|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Nie wycieraj włosów w ręcznik frotte bo powoduje puch. |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy serie Twisted Sista krem i spray, jest do zakupienia w Bootsie? Kolezanka jest teraz w UK i moze mi kupic, tylko nie wiem, gdzie najlepiej szukac tej serii.
edit: doczytalam, ze seria jest dostepna w Tesco i Home Bargains, czy gdzies jeszcze?
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2014-08-09 o 12:17 |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziewczyny, używała któraś z Was oleju z kiełków kukurydzianych?
Widziałam go dzisiaj w warzywniaku.
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale może u innych jest.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-09 o 13:32 |
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w Sainsburym, myślę że w bootsie powinna dostać
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3699 |
|
Konto usunięte
|
Ja też wycieram teraz w ręcznik frotte.
Mam jeszcze z mikrofibry z lidla, ale on zostawia włosy bardziej mokre niż ten frotte. I w sumie nie wiem co z nim zrobić. Czasem jeszcze używam koszulki, ale zwykle nie chce mi się szukać. |
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47633754]Ja też wycieram teraz w ręcznik frotte.
Mam jeszcze z mikrofibry z lidla, ale on zostawia włosy bardziej mokre niż ten frotte. I w sumie nie wiem co z nim zrobić. Czasem jeszcze używam koszulki, ale zwykle nie chce mi się szukać.[/QUOTE] Mam to samo. Myślę, że włosy bardzo na tym nie cierpią, nie dajmy się zwariować. ![]() Tak samo wiem, że nie powinnam używać plastikowego grzebienia.. No ale używam
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-09 o 16:05 |
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie tak wpadam się chwalić/żalić
No trzymajcie kciuki - w poniedziałek mam wizytę u fryzjera. W chwili obecnej mam włosy za ramiona (mokre oczywiście ), planuję ściąć na krótko. Mimo, iż udało mi się zahamować wypadanie to niestety poleciała duża ilość i wygląda to tak jak wygląda. No od poniedziałku zacznę hodować od nowa marzy mi się jakaś ładna fryzurka, ale wiem, że będzie po prostu krótko no przynajmniej obecna fryzjerka mi nie wycieniuje tylko zetnie prosto tak jak jej powiem.---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Miałam kupić drewniany ale już widzę jak mi zgnije/spleśnieje. Ten los podzielają u mnie wszystkie drewniane rzeczy, które mają do czynienia z wodą.
Ale apropo takich szczegółów to obiecałam sobie satynową pościel bo może przestanę się tak kołtunić. Parę razy udało mi się nie wiercić w nocy i miałam takie super włosy bez reanimacji, że gra jest warta świeczki. Może po tej satynowej pościeli nie będą się kudłacić. |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku, pięknie!
Ja ostatnio w ogóle nie wycieram włosów. Wyciskam je tylko z wody i na cieknące nakładam żel. A potem suszę. Żeby mi nie ciekło po plecach i całej łazience, kładę sobie ręcznik na ramionach jak pelerynkę u fryzjera. Grzebień też mam plastikowy, z Rossmanna. Długo szukałam grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami. |
|
|
|
#3704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przeglądam fryzurki, jakoś nie mogę wybrać czegoś krótkiego co by mi pasowało ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Joanku o esu Chowam się
|
|
|
#3705 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli się martwisz, że może jednak nie są falowane, to i tak nic nie stracisz, bo czy falowane, czy kręcone, czy proste pielęgnacja i tak się przysłuży Ja obstawiam delikatne fale, ale na razie ciężko stwierdzić, daj im czas. Odpowiednie cięcie bardzo dużo robi! Skoro masz dużo włosów to tym bardziej możesz pocieniować, ale nie spodzieawaj się zaraz baranka na głowie. Pielęgnacja to podstawa![]() Cytat:
Chyba, że to na początku było.I bardzo dobrze, że się nie poddałaś, dopięłaś swego i to najważniejsze! Cieszę się razem z Tobą, bo wiem jak to potrafi dołować. Ja cały czas dbam o włosy i olejuje itd, ale czasem wolałabym nie robić nic, widząc ile przy tym mi w garściach zostaje. ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47633754]Ja też wycieram teraz w ręcznik frotte. Mam jeszcze z mikrofibry z lidla, ale on zostawia włosy bardziej mokre niż ten frotte. I w sumie nie wiem co z nim zrobić. Czasem jeszcze używam koszulki, ale zwykle nie chce mi się szukać.[/QUOTE] Ja od 2 lat we frotte głowy nie wycieram, nie było by ciekawie Koszulkę bawełnianą, przeznaczoną do tego mam zawsze w łazience, więc jaki problem?Cytat:
a raczej wizualny stan. Grzebienia plastikowego też używam, ale to i tak jeśli już to przed myciem. Kupiłam nawet podróbę tangle teezer w Biedrze
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Aga bidulo Ty! mam koleżankę, która ma hashimoto i zawsze jak tsh jej skacze to normalnie garściami wyjmowała u niej wszystko rozwiązała placenta i palma sabałowa ale to chodzi o dht więc musiałabyś zbadać się od wewnątrz...
Dzięki za miłe słowa mam nadzieję że za rok sama będziesz mogła zapomnieć o tych złych włosowych czasach ;* Judytko ;**** Znalazłaś coś ciekawego? Może taka a'la Kożuchowska?
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zbyt mi się kręcą do takiej fryzurki musiałbym prostować, a tego nie chcę
póki co jeszcze nic nie znalazłam ehhhh
|
|
#3708 |
|
Moderator
|
AgusiA - efekt widzę na paznokciach po 3 tygodniach, są twardsze i już nie mają takiego brzydkiego koloru. a włosy no to są jakie były, ciut lepiej wyglądają ostatnio - już nie mam ciągle takiego mega siana. nic poza tym, lepsze smaopoczucie i energia, dla mnie to i tak dużo
kupiłam dziś sumplement, miał dosć dobre opinie. czyli taki sumplement należy brać ok. 3 miesiace ogólnie? Joanku - ojeju jakie cudeńka w postaci prostej nawet! też kiedyś odbijały mi się od nasady, ale nie tak bardzo mam mniej włosków, kolor też na fotce bardzo ładny. JudytaKas - o kurka, szkoda że tak Ci się stało... chociaż ja bym zostawiła długie albo jakiś bob chociaż bo krótkie loki są kłopotliwe, a odrastanie to tragedia. nie chcę straszyć, ale już miałam takie fryzury 3 razy i coś o tym wiem ;Dpochwalę się troche - spektakularnie nie ma, ale uważam że wizualnie spoczko
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-09 o 18:28 |
|
|
|
#3709 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj przejechałam zwykłą końcówką suszarki po trochę wysuszonych włosach. Ile długości zyskałam. Się skręcają i nie widać wcale tej długości. Na drugim wyciągnęłam pasmo, jeszcze dłuższe jest.
Jeszcze troszeczkę wilgotne to pewnie się trochę dokręcą. |
|
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
Judyta a wyciąganie na szczotke?
Do żelazka broń lesie nie namawiam. NIKOGO. ![]() Kqq no przy takim skręcie to się nie dziw. Jak zawsze pięknie. Klaudenc, też b. Ładnie. ;*
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-09 o 18:56 |
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
Jako stylizator wzięłam żel lniany i mrożący, przy naturalnym schnięciu oba się sprawdziły, więc raczej to nie wina stylizatora. Bardziej bym obstawiała moją chęć szybkiego wysuszenia i zobaczenie efektów
Bo dziś z godzinę suszyłam i starałam się dokładnie suszyć, a i tak częściowo wilgotne je zostawiłam i efekt jest cacy Skręt z jednej strony mógłby być mocniejszy, ale ogólnie puchu prawie brak, taki delikatniusi, do zniesienia Jestem zadowolona, bo efekt lepszy niż po naturalnym schnięciu, które zajmuje jakieś 5h, a z suszarką jakbym do końca chciała dosuszyć to zajęło by pewnie 1,5h więc różnica tak czy siak jest ![]() Joanku Jesteś aktualnie posiadaczką moich wymarzonych włosów! Uwielbiam takie lwie grzywy, sama takowej nigdy nie będę posiadać, więc zazdroszczę Ci niesamowicie!
|
|
#3712 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak pomóc suchym, kręconym włosom?
Klaudenc, też mam tej firmy, dla mnie pachnie po prostu musztardą, delikatnie.
Cytat:
. Kosmetyki, które najczęściej się sprawdzają przy kręconych są stosunkowo tanie. Ja bym poleciła jakąś maskę Bingo - do 15zł (ja kupowałam za 11zł) za pół litra, dostępne w Tesco o ile dobrze pamiętam i widziałam je ostatnio Auchan. Jakąś joaśkę b/s - do 4,5zł Siemię lniane - niestety już nie pamiętam ile dawałam w PL, ale to też niewielkie pieniądze i starcza na długo. Garnier AiK - ok 8zł I możesz poczekać na promocję w Rossmannie i wtedy za ok 4-5zł złapać np maskę Alterry aloes i granat lub żółtą isany. Nie musisz wszystkiego kupować na hurra, ale wtedy, kiedy będziesz mogła sobie pozwolić. To co na pewno masz w domu, to olej - więc zacznij od olejowania . Miód, żółtko, jogurt, kakao, cynamon, mąka ziemniaczana - do odżywki, lub stworzyć własną kombinację i na włoski. Płukanki z dodatkiem mleka, lub z płatków owsianych. Laminowanie żelatyną. Możliwości jest sporo, wystarczy poszperać "w internetach". Joanku, ![]() iceina, bez względu na wszystko, włosy warto pielęgnować, bo każde - kręcone, proste, falowane - się nam za to odwdzięczą... Cytat:
Ale niech koleżanka zajrzy do Bootsa, ale poinformuj gdzie jeszcze mogą być, to może akurat napotka po drodze któryś ze sklepów. Ja muszę wrócić do kozieradki, bo włosy znowu lecą . Przez alergię nie mam siły i ochoty na zabawę włosami :/. Ale kupiłam psikacz i krem TS, raz przetestowałam krem, ale ciężko mi coś konkretnego powiedzieć - na pewno nie zrobił mi krzywdy . Dzisiaj testuję drugi raz i zobaczę jak będzie.---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Ojj dziewczyny!
Sporo im jeszcze brak, ale to nie koniec pracy. Skręt mógłby być mocniejszy, bo rano bieda, choć rzeczywiście czas stylizacji/reanimacji się skrócil ;D
|
|
#3714 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Pierwszy raz słyszę, a na forum jestem od kilku lat.
|
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
- To musiało Ci umknąć, bo było o tym kilka razy
. Ja mam, i jak akurat nie jest zagubiony, to używam - kupiłam kiedyś przez przypadek w sklepie fryzjerskim, wcześniej szukałam kilka miesięcy i nie mogłam znaleźć, a jak przestałam szukać, to się oczywiście sam znalazł - i nic się z nim nie dzieje - nie pleśnieje, choć jak już używam, to zwykle na morko.
|
|
|
|
#3716 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Może i było (chyba jakoś bez echa przeszło
), ale nie do końca tak jest. Właściwie zupełnie tak nie jest. Bardziej chodzi o grzebień z szeroko rozstawionymi zębami. A czy plastik czy drewniany, to naprawdę nie ma zupełnie żadnego znaczenia.Najważniejsze co komu służy. |
|
|
|
#3717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam dokładnie taki: |
|
|
|
|
#3718 |
|
Moderator
|
Odnośnie grzebieni to mam taki z szeroki zębami i mam szczotkę płaską.. myslałam, że sobie kudły dziś wyrwę grzebieniem. Szczotką raz-dwa i pięknie wyczesane włosy, a grzebień wyrywa. Lubię też szczotki z włosia, dają fajną puszystość. Grzebienie kompletnie nie są dla mnie - ale na mokro dla długich jak najbardziej
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Doe - dziekuje
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+ pigułka: "3. Zamień szczotkę na grzebień z szeroko rozstawionymi zębami. Czesanie szczotką włosów – obojętnie mokrych czy suchych – jest najprostszym sposobem ich uszkodzenia. Podobnie złym pomysłem jest rozplątywanie suchych włosów przy użyciu jakiegokolwiek narzędzia, gdyż rozdzielanie loków prowadzi do ich nadmiernego puszenia. Zamiast szczotki użyj grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami lub przeczesuj włosy palcami. Pamiętaj jednak, by robić to tylko wtedy, gdy włosy są mokre (np. po umyciu). By rozczesać bardziej poplątane włosy, dodaj odżywkę odpowiednią do typu włosów lub przytnij niepokorne końce." Choć tu jest dość ogólnie ale pamiętam, że potem była wersja, że drewniany grzebień i palce to najmniejsze zło, a szczotka największe. Doe, świetny! Ile kosztował? Może w końcu zapoluje bo moj grzebień jakoś zblakł i się apskudny zrobił, ma milion lat... Co do pleśnienia to pewnie jak ktoś dba żeby grzebień nie był ciągle w wodzie to nie spleśnieje ale ja znając siebie to zostawię w wannie, właśnie mi teraz spleśniała jakaś szczoteczka do stóp drewniana. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-09 o 21:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Ale może u innych jest.

no przynajmniej obecna fryzjerka mi nie wycieniuje tylko zetnie prosto tak jak jej powiem.

póki co jeszcze nic nie znalazłam