Trądzik- wątek ogólny, porady, pielęgnacja - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 22:15   #2521
Bella2212
Zadomowienie

Dot.: Trądzik- wątek ogólny, porady, pielęgnacja

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Jeśli masz grudki i kaszkę, to najlepszy będzie Skinoren. Osobiście nie polecam Acne derm, u mnie on nic nie zrobił, chyba że masz skórę mieszaną/suchą/normalną. Dla tych tłustszych skinoren w żelu. On się rozprawia z grudkami nic innego, po migdałowym niestety wychodzi jeszcze więcej .
Dziękuję :-* jutro wyjeżdżam na dwa tygodnie i po powrocie spróbuję tego specyfiku bo jeszcze nie miałam z nim styczności ;-) cerę mam zdecydowanie tłustą (a zimą mieszaną w kierunku tłustej)
A ja właśnie kupiłam sobie sporą ilość kwasu migdałowego na jesień między innymi właśnie do toniku do twarzy, ostudziłaś mój zapał :-D
Ale zamówiłam go sporo głównie dlatego, że chciałam go wypróbować na wzrastające włoski na nogach więc spoko...
Wpadnę na nowy wątek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Bella2212
Czas edycji: 2014-08-08 o 22:18
Bella2212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 10:02   #2522
Ewelina_V
Raczkowanie

Hej dziewczyny mogłybyście mi polecić jakiś nawilżający, lekki krem o naturalnym składzie? i taki w miarę łatwo dostępny
Ewelina_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 12:36   #2523
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina_V Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mogłybyście mi polecić jakiś nawilżający, lekki krem o naturalnym składzie? i taki w miarę łatwo dostępny
ja nie stosowałam ale mam zamiar kupic lekki kem brzozowy z sylveco

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 12:59   #2524
Antymionka
Asystent Administratora

Cytat:
Napisane przez Ewelina_V Pokaż wiadomość
Ja polecam kremy Tołpy. Chociaż dziewczyny chwalą też niektóre kremy Alterry z Rossmanna.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 13:15   #2525
bestka
Zadomowienie

Mam taki problem. Na dekolcie pojawiły mi się krostki, takie drobne, czerwone, a skóra zrobiła się taka lekko chropowata, jakby z malutkimi grudkami, których nie da się wycisnąć. Mam wrażenie, że to moja wina bo od początku lata spryskiwałam sobie dekolt wodą perfumowaną. Teraz od 2 tygodni już tego nie robię, stosuję 3 razy w tygodniu piling gruboziarnisty, skóra zrobiła się trochę gładsza, ale chropowatość nadal jest :/ Co można z tym zrobić?? W przyszłym roku mam ślub i chciałabym mieć sukienkę z dekoltem, właśnie umówiłam się z koleżankami na przymierzanie sukienek i aż mi głupio i niezręcznie będzie pokazywać taki dekolt. Mam wrażenie, że szyja też jakby zaczęła się grudkować. Poradźcie mi proszę ... czy pomogłaby mi mikrodermabrazja, albo jakiś inny zabieg??
bestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 13:46   #2526
Antymionka
Asystent Administratora

Cytat:
Napisane przez bestka Pokaż wiadomość
Mam taki problem. Na dekolcie pojawiły mi się krostki, takie drobne, czerwone, a skóra zrobiła się taka lekko chropowata, jakby z malutkimi grudkami, których nie da się wycisnąć. Mam wrażenie, że to moja wina bo od początku lata spryskiwałam sobie dekolt wodą perfumowaną. Teraz od 2 tygodni już tego nie robię, stosuję 3 razy w tygodniu piling gruboziarnisty, skóra zrobiła się trochę gładsza, ale chropowatość nadal jest :/ Co można z tym zrobić?? W przyszłym roku mam ślub i chciałabym mieć sukienkę z dekoltem, właśnie umówiłam się z koleżankami na przymierzanie sukienek i aż mi głupio i niezręcznie będzie pokazywać taki dekolt. Mam wrażenie, że szyja też jakby zaczęła się grudkować. Poradźcie mi proszę ... czy pomogłaby mi mikrodermabrazja, albo jakiś inny zabieg??
Ja myślę, żeby nie katować tego gruboziarnistym peelingiem, a czymś bardziej delikatnym. Może cukrowy, zrobiony w domu, albo sklepowy, koniecznie bez parafiny, jakiś delikatny, chyba Isana, czy inna marka Rossmanna ma taki peeling do ciała, dziewczyny pisały że słabo peelinguje. Inna alternatywa to jeszcze peeling z biedronki, ten do twarzy zielony, albo żel pod prysznic z peelingiem. Nie możesz za mocno trzeć, bo skóra się podrażni. Wiem że Cię to denerwuje, ale z takimi krostkami trzeba ostrożnie, sama takie miałam. Delikatny peeling, i przede wszystkim cierpliwość oraz regularność w ich używaniu.
Stary 2014-08-09, 23:49   #2527
bestka
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślę, żeby nie katować tego gruboziarnistym peelingiem, a czymś bardziej delikatnym. Może cukrowy, zrobiony w domu, albo sklepowy, koniecznie bez parafiny, jakiś delikatny, chyba Isana, czy inna marka Rossmanna ma taki peeling do ciała, dziewczyny pisały że słabo peelinguje. Inna alternatywa to jeszcze peeling z biedronki, ten do twarzy zielony, albo żel pod prysznic z peelingiem. Nie możesz za mocno trzeć, bo skóra się podrażni. Wiem że Cię to denerwuje, ale z takimi krostkami trzeba ostrożnie, sama takie miałam. Delikatny peeling, i przede wszystkim cierpliwość oraz regularność w ich używaniu.
Rozumiem, że jednak mam postawić na delikatność, ale peelingować systematycznie. Ale co jeszcze można zrobić? Może jakieś tabletki w stylu A+E?? Smarować czymś ten dekolt? Ja na razie nic nie robię tylko peelinguję i myję, bo się boję cokolwiek nakładać. Pluję sobie w brodę, co mnie podkusiło, żeby pryskać dekolt perfumami
bestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:49   #2528
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

Cytat:
Rozumiem, że jednak mam postawić na delikatność, ale peelingować systematycznie. Ale co jeszcze można zrobić? Może jakieś tabletki w stylu A+E?? Smarować czymś ten dekolt? Ja na razie nic nie robię tylko peelinguję i myję, bo się boję cokolwiek nakładać. Pluję sobie w brodę, co mnie podkusiło, żeby pryskać dekolt perfumami
...
możesz zastosować krem łagodzący z pantenolem np Bepanthen krem,Dermalibour,Cicialfa te...kremy apteczne ....jeżeli peeling to tylko bardzo selikatny enzymatyczny,ale ja bym zaczeła od łagodząco-leczniczego kremu

wizażowo&pazurkowo

Edytowane przez dark01
Czas edycji: 2014-08-10 o 17:10
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 16:53   #2529
withi_as
Zakorzenienie

Mam pytanie do osób które pobierały u siebie wymaz ze zmiany ropnej (do badań w kierunku gronkowca) - jaką dokładnie wymazówką to zrobiliście? I jak wyglądała u Was metoda pobrania?

Rozumiem że wymazówkę dostanę w każdej aptece, albo w laboratorium?
Dzięki za pomoc )
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 17:45   #2530
Antymionka
Asystent Administratora

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób które pobierały u siebie wymaz ze zmiany ropnej (do badań w kierunku gronkowca) - jaką dokładnie wymazówką to zrobiliście? I jak wyglądała u Was metoda pobrania?

Rozumiem że wymazówkę dostanę w każdej aptece, albo w laboratorium?
Dzięki za pomoc )
Ja myślę że chyba powinnaś znaleźć jakieś laboratorium, i tam Ci powiedzą co i jak
Stary 2014-08-11, 18:17   #2531
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Pluję sobie w brodę, co mnie podkusiło, żeby pryskać dekolt perfumami
Też mnie kiedyś wysypało na dekolcie od perfum i nie chciało zejść :-( poszłam z tym do dermatologa, ale to było daaawno

Stary 2014-08-11, 22:23   #2532
senesuu
Przyczajenie

Ja duuużo eksperymentuje z domowymi sposobami Piszę o nich na blogu Widze poprawę Polecam zmiane nawyków żywieniowych! to serio pomoaga

Senesu blog

Zapraszam wszystkich
senesuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:17   #2533
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senesuu Pokaż wiadomość
Ja duuużo eksperymentuje z domowymi sposobami Piszę o nich na blogu Widze poprawę Polecam zmiane nawyków żywieniowych! to serio pomoaga
Mogłabyś mi wysłać linka do swojego bloga na priw? Jestem na wyjeździe 2 tygodniowym, ale po powrocie chętnie zajrzę

Stary 2014-08-12, 13:03   #2534
chwast
Zakorzenienie

Witam, szukam kogoś kto stosował isotrexin. Ja obecnie stosuję go już 6 dzień i od dwóch dni gdy smaruję twarz w okolicy policzka/pod okiem bardzo mnie piecze jakbym miała poparzoną skórę (nie mam tam trądziku, ale smaruję całą twarz), w świetle dnia widać, że te miejsca są delikatnie zaczerwienione.

Nie wiem czy to normalne, czy lepiej nie smarować tego miejsca?

Przedtem stosowałam taki antybiotyk co się kupuje, przesypuje proszek do sztyftu i się smaruje tym twarz, nie pamiętam nazwy jednak uciekla mi. On powstrzymał wychodzenie pryszczy czy jak je nazwać, ale na dłuższą metę niestety w ogóle nie pomógł.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-08-12 o 13:05
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 13:07   #2535
Antymionka
Asystent Administratora

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Witam, szukam kogoś kto stosował isotrexin. Ja obecnie stosuję go już 6 dzień i od dwóch dni gdy smaruję twarz w okolicy policzka/pod okiem bardzo mnie piecze jakbym miała poparzoną skórę (nie mam tam trądziku, ale smaruję całą twarz), w świetle dnia widać, że te miejsca są delikatnie zaczerwienione.

Nie wiem czy to normalne, czy lepiej nie smarować tego miejsca?

Przedtem stosowałam taki antybiotyk co się kupuje, przesypuje proszek do sztyftu i się smaruje tym twarz, nie pamiętam nazwy jednak uciekla mi. On powstrzymał wychodzenie pryszczy czy jak je nazwać, ale na dłuższą metę niestety w ogóle nie pomógł.
Isotrexin powinno się stosować jak najdalej od oczu. Staraj się omijać to miejsce.
Stary 2014-08-12, 14:07   #2536
Marcin_619
Raczkowanie

Cytat:
Isotrexin powinno się stosować jak najdalej od oczu. Staraj się omijać to miejsce.
ja stosuje isotrexin ale nie co dnia , na mnie dziala genialnie i zweza pory jak nikt inny , jedyny minus to ze naciaga bardzo twarz po nalozeniu
Stary 2014-08-14, 15:03   #2537
Stive
Przyczajenie

Kolejność stosowania

Witam.

Mam rumieniec i zaskórniki na nosie . Byłem u dermatologa. Dał mi dwie próbki do przetestowania. Avene Antirougeurs fort (na rumieniec) i La Rosche-Posay effeclar duo + (na niedoskonałości). Chciał bym się dowiedzieć kiedy najlepiej je stosować. W jakiej kolejności, ile razy dziennie i o jakiej porze (np. po prysznicu, rano, czy wieczorem). Miałem zapisane na kartce... niestety przez moje roztrzepanie ją zgubiłem.
Stive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 17:53   #2538
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dot.: bolące pryszcze

Jaką glinke polecacie(nie firme, tylko kolor) mam cere mieszaną, suchą na czole i koło noska, trądzik w strefie T i na policzkach.A chciałabym glinke, nie aż tak bardzo wysuszającą.
Wiecie, czy dostane w zielarni glinki Fitomed bo są ciekawe
I z czym najlepiej mieszać glinke sypaną?
Na razie stosuje Ziaje, ale jaj zmywam to niczym jakiś silikon -_-
Dziekuje z góry

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 17:58   #2539
Antymionka
Asystent Administratora

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Jaką glinke polecacie(nie firme, tylko kolor) mam cere mieszaną, suchą na czole i koło noska, trądzik w strefie T i na policzkach.A chciałabym glinke, nie aż tak bardzo wysuszającą.
Wiecie, czy dostane w zielarni glinki Fitomed bo są ciekawe
I z czym najlepiej mieszać glinke sypaną?
Na razie stosuje Ziaje, ale jaj zmywam to niczym jakiś silikon -_-
Dziekuje z góry

To ja polecam glinkę białą, jeśli masz cerę mieszaną w stronę suchej, i trądzik. Działa skutecznie ale łagodnie. Dużo dziewczyn miesza je z olejami, ja mieszam z wodą mineralną.
Stary 2014-08-14, 18:12   #2540
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
To ja polecam glinkę białą, jeśli masz cerę mieszaną w stronę suchej, i trądzik. Działa skutecznie ale łagodnie. Dużo dziewczyn miesza je z olejami, ja mieszam z wodą mineralną.
Okej dzięki z olejem bym raczej nie mieszała bo mnie dosłownie zapycha wszystko ;/

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Teraz chodze jak debil po domu -_- z ciemnymi plamami z maśći ichtiolowej xD wyskoczyły mi paskudy, a dokładnie aż 8, i nie mam nic punktowego to dobre to niż nic.Może pomoże

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-08-15, 00:32   #2541
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Okej dzięki z olejem bym raczej nie mieszała bo mnie dosłownie zapycha wszystko ;/

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Teraz chodze jak debil po domu -_- z ciemnymi plamami z maśći ichtiolowej xD wyskoczyły mi paskudy, a dokładnie aż 8, i nie mam nic punktowego to dobre to niż nic.Może pomoże

Tu masz różne wzbogacane glinki, ja używam miodowej, czarnej z aloesem, białych, czerwonych... aloes jest świetny, więc jego dodatek mógłby Ci posłużyć:
http:// lawendowaszafa24 .pl/pl/c/Glinki-i-maski-kosmetyczne/146 - tylko usuń spacje, bo nie chcę, żeby linka wycenzurowało
I zamawiam właśnie stąd - bardzo szybka wysyłka, w sobotę zamawiałam, w środę już miałam.
Mieszam je z wodą termalną Uriage, sokiem z aloesu albo wodą różaną. Oleju dodaję kilka kropli, na przykład orientany do twarzy albo jojoba, migdałowego, oliwy z oliwek, arganowego... co mi tam wpadnie do głowy.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 01:00   #2542
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
Tu masz różne wzbogacane glinki, ja używam miodowej, czarnej z aloesem, białych, czerwonych... aloes jest świetny, więc jego dodatek mógłby Ci posłużyć:
http:// lawendowaszafa24 .pl/pl/c/Glinki-i-maski-kosmetyczne/146 - tylko usuń spacje, bo nie chcę, żeby linka wycenzurowało
I zamawiam właśnie stąd - bardzo szybka wysyłka, w sobotę zamawiałam, w środę już miałam.
Mieszam je z wodą termalną Uriage, sokiem z aloesu albo wodą różaną. Oleju dodaję kilka kropli, na przykład orientany do twarzy albo jojoba, migdałowego, oliwy z oliwek, arganowego... co mi tam wpadnie do głowy.
Dziekuje jutro zerkne

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Wrr chyba nigdy się nie przestane dotykać twarzy i wyciskac ;/

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-08-15, 01:05   #2543
201705121341
Konto usunięte

Na paskudy w moim przypadku lepiej działa tormentiol
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 02:40   #2544
201605090958
Konto usunięte

Dot.: Kolejność stosowania

Zadzwoń i poproś o wydanie kolejnej kartki z zalecanym stosowaniem. Nie powinno być najmniejszego problemu z tym
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 15:08   #2545
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Na paskudy w moim przypadku lepiej działa tormentiol
Forte? bo własnie czytam o nim na ulotce maści z wit A

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-08-15, 15:31   #2546
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Forte? bo własnie czytam o nim na ulotce maści z wit A

Nie wiem, zwykły klasyczny Tormentiol
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 16:41   #2547
weruuuuuuuuuuu
Raczkowanie

No ja też bardzo lubię Tormentiol, szczególnie na podskórne gule.
weruuuuuuuuuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 20:49   #2548
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruuuuuuuuuuu Pokaż wiadomość
No ja też bardzo lubię Tormentiol, szczególnie na podskórne gule.
mam juz takich raczej mało a na zwykłe pryszce sie sprawdza?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 10:00   #2549
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Obudziłam się z bolacą gulką kolo brwi ;/ bym wiedziała to bym na noc czymś posmarowała a tak to tylko krem z kwasem Ziaja.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-08-17, 21:43   #2550
93Strawberry
Raczkowanie

Dot.: Kolejność stosowania

Kosmetyk z firmy Avene to normalny krem, więc stosuj go na umytą, oczyszczoną twarz. Zwyczajnie rozsmaruj na całej powierzchni. Effaclar jest do używania punktowego. Nanieś go palcem jedynie na zmiany, nigdy nie dotykaj końcówką aplikatora twarzy. Osobiście radzę niezbyt grubą warstwę, ponieważ lubi się rolować (przynajmniej u mnie tak było). Kolejność taka jak napisałam- pierw Avene na całą twarz, potem Effaclar miejscowo. Moim zdaniem najlepiej rano i wieczorem. Jeśli chcesz nałożyć kolejną warstwę kosmetyku w trakcie dnia najlepiej zrób to po oczyszczeniu twarzy, nie nakładaj nowej warstwy na starą. To nie są jakieś super specjalistyczne kosmetyki więc możesz spokojnie stosować intuicyjnie

Edytowane przez 93Strawberry
Czas edycji: 2014-08-17 o 21:44
93Strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości