|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
a do tego w ten weekend mają wrócić upały!! przynajmniej w moim województwie ![]() także lecimy z tą imprezą, jak chcemy rodzić!!
|
|
|
#2402 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
H4linka - za spacerekZuken - kupy roku
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-08 o 21:16 |
||
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosi latem nie podaję, bo ona kilka godzin dziennie na dworze. Cytat:
Co do kąpieli to mój też się strasznie trzęsie. Musisz na spokojnie ubierać.
|
|
|
#2404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka to dobrze ze nie jestem sama bo juz sie martwilam ze tylko ja taka spanikowana...
To jest niesamowite jak strasznie mozna pokochac ta mala istotke ![]() Sara a Twoj maly tez placze? Nasza bidulka dopiero sie uspokoila jak ja ubralismy, zawinelismy w rozek i tata ja wyprzytulal tak normalnie jak jej zmieniam pieluche albo przebieram to staram sie powoli i ze spokojem ale ona to lubi i wtedy nie ma problemu, tylko po.kapieli sie tak denerwuje i od razu mi sie rece trzesa bo ona tak placze:/Tak sobie mysle ze moze jak nabierze troche cialka bedzie lepiej... Oby ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
h4linka a co z pępkiem w takim wiaderku?? Caly czas jest zaliczony.??
co do tych witamin, to jedna z mam ktora ze mną leżała nie wyraziła zgody i lekarka kontrowala jej argumenty.mowila ze maluszki sa za mało na słońcu, maja odslonieta tylko twarz, i to jeszcze posmarowana kremem z filtrem i to jest za mala powierzchnia ciała żeby wchłonęła odpowiednia dawkę wit D. Natomiast niedobór witaminy K może powodować mikrowylewy do mozgu( a nie tylko widoczne siniaki). |
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Halinka i Justa wspolczuje waszych przezyc. Myslalam, ze cc to pikus przy poradzie sn tak mi mowily mamy, ktore tak rodzily, a jednak bywa roznie :-( Umi Zumi gratuluje, zastanawialam sie czy akcja zaczela sie na imprezie
Gratuluje wszystkim nowym mama. Kasia jesli jestescie wszystkie tak zmeczone to ja sobie odpuszczam forum. Zadziwiajace, ze jednym daje sie prawo do wyrazania swoich odczuc a drugim nie. Jest tak jak napisals Gosia. To stres przed metodami indukcji mnie zablokowal a opisy hard coru tylko go podsycaly. Kazdy ma prawo do pisac co chce, ale Zwyczajnie zabraklo mi epatii wtych co sie boja i maja to wydarzenie przed soba. Chcialam dodac otuchy. I tyle... Ja rowniez nie mam ochoty denerwowac sie, zwlaszcza jak patrze na moja Malenka.
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz sie swoją kruszynka, ale nie przestawaj się tu udzielac
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, dajcie spokój, niech nikt się z forum nie wypisuje, nie jedno spięcie za nami i nie jedno przed nami...
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Pentuerka mam wrażenie, że przesadzasz. Wyraziłaś swoje zdanie nie raz i nie dwa i spokojnie na ten temat toczyła się rozmowa. Ale po raz kolejny przysrywasz Sarze w swoim opisie porodu, co jest niepotrzebne i trochę słabe. O to mi chodziło. Po co do tego wracać po raz setny...
|
|
|
|
#2411 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zus ma na wypłate kasy 30 dni od daty złozenia L4 w zusie -jest na to odpowiedni przepis. chyba ze to pierwsze zwolnienie to moze trwac dłuzej bo badają czy sie jest uprawnionym do pobierania Cytat:
po prostu nalewaj cieplejszą wode Cytat:
a nie mozesz go brac do waszego łózka? Cytat:
wg mnie żadne, ew kocyk gdybys stwierdzila ze jednak jest zimniej ja na spacery biore tylko pieluszke do ulewania , i drugą do zasłoniecia piersi gdyby mi przyszło karmic i kocyk-ale to na dłuzsze spacery
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Przerwę Wam dysputę o bólach porodowych.
Ja mam dzisiaj tp, dlaczego nie rodzę?!? Dlaczego dziewczyny z tp po mnie już urodziły?! Która mnie podsiadła?!
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Polly ale malej jest zimno po kapieli a nie podczas takze woda nie ma tu nic do rzeczy
![]() Ja na spacer dzisiaj zabralam tetre, kocyk, sweterek i 2 pieluszki i chusteczki w razie czego Dziewczyny najlepiej skonczyc juz ten temat, kazda niech pisze swoje opisy porodow i odczucia z nim zwiazane a jak ktos nie chce niech nie czyta i tyle Pentuerka mysle ze sugerowanie ze zablokowalas sie przed porodem przez nasze opisy czy przezycia jest troche zbyt daleko idacym wnioskiem takze wyluzujmy juz i niech kazda pisze co chce ale tez kazda ma prawo czytac lub nie to co uwaza za sluszne![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co ciekawszy momenty proszę zaznaczać krwistą czerwienią.
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Zuken to tylko teoria ale czytalam Zawitkowskiego i radzil tak, ze jesli po kapieli dziecko wyjete z wody placze to trzeba opatulic je czyms b.cieplym, uspokoic, wyprzytulac i dopiero wtedy spokojnie ubierac. Nie wiem na ile sie to sprawdza ale moze akurat pomoze
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Bo nie było okazji... Tż ma urodziny w styczniu...
|
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
![]() To moze 2ga sobota miesiaca albo pelnia albo cokolwiek innego.Wszystko moze byc okazja
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-08-08 o 22:38 |
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Oj wydziwiasz
to zrób imprezę z okazji braku okazji. Albo z okazji wypędzenia dziecka. Albo masz zaraz 15.sierpnia, może z okazji święta Wojska? Albo matki boskiej zielnej dla wierzących? W tym tygodniu był światowy dzień piwa. Tyle jest okazji na świecie, tylko wybierać
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall zaden opis porodu nie jest uslany rozami
takze jak ktos jest mega wrazliwy to niech nie czyta zadnego, nadrobi jak juz sam urodzi![]() Kasia Mela wlasnie sie urodzila w miedzynarodowy dzien piwa haha Optymistka Z tym kapaniem to wlasnie tak myslalam ze jutro sprobujemy wlasnie najpierw ogrzac mala i uspokoic a ubierac dopiero za 15 minut powiedzmy jak juz sie nagrzeje Moze.faktycznie to zda egzamin Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
A tam opowiadasz zuken, są tu takie co kichnęły i dzieci same wyszły.
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A może np zawijaj Melkę po kąpieli w ciepły ręcznik (ogrzany parą, czy nad kuchenką)?
|
|
|
|
|
#2422 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia na sesji ,na pewno wyjdzie super!
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-08-08 o 23:03 |
|||
|
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprzatac mi sie nie chce, gdzie moj syndrom wicia gniazda??KTOKOLWIEK WIDZIAL, KTOKOLWIEK WIE proszony jest o pomoc w odnalezieniu
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Nie przeczę. Ale zauważ, jest różnica między jednorazową wzmianka a ciagłym, upartym powracaniem do TEGO akurat jednego słowa, i w takiej niezbyt milusiej formie. Trochę taktu i poszanowania dla cudzych doznań,o to, co mam na myśli.
|
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Widzialm w sklepie rajstopki dla niemowlakow w wersji chlopiecej. Kupowalyscie cos takiego? I jak w ogole wcisnac malucha w rajstopki - to wykonalne??
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
A co tu tak cichutko? Wszystkie rodzą?
![]() Miałam dzisiaj lepszą noc. Oprócz wycieczek do łazienki oczywiście
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia tak myslalam ze ja wytre szybciutko a pozniej w kocyk taki milusi zawine i w becik i tata bedzie grzal to nasze male cialeczko
![]() U nas nocka super, mala w sumie budzila sie o 4, 8 i teraz znowu spi:P Za to wczoraj wieczorem pokazala rozki i dala nam popalic walczylismy do 1 zeby usnela ale co sie dziwic jak caly dzien spala to pewnie jej sie nie chcialo no ale wkoncu tata przejal nad nia kontrole, wzial ja do pokoju i ogladali razem tennisa a mama mogla sie polozyc![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2429 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lubię poczytać jak się zajmujecie swoimi maluszkami
|
|
#2430 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogę, ale nie chcę. Po to ma swoje łóżeczko, żeby spać w nim, nie chcę najpierw go uczyć, że może wymusić spanie z nami a za jakiś czas się martwić, żeby zacząć go wykurzać do swojego pokoju. Cytat:
![]() Cytat:
No i przede wszystkim, chłopak w rajtuzach?
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

UmiZumi robiła ją tydzień temu w sobotę, a w nd.o 14 urodziła! Teraz tylko musimy poczekać aż wrócą upały, zaprosić z 15 osób, nakarmić ich i poród mamy jak w banku 

życzę Wam pociechy z Dzieciaków

tak normalnie jak jej zmieniam pieluche albo przebieram to staram sie powoli i ze spokojem ale ona to lubi i wtedy nie ma problemu, tylko po.kapieli sie tak denerwuje i od razu mi sie rece trzesa bo ona tak placze:/

, i drugą do zasłoniecia piersi gdyby mi przyszło karmic i kocyk-ale to na dłuzsze spacery

Dlaczego dziewczyny z tp po mnie już urodziły?!