|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Jak będę wieczorkiem w domu mogę wkleić kilka zdjęć mojej papeterii ale ogólnie jest prosta
motyw wesela to kropki a kolory szafir, miętą i bialy i to się zawiera w zaproszeniach, winietkach, numerkach na stoły itp Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Existance jasne, chętnie zobaczę, także czekam na fotki
Olusia92 masz fotke swojej sukni ? Pochwal się |
|
|
|
#663 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
KUPILAM DZISIAJ SUKIENKE!
Kosztuje 1992zl, bo 20% taniej. Wplacilam 100zl zadatku i co miesiac mam wplacac min 100zl - moge oczywiscie wiecej jesli chce. Wiec za sukienke place w ratach Bardzo mi sie spodobala ta opcja. Pani powiedziala, ze mozemy tak zrobic, poniewaz do slubu zostalo 10miesiecy. Gdybym przyszla tak 5-6 miesiecy przed slubem musialabym zaplacic 50% ceny. Takze pedzcie laseczki do salonow! Moze tez zaproponuja Wam takie rozwiazanie... Kupowalam na Sokolniczej (to uliczka, gdzie jest pelno salonow sukien slubnych) we Wroclawiu. Szyta na miare, nic za to nie doplacam. Wgl zdziwilo mnie podejscie niektorych sprzedawczyn w salonach... Np. Weszlysmy i nikogo nie bylo... Czekamy, wolamy glosno "dzien dobry" i nic... Po 5 min wyszlysmy.Cytat:
Jak jej fryzjerka rzucila cene to malo co z krzesla nie spadla...Cytat:
Ale dopiero od stycznia zapisuje na 2015. 150zl slubny, 100zl probny.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gorzej pozniej :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pokazujcie sukienki! Widze, ze owocny tydzień pod tym względem
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Nicolqa świetne rozwiązanie z tym płaceniem, nie odczujesz takich kosztów tylko się rozłożą, super
A jaki model sukni ? Pochwal się Cholercia dziewczyny stresujecie mnie, nie mam teraz z kim iść szukać sukienki ślubnej bo kumela z którą będe szukać jest teraz zagranicą i wraca dopiero za 2 miesiące Myślałam że wrzesien/pazdziernik to tak spoko na szukanie ale teraz myśle że może za póżno ?
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciolka dentystka powiedziala, ze przy nadwrazliwych (nawet lekko) zebach mozna zapomniec o wybielaniu, a ja mam potwornie nadwrazliwe. I tak zawsze slysze od dentystow, ze mam ladny kolor kosci, wiec odpuszczam jakiekolwiek proby wybielania. Ta sam przyjaciolka powiedziala mi, ze wszystkie pasty wybielajace dostepne w drogeriach to jedna wielka sciema, lepiej przykladac wage do dokladnego szczotkowania. Takze staram sie dbac o zeby i tyle.
Cere mam raczej gladka. Wiadomo, gdy sie zbliza @, to cos wyskakuje, ale nie planuje zadnych zabiegow. Figura mi sie wlascowie nie zmienila od czasow gim, staram sie prowadzic zdrowy tryb zycia i to by bylo na tyle, jesli chodzi o moje przygotowania do slubu. Makijaz i fryzure bede robic sama, to bedzie spora oszczednosc.
|
|
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj link do katalogu: http://www.salonmarzenie.pl/#!Joanna...b1mix/imagezv2
Suknia nazywa sie Joanna... Tak jak ja Stwierdzilam, ze to przeznaczenie.Pani w salonie i moja swita stwierdzily, ze wygladam lepiej, niz modelka, bo mam wciecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiscie wciecie marzenie!
I suknia piekna, gratuluje!
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna!
![]() ![]() Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
NiColQa, wygladasz w niej bardzo elegancko.
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
NiColQa bardzo ładna suknia, idealna do Twojej figury
![]() Olusia92 pokaż swoją
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takiej nie mogę bo mam krzywy kręgosłup i to widać na każdej sukience, musze mieć krótszy gorset i wiesz ! na mnie też modele leżały lepiej niż na modelce ze zdjęć w takich 2 sukienkach, właśnie przez to że wcięcie mi się robiło a ja dzisiaj zgrzeszyłam bardzo :P ślubu nie będzie bo będę gruba xD |
|
|
|
|
#673 |
|
Czerwcowa PM
|
Nicolqa pięknie wyglądasz
joasia dobrą suknią zakryjesz grubość
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
haha dzięki!
i wiesz.. ogólnie nie jestem gruba.. ale mam sporo tłuszczyku na brzuchu i biodrach :P i nie wiem.. jak mierzyłam suknie to czułam się w nich jak kaszalot! wydawało mi się że nawet ręce są potężniejsze optycznie.. a mam szczuplutkie :P no a grzeszki z powodu @.. powinnam jutro dostać i zjadłam dużo czoko i wgl zawsze tak mam przy @ :| i nie mogę się powstrzymać..
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
NicolQa super wyglądasz w tej sukience
![]() Joasia-a ja też mam problem z tłuszczem, głównie na udziskach <mdleje> ale walcze z tym, mam nadzieję że do końca roku się wyrobie a do wesela będę doszlifowywać formę ![]() Też czekam na @ i cały czas jestem głodna ![]() Zafundowałam sobie właśnie body wrapping żeby ujarzmić trochę ten tłuszcz |
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś na ślubie. Niestety nie udali nam się poslucgac NSZ go organisty z dziewczyną bo była bardzo orkiestrowa oprawa muzyczna.
Zwrocilismy uwagę na szczegóły, których nie bylam pewna: Akt podpisany wczesniej. Dziś chyba tylko świadkowie. Ksiądz nie wyszrdl po Mlodych do drzwi. Mlodzi dostali chleb i wino przy komunii. Nie zbierali na tacę. TŻ mnie zaskoczyl: zauwazyl, ze ksiądz się usmiechał. PM miala suknię z koronkową górą. Ciekawą byłam co powie jak go zapytam po mszy. A on do mnie w trakcie, że ma suknię z firanką. Chlop nie lubi koronek i zauwazyl. Ale tego ze na plecach był wzór w ksztakcie serca to juz nie widzial. |
|
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Cytat:
Ksiądz wychodzi po PM do drzwi. Chleb i wino dostaje PM przy komunii. Na tacę nie zbierają, raz gdy byliśmy na ślubie oddalonym jakieś 15-20 km od naszej parafii to zbierali i jakie wielkie było nasze zdziwienie
|
||
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
no to wrzucam kilka tych moich tworów
zaproszenie, numerki stołów dla gości, tabliczka na słodki stół, winietki i taki banerek który będzie gdzieś w okolicy słodkiego stołu. zaproszenie jest druknięte na szybkiej roboczej z oszukanymi kolorami kropki będą w takim kolorze jak ten szafiro-granat na reszcie zdjęć. Tak poglądowo je wydrukowałam i zrobiłam mu dawno temu zdjęcie i tylko takie do tej pory mam bo nie mam weny się za to zabrać więc wszystko na komputerze siedzi na kokardki jeszcze przyklejam takie małe perełki wielkości węzełka
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas kurde mimo usilnego proszenia i tak zbierają na tacę
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
U nas podejrzewam ze tez, ale na kazdym slubie byla taca eh.. Niefajnie to wyglada bo jednak za msze taka placimy wiecej niz za zwykła.. :-P
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem w sumie jak w moim kościele bo ja tam chyba nie byłam nigdy na ślubie ale w innych kościołach w Olk zbierają. Koleżanka kiedyś mówiła, że prosiła 3 razy księdza a i tak kościelny się przeszedł z tacką...
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to najwidoczniej za "mało" dostają w kopertę że tak robią :| A Twoja papateria superancka jak zawsze
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej mamie ksiądz taki młody na kolędzie powiedział, że co łaska za ślub a ponoć jednej parze co moja przyjaciółka była na ślubie u nich powiedział proboszcz tej parafii, że 500 i mniej nie znajdą ![]() a papeteria się nic nie zmienia, znasz ją całą chybaa ale dziękiii potrzebuję kopa żeby się ruszyć z tym |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hm..już kopa ;> jeszcze jest czas! tak mi się wydaje :Pbosh... co za chamstwo.. mniej niż 500 nie zejdą co za... jak tak wgl można ;p ja w sumie chyba wyżej niż 500 nie dam ;p |
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Existence fajne te zaporszenia
) około 100 osób i to dodatkowe koszta i nie wiem ![]() U mnie nie mam pojęcia czy będą zbierać czy nie, muszę podpytać siostry czy u niej zbierali bo mamy slub w tym samym kościele
|
|
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no chociaż odciski trochę są )a lepiej jak moja świadkowa się zapisywała na ślub na 2016 to tak jakoś z rozmowy wyszło, że ksiądz zapytał "a to już mieszkacie razem? bo jak byście jednak z tego zrezygnowali to 2 spowiedzi no bo tak...to tylko jedna przed..." a ona taka już tam stoi wcięta hahah a ten jeszcze "tylko świadków weźcie sensownych żeby do spowiedzi poszli bo wiecie to tak głupio wygląda" ![]() padłam Cytat:
ja winietki będę mieć tylko przy "młodym stole" i planuję je wbić w takiego cukierka w naszych kolorach przewodnich
|
||
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie planuje mieć dla wszystkich i tak myśleliśmy o tym ferrero ale to w sumie trochę kasy wyjdzie i nie wiem
chcieliśmy na zwykłych wykałaczkach kułeczko bordowe i mniejsze złote Teraz tak myślę może żeby sama zrobić zaproszene, bo podobaja mi się dość łatwe do zrobienia, ale nie wiem czy się nadaję do tego nie mam ani sprzętu ani nic ![]() ale np. zastanawiam się jak robić takie mocniejsze zgięcia, czym ? i w sumie pewnie na 1 papierze zrobię 2 zaproszenia ? albo i nie hmm... a z tego co pamiętam to koszt tego zaproszenia to chyba 6-7 zł. dużo ![]() Kurnia wziełam kartkę od drukarki i w sumie nie mam pojecia jak ją podzielić i jak uciąć żeby wyszło takie zapro to chyba jednak nie dla mnie
Edytowane przez Mrs. Czas edycji: 2014-08-10 o 09:33 |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
7zł??? przecież ono jest tak proste
zagięcia ja robię drugą stroną noża. Jadę tym od linijki i ciach a tnę kartki nożykiem do tapet bo szkoda mi kupować gilotynę bo wychodzi tak samo tylko zapewne wolniej ale...jest czas
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O co chodzi z "mocniejszymi" zgięciami ;> ja mam karton 220 g i zgięcia robią drugą stroną nożyka i od linijki, dziewczyny też widelcem robią ;> I na jednej białej kartce to pewnie wyjdą Ci spokojnie 2 zaproszenia do drugi, ale kopertka wymaga jednej kartki, albo nawet większego kartonu ;> bo z A4 nie wychodzą zbyt wielkie koperty
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Obastawiam na oko, że ta kartka z treścią to jest połowa kartki a4 przeciętej w poziomie. Ale wielkość możesz sobie dowolnie ustalić a ta kartonowa koperta pewnie z jakiegoś większego kartonu np. a3
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

motyw wesela to kropki a kolory szafir, miętą i bialy i to się zawiera w zaproszeniach, winietkach, numerkach na stoły itp

Kosztuje 1992zl, bo 20% taniej. Wplacilam 100zl zadatku i co miesiac mam wplacac min 100zl - moge oczywiscie wiecej jesli chce. Wiec za sukienke place w ratach 
Myślałam że wrzesien/pazdziernik to tak spoko na szukanie ale teraz myśle że może za póżno ?

bo mam krzywy kręgosłup i to widać na każdej sukience, musze mieć krótszy gorset i wiesz ! na mnie też modele leżały lepiej niż na modelce ze zdjęć w takich 2 sukienkach, właśnie przez to że wcięcie mi się robiło 

) około 100 osób i to dodatkowe koszta i nie wiem
)