|
|
#1711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
tak, glukoza na czczo to tylko pobranie krwi
![]() Kurde właśnie sobie uśiwadomiłam, że na złą godzinę umówiłąm się do gin źle policzyłam i byłam pewna, że mąż będzie miał na rano lub nocki, a tu się okazuje 2 zmiana ![]() Nie dość, że będę szła bez niego to jeszcze z bobasem :/ |
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
crystal - sukienke mozna uzsyc samemu z dowolnego (w miare prostego wykroju) wystarczy dodac z przodu klin
http://pracowniastroju.com/2014/01/0...iezarnej-klin/ polecam tego bloga, ja na pewno bede cos sobie szyc sama bo czesto chodze w sukienkach i spodnicach. U mnie mdlosci non stop kolor... Meza wyslalam do sklepu i bedziemy robic salatke polska, ostatnio robila babcia i uparla sie, ze trzeba ze szczypiorkiem zrobic ale jak go poczulam to mi sie odechcialo...aaa i jeszcze mam ochote na frytki ![]() mam straszny wstret na wszystko cebulowe i czosnkowe, tez tak macie?
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś koleżanki zaprosiłam. Z rana karpatkę zrobiłam a teraz do pizzy przygotowuję składniki. Mój ulubiony sos czosnkowy jest dla mnie nie do przełknięcia w tej chwili.
Całodzienne mdłości odpuściły na weekend ![]() Ale wczoraj trochę się wystraszyłam bo miałam taki lekko brązowy śluz z takimi jakby brązowymi niteczkami. Ale na szczęście tylko rax uff! Z mężem się trochę poprzytulaliśmy i też nic nie było.
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ostatnio strasznie Malo czasu w kuchni spędzam...nie jestem w stanie obiadów przygotowywać ...tak mnie mdli....
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Zaczynam dziś 10 tydzień, czuję się fatalnie... senność, mdłości, czuję się jakby mi ktoś na żołądek nadepnął. W nocy się rzucam zamiast spać bo mi nie wygodnie. Kupiłam dziś rogala i ciekawa jestem czy będzie lepiej.
|
|
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak tam Wasze brzuszki? We wtorek powinien być 9tc a ja już widzę, że jest bardziej napęczniały ;/ Może to wzdęcia, bo co zjem to mnie wysadza
Macie na to jakiś sposób?Jak sobie radzicie z mdłościami w pracy? W pon. wracam po urlopie i martwię się jak wytrzymam... |
|
|
|
#1717 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn raz mam raz nie mam, zdarza sie raz dziennie i na następny dzień znowu... Cytat:
a co do wzdęć, to mi pomagała miętowa herbatka, gorąca świezo zaparzona, ale ja miałam tak, ze zjadłam 1 jogurt a brzuch wzdymał się jak w 6 mc. Mi nic zbytnio nie pomogło na te wzdęcia, a mięta ulżyła i fajnie się odbiło mi po niej a gazy miałam co nie miara ![]() a na mdłości CZARNE HALLSY Cytat:
dodam, że ja jestem tzn. wczesniej przed ciażą byłam fanką wszytskich kosmetychów, zapachów wanilia, cynamon, czekolada, uwielbiałam moja wodę toaletową kokosową i krem masło kakaowe do twarzy. a teraz jak tylko poczuje albo juz widzę te kosmetyki to mnie odrzuca i ciagnie na bleeeeeeeee ![]() muszę poszukac innych odpowiadajacych mi kosmetyóww... bo zostałam bez niczego, jedynie antyperspirant jest o.k. a Was odrzuca, od Waszych kosmetyków?ich zapachów??
|
|
|
#1718 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
No i czuję na spodniach, że nie zapinam ich już tak łatwo. Trzeba jechać niedługo na zakupy i nakupić dresów i legginsów jakichś, bo bez nich czuje nie da rady
|
||
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
a czy któraś z Was zna tabletki Mamarin? Przyznam, że jestem już tak wykończona iż kupiłam i od jutra próbuję....
|
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
"U mnie mdlosci non stop kolor...
Meza wyslalam do sklepu i bedziemy robic salatke polska, ostatnio robila babcia i uparla sie, ze trzeba ze szczypiorkiem zrobic ale jak go poczulam to mi sie odechcialo...aaa i jeszcze mam ochote na frytki ![]() mam straszny wstret na wszystko cebulowe i czosnkowe, tez tak macie?" olasia ja wczoraj miałam taka ochote na frytki ze szok, bedąc na miescie kupilam sobie az dwie porcje, jadłam az mi uszy sie trzęsły plus do tego sos czosnkowy, mniam
Edytowane przez emilia1987 Czas edycji: 2014-08-10 o 20:12 |
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ,ciężko Was nadrobić po weekendzie
![]() ja miałam w weekend babską imprezę griilową. Koleżanka mnie nastraszyła torchę, bo jak mnie zobaczyła z siatką jedzenie (było trochę noszenia), to w jakąś panikę prawie wpadła, że jezus maria , że nie mogę dźwigać, że to nie żarty i zabrała mi siatkę. Dodała ze to nie od razu coś się dzieje, ale może po 2 dniach bo ona tak miała. Nie wiem co o tym myśleć, trochę faktycznie ponosiłam siatek z jedzeniem (większość dziewczyn nie wie jeszcze) i teraz leżę i się przez to stresuje. Pewnie niepotrzebnie, nic mi nie jest i w sumie mebli nie nosiłam tylko pomidory i zgrzewkę wody w najgorszym razie. A necie oczywisce pesymistycznie ze do 5 kg można a powyżej to juz czasrne chmury, poronienia i świat się konczy. co sądzicie? Jest się czym martwić? Swoją drogą jestem wkurzona bo tylko 3 osoby wiedzą o ciąży w tejemnicy i ktoś się po prostu sypnął. Wkurza mnie taka nielojalność, jutro będę śledzić sprawcę ![]() no i dodam jeszcze ze mdłości mi przeszły i senność i się juz tym martwie ;( leci mi 11 tc, kiedy mijają te objawy?
Edytowane przez loloona_79 Czas edycji: 2014-08-10 o 20:17 |
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra powiedziała mi ze jej było niedobrze całe dnie przez cała ciąże.. Tak samo jak mi teraz. Boje sie ze będe miała podobnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do siatek, to ile one wazyły? Po 20 kg? Myślę, że bez przesady Nic się nie powinno stać. Ja mam córkę 9kg i codziennie ją noszę wiele razy. Ginka mi powiedziała, żeby ostrożnie, ale nosić mogę
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
moja koleżanka cala ciążę miala mdłości i wymioty...w 9 miesiącu wazyla tyle samo co przed ciążą...anemie miala... Strasznie sie męczyła.
|
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy poznaje się płeć?
|
|
#1729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz przeczytałam o frytkach, jutro rano zapewne po nie polecę, wcześniej któraś kakao piła - oczywiście też nie omieszkałam ooo tfffuuuuuu---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A dziewczynki jak z imionami? Wybieracie już? Bo ja mam problem...to co mi się podoba, nie podoba się TŻ. Jednak co do dziewczynki jesteśmy zgodni i prawdopodobnie będzie Zuzanna. A dla chłopca obecnie to mi się już żadne nie podoba
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie moge patrzec na jajka, samo patrzenie sprawia ze..... robilam zurek dzisiaj, i maz musial pomoc mi w obiedzie. :/ a mieso to rusze ale podziubie i zaraz koniec z jedzeniem miesa
|
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tez mięso odrzuca za to ciągnie do slodkiego, klusek na parze, nalesnikow, omletow itp
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]A dziewczynki jak z imionami? Wybieracie już? Bo ja mam problem...to co mi się podoba, nie podoba się TŻ. Jednak co do dziewczynki jesteśmy zgodni i prawdopodobnie będzie Zuzanna. A dla chłopca obecnie to mi się już żadne nie podoba
[/QUOTE]Z imionami to jest tak, ze moj kochany mezus mowi ty wybierz kilka a ja z tych kilku napewno cos wybiore i tak razem dojdziemy do porozumienia
|
|
|
|
#1734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, no jasne, że nie ważyło 20 kg rozsądkowo myślę, że koleżanka przesadza , ale wiecie - rozsądek rozsądkiem a człowiek sobie wkręca ![]() Na razie ciąża mi przebiega tak spokojnie, że aż nie moge uwierzyć w swoje szczęście. co do smaków - miala slodki, potem wcinałam kiszoną kapustę prosto z foliowki ![]() teraz nie mam smaczków ale na mięso mam średnią ochotę(ale już mnie nie odrzuca) Jutro powiem w pracy,uffff
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wydaje mi się, że już nie zmienimy koncepcji bo przyzwyczaiłam się do obu opcji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to pewnje dlatego ze to nasze drugie dziecko wiec do wielu rzeczy podchodze duzo spokojniej i bez takich emocji jak w pierwszej ciazy.Np.pamietam jak w pierwszej co wizyta to liczylam ze poznam ta plec i bylam rozczarowana ze tak dlugo to trwa (poznalismy chyba w 18 czy 20 tc). A teraz to mi zupelnie wisi kiedy poznam. Pewno nawet sama sie nie bede pytala tylko mi na ktprejs wizycie lekarz sam powie. Szczerze mowiac ja nawet chcialam tej plci nie poznawac do dnia porodu, ale TZ chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-08-10 o 21:14 |
||
|
|
|
#1737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() noszenie ciężkich rzeczy jest niewskazane, ale już bez przesady. Ja codziennie dźwigam 11kg synka i jak na razie jest ok
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z imionami to jest tak, ze moj kochany mezus mowi ty wybierz kilka a ja z tych kilku napewno cos wybiore i tak razem dojdziemy do porozumienia [/QUOTE]Może jakieś jak to się mówi uniwersalne, które ma odpowiednik w każdym kraju w sumie...Typu:Anna, Sara, Julia...itp |
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać, ale to dlatego, ze jeśli będziedziewczynka to większą część wyprawki będziemy musieli kupić nową
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

źle policzyłam i byłam pewna, że mąż będzie miał na rano lub nocki, a tu się okazuje 2 zmiana 

ja ostatnio strasznie Malo czasu w kuchni spędzam...nie jestem w stanie obiadów przygotowywać ...tak mnie mdli....
a co do wzdęć, to mi pomagała miętowa herbatka, gorąca świezo zaparzona, ale ja miałam tak, ze zjadłam 1 jogurt a brzuch wzdymał się jak w 6 mc. Mi nic zbytnio nie pomogło na te wzdęcia, a mięta ulżyła i fajnie się odbiło mi po niej
07.07.2012