|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
To dość podobne uczucie i być może właśnie tak jest :-P
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo podobne
mi najczęściej z prawej strony taka kulka miłości się wypina i broń boże nie rusz i nie tykaj bo się potem buntuje
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
Ja 2 butelki te mniejsze avent kupiłam w tk maxx za 10 euro. TT były nawet za 7 więc zobaczcie u siebie jak macie tkmaxx, bo u mnie wychodzą taniej niż w innych sklepach.
U Was upały, a u mnie z tego co piszą w necie...16 stopni właśnie coś czułam taki chłodek zalatujący z uchylonego okna. Narzekacie na swoich TZ, a ja lubie jak mój ma jakiś urlop i jesteśmy razem właściwie 24h ![]() Inka mi też czasem robi się taka kulka po prawej stronie ale wiem, że to dzidzia i śmieszy mnie ten widok zazwyczaj jest to wtedy, kiedy leżę
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-08-10 o 12:46 |
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
ja się ze swoim drażnie
jak mnie kopnie to go delikatnie przyciskam i tak się razem bawimy. śmiesznie jak się odwróci plecami i wbije w brzuch to czuje twarde żeberka
|
|
|
|
#4385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo już myślałam ze dziwni jesteśmy ze sobie wzajemnie nie działamy na nerwy, nigdy nikt z nas nie uciekał, nie zamykał się, nie chciał się nie odzywać i nie rozmawiać ![]() Ja jestem dopiero w 20 tygodniu to moja dzidzia jest za mała chyba żeby się tak wypinac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4386 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do butelek, ja póki co chyba nie będę kupować. Poprzednio miałam chyba ze 4 i na początek nie przydała mi się żadna. W razie czego mam kilka marketów pod nosem i aptekę co krok, więc jakoś dam radę ![]() A no właśnie, jeżeli wybieracie sie na jakieś wieksze jednorazowe zakupy do sklepu z typowymi akcesorimi dziecięcymi upominajcie się o gratisy. Ja poprzednio sporo dostałam, głównie butelek, smoczków, wkładek laktacyjnych - tak sie złożyło, że nic sie nie przydało (moje dziecko bylo antysmoczkowe stąd nic gumowego do ust nie wzięło), ale jak dawali to nie pogardziłam
|
|||
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie przyznam, że jak mąż w domu nie nocuje, to ja śpię w salonie, bo w sypialni nie umiem zasnąć
![]() Jeszcze nie umiem poznać kiedy to macica twardą a kiedy Janek
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam nic do wyboru innych marek przez inne matki, tylko swoje doświadczenie opisałam A co do produktów "ulubieńszych" to wiadomo, każdy na co innego się decyduje, a jeszcze inne ma doświadczenia. nas pampersy uczuliły, więc tylko korzystałyśmy z papierowych pampersów typu huggies, potem się przerzuciliśmy po wycofaniu na pampersa, ale problem wrócił, więc spróbowaliśmy dady i do momentu odpieluchowania z nich korzystałyśmy, bo wszystkie pampki z domieszką sztuczności u nas nie podchodziły, a wiem natomiast, że są tacy którzy nie lubią, wolą pampersa. No wiadomo, opinie różne, i zawsze to weryfikuje się też w trakcie użytkowania. Ale było u nas duszno... ledwo chodziłam. Właśnie przyszedł deszcz i burza, może trochę przyjemniej się zrobi. zjadłam obiad i spać mi się zachciało
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
witam się w 23 tc
spodobała mi się ta butelka z odkręcanym dnem - dzięki za podlinkowanie ![]() ja się ogólnie napalam na butelki szklane i wyszukałam sobie takie z silikonową osłonką, z której później można zrobić kubek niekapek - bardzo fajne wydaje mi się to rozwiązanie http://petiteclub.pl/pl/p/Lifefactor...ml-zielona/139 upatrzyłam też sobie taki gadżet - miniłóżeczko do pokoju dziennego, żeby Grześ był "pod ręką" bo jego pokoik będzie na górze - myślicie, że się sprawdzi takie rozwiązanie, czy od razu kupić większy "kojec" ? https://www.youtube.com/watch?v=Xyav3XMTKaY |
|
|
|
#4390 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także ja się nie martwię tymi twardnieniami Cytat:
i wyszukałam sobie na allegro takie 360cm dookoła całego (120x60) ale jak przeliczyłam, że koszt ochraniacza z przesyłką wyniesie mnie 72zł to mi mama za free uszyła Pakę zostawiłam póki co u teściowej i zdjęć nie porobiłam, ale jak odbiorę to na pewno zdjęcia wrzucę jak obiecałam kiedyś ![]() Cytat:
Mąż czasem wychodzi z sąsiadem czy z moimi braćmi pogadać czy na piwo, aczkolwiek ja nie mam z tym problemu - a moja bratowa coraz bardziej, no ale to nie mój problem Dzisiaj byliśmy na chrzcinach. Było fajnie, ale upalnie u nas dziś. Ja w połowie już spakowana, jutro wyjeżdżamy na tydzień nad jeziorko więc jeśli będę miała możliwość to będę w Wami mobilnie, a jak nie to odezwę się jak wrócę oby pogoda nam dopisała
|
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
ubranka w lidlu dla dzieci od 18 sierpnia
http://issuu.com/iulotka.pl/docs/lid...073891/8893048
|
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Rano koleżanka skarżyła się na ból i miała zalecony zastrzyk p/bólowy. Wieciie kto dostał w dupę ? Ja
zamotane te położne jak tampony w... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
W tych szpitalach to tragedia jakaś,my byliśmy odwiedzić babcie mojego TŻ bo akurat leży w szpitalu i jak zobaczylam szpital od środka to o mały włos nie zemdlalam... tynk ze ścian odpada,na oknach firanki pozrywzne do polowy,nie posciagane pajęczyny a na nich pająki !! Do tego pielęgniarki które z wielka łaska podają starszej kobiecie cos do picia... Na prawdę byłam przerażona tym PRLem :/
Misia dzięki za cynk szaro różowy dres będzie mój ! Roksape może czymś tam podpadlas ze to ty dostalas zastrzyk w tyłek ??
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Inka grzeczna jestem, leżę jak każą to czego jeszcze chcą ?
u nas też jest się do czego przyczepić, śpię w jakimś dołku, bo to stare łóżka zacinaja się szafki. Woda w klopie nie schodzi jak trzeba i wszystko zostaje ale trakt porodowy odwalony, że ho ho będę miała okazję w grudniu go zwiedzić no i nic nie wspomnę o tym, że kolacja jest o 16.30 i dwie kromki chleba z jakimś tanim dodatkiem plus kawa zbożowa a raczej mleko z kawą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
To jednak szpital w którym Ja będę rodziła jest odwalony z gory do dolu
Chociaż jedzenie to tez jakaś katastrofa,najesc się tym to nie idzie
|
#4396 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeprosił Cię ktoś chociaż? Miłego dnia mamusie
|
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
uff znowu gorący dzień...
Fajne te ciuszki w lidlu i nawet ceny nie odstraszają chyba też się wybiorę po dresik ![]() Mąż wygania mnie żebym na zwolnienie już poszła po przyszłotygodniowej wizycie, a ja się boję co ja będę w tym dom robić ponad 4 miesiące zanim młoda się urodzi???? załamkamiłego dnia wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Roksape to Ty dostałaś ten zastrzyk przeciwbólowy? ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- możecie coś powiedzieć na temat rossmanowskich produktów dla dzieci? chodzi o te z serii baby dream. Są stosunkowo tanie (chusteczki nawilżane, szampony, mleczka, oliwki itd.) a jak z jakością? Warto kupić? Kupiłam ostatnio chusteczki Huggies ale teraz patrze ze z baby dream jest prawie dwa razy tyle za ta samą cenę
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 24 tygodniu
Wygladam juz tak dostojnie Ostatnio się zastanawialam gdzie się nam Blow zgubiła ?? ![]() Basia a jak Ty się czujesz ?? Pobolewa Cię coś że mąż chce Cie na L4 wygonic ?? Nooo a dresik jest boski znając życie będę musiała stać pod lidlem przed otwarciem i bic się z tłumem rozszalalych matek ale będzie mój !! ![]() Roksape jak tam samopoczucie ?? juz po cudownym szpitalnym sniadanku ?? Ja zaraz zmykam na badania dzisiaj morfologia,mocz,HIV i toxo
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastrzyk mi nie zaszkodził raczej, ale nie mam zamiaru na przyszłość być faszerowana na zapas ![]() Inka no właśnie pyszne śniadanko spóźnia się o godzinę :p W szpitalu mam tak niskie ciśnienie, że ciągle boli mnie głowa. Wczoraj na wieczór 80/40 a dziś rano 100/60 może tak sobie kupić kawkę z ekspresu to pomoże, jak myślicie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam cały czas takie niskie ciśnienie i śmieje się ze jedynym lekarstwem na za niskie ciśnienie jest mój TŻ
jak chcesz to mogę Ci go podeslac po pracy
|
#4403 |
|
Rozeznanie
|
Inka mój mąż stwierdził, że nie opłaca mi się jeździć teraz do pracy bo szkoda kasy na paliwo, a L4 i tak mam 100% płatne, a premii teraz i tak nie dostaję bo ciągle jak nie badania to wizyty to się źle czuję i tak chodzę w kratkę biorąc pojedyncze dni urlopu, poza tym siedzę bite 8 h przed komputerem i ślepnę
i w krzyżu mnie boli i marudzę mu, że wiecznie zmęczona jestem. No i zmartwił się wczoraj tym moim brzuchem ale dzisiaj już dobrze
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
O!o!o! Mój też działa jako "podnosnik cisnienia"!!!
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
zastanawiam się nad zrobieniem USG 4D na koniec 25, 26 lub 27 tc. Wiem, że teoretycznie im wcześniej tym lepiej widać i dziecko ma większą ochotę się poobracać. Z kolei im później, tym lepiej widoczne są rysy twarzy, no a w 27 tc otwiera powieki. Doradźcie coś. Być może któraś z Was zdecydowała się już na takie USG.
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz podawać wodę (chociaż nie wiem czy w zimie będzie taka potrzeba) i herbatkę. Cytat:
JA przy córce używałam aventu i byłam bardzo zadowolona. Chodzi o to, że maja jeden system i zakretki pasują do wszystkich produktów avent. Co prawda na początku prawie ich nie używałam, chyba,że do wody czy herbatek, bo karmiłam tylko piersią,ale jak zaczęłam wprowadzać mm to spisały sie super. Teraz też będę używać aventu. Poprzedni tydzień miałam tak masakrycznie zwariowany, że pogubiłam się i nie wiedziałam, w którym tygodniu ciąży jestem Musiałam luknać do kalendarza... Ustaliłam, że dziś kończę 23 tc (już ) i powiem wam, trochę sie gubię przez ta pogodę, bo z jednej strony to już szósty miesiąc,a z drugiej myślę sobie,eee lato jeszcze to do zimy jeszcze hoho...chyba powinnam sie zajac kompletowaniem wyprawki z końcu, bo mnie grudzień zastanie z ręką w nocniku ![]() ![]() ![]()
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
Powiem szczerze, że uczestniczyłam już troszkę w tego typu USG. I może już na tym etapie być niewiele widać. Tzn. dziecko może pokazać buźkę, która faktycznie jest już ładna, ale równie dobrze może nie pokazać nic. A ja bardzo bym chciała pooglądać maluszka całego i nie przegapić tego momentu.
|
|
|
|
#4410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). to to samo co genetyczne, to w 12 tygodniu? Jeśli tak, ja miałam już w 12tc i w 18tc, teraz idziemy na następnym tygodniu - to już będzie 25tc. [bez komentarza…]. w 12tc było rewelacyjnie widać obie, potem w 18tc pięknie się przytulały. Teraz na normalnym jak byliśmy (tzn też chyba jakiś lepszy sprzęt, ale w gabinecie u mojego gina, za usg płacę 20zł ) to buzie było pięknie widać ))) normalnie się zakochałam Teraz idziemy na kolejne, mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku i różnica w wadze obu dziewczynek utrzymuje się na tym samym poziomie. Jakoś kwestie tego czy dobrze będzie widać, czy źle, są u mnie na drugim miejscu (albo i trzecim czy czwartym). Nie poszłabym na takie usg tylko po to, żeby sobie na buźkę popatrzeć… A już na pewno nie od tego uzależniałabym termin badania. Ale to moje zdanie tylko ![]() Z tego co wiem takie usg "milionD" można robić trzy. W między 11tod a 13t5d potem między 16 a 20 tygodniem i między 28 a 32 tygodniem. takie info znalazłam na stronie u "mojego" ultrasonografa [to są ramki dla zwykłych ciąż, ja mam trochę inne….. ]Jak ci zależy na dobrym obrazie to może idź w 28? popatrz np tutaj - przykład tylko, znaleziony w necie - http://www.dobreusg.pl/badania_poloz...zynnosci_serca |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Ja nauczylam się juz rozróżniać kiedy to skurcze a kiedy Emilka mi się gdzieś prawdopodobnie dupka wypycha
i uwielbiam jak to robi 
właśnie coś czułam taki chłodek zalatujący z uchylonego okna. 

co ja będę w tym dom robić ponad 4 miesiące zanim młoda się urodzi???? załamka

Musiałam luknać do kalendarza... Ustaliłam, że dziś kończę 23 tc (już
) i powiem wam, trochę sie gubię przez ta pogodę, bo z jednej strony to już szósty miesiąc,a z drugiej myślę sobie,eee lato jeszcze to do zimy jeszcze hoho...chyba powinnam sie zajac kompletowaniem wyprawki z końcu, bo mnie grudzień zastanie z ręką w nocniku