Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-10, 22:56   #3781
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
nie piję do Ciebie, mówię ogólnie, bo sporo się pozmieniało

już teraz na wizażu nikt tak restrykcyjnie zasad CG nie stosuje
Dokładnie, w sumie koniec końców - to tylko włosy. Choć wiem, że na zagranicznych forach mogłabym skończyć z tym plastikowym grzebieniem w sercu.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 22:56   #3782
Klaudenc
Moderator

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47648979]
Klaudec na tamtym starym zdjęciu masz chyba rozczesane?[/QUOTE]
Tak bo ja po myciu czeszę. I potem się zbijają w loki po czasie i wtedy nie potrzebuję ich czesać do kolejnego mycia, ani stylizować

Kiedyś wiem że wklikłam tu posta, parę lat temu i już nie pisałam więcej bo poczułam się prawie zjedzona za czesanie xD
Maliniarka - włoski jak słabe są to lecą nawet od cebulek po rozjaśnianiu. często spory kawałek musi odrosnać by były mocniejsze, warto podziałać wtedy od środka mi głównie bejbiki te najcieńsze i najsłabsze wypadają.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-10 o 23:03
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 22:59   #3783
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Dokładnie, w sumie koniec końców - to tylko włosy. Choć wiem, że na zagranicznych forach mogłabym skończyć z tym plastikowym grzebieniem w sercu.
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 23:03   #3784
ShrinkingViolet
Zadomowienie

W ogóle apropo wariowania to się zastanawiam czy tylko ja mam tak, że jak np. jestem w moim pokoju - włosy wyglądają super. Po sekundzie wychodzę, patrzę w lustro w przedpokoju - koszmarek. Pędem wracam do lustra w swoim pokoju i wszystko cacy. WTF Jak się zobaczyłam kiedyś w Rossmanie w lustrze to myślałam, że padnę tam trupem.
Stary 2014-08-10, 23:06   #3785
Klaudenc
Moderator

Cytat:
W ogóle apropo wariowania to się zastanawiam czy tylko ja mam tak, że jak np. jestem w moim pokoju - włosy wyglądają super. Po sekundzie wychodzę, patrzę w lustro w przedpokoju - koszmarek. Pędem wracam do lustra w swoim pokoju i wszystko cacy. WTF Jak się zobaczyłam kiedyś w Rossmanie w lustrze to myślałam, że padnę tam trupem.
Zależy od oświetlenia. Jak jesteś twarzą do światła to wtedy jest bardzo ładny widok, ale jak tyłem to jest ciemno, nic nie ma blasku ani konkretnego koloru. Bokiem do światła też tak średnio
Stary 2014-08-10, 23:10   #3786
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, mam tak samo. W ogole man takie male lusterko, w ktorym zawsze swietnie wygladam, a potem patrze w innym i lipa.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 23:12   #3787
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Haha, mam tak samo. W ogole man takie male lusterko, w ktorym zawsze swietnie wygladam, a potem patrze w innym i lipa.
Mam to samo, w małym ekstra ale wystarczy, że złapię swoje odbicie w w lustrze w korytarzu to już mam po ptokach. Los pasztetos.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 23:15   #3788
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Ja mam tak jak sporze w lusterko na uczelni po wilgotnej pogodzie. Moje włosy niestety wszystko szybko chłoną.

Malinka
jak wpiszę w google "curly girl" Twój blog drugi w wyszukiwarce. Jak wypozycjonowany
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 23:20   #3789
Klaudenc
Moderator

Muszę powiedzieć że się fascynowałam jak kobietki z afryki nosiły piękne długie warkoczyki, mega objętość, loczę.. a one sobie wkładaja doczepy z syntetycznch włosów albo swoje włosy splatają ze sztucznymi. Nie wszystkie, ale dużo. Robią ludzi w balona, w sobotę byłam w takim sklepie to mi facet podoczepiał bo byłam ciekawa i nawet nie podpadnie ;D
Stary 2014-08-10, 23:24   #3790
Maliniarka
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649156]JMalinka jak wpiszę w google "curly girl" Twój blog drugi w wyszukiwarce. Jak wypozycjonowany [/QUOTE]
no proszę nie przywiązuję wagi do pozycjonowania szczerze mówiąc pewnie po słowach kluczowych się wyszukuje

jeśli chodzi o włosy to dużo ludzi wchodzi po obrazkach włosów po farbowaniu, rude kudły i takie tam

ale jak ktoś teraz czegoś szuka na temat cg to u mnie nie znajdzie za wiele, bo ostatnio o włosach bardzo rzadko piszę, a o CG to już całkiem, nawet tu mi zarzucono, że moje włosy koło fal nie stały
teraz się strach odezwać, czy pokazać

chociaż ja i tak po więcej informacji zawsze linkuję i na forum wizażowe wysyłam, bo nie lubię jak ktoś sobie przypisuje wiedzę zbieraną przez innych latami
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-08-10 o 23:26
Stary 2014-08-10, 23:29   #3791
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
ale jak ktoś teraz czegoś szuka na temat cg to u mnie nie znajdzie za wiele, bo ostatnio o włosach bardzo rzadko piszę, a o CG to już całkiem, nawet tu mi zarzucono, że moje włosy koło fal nie stały teraz się strach odezwać, czy pokazać
Eeee? Jakiś ślepak chyba to musiał być, nie przejmuj się.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-10 o 23:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 23:30   #3792
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Muszę powiedzieć że się fascynowałam jak kobietki z afryki nosiły piękne długie warkoczyki, mega objętość, loczę.. a one sobie wkładaja doczepy z syntetycznch włosów albo swoje włosy splatają ze sztucznymi. Nie wszystkie, ale dużo. Robią ludzi w balona, w sobotę byłam w takim sklepie to mi facet podoczepiał bo byłam ciekawa i nawet nie podpadnie ;D
Ja jak wpiszę na yt np"3b curly hair routine" to wyskakują mi same mulatki.

Ostatnio sobie siostra Tż zrobiła warkoczyki. Fioletowo różowe do pasa. Jakie to ciężkie było itp. Po kilku tygodniach odczepiła, bo włosy się jej wyrywały.

Jak czasem na yt pooglądam Afroamerykanki to się cieszę, że nie mam włosów typu 4a/4b/4c one to dopiero mają problem z czesaniem.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 23:34   #3793
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze się chce to czego się nie ma Pamiętam okres jak błagałam kosmos, żeby mi dał proste włosy. XDDD

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649236]
Jak czasem na yt pooglądam Afroamerykanki to się cieszę, że nie mam włosów typu 4a/4b/4c one to dopiero mają problem z czesaniem.[/QUOTE]
Mnie się podobają bardzo szerokie loki, takie drobne to już w ogóle choć w sumie afroamerykankom pasują. Moja koleżanka ma i właśnie mówiła, że milion grzebieni złamała.
Stary 2014-08-10, 23:35   #3794
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
a propos ciemnoskórych, teraz oglądam Orange is the New Black i 3/4 Murzynek ma afro albo inne ciekawe/śmieszne fryzury jakieś kulki, grzebyczki powkładane
czasem pokazują w odcinkach jak czeszą takimi specjalnymi "czymiś" - grzebyczkami chyba
Cytat:
Eeee? Jakiś ślepak chyba to musiał być, nie przejmuj się.
na początku mnie to ubodło, bo trochę do tego dojrzewałam, że jednak mam fale, a nie "proste, tylko krzywe" a tu taki cios
ale co zrobię, że one nie falują jak kiedyś - coś za coś, długość za objętość, proste cięcie (a nie stopniowanie) za słabszy skręt
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2014-08-10 o 23:36
Stary 2014-08-10, 23:37   #3795
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Zawsze się chce to czego się nie ma Pamiętam okres jak błagałam kosmos, żeby mi dał proste włosy. XDDD
Znaczy się ja swoje włosy od zawsze lubię, ale fascynowały mnie ich włosy bo były takie inne po prostu - a tu doczepy i zonk sama bym nie chciała takich bo cieszą mnie moje.
Czasem widzę takie małe dziewczynki z afro i mają związane dwa kitki co wyglądają jak dwie kuleczki, bardzo uroczo to wygląda.
Ja się modliłam co prawda nie do kosmosu bo okultyzmu nie praktykuję, ale o różne rzeczy aczkolwiek o włosy nie bo mam wrażenie że byłoby to zbyt próżne ;D

Miałam murzynkę w klasie, która codziennie prawie mi mówiła że mam świetne włosy mimo że to było wtedy kiedy zaczęły tak słabnąć. A w Polsce oczywiście dogryzanie tylko i wszystko źle. Takie ludzie nastawienie już chyba mają mnie zawsze komentowano o bladosć, a mam taką skórę że jedynie się zrumieniam na taki lekki brąz i tyle. Albo że głos niski i ciężki.. zawsze coś znaleźli.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-10 o 23:49
Stary 2014-08-10, 23:39   #3796
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

na początku mnie to ubodło, bo trochę do tego dojrzewałam, że jednak mam fale, a nie "proste, tylko krzywe" a tu taki cios
ale co zrobię, że one nie falują jak kiedyś - coś za coś, długość za objętość, proste cięcie (a nie stopniowanie) za słabszy skręt
Wiesz co? Ludzie zazdroszczą i wbijają szpile. Jak zaczynałam studia to rozmawiałam z pewną dziewczyną. Potem mi koleżanka powiedziała, że ta siedziała i gadała o mnie z resztą i padło zdanie "(...) i te jej włosy.... ciekawe czy chociaż prawdziwe". Też nie było mi specjalnie miło.
Stary 2014-08-10, 23:45   #3797
Konto usunięte

Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę i jeszcze się kłócił o to z inną osobą, bo cytuję "niemożliwe, żeby włosy się tak kręciły".
A drugi jeszcze w liceum pociągnął mnie za nie i ze zdziwieniem "o to nie peruka".

Albo: "Po co ci kolczyki skoro ich za włosami nie widać"

Do głowy tego nawet nie biorę.
Stary 2014-08-10, 23:47   #3798
ShrinkingViolet
Zadomowienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649315]Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę i jeszcze się kłócił o to z inną osobą, bo cytuję "niemożliwe, żeby włosy się tak kręciły".
A drugi jeszcze w liceum pociągnął mnie za nie i ze zdziwieniem "o to nie peruka".

Do głowy tego nawet nie biorę.[/QUOTE]

Ja już też nie. Pamiętam zażenowanie jak w liceum przyszłam w prostych i ludzie zaczęli mi robić zdjęcia. Naprawdę jesteśmy przedziwnym gatunkiem.
Stary 2014-08-10, 23:49   #3799
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co? Ludzie zazdroszczą i wbijają szpile. Jak zaczynałam studia to rozmawiałam z pewną dziewczyną. Potem mi koleżanka powiedziała, że ta siedziała i gadała o mnie z resztą i padło zdanie "(...) i te jej włosy.... ciekawe czy chociaż prawdziwe". Też nie było mi specjalnie miło.
w tym przypadku raczej nie po prostu na zdjęciu czasem są bardziej gładkie i proste i może tak wyglądały

ale niedługo wypadnie mi ta resztka włosów co została i będzie po problemie

a co do Twojej sytuacji, cóż, ludzie... "koleżanki" :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2014-08-10 o 23:50
Stary 2014-08-10, 23:51   #3800
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
w tym przypadku raczej nie po prostu na zdjęciu czasem są bardziej gładkie i proste i może tak wyglądały

ale niedługo wypadnie mi ta resztka włosów co została i będzie po problemie
Haha, mam to samo, w ogóle nam żadne grzebienie nie będą potrzebne tylko sobie będziemy polerowały glace. Musze ruszyć pupsko po kozieradkę w końcu, ponoć jakiś sklep zielarski u mnie powstał - byłoby miło bo do zamówień na mazidłach czy zsk to zabieram się pół roku.
Stary 2014-08-10, 23:51   #3801
Maliniarka
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649315]Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę i jeszcze się kłócił o to z inną osobą, bo cytuję "niemożliwe, żeby włosy się tak kręciły".

pamiętam to!

u mnie aż tak to nie, ale fryzjerka mnie kiedyś zapytała czy kręcę, wtf
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-08-10, 23:52   #3802
blanczi
Raczkowanie

Cytat:
Jasne, nigdy nie jest za późno, czuj się jak u siebie
Cytat:
witaj na wątku, pokaż włosy
Muszę na razie pochłonąć wszystkie wątki, a sporo tego i zmienić to, co robię źle... Ogólnie dbam o wlosy jakoś od pół roku, wcześniej nie były one mocno zniszczone, bo nie farbowalam ich nigdy, nie rozjasnialam, nie eksperymentowalam itp., ale pielegnacja ograniczała się tylko do szamponu (teraz sobie myślę: serio?!)... Myje wlosy codziennie (kiedyś co 2-3 dni, ale to było bardzo dawno), bo jeśli tego nie zrobię, na drugi dzień mam strasznie oklapniete wlosy i aż boje się dotykać ich przy nasadzie, bo wiem, ze jedno pociągnięcie szczotka i koniec, wyglądam jakbym tydzień ich nie myla. No i kolejnego dnia już nie mam takiego skrętu, jak świeżo po myciu. Szamponów używam różnych, staram się, aby nie miały SLS itp, ale często szampon się nagle kończy, a ja zapominam kupic tego "dobrego" i niestety myje tym, jaki akurat ktoś w domu używa... Po myciu odzywka Alterra Granat i Aloes (dla mnie najlepsza i od kilku miesięcy używam tylko jej-nie chce innej), potem żel lniany. Rzadko czesze wlosy, nigdy nie prostuje, nigdy nie korzystam z suszarki. Przed myciem staram się olejowac wlosy olejem lnianym albo nakładam maske z zoltka. Średnio na tydzień 2-3 razy nie nakładam nic przed myciem, ale tylko wtedy, kiedy wiem, ze mam mało czasu i muszę się pośpieszyć. Hm, to chyba tyle. Wiem, szału nie ma, ale cały czas zgłębiam swoją wiedze i dla mnie to dopiero początek!

(Przepraszam za zdjęcie, ale jak widać robione telefonem. Zdjecie z 14.05.14, niestety nowych zdjęć brak, ale nic się nie zmieniło szczególnie.)
blanczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 23:55   #3803
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, mam to samo, w ogóle nam żadne grzebienie nie będą potrzebne tylko sobie będziemy polerowały glace. Musze ruszyć pupsko po kozieradkę w końcu, ponoć jakiś sklep zielarski u mnie powstał - byłoby miło bo do zamówień na mazidłach czy zsk to zabieram się pół roku.
ja tam będę pudrować, bo cera tłusta i łeb też, jak to będzie wyglądać, taki blask? nie uchodzi

mam olej z czarnuszki i naturalny szampon, ale jak użyję oleju to nie mogę domyć tym szamponem
pat!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 23:57   #3804
blanczi
Raczkowanie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Kurcze, jestem na telefonie i zdjecie nie chce się "wkleic" w post, wrzuce jutro jak będę na komputerze...:/
blanczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 23:58   #3805
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
ja tam będę pudrować, bo cera tłusta i łeb też, jak to będzie wyglądać, taki blask? nie uchodzi

mam olej z czarnuszki i naturalny szampon, ale jak użyję oleju to nie mogę domyć tym szamponem
pat!
Ja też mam tłustą, w mące się chyba niedługo zacznę tarzać.

Ja aktualnie mam Schaume 7 ziół i ładnie wszystko zmywa ale staram się nie używać za często bo chyba dość ostry jest. Niepokoi mnie troche to, że tak perliście lśni, gdzieś czytałam, że jak kosmetyk ma coś takiego to znaczy, że ma coś co się osadza bardzo na włosach ale nic więcej nie umiem sobie przypomnieć ani tego znaleźć.. Czy prawdą to jest też nie wiem.

Edit: o, mam! http://estyl.pl/blog/2012/08/szampony-perlowe/

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-10 o 23:59
Stary 2014-08-10, 23:58   #3806
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Haha, mam to samo, w ogóle nam żadne grzebienie nie będą potrzebne tylko sobie będziemy polerowały glace.
Normalnie umarłam, nie mogę przestać się śmiać z tego polerowania glacy. Jak sie udławię to Twoja wina, mam godzinę śmiechawy

Ja miałam kontakt z fajnymi fryzjerkami, tylko młodzież zawsze negatywnie komentowała. Idę dobrzy ludzie grać w simsy bo złodzieji ścigam, dobranoc Wam

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-11 o 00:00
Stary 2014-08-11, 01:09   #3807
Joanku
Zadomowienie

Dziewczyny, ja miałam jeszcze lepiej!
'Kolega' mądry próbował mnie ostatnio zgasić w towarzystwie. Tłumaczyłam 'dziewczynie z potencjałem' o co chodzi w równowadze pro-emo-hum, bo ona zawzięta przeciwniczka odżywek jako, że 'jak tylko użyje odżywki to zaraz ma susz i puch stulecia' wrzucając wszystkie do jednego worka...
Potem zeszło do dyfuzora, i mówię, że dla mnie to teraz nieoceniona pomoc.
Na co 'mój najmądrzejszy kolega' mówi:
- No ja wiedziałem, że Ty kręcisz włosy!
Na co ja, że nie i tłumaczę co dyfuzor robi.
Kolega:
- No nieprawda, kręcisz, bo dyfuzor sama mówisz, że jest must be, czyli bez dyfuzora nie byłyby tak kręcone, czyli TO ON Ci je zakręca...
No i kontynuuje swoje wywody, na temat, o którym nie ma pojęcia...
I nic nie trafia, że z prostych gesslerowej nie zrobisz, że wydobywanie skrętu, że wzmacnianie skretu pielęgnacją, nie... Na koniec jeszcze rzucił 'jak byś miała kręcone włosy to nie musiałabyś się tak bawić, myjesz a kręcić się mają same, bo to jest genetyka, więc sory ale dla mnie je kręcisz...'

No nic tylko trzepnac de*ila w łeb...
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 01:19   #3808
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja miałam jeszcze lepiej!
'Kolega' mądry próbował mnie ostatnio zgasić w towarzystwie. Tłumaczyłam 'dziewczynie z potencjałem' o co chodzi w równowadze pro-emo-hum, bo ona zawzięta przeciwniczka odżywek jako, że 'jak tylko użyje odżywki to zaraz ma susz i puch stulecia' wrzucając wszystkie do jednego worka...
Potem zeszło do dyfuzora, i mówię, że dla mnie to teraz nieoceniona pomoc.
Na co 'mój najmądrzejszy kolega' mówi:
- No ja wiedziałem, że Ty kręcisz włosy!
Na co ja, że nie i tłumaczę co dyfuzor robi.
Kolega:
- No nieprawda, kręcisz, bo dyfuzor sama mówisz, że jest must be, czyli bez dyfuzora nie byłyby tak kręcone, czyli TO ON Ci je zakręca...
No i kontynuuje swoje wywody, na temat, o którym nie ma pojęcia...
I nic nie trafia, że z prostych gesslerowej nie zrobisz, że wydobywanie skrętu, że wzmacnianie skretu pielęgnacją, nie... Na koniec jeszcze rzucił 'jak byś miała kręcone włosy to nie musiałabyś się tak bawić, myjesz a kręcić się mają same, bo to jest genetyka, więc sory ale dla mnie je kręcisz...'

No nic tylko trzepnac de*ila w łeb...
DŻIZAS, ale pajac. Nie znoszę takich ludzi co się nie przetłumaczy im i idą w zaparte ze swoimi bzdurnymi argumentami. Aż się zdenerwowałam przez monitor.

---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ----------

Cytat:
Napisane przez blanczi Pokaż wiadomość
Kurcze, jestem na telefonie i zdjecie nie chce się "wkleic" w post, wrzuce jutro jak będę na komputerze...:/
Czekamy z niecierpliwością. Zacznij wszystko małymi kroczkami bo pamiętam sama na początku jak to wszystko przeczytałam to jakbym w łeb dostała. Tyle wiedzy na raz. Tyle błędów!
Stary 2014-08-11, 07:50   #3809
Klaudenc
Moderator

Chwała, że nie mam takich upierdliwych znajomych. Mam 3 koleżanki, jedna też włosomaniaczka i dwie kręconowłose ;D Mam dar przekonywania i jedna dała się pomalować i była zadowolona z maski którą ode mnie dostała, moja mama zagorzała przeciwniczka stosuje wcierki, pyta o składy, maski, odzywki, oleje nawet... mój tż szampon dla dzieci używa i jest mega zadowolony. A moje włosy nikogo do tego nie zachęciły, na ludzi działało jak np. poszłam z nimi na włosowe zakupy albo dałam coś w prezencie.
Stary 2014-08-11, 09:36   #3810
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47648655]

Spam kotowy:

Wyjeżdżam sobie z domu, patrzycie jak kotek ze mną się żegnał:
klik

Wsiadałam do samochodu, i zobaczyłam jak macha łapkami po szybie.
Nie zwracajcie uwagi na tło- podwórko sąsiada.[/QUOTE]

Jaki śliczny, uroczy i w ogóle przecudny kotek.

Cytat:
Też tak mam, patrzę w lusterko u siebie w pokoju i myślę 'o fajnie jest, jakoś ładnie mi się włosy ułożyły i błyszczą ', wychodzę do przedpokoju, gdzie takie duże lustro wisi, oglądam się, a tam widzę siano. W pokoju mam dużo więcej światła niż tam i pewnie to kwestia tego. Ogólnie nie cierpię się oglądać w lustrach sklepowych w przymierzalniach, wyglądam tam zazwyczaj okropnie. Mam wtedy brzydkie włosy, brzydką cerę, ogólnie jakoś inaczej wyglądam, tragedia.

Cytat:

A w Polsce oczywiście dogryzanie tylko i wszystko źle. Takie ludzie nastawienie już chyba mają mnie zawsze komentowano o bladosć, a mam taką skórę że jedynie się zrumieniam na taki lekki brąz i tyle. Albo że głos niski i ciężki.. zawsze coś znaleźli.
Mi też zawsze ludzie dogryzali, że ja taka blada jestem. A nie jestem blada, tylko mam po prostu jasną cerę, taka moja uroda, jak i wielu innych Polek. Jak byłam dzieckiem to szczególnie było to nasilone. Kiedyś nauczycielka w szkole spytała moją mamę, czy przypadkiem anemii nie mam i poaradziła żeby lepiej zrobić badanie krwi, 'bo pani córka taka blada'. Babcia na mój widok ' jaka Ty bladziutka i chudziutka jesteś' (miałam normalną posturę, nigdy nie byłam chudzielcem. Podobnie jak i Ty mam trudności z opalaniem, opalenizna u mnie jest taka złocista raczej, koło brązu to nawet nie stało.
Nie wiem skąd w Polakach takie przekonanie, że jak blada to pewnie chora i w ogóle odmieniec, bo jak można się nie opalić, skoro lato jest. Pewnie tylko w domu siedzi i te teksty 'wyjdź na słońce'.

Ja, jak już pisałam jeszcze do niedawna prostowałam namiętnie włosy. Kiedy przyszedł czas, że przestałam to robić, kolega na uczelni wykrzyknął: 'X, co Ci się we włosy stało?' Miałam wtedy jakieś loczki, po żelu mrożącym z Joanny. Odpowiedziałam, że to są moje naturalne włosy. Spojrzał na mnie z niedowierzaniem i spytał: 'jak to możliwe?'

Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz, że czasami niektórzy zachwycają się kręconymi włosami, obojętnie w jakiej kondycji, nawet jeśli to siano, a kiedy włosy się puszą, to zachwycają się ich objętością.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-08-11 o 09:37
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości