|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zależy mu?
Hej, mam takowy problem, od jakiegos czasu pisze z jednym chlopakiem (oczywiscie spotkalismy sie tez w realu) i jest jakas taki dziwna sytuacja: mowi ze mu sie podobam i chcialby zebysmy zostali para, ale ja piszemy na FB to mowil ze mi da numer swoj kom, do tej pory nie dal :/ mowi ze napisze np. na nastepny dzien a nie pisze :/ potem pisze i przepraszam ze mial duzo roboty ze to ze tamto....nie wiem co o tym myslec :/ czy mu rzeczywiscie na mnie zalezy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: zalezy mu?
Cytat:
Unikanie podania telefonu i przerwy w kontakcie? Pan może mieć inną pannę. Dziwna sytuacja, zbyt dziwna jak dla mnie. Dałabym sobie spokój z kimś takim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczekaj na rozwój sytuacji, kolejne spotkania itd. I nie czekaj koniecznie aż on napisze lub zaproponuje spotkanie, tylko zrób to sama od czasu do czasu.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ale po co ma Ci dawać swój numer? Przecież Ty możesz mu dać swój i jak będzie mu zależeć to sam zadzwoni? Chyba nie chcesz do niego wydzwaniać pierwsza? To facet ma dzwonić ... tak mi się przynajmniej wydaje ... ups!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Olej go, niezdecydowanie aż kłuje w oczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Marszałkini II RP
|
A ile razy spotkaliście się w realu? Raz czy dwa? Wygląda mi to na wirtualną znajomość, bo samo pisanie to jednak chyba za mało, żeby być parą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4764644 3]Dziwna przypadłość młodego pokolenia. Nie znamy się, nie widzieliśmy się, parę smsów i zależy mi. Na czym?
![]() Olej go, niezdecydowanie aż kłuje w oczy.[/QUOTE] Niby spotykali się i w realu... a może to było tesco? ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Jak się chce z kimś "chodzić" to na ogół się nie ukrywa swojego numeru tele, czy imienia, czy nazwiska. Ale nie wiem, może się nie znam. W dzisiejszych czasach najwidoczniej wystarczy adres fejsa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Zamiast snuć podejrzenia, lepiej szczerze porozmawiać i wszystko sobie wyjaśnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
mOLDerator
|
Dot.: zależy mu?
Ja- pokolenie PRL-u, nie ogarniam dzisiejszej młodzieży w sensie randek przez fejsa itp. Bo skąd niby miałabym wiedzieć po kilku wiadomościach, czy mu na mnie zależy. Przecież w rzeczywistości człowiek z internetu może okazać się zupełnie kim innym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Realistka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Na czym ma mu zależeć?
Nawet jeśli było jedno spotkanie + masa wymienionych wiadomosci to można kogoś ewentualnie lubić, ktoś może nas pociągać. Ale żeby miało zależeć to potrzeba jednak czegoś więcej.
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja w gruncie rzeczy też nie rozumiem najmłodszego pokolenia. Być może wyjdzie na to, że mam gimbazową mentalność, ale nie wierzę w to, że żadnej z Was nie dotknęłoby to, że jesteście z facetem w związku, a on ma jawnie ustawiony status "wolny". Nie mówię, że to powód do kłótni czy rozstania, ale nie oszukujmy się - większość osób z pewnością zapytałaby, dlaczego ustawił status niezgodny z prawdą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Tylko w przypadku autorki wątku nie ma mowy o byciu w związku.
Przynajmniej w chwili obecnej. Cytat:
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widziałam ostatnio wątki, które były o tym, że ludzie są w związku, a jedna ze stron (najczęściej on) ma publiczny status "wolny". To, że ktoś jest w związku i niczego sobie na FB nie ustawi - rozumiem, ale gdy ma "wolny" jest to już dla mnie co najmniej dziwne. To tyle w temacie "co fejs z nami wszystkimi robi" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Ja też bym się dziwnie czuła w takiej sytuacji.
I pewnie bym to wyjaśniała. Zwłaszcza wtedy gdyby mój chłopak z fb często korzystał. Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a kontakt na fejsbuku a sms'y to jakaś różnica? Jedno i drugie moim zdaniem może służyć do najwyżej do ustalenia daty spotkania, a nie do godzin bezsensownych rozmów, więc najlepiej byłoby spotkać się na żywo i skończyć cyrk z tym "dlaczego nie pisze"
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.