![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wyszłam na łatwą?
Moim zdaniem jeśli chcesz do ślubu uprawiać tylko seks analny i oralny, to spoko. Twoja sprawa, jeśli się z tym lepiej czujesz, chociaż ja Cię nie rozumiem - seks to seks i zawsze wymaga zaufania. Pytanie, dlaczego potrzebujesz rozgrzeszenia na forum i dlaczego miałabyś dokładnie opisywać swojemu przyszłemu facetowi, co z poprzednim robiłaś w łóżku? Możesz powiedzieć, że masz trochę łóżkowego doświadczenia, ale formalnie jesteś dziewicą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Mi by nie przeszkadzało, że moja partnerka nie zatrzymała dla mnie swojego dziewictwa, ale pod jednym warunkiem: od momentu związku ze mną musiałaby być wierna i dostępna tylko dla mnie. Dlaczego by mi to nie przeszkadzało? Bo sam już nie jestem prawiczkiem i równie dobrze ona mogłaby mi zarzucić to samo co ja jej.
Jeżeli dziewczyna w przeszłości nie była cichodajką albo dosadniej - k...ą dającą każdemu, to nie ma co demonizować. Każdy ma prawo do seksu w poprzednim związku. Nie żyjemy w średniowieczu, gdy Panna na wydaniu musiała być dziewicą, bo w przeciwnym razie nie było z niej żadnego pożytku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Dla mnie te "twoje" poglądy są trochę nieprzemyślane. Naczytałaś się wiadomości innych ludzi i na ich podstawie postanowiłaś poczekać z seksem do ślubu,mało ma to wspólnego z dojrzałą, świadomą decyzją, a więc naturalne jest, że trudno jest ci wytrwać w tym, jakby nie patrzeć,bezsensownym postanowieniu. Właściwie już od dawna w nim nie trwasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jesteś trofeum do zdobycia, jesteś człowiekiem, Jeśli chcesz z kimś uprawiać seks - zrób to, tak jak chcesz, na swoich warunkach. Jeśli nie chcesz - to samo. Myśl tylko w tych kategoriach, bo inaczej oszalejesz. Nie myśl o tym jaki facet chciałby ciebie, tylko jakiego faceta chciałabyś ty. Wątpię żeby takiego, który patrzyłby na ciebie jak na przedmiot w jego posiadaniu ![]() Cytat:
![]() Nie da się stracić błony, bo błona nie pęka, bo nie zakrywa całkowicie wejścia do pochwy. Błona jest membraną, zakrywającą wejście do pochwy częściowo lub otaczającą je - http://kuliahbidan.files.wordpress.c...n_virginal.jpg W czasie seksu błona się rozciąga, im więcej seksu z penetracją uprawiasz, tym bardziej rozciągnięta będzie. Kiedy przed dłuższy czas tego nie robisz powraca do swojego kształtu pierwotnego. Także fear not utraty jej, zostanie z tobą do końca życia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Realistka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Nie zawsze. Są ludzie którzy nie uprawiają seksu przed ślubem z powodów religijnych i może być ważne dla nich, by partnerka miała podobne do nich podejście w tej kwestii. Inna sprawa, że autorka raczej nie kieruje się pobudkami religijnymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
No dobra, wiem już od Was, że nie jestem dziewicą (o czym sama już wiedziałam), przynajmniej psychicznie... ale pytanie takie:czy uważacie, ze to, co zrobiłam z M. świadczy o mojej "łatwości" i nieszanowaniu się? Czy mógł pomyśleć o mnie, że jestem puszczalska?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
1) szacunek do samej siebie nie jest zależny od standardów zewnętrznych, tylko od ciebie zależy czy się szanujesz, nie od tego co inni o tym myślą
2) puszczalskość i łątwość to twory sztuczne, istnieją po prostu kobiety z różną historią seksualną Jeśli facet uznaje, ze się nie szanujesz, bo "jesteś latwa", to mówisz mu papa i odchodzisz w stronę zachodzącego słońca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie świadczy tylko o tym, że sama siebie nie znasz i nie wiesz czego chcesz. Opinia stu wizażanek tego nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Czy to, że w przypływie namiętności uprawiał z Tobą seks analny sprawia, że uważasz, że jest "łatwy" i "nie szanuje siebie"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Znamy się od pół roku, wiele razem przezyliśmy, wiele razy udowodnił, że jestem dla niego ważna... W sumie przyjaźnimy się. Nie czuję raczej, ze się puściłam, zadziałała chemia, zauroczenie(bo o miłości wielkiej po tym czasie raczej trudno mówić). Nie był to swieżo poznany koleś, więc wydaje mi się, że mogę siebie w ten sposób trochę rozgrzeszyć :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
boże jak ja ci współczuję wypaczonego podejścia do seksu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Dołączam się do wyrazów współczucia. ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
Przecież nie ma obowiązku opowiadania o swojej przeszłości seksualnej. Tak przy okazji - dziwi mnie, że anal dla ciebie to mniej niż seks waginalny. Dla mnie - więcej i wymaga największego zaufania. Ale cóż - błonka cała, więc się nie zeszmaciłaś, prawda? ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
Wiedziałam, wiedziałam, że seks jest grzeszny! Szukasz więc rozgrzeszenia na forum? Nie prościej w konfesjonale? Tam siedzą specjaliści od grzesznego seksu i rozgrzeszania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Dołączę się jeszcze do pytania. Czemu ty masz wyjść na łatwą, a nie on, który to z tobą robił? Skąd te podwójne standardy oceny? Oboje tego chcieliście, jak sądzisz, czy on się teraz zastanawia, co ty sobie o nim pomyślisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą z Twoich opowieści wynika, że facet zachowywał się spoko, więc wymyślasz problemy na siłę. A co do nowego faceta - mogę się tylko podpisać pod wypowiedziami poprzedniczek, że powinnaś wystrzegać się facetów, którzy wartość kobiety oceniają przez pryzmat stanu jej błony, bo to jest po prostu żenada. Swoją drogą również zachodzę w głowę, dlaczego seks analny (lub oralny) jest mniej intymny od waginalnego, ale już nieważne, Twoja sprawa. Aha, i jeszcze jedno - nie wiem, po co miałabyś się spowiadać nowemu partnerowi, co konkretnie robiłaś z poprzednimi chłopakami. Możesz go uprzedzić, że jeszcze masz błonę dziewiczą, żeby był przygotowany, że może Cię boleć lub może pojawić się trochę krwi, ale osobiście darowałabym sobie wyznania o "seksie trochę analnym".
Edytowane przez Ziggy_Stardust Czas edycji: 2014-08-11 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Zdanie autorki na jej własny temat zależy od zdania faceta. Od tego, co on o niej pomyśli. Czy jest łatwa, bo uprawiała z nim seks, czy też nie, bo tylko analny. I czy może się "rozgrzeszyć".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
No to pozostaje napisać do niego maila z pytaniem "Czy jestem łatwa?" i problem się rozwiąże
![]()
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Wtedy też zyska odpowiedź na to pytanie. Nigdy nie zrozumiem takiego podejścia do seksu i samej siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() Poza tym czytam i nie wierzę. Utrzymywanie błony do ślubu, bo mężczyźni na forach piszą. Zrobię mu loda i dam od tyłu, to nikt się nie dowie i nie wyjdę na łatwą. No i dzięki za podpowiedź. Muszę syna uświadomić, że jeżeli dziewczyna mu powie, że jest dziewicą, należy drążyć temat ![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
BAN stały
|
Cytat:
dla przyszłego męża. Ale mniejsza z tym. Przerażające są poglądy o tym, jak to kobieta bez tej błony jest dla facetów szmatą bez wartości, bo "nie lubią używanych". Autorka ma bardziej przedmiotowe podejście do kobiet, w tym do siebie, od niejednej męskiej, szowinistycznej świni. I teraz nawet, kiedy sobie poużywała "trochę analnie" najważniejsze jest, jak facet, który sobie też poużywał ją ocenia. Ona nawet sama się nie ocenia, liczy się, co on pomyśli. Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2014-08-11 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Realistka
|
nienawidzę dorabianie jakiejś śmiesznej ideologii do kawałka błony... anal tak, oral tak w ogóle hulaj dusza, ale błona jest.
hipokryzja w najczystszej postaci.
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Chociaż mam wrażenie, że w przypadu autorki to coś nacznie głebszego, i ktoś jej rzywdę zrobił wpajając jej podejście, że męzczyzna chce kobietę wykorzystać, a jedynym wyątkiem bedzie mąż (który nawet jak wykorzysta to się nie wycofa). Z takimi poglądami to by się terapia przydała, a nie poszukiwanie chłopa.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Nie każda kobieta krwawi, od tego zacznijmy :P Normalnie, pierwszy raz z reguły jest nieskoordynowany, niezręczny i ogólnie nieumiejętny, więc często przypadkiem można ją naderwać
![]() Dla tych co panimaju angielski podrzucam ładne, obrazowe wytłumaczenie: https://www.youtube.com/watch?v=9qFojO8WkpA ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.