|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Moderator
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47648979]
Klaudec na tamtym starym zdjęciu masz chyba rozczesane?[/QUOTE] Tak bo ja po myciu czeszę. I potem się zbijają w loki po czasie i wtedy nie potrzebuję ich czesać do kolejnego mycia, ani stylizować ![]() Kiedyś wiem że wklikłam tu posta, parę lat temu i już nie pisałam więcej bo poczułam się prawie zjedzona za czesanie xD Maliniarka - włoski jak słabe są to lecą nawet od cebulek po rozjaśnianiu. często spory kawałek musi odrosnać by były mocniejsze, warto podziałać wtedy od środka ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-10 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zadomowienie
|
W ogóle apropo wariowania to się zastanawiam czy tylko ja mam tak, że jak np. jestem w moim pokoju - włosy wyglądają super. Po sekundzie wychodzę, patrzę w lustro w przedpokoju - koszmarek. Pędem wracam do lustra w swoim pokoju i wszystko cacy. WTF
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Konto usunięte
|
Ja mam tak jak sporze w lusterko na uczelni po wilgotnej pogodzie. Moje włosy niestety wszystko szybko chłoną.
Malinka jak wpiszę w google "curly girl" Twój blog drugi w wyszukiwarce. Jak wypozycjonowany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Moderator
|
Muszę powiedzieć że się fascynowałam jak kobietki z afryki nosiły piękne długie warkoczyki, mega objętość, loczę.. a one sobie wkładaja doczepy z syntetycznch włosów albo swoje włosy splatają ze sztucznymi. Nie wszystkie, ale dużo. Robią ludzi w balona, w sobotę byłam w takim sklepie to mi facet podoczepiał bo byłam ciekawa i nawet nie podpadnie ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649156]JMalinka jak wpiszę w google "curly girl" Twój blog drugi w wyszukiwarce. Jak wypozycjonowany
![]() ![]() no proszę ![]() ![]() jeśli chodzi o włosy to dużo ludzi wchodzi po obrazkach włosów po farbowaniu, rude kudły i takie tam ale jak ktoś teraz czegoś szuka na temat cg to u mnie nie znajdzie za wiele, bo ostatnio o włosach bardzo rzadko piszę, a o CG to już całkiem, nawet tu mi zarzucono, że moje włosy koło fal nie stały teraz się strach odezwać, czy pokazać ![]() chociaż ja i tak po więcej informacji zawsze linkuję i na forum wizażowe wysyłam, bo nie lubię jak ktoś sobie przypisuje wiedzę zbieraną przez innych latami ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-08-10 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Zadomowienie
|
Eeee? Jakiś ślepak chyba to musiał być, nie przejmuj się.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-10 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio sobie siostra Tż zrobiła warkoczyki. Fioletowo różowe do pasa. Jakie to ciężkie było itp. Po kilku tygodniach odczepiła, bo włosy się jej wyrywały. Jak czasem na yt pooglądam Afroamerykanki to się cieszę, że nie mam włosów typu 4a/4b/4c one to dopiero mają problem z czesaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649236] Jak czasem na yt pooglądam Afroamerykanki to się cieszę, że nie mam włosów typu 4a/4b/4c one to dopiero mają problem z czesaniem.[/QUOTE] Mnie się podobają bardzo szerokie loki, takie drobne to już w ogóle choć w sumie afroamerykankom pasują. Moja koleżanka ma i właśnie mówiła, że milion grzebieni złamała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem pokazują w odcinkach jak czeszą takimi specjalnymi "czymiś" - grzebyczkami chyba ![]() na początku mnie to ubodło, bo trochę do tego dojrzewałam, że jednak mam fale, a nie "proste, tylko krzywe" a tu taki cios ![]() ale co zrobię, że one nie falują jak kiedyś - coś za coś, długość za objętość, proste cięcie (a nie stopniowanie) za słabszy skręt ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-08-10 o 23:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Czasem widzę takie małe dziewczynki z afro i mają związane dwa kitki co wyglądają jak dwie kuleczki, bardzo uroczo to wygląda. Ja się modliłam co prawda nie do kosmosu bo okultyzmu nie praktykuję, ale o różne rzeczy aczkolwiek o włosy nie bo mam wrażenie że byłoby to zbyt próżne ;D Miałam murzynkę w klasie, która codziennie prawie mi mówiła że mam świetne włosy mimo że to było wtedy kiedy zaczęły tak słabnąć. A w Polsce oczywiście dogryzanie tylko i wszystko źle. Takie ludzie nastawienie już chyba mają ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-10 o 23:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Konto usunięte
|
Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę
![]() A drugi jeszcze w liceum pociągnął mnie za nie i ze zdziwieniem "o to nie peruka". Albo: "Po co ci kolczyki skoro ich za włosami nie widać" ![]() ![]() Do głowy tego nawet nie biorę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Zadomowienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649315]Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę
![]() A drugi jeszcze w liceum pociągnął mnie za nie i ze zdziwieniem "o to nie peruka". Albo: "Po co ci kolczyki skoro ich za włosami nie widać" ![]() ![]() Do głowy tego nawet nie biorę.[/QUOTE] Ja już też nie. Pamiętam zażenowanie jak w liceum przyszłam w prostych i ludzie zaczęli mi robić zdjęcia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale niedługo wypadnie mi ta resztka włosów co została i będzie po problemie ![]() a co do Twojej sytuacji, cóż, ludzie... "koleżanki" :x
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-08-10 o 23:50 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649315]Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę
![]() A drugi jeszcze w liceum pociągnął mnie za nie i ze zdziwieniem "o to nie peruka". Albo: "Po co ci kolczyki skoro ich za włosami nie widać" ![]() ![]() Do głowy tego nawet nie biorę.[/QUOTE] ![]() u mnie aż tak to nie, ale fryzjerka mnie kiedyś zapytała czy kręcę, wtf ![]()
![]() |
#3802 |
Raczkowanie
|
Muszę na razie pochłonąć wszystkie wątki, a sporo tego i zmienić to, co robię źle... Ogólnie dbam o wlosy jakoś od pół roku, wcześniej nie były one mocno zniszczone, bo nie farbowalam ich nigdy, nie rozjasnialam, nie eksperymentowalam itp., ale pielegnacja ograniczała się tylko do szamponu (teraz sobie myślę: serio?!)... Myje wlosy codziennie (kiedyś co 2-3 dni, ale to było bardzo dawno), bo jeśli tego nie zrobię, na drugi dzień mam strasznie oklapniete wlosy i aż boje się dotykać ich przy nasadzie, bo wiem, ze jedno pociągnięcie szczotka i koniec, wyglądam jakbym tydzień ich nie myla. No i kolejnego dnia już nie mam takiego skrętu, jak świeżo po myciu. Szamponów używam różnych, staram się, aby nie miały SLS itp, ale często szampon się nagle kończy, a ja zapominam kupic tego "dobrego" i niestety myje tym, jaki akurat ktoś w domu używa... Po myciu odzywka Alterra Granat i Aloes (dla mnie najlepsza i od kilku miesięcy używam tylko jej-nie chce innej), potem żel lniany. Rzadko czesze wlosy, nigdy nie prostuje, nigdy nie korzystam z suszarki. Przed myciem staram się olejowac wlosy olejem lnianym albo nakładam maske z zoltka. Średnio na tydzień 2-3 razy nie nakładam nic przed myciem, ale tylko wtedy, kiedy wiem, ze mam mało czasu i muszę się pośpieszyć. Hm, to chyba tyle. Wiem, szału nie ma, ale cały czas zgłębiam swoją wiedze i dla mnie to dopiero początek!
(Przepraszam za zdjęcie, ale jak widać robione telefonem. Zdjecie z 14.05.14, niestety nowych zdjęć brak, ale nic się nie zmieniło szczególnie.) |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam olej z czarnuszki i naturalny szampon, ale jak użyję oleju to nie mogę domyć tym szamponem pat!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Kurcze, jestem na telefonie i zdjecie nie chce się "wkleic" w post, wrzuce jutro jak będę na komputerze...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja aktualnie mam Schaume 7 ziół i ładnie wszystko zmywa ale staram się nie używać za często bo chyba dość ostry jest. Niepokoi mnie troche to, że tak perliście lśni, gdzieś czytałam, że jak kosmetyk ma coś takiego to znaczy, że ma coś co się osadza bardzo na włosach ale nic więcej nie umiem sobie przypomnieć ani tego znaleźć.. ![]() Edit: o, mam! http://estyl.pl/blog/2012/08/szampony-perlowe/ Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-10 o 23:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja miałam kontakt z fajnymi fryzjerkami, tylko młodzież zawsze negatywnie komentowała. Idę dobrzy ludzie grać w simsy bo złodzieji ścigam, dobranoc Wam ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-11 o 00:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja miałam jeszcze lepiej!
'Kolega' mądry próbował mnie ostatnio zgasić w towarzystwie. Tłumaczyłam 'dziewczynie z potencjałem' o co chodzi w równowadze pro-emo-hum, bo ona zawzięta przeciwniczka odżywek jako, że 'jak tylko użyje odżywki to zaraz ma susz i puch stulecia' wrzucając wszystkie do jednego worka... Potem zeszło do dyfuzora, i mówię, że dla mnie to teraz nieoceniona pomoc. Na co 'mój najmądrzejszy kolega' mówi: - No ja wiedziałem, że Ty kręcisz włosy! Na co ja, że nie i tłumaczę co dyfuzor robi. Kolega: - No nieprawda, kręcisz, bo dyfuzor sama mówisz, że jest must be, czyli bez dyfuzora nie byłyby tak kręcone, czyli TO ON Ci je zakręca... No i kontynuuje swoje wywody, na temat, o którym nie ma pojęcia... I nic nie trafia, że z prostych gesslerowej nie zrobisz, że wydobywanie skrętu, że wzmacnianie skretu pielęgnacją, nie... Na koniec jeszcze rzucił 'jak byś miała kręcone włosy to nie musiałabyś się tak bawić, myjesz a kręcić się mają same, bo to jest genetyka, więc sory ale dla mnie je kręcisz...' No nic tylko trzepnac de*ila w łeb...
![]() |
#3808 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Moderator
|
Chwała, że nie mam takich upierdliwych znajomych. Mam 3 koleżanki, jedna też włosomaniaczka i dwie kręconowłose ;D Mam dar przekonywania i jedna dała się pomalować i była zadowolona z maski którą ode mnie dostała, moja mama zagorzała przeciwniczka stosuje wcierki, pyta o składy, maski, odzywki, oleje nawet... mój tż szampon dla dzieci używa i jest mega zadowolony. A moje włosy nikogo do tego nie zachęciły, na ludzi działało jak np. poszłam z nimi na włosowe zakupy albo dałam coś w prezencie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47648655]
Spam kotowy: Wyjeżdżam sobie z domu, patrzycie jak kotek ze mną się żegnał: klik Wsiadałam do samochodu, i zobaczyłam jak macha łapkami po szybie. Nie zwracajcie uwagi na tło- podwórko sąsiada.[/QUOTE] Jaki śliczny, uroczy i w ogóle przecudny kotek. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem skąd w Polakach takie przekonanie, że jak blada to pewnie chora i w ogóle odmieniec, bo jak można się nie opalić, skoro lato jest. Pewnie tylko w domu siedzi i te teksty 'wyjdź na słońce'. ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649315]Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę ![]() A drugi jeszcze w liceum pociągnął mnie za nie i ze zdziwieniem "o to nie peruka". Albo: "Po co ci kolczyki skoro ich za włosami nie widać" ![]() ![]() Do głowy tego nawet nie biorę.[/QUOTE] Ja, jak już pisałam jeszcze do niedawna prostowałam namiętnie włosy. Kiedy przyszedł czas, że przestałam to robić, kolega na uczelni wykrzyknął: 'X, co Ci się we włosy stało?' ![]() Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz, że czasami niektórzy zachwycają się kręconymi włosami, obojętnie w jakiej kondycji, nawet jeśli to siano, a kiedy włosy się puszą, to zachwycają się ich objętością. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-08-11 o 09:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.