Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 21:12   #2401
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wiecie co, to nie jest głupi pomysł ze zrobieniem wielkiej imprezy UmiZumi robiła ją tydzień temu w sobotę, a w nd.o 14 urodziła! Teraz tylko musimy poczekać aż wrócą upały, zaprosić z 15 osób, nakarmić ich i poród mamy jak w banku

Malutka wróżę ci, że jak jutro zrobisz imprezę, to w nd.już będziesz wypakowana

a do tego w ten weekend mają wrócić upały!! przynajmniej w moim województwie

także lecimy z tą imprezą, jak chcemy rodzić!!
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 21:15   #2402
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
gorąco gratuluję wszystkim rozwiązanym Mamusią życzę Wam pociechy z Dzieciaków

jednocześnie melduję, ze ANNA MAGDAENA urodziła się 03.08.2014 o
godzinie 9:20!

Kruszynka miała 51 cm i 2800 g

wczoraj wróciłyśmy do domu musiałyśmy zostać jeden dzień dłużej, bo Ania "opalała" się pod lampami, z powodu żółtaczki. Jak będę miała chwilę, to poślę zdjęcie i opiszę poród. Na razie powiem Wam tylko, że urodziłam w 3 godziny i 50 minut SN bez znieczulenia i czegokolwiek przeciwbólowego!
czekamy na opis i przepis na tak krótki poród

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Gosia, po imieniu moze nikt nikogo nie wywoływał, ale chyba dobrze wiadomo o co chodzi i do kogo się odnosiła wzmianka o "zarzynaniu". Ja uważam, że na forum jest miejsce na wszystkie opisy, bo porody są rózne, nie mozna porównywać. Ale koniec tematu!
sama mówisz że każdy ma prawo wypowiedzenia się, więc i pentuerka mogla napisać, że ten opis ją akurat zablokował.

H4linka - za spacerek
Zuken - kupy roku

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-08-08 o 21:16
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 21:15   #2403
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Bo podobno jeśli chodzi o wit D to wystarczy wychodzić na spacer codziennie, a K nie ma potrzeby podawać jeśli nie ma siniaków wybroczyn itd. Te dwie witaminy podaje się też dziecku w szpitalu po urodzeniu w końskich dawkach.
co do wit K to nie mam pojęcia, ale odnośnie wit D to wydaje mi się, że nasze maluszki za mało przebywają na słońcu ( właściwie w ogóle) żeby nie podawać w ogóle.
Zosi latem nie podaję, bo ona kilka godzin dziennie na dworze.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Butter to na pewno nie przez smoka bo przeciez od urodzenia go nie miala a juz pierwsze karmienie okropnie bolalo... Mysle ze po prostu mam takie wrazliwe sutki i tyle:/
A no i Mela nie gryzie smoka:niee: ssie tak samo jak cycka

Dzisiejsza kapiel nie poszla juz tak ladnie, mala troche plakala bo polalam jej twarz przez przypadek
Nie mowiac o tym ze po kapieli jest jej tak zimno ze sie cala telepie... Nie wiemy juz z tz co zrobic, przeciez jest lato, w pokoju w ktorym kapiemy mamy cieplo, po kapieli dlugo ja wycieram zeby sie wygrzala w tym reczniku i dopiero pozniej ubieramy ale ona biedna jest taka zmarznieta i sie tak trzesie i wygina ze ja pozniej cala w nerwach ja ubieram, nic mi nie wychodzi i jestem zalamana ze jej krzywde robie
Dziewxzyny jak to jest u Was z kapaniem? Pewnie jak mala nabierze troche tluszczyku to tez bedzie lepiej...

Aha i dzisiaj mala zrobila kupe roku obsrala wszystko co miala na sobie i powiedzenie obsrana po pachy to wcale nie jest przenosnia

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
mnie też strasznie sutki bolały, zresztą dziewczyna która leżała ze mną w sali miała tak samo.

Co do kąpieli to mój też się strasznie trzęsie. Musisz na spokojnie ubierać.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 21:35   #2404
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Dziewczyny boję sie, ze to JUZ. Wrocilam z lasu z grzybow i strasznie zaczely bolec mnie plecy. Nie tylko krzyz, ale bol idzie od gory do dolu. Boli podbrzusze jak na okres, przed chwila mialam biegunke i czuje ucisk na brzuch jakby ktos mi zaciskal gorset. Moze to falszywy alarm, poczekam jeszcze jakis czas. Najwyzej dam znac co i jak
Powodzenia
Cytat:
Wiecie co, to nie jest głupi pomysł ze zrobieniem wielkiej imprezy UmiZumi robiła ją tydzień temu w sobotę, a w nd.o 14 urodziła! Teraz tylko musimy poczekać aż wrócą upały, zaprosić z 15 osób, nakarmić ich i poród mamy jak w banku

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Spędziłam godzinę w łazience doprowadzając się do porządku przed sesją jutrzejszą. Jestem ledwo żywa, plecy mi trzaskają, a jeszcze dziś wychodząc na zakupy poślizgnęłam się na klatce schodowej, nogi mi się rozjechały i naciągnęłam sobie coś w udzie na szczęście moje nowo obcięte włosy zdały dziś egzamin- pierwsze mycie w domu. Nie wymagają układania, wysuszone ułożyły się dokładnie jak u fryzjerki
Udanej sesji
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
co do wit K to nie mam pojęcia, ale odnośnie wit D to wydaje mi się, że nasze maluszki za mało przebywają na słońcu ( właściwie w ogóle) żeby nie podawać w ogóle.
Zosi latem nie podaję, bo ona kilka godzin dziennie na dworze.

mnie też strasznie sutki bolały, zresztą dziewczyna która leżała ze mną w sali miała tak samo.

Co do kąpieli to mój też się strasznie trzęsie. Musisz na spokojnie ubierać.
Podobno już 15 minut na słońcu wystarczy. Ale tej wit D się nie czepiam, bo nie znalazłam mocnych argumentów przeciw, jedynie.podobno dzieci często bolą brzuszki przez ten olej chyba w którym jest rozpuszczana. Ale wit K, ten zastrzyk w szpitalu to jest taka ilość że ta maleńka wątroba tego nie metabolizuje. Jednym se skutków ubocznych jest często podwyższony poziom bilirubiny...a powinno się ją podawać tylko jak są wskazania ku.temu, widać jakieś problemy z krzepliwością.
Stary 2014-08-08, 21:43   #2405
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Halinka to dobrze ze nie jestem sama bo juz sie martwilam ze tylko ja taka spanikowana...
To jest niesamowite jak strasznie mozna pokochac ta mala istotke serce mi peka jak ona tak placze po tej kapieli i sie trzesie a ja ja jeszcze mecze ubieraniem

Sara a Twoj maly tez placze? Nasza bidulka dopiero sie uspokoila jak ja ubralismy, zawinelismy w rozek i tata ja wyprzytulal tak normalnie jak jej zmieniam pieluche albo przebieram to staram sie powoli i ze spokojem ale ona to lubi i wtedy nie ma problemu, tylko po.kapieli sie tak denerwuje i od razu mi sie rece trzesa bo ona tak placze:/

Tak sobie mysle ze moze jak nabierze troche cialka bedzie lepiej... Oby

zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 21:45   #2406
kasiuulad
Raczkowanie

h4linka a co z pępkiem w takim wiaderku?? Caly czas jest zaliczony.??

co do tych witamin, to jedna z mam ktora ze mną leżała nie wyraziła zgody i lekarka kontrowala jej argumenty.mowila ze maluszki sa za mało na słońcu, maja odslonieta tylko twarz, i to jeszcze posmarowana kremem z filtrem i to jest za mala powierzchnia ciała żeby wchłonęła odpowiednia dawkę wit D. Natomiast niedobór witaminy K może powodować mikrowylewy do mozgu( a nie tylko widoczne siniaki).
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 21:50   #2407
pentuerka
Rozeznanie

Hej. Halinka i Justa wspolczuje waszych przezyc. Myslalam, ze cc to pikus przy poradzie sn tak mi mowily mamy, ktore tak rodzily, a jednak bywa roznie :-( Umi Zumi gratuluje, zastanawialam sie czy akcja zaczela sie na imprezie Gratuluje wszystkim nowym mama. Kasia jesli jestescie wszystkie tak zmeczone to ja sobie odpuszczam forum. Zadziwiajace, ze jednym daje sie prawo do wyrazania swoich odczuc a drugim nie. Jest tak jak napisals Gosia. To stres przed metodami indukcji mnie zablokowal a opisy hard coru tylko go podsycaly. Kazdy ma prawo do pisac co chce, ale Zwyczajnie zabraklo mi epatii wtych co sie boja i maja to wydarzenie przed soba. Chcialam dodac otuchy. I tyle... Ja rowniez nie mam ochoty denerwowac sie, zwlaszcza jak patrze na moja Malenka.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 22:02   #2408
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo uczucie. Nie mogę się napatrzeć na młodego, jest dokładnie taki, jak sobie go wyobrażałam.

Zaliczyliśmy pierwszy spacer, dwie rundki wokół bloku, młody chyba tego nawet nie odnotował bo spał jak zabity.

Zobaczcie, 3d z połówkowego z 4 kwietnia i zdjęcie z wczoraj. To niesamowite, jak patrzę na jego buzię, że już taki był w moim brzuchu!
Rzeczywiście, jaki podobny

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej. Halinka i Justa wspolczuje waszych przezyc. Myslalam, ze cc to pikus przy poradzie sn tak mi mowily mamy, ktore tak rodzily, a jednak bywa roznie :-( Umi Zumi gratuluje, zastanawialam sie czy akcja zaczela sie na imprezie Gratuluje wszystkim nowym mama. Kasia jesli jestescie wszystkie tak zmeczone to ja sobie odpuszczam forum. Zadziwiajace, ze jednym daje sie prawo do wyrazania swoich odczuc a drugim nie. Jest tak jak napisals Gosia. To stres przed metodami indukcji mnie zablokowal a opisy hard coru tylko go podsycaly. Kazdy ma prawo do pisac co chce, ale Zwyczajnie zabraklo mi epatii wtych co sie boja i maja to wydarzenie przed soba. Chcialam dodac otuchy. I tyle... Ja rowniez nie mam ochoty denerwowac sie, zwlaszcza jak patrze na moja Malenka.
Nie chce się w to mieszac, ale juz nie raz dziewczyny tutaj się sprzeczaly ale jakos rozeszlo sie po kosciach. Niech i teraz tak będzie. Szkoda psuc takie fajne znajomosci. Wiadomo, ze tutaj też napewno swoj wklad mialy nerwy.
Ciesz sie swoją kruszynka, ale nie przestawaj się tu udzielac
Stary 2014-08-08, 22:04   #2409
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
No i masz. Właśnie tego się obawiałam, że teraz jednak strona będzie broniona to druga poczuję się zlinczowana, zawsze to tak wychodzi.
Dziewczyny, dajcie spokój, niech nikt się z forum nie wypisuje, nie jedno spięcie za nami i nie jedno przed nami...
Stary 2014-08-08, 22:08   #2410
kasia_ruda
Zakorzenienie

Pentuerka mam wrażenie, że przesadzasz. Wyraziłaś swoje zdanie nie raz i nie dwa i spokojnie na ten temat toczyła się rozmowa. Ale po raz kolejny przysrywasz Sarze w swoim opisie porodu, co jest niepotrzebne i trochę słabe. O to mi chodziło. Po co do tego wracać po raz setny...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 22:12   #2411
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Dziewczyny, która tam się zna na tym ZUSie, jak to w końcu jest? Ile mają czasu na wypłatę kasy, 30 dni od daty zakończenia zwolnienia tak?
Wściekłam się, bo jestem teraz na trzecim zwolnieniu, za które mam jeszcze nie zapłacone. Dwa poprzednie to był prawie cały lipiec, bo miałam na dwa tygodnie wystawiane. Więc miałam 28.06-13.07 i 14.07-27.07. Loguję się tam na ten profil na stronie i jest wczoraj wystawiona decyzja, że wypłata środków (za oba zwolnienia) będzie 25.08. To chyba trochę kurde późno, jak na to pierwsze zwolnienie? Ostatni przelew z ZUSu miałam 14.07 za okres 6.06-27.06..

zus ma na wypłate kasy 30 dni od daty złozenia L4 w zusie -jest na to odpowiedni przepis. chyba ze to pierwsze zwolnienie to moze trwac dłuzej bo badają czy sie jest uprawnionym do pobierania

Cytat:

Dzisiejsza kapiel nie poszla juz tak ladnie, mala troche plakala bo polalam jej twarz przez przypadek
Nie mowiac o tym ze po kapieli jest jej tak zimno ze sie cala telepie... Nie wiemy juz z tz co zrobic, przeciez jest lato, w pokoju w ktorym kapiemy mamy cieplo, po kapieli dlugo ja wycieram zeby sie wygrzala w tym reczniku i dopiero pozniej ubieramy ale ona biedna jest taka zmarznieta i sie tak trzesie i wygina ze ja pozniej cala w nerwach ja ubieram, nic mi nie wychodzi i jestem zalamana ze jej krzywde robie
Dziewxzyny jak to jest u Was z kapaniem? Pewnie jak mala nabierze troche tluszczyku to tez bedzie lepiej...

po prostu nalewaj cieplejszą wode

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
..... Nadrobiłam, pocytowałam i skasowało.

Po pierwsze: OGROMNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ Zuken, Maria! Piękne dzieciaczki! Pentuerka

Przepraszam, że zaginęłam w akcji. Mały jest strasznie absorbujący, zwłaszcza w nocy. Mam z nim duży problem bo o ile w dzień jest mu bez różnicy, czy śpi w becie, na bujaku, w łóżeczku czy gdziekolwiek, to w nocy potrafi wyć po 3 godziny tylko po to, żeby wymusić spanie u nas w łóżku... :/ Czy któraś z Was miała taki problem i sobie z nim poradziła? Bo 3/4 nocy jest u nas awantura i oboje z tżtem nie śpimy i nie wiemy już co robić...

a nie mozesz go brac do waszego łózka?

Cytat:

Ile i jakie gadżety muszę spakować do wózka na te 15-20 minut?

.

wg mnie żadne, ew kocyk gdybys stwierdzila ze jednak jest zimniej

ja na spacery biore tylko pieluszke do ulewania , i drugą do zasłoniecia piersi gdyby mi przyszło karmic i kocyk-ale to na dłuzsze spacery
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 22:13   #2412
TheFall
Zadomowienie

Przerwę Wam dysputę o bólach porodowych.
Ja mam dzisiaj tp, dlaczego nie rodzę?!? Dlaczego dziewczyny z tp po mnie już urodziły?! Która mnie podsiadła?!
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 22:25   #2413
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Polly ale malej jest zimno po kapieli a nie podczas takze woda nie ma tu nic do rzeczy

Ja na spacer dzisiaj zabralam tetre, kocyk, sweterek i 2 pieluszki i chusteczki w razie czego

Dziewczyny najlepiej skonczyc juz ten temat, kazda niech pisze swoje opisy porodow i odczucia z nim zwiazane a jak ktos nie chce niech nie czyta i tyle
Pentuerka mysle ze sugerowanie ze zablokowalas sie przed porodem przez nasze opisy czy przezycia jest troche zbyt daleko idacym wnioskiem takze wyluzujmy juz i niech kazda pisze co chce ale tez kazda ma prawo czytac lub nie to co uwaza za sluszne

Stary 2014-08-08, 22:28   #2414
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Polly ale malej jest zimno po kapieli a nie podczas takze woda nie ma tu nic do rzeczy

Ja na spacer dzisiaj zabralam tetre, kocyk, sweterek i 2 pieluszki i chusteczki w razie czego

Dziewczyny najlepiej skonczyc juz ten temat, kazda niech pisze swoje opisy porodow i odczucia z nim zwiazane a jak ktos nie chce niech nie czyta i tyle
Pentuerka mysle ze sugerowanie ze zablokowalas sie przed porodem przez nasze opisy czy przezycia jest troche zbyt daleko idacym wnioskiem takze wyluzujmy juz i niech kazda pisze co chce ale tez kazda ma prawo czytac lub nie to co uwaza za sluszne

zuken ale póki ktoś nie przeczyta to nie wie czy są w tekście hardcorowe opisy. Co ciekawszy momenty proszę zaznaczać krwistą czerwienią.
Stary 2014-08-08, 22:35   #2415
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Przerwę Wam dysputę o bólach porodowych.
Ja mam dzisiaj tp, dlaczego nie rodzę?!? Dlaczego dziewczyny z tp po mnie już urodziły?! Która mnie podsiadła?!
Bo nie zrobilas mega imprezy jak Umi

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Zuken to tylko teoria ale czytalam Zawitkowskiego i radzil tak, ze jesli po kapieli dziecko wyjete z wody placze to trzeba opatulic je czyms b.cieplym, uspokoic, wyprzytulac i dopiero wtedy spokojnie ubierac.
Nie wiem na ile sie to sprawdza ale moze akurat pomoze

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 22:35   #2416
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Bo nie zrobilas mega imprezy jak Umi
Bo nie było okazji... Tż ma urodziny w styczniu...
Stary 2014-08-08, 22:37   #2417
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

To moze 2ga sobota miesiaca albo pelnia albo cokolwiek innego.Wszystko moze byc okazja

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-08-08 o 22:38
Stary 2014-08-08, 22:39   #2418
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wydziwiasz to zrób imprezę z okazji braku okazji. Albo z okazji wypędzenia dziecka. Albo masz zaraz 15.sierpnia, może z okazji święta Wojska? Albo matki boskiej zielnej dla wierzących? W tym tygodniu był światowy dzień piwa. Tyle jest okazji na świecie, tylko wybierać
Stary 2014-08-08, 22:45   #2419
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

TheFall zaden opis porodu nie jest uslany rozami takze jak ktos jest mega wrazliwy to niech nie czyta zadnego, nadrobi jak juz sam urodzi
Kasia Mela wlasnie sie urodzila w miedzynarodowy dzien piwa haha

Optymistka Z tym kapaniem to wlasnie tak myslalam ze jutro sprobujemy wlasnie najpierw ogrzac mala i uspokoic a ubierac dopiero za 15 minut powiedzmy jak juz sie nagrzeje
Moze.faktycznie to zda egzamin

Stary 2014-08-08, 22:47   #2420
TheFall
Zadomowienie

A tam opowiadasz zuken, są tu takie co kichnęły i dzieci same wyszły.
Stary 2014-08-08, 22:48   #2421
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
TheFall zaden opis porodu nie jest uslany rozami takze jak ktos jest mega wrazliwy to niech nie czyta zadnego, nadrobi jak juz sam urodzi

Optymistka Z tym kapaniem to wlasnie tak myslalam ze jutro sprobujemy wlasnie najpierw ogrzac mala i uspokoic a ubierac dopiero za 15 minut powiedzmy jak juz sie nagrzeje

Mój mąż marzył, żebym wtedy urodziła . A może np zawijaj Melkę po kąpieli w ciepły ręcznik (ogrzany parą, czy nad kuchenką)?
Stary 2014-08-08, 22:59   #2422
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
No właśnie ja to już bym chyba wolała ten masaż niż cewnik... Tak czy tak mam nadzieję że cokolwiek ruszy się samo ;-)

Bo podobno jeśli chodzi o wit D to wystarczy wychodzić na spacer codziennie, a K nie ma potrzeby podawać jeśli nie ma siniaków wybroczyn itd. Te dwie witaminy podaje się też dziecku w szpitalu po urodzeniu w końskich dawkach.
Z tego co wyczytałam, obecnie zaleca się sumplementację wit D do 18 roku zycia dziecka, przez okragły rok a najlepiej takze dorosłym. Dawki wit D też wzrosły wg najnowszych rekomendacji. Ja podaję mojej małej cały czas, szczególnie że nie ma u nas za wiele słonecznych dni w roku, taki klimat. Ale jak przebywa cały dzien na słońcu, to czasem odpuszczam.

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Dziewczyny boję sie, ze to JUZ. Wrocilam z lasu z grzybow i strasznie zaczely bolec mnie plecy. Nie tylko krzyz, ale bol idzie od gory do dolu. Boli podbrzusze jak na okres, przed chwila mialam biegunke i czuje ucisk na brzuch jakby ktos mi zaciskal gorset. Moze to falszywy alarm, poczekam jeszcze jakis czas. Najwyzej dam znac co i jak
Oooo, może się zaczyna? Ja biegunkę dostałąm rano po ktg, ale do teraz nic się nie ruszyło. Niby mam twardnienia brzucha falami przychodzi, ale nie przypomina mi to bóli okresowych, choć ida też te skurcze z krzyża. Ale jużraz coś podobnego miałam a twardnienia mam cały czas, więc to ignoruję. Ale trzymam kciuki, by u Ciebie to było JUŻ!

Cytat:

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Spędziłam godzinę w łazience doprowadzając się do porządku przed sesją jutrzejszą. Jestem ledwo żywa, plecy mi trzaskają, a jeszcze dziś wychodząc na zakupy poślizgnęłam się na klatce schodowej, nogi mi się rozjechały i naciągnęłam sobie coś w udzie na szczęście moje nowo obcięte włosy zdały dziś egzamin- pierwsze mycie w domu. Nie wymagają układania, wysuszone ułożyły się dokładnie jak u fryzjerki
Mam nadzieje, ze jutro też mi fryzjer zrobi jakąs fajna fryzurke. Idę tylko na strzyżenie, bo chce wrócić do swojego koloru i potem coś ewentualnie zadziałać. Śmiałam się do Tż, że jakbym zaczeła na tym fotelu rodzić, to nie ma powodu do paniki, bo mój fryzjer mieści się praktycznie na przeciwko szpitala położniczego

Powodzenia na sesji ,na pewno wyjdzie super! No i żeby pogoda dopisała, jeśli ma być też plener

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-08-08 o 23:03
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 00:27   #2423
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

Daj znac,sama jestem ciekawa czy to dziala...

Sprzatac mi sie nie chce, gdzie moj syndrom wicia gniazda??KTOKOLWIEK WIDZIAL, KTOKOLWIEK WIE proszony jest o pomoc w odnalezieniu

Stary 2014-08-09, 00:53   #2424
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
czekamy na opis i przepis na tak krótki poród

sama mówisz że każdy ma prawo wypowiedzenia się, więc i pentuerka mogla napisać, że ten opis ją akurat zablokował.

H4linka - za spacerek
Zuken - kupy roku
Nie przeczę. Ale zauważ, jest różnica między jednorazową wzmianka a ciagłym, upartym powracaniem do TEGO akurat jednego słowa, i w takiej niezbyt milusiej formie. Trochę taktu i poszanowania dla cudzych doznań,o to, co mam na myśli.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 01:26   #2425
Optymistka26
Zadomowienie

Widzialm w sklepie rajstopki dla niemowlakow w wersji chlopiecej. Kupowalyscie cos takiego? I jak w ogole wcisnac malucha w rajstopki - to wykonalne??

Stary 2014-08-09, 06:58   #2426
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko po wytarciu wymień jej ręcznik na ciepły i suchy, bo w tym mokrym to raczej się nie ogrzeje, a tylko bardziej wychłodzi. To jak z dorosłym, siedzenie w mokrym ręczniku np na plaży powoduje u niektórych dreszcze przy 30 stopniach ciepła.
Stary 2014-08-09, 08:37   #2427
neska1412
Raczkowanie

A co tu tak cichutko? Wszystkie rodzą?
Miałam dzisiaj lepszą noc. Oprócz wycieczek do łazienki oczywiście
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 08:58   #2428
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kasia tak myslalam ze ja wytre szybciutko a pozniej w kocyk taki milusi zawine i w becik i tata bedzie grzal to nasze male cialeczko
U nas nocka super, mala w sumie budzila sie o 4, 8 i teraz znowu spi:P
Za to wczoraj wieczorem pokazala rozki i dala nam popalic walczylismy do 1 zeby usnela ale co sie dziwic jak caly dzien spala to pewnie jej sie nie chcialo no ale wkoncu tata przejal nad nia kontrole, wzial ja do pokoju i ogladali razem tennisa a mama mogla sie polozyc

Stary 2014-08-09, 09:35   #2429
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

a do tego w ten weekend mają wrócić upały!! przynajmniej w moim województwie

także lecimy z tą imprezą, jak chcemy rodzić!!
uwielbiam upały, choć teraz w 38 tyg to może trochę mniej

Cytat:
Widzialm w sklepie rajstopki dla niemowlakow w wersji chlopiecej. Kupowalyscie cos takiego? I jak w ogole wcisnac malucha w rajstopki - to wykonalne??
oj rajstopy dla chłopca są dla mnie fuj! poza tym gdzies wyczytałam że nie powinno się niemowlaka krępować od stópki do dupki a rajtki są raczej krępujące, nawet jak są dobre rozmiarowo... Tak mnie się wydaje.

Lubię poczytać jak się zajmujecie swoimi maluszkami
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 10:15   #2430
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
h4linka a co z pępkiem w takim wiaderku?? Caly czas jest zaliczony.??
Tak, jest zamoczony, ale to nie jest problem, trzeba go po prostu po kąpieli porządnie i dokładnie wysuszyć.

Cytat:
Halinka to dobrze ze nie jestem sama bo juz sie martwilam ze tylko ja taka spanikowana...
To jest niesamowite jak strasznie mozna pokochac ta mala istotke serce mi peka jak ona tak placze po tej kapieli i sie trzesie a ja ja jeszcze mecze ubieraniem
Też mi się chce płakać, kiedy on płacze a ja nie wiem o co chodzi albo nie umiem go uspokoić.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a nie mozesz go brac do waszego łózka?
Mogę, ale nie chcę. Po to ma swoje łóżeczko, żeby spać w nim, nie chcę najpierw go uczyć, że może wymusić spanie z nami a za jakiś czas się martwić, żeby zacząć go wykurzać do swojego pokoju.

Cytat:
Oj wydziwiasz to zrób imprezę z okazji braku okazji. Albo z okazji wypędzenia dziecka. Albo masz zaraz 15.sierpnia, może z okazji święta Wojska? Albo matki boskiej zielnej dla wierzących? W tym tygodniu był światowy dzień piwa. Tyle jest okazji na świecie, tylko wybierać
Takie imprezy są najlepsze.

Cytat:
Dostałam 3 pary rajstop od znajomych. W taką pogodę i tak ich nie założę, pozatym też nie rozumiem ich idei jako warstwy, zakłada się na to potem spodnie czy coś? No i przede wszystkim, chłopak w rajtuzach?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości