![]() |
#2401 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej
![]() Wróciłam, nadrobiłam. Po 1 oldzinx ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (ja w 1 trymestrze miałam takie mdłości, że ledwie oczy otworzyłam i biegłam do wc... Jadłam non stop parówki z bułką, ketchupem i cebulą taką suchą z pojemnika lub spaghetti lub pizze. a,l i chipsy. same niezdrowe rzeczy, tona węglowodanów i chyba nic poza tym. Przeszło jakoś po 3 mc) demeter współczuję syt. z żelazkiem ![]() Tasia Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więcej nie dam rady dzisiaj napisac, mam nadzieję, że jutro będe miała chwilkę to się rozpiszę :P żebyś dragusia miała co czytać ![]() ![]() A, scarlet ![]()
![]() |
#2402 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Iiiii dobranoc ![]()
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Panika - i jak udal sie grill ..? Moderna - ciesze sie ze urlop sie udal - a Marcelek Boski ![]() U nas spokojnie - odpoczywam hihi. Bylam wczoraj na urodzinach u corki psiapsiolki Milus i babcia Ania tez byli - objadlam sie salatka jarzynowa ![]() Wracalam do domu miedzy 18.30 a 20.00 i bardzo dobrze zem nie zostala Godz dluzej bo Kasia zapomniala ze ma byc sztrom. Jak od 20.30 zaczelo wiac padac i tak cala noc szlycjac bylo ![]() Jeszcze tylko 24godzinki ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam taki wyjazd do Swinoujscia - atrakcja jest prom laczacy dwie czesci miasta ![]() ![]() ![]() ![]() W ogole zauwazylam bardzo duzo wozkow dzieciecych, nawet dla wiekszych dzieci, nosidel czy chust w ogole. Jak ma sie rzecz z czyszczeniem zebow u dzeici? Cos sie u Was zmienilo? Bo u nas na niekorzysc - maly juz nie chce w ogole myc zebow, zaciska mocno i nie chce, nawet sam - co wczesniej robil, bardzo ladnie juz myl sam zabki ![]() Przez te kilka dni nazbieral mu sie az osad na zabkach, wiec wczoraj wlaczylam piosenki na YT i wzielam tego naszego kroliczka z materialu na palec, i tak mu wyczyscilam te zeby - nawet juz chcialam kupic szczoteczke elektryczna, ale mojej nie chce, wiec zakup na razie odkladam... ehh.. Marcel tez teraz juz wspina sie na wszystko, wchodzi sam na kanape i schodzi, i tak ze stopiecdzieciat razy, wspina sie na zabawki swoje - a wczoraj wspial sie na zjezdzalnie, po tej sliskiej stronie, trzymajac sie za porecz ![]() ![]() ![]() Alez cisza tu na forum ![]() cathlyn witaj z powrotem, napisz jak urlop ![]() alliw do kiedy zostajecie? oliwka to mialas aktywne osttanie tygodnie ![]()
![]() |
#2405 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#2406 |
Zakorzenienie
|
Ooo matulu alescie sie rozpisaly
![]() Ale spoko bynajmniej Draugusia sie nie zmeczy nadrabianiem. Ale mam stresa...!!! Jutro wazny dzien dla Milusia - zaczyna przedszkole aaaaaaaa....!!!!! Na razie spimy smacznie do 11.30 - cos ost drzemki mu sie poprzestawialy o godzine ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Dzis wychodzimy ze szpitala ![]() ![]() Wszystko z nami ok ![]()
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nie pocytuję, bo padam, przez ten wypadek TŻta wszystko na mojej głowie- dzięki za życzenia i zainteresowanie. Padam na ryjek, bo TZ nic nie może zrobić - ani nic podnieść, ani tej ręki moczyć, ani nawet anapki sobie nie zrobi bo opatrunki podbrudzi - już mu zmieniałam 2 razy. Nawet na dwór nie sposób wyjść bo antybiotyk bierze, także słabo.... Ja dziś od rana prasowałam Mount Everest wszystkiego, bo odkładałam ze względu na upał - upał nie minął, a już nie ma w czym chodzić i przed chwilą skończyłam... Teraz siadłam na chwilę przed chowaniem tych stosów.....
![]() |
#2409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2410 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie drogie !
Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie ?? kiedyś byłam i rodziłam z Wami. Jestem mamą Maksia - pamiętacie nas jeszcze ?? podczytuje Was troszkę i postanowiłam napisać, ale czy można wpaść do Was na dłużej ? Pozdrawiamy Was z Maksiem serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstalam obolała izmeczona jakbym w nocy pracowała w kamieniołomie. A muszę teraz wszystkich ogarnąć i rozwieść po mieście.... Jak Nestelle daje radę z trójką jak ja nie mogę dwójki ogarnąć???? Chyba ratuje ją to tylko, że nie idzie do pracy.... Mimo usilny h starań zocha w weekend nie wypiła prawie nic.... Dobrze, ze choć ten długi weekend w perspektywie, bo się chyba zaraz przewrocie....
![]() |
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ja Cie pamietam ![]() Co tam u was slychac.? Pobudka o 4.10 - 5min temu mi padl ![]() ![]() A o 9.00 wychodzimy do przedszkola ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Hej,hej, dzielnie podczytywalam w weekend ale pisac rady nie dalam bo mi tak migrena dala popalic przy @ zem ledwo zywa.
Scarlett a co lekarze mowia na ten brak picia u Zosi? Ona tylko wode pijala? Moze by jakis sok,albo wodniste zupy ten brak plynow uzupelnily. Kasia nie martw sie, Milus przetrwal wypady samolotowe do Polski wiec da rade,a swoja droga wczesnie sie u Was przedsxkole zaczyna. Do ktorego r.z jest? W jakim wieku ida dzieciaki do szkoly? Oliwka, kciuki za aplikacje, kiedy egzamin, jakos jesienia,tak? Dobrze kojarze? Panika i jak grill? Udalo sie wszystko bez probowania? BYou jak z tym urlopem, udalo sie cos wykombinowac, jedziecie? Moderna ile Ty juz lat nie mieszkasz w Polsce? Podejrzewam,ze dobrych kilka, tak sobie mysle ze choc i tak sporo sie zmienilo np.z dostepnoscia towarow to i tak jestesmy sto lat za murzynami. Dobrze ze pani od znaczkow trafila na taka oaze spokoju jak Ty, bo ja bym ja opierdzielila. Przede mna cztery dni pracy i w pt w nocy jedziemy nad morze, juz myslami tam jestem. Jakos tak szybko czas zapitala, ze tego nie ogarniam dopiero rok szkolny sie skonczyl a za moment kolejny. Ech....
#2414 |
Zakorzenienie
|
Tasia ciesze sie, ze jestes juz w domu
![]() despa wspolczuje migreny ![]() ![]() na stale jestem tu od 2006 roku, a z mezem razem jakies 11 lat, a w tym roku chyba stuknie juz 12 ![]() kasia kciuki za przedszkole! Na jak dlugo idzie Milus dzisiaj? kmagg witaj i pisz! ![]()
#2415 |
Zakorzenienie
|
Despa
- dzieci ida w wieku 6lat do 1klasy. Wiec Mikus bedzie szedl do szkoly w 2019 wiec jeszcze troszke mi zostalo. - tutaj dziecko kotore ma rok i zostalo zapisane przez rodzicow na liste do orzedszkola Miejsce dostanie - czasami nawet robia wyjatki i 10miesieczne maluchy pomykaja. No idziemy sie ubierac Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |||
Wtajemniczenie
|
Kciuki wielkie za Milusia za jego pierwszy dzień w przedszkolu
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- My powoli konczymy urlop na wsi, jutro wieczorem wracamy do domu, a w srode rehabilitacja.. Jakub chodzi coraz lepiej, ale od kilku dni po kilka razy dziennie zdarza mu sie kawaleczek przeraczkowac. Przy okazji pytanie: jak dlugo dziecko chodzi z podniesionymi rekami? J. zaczal z rekami zgietymi w lokciach i podniesionymi do gory i caly czas je tak podnosi. Fakt, ze juz mniej niz na poczatku ale jednak ma rece do gory. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
monika, wstawie zdjecie, jak M. na poczatku biegal (to bylo jakis pierwszy tydzien odkad zaczal chodzic) - tez mocno balansowal rekami - wydaje mi sie, ze to normalne, ze w ten sposob dziecko utrzymuje, cwiczy rownowage - bo wyobrazmy sobie siebie na ruszajacym sie podlozu, np. na lozku wodnym, tez bedziemy rownowage lapac rekami, raz nizej raz wyzej.
Nie pamietam jak dlugo trwal ten etap ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-20 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
ale wam słabo idzie
![]() kasia ![]() i Tasia ![]() daj znac potem wszystko co i jak i jak Krzysio ![]()
#2421 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
widziałam cie ze podczytujesz kilka dobrych razy ![]() wbijaj, tu teraz trochę stagnacja bo urlopowo i za fajna pogoda na siedzenie na forum ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- despa zazdroszcze wyjazdu u nas plany na sam długi weekend ale się chyba posypią ![]() od sb mały gorączkuje rano i pod wieczór, kupy smierdzace i rzadzsze od kilku dni, łapy w paszczy wiec obstawiam zeby ale goraczka w sb ponad 37, w nd ponad 38 a dzis rano na elektronicznym 39,2. ![]() ile dni wasze dzieci gorączkowały przy zębach? ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
TAsia jak tez jestem ciekawa jak taki maluszek na jeszcze mniejszego człowieka zareaguje ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- troche chodził (moze z 1 miesiac bo sie smialismy z tego) ale ile to nie pamietam
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Wywiad z Jesperem Juulem, szkoda ze taki krotki
![]() http://ksiazkisawazne.pl/jasper_juul_rozmowa/ Dzieci do piątego roku życia nie potrzebują wychowywania. Potrzebują przyjaznego przewodnictwa. Kiedy dziecko ma dwa lata i chce się wspiąć na dach domu po drabinie, potrzebuje kogoś, kto powie mu: „Wiesz, to jest bardzo wysoko i to niebezpieczne. Jeśli chcesz, mogę iść z tobą”. Albo: „Wiesz, musisz poczekać, żeby to zrobić” zamiast mówić NIE albo karać dziecko. Tego potrzebują. I naprawdę myślę, że jedyne, o czym powinni myśleć rodzice, to to, że dostajesz to, co dajesz. Jeżeli dasz dzieciom przyjaźń (nie mówię o zachowywaniu się jak dziecko, co też czasem jest miłe, ale traktuj je tak, jak traktujesz najlepszego przyjaciela) – one zrobią dokładnie to samo. a swoja droga dzieki BYou, panika i cathlyn za zwrocenie uwagi na tego autora ![]() a jeszzce sie zastanawiam, on pisze czesto wlasnie o tej przestrzeni dla dzieci, bez nadzoru do doroslych - mniej wiecej w jakim wieku mozna to praktykowac i gdzie? Bo chyba plac zabaw zawsze bedzie pod jakims tam nadzorem, nasze dzieci tez na pewno go w jakims stopniu potrzebuja, bo sa malutkie, w przedszkolu, szkole, tez.. czy to chodzi o zabawy calkowicie bez udzialu doroslych, czy obserwacja jest ok?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-11 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
ojejj taka cisza na forum, ze az udalo mi sie dzisiaj wyprasowac trzy pelne kosze prania
![]() ![]() Kasia jak pierwszy dzien w przedszkolu? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- przegladnelam filmy i na pewno miesiac pozniej chodzil normalnie, raczki max. do lokcia, nawet na jednym filmiku 2 tygodnie pozniej niosl normlanie przedmiot przed soba, wiec raczej juz wtedy raczki nie uciekaly do gory - ja mysle, ze to raczej indywidualna sprawa, a moze dopytasz jeszcze na rehabilitacji w srode jak bedziecie?
#2424 |
Zakorzenienie
|
Nie mają koncepcji co i jak i dlaczego - nikt się z czymś takim nie spotkał. Nie pijała wody - poza mlekiem do swoich pierwszych urodzin nie pijała nic. Soków nie chce, zupę jak kiedy, ale zupą nie pokryjesz dziennego zapotrzebowania na wodę.
#2425 |
Zakorzenienie
|
Ufff Milus spi
![]() Co do 1wszego dnia - minol szybko i milo. Wedlug mnie Milus byl Najgrzeczniejszy hihi - sam sie ladnie bawil klockami - biegal uwaznie po placu zabaw - zrobil CacyCacy slicznej dziewczynce <3 ![]() Jutro idziemy na 8.30 bo o tej good jedza sniadanie - a w srode bedzie oroba usypiania w wozku ![]() ![]() A to kilka fotek dla nie posiadajacyh FesJbuka ImageUploadedByWizaz Forum1407785185.185906.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1407785241.453668.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1407785295.578795.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Raczkowanie
|
dziękujemy za miłe powitanie
![]() U nas już niestety po urlopie, jeszcze kilka dni będą we wrześniu ale to zarezerwowane na przenoszenie maneli bo czeka nas przeprowadzka ![]() Maksiu, rośnie, rozgaduje się tylko mleka już tknąć nie chce ;/ echhh z chłopami ... uparte to to ![]() Maksiem na razie zajmuje się prze-jedną i prze-kochną BABCIA, ale już od października czeka nas ŻŁOBEK !! ojjj strachhhh mnie już oblatuje na samą myśl o tym .... Kasia jak przeżyłaś dzisiaj ten dzień ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale łapki tez w górze Hania trzyma. Wogóle sama nie bardzo chce chodzic, chociaż juz umie, za rączkę by cały czas chodziła, czuje sie pewniej. Despa, zazdraszczam, że to przed Tobą ![]() W piatek/sobote wybieramy się na wieś na kilka dni, jak będzie ladna pogoda, to wezme 5 dni wolnego i wtedy z piatkiem świątecznym będę miala 10 dni z Hanią ![]() Moderna pytała odnosnie picia mleka - my pijemy ze smoczka wieczorem tylko (ok 260ml) , czy powinnam zmieniac butle na coś innego?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() tylko odpowiem Despie na pytanko bo dziś plan nauki wykonany tylko w 2% z zaplanowanego więc zmykam robić. Despa egzamin jest w tym roku 27 września o godzinie 11 ![]() ![]() Tak więc moje drogie ja Was pdczytuję ale nie piszę bo jak zacznę pisać to siebie znam doskonale i wiem że przepadnę tak więc ograniczam do 27 września wizaż mam nadzieję że po tym czasie jeszcze tu będziecie bo widzę frekwencja ostatnimi czasy słabiutka ale to pewnie dlatego że wakacje i przepiękna pogoda. Ściskamy cieplutko z Anielka ![]() ![]() Tasia jak tam Krzysiu? Jak zareagował na siostrzyczkę? Tęskniłaś za Krzysiem w szpitalu czy byłaś tak zapatrzona w Anię że nawet nie zdążyłaś zastęsknić bo czas Ci tak szybko zleciał ? I czekamy na fotkę Ani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
KAMAGG
- tutaj jest tak ze : 1 dnia jestes z dzieckiem NonStop ok 2,5-3h. 2 dnia dziecko jest ok 3-4h z czego ty po ok 1h rodzic wychodzi na ok 1h ( jak ma blisko jak ja moze isc do domu, jak nie idzie do innego pomieszczenia tak by dziecko nie widzialo ). Chodzi o to by opiekunowi widzieli jaka jest reakcja na wyjscie rodzica. Jesli Dziecko Zda test - 3 dni zostaje juz same od przyprowadzenia. Jesli nie zda powtorka z dnia 2. Dni 4-5 sa dniami bez rodzica - dziecko spedza ok 6-7h zalerzy jak rodzice chca, ale musza byc pod telefonem 100%. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej na szczescie nie ma duzo nadrabiaia
![]() ![]() ![]() pani-K pije z kubka.W koncu pije mm z checia ![]() Cytat:
Cytat:
o proszę! to modlcie się za nas;D Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() scarlet brawa dla Ciebie i Zosi kasia- ![]() sorki za literowki, slrklawiatura mi sie rozpada... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.