|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
My tez mamy wozek uzywany, Tz chce pozyczyc od brata takie cos do czyszczenia para/czy cus/takiego. Z/duza/temperatura. Tlumaczyl mi ale budyn.
Kocyki itd tez bede prala.
#4023 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jejkuuu synek ma teraz czkawkę i wciąż mi brzuch podskakuje, dosyć często ja ma Kochane mamusie, jutro rano jadę do stolicy na chrzciny i będę dopiero w poniedziałek, może uda mi się na chwilę zajrzeć do Was, trzymajcie się cieplutko i miłego weekendu Wam życzę ![]()
![]() |
#4024 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dzisiaj kiepski dzień, rano pojechałam z próbką moczu na posiew i potem padłam! Przespałam prawie cały dzień...
![]() ![]() ![]() Co do tych Belli to ja jedno opakowanie Belli kupiłam (10 sztuk) i Tena (30 sztuk), bo mimo że te Belle są beznadziejne, to może się okazać, że siateczki i inne pierdółki tych lepszych podkładów będą odparzać, więc te najzwyklejsze się przydadzą w takiej sytuacji, z tejże przyczyny są właśnie polecane, ale niestety ich prostota przekłada się na to, że przeciekają często-gęsto..... ![]() Jesli chodzi o pranie, to moim zdaniem za wcześnie, potem będziecie drugi raz prać bo przejdzie zapachem szafy. Ja się za to zabiorę we wrześniu dopiero, jakoś się nie spinam wcześniejszym porodem, myślę, że zdąże na spokojnie ze wszsytkim! Jak nie, to mąż ogarnie jakoś. Ochraniacza do łóżeczka nie montuję na dzień dobry, ładnie to wygląda, ale faktycznie dziecko może buzię przycisnąć do niego, no i będziecie chciały dzieciaczki widzieć w nocy. Z kompletem pościeli się wstrzymam (mam jakiś stary po rodzinie jakby co) i kupię jeśli dzidzia nie będzie chciała spać w śpiworku. Kupuję jedynie rożek, prześcieradło, organizer i ochraniacz (na pierwsze miesiące idzie do szafy) w taki sam motyw, ale wiem, ze to bardziej dla mojej przyjemności ![]() Letk_a położna nam mówiła, że dziecko po porodzie na piersi, sprawia, że ciało naturalnie wytwarza oksytocynę, więc łatwiej łożysko wychodzi (nie trzeba jej podawać sztucznie) plus najlepsze znieczulenie przy szyciu to właśnie maluch wiszący na cycu. Jeśli masz możliwośc, żeby dziecko te 2 godziny było z Tobą to korzystaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
A ja sie/zaczynam bac porodu. :O
Jedna znajoma w Uk 13 dni po terminie poszla na/wywołanie. i po mekach w koncu trafila z goraczka na stol operacyjny Z porodem kleszczowym. Mdleje. A druga w moim szpitalu 24 h ja meczyli i w koncu cc. Musze sie dowiedziec szczegolow jak to bylo w tym moim szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- U nas tez chyba jest tak ze mozna dzidzie przez/2 h miec na cycorkach. ![]() A ja i tak popiore sobie powoli wszystko w drugiej polowie sierpnia. I zaczne prasowac. Potem moge nie miec sily. I chce pogode wykorzystac ![]()
#4026 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() co do tetrowych np. do pierwszego prania i następnych (można na 60 stopni) dorzucić specjalny proszek do wkładów do pieluszek wielorazowych, są takie proszki specjalne dezynfekujące ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam Wam dopołudnia poodpisywać, nacytowałam się,a potem musiałam szybko wyłączyć komputer i wszystko wcięło, a teraz nic nie pamiętam...
Zrobiłam dzisiaj pierwsze pranie dzidziusiowe- ręczniki. Nastawiłam na 60 stopni i tym sposobem jeden z ręczniczków po Lence pasuje jeszcze bardziej dla Tomka, bo zmienił kolor na seledynowy ![]() ![]() ![]() Mamy dzisiaj z małżem 5 rocznicę ślubu. Wybraliśmy się do restauracji, ale zdrowie już nie to ![]() ![]() ![]() Co do prania nowych wózków to przyznam szczerze, że nawet nie przyszło mi to do głowy. Używany na pewno bym wyszorowała, ale nowy to już chyba niekoniecznie. I tak nigdy nie woziłam małej bezpośrednio na wyściełaniu gondoli, buzią ani niczym innym nie dotykała materiału, więc nie było to konieczne. Ochraniacz montowałam od początku, ale bez jednego boku, żeby widzieć dziecko z łóżka w nocy. Teraz albo zrobię tak samo albo daruję go sobie na sam początek, ale to kwestia kilku tygodni, bo jak się zrobi ruchliwe to łatwo może się stuknąć w szczebelki, więc wolę żeby było bezpieczniej. Poza tym dzięki niemu jest też przytulniej w łóżeczku i dziecko jest trochę odgrodzone od reszty pokoju/mieszkania co ułatwia spanie w dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
dzięki za info też zacznę prać we wrześniu a pieluchy jak wspominałam będą do ulewania na przewijak wycierania
![]() już nie mogę się doczekać ![]() urządzanie pokoiku plus odświeżanie mebli szkolę rodzenie 2 razy w tygodniu ostatnie usg wizytę u gina moje urodzony rocznice ślubu ![]() a we wrześniu końcówka zakupów pranie mycie okien pranie dywanów generalne czyszczenie mieszkania, od fug po sufit :P oby mineło szybciorem właśnie jak skutecznie wyczyścić szafki?? takie zwykłe drewniane (znaczy pewnie to jakaś płyta a nie czyste drewno) np kuchenne, lub takie na ciuszki żeby ładnie pachniały w środku i nie było to szkodliwe dla dziecka i dla nas może jakieś babcine metody ![]() i prośba do dziewczynek co się dawno nie udzielały - napiszcie co tam u was ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Letka - baw się dobrze w stolicy i uwazaj na siebie i szybko wracaj do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dziś mega upalny dzień, a jutro ma być jeszcze cieplej.. Chyba przeniose się do piwnicy na cały dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zadomowienie
|
Ja tylko się melduję, że żyję i ciągle w dwupaku jestem
![]() Dzisiaj byłam na wizycie u lekarki. Moje dziecko waży już jakieś 1900g, więc duże jest ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia dla wszystkich! Trzymajcie się mocno!
#4031 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() U mnie dziś pół dnia lało, ściana deszczu po prostu, ale co z tego, szykuje się upał na jutro ![]() Co do prania, to ja teraz jestem na etapie prania wszystkich ciuszków jakie dostałam od kogoś. Większość z nich leżała gdzieś na strychach czy w piwnicach, i nieładnie pachną. Więc teraz są prane a później odświeżane, czyli prane jeszcze raz i prasowane. Koło połowy września. Może to strata proszku itp, ale każda z nas ma inny pomysł na to wszystko ![]() Spinka, od paru dni odczuwam identyczny ból pleców- boli tak, że w jakiej pozycji nie usiądę/stanę/położę się to boli jak skurczybyk. Właśnie takie skurcze,ukłucia po jakimś czasie ustają i znowu. A mi najlepiej zasypia się na prawym boku, Mały się nawet wtedy uspokaja, na lewym mi wariuje. W szpitalu w którym wczoraj byłam od razu po porodzie kładą Dzidzie na klatkę piersiową, po kilku minutach zabierają do ważenia i mierzenia i znowu na cyce. Ciekawe tylko jak w tym, w którym zamierzam rodzić ![]() Gadałam niedawno z tż, mam doła znowu, coraz mocniej mi go brakuje. Jutro zadzwonię do jego mamy, może pojadę na kawę w niedzielę, albo zabiorę ją do jej mamy. Co prawda ciężko mi już za kierownicą a to ponad 1,5 h trasy w jedną stronę, no ale dzień zleci. A teraz się kładę. To nie dzień dla mnie ![]() Dobranoc !
#4032 |
Zadomowienie
|
farminka: gratulacje! to dokladnie tak, jak ja z moim mezem.
![]() ![]() ![]()
#4033 |
Zadomowienie
|
No wreszcie udało mi się doczytać.
Kurcze nawet nie pomyślałam że kocyki też trzeba wyprać ![]() Ja na razie nic nie piorę bo u mnie cały czas trwa remont więc nie ma sensu, pewnie we wrześniu się za to zabiorę. U mnie w szpitalu po porodzie dziecko ląduję na brzuchu mamy, zabierają doi ważenia i mierzenia i poźniej znowu dziecko jest u mamy prze 2 godz.
#4034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pościągałam co się dało i wyprałam ręcznie, a reszte przetarłam wilgotną szmatką. Nie był brudny na szczęście, jedynie zakurzony. Dobranoc mamuśki! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://3kiwi.pl/product-pol-8569-Szc...Rose-Blue.html Dzisiaj mnie dopadł w aucie ten bol lędźwi, to myślałam że do domu nie dojdę, ale zaraz przeszło po położeniu się.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() A co do prana ciuszków to ja wolę dmuchac na zimne.. to po pierwsze a po drugie, szczerze wam powiem, że myślałam że ducha wyzione jak prasowałam to wszystko, także nie wiem czy miałabym siłę za miesiąc stać i prasować to wszystko. ![]() Wszystkim gratuluje rozpoczetych nowych tygodniu, rocznic ślubu, i urodzin starszych dzieci ![]() Miłego dzionka życze wszystkim!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki,
U nas noc fajnie, najgorsze są te wstawania na siku lub przekręcenie się na bok, bo wtedy dochodzi do mnie jaki ze mnie klocek i jak mi ciężko okrutnie! Poza tym śpię jak zabita, nawet poduchę wykopalam dzisiaj z łóżka ![]() Rano za to podziwiałam moje ogromniaste uda i cellulit.... ![]() ![]() ![]() Gosiu, nie przejmuj się tym echem (wiem, łatwo powiedzieć), ale naprawdę myślę, że to u Was jedynie zapobiegliwość lekarki, jak widziałaś dużo z nas miały takie skoki tętna dziecka (u Was ono nawet w normę wpadało jeszcze) i jakoś żadna nie dostała skierowania na badanie. Także postaraj się wyluzować i na pewno będzie super! |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Rozeznanie
|
Dzięki Coffe
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie nocka też dobrze minęła, ale ja nie mam problemu ze spaniem ![]() Gosiu, na pewno będzie dobrze, ale wiem że ciężko jest się wyluzować ![]()
#4041 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() ![]() Zauważyłam, że poza bólami kręgosłupa, miewam ból w klatce piersiowej, jakby mi ktoś dociskał ręką na mostek ![]() ![]() Gosiak, nie denerwuj się, pamiętaj o wpływie stresu na dzidzię ! Wszystko będzie ok ![]() Coffe, łączę się w bólu z nocnym wstawaniem na siku ![]() ![]() ![]()
#4042 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja rowniez obolala po nocy. Staje sie juz to norma. Porozpychany brzuch przez Maje, bolące biodra... Usnac nie moglam. W nocy siku. O 6-30 Tz wstawal do pracy i potem aie meczylam do 8. W koncu usnelam ale znowu na raty bo albo siku albo bombardowany brzuch. Gosia nie stresuj sie, chociaz latwo powiedziec...
#4043 | |
Rozeznanie
|
Ja dziś pierwszy raz miałam problemy ze spaniem. Od 3 się budziłam cały czas. Z tego wszystkiego o 4 zaczęłam robić chleb na zakwasie pierwszy raz w życiu
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane
![]() Widzę, że nie jestem sama z tym niewysypianiem się, tylko że moim problemem nie jest siku, tylko taka głodomorra mi się załącza, że to masakra i dzisiaj tak zwlekałam żeby iść coś zjeść, aż w końcu takiego kopniaka dostałam, że o 6.30 musiałam robić śniadanie. No ale poźniej sobie jeszcze do 9 poleżałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4045 | ||
Wtajemniczenie
|
Proszę
![]() Cytat:
![]() ![]() No niestety ja zazwyczaj chodzę spać przed TŻtem, więc jak on się kładzie to jest 1 przerwa na siku, potem w nocy 2 sikanie (koło 4?) i nad ranem czasem kolejne ![]() Mnie za to kłuje nadal pod żebrem..siedzieć prosto nie mogę ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to woda...ponoć po porodzie się sika jak wielbłąd ![]() Jakby ktoś jeszcze nie czytał, o połogu na wesoło ![]() http://mataja.pl/2014/08/cialo-po-po...oga-zaskoczyc/ Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-08-09 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zadomowienie
|
Gosia, musi być dobrze
![]() Myślę, że u Was lekarz asekuracyjnie wysłał na to badanie, nie znaczy to, że jest tam na bank problem Też podzielam pogląd, żeby jednak wcześniej przygotować dziecku ubranka ![]() Cytat:
![]() Otulacz do łóżeczka początkowo założyłam, ale nie widziałam z daleka małej, więc zdjęłam. Założyłam jak zaczęła się przekręcać. Mnie się już nie chce stękać co i gdzie boli... A wróciła rwa kulszowa ![]() ![]() Zapisałam się na koniec sierpnia do fryzjera ![]() Ściągacie do porodów hybrydy z paznokci? Ja się namyśliłam, żeby zrobić, ale nie wiem czy jest sens... Lecimy dziś wieczorem na rodzinnego grilla ![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Ja miałam szczoteczkę do włosów TT i jestem zadowolona - zostaje dla syna. Sprawdziła się przy ciemieniusze idealnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobitki
![]() Ja spałam w miarę, wstawałam tylko raz, tylko rano hałasy mnie obudziły ![]() Gosia wiem,że to łatwo mówić nie denerwuj się gdzie każda z nas przeżywała by tak samo ale staraj się nie myśleć na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Moi rodzice wczoraj robili pierwsze zakupy dla młodeg ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Dzień dobry kobitki ![]() Ja spałam w miarę, wstawałam tylko raz, tylko rano hałasy mnie obudziły ![]() Gosia wiem,że to łatwo mówić nie denerwuj się gdzie każda z nas przeżywała by tak samo ale staraj się nie myśleć na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Moi rodzice wczoraj robili pierwsze zakupy dla młodego, kupili dwie bluzy, spioszki z kaftanikiem i ogrodniczki z bluzką , tak bardzo się cieszę. Siostra mi mówiła że Najśmieszniejsze to było to jak nie mogli się ogarnąć w rozmiarówkach i jak się zastanawiali co w ogóle jest potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Ja też zamierzam kupić tą szczoteczkę z nuka ![]() wodaqua ja nie mam akurat hy[bryd ale nam mówili żeby nie mieć pomalowanych paznokci i żeby były krótkie
#4048 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry, u nas po 3 dniach fajnej, chłodnej aury, mega upał
Cytat:
Ja od około 3 dni mam takie problemy z oddychaniem, że momentami nie wiem co robić. Próbuję oddychać głęboko, ale nie potrafię się dotlenić, mam wrażenie że się podduszam. Parę razy byłam już skłonna jechać na IP ale poczytałam że to ciąża może mieć taki wpływ. Mega, mega stresujące i nieprzyjemne uczucie, człowiek łapie oddech jak ryba wyciągnieta z wody. Musiałam załatwić dziś parę rzeczy na mieście, ale szybko wróciłam bo mnie znowu poddusza, siedzę teraz w pozamykanym domu i próbuję dojść do siebie. Nigdy tak nie mialam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj zrobiłam trzy prania, w tym jedno mniejsze i byłam mega zmęczona po tym. Teraz czeka sterta prasowania... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O nocy pisać nie będę, bo widzę, że wszystkie mamy tak samo ![]() Upał znowu u mnie. Byłam z Łucją na placu zabaw i ledwo żywa wróciłam, bo ten plac w pełnym słońcu ![]() Zrobiłam sobię ulubioną sałatkę na pocieszenie i wcinam już trzecią dokładkę. Młody chyba też lubi, bo fika ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam na meza az wroci z pracy. Niedlugo obiad wstawie. Ziemniaki, fasolka i mizeria.
![]() Jeszcze Tz na noc do pracy a/tak to cala niedziela i poniedziałek z męzem ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.