Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-10, 19:41   #2941
levante
Zadomowienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza.. No więc tak.. Pani dermatolog doszła do wniosku, że to wypadanie telogenowe spowodowane złym odżywianiem tzn. moim głupim odchudzaniem . Strasznie moralizowała (ale miała rację, więc nie mogę narzekać), że mam do wyboru albo włosy albo figurę szkieleta. Pocieszyła mnie, że włosy na pewno odrosną, tylko muszę dać im czas i wspomóc je, a przede wszystkim normalnie się odżywiać.
Zaleciła mi też na wszelki wypadek powtórzenie badań: hormony tarczycy, cholesterol, morfologię i poziom żelaza.
Przez trzy miesiące mam przyjmować: 2 tabl Merz Spezial, 1 tabl Vitapilu. Myć włosy szamponem Dermena i wcierać ampułki Vichy Dercos z Aminexilem..
Już mi trochę lepiej.. zwłaszcza, że powiedziała, żeby się nie martwić, bo w miejsce każdego wypadniętego włosa wyrośnie nowy Oby!
Dziewczyny a jak u Was?
To dobrze, że znasz przyczynę wypadania. Teraz trzeba czasu na uregulowanie procesu wzrostu włosa, ale będzie ok. Bądź cierpliwa i dbaj o zdrowe odżywianie
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 19:43   #2942
strzelczyk
Przyczajenie

GG do strzelczyk

Cytat:
Byłam u lekarza.. No więc tak.. Pani dermatolog doszła do wniosku, że to wypadanie telogenowe spowodowane złym odżywianiem tzn. moim głupim odchudzaniem . Strasznie moralizowała (ale miała rację, więc nie mogę narzekać), że mam do wyboru albo włosy albo figurę szkieleta. Pocieszyła mnie, że włosy na pewno odrosną, tylko muszę dać im czas i wspomóc je, a przede wszystkim normalnie się odżywiać.
Zaleciła mi też na wszelki wypadek powtórzenie badań: hormony tarczycy, cholesterol, morfologię i poziom żelaza.
Przez trzy miesiące mam przyjmować: 2 tabl Merz Spezial, 1 tabl Vitapilu. Myć włosy szamponem Dermena i wcierać ampułki Vichy Dercos z Aminexilem..
Już mi trochę lepiej.. zwłaszcza, że powiedziała, żeby się nie martwić, bo w miejsce każdego wypadniętego włosa wyrośnie nowy Oby!
Dziewczyny a jak u Was?
Witam moje drogie kuliżanki
Ja dzisiaj też byłam u pani dermatolog-totalna klapa-nie pytała mnie od kiedy mi wypadaja włosy nie skierowała na zadne badania tylko z miejsca przepisała mi to co pewnie wiekszosci kobitek czyli szampon dermene i loxon- a i jutro ide odebrac robiona miksturke-zobaczymy co to za guw..o. Jestem wściekła na nia jak nie powiem co-babka olała mnie na wstępie. Trzeba poszukac jakiejś innej pani dr
Jestem załamana
strzelczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 20:05   #2943
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strzelczyk Pokaż wiadomość
Witam moje drogie kuliżanki
Ja dzisiaj też byłam u pani dermatolog-totalna klapa-nie pytała mnie od kiedy mi wypadaja włosy nie skierowała na zadne badania tylko z miejsca przepisała mi to co pewnie wiekszosci kobitek czyli szampon dermene i loxon- a i jutro ide odebrac robiona miksturke-zobaczymy co to za guw..o. Jestem wściekła na nia jak nie powiem co-babka olała mnie na wstępie. Trzeba poszukac jakiejś innej pani dr
Jestem załamana

Miałam podobne spotkanie z dermatologiem... Dostałam robioną miksturę, która okazała się totalnym niewypałem - nie hamowała wypadania, a za to szczypała w oczy i podrażniała skórę. Wylądowała w koszu. Jestem na etapie szukania dobrego dermatologa, a jak nie znajdę, to pozostaje mi wyjazd do Gdańska - za miłą radą neissi http://www.wizaz.pl/forum/showthread...owanie&page=81
Chociaż na razie ufam, że szamp tataro-chmiel dalej będzie mi służył
Stary 2007-07-10, 22:35   #2944
blekitneoczy
Raczkowanie

Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam

Cytat:
Napisane przez natalka2106 Pokaż wiadomość
Dziewczynki otóż od jakichś 2 miesięcy koszmarnie wypadają mi włoski!! Jadłam już HUMAVIT, teraz jem Silicę i kupiłam juz skrzypowite!! nie wiem juz co mam robic!! poradzcie mi!! dodam ze prostuje codziennie włosy prostownicą profesjonalną za 220 zł z Philipsa. Na głowie mam szope!!!!!! nie chodzę na baseny bo się wstydzę że jak wyjdę z wody to wszyscy sie bede ze mnie smiać więc unikam takich kąpielisk!!!! moje włoski się kręcą rochę wiec przez wakacje postanowiłam odłozyc prostownicę!! wytrzymałam juz tydzień ale nie wiem?? wzmócnią się moje włoski przez to?? jak myslicie?? Nie nawidzę swoich włosów!!!! tyle wstydu mi przynoszą!! znacie jakis złoty środek?? żeby mi nie wypadały i żeby się tak nie puszyszły. wczoraj zakupiłam oliwe z oliwek taka za 15 zł i płukam w niej włosy i trzymam przez 30 minut!! poradzcie cos zeby nie wypadały i zeby sie tak nie puszyszły!!!! a znacie może cos dobrego na porost włosów bo zapuszczam!! jakies srodki prosze pomózcie
Sprobuj pic siemie lniane moze ci pomoze, szczere wspolczucia wiem jak to jest!
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 22:38   #2945
gabi139
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Oczywiście, że WAX można kupić w 'zwykłej' aptece, ale uważaj - nie wszędzie mają ten do osłabionych włosków (widać po kolorkach opakowania/paska).
a jaki bedzie dobry??
gabi139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 22:40   #2946
nusia2605
Rozeznanie

Red face Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

A powiedzcie mi proszę co wy na to...?Czy te produkty i kuracje to można sobie tak stosować np.6-7miesięcy non stop?Czy np.3mies i przerwa i potem znowu 3mies?JAK TO JEST Z TYM?????chodzi mi o to żeby nie przesadzić i żeby włosy się nie ''uzależniły''
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 22:41   #2947
gabi139
Raczkowanie

a ten szmapon dermene nie jest dobry??
Stary 2007-07-10, 22:44   #2948
gabi139
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi proszę co wy na to...?Czy te produkty i kuracje to można sobie tak stosować np.6-7miesięcy non stop?Czy np.3mies i przerwa i potem znowu 3mies?JAK TO JEST Z TYM?????chodzi mi o to żeby nie przesadzić i żeby włosy się nie ''uzależniły''
po jakims czasie wlosy sie uzalezniaja wiec najlepiej jak bedziesz co jakis czas stosowala inny preparat, a jakiejs przerwie znowu mozesz wracac do jakiegos specyfiku mozesz tez stosowac w wiekszych odstepach a przez dluzszy czas ja przynajmniej tak robie
Stary 2007-07-10, 22:46   #2949
nusia2605
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

gabi131 powiesz w aptece że chcesz odżywkę WAX poprawiającą kondycję włosów i już.Ja ostatnio płaciłam za 240g bo było w promocji 18zł
Stary 2007-07-10, 22:49   #2950
nusia2605
Rozeznanie

DERMENA to bardzo dobry szampon.Ja stosuję WAX i DERMENĘ,rezultaty są.Trzeba czasu i cierpliwości no i przede wszystkim SYSTEMATYCZNOŚĆ.
Stary 2007-07-10, 22:51   #2951
gabi139
Raczkowanie

Cytat:
gabi131 powiesz w aptece że chcesz odżywkę WAX poprawiającą kondycję włosów i już.Ja ostatnio płaciłam za 240g bo było w promocji 18zł
mysle ze bedzie oki w sobote pojde po WAXa, bo inne odzywki nie daja mi takich efektow jakich oczekiwalam:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-10, 22:52   #2952
gabi139
Raczkowanie

DERMENA tez do kupienia w aptece? i jaka mniej wiecej cena?
Stary 2007-07-10, 22:57   #2953
nusia2605
Rozeznanie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Powiedzcie mi proszę jeszcze jaki czas ma wynosić przerwa między jedną a drugą kuracją?
Stary 2007-07-10, 22:59   #2954
gabi139
Raczkowanie

Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam

proponuje poszuka, bo jest wiele watkow na ten tema
ale mozesz wyprobowac szampon DERMENA, odżywke Henna Treatment Wax, a jesli chodzi o tabletki to silica jest wg mnie nie za dobra w tym przypadku moze lepsze beda inneov
Stary 2007-07-10, 23:01   #2955
nusia2605
Rozeznanie

Dermena również w aptecea cena to 30-34zł.Ja jestem w trakcie kończenia 2butelki.Myję włosy codziennie i butelka starcza na jakiś miesiąc.I to prawda,że Dermena wypłukuje okrutnie szybko farbę
Stary 2007-07-10, 23:02   #2956
gabi139
Raczkowanie

Cytat:
Powiedzcie mi proszę jeszcze jaki czas ma wynosić przerwa między jedną a drugą kuracją?
hm... to zalezy od tego jak czesto stosujesz specyfik, jesli na przyklad codziennie to powinna byc dluzsza przerwa, ja robie tak, ze po wykonczeniu opakowania stosuje jakies dwa nastepne i powracam spowrotem do ulubionej jesli stsujesz dwa razy w tyg to mysle ze mozesz spokojnie stosowac dluzej. Przerwa moze ok miesiecy cos takiego mniej wieej mi przewaznie wychodzi
Stary 2007-07-10, 23:27   #2957
nusia2605
Rozeznanie

A ja słyszałam,że kuracja tym samym produktem powinna trwać 3miesiące żeby rezultaty były
Stary 2007-07-11, 06:35   #2958
levante
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko zależy od tego czy są to kuracje doustne czy od zewnątrz. Jednak generalnie stosuje się każdy preparat minimum 3miesiące - tyle trzeba włosom na dojście do siebie. Tabletki zawsze mają w ulotce zaznaczony czas stosowania. Np. Inneov można łykać bez końca.
Cytat:
Napisane przez gabi139 Pokaż wiadomość
a ten szmapon dermene nie jest dobry??
U mnie ten szampon nic nie zdziałał, ale każdy indywidualnie - do swoich potrzeb - musi dobrać kurację. Najlepiej znać przyczynę łysienia.

Cytat:

Prawda, ale farmaceutka musi być na czasie z wiadomościami. Ja przejechałam się 2 razy w 2 różnych aptekach i za każdym razem kupiłam nieodpowiedniego WAXa. Ten dla nas musi być zielono/brązowy. Ładnie widać to na stronce - http://vena-vita.pl/produkty,nazwa,wax

Cytat:
mysle ze bedzie oki w sobote pojde po WAXa, bo inne odzywki nie daja mi takich efektow jakich oczekiwalam:/

Cytat:
Zależy co obejmuje pierwsza, a co druga kuracja. Można przedłużać kurację z dnia na dzień, jednak istnieje ryzyko, że nie rozeznasz, które specyfiki ewentualnie Ci pomogą. Wszystko trzeba dobrać do własnych potrzeb i wyczuć własną tolerancję. Napisz jakie konkretnie preparaty masz na myśli.

Cytat:
A ja słyszałam,że kuracja tym samym produktem powinna trwać 3miesiące żeby rezultaty były
Tak, tak. Minimum 3 miesiące.
Stary 2007-07-11, 11:55   #2959
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Ja sama nie mogę dać wiary, a najśmieszniejsze jest to, że pierwszy raz od długiego czasu myłam włosy bez 'namaszczenia' - szybko i zwięźle. Pewnie jak teraz użyję barwy zaczną wypadać jak zazwyczaj... U mnie wszystko jest możliwe.
no bez takiego pesymizmu proszę

jak tak czytam o Waszych sukcesach z barwą to zaczynam sobie po cichu kombinować jakby tu się do niej jeszcze dobrać

Cytat:
Dziewczyny dziękuję
Benito, tak kiedyś już męczyłam się z wypadaniem, ale wtedy to na zupełnie inną skalę. Nie zdawałam sobie nawet sprawy, że włosy mogą wypadać aż tak No cóż, ale za głupotę się płaci
heh...
AŻ tak - powtarzam sobie to od kilku miesięcy też nie przypuszczałam, że takie rzeczy co się teraz dzieją z moimi włosami są w ogóle możliwe

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, widzę że przez ten czas co mnie nie było zaczęła się woja z Barwą chmielową .... ja jej używam od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć że jestem całkiem całkiem zadowolona

Włoski tak jak przewidywałam w swoich obliczeniach zaczynają mi coraz mniej wypadać ... ... chociaż ja chyba zawsze będę niezadowolona bo najlepiej by było jakby nie wypadały WCALE ... może kiedyś? .. marzenia się czasem spełniają...
najważniejsze to mieć plan a Twoje obserwacje są do niego chyba idealną podstawą
jak już będę totalnie załamana to może też założę taki dzienniczek dla włosów? i będę je bezlitośnie podliczać... (chociaż potem to dopiero mogę być załamana )

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was?
super, że trafiłaś na lekarza, który powiedział Ci dlaczego wypadają i powiedział konkretnie co masz robić
swoją drogą to ja też mam BMI ok 17

Cytat:
DERMENA tez do kupienia w aptece? i jaka mniej wiecej cena?
tak, zazwyczaj są w aptekach - jest normalna i do włosów z łupieżem kosztuje ok. 25zł
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-11, 15:41   #2960
gabi139
Raczkowanie

Prawda, ale farmaceutka musi być na czasie z wiadomościami. Ja przejechałam się 2 razy w 2 różnych aptekach i za każdym razem kupiłam nieodpowiedniego WAXa. Ten dla nas musi być zielono/brązowy. Ładnie widać to na stronce - http://vena-vita.pl/produkty,nazwa,wax
to jest ten do wlosow suchych i zniszczonych??
Stary 2007-07-11, 21:42   #2961
levante
Zadomowienie

Cytat:
to jest ten do wlosow suchych i zniszczonych??
Tak, tak, jest
Stary 2007-07-11, 22:08   #2962
nusia2605
Rozeznanie

lewante-np.teraz stosuję Dermenę i waxa,wcinam Merz Spezial......i Vitapil po zakończeniu kuracji mam zamiar odczekać 1miesiąc i zastosować np.VICHI ampułki i skrzyp i np.maskę jakąś do tegoTak to sobie myślę.A czy to dobry pomysł,hhhmmm?
Stary 2007-07-11, 22:10   #2963
nusia2605
Rozeznanie

A co do Waxa to jest to ten na końcu nr.6 na nasze dolegliwości
Stary 2007-07-11, 22:14   #2964
gabi139
Raczkowanie

Cytat:
Tak, tak, jest
thx
Stary 2007-07-12, 09:07   #2965
levante
Zadomowienie

[quote=benito_mruffkolini; 4755042]no bez takiego pesymizmu proszę

Przyznaję sie jedynie do realizmu . Jestem po drugim myciu Tatar-chmiel, wypadło więcej włosów niż ostatnio (ostatnio to był jakiś cud normalnie), ale mniej niż zazwyczaj . Wmasowałam też nowo zakupioną odżywkę - Sther LORYS - energia dla włosów o słabych cebulkach z dezodoryzowanym ekstraktem z czosnku (1000g za 8,99).
Słyszałaś coś o kosmetykach Sther do włosów?
Stary 2007-07-12, 09:16   #2966
levante
Zadomowienie

Cytat:
lewante-np.teraz stosuję Dermenę i waxa,wcinam Merz Spezial......i Vitapil po zakończeniu kuracji mam zamiar odczekać 1miesiąc i zastosować np.VICHI ampułki i skrzyp i np.maskę jakąś do tegoTak to sobie myślę.A czy to dobry pomysł,hhhmmm?
Tabletki rzeczywiście nie ma co łączyć, lepiej zakończyc jedne i zacząć zaraz drugie, ale ampułki ja bym zaczęła juz wcierać, nie pogryzą się z Dermeną ani Waxem. To takie moje skromne zdanie.
Używałam Vichy Dercos - długie miesiące za duuuże pieniądze i nic nie pomogły. Ale nie ma reguły, niektórzy sobie chwalą. Nie spróbujesz - nie wiesz.
Cytat:
A co do Waxa to jest to ten na końcu nr.6 na nasze dolegliwości
Tak nr 6, ostatni.
Stary 2007-07-12, 10:27   #2967
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznaję sie jedynie do realizmu . Jestem po drugim myciu Tatar-chmiel, wypadło więcej włosów niż ostatnio (ostatnio to był jakiś cud normalnie), ale mniej niż zazwyczaj . Wmasowałam też nowo zakupioną odżywkę - Sther LORYS - energia dla włosów o słabych cebulkach z dezodoryzowanym ekstraktem z czosnku (1000g za 8,99).
Słyszałaś coś o kosmetykach Sther do włosów?
a co to za odzywka? jak wlosy po niej? z apteki? to ktoras z tych?:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 208197793.jpg (47,9 KB, 17 załadowań)
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 11:05   #2968
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
najważniejsze to mieć plan a Twoje obserwacje są do niego chyba idealną podstawą
jak już będę totalnie załamana to może też założę taki dzienniczek dla włosów? i będę je bezlitośnie podliczać... (chociaż potem to dopiero mogę być załamana )
Hehe ... spokojnie ja wcale ich nie podliczałam zamęczyłabym się chyba na śmierć ... na początku tylko kilka razy to zrobiłam żeby mieć ogólne pojęcie o tym ile mi ich wypada... potem zbierałam je wszystkie po myciu (i ze szczotki) do zlewu i rolowałam je w kuleczki po wielkości których określałam jak dużo mi włosów wypadło (hihi wiem że to śmiesznie brzmi ale musiałam zrobić jakieś rozeznanie bo powoli dostawałam szału.... hmm a kuleczki to chyba jest najbardziej bezbolesna metoda)

Jeżeli o mnie chodzi to taka forma obliczeń dała mi właśnie spokój i poczucie stałej kontroli nad tym wszystkim. Dodatkowo w ten sposób mogłam stwierdzić stanowczo że coś pomaga lub nie

obecnie stosuje taką terapię:

-szampon barwa tatarowo-chmielowy
-odżywka standardowa L'oreal czerwona
-po każdym myciu wcieranie Kamiwazy
-2 razy dziennie tabletka Merz-Special
-2 razy dziennie 4 tabletki wyciągu z pokrzywy

to chyba wszystko .... jak mi się skończy Merz-Special to kupię sobie Witapil

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 11:47   #2969
tilmitt
Raczkowanie

Wcześniej pisałam, że linieję na potęgę, włosy leciały przy przeczesaniu ich ręką - od 3 dni jest duużo lepiej, ponownie kupiłam szampon Seboradin (kiedyś pomógł ale przy małym wypadaniu). Teraz w czasie mycia tracę maksymalnie 20 włosów (w porównaniu do 100-200 wcześniej). Mam małe siano na głowie ale wolę to niż brak włosów
W akcie desperacji zamówiłam też wymieniany w kilku wątkach puder Amla i szampony Alepii: ziołowy i z 7 olejków. Wypróbuję jak tylko dojdzie paczka i zdam relację.

Kurcze, dziewczyny, niech to się już skończy, zazwyczaj o tej porze roku przeglądałam babskie gazety w posuzkiwaniu nowych fryzur na lato, a teraz walczę, żeby mieć co spinać w kitkę na jesień
tilmitt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 12:25   #2970
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
a co to za odzywka? jak wlosy po niej? z apteki? to ktoras z tych?:
Pisałam o tej nr 1. Nałożyłam ją pierwszy raz więc trudno mi tak od razu mówić o namacalnych efektch, napewno włoski są puszyste a nie sianowate. Zaopatrzyłam się w jeszcze dwie - Shea Butter - odżywienie i blask, suche włosy; Naturaloe - aloes, nawilżenie i odżywienie dla włosów kręconych. Przypomnij mi proszę, na co są te dwie pozostałe z Twojej fotki i jakie mają składniki. W Auchanie naliczyłam 9 różnych. Szukałam ich i znalazałam na Allegro - zobacz cenę! http://www.allegro.pl/search.php?str...ng_interval=10 Przypomnę, że ja zapłaciłam 8,99 za szt. A Tobie jak one służą?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości