|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Najgorsze jest to, że prenatalne wyszły źle i teraz tak mnie to męczy i stresuje... błagam, niech lekarz powie, że wszystko się jakoś unormowało, że jest ok
A u mnie pięęęękna burza, taka konkretna, uwielbiam
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga u mnie niby tornado
Znow jem chipsy :/ o moj Boooze... Zaraz sie wezme za obiad - dzisiaj gulasz z papryka
|
#4473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja juz rodzilam i powiem Wam,że nie pamietam jaki byl kolor ścian w sali. Łazienka byla na korytarzu ale kolejek jakos nie było. Szpital do remontu ale jakos nie patrzalam na obskurne ściany (a przed porodem lezalam 3 dni) tylko słuchalam ktg lub liczylam ruchy dziecka, a potem tulilam swoje dziecko. Wybralam ten szpital bo pracowala w nim moja gin i wiedzialam, ze bede tam bezpieczna a dla mnie to bylo najwazniejsze. Fajnie jak szpital ma male sale z lazienkami ale dla mnie to nie jest argument do wyboru szpitala. Telewizja, klimatyzacja i co jeszcze może kobieta do karmienia |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat w 3 szpitalach, które rozważam już są łazienki w pokojach, więc nie mam problemu, ale gdybym miała wybierać to wybiorę szpital z dobrą opieką a nie z łazienką wiadomo, że idealnie jest jak jest super standard i super opieka, ale są rzeczy ważne i ważniejsze... A 3 dni po porodzie można wytrzymać w gorszych warunkach jeżeli wiesz, że dziecko ma dobrą opiekę
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa tyle posta pisalam i wykasowal się :/
Ja do teściowej mowie po imieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale staram sie nie jesc za duzo smieci i w ogole nie jesc za duzo bo potem ledwo sie ruszam A ja nalalam malej wody do basenu bo taki byl rano skwar. A tu teraz leje |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Tak duszno było, że musiało w końcu ciu*nąć
![]() ja dzisiaj mam zamiar zafarbować włosy, wczoraj kupiłam Casting kolor Mroźne Trufle, ma ktoś jakieś przeżycia z tym związane?
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie nie licz, bo ja tylko robie zawsze pasemka
i to sama nie moge
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie pomogę. za to w końcu sie umówiłam do fryzjera na wrzesień
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4480 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez od wczoraj ![]() Cytat:
Ja mam dziś wizytę. Trzesę tyłkiem, bo się okaże, czy coś przez te dwa tyg. z moją szyjką się porobiło. A nie oszczędzałam się za bardzo, szczególnie w ostatnich dniach. Mieliśmy gości, trochę roboty w domu tez było ![]() Pocytowałam Was więcej, ale nie mam wszystkiego Trudno i tak cały dzień przegryzałam się przez zaległości.Brzuszki cudne, dziewczyny Rosna nam bebcolki, nie ma co. Mojego już w żadnym ciuchu sie nie ukryje ![]() A jeśli chodzi o teściowe, to ja mam fajną. Traktuje mnie, jak swoją córkę. Czasami mamusie takie są zaborcze o swoich synków. Pamiętajcie, że my kiedyś tez bedziemy teściowymi i tez bedziemy chciały jak najlepiej dla naszych teraz bąbelków w brzuchu Witam nowe koleżanki
|
|
|
#4481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kingaa to tak półżartem
![]() Wyczytałam to z mojej Cytat:
ale ja na ciemno
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-08-11 o 15:47 |
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
ellyunia tak myslalam,ze
Gulasz sie gotujeeeee... a ja sie nudze za godzinke zadzwonie do kolezanki czy podjedzie ze mna na 100% po ten koszyczek Ale mam dylemat... nie wiem gdzie go schowam Eee... sie nudze. A do posprzatania jeszcze u krolika klatka + odkurzanie mieszkania dajcie mi mooooooooooooooooc!
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga chipso-zerco
u mnie dzis pizza Montanka powodzenia na . wizycie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka haa u mnie zdrowy gulasz!
![]() Ale lejeeeeeee u mnie... ![]() Wlasnie odkurzylam i posprzatalam u krolika yeaaaaah jestem miSZCZem
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja też na ciemno dziołszki, zakochałam się w drzwiach |
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga chociaz zgrabne sa?
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukuje tego i tego, luksus ze łazienka w pokoju?to powinien byc standard. W moim przyszłym sa sale poporodowe 2 i 1 osobowe i bardzo dobry sprzęt dla noworodków. Zobaczymy czy tam przyjmą bo duzo kobiet chce tam rodzic. |
|
|
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Mogę z Wami popisać? To już moja druga ciąża, poród jest planowany na 20. stycznia
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przepis hmmm... po prostu kupuje miesa pol kg (zazwyczaj schabiu), kroje na kawaleczki, przyprawiam + dodaje oleju troche i na patelnie... Podsmazam chwilke... przygotowuje w tym czasie na drugim palniku garnek , no i papryki obieram z tych gniazd srodkowych i kroje na kawalki ... Jak podsmaze troszke mieso to dodaje do garnka plus te kawalki papryk. I rozrabiam sos z Pomyslu na... gulasz i dodaje to do garnka i automatycznie mam wode, w ktorym sie gotuje i mieso i te papryki. Dolewam czasem wody przegotowanej, bo kurcze mi sie wygotowuje wszystko na koniec.Wiem, moze chaotycznie, ale specjalnego przepisu nie mam Plus do tego ziemniaki puree lub kasze gryczana.
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2014-08-11 o 16:58 |
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa widzę ze jestes wielka fanka "pomysłu na" ;p
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Varga: witaj, opowiedz cos o sobie |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka bo jestem troche noga, jesli chodzi o przyprawianie i robienie sosow
nie nadaje sie do tego akurat ale zupy ok mi wychodza zadnych gotowych rzeczy nie dodaje
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety nie wszystko mogą od razu wyremontować
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam tez nie jestem jakaś super kucharka ale wole w necie znalesc jakis sposob na domowy sos albo zadzwonić do babci;p nie chce az tyle chemii w siebie pakować,ale trzeba przyznać ze z "pomysłu na" dobre rzeczy wychodzą hehe |
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kingaa chyba faktycznie coś jest na rzeczy
![]() Ja miałam taką samą sytuację (moja Klientka powiedziała mi że śniło się jej że jestem w ciąży i po ok 2 tyg okazało się że jestem) ![]() Jakiś pozytywny łańcuszek szczęścia Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w mieście jest aż jeden szpital więc dużego wyboru nie mam, ale na szczęście odział położniczy był remontowany jakiś czas temu i podobno jest całkiem sympatycznie ![]() Nie wiem jak jest u was w miastach ale u mnie większość kobitek bierze sobie swoją położną (w sensie płaci jej) i położna opiekuje się podczas porodu, wcześniej przychodzi do domu. Jednym słowem wszystkie moje koleżanki które w ostatnim czasie rodziły lub będą rodzić biorą taką położną- ja oczywiście też. Pieniądz nie jest nie wiadomo jak duży, a dla własnego poczucia bezpieczeństwa nie warto ryzykować. Chociaż tak nie powinno być, no ale cóż....a swoją drogą to niezły biznes musi być dla takiej położnej, etat w szpitalu+ 2/3 pacjentki "prywatnie"
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-08-11 o 17:42 |
||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest to ze za "wypożyczenie" położnej 1500zl? |
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia czy ja wiem czy nie powinno tak być. W Anglii to normalka położna
Chociaz są i tego minusy Boli mnie kość ogonowa albo cos obok... jakiś mięsień może. A i spać mi się chce....
|
#4498 | |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba to samo mamy na myśli
u mnie to będzie 700 ![]() Cytat:
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-08-11 o 17:48 |
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z ellyunia w tej kwestii ze skoro położne pracują i dostają za to pieniądze to powinny sie dobrze zając rodzącymi i młodymi mamusiami. A to najcześciej sa opryskliwe i jeszcze maja swoje mądrości do powiedzenia no szczyt chamstwa za nasze pieniądze;p
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Jak wspomniałam moze powinna byc płatna służba zdrowia całkowicie zeby mieć jakis poziom opieki bo i tak sie chodzi i płaci i tak..eh |
|
|
|
#4500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam porównanie bo byłam 1,5 roku temu operowana w prywatnej klinice, to jest zupełnie inny świat. Kolega wczoraj opowiadał o swojej operacji w szpiatalu państwowym (operacja załatwiona po znajomości-jego wujek był w tamtym szpitalu profesorem). Lekarz który go operował powiedział mu wprost: " Bolało by cię bardziej gdyby nie protekcja- miał wycinane jelito
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-08-11 o 17:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

no i że ogólnie zdarzają się takie co im się wydaje, że na wakacje przyjechały...
Akurat w 3 szpitalach, które rozważam już są łazienki w pokojach, więc nie mam problemu, ale gdybym miała wybierać to wybiorę szpital z dobrą opieką a nie z łazienką
wiadomo, że idealnie jest jak jest super standard i super opieka, ale są rzeczy ważne i ważniejsze... A 3 dni po porodzie można wytrzymać w gorszych warunkach jeżeli wiesz, że dziecko ma dobrą opiekę 
ale staram sie nie jesc za duzo smieci i w ogole nie jesc za duzo bo potem ledwo sie ruszam 

może się porozglądam za alladynkami, legginsami na targu albo gdzieś, cena podwójna
Piękna pamiątka
Rosna nam bebcolki, nie ma co. Mojego już w żadnym ciuchu sie nie ukryje