Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-10, 18:28   #601
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Coldold, ale czemu wybrałaś wysyłkę listem poleconym? Przecież listem poleconym nie da się nic wysłać w pudełku odpowiednim dla roślin...

Oczywiście to też wina sprzedawcy, bo w ogóle nie powinien oferować takiej wysyłki, to głupota. Ale moim zdaniem nic nie wskórasz możesz mu najwyżej wystawić negatywa, ale teoretycznie wiedziałaś na co się decydujesz wybierając wysyłkę listem, a nie paczką...

Na pocieszenie, ja Ci mogę wysłać trochę roślin za darmo, bo mam nadwyżki
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 18:31   #602
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Coldold, ale czemu wybrałaś wysyłkę listem poleconym? Przecież listem poleconym nie da się nic wysłać w pudełku odpowiednim dla roślin...

Oczywiście to też wina sprzedawcy, bo w ogóle nie powinien oferować takiej wysyłki, to głupota. Ale moim zdaniem nic nie wskórasz możesz mu najwyżej wystawić negatywa, ale teoretycznie wiedziałaś na co się decydujesz wybierając wysyłkę listem, a nie paczką...

Na pocieszenie, ja Ci mogę wysłać trochę roślin za darmo, bo mam nadwyżki
Można wysłać list w kartonie
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 18:33   #603
201712111032
Konto usunięte

Ja bym się chciała zapytać, czy któraś z was miała problem z nadgarstkiem... nie mogę robić pompek ani deski na dłoniach, ponieważ mój nadgarstek, prawy (dominująca strona) boli i się jakby blokuje. Z lewym nie mam żadnego problemu. Czy może to być od np. myszki komputerowej? Czy to się da wyćwiczyć? Jak nie robię pompek i takiej deski jest ok. Jak próbuję to jednak kaleczę te ćwiczenia. A chciałabym je móc robić i to poprawnie Nigdy nie miałam żadnych urazów/złamań/konstuzji. Odkąd ćwiczę to się on odzywa.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 18:44   #604
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Czy na Isotrexin mogę nakładać krem? Dodam, ze w moim kremie jest olejek z drzewa herbacianego ( krem robię sama).
Stary 2014-08-10, 18:46   #605
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Ostatnio często mam migrenę. Co 2 dni. Normalnie biorę Solpadeine, ale nie chce przesadzać. Z drugiej str idzie zejść. Mam światłowstręt,zawroty. Możecie polecić coś innego na te bóle ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przechodzi Ci migrena po Solpadeinie? Zazdroszczę... Ja w czasie napadu mogę wziąć i 10 tabletek, a głowa jak bolała tak boli dalej

Jeśli to rzeczywiście migrena, to polecam wizytę u neurologa. Przy tak częstych bólach należy się leczenie profilaktyczne... Ewentualnie lekarz przepisze Ci tabletki typowo na migrenę (np. sumatryptany), na receptę. Mi pomagają tylko te leki, ratują mi życie - ból przechodzi w ciągu 2-3 godzin Sumatryptany może Ci przepisać też lekarz rodzinny

Edytowane przez Sibbyl
Czas edycji: 2014-08-10 o 18:47
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:13   #606
panterarozyczka
Zadomowienie

Dziewczyny a macie pomysl co zrobić z włosami, których nie da się rozczesywać, bo tak bardzo sie plączą i kołtunią? Mam włosy do łopatek i jest masakra... Używam odzywek w sprayu jak i tych do splukiwania i owszem pomaga ale jednorazowo a ja w końcu chciałabym miec święty spokój. Specjalnie obcielam włosy z polowy pleców do obojczykow teraz odrosly ale caly czas jest i bylo to samo, wypada mi przez to wyrywanie masa włosów a szczotki używam tangle teezera.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:17   #607
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie pomysl co zrobić z włosami, których nie da się rozczesywać, bo tak bardzo sie plączą i kołtunią? Mam włosy do łopatek i jest masakra... Używam odzywek w sprayu jak i tych do splukiwania i owszem pomaga ale jednorazowo a ja w końcu chciałabym miec święty spokój. Specjalnie obcielam włosy z polowy pleców do obojczykow teraz odrosly ale caly czas jest i bylo to samo, wypada mi przez to wyrywanie masa włosów a szczotki używam tangle teezera.
Czesać na mokro, po odżywce szerokim grzebieniem? Może być łatwiej niż na sucho. Zaczynać rozczesywać końce a później całość? Mniej włosów stracisz.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:23   #608
coffee
and cigarettes

Cytat:
Co to znaczy, że odżywka pomaga "jednorazowo"? Odżywkę nakłada się po każdym myciu, a nie raz na jakiś czas.
Może próbuj nałożyć odżywkę na włosy, wtedy przeczesać, potem zmyć odżywkę (bez jakiegoś szarpania włosów rękami, po prostu niech woda spłucze odżywkę), no i nie trzyj włosów ręcznikiem... Powinnaś bez problemu móc rozczesać włosy.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:24   #609
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nakładam odzywkę z silikonami na umyte, mokre włosy (albo zwilzone przed myciem, by mnie nie obciazyla) i je czeszę szerokim grzebieniem. W sprayu sie u mnie tez nie sprawdzily. Możesz je tez trochę pocieniować by były ciensze i lepiej sie układały (jesli masz je falowane lekko to bardzo pomaga). Ja nie uzywam wogóle szczotki tylko szeroko rozstawiony grzebien i tracę mniej włosów dzieki temu.
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:46   #610
szprotka_
Zakorzenienie

jeżeli masz włosy typowej blondynki (tak jak ja), czyli cienkie, delikatne, kołtuniące się, łatwo dające się obciążyć. to trzeba zacząć od podstaw.

u mnie się sprawdziło obcięcie włosów na prosto. zakazane jest cieniowanie (włosy będą jeszcze lżejsze i będą się jeszcze bardziej kołtunić). swoje mam wycieniowane tylko przy twarzy i to wystarcza.

no i odpowiednia pielęgnacja do takiego rodzaju włosów. mi szkodzą szampony, które mają nieprzezroczystą konsystencję. do tego dobra odżywka nakładana po każdym myciu włosów. u mnie się sprawdza szczotka z włosia i suszarka z jonizacją, dzięki temu mogą poskromić swoje kłaki. a jak mam "dzień tragedii wielkiego kłaka" to sobie pomagam psikaczem z avonu do rozczesywania włosów.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:51   #611
Whim
...

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
jeżeli masz włosy typowej blondynki (tak jak ja), czyli cienkie, delikatne, kołtuniące się, łatwo dające się obciążyć. to trzeba zacząć od podstaw.
U mnie przy takich włosach pomaga odżywka po myciu, nawet na chwilę nałożona. Rozczesuję mokre włosy szczotką podobną do TT i nie mam potem problemu jak wyschną/wysuszę.
Obcięte są na prosto.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:52   #612
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Przechodzi Ci migrena po Solpadeinie? Zazdroszczę... Ja w czasie napadu mogę wziąć i 10 tabletek, a głowa jak bolała tak boli dalej

Jeśli to rzeczywiście migrena, to polecam wizytę u neurologa. Przy tak częstych bólach należy się leczenie profilaktyczne... Ewentualnie lekarz przepisze Ci tabletki typowo na migrenę (np. sumatryptany), na receptę. Mi pomagają tylko te leki, ratują mi życie - ból przechodzi w ciągu 2-3 godzin Sumatryptany może Ci przepisać też lekarz rodzinny
Mysle, ze migrena mnie tak czesto dopada (ostatnio) bo malo przebywam na dworze. Jestem po operacji i nie za bardzo chodze. Chcialam ograniczyc tabletki. Bo w 3 dni zjadlam 12;/ Pomyslalam o Amolu- slaby pomysl?

Na dodatek biore zastrzyki, ktore moga wywolywac bole glowy, wiecz neurologiem sie wstrzymam.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:54   #613
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Co mogę zawrzeć we wstępie listu motywacyjnego, jeżeli ubiegam się o pracę w firmie, która będzie otwarta dopiero końcem roku i oficjalna publiczna rekrutacja (zwykle pisałam, że bleble w związku z ogłoszeniem naboru na stanowisko bleble) jeszcze nie ruszyła?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:58   #614
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Co mogę zawrzeć we wstępie listu motywacyjnego, jeżeli ubiegam się o pracę w firmie, która będzie otwarta dopiero końcem roku i oficjalna publiczna rekrutacja (zwykle pisałam, że bleble w związku z ogłoszeniem naboru na stanowisko bleble) jeszcze nie ruszyła?
Może napisz skąd wiesz o tej firmie, jak się dowiedziałaś, że będzie otwarcie, gdzie o niej usłyszałaś.
Stary 2014-08-10, 20:02   #615
201605161006
Konto usunięte

Jak w tej chwili wyglądanie zdawanie prawa jazdy na motor? W sensie motocykl. Tzn., nie znam się chodzi mi o te poważne pojazdy motorowe, a nie te motorynki dla nastolatków.

Zastanawiam się nad motorem, bo jakoś na myśl o jeżdżeniu autem czuję lęk, poza tym chyba auto jest droższe zarówno w kupnie jak i w utrzymaniu. No i mniej mobilne.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-08-10 o 20:04
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:28   #616
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad motorem, bo jakoś na myśl o jeżdżeniu autem czuję lęk
Raczej powinno byc odwrotnie. Auto chociaz jest ochrona dla kierowcy...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:29   #617
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Jak w tej chwili wyglądanie zdawanie prawa jazdy na motor? W sensie motocykl. Tzn., nie znam się chodzi mi o te poważne pojazdy motorowe, a nie te motorynki dla nastolatków.

Zastanawiam się nad motorem, bo jakoś na myśl o jeżdżeniu autem czuję lęk, poza tym chyba auto jest droższe zarówno w kupnie jak i w utrzymaniu. No i mniej mobilne.
na kategorię A2 można zdawać od 18 roku życia, przy czym jest tu ograniczenie mocy - do 35 kW [około 48 KM]. i to nie są motorynki wcale.

normalną kategorię A można obecnie zdawać dopiero po ukończeniu 24 lat. i wtedy można jeździć wszystkim.

tylko wydaje mi się niestety, że źle kombinujesz, bo imho motocykl nie zastąpi ci samochodu. to jest trochę tak jak dylemat: piekarnik czy mikrofalówka? niby robią podobne rzeczy, no ale właśnie - tylko podobne, nie można ich używać do tego samego.

nie wiem czemu czujesz lęk przed samochodem a przed motocyklem nie - w końcu na motocyklu jest się mniej "opakowanym", więc więcej się może stać w razie ewentualnej kolizji. no ale jak się boisz to faktycznie lepiej, żebyś nie jeździła.
nie jestem pewna czy samochód jest droższy w kupnie. oczywiście zależy na jakie modele patrzymy, ale ceny niektórych motocykli i małych samochodów miejskich są porównywalne [mówię o pojazdach z salonu]. no i w aucie możesz jeździć siedząc choćby w samych majtkach a na motocykl wypadałoby się ubrać, porządnie - a to też kosztuje.
co do utrzymania - też bym powiedziała, że zależy.

czemu samochód jest mniej mobilny niż motocykl? powiedziałabym, ze w zimie to motocykl jest w ogóle niemobilny
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:40   #618
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość

u mnie się sprawdziło obcięcie włosów na prosto. zakazane jest cieniowanie (włosy będą jeszcze lżejsze i będą się jeszcze bardziej kołtunić). swoje mam wycieniowane tylko przy twarzy i to wystarcza.

no i odpowiednia pielęgnacja do takiego rodzaju włosów. mi szkodzą szampony, które mają nieprzezroczystą konsystencję. do tego dobra odżywka nakładana po każdym myciu włosów. u mnie się sprawdza szczotka z włosia i suszarka z jonizacją, dzięki temu mogą poskromić swoje kłaki. a jak mam "dzień tragedii wielkiego kłaka" to sobie pomagam psikaczem z avonu do rozczesywania włosów.

Nie mmogęna tapatalku zzacytowaćppodwójnie wiec odpowiadam koleżance wyżej, ze używam po każdym myciu ale chodzilo mi ze to nie załatwia sprawy na dłuższą metę tylko od nalozenia odzywki do następnego umycia a mnie to juz meczy. Co do zacytowanej koleżanki jestem brunetka, mam włosy ścięte na prosto grzywkę prawie rowna z włosami i są prawie proste, lekko falują i odgniataja sie juz po kilku sek od związania ich. Dbam o nie, nie prostuje susze rzadko a co dziwne wlasnie po wyprostowaniu i wysuszeniu problem znika, moze lubią byc niszczone Używam rzeczy bez silikonow, jedynie odzywki garniera bo inaczej przeproteinowanie w kilka myć. Używam jeszcze co jakiś czas olejku do włosów.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:00   #619
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Mysle, ze migrena mnie tak czesto dopada (ostatnio) bo malo przebywam na dworze. Jestem po operacji i nie za bardzo chodze. Chcialam ograniczyc tabletki. Bo w 3 dni zjadlam 12;/ Pomyslalam o Amolu- slaby pomysl?

Na dodatek biore zastrzyki, ktore moga wywolywac bole glowy, wiecz neurologiem sie wstrzymam.
No to raczej to nie migrena, tylko bóle związane z tymi lekami... Czasem im więcej tabletek tym bardziej boli, więc nie ma co przesadzać Jesli to bóle od leków powinny przejść po odstawieniu... Amol może pomóc, podobno dobry jest też olejek lawendowy, zimne okłady, częste wietrzenie mieszkania... Mojej mamie przy migrenie pomagają napoje izotoniczne

Cytat:
Nie mmogęna tapatalku zzacytowaćppodwójnie wiec odpowiadam koleżance wyżej, ze używam po każdym myciu ale chodzilo mi ze to nie załatwia sprawy na dłuższą metę tylko od nalozenia odzywki do następnego umycia a mnie to juz meczy. Co do zacytowanej koleżanki jestem brunetka, mam włosy ścięte na prosto grzywkę prawie rowna z włosami i są prawie proste, lekko falują i odgniataja sie juz po kilku sek od związania ich. Dbam o nie, nie prostuje susze rzadko a co dziwne wlasnie po wyprostowaniu i wysuszeniu problem znika, moze lubią byc niszczone Używam rzeczy bez silikonow, jedynie odzywki garniera bo inaczej przeproteinowanie w kilka myć. Używam jeszcze co jakiś czas olejku do włosów.
Widocznie taka ich uroda - moje też się strasznie plączą (20 min rozczesywania codziennie ), niezależnie od stosowanych odżywek, szczotek, zabiegów... nawet szampony i odżywki fryzjerskie nie pomagają Fryzjerka polecała mi keratynowe prostowanie, podobno w takich wypadkach bardzo pomaga
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:01   #620
malina885
Zadomowienie

polecicie mi jakiś dobry nawilżający krem dobry pod makijaż, wiek 26 lat, może być na wczesne zmarszczki do 200zl?
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:33   #621
mycha9393
Zakorzenienie

poleccie cos do stylizacji wlosow w sprayu, prostuje wlosy i chce zeby przeyrwalo caly dzien, mile widziane termoochronne i zapobiegajace przed sianem po prostowaniu

Piszę z S4.. Sorry za literówki
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:43   #622
201705250955
Konto usunięte

Czy tylko jq czuje sie zazenowana ogladajac sceny erotyczne w filmqch, znajdujac sie w szeroko rozumiwnej przestrzeni publicznej, np w autobusie? Wiem, ze nie powinno sie podgladqc, ale ludzie ogladaja filmy czesto ze mna xd i mnie ta sytuacja krepuje, przewijam. Przepraszam za bledy.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:58   #623
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu postawiła na maskę do włosów, żeby je porządnie nawilżyć. Spłucz na końcu włosy zimną wodą, żeby zamknąć łuskę. Minimum raz w tygodniu potrzymaj maskę z pół godzinki. Czesz włosy od końcówek, nie łap ich od góry.

Dziewczyny mam masę ubrań których nie noszę, gdzie je mogę sprzedać poza allegro i tablicą?
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 22:04   #624
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Czy tylko jq czuje sie zazenowana ogladajac sceny erotyczne w filmqch, znajdujac sie w szeroko rozumiwnej przestrzeni publicznej, np w autobusie? Wiem, ze nie powinno sie podgladqc, ale ludzie ogladaja filmy czesto ze mna xd i mnie ta sytuacja krepuje, przewijam. Przepraszam za bledy.
Ile masz lat? O_o

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 22:09   #625
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Ile masz lat? O_o
11 i dostalam tableta na komunie. Co sadzisz?
Stary 2014-08-10, 22:11   #626
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
11 i dostalam tableta na komunie. Co sadzisz?
Aaa to wszystko wyjaśnia Jak skończysz 13 to sama będziesz takie sceny kręcić

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 22:16   #627
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Aaa to wszystko wyjaśnia Jak skończysz 13 to sama będziesz takie sceny kręcić
Czad normalnie, wracam na forum po chwili oddechu i od razu robi mi sie niedobrze (dzis jestem wrazliwa i nieodporna na trolowate wpisy). Ble.
Stary 2014-08-10, 22:17   #628
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
No to raczej to nie migrena, tylko bóle związane z tymi lekami... Czasem im więcej tabletek tym bardziej boli, więc nie ma co przesadzać Jesli to bóle od leków powinny przejść po odstawieniu... Amol może pomóc, podobno dobry jest też olejek lawendowy, zimne okłady, częste wietrzenie mieszkania... Mojej mamie przy migrenie pomagają napoje izotoniczne

Widocznie taka ich uroda - moje też się strasznie plączą (20 min rozczesywania codziennie ), niezależnie od stosowanych odżywek, szczotek, zabiegów... nawet szampony i odżywki fryzjerskie nie pomagają Fryzjerka polecała mi keratynowe prostowanie, podobno w takich wypadkach bardzo pomaga
Ogólnie cierpię na migreny( bez tych zastrzyków), ale teraz to sie nasiliło. Dziękuje za rady.

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 22:19   #629
coffee
and cigarettes

Cytat:
Kiedyś w samolocie sąsiad oglądał ze mną film, ja na słuchawkach, na ekranie angielskie napisy. Była scena erotyczna, dość odważna. Mając świadomość, że sąsiad oglądał ze mną i tylko ze mną - czułam się dziwnie. Nie przewinęłam jednak.
W kinie nie mam problemu, ale z jedną, obcą osobą - czułam krępację.
Miałam wówczas 21-23 lata (nie pamiętam dokładnie, mieszają mi się loty). Być może kiedyś dorosnę, nabiorę doświadczenia i przyzwyczaję się do oglądania pornosów z obcymi i nie będzie to dla mnie niczym szczególnym.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2014-08-10 o 22:20
Stary 2014-08-10, 22:23   #630
chwast
Zakorzenienie

Jak mam teraz trening biegowy dla laczków http://bi.gazeta.pl/im/87/47/ee/z15615879Q.jpg
to nie ma sensu włączać endomondo? czy mogę, ale wtedy ten marsz będzie naliczany jako bieg czy jak?
nie wiem może ktoś miał podobne rozkminy i się wypowie
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości