Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 09:43   #4411
ellyunia
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
ja mówię mama, ale nie mamo chodź tu tylko czy może mama tu podjeść? oni mnie trtaktują jak córkę na prawdę więc czemu mam jej mama nie mówić
ja tak samo
Mąż się śmieje że my w ogóle dziwna rodzina jesteśmy...ja teściową mam the best- nieraz lepiej się dogaduję niż z mamą
Mój M z teściami ma też super kontakt i mówi do nich też mamo, tato
Mnie teściowa dwa razy wyprowadziła z równowagi, 1. przed ślubem-delikatnie mówiąc miała zastrzeżenia do sali, a 2. już kiedyś pisałam że awantura o imię była. Ale wszystko wyjaśnione i nie narzekam

ps. mieszkaliśmy z teściami 2 lata

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-08-11 o 09:46
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:43   #4412
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Jak długo juz dajesz tak rade? Ja tylko rok. Ale my mieszkaliśmy z nimi wiec moze dlatego. Teraz w sumie mieszkamy obok nich ale widuje ja mega rzadko bo jakos babcia nie ma czasu dla swojej wnusi nawet jak ja zapraszamy:conf used: wiec w ta,kiej sytuacji to pewnie do konca zycia bym pociagnela

Rok z małym haczykiem;p nie zamierzam przestawać ;p potem bedzie "babcia" ;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:45   #4413
LindaC
Wtajemniczenie

kika198513 - no trudną teściową to dopiero musi być trudno znieść pod jednym dachem chyba bym wykitowała
Stary 2014-08-11, 09:46   #4414
dusiolka
Zakorzenienie

LindaC: to mogła sobie sama ja zjeść jak zrobiła;p nie no bezczelna za przeproszeniem;p
Stary 2014-08-11, 09:48   #4415
LindaC
Wtajemniczenie

no dokładnie dusiolka, dokładnie
Stary 2014-08-11, 09:57   #4416
smerfetka2808
Zakorzenienie

Linda no prze...z tej teściowej, masakra jakie te kobity potrafią być wredne! oddała syna w ręce żony więc niech już się nie wtrąca! wrr
no super uczucie, w końcu i ja się doczekałam tyle czasy nie widziałam maluszka to teraz zobaczę chociaż jak on pływa

Ellyunia no ja mam tak samo jeśli chodzi o dogadywanie więc pod tym względem jestem w czepku urodzona
mnie raz wyprowadziła ale to powiedziałam tylko mężowi bo to dziwna sytuacja była ale spokooo

Kika może to i lepiej że ją rzadko widujesz przynajmniej nerwów Ci nie psuje.
Stary 2014-08-11, 09:58   #4417
justynalyp
Zadomowienie

dzień dobry Dziewuszki, zrobili ze mnie osobę niepełnosprawną i nie pozwalają pracować, mam teraz siedzieć w domu i nic nie robić, a ja jestem pracoholikiem, co wy robicie całe dnie? może wpadnę do którejś ogródek przekopać albo coś posprzątać?
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:00   #4418
Kinqaa
Zakorzenienie

Hejka!
Głowa mnie boli drugi dzień. ..
Jakby migrena.
Suuuuper.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:01   #4419
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
dzień dobry Dziewuszki, zrobili ze mnie osobę niepełnosprawną i nie pozwalają pracować, mam teraz siedzieć w domu i nic nie robić, a ja jestem pracoholikiem, co wy robicie całe dnie? może wpadnę do którejś ogródek przekopać albo coś posprzątać?

Zawsze mozesz zacząć sie pakować ;p w domu tez jest co robic posprzątać,pomoc naczynia,ugotować,poprac, popracować także nie musisz sie nudzić
Stary 2014-08-11, 10:03   #4420
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
no dla nich fajny tylko jak jedziemy do rodziny to ludzie ie mogą tego zrozumieć jak to tak po imieniu mówić ale oni się wcale tym nie przejmują i są na "stopie koleżeńskiej". Moja mam mówi że sobie nie wyobraża jakby w pracy mój P miał do niej powiedzieć: cześć mamo
no pływa pływa kochana kruszynka
w końcu się doczekałam tylko jeszcze ruchy jak poczuję będę w 7niebie żeby mąż też poczuł
dla polakow jest to cos dziwnego mowic po imieniu ale np moja przyjaciolka wyszla za francuza i ona do swojej tesciowej mowi po imieniu. Jej mezowi tak podoba sie polska tradycja ze ze do tesciowej mowi mamusiu i jest z tego bardzo zadowolony.

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość

ja czuję jakby dzidziuś takie bańki mydlane mi w brzuchu dmuchał - wiecie tak dużo baniek, które sobie pękają
hehe jakie porownanie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
ja tak samo
Mąż się śmieje że my w ogóle dziwna rodzina jesteśmy...ja teściową mam the best- nieraz lepiej się dogaduję niż z mamą
Mój M z teściami ma też super kontakt i mówi do nich też mamo, tato
Mnie teściowa dwa razy wyprowadziła z równowagi, 1. przed ślubem-delikatnie mówiąc miała zastrzeżenia do sali, a 2. już kiedyś pisałam że awantura o imię była. Ale wszystko wyjaśnione i nie narzekam

ps. mieszkaliśmy z teściami 2 lata
fajnie jest jak sie mozna dogada z tesciami, ja na moich tez mam swietnych teraz jak jestem w ciazy to juz w ogole tesciowa chodzi i mnie caluje, mowi ze jest przeszczesliwa, ze mnie kocha jak rodzona corke
Stary 2014-08-11, 10:03   #4421
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Swoja droga jak mówicie do swoich teściowych??
Ja najpierw mówiłam bezosobowo a potem jak juz musialam to jest tesciowa i juz. Ja wychodze z zalozenia ze mame sie ma jedna i juz. Obca kobieta nigdy nie bedzie mi tak bliska, zwlaszcza ta konkretna.
Moja mama mysli tak samo i mojemu Tż powiedziala ze moze mowic jak chce - mama , tesciowa, Danusia i on mowi do niej po imieniu i jest ok. Wiem ze sa tesciowe co za slowo-tesciowa smiertelnie sie obrazaja ale moja nie ma wyjscia i nigdy nie slyszalam zeby narzekala. Wiem ze odprawiala za mnie egzorcyzmy ale to juz inna sprawa
Ja początkowo po ślubie mówiłam bezosobowo, bo z dnia na dzień ciężko było się przestawić, ale trwało to może 2 miesiące. Teraz mamo. Mojej mamy już nie ma, a z teściową jestem bardzo związana więc dla mnie to naturalne I zawsze mnie "broni", a nie TŻta. Chociaż broni to za dużo powiedziane, bo jakiś konfliktów między nami nie ma, ale jak trzeba przywołuje TŻta do porządku. Wiem, że mam w niej wsparcie i krzywdy mi nie pozwoli zrobić, a przy tym jest równą babką, z którą mogę dosłownie o wszystkim pogadać bez żadnego skrępowania.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:05   #4422
justynalyp
Zadomowienie

ile można sprzątać to samo albo prać czyste ciuchy, mój pies też już czasami ma dosyć moich spacerów, a moje pakowanie to tylko zabranie zawartości szafy, reszta zostaję w mieszkaniu, jeszcze muszę znaleźć kogoś chętnego na wynajem, ale za to dzisiaj idę szorować fugi w łazience.
Stary 2014-08-11, 10:05   #4423
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
dobrze ze odpoczelas to jest dobry restet
o tak! chyba nawet nie przypuszczałam, że aż tak potrzebuję się "wyłączyć". Teraz wracam do rzeczywistości i ciężko mi się przestawić
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:06   #4424
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
ogrodek juz wypielilam
jak sie wszystko porobi w domu to zaczyna byc nudno
ale moze rozwiniesz jakas swoja pasje?
Stary 2014-08-11, 10:08   #4425
dusiolka
Zakorzenienie

Allgood chyba w podróży poslubnej ze tak zaginęła;p

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
ile można sprzątać to samo albo prać czyste ciuchy, mój pies też już czasami ma dosyć moich spacerów, a moje pakowanie to tylko zabranie zawartości szafy, reszta zostaję w mieszkaniu, jeszcze muszę znaleźć kogoś chętnego na wynajem, ale za to dzisiaj idę szorować fugi w łazience.

Zalezy ile sie ma pomieszczen i jak lokatorzy bałagania mozesz zrobic cos dla siebie, maseczkę na twarz/włosy, pomalować paznokcie, poczytać książkę nie lubisz sie zrelaksować? niedługo będziesz miała taki zapiernicz ze wspomnisz dobre czasy ;p
Stary 2014-08-11, 10:09   #4426
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
o tak! chyba nawet nie przypuszczałam, że aż tak potrzebuję się "wyłączyć". Teraz wracam do rzeczywistości i ciężko mi się przestawić
wiadomo jak to po urlopie
ja za 2tyg wyjezdzam tez zrobie sobie restet od prawie wszystkiego
Stary 2014-08-11, 10:10   #4427
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
ogrodek juz wypielilam

jak sie wszystko porobi w domu to zaczyna byc nudno

ale moze rozwiniesz jakas swoja pasje?

Kurczę w domu zawsze jest cos do roboty a nigdy sie nie nudzilam sama ze sobą od dziecka potrafiłam sie sobą zajac wiec troche nie rozumiem Was dziewczyny
Stary 2014-08-11, 10:20   #4428
LindaC
Wtajemniczenie

ja tam też na L4 czuję się doskonale i nuda nawet potrafi być fajniejsza od pracy
Stary 2014-08-11, 10:22   #4429
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam też na L4 czuję się doskonale i nuda nawet potrafi być fajniejsza od pracy

dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:27   #4430
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
dla polakow jest to cos dziwnego mowic po imieniu ale np moja przyjaciolka wyszla za francuza i ona do swojej tesciowej mowi po imieniu. Jej mezowi tak podoba sie polska tradycja ze ze do tesciowej mowi mamusiu i jest z tego bardzo zadowolony.

hehe jakie porownanie

fajnie jest jak sie mozna dogada z tesciami, ja na moich tez mam swietnych teraz jak jestem w ciazy to juz w ogole tesciowa chodzi i mnie caluje, mowi ze jest przeszczesliwa, ze mnie kocha jak rodzona corke
do mnie też mówi córuniu
fajne to uczucie że ktoś Cię zaakceptował taką jaką jesteś mimo że się pojawiłaś w rodzinie jako obca osoba

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja początkowo po ślubie mówiłam bezosobowo, bo z dnia na dzień ciężko było się przestawić, ale trwało to może 2 miesiące. Teraz mamo. Mojej mamy już nie ma, a z teściową jestem bardzo związana więc dla mnie to naturalne I zawsze mnie "broni", a nie TŻta. Chociaż broni to za dużo powiedziane, bo jakiś konfliktów między nami nie ma, ale jak trzeba przywołuje TŻta do porządku. Wiem, że mam w niej wsparcie i krzywdy mi nie pozwoli zrobić, a przy tym jest równą babką, z którą mogę dosłownie o wszystkim pogadać bez żadnego skrępowania.
skąd ja to znam tylko mąż coś źle na mnie powie czy cokolwiek zrobi nie tak jak powinien odrazu "wkracza: do akcji i mówi nie wolno tak robić, to jest Twoja żona

Cytat:
wiadomo jak to po urlopie
ja za 2tyg wyjezdzam tez zrobie sobie restet od prawie wszystkiego
a gdzie się wybierasz?
Stary 2014-08-11, 10:30   #4431
simonee
Zakorzenienie

W domu mieszkamy tylko we dwoje, mamy minimalistycznie bo tak lubimy nie ma za duzo do sprzatania, wszystko jest poukladane, schowane, zmywarka sama zmywa, pralka robi pranie, czynnosci domowe nie zajmuja mi calego dnia a jak sa upaly to nie mam sily do robienia roznych rzeczy ktore atrakcyjnie zapelnia moj dzien, wiec bywa nudno tym bardziej ze juz dlugo jestem na l4
czytanie, maseczki, malowanie paznokci itp to dla mnie cos normalnego, rutyna
Stary 2014-08-11, 10:30   #4432
justynalyp
Zadomowienie

mieszkam sama z psem na trzech pokojach, więc mogę odkurzać codziennie, ale myślę że po prostu będę zabierać psa do lasu i robić te 10-15kilometrów dziennie. Wiecie książki, jasne czytam, ale jestem po filologii polskiej. Ewentualnie będę chodzić po sąsiadach i im sprzątać. No i zostaję mi pisanie mojej książki, mam ją dokończyć przed urodzeniem Zuzanny. Paznokcie pomalowane, nogi ogolone, cera nawilżona i gładka, pies obcięty i umyty.
Stary 2014-08-11, 10:36   #4433
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
do mnie też mówi córuniu
fajne to uczucie że ktoś Cię zaakceptował taką jaką jesteś mimo że się pojawiłaś w rodzinie jako obca osoba

a gdzie się wybierasz?
no wlasnie u mnie tesciowa procz mojego m ma jeszcze corke i wnuczke.
mamy fajne tesciowki

jedziemy do jastarni, polwysep + wiatr =kitesurfing
Stary 2014-08-11, 10:38   #4434
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Swoja droga jak mówicie do swoich teściowych??
ja mamo i tato. tzn bardziej w stylu: co mama chce do picia? tato co chcesz? do teścia jakoś swobodniej mi to przychodzi

Cytat:
normalnie mówi się o tygodniach trwających 19t5d=20 tc , tym sposobem dzień porodu przypada właśnie na 40 tc
dokładnie tak ja tak liczę ale mój gin np nie

Cytat:
nie chce mi sie wlaczyc filmik moze lookne pozniej z drugiego kompa
a nie wiem czemu może faktycznie coś z kompem bo dziewczynom się otwierało.

Cytat:
ja czuję jakby dzidziuś takie bańki mydlane mi w brzuchu dmuchał - wiecie tak dużo baniek, które sobie pękają
ojej super uczucie nie? fajnie to ujęłaś

Cytat:
ja mam wrażenie że dużo nas łączy haha mojej teściowej też sala się nie podobała i też o imię awantura u nas była.

a potem jeszcze o młodego jak się urodził.
ale jest ok teraz

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Hejka!
Głowa mnie boli drugi dzień. ..
Jakby migrena.
Suuuuper.
współczuję

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Kurczę w domu zawsze jest cos do roboty a nigdy sie nie nudzilam sama ze sobą od dziecka potrafiłam sie sobą zajac wiec troche nie rozumiem Was dziewczyny
ja też nie rozumiem nudy haha ja wiozę młodego do pkola potem wracam nadrabiam wizaż, jem śniadanko potem pooglądam ze 2-3 odcinki serialu, pośpię trochę, porozwiązuję krzyżowki poczytam coś pogram zrobię obiadek albo pomogę mamie i już trzeba po młodego jechać a z nim to już szybko leci czas leci nieubłagalnie a jak przychodzi dzień sprzątania to w ogóle myk i już wieczór nie rozumiem jak można się nudzić

Cytat:
mieszkam sama z psem na trzech pokojach, więc mogę odkurzać codziennie, ale myślę że po prostu będę zabierać psa do lasu i robić te 10-15kilometrów dziennie. Wiecie książki, jasne czytam, ale jestem po filologii polskiej. Ewentualnie będę chodzić po sąsiadach i im sprzątać. No i zostaję mi pisanie mojej książki, mam ją dokończyć przed urodzeniem Zuzanny. Paznokcie pomalowane, nogi ogolone, cera nawilżona i gładka, pies obcięty i umyty.
ooooo piszesz książkę???? to moje marzenie zawsze było aby napisać książkę nawet zaczęłam ale nie skończyłam nigdy i już nie skończę.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:41   #4435
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
a moze napiszesz bajke dla Zuzanny

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Eirene to wina mojego kompa
Stary 2014-08-11, 10:44   #4436
justynalyp
Zadomowienie

Bardziej chodzi mi o jakieś romansidło, nie ukrywam, napisać gniot, który będzie się sprzedawał, pisać książki w celach zarobkowych. Bajką dla Zuzanny będzie to jak jej rodzice się poznali. A najzabawniejsze jest to, że moja mama pochodzi z Mazur, z małej wioski, gdzie w sklepie nie można kupić ziemniaków, pewnego dnia do tej wioski zawitał mój ojciec, bo jak się okazało przyjechał odwiedzić swoją daleką rodzinę. poznał moją mamę, mama zostawiła wszystko i przeprowadziła się za ojcem do Szczecina. Ja robię to samo, ale przeprowadzam się mniej o jakieś 400km.
Stary 2014-08-11, 10:45   #4437
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie u mnie tesciowa procz mojego m ma jeszcze corke i wnuczke.
mamy fajne tesciowki

jedziemy do jastarni, polwysep + wiatr =kitesurfing
moja za to ma 3 synów i zawsze chciała mieć córeczkę więc ma mnie
o wow! piękny wypoczynek!

Cytat:
szalona!
a jaką książkę piszesz? ja jestem pod wrażeniem jak ktoś mów iże pisze książkę! bo dla mnie napisanie mgr graniczyło z cudem

Eirene no z Olim na pewno czas szybciej leci, mnie to się nudzi w domku no chyba że jedziemy na wieś do teściów to tam jest co robić oczywiście mi nie wolno no ale coś zawsze zrobię
w domku mam czysto
teraz pralka wyprała ja powiesiłam
ale pracowanie mnie czeka

Simonee obejrzyj koniecznie ja muszę mojemu P pokazać
Stary 2014-08-11, 10:46   #4438
simonee
Zakorzenienie

Smerfetka to jestes slodkim rodzynkiem dla tesciowej
Stary 2014-08-11, 10:52   #4439
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Smerfetka to jestes slodkim rodzynkiem dla tesciowej
dokładnie
dobrze że braciom do żeniaczki się nie spieszy

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

ale się zezełościłam siostra miała przyjechać o 10 bo chciała pogadać a ani jej widu ani słuchu tak to się z tym małolatem umawiać wrr...
Stary 2014-08-11, 10:58   #4440
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Eirene to wina mojego kompa
może na innym się uda

Cytat:
Bardziej chodzi mi o jakieś romansidło, nie ukrywam, napisać gniot, który będzie się sprzedawał, pisać książki w celach zarobkowych. Bajką dla Zuzanny będzie to jak jej rodzice się poznali. A najzabawniejsze jest to, że moja mama pochodzi z Mazur, z małej wioski, gdzie w sklepie nie można kupić ziemniaków, pewnego dnia do tej wioski zawitał mój ojciec, bo jak się okazało przyjechał odwiedzić swoją daleką rodzinę. poznał moją mamę, mama zostawiła wszystko i przeprowadziła się za ojcem do Szczecina. Ja robię to samo, ale przeprowadzam się mniej o jakieś 400km.
normalnie będę pierwsza która kupi tą książkę.

Cytat:
Eirene no z Olim na pewno czas szybciej leci, mnie to się nudzi w domku no chyba że jedziemy na wieś do teściów to tam jest co robić oczywiście mi nie wolno no ale coś zawsze zrobię
w domku mam czysto
teraz pralka wyprała ja powiesiłam
ale pracowanie mnie czeka

Simonee obejrzyj koniecznie ja muszę mojemu P pokazać
no z dzieckiem się nie nudzi aż czasem bym chciała hahaha
a prasować nie lubię to nie prasuję

Cytat:
dokładnie
dobrze że braciom do żeniaczki się nie spieszy
haha mówisz nie chcesz rywalki no i gut
i tak zawsze będziesz ta pierwsza

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości