Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 09:18   #2701
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja mojego bez przerwy głaskam po tej pięknej czuprynce ale muszę się powstrzymywać, bo się boję, że mu zetrę te włoski i będzie łysy.
Wieczorem znowu czeka nas kąpiel, kąpiemy go co drugi dzień dopóki nie nabierzemy pewności i wprawy, żeby to trwało szybko i bezstresowo, potem będziemy kąpać codziennie, bo przecieram go codziennie pod pachami i na karku ale jednak trochę mu się pośmierduje..

Czy któraś już używała aspiratora? Młody mi trochę świszczy przy oddychaniu i dzisiaj mu wyciągnęłam małego gila z noska, chcę go przeczyścić porządnie ale się boję. Pomocy!

A no i najważniejsze, mamy już tydzień.
my kapiemy 2 razy w tygodniu w sumie tak bylo ostatnio teraz chce co 2/3 dni
moja tak ladnie pachnie nawet jak ja codzinnie myje tylko myjka ( biore miske z woda wlewam troche olejku do kapieli z weledy i przemywam ja cala ) przy tym nie placze ale jak ja do wanny wsadzimy to ryk jest ze ja caly blok slyszy

my uzywamy gruszki ale cos nam nie wychodzi

za tydzien

hahah to sie opanuj bo twoj syn bedzie lysy
moja ma jeszcze malo wloskow juz nie moge sie doczekac az bede jej robila warkoczyki

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:21   #2702
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie skończyli szyć przed 15. Położna się nade mną zlitowała i dała mi suchara jakoś w środku nocy, potem na śniadanie też suchary a na obiad już dieta lekka lekka czyli cienka zupka i kawałek ryby.
acha,czyli trochę na głodzie bylas,a jak z woda? Też tak długo nie można pić?

A jeszcze mi powiedz ta pionizacja.. Tzn ze po cc jakiś czas leżysz na płasko,bez podnoszenia głowy ani oparcia? Tu mi tylko powiedzieli ze pierwszego dnia nie mogę wstawać,dopiero następnego jak wyjma cewnik itd.

I jeszcze jedno,masz blokadę przy dwojeczce w WC? Ze coś się stanie z rana ? Ja się boje ze się zablokuje i mi jelita rozsadzi.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-08-11 o 09:24
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:34   #2703
kasia_ruda
Zakorzenienie

Patrzcie, co wczoraj dorwałam w rossmanie: https://www.magcosmet.pl/cialo/piele...dzie-1401.html

Kupiłam od razu, będę się maziać po porodzie. Dziś wieczorem mam wizytę, mam nadzieję, że coś się dzieje w końcu tam.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:39   #2704
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

A jeszcze mi powiedz ta pionizacja.. Tzn ze po cc jakiś czas leżysz na płasko,bez podnoszenia głowy ani oparcia? Tu mi tylko powiedzieli ze pierwszego dnia nie mogę wstawać,dopiero następnego jak wyjma cewnik itd.

I jeszcze jedno,masz blokadę przy dwojeczce w WC? Ze coś się stanie z rana ? Ja się boje ze się zablokuje i mi jelita rozsadzi.
Ja od razu też powiem, że miałam narkozę a nie znieczulenie, więc może się to różnić. Wodę pozwolili mi pić po 17, małymi łyczkami, ale dlatego, że się bardzo darłam i od drętwoty miałam całe wargi wyschnięte na wiór i mega sucho w buzi. Normalnie nie wiem czy by mi pozwolili.

Leżałam ale nie zupełnie na płasko, na minimalnym kącie, pierwszy albo drugi ząbek na łóżku. Dziewczyny z mojego pokoju po znieczuleniu też nie leżały całkiem płasko tylko na pierwszym ząbku, nie narzekały na ból głowy ani niczego.

Nas podnosili równo 8 godzin od przywiezienia na pokój. Na pierwsze wstanie dostałyśmy ketonal, ja jeszcze miałam trochę morfiny w kroplówce. Cewnik wyjmowali później, ja zaczęłam chodzić o 23 a wyjęli mi go dopiero dwa dni później rano, ale szczerze mówiąc, gdybym mogła to bym go zostawiła dłużej.

Ja po porodzie przez 4 dni prawie nie jadłam, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość, pierwsza dwójka zajmie trochę czasu bo trzeba powoli i spokojnie. Ale najpierw spodziewaj się ogromnej ilości gazów. Też się bałam, ale jakoś poszło.

I polecam, coprawda obleśny ale świetny sposób. Przez pierwsze 3 dni jak zdejmą cewnik sikaj pod prysznicem a nie w toalecie, oprócz moczu leci bardzo dużo odchodów.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:47   #2705
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wy tez macie taki specyficzny zapach piersi ?
Normalnie nie moge tego zapachu zniesc
to od mleka ?

Nasze szczescie
Stary 2014-08-11, 09:47   #2706
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Lilka gratulacje kolejny przystojniak na watku:brawo:

Halinka ja mam ta fride do gilow, tylko raz uzylam i mala nawet nie plakala

Co do kapieli to my kapiemy codziennie, Mela juz wie ze po kapaniu jest jedzonko a potem idzie spac

Dzisiaj w nocy mala mi dala troche popalic, nie spala przez 3 godziny ciezko bylo bo ja zasypialam na siedzaco:P ale dalysmy rade
I dzisiaj pierwszy raz zostawiam mojego okruszka z babcia... Mam jakiegos stracha ale musze mala zapisac do przychodni i jechac do pracy po zaswiadczenie do macierzynskiego a nie chcemy jej niepotrzebnie brac w takie miejsca...
Mam nadzieje ze mala bedzie grzeczna

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:58   #2707
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
I dzisiaj pierwszy raz zostawiam mojego okruszka z babcia... Mam jakiegos stracha ale musze mala zapisac do przychodni i jechac do pracy po zaswiadczenie do macierzynskiego a nie chcemy jej niepotrzebnie brac w takie miejsca...

Zuken, a musisz być ty i mąż, żeby zgłosić do przychodni? Bo ja w sumie mojego samego chciałam wysłać w te wszystkie miejsca jak przychodnia, urząd itp. No poza moją pracą, ale tę mam 100 metrów od domu, to tam się przejdę sama.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:00   #2708
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
to od mleka ?
Tak, to od mleka. Po tym dziecko rozpoznaje mamę. U mnie na rękach młody usypia w 10 minut a u tżta nie chce wcale.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:03   #2709
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Konstanty Jarosław <3 zostal szczęśliwie wyjęty z brzuszka mamy ok. 18. Wazy 3650. Jest zdrowiutki!!! Siusiak pełnowartościowy
Dokladnie tak go sobie wyobrazalam!

Po dwoch dawkach oxy mialam skurcze do 100% ale ich nie czulam. Rozwarcie nie postepowalo i lekarz zaproonowal cc, albo powrot na oddzial i ponowienie proby z oxy we wtorek. Jednak bez gwarancji na powodzenie, a ze jestem tyle po terminie, ze to moglo byc niebezpieczne dla dziecka... Oryczalam się strasznie, ale zgodzilam sie na cc. Nie wspominam tego dobrze, bo bylam splakana i przerazona, na szczescie wszystko poszlo dobrze i koniec koncow dziekowalam poloznym i lekarzom. Wiekszosc byla bardzo mila i wspierajaca. I chyba wzbudzilam sensację tą panika przed cc ;-)

Teraz czuję wielką ulgę! Będę pionizowana ok. 5

Juz mi sie nie chce spac lece nadrabiac. Dziękuję za kciuki!!! :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje Lilka!
muszę Cie powiedzieć, że Twój synek jest naprawdę śliczny

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Gosiu od 3 dzisiaj nie spie zaczely mnie brac skurcze takie narazie jeszcze delikatne i srednio co 30min wiec mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj cos sie rozkreci

za szybkie rozkręcenie akcji

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Zaraz się zbieramy i jak wczoraj się nie denerwowałam to dzisiaj jest z tym kiepsko.

Lilka gratulacje!
będzie dobrze!
a nerwy są całkiem normalne...
trzymaj się

Cytat:
Ja mojego bez przerwy głaskam po tej pięknej czuprynce ale muszę się powstrzymywać, bo się boję, że mu zetrę te włoski i będzie łysy.
Halinka a głaskaj sobie do woli z tego co czytałam to te pierwsze włoski i tak się zetrą choćby dlatego że maluch cały czas leży i siłą rzeczy je wyciera.
Czytałam że stąd możliwe i często spotykane jest że np dziecko rodzi się z ciemnymi włosami, ale jak one się wytrą to może jeszcze równie dobrze być np blondynkiem

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Patrzcie, co wczoraj dorwałam w rossmanie: https://www.magcosmet.pl/cialo/piele...dzie-1401.html

Kupiłam od razu, będę się maziać po porodzie. Dziś wieczorem mam wizytę, mam nadzieję, że coś się dzieje w końcu tam.
O nie widziałam tego specyfiku w Rossmanie
Ale też już zakupiłam mazidło na po porodzie przy okazji ostatnich zakupów w gemini

Kasia tak z ciekawości ile waży Twój synek?
pamiętam jak pisałaś że wam też lekarz powiedział że będzie duży kawaler.
Ja byłam ostatnio na wizycie ( 37 tydzień ) to mój miał 3350, nie wiem czy to bardzo dużo?
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:10   #2710
ButterBear
Zakorzenienie

Lilka, gratulacje i witamy na świecie Kostka Przystojniak z niego

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Powiem Ci, że i po sn też jest blokada, ale pewnie jak się całkiem zblokujesz, to dostaniesz czopek. I wtedy się nie wahaj, weź. Jest wielka ulga!

Cytat:
Ja od razu też powiem, że miałam narkozę a nie znieczulenie, więc może się to różnić. Wodę pozwolili mi pić po 17, małymi łyczkami, ale dlatego, że się bardzo darłam i od drętwoty miałam całe wargi wyschnięte na wiór i mega sucho w buzi. Normalnie nie wiem czy by mi pozwolili.

Leżałam ale nie zupełnie na płasko, na minimalnym kącie, pierwszy albo drugi ząbek na łóżku. Dziewczyny z mojego pokoju po znieczuleniu też nie leżały całkiem płasko tylko na pierwszym ząbku, nie narzekały na ból głowy ani niczego.

Nas podnosili równo 8 godzin od przywiezienia na pokój. Na pierwsze wstanie dostałyśmy ketonal, ja jeszcze miałam trochę morfiny w kroplówce. Cewnik wyjmowali później, ja zaczęłam chodzić o 23 a wyjęli mi go dopiero dwa dni później rano, ale szczerze mówiąc, gdybym mogła to bym go zostawiła dłużej.

Ja po porodzie przez 4 dni prawie nie jadłam, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość, pierwsza dwójka zajmie trochę czasu bo trzeba powoli i spokojnie. Ale najpierw spodziewaj się ogromnej ilości gazów. Też się bałam, ale jakoś poszło.

I polecam, coprawda obleśny ale świetny sposób. Przez pierwsze 3 dni jak zdejmą cewnik sikaj pod prysznicem a nie w toalecie, oprócz moczu leci bardzo dużo odchodów.
O tak, ja też tak robiłam, mimo, że po sn. Jak sikałam na kibelku, to piekła rana, a jak pod prysznicem i lałam sobie na krocze letnią wodą, to o wiele lepiej (hmmm... a jeszcze kilka tygodni temu temat czopa wydawał nam się obleśny )

Cytat:
to od mleka ?
Ja nic nie czuje

Cytat:
Lilka gratulacje kolejny przystojniak na watku:brawo:

Halinka ja mam ta fride do gilow, tylko raz uzylam i mala nawet nie plakala

Co do kapieli to my kapiemy codziennie, Mela juz wie ze po kapaniu jest jedzonko a potem idzie spac

Dzisiaj w nocy mala mi dala troche popalic, nie spala przez 3 godziny ciezko bylo bo ja zasypialam na siedzaco:P ale dalysmy rade

My tak samo, kąpiemy codziennie, potem jedzonko i kimka

Na pewno będzie grzeczna Trudniej znieść to mamie, niż maluszkowi

Cytat:
Zuken, a musisz być ty i mąż, żeby zgłosić do przychodni? Bo ja w sumie mojego samego chciałam wysłać w te wszystkie miejsca jak przychodnia, urząd itp. No poza moją pracą, ale tę mam 100 metrów od domu, to tam się przejdę sama.
Mi wszystkie te rzeczy załatwiał mąż. I przychodnię i pracę.

Dziewczyny kp - czy Wy też tyle jecie? Ja jestem non stop głodna

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:11   #2711
gosia3103
Zakorzenienie

Leżę pod ktg, przychodzi pani doktor. Pyta o kartę z izby przyjęć, ile jestem po terminie, czy coś się dzieje, kiedy byłam.ostatnio badana i czy wszystko było zamknięte. Po czym stwierdza, że ona mnie dziś badać nie bedzie i mam przyjść za dwa dni. Mówię do niej, że to wtedy już zostaję tak? A ona że niekoniecznie. Trochę się zdziwiłam, mówię że wszyscy mówili że 8 dnia kładą, a ona to proszę przyjść rano to zobaczymy. Rano to znaczy o której? Im wcześniej pani przyjdzie tym wcześniej podłączymy kroplówkę.
I tyle się dogadałam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:11   #2712
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kasia nie wiem ale ja i tak musze do pracy jechac jeszcze wiec jedziemy razem Pewnie to jest obojetne ktory z rodzicow podpisze te wszystkie papierki
A i my musimy jakies.zakupy zrobic bo od 3 dni jest chleb na obiad

zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:12   #2713
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
gratulacje Lilka!
muszę Cie powiedzieć, że Twój synek jest naprawdę śliczny

za szybkie rozkręcenie akcji

będzie dobrze!
a nerwy są całkiem normalne...
trzymaj się

Halinka a głaskaj sobie do woli z tego co czytałam to te pierwsze włoski i tak się zetrą choćby dlatego że maluch cały czas leży i siłą rzeczy je wyciera.
Czytałam że stąd możliwe i często spotykane jest że np dziecko rodzi się z ciemnymi włosami, ale jak one się wytrą to może jeszcze równie dobrze być np blondynkiem

O nie widziałam tego specyfiku w Rossmanie
Ale też już zakupiłam mazidło na po porodzie przy okazji ostatnich zakupów w gemini

Kasia tak z ciekawości ile waży Twój synek?
pamiętam jak pisałaś że wam też lekarz powiedział że będzie duży kawaler.
Ja byłam ostatnio na wizycie ( 37 tydzień ) to mój miał 3350, nie wiem czy to bardzo dużo?
Dziś mam wizytę, ostatnio nam nie powiedział wagi, tylko wymiary sprawdzał, więc ostatnio szacowaną wagę miałam 5 tygodni temu- ok 2400 jeśli dobrze pamiętam. Dziś zobaczymy, jakie są przewidywania.
Stary 2014-08-11, 10:12   #2714
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Oświadczam, że ta pełnia o kant du.py potluc.
Troche mnie boli brzuch ale nie wiem co to jest. Już na nic nie liczę.....
I jeszcze mam nerwa na męża. Bo nic miłego mi nie powie, tylko cały czas sie patrzy na mnie jak na wieprza i mi dokucza
sorry

wczoraj porobilismy jeszcze troche zdjec brzuchowych i wygladam dosłownie jak wieprz. no nogi to mam krótkie jak u świniaka. no ale trudno, tak wygladam i już
dajcie spokoj, tez jestem juz wsciekła o byle g*wno. leze w samych majtkach i staniku. jak mnie jutro nie zostawia w szpitalu to bede szorowała plesn w fugach pod prysznicem, bo juz jej tam jest od ch*ja, mimo ze z miesiac temu tez szorowałam.
ps. klne teraz jak szewc, mam nadzieje ze zadnej to nie przeszkadza...

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-08-11 o 10:13
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:14   #2715
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
sorry

wczoraj porobilismy jeszcze troche zdjec brzuchowych i wygladam dosłownie jak wieprz. no nogi to mam krótkie jak u świniaka. no ale trudno, tak wygladam i już
dajcie spokoj, tez jestem juz wsciekła o byle g*wno. leze w samych majtkach i staniku. jak mnie jutro nie zostawia w szpitalu to bede szorowała plesn w fugach pod prysznicem, bo juz jej tam jest od ch*ja, mimo ze z miesiac temu tez szorowałam.
Nie szoruj pleśni. Nawdychasz się jej przy okazji, a to przecież strasznie niezdrowe.
Stary 2014-08-11, 10:18   #2716
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Leżę pod ktg, przychodzi pani doktor. Pyta o kartę z izby przyjęć, ile jestem po terminie, czy coś się dzieje, kiedy byłam.ostatnio badana i czy wszystko było zamknięte. Po czym stwierdza, że ona mnie dziś badać nie bedzie i mam przyjść za dwa dni. Mówię do niej, że to wtedy już zostaję tak? A ona że niekoniecznie. Trochę się zdziwiłam, mówię że wszyscy mówili że 8 dnia kładą, a ona to proszę przyjść rano to zobaczymy. Rano to znaczy o której? Im wcześniej pani przyjdzie tym wcześniej podłączymy kroplówkę.
I tyle się dogadałam...
ekstra i potem się dziwić, że nas kur*ica rozsadza.
Idę znowu wymiotować, shit!! i jak tu nie mieć dość?!?
Stary 2014-08-11, 10:26   #2717
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
sorry

hehe tez cos wyszoruje chyba

Cytat:
I tyle się dogadałam...
o ja... czyli nic nie wiadomo :banghead:

U mnie tez do du..y. Pelnia byla i kij z tego. Poklocilam sie z TZ i teraz leze. Nie chce mi sie nic.

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:26   #2718
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to od mleka. Po tym dziecko rozpoznaje mamę. U mnie na rękach młody usypia w 10 minut a u tżta nie chce wcale.
Ech musze sie jakos do tego przyzwyczaic , bedzie ciezko

u mnie jest to samo, Tz nosi mala na rekach kladzie do lozeczka i placz
jak ja ja wezme na rece i juz cisza po 2 minutach spi odkladam do lozeczka i spi z 3/4 h a Tz sie obraza bo mu nie wychodzi

Nasze szczescie
Stary 2014-08-11, 10:36   #2719
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Kostek cudowny

Pati, Gosia pięknie w kolejce czekacie. Pati, dajesz, dajesz!!! Chociaż podejrzewam, że Agatka was przeskoczyła, bo się nie odzywała dawno. No i mam wielką nadzieję, że Moni dziś urodzi, bo jest naprawdę biedna i ma strasznego pecha
No i du.a zjadlam sniadanko i skurcze sie skonczyly chyba jednak amelka czeka na jutrzejsze wywolanie

pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:37   #2720
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp - czy Wy też tyle jecie? Ja jestem non stop głodna

Ja czasem jem duzo a czasem w siebie wmuszam
najgorzej jest z piciem
pediatra kazal mi pic szklanke wody do kazdego karmienia, a ja z tych malo pijacych i mi nie dobrze
pytal sie czy mocz mi smierdzi ja powiedzialam ze tak i to intensywnie ( sorry za szczegoly ) i powiedzial ze to od tego ze za malo pije
wy tez to zauwazylyscie ?

Nasze szczescie
Stary 2014-08-11, 10:44   #2721
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
No i du.a zjadlam sniadanko i skurcze sie skonczyly chyba jednak amelka czeka na jutrzejsze wywolanie

dobrze, ze to juz jutro. I tak sie naczekalas. A moze jeszcze w nocy sie rozkreciwrolleyes:

Cytat:
najgorzej jest z piciem
pediatra kazal mi pic szklanke wody do kazdego karmienia, a ja z tych malo pijacych i mi nie dobrze
pytal sie czy mocz mi smierdzi ja powiedzialam ze tak i to intensywnie ( sorry za szczegoly ) i powiedzial ze to od tego ze za malo pije
mialam tak z tym smrodkiem kiedys ale ostatnio bardzo duzo pije i czesto sikam i ten mocz jak woda.

Stary 2014-08-11, 10:45   #2722
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A i my musimy jakies.zakupy zrobic bo od 3 dni jest chleb na obiad

Oj nie ladnie
powinnas jesc porzadne obiady

Mnie polozna ciagle goni ze mam jesc wiec czasem musze w siebie wmusic

Nasze szczescie
Stary 2014-08-11, 10:50   #2723
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
opis porodu

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Hej.

Wczoraj pisałam, że sie tak super czułam a dzisiaj zmiana o 180stopni.
Mam dosyć tej ciązy, chciałabym już mieć swojego maluszka przy sobie i mam strasznego nerwa na ludzi.
Denerwuje mnie jak każda mądrzejsza kobieta próbuje mnie uświadomić jaki to straszny jest porod.
Do męza mowiła jego siostra cioteczna jak to pierwszego porodu to sie kobieta nie boi a pózniej jest gorzej. I aż ja brzuch boli jak sobie pomysli i ze najtrudniejszy moment przedemna.
A wiecie co jest najlepsze. Dwa dni po porodzie w drodze jak wychodzila ze szpitala przyjechala z mężem dziecmi i malutkim noworodkiem na poprawiny naszego wesela. I siedzieli chyba z 4 h Więc chyba jej ten porod nie zmeczył.
No i wczoraj pisałam z siostrą. I mowię ze młody by mógł wyjśc dla swojego bezpieczeństwa bo wszedzie zaczepiam brzuchem.
A co ona na to: POZNIEJ BEDZIESZ ZACZEPIAĆ FLAKIEM.
Wkurza mnie takie coś niemilosiernie jak każdy próbuje wszystko obrzydzić a szczególnie ja mowi to siostra która nigdy w ciąży nie była.

Nie wiem może ja sie nadwrażliwa zrobiłam ale wkurzaja mnie ludzie niemiłosiernie....
Aaaa i zapomniałam wam powiedziec jak poszłam do pracy zaniesc zwolnienie. Jest to jeden z dyskontów, ludzi "w pyte" podchodze do kasy. Siedzi dziewczyna z która nigdy nie mialam jakoś specjalnie dobrego kontaku. Zobaczyła mnie i drze papę na cały sklep:
O MATKO JAKI PULPET Z CIEBIE. ILE PRZYTYLAŚ? OJ NAMĘCZYSZ SIĘ ZANIM ZRZUCISZ
mnie sięwydaje, że to z zazdrosci tak gadają. zwłaszcza te które dzieci nie mają, po pewnie nawet faceta na stałe nie mają i taka rozpacz i żal przez nie przemawia, ja tam się śmieje z takich żałosnych tekstów i wprost już mówie ze to żałosne co mówią i ze chyba za dużo w internecie czytają głupot...

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Co za franca!

A mi jest ogólnie przykro, może pomyślicie, że jestem wariatką! Ale odwiedziło nas już kilka osób, żeby poznać Hanię i ona dostała mnóstwo pięknych prezentów i wspaniale ją wszyscy witają... a o mnie już nikt nie pamięta, nikt za bardzo już się mną nie 'przejmuje'. Jak ja szłam do jakichś koleżanek, które urodziły, zawsze miałam coś dla Maluszka i dla młodej mamy w prezencie. O mnie nikt nie pomyślał. I nie mówię tego, bo jestem łasa na prezenty, ale dlatego, że jest mi smutno, że nagle jak już urodziłam, to jakoś średnio jestem istotna Do tego stopnia, że kumpel, który był u nas już 2 czy 3 razy, jak wspomniałam, że tak przychodzi do nas często, że widział ją najwięcej razy, to mi wypalił 'nie czepiaj się i tak nie przychodzę do Ciebie'. Wiem, że to był żart, ale poczułam się serio do du.py.
hmm, no ja kwiatka przynosiłam dla mamy a dla dzidzi prezenty. Wydaje mi się to normalne, że ludzie przychodzą popatrzec i pozachwycac się dzidzą a nie mamą...
Nawet się nie zapytali jak się czujesz?

Ja ciąglę myślę o porodzie w wannie i coraz bardziej się skłaniam ku temu i jak pojade to na pewno o to poproszę. Zastanawia mnie czemu to jest tak mało popularne w PL...

Mam pytanie o pieluchy, które sobie chwalicie najbardziej?
2 pyt. czy otwarte pieluchy mają termin ważności?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:51   #2724
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
pokaz pokaz

Nasze szczescie
Stary 2014-08-11, 10:52   #2725
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
najgorzej jest z piciem
To ja nie mam tego problemu, bo piję ok 2 butelki wody niegazowanej dziennie...Ciągle chce mi się pić, więc piję ale ja zawsze bardzo dużo piłam

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:52   #2726
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
My sobie chwalimy pampers 1
a co do drugiego to nie wiem

Nasze szczescie
Stary 2014-08-11, 10:59   #2727
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
My sobie chwalimy pampers 1
a co do drugiego to nie wiem
Ale te w białych paczkach czy zielonych?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:59   #2728
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

mnie sięwydaje, że to z zazdrosci tak gadają. zwłaszcza te które dzieci nie mają, po pewnie nawet faceta na stałe nie mają i taka rozpacz i żal przez nie przemawia, ja tam się śmieje z takich żałosnych tekstów i wprost już mówie ze to żałosne co mówią i ze chyba za dużo w internecie czytają głupot...

hmm, no ja kwiatka przynosiłam dla mamy a dla dzidzi prezenty. Wydaje mi się to normalne, że ludzie przychodzą popatrzec i pozachwycac się dzidzą a nie mamą...
Nawet się nie zapytali jak się czujesz?

Ja ciąglę myślę o porodzie w wannie i coraz bardziej się skłaniam ku temu i jak pojade to na pewno o to poproszę. Zastanawia mnie czemu to jest tak mało popularne w PL...

mam nadzieje ze nie maja daty bo sobie wczoraj w koszyczku ulozylam heh

mysle ze szpitale sa w Polsce nie przystosowane w wiekszosci do porodow w wodzie i to jest glowny powod

Stary 2014-08-11, 11:01   #2729
Optymistka26
Zadomowienie

Wiecej juz nie szaleje tyle co wczoraj...dziecko sie dzis slabiej rusza(rusza sie mniej i delikatniej choc norme tych 10 ruchow wyrabia) a ja wariujeMama mnie opierniczyla....
Usnelam 2gi raz i spalam do 11:30. Po raz pierwszy od 2m-cy tyle przespalam ale odpoczelam.

Agnes 100 lat i szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Byłam nawet na spacerze grzybowym 2h.
bosz jak ja bym na grzyby poszla.....
Cytat:
mamy już tydzień.

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Ja mam też dziś zryty humor jeśli chodzi o wygląd. Nie chodzi już o kilogramy, bo dużo nie przytyłam, a nawet podobno wyglądam korzystnie, ale mam jakiegoś doła, że nie mogę na siebie patrzeć. Czuję się paskudnie, wszystko mi przeszkadza krzywe krótkie nogi, przebarwienia, czuje sie nieatrakcyjnie i wogóle jak jakaś ściera ciągle porównuję się do innych dziewczyn i to jest straszne
Kazda z nas super wyglada z brzuszkiem i tego sie trzymajmy
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
prawda, ja urodzilam sie z czarnymi wlosami, a jak sie wytarly to odrosly w kolorze b.jasny blond
Cytat:
I tyle się dogadałam...
yyyyyyyyyy
Cytat:
Idę znowu wymiotować, shit!! i jak tu nie mieć dość?!?
biedna...

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 11:03   #2730
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ale te w białych paczkach czy zielonych?
zielone

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości