że nie to miałam na myśli

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Ratunku, ratunku! Tak spaliłam się w niedzielę, że teraz płaczę z bólu w dalszym ciągu. Patrzcie co zrobiło mi się między biustem Najpierw były to takie pęcherze z płynem jakimś, a teraz takie strupy się robią Strasznie swędzi i piecze Nie mogę w nocy spać na boku Smaruję to oliwką, ale nic nie pomaga...

Ma ktoś jakiś pomysł?

Mama foka
Stary 2014-08-08, 14:16   #1035
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

Co do żłobka to chyba sama się przemogę.
A wiecie, czy można dziecko dawać na 3 dni w tygodniu?bo od stycznia T. może mi się zająć młodą dwa dni w tygodniu. I tak myślę,że bez sensu opiekunkę zatrudniać, zresztą ciężko będzie znaleźć taką na 3 dni w tygodniu?poza tym jak ma pracować około pół roku to nie chcę jej w balona robić.
u mnie w mieście nie było by z tym problemu żeby dziecko zostawiać w żłobku przez 3 dni w tygodniu
Stary 2014-08-08, 14:17   #1036
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
?;>

Mama foka
Stary 2014-08-08, 14:19   #1037
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 14:19   #1038
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Ratunku, ratunku! Tak spaliłam się w niedzielę, że teraz płaczę z bólu w dalszym ciągu. Patrzcie co zrobiło mi się między biustem Najpierw były to takie pęcherze z płynem jakimś, a teraz takie strupy się robią Strasznie swędzi i piecze Nie mogę w nocy spać na boku Smaruję to oliwką, ale nic nie pomaga...

Ma ktoś jakiś pomysł?

o my gad! ty leć do apteki po coś na oparzenia,
zeby ci tylko blizny nie zostały
na zwykłe oparzenia to ja mam w domu zawsze maść tranową wtedy jak posmaruję to nie piecze
Stary 2014-08-08, 14:21   #1039
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
o my gad! ty leć do apteki po coś na oparzenia,
zeby ci tylko blizny nie zostały
na zwykłe oparzenia to ja mam w domu zawsze maść tranową wtedy jak posmaruję to nie piecze
blizny?!

Mama foka
Stary 2014-08-08, 14:25   #1040
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
?;>
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tzn?
do czytania, tż się smieje ze to nawet w moim wydaniu gorsze niż nałóg, wczoraj siedziałam do 1.30 żeby skończyć książkę, przez lipiec do teraz przeczytałam 13 wcale nie cienkich

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
blizny?!
kurczę nie chciałam Cię przestraszyć, broń boże, ale od razu o tym pomyślałam, bo ze 2-może 3 lata temu byliśmy ze znajomymi na wodą i koleżanka tak się opaliła ze wyskoczyły jej bąble z wodą które pękałyi to się nie goiło właśnie między biustem, robiły się strupki a teraz ma takie okropne białe blizny i straszne kompleksy z tego powodu
tutaj skóra jest jednak bardzo delikatna

Czas edycji: 2014-08-08 o 14:28
Stary 2014-08-08, 14:26   #1041
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Ma ktoś jakiś pomysł?

Nie smaruje się opażeń na tłusto! Więc moja rada odłoż oliwkę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 14:32   #1042
Isabell12
Zadomowienie

aga nie wiem co ci doradzić na to oparzenie , wiem ze ona miała jakąś maść od dermatologa, ale dla niej na ratunek było za późno, smarowała ostatnio bio-oilem cały dekold i ramiona bo tam ma te blizny, ale nie wiele pomogło

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie smaruje się opażeń na tłusto! Więc moja rada odłoż oliwkę
no zgadzam się a jeszcze jak te bąbelki pękają to już robi się rana to tym bardziej nie natłuszczaj bo się słabo będzie goiło, to chyba musi podsychać

Czas edycji: 2014-08-08 o 14:38
Stary 2014-08-08, 14:44   #1043
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
aga nie wiem co ci doradzić, wiem ze ona miała jakąś maść od dermatologa, ale dla niej na ratunek było za późno, smarowała ostatnio bio-oilem cały dekold i ramiona bo tam ma te blizny, ale nie wiele pomogło

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

no zgadzam się a jeszcze jak te bąbelki pękają to już robi się rana to tym bardziej nie natłuszczaj bo się słabo będzie goiło, to chyba musi podsychać
Poleciałam do apteki... pani farmaceutka aż się skrzywiła... Kupiłam Panthenol z jej polecenia, popryskałam i szczypie jak...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ok panthenol wchłonął się w skórę i widzę, że te strupki odmiękły... Jaka ja głupia jestem

Mama foka
Stary 2014-08-08, 14:52   #1044
Isabell12
Zadomowienie

zadzwoniła do mnie koleżanka i powiedziała mi że jej 10 letni syn ma cholesterol powyżej 200. Czy ktoś wie co to znaczy?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Poleciałam do apteki... pani farmaceutka aż się skrzywiła... Kupiłam Panthenol z jej polecenia, popryskałam i szczypie jak...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ok panthenol wchłonął się w skórę i widzę, że te strupki odmiękły... Jaka ja głupia jestem
mam nadzieję że ta twoja przygoda skończy się jednak dobrze, bez żadnego " uszczerbku " na twojej urodzie, tylko nie zdrapuj tych strupków, jak już to niech same odpadną i noś przewiewne bluzki albo wydekoltowane żeby szybciej się goiło
Stary 2014-08-08, 14:58   #1045
butterfly20
Zakorzenienie

bosh mam najazd 40-50 francuzów. w każdym razie cały duży autobus. i to wszystko to na parterze domku, masakra.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie wierzę, kto go zatrudnił

a jednak, róż jest spoko o ile garderoba nie jest w 100% pink

ale kminisz tym żłobkiem ale w sumie chyba ok czyli starania od połowy roku już pewne- fajnie i zazdroszczę

no mi też pasują że też wcześniej się nie skusiłam, żeby wypróbować
no i fajnie, tylko co z drugim dzieckiem? bo z Tusią będziesz do tych 3-4lata drugie? będziesz szła na wychowawczy? czy wtedy żłobek, a Tusia przedszkole, ja ostatnio o tym myślałam odnośnie swej osoby

dla mnie to podejście żywieniowe dziwne, bo dajmy pijesz piwo to mu nie dasz przecież, zjesz czekoladki z alko też mu nie dasz, ostrego bo go wypali - wiadomo, że dziecko nie musi jeść wszystkiego więc to czy ja zjem serek syfi-danio nie oznacza, że jestem hipokrytką bo nie daję go Myszy
my z małżem też może najlepiej nie jemy, ale produkty kupujemy z dobry składem- przykładowo wolę twaróg na chlebek niż jakiś serek almette z chemą
ale! od kiedy jest Mikołajek to używam zdecydowanie mniej soli

nooo bardzo bym chciała,żeby plany wypaliły.

ale ja chcę Tusię dać do przedszkola jak będzie miała 2,5 roku. tzn. o ile się da tak od marca?pewnie w prywatnych się da. albo w klubie malucha. najlepiej na chwilę przed tym jaak się drugi bobas urodzi,żeby nie czuła,że ją odtrącam czy coś. no bo wtedy będę z nią przez ciążę w domu i akurat w marcu jakbym rodziła to ten. haaha ale plany

Cytat:

miałam ci pisać o tym Panthenolu, ja zawsze używam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 15:02   #1046
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

mam nadzieję że ta twoja przygoda skończy się jednak dobrze, bez żadnego " uszczerbku " na twojej urodzie, tylko nie zdrapuj tych strupków, jak już to niech same odpadną i noś przewiewne bluzki albo wydekoltowane żeby szybciej się goiło
Ja na początku nawet nie wiedziałam, że to aż tak może się rozwinąć Skóra z brzucha mi normalnie zeszła, a tu takie pęcherze i teraz strupy.
Oparzyłam się kiedyś w pracy olejem na ramieniu, smarowałam maścią z tlenkiem srebra bodajże i śladu w ogóle nie mam.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
miałam ci pisać o tym Panthenolu, ja zawsze używam
I co pomaga? Ile razy dziennie mogę stosować?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Aaa odnośnie tych słynnych DANONKÓW - pojechaliśmy wczoraj z TŻ do Kauflandu na zakupy po jogurty i TŻ nagle wyskakuje z tekstem "A może by tak Mai kupić jakiegoś Danonka?" A ja mu "Jasne...napisz o tym na forum mamusiowym" Tyle, że on nie zrozumiał

Mama foka
Stary 2014-08-08, 15:17   #1047
passion80
Zakorzenienie

Agusia, smarować się kremem z filtrem następnym razem:P i tak się o palisz

Stary 2014-08-08, 15:40   #1048
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusia, smarować się kremem z filtrem następnym razem:P i tak się o palisz

Wiem, wiem. Ja zawsze smaruję się filtrem UV 50, a jechaliśmy od mamy i całkiem nam to z głowy wyleciało Tym bardziej, że ja mam jasną karnację

Mama foka
Stary 2014-08-08, 16:05   #1049
passion80
Zakorzenienie

To ładnie się zalatwilas. Teraz tylko żeby śladu nie było.

Stary 2014-08-08, 16:06   #1050
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
To ładnie się zalatwilas. Teraz tylko żeby śladu nie było.

A może mi ktoś powiedzieć jak taki ślad wygląda?

Mama foka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości