Panny Młode 2015 cz. 25 :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-10, 20:21   #1111
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 25 :)

ja nie mam pojęcia ile kosztują działki w nas w mieście. podoba mi się miejscówka, gdzie moja synowa ma dom, muszę wypytać jej tatę

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:23   #1112
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Opowiedz coś o Was.
Mam na imię Marta i nie piję już 10 dni TŻ też
Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
chyba, że... przelejsz mi stówkę na konto ? to wtedy możesz wykupić sobie miesiąc udzielania się
Stówkę? Kurcze, prezesowo, a może jakiś rabacik? Bo dopiero od 10 dni nie piję, nie odłożyłam jeszcze stówki
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Okej... czyli rozumiem, że tylko wybrani mogą tu być, a skoro ja dołączyłam nie dawno to zaśmiecam wątek.
Miło było. Na razie.
Eee... Teraz mam nadzieję, że to ja dałam się nabrać i że nie odebrałaś słów Majsterki na poważnie
Jaja se robimy, jestem w wątku od jego pierwszej części, stąd Majster wystosowała do mnie taki post
Stary 2014-08-10, 20:25   #1113
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
a ja nie piję dopiero od wczoraj i jakoś sobie radzę

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:25   #1114
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ zachorowal dzisiaj na dom, także chorujemy razem i jaramy się, jak nie wiem co. :p
Ja wczoraj Tż pokazałam połówki bliźniaków i też chorujemy oboje

Chcielibyśmy za max 5 lat pójść na swoje, ale to tak MAX 5 lat, najbardziej optymalnie byłoby za 2, ale zobaczymy jaka będzie nasza sytuacja finansowa.

Będziemy musieli przemyśleć czy bierzemy kredyt i kupujemy pół bliźniaka czy 4 pokoje w bloku
Stary 2014-08-10, 20:26   #1115
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:

Stówkę? Kurcze, prezesowo, a może jakiś rabacik? Bo dopiero od 10 dni nie piję, nie odłożyłam jeszcze stówki

Eee... Teraz mam nadzieję, że to ja dałam się nabrać i że nie odebrałaś słów Majsterki na poważnie
Jaja se robimy, jestem w wątku od jego pierwszej części, stąd Majster wystosowała do mnie taki post
dwa grosze rabatu mogę dać

Stary 2014-08-10, 20:28   #1116
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

Okej to ja się dałam nabrać i wzięłam na poważnie. Ale mam nadzieję, że tak nikt nie myśli, że nowe zaśmiecają wątek?
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:35   #1117
lexis1306
Raczkowanie

Dobry wieczór!

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

Bry

ale miałam ciężą noc, dostałam@,o 4:44 miałam tupot tysiąca szpilek bo jakiś nowych sąsiadów mam :P a później.. mamy takiego kierowce który parkuje pod blokiem (ja widziałam kiedyś faceta, TŻ twierdzi że tylko kobieta może tak to robić :P) która parkuje 10minut, dodaje gazu strasznie dużo, obroty ma chyba na maxa i dzisiaj to jak nic chciał odlecieć w kosmos a do tego pełnia więc pełnia szczęścia

I hehe moja koleżanka pracuje przy weselach przy kateringu w pewnym hotelu i prawie co tydzień mam relacje z tego jaka wódka (np tydz temu była finlandia i powiem wam że finlandia bardzo często jest!)
U nas też noc paskudna. Po raz kolejny już około godz. 1.00 jakiś pijak wracał do domu i zaczął tarabanić do domofonu. Łazi to napite po nocy, nie może trafić we właściwe klawisze i dzwoni do nas. Ja akurat jeszcze nie spałam, chociaż i tak poderwało mnie na równe nogi, ale M. się obudził i całą noc miał w plecy. Nawet nie wiedziałam, kto to był, bo na górę lazł po ciemku.

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
Tylko wkurza mnie to, że to pod naciskiem rodziny Tżta zdecydowaliśmy, ze wesele bedzie na 90 osób... a oni teraz takie jaja odstawiają.

Tak, wiedziały, termin wyznaczyliśmy jako pierwsi.
Fajnie się zachowała

wstawiam foty
Śliczna suknia Bardzo fajny fason!

Cytat:
pomyślę, mam jeszcze rok czasu, ale chyba tak zrobię...
a co do butów, to zastanawiam się nad:
https://www.google.pl/search?q=clark...w=1280&bih=647

myślicie, że Clarks ma dobre buty? nigdy nie miałam, zastanawiam się też nad podobnym modelem z Ryłko
nigdy nie podobały mi się białe buty, również z tego względu, że jestem dusigroszem i wiem, że byłyby "na raz"
Sama nie mam Clarksa ale moja koleżanka kupuje i bardzo chwali tę markę.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
No to zostanie Ci jeszcze zapas

U nas jest roznica 28 cm (ja 170, Tz 198), a obcasik mam tylko 5cm bo w wyzszym bym sie zabiła
U nas różnica wynosi 29 cm (ja 165 cm, Tż 194 cm) i mam buty na ślub z 9 cm obcasem.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
No uwielbiam, ze taki wysoki jest ja zem wielkie babsko, a przy nim czuje sie jak kruszynka
Mam ryłkowe, ale takie
Też się cieszę, że mój TŻ jest taki wysoki, bo przy nim wyglądam na malutką, a przy innych partnerach czasami, jak ich matka, a tego nigdy nie chciałabym.

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zadam Wam może głupie pytanie.

Jak z Waszym biustem? Pytam o jędrność i problemy z zakupem biustonoszy.

Mój w wieku 26 lat wygląda jakbym wykarmiła murzyńską wioskę...

Chciałam kupić dobry i NIEDROGI biustonosz, ale nie wiem gdzie szukać... Nie chcę iść do specjalnego salonu bo chudnę ostatnio dość szybko i szkoda mi wydać 150 zł za stanik, który za 2 miesiące będzie za duży...

Mój problem to jędrność... Nawet jak pod biustem ładnie trzyma się to i tak wysokość biustu jest zbyt niska, regulacja ramiączkami powoduje wypływ cycka z boku, wałki pod biustem oraz wrzynanie się ramiączek w ciało...

Gdzie kupujecie biustonosze? na targu u Ruskich ?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Musisz mierzyć w sklepie. Ja zawsze robię tak, że mierzę w sklepie spisuje sobie model i szukam na necie. Zaoszczędzić można naprawdę sporo...
Ja mam duży biust i potrzebuję biustonosza na szerokich, mocnych szelkach, szeroką taśmą u dołu, z szerokim zapięciem z tyłu, pełnymi, zabudowanymi miseczkami i bez fiszbin. Żeby podtrzymywał i żeby to wszystko nie latało. Kupuje taki w sklepie - hurtowni z bielizną, rajstopami itp. Produkuje je jakaś polska firma, kosztują około 60 zł, tak że da się przeżyć. Zbyt sexi to nie jest ale na codzień, do pracy wystarczy. I ładnie układaja się na nich ubrania. Kiedyś po założeniu takiego sexi na cały dzień wylądowałam u lekarza z bolącym cyckiem, tak mnie zmaltretował.
lexis1306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 20:51   #1118
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Magda, mój by w życiu nie przerwał gry, bo "trzeba gości usadzić"
Mój obiecał, że dzisiaj zajmiemy się czymś weselnym , potem ustaliliśmy, że popatrzymy na listę gości i spróbujemy ich usadzić . A mój M jest słowny .
Ale mam tylko jedno do powiedzenia.... o mamooooooooo, ale to jest trudne! ciężko tak ustawić gości! nagle problem, a gdzie starsze osoby? a może bliżej sali tanecznej, żeby widzieli? a może bliżej wiejskiego stołu, bo tam ciszej? a może zaraz obok nas, żeby im miło było i bardziej "uroczyście"? a potem, ale lepiej Rodzeństwo bliżej nas. Po czym "ale tak głupio, że część młodych tu, część tu, a pomiędzy starsi.... może młodsi obok siebie, starsi obok siebie? a potem znowu ale młodsi Twoi od mojej strony? nie będzie im dziwnie? normalnie masakra!
Stary 2014-08-10, 20:55   #1119
aneta_91
Zakorzenienie

No to chyba że tak Mój K. też słowny, ale żeby go tak o od gry oderwać to ciężko, ale jak obieca to zrobi

No z usadzaniem jest trochę zabawy. U nas zazwyczaj jest podział na stoły rodziny Młodej i stoły rodziny Młodego + stół PM i młodej części rodziny i znajomych. I tak chyba u nas zostanie, więc rodzinę Tż będę usadzać z teściówką, swoją z mamuśką, a stół PM z Tż. Wycwaniłam się
Stary 2014-08-10, 20:57   #1120
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
Mój tez by gry nie przerwał :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mój tylko by spróbował gry nie przerwać jak ja coś chcę od niego, oj byłby dym ale on to wie więc przerywa
Cytat:

uroczo
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Mój obiecał, że dzisiaj zajmiemy się czymś weselnym , potem ustaliliśmy, że popatrzymy na listę gości i spróbujemy ich usadzić . A mój M jest słowny .
Ale mam tylko jedno do powiedzenia.... o mamooooooooo, ale to jest trudne! ciężko tak ustawić gości! nagle problem, a gdzie starsze osoby? a może bliżej sali tanecznej, żeby widzieli? a może bliżej wiejskiego stołu, bo tam ciszej? a może zaraz obok nas, żeby im miło było i bardziej "uroczyście"? a potem, ale lepiej Rodzeństwo bliżej nas. Po czym "ale tak głupio, że część młodych tu, część tu, a pomiędzy starsi.... może młodsi obok siebie, starsi obok siebie? a potem znowu ale młodsi Twoi od mojej strony? nie będzie im dziwnie? normalnie masakra!
ja w ogóle mojej rodziny bym nie była w stanie rozsadzić przy okrągłych stołach więc szacun to jest taka rodzina, że oni MUSZĄ siedzieć razem jestem przekonana że okrągłe stoły już w połowie wesela by do siebie poprzysuwali
Stary 2014-08-10, 21:07   #1121
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ja ostatnio usadzalam gosci to byl wyczyn roku... ciekswe czy jak go teraz zobacze to czy bedzie mial racje bytu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 21:08   #1122
existence
Zakorzenienie

ja mam usadzonych póki co, nie ruszam tego aż do momentu ewentualnych odmów
Stary 2014-08-10, 21:09   #1123
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:

Jeju! Jak sobie z tym radzicie?

Cytat:
Okej to ja się dałam nabrać i wzięłam na poważnie. Ale mam nadzieję, że tak nikt nie myśli, że nowe zaśmiecają wątek?
Każda z nas była tu kiedyś nowa.

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
mój tylko by spróbował gry nie przerwać jak ja coś chcę od niego, oj byłby dym ale on to wie więc przerywa

uroczo

ja w ogóle mojej rodziny bym nie była w stanie rozsadzić przy okrągłych stołach więc szacun to jest taka rodzina, że oni MUSZĄ siedzieć razem jestem przekonana że okrągłe stoły już w połowie wesela by do siebie poprzysuwali
Myślę, że z moją rodziną byłoby podobnie :p
Stary 2014-08-10, 21:09   #1124
ania9o
Zakorzenienie

O MATKO! Znalazłam Lincolna do ślubu za 500zł! Już napisałam do gościa maila i jeśli, rzeczywiście tak tanio będzie to chyba z M. padniemy ze szczęścia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C25562448_1.jpg (21,3 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-08-10, 21:12   #1125
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja mam usadzonych póki co, nie ruszam tego aż do momentu ewentualnych odmów
Ja mam dylemat z tymi dziecmi i znajomymi. Musze na pewno z kims ten plan przegadac bo to moj indywidualny autorski niekonsultowany z nikim pomysl

Stary 2014-08-10, 21:21   #1126
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
O MATKO! Znalazłam Lincolna do ślubu za 500zł! Już napisałam do gościa maila i jeśli, rzeczywiście tak tanio będzie to chyba z M. padniemy ze szczęścia!
Trzymam kciuki, żeby się udało.
Stary 2014-08-10, 21:23   #1127
lexis1306
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego U nas ZAWSZE PM wychodzą jako ostatni i na pewno nie raz też są zmęczeni, ale jak goście się bawią czy siedzą do tej 4, no to i PM.
Też nie spotkałam się z tym, żeby PM zostawili gości i sobie poszli, przecież to oni są gospodarzami i wszystkim dziękują za przybycie. No chyba, że ktoś robi w konwencji amerykańskiej - młodzi znikają po ślubie samochodem z przyczepionymi puszkami i udają sie w podróż poślubną, a przyjęcie jest dla gości i kto inny pełni rolę gospodarza.

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
ja też.. takie co zeza mają xDDD haha..

ej jak wyobrażacie sobie WASZE MAMY na ślubie? :P bo wizja moich rodziców bo do sukni mamy trochę mnie zaskoczyła.. i w sumie nie wiem co o tym myśleć xD
Moja mama będzie ubrana klasycznie - jakaś sukienka jasna i żakiet. Nie mam żadnych obaw, bo wiem, że ma świetny gust. Mama TŻ też ubiera się klasycznie, więc będzie OK. Poza tym obie mamy są rówieśniczkami - mają po 60 lat i wyglądają zupełnie podobnie

Cytat:
Wreszcie się udało i TŻ zrobił zdjęcia
Przepraszam, za jakość, nie są jakieś zabójcze ale to co powinno być to jest
O to moja suknia na mnie
Trochę przy duża w piersiach i pasie bo jak wcześniej mówiłam, musiałam wziąć rozm. 46 z racji długości, bo rozm. 42/44 była za krótka o 10 cm albo lepiej. Ale na razie nic nie robię z tym bo nie wiem co będzie za rok, mam nadzieję, że nie przytyje ale wolę na razie tego nie ruszać
Bardzo ładnie wyglądasz A sukienka bardzo Cię wyszczupla, szczególnie z tyłu. Dopasujesz sobie i będzie idealnie.

Cytat:
Piękna ale u mnie chyba by nie przeszła. Jak mamie puszczałam jakieś anglojęzyczne np. Michael Buble bo mówiła, że lepiej polska piosenka bo tylko młodzi będą ją rozumieć a ona też by chciała wiedzieć o czym piosenka jest. Dlatego nasz wybór padł na VOLVER
Fajna!

Cytat:
trochę tak, ale nas zespól w gruncie aż tak dużo nie kosztuje (gitara/perkusja/saksofon) ->2500 wesele + 800 zł poprawiny, a poprawiny są fajną opcją na zaproszenie kogoś, kto np był w kosciele i skladal nam zyczenia, do zaproszenia kogos z pracy (na wesele nie zapraszam kolezanek z pracy), sąsiadki itd

ale powiem Wam, że ja dalej uważam, że małe wesele na 30 osob byloby ok, a pieniadze zaoszczedzone przeznaczylabym na budowe domu (chcemy zaczać za ok 2 lata, mamy dzialke )
Też wolałabym chyba jeszcze mniejsze wesele niż robimy ale zdecydowaliśmy ostatecznie inaczej. Mam nadzieję, ze będziemy zadowoleni.

Cytat:
Tak tanio zespół? my za dj'a płacimy 2000, a zespoły zaczynają się u nas od 4000 w górę, nawet do 7000.

My nie robimy poprawin, po prostu nawet nie było o tym mowy, nie pytaliśmy w sali ile to kosztuje bo od początku żadne z nas nie zakładało robienia poprawin. Jakoś nie widzę sensu dopłacania do tego jak i tak mamy świadomość, że nasze wesele się nie zwróci z racji niezamożnych rodzin, i wystarczy, że sporo dołożymy do samego wesela. A zawsze lepiej pieniądze wydane na poprawiny zainwestować sobie w jakiś remont albo coś zrobić dla siebie.
W ogóle pierwsza moja wersja była taka, że nie robimy wesela ale TŻ bardzo chciał, ja myślałam tylko o obiedzie dla rodzeństwa, rodziców, chrzestnych i babci bo mamy tylko jedną. Ale jak w sylwestra poszliśmy na bal na tą salę w której będzie nasze wesele, zakochaliśmy się w tym lokalu, ma taki niesamowity urok i cena jest bardzo konkurencyjna, płacimy 80zł od talerzyka (w tym 3 dania gorące, 6 przystawek, napoje zimne i gorące bez ograniczeń), oczywiście można to rozszerzyć ale nie jest to takie drogie. Nas wyjdzie 180zł od talerzyka wliczając to już cenę za DJ'a i fotografa, ciasta, tort i alkohol, więc wydaje mi się, że to bardzo mało.
Ja też początkowo chciałam obiad dla rodziców moich, mamy Tż, mojego brata, TŻ siostry z mężem, mojej babci i naszych czterech cioć. W sumie 11 osób plus my dwoje. Ale TŻ chciał, żeby zrobić też dla innych i jego argumenty były przekonujące, więc rozszerzyliśmy zakres imprezy

A cenę masz bardzo korzystną.

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
W takich chwilach nie masz wątpliwości, czy ślub to dobra decyzja? Ja mam.... pytam czy tylko ja...
Nie tylko Ty...
lexis1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:34   #1128
_groooszek_
Zakorzenienie

Hej

Nie mam ostatnio na nic czasu jak nie w pracy to w domu, jeszcze moja ukochana babcia wylądowała w szpitalu

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:37   #1129
magda_mjt
Zakorzenienie

Mam, ustawiłam! choć mam wiele wątpliwości, ale poniekąd się udało! Stoliki są 8-12 osobowe. Po oględzinach w lokalu, uznaliśmy, że 8 to bardzo luźno i będzie pusto przy stole, a 12 znowu to dość ciasno, stąd wyszliśmy z założenia, że będziemy planować stoły 10 osobowe w miarę możliwości . Koniec końców mamy stołów 12, z tego najmniejszy jeden jest 8-osobowy, dwa 9-osobowe, sześć 10-osobowych, jeden 11-osobowy, jeden 12-osobowy i jeden 13-osobowy . W tych 12 i 13 osobowych są małe dzieci, które najpewniej szybko z wesela znikną, stąd uznaliśmy, że najłatwiej po prostu będzie dać "ciasny" stolik, z założeniem, że będzie potem luźniej, plus przy tych stołach mamy też typy osób, które możliwe, że odmówią . Łatwiej było tak zrobić, niż nagle mieć stolik osób starszych mieszany z młodszymi, albo stolik 5-7 osobowy. Teraz prowizorycznie porozkładałam stoliki po lokalu, ale sama nie jestem pewna. Wciąż mam wątpliwości, czy stolik X powinny być obok stolika Y, itp. Ale wstępnie jest ok .
Stary 2014-08-10, 21:40   #1130
Vivienne
... choć nie Westwood

Bardzo podobają mi się stoliki okrągłe, ale miałabym ogrooomny problem z rozsadzaniem gości, no i moim zdaniem integracja większa przy prostokatnych, więc padło na te drugie.

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
, jeszcze moja ukochana babcia wylądowała w szpitalu
Przykro mi mam nadzieję tylko, że nic poważnego...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:46   #1131
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No pewnie że nie! Bacika dostają tylko te nowe, które popiszą z nami 3 dni, a potem słuch o nich ginie
Cytat:
Jeju! Jak sobie z tym radzicie?
Ratujemy się piwem

Ale zrobiłam zamieszanie tym swoim niewinnym powitaniem się z wami Trochę nadrabiałam, trochę stron odpuściłam, teraz postaram się być bardziej na bieżąco

Rany, czy naprawdę każdy w nowym mieszkaniu przyjmuje tylu gości? Bo już powoli zaczyna mnie to męczyć Mieszkamy w swoich kątach od lutego, a tu ciągle przyjeżdża ktoś nowy zobaczyć mieszkanie
Stary 2014-08-10, 21:49   #1132
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Bardzo podobają mi się stoliki okrągłe, ale miałabym ogrooomny problem z rozsadzaniem gości, no i moim zdaniem integracja większa przy prostokatnych, więc padło na te drugie.

Przykro mi mam nadzieję tylko, że nic poważnego...
U nas jest możliwość wyboru i choć podobają mi się ogromnie okrągłe stoliki, zdecydowaliśmy się ostatecznie na prostokątne

Babcia miała stan przedudarowy - sama mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:53   #1133
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Mi też bardzo się podobają okrągłe stoliki, ale nasi goście by się nie zmieścili w sali z takim ustawieniem, więc będzie typowo biesiadnie.

Cytat:
Rany, czy naprawdę każdy w nowym mieszkaniu przyjmuje tylu gości? Bo już powoli zaczyna mnie to męczyć Mieszkamy w swoich kątach od lutego, a tu ciągle przyjeżdża ktoś nowy zobaczyć mieszkanie
Haha, dobreee
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:54   #1134
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie że nie! Bacika dostają tylko te nowe, które popiszą z nami 3 dni, a potem słuch o nich ginie

Ratujemy się piwem

Ale zrobiłam zamieszanie tym swoim niewinnym powitaniem się z wami Trochę nadrabiałam, trochę stron odpuściłam, teraz postaram się być bardziej na bieżąco

Haha, grunt to dobre wspomaganie :p

Cytat:
U nas jest możliwość wyboru i choć podobają mi się ogromnie okrągłe stoliki, zdecydowaliśmy się ostatecznie na prostokątne

Oby wszystko było dobrze!

Dziewczęta, czy gramatura 170 g jest wystarczająca na zapro, czy mało?:p
Stary 2014-08-10, 21:54   #1135
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
My tak samo

Cytat:
Brzmi poważnie, ale bardzo mocno trzymam kciuki

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:56   #1136
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, grunt to dobre wspomaganie :p

Oby wszystko było dobrze!

Dziewczęta, czy gramatura 170 g jest wystarczająca na zapro, czy mało?:p
Raczej mało. Ja mam 240 a są i grubsze

Stary 2014-08-10, 22:00   #1137
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
dwa grosze rabatu mogę dać
Ej, prezesowo, jaja se robisz?
Stary 2014-08-10, 22:04   #1138
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Haha, dobreee
Też mnie to cieszyło, do czasu
A jeszcze ma przyjechać mój chrzestny i jedna kuzynka z mężem i córeczką. Plus na pewno ktoś jeszcze się nawinie. Wyrobimy się w tym roku?

Ja przed chwilą się dowiedziałam, że w przyszłym tygodniu wysyłamy zaproszenia... Ale tylko 2 sztuki, do rodziny TŻ-a z Francji Muszą sobie zaplanować urlopy, stąd takie wyprzedzenie.

A i TŻ się zastanawia czy zapraszać dzieci kuzynostwa (osoby w wieku 10-15 lat, z którymi ma raczej nikły kontakt). Jego mama mówi, żeby odpuścić, on się waha. A rozchodzi się o 18 osób...
Stary 2014-08-10, 22:04   #1139
magda_mjt
Zakorzenienie

Misia ja mam 246g podstawę, a momentami miałam wrażenie, że trochę to giętkie... ale w sumie jest ok, obawiam się jedynie, że mniejsza gramatura byłaby za cienka już (ale jeśli masz możliwość obmacania papieru, to próbuj , w sensie, może Tobie akurat takie będą odpowiadać ). Ja na dotyk stwierdzałam czy mi pasi, czy nie .

Wysłałam cały plan stołów Siostrze , niech ma łamigłówkę i pomaga, jako świadkowa oczywiście .

Edytowane przez magda_mjt
Czas edycji: 2014-08-10 o 22:05
magda_mjt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 22:04   #1140
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie Ja zamierzam zostać z Wami do końca bo nie mam sobie z kim pogadać o tych moich wszystkich wymysłach a Wy mnie najlepiej zrozumiecie bo przechodzicie to samo
Szkoda tylko, że jako jedna z ostatnich biorę ślub a Wy już będziecie po ale może to i lepiej bo będzie mniejszy stres jak Was poczytam jakie Wasze śluby były cudowne

A w ogóle to druknełam sobie z pierwszej strony tą rozpiskę wydatków i za całość ślub + wesele wychodzi nas równo 20 000 zł w tym już jest mój strój który już mam pełny Więc jest bardzo dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości