|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
NicolQa my też z Tż musimy zapewnić noclegi dla gości ze strony TŻ, ale nie wiem jak to rozegrać wszystkim proponujcie te noclegi czy jakimś wybranym (bliższej rodzinie) ? Ile km jest między miejscem ślubu a miejscowością tych osób co im noclegi zapewniacie ?
Nie wiem jak rozegrać sprawę z tymi noclegami ![]() Existance osz cholera faktycznie malutkie paluszki macie a rozmiar pierścionka jaki masz ?
Edytowane przez Mrs. Czas edycji: 2014-08-11 o 16:40 |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny rezygnuje z robienia tych zaproszeń samodzielnie próbuje ogarnąć te koperty wychodzą mi brzydkie zgięcia (chyba dlatego że papier jest za gruby) takie połamane, okropnie to wygląda jak środek jeszcze bym jakoś ogarnęła tak tą kopertę i kieszonkę nie ogarniam |
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem
ale coś tż kojarzy że 9 i jak jest zimno to lekko mi lata a jak ciepło to jest w porządku nie chciałam zmniejszać, będzie na przyszłość ![]() planuje na jednym palcu nosić to obrączka będzie dla niego blokadą ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
To my bedziemy miec obraczki za darmo. ^^ Babcia i dziadek TZa kupili kiedys obraczki jako inwestycje (pieniadz traci na wartosci, a zloto to jednak zloto) i TZ je od nich dostal w prezencie. Sa bardzo duze. Bylismy u jubilera i okazalo sie, ze po zmniejszeniu ich do naszych rozmiarow, zloto, ktore z nich zostanie wyciete, pokryje koszt zmniejszania (100zl), nawet jeszcze z nawiazka.
W dodatku sa piekne. Klasyczny ksztalt - dokladnie taki, o jakim myslelismy, a kolor lekko czerwone zloto, przez co jednak zyskuja troche oryginalnosci.
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mieszkamy i nie mamy w planach przed slubem . A postanawiając poprawę mam chęć tego dotrzymać.
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Existance zginam kartkę i wtedy robią się pęknięcia, nie wiem czy nie za gruba ta kartka chyba 250 albo 220 ? jakoś tak, kupiłam tak na próbę ale zniechęca mnie to.
O jaaa to malutkie masz paluszki ja mam 11 ale ze względu na chrząstki i one mi trzymają pierścionek bo tak to się obraca, ale tak jak Ty planuje nosić pierscionek i obrączkę na jednym palcu bardzo mi się to podoba i w sumie praktyczniejsze jak dla mnie Zonamojegomeza a pomieszkiwaliście z Tż kiedyś razem ? Nie ciekawi Was jak Wam będzie się układać będąc praktycznie czasami cały czas Razem, jak przyjdą obowiązki domowe itd? |
|
|
|
#761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odległości: KOŚCIÓŁ -> SALA - 4,5 km SALA -> NOCLEG - 2,5 km NOCLEG -> KOŚCIÓŁ - 1,5 km Sala nie ma dodatkowych pokoi noclegowych... Więc musieliśmy poszukać pokoi w okolicy. Cytat:
|
|
|
#762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My dzisiaj dostaliśmy odpowiedź od pani z restauracji, że jest jak najbardziej otwarta na pomoc w zorganizowaniu przyjęcia w tej starej fabryce, bo sama chciała tam robić jakąś imprezę, więc tak czuję, że daliśmy jej pretekst Pod koniec sieprnia mam nadzieję spotkać się☠z nią na żywo i omówić szczegóły i podpisać umowę
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
NiColQa14 bez seksu będziemy tylko przed ślubem. Skoro pójdziemy do spowiedzi i wiąże się to z postanowieniem poprawy to uczciwie będzie dotrwać do ślubu w "czystości". Na cały związek bez seksu to my nie mamy aż tyle silnej woli.
Mrs spędzamy razem weekendy, jakieś wyjazdy. Ale to nie jest takie samodzielne wspólne mieszkanie. Czy nas ciekawi? Bardzo. Zastanawiam się czasami jak to będzie wyglądało. Zdecydowaliśmy, że zamieszkamy po ślubie i za mniej więcej 10,5 miesiąca zobaczymy co nam wyjdzie. |
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
no my własnie też bedziemy mieć takie same! Dziadek moje TŻta dawno temu dał mu obrączki (lata temu handlowal zlotem) i teraz tylko trzeba zmniejszyć i wypolerować bo choć nie używane to jednak się troche przyniszczyły
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Super że macie obrączki / złoto duże koszta odpadną
Dziewczyny a robicie Księgę Gości jak tak to w jakiej formie ? My wstępnie myśleliśmy o jakimś białym ozdobnym zeszycie i aparatach takich z wychodzącymi fotkami, ale kurcze to takie widzi mi się i nie wiem czy to jest warte swojej ceny
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobilam drzewko takie na odciski ale te odciski juz nanioslam na kompie
balam sie ze goscie nie będą chcieli sie ciapać w tuszach wiec maja się tylko podpisać ![]() Wysłane z telefonu. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Wyszlo mi jakieś 30zl ![]() Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#767 | |
|
Czerwcowa PM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poka ![]() Ale to takie małe na kartke z drukarki ? ![]() Cytat:
mielismy teraz podjechać ale TŻ wyjechał i wróci nie wiadomo kiedy i taka lipa
|
||
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
My nie zapewniamy noclegów. Moje rodzeństwo zostanie u rodziców, siostra mamy-chrzestna tez. Taty rodzeństwo jak będzie to u jego brata. Rodzina TŻ ma ok.30km do sali. To jest taka odległość, ze można sobie zorganizować transport.
Przy sali SA 2 lub 3 pokoje i je zarezerwujemy. Żeby można było zostawić rzeczy na przebranie, ewentualnie dzieci położyć. |
|
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
Mnie TŻ dobił jak poszliśmy pierwszy raz tak zobaczyć do sieciówki na obrączki. Żadna mu się nie podobała i nawet te, które mi się podobały to jemu nie
Powiedział, że możemy mieć 2 różne Po prostu ręce mi opadają
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Ex fajna
brałby Bziuma my jeszcze nie oglądaliśmy, ale tez może być ciężko. Kurcze ale wytłumacz Tż, że bezsensu jak każdy z Was będzie miał inne ( tzn. mi się taka opcja nie podoba ) przekonaj Go jakoś ... Cholercia widziałam że się udzielacie na PM 2015 wbiłabym tam, ale boje się że nie nadążę tam to nawet z czytaniem nie wyrabiam i byłabym chyba taka opóżniona
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
hehehe ja pm 2015 od pierwszego wątku ogarniam
dokładnie jakoś od 20 miesięcy przychodziłam nawet po dwunastu godzinach spędzonych na uczelni i czytałam 15 stron z całego dnia ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
miejsca jest jak no...na odcisk palca ale mogą poza to wyłazić albo np. podpisać się na 2 które są koło siebie liczę na ich inwencję
|
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Tez czytałam, nadrabiałam jak jeżdziłam na rowerku albo przed snem z telefonu
ale nie wiem wydaje mi się ze dużo tam lasek i nie wbije się może spróbuje bo teraz się opuściłam z czytaniem tam ![]() My myślimy albo nad tą księgą tak jak pisałam, a siostra mi Radzi żeby zrobić taki plakat jakby z Naszym zdjeciem, a wkoło będą sie podpisywać markerami i pozniej w ramakę i gotowe Ale my z Tz tacy fotogeniczni jak ....
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
I własnie lepsza pamiętka nich taka tradycyjna księga no nie wiem pomyślimy jeszcze
![]() Uciekam do łóżka, dobranoc Laseczki dobrej nocki |
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale troche zal mi kasy... Licze sie tez z tym, ze moje widzimisie zmieni sie pewnie do slubu jeszcze z 5 razy ![]() Co do ksiego gosci - konieczcie powiedzcie o tym orkiestrze! Zeby zachecila gosci. Bo ostatnio jak bylam na weselu to nikt nie wiedzial, ze owa ksiega gosci istnieje i koniec koncow prawie nikt sie nie wpisal Ja sie dowiedzialam o tym na poprawinach, gdy PM swoje zale wylewala, ze goscie olali ksiege...Na watku PM 2015 ogarnialam dwa miesiace :P Poddalam sie w sytuacji, gdy ja pisalam post na temat tematu A (zajelo to z 5min), a gdy go opublikowalam on byl juz dawno zakonczony (ok strone wczesniej) i juz sie rozkrecil temat B Dlatego zalozylam ten watek - dla PM czerwcowych, bo jest nas duuuzo mniej i idzie to zdecydowanie wolniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak z ksiega zdecydowanie trzeba przypominać co jakiś czas ze ona istnieje
ja sie smieje że będę z tym drzewem po stołach chodzić jak nie będzie miało wzięcia Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ogarniam wątek od pierwszego i dla mnie np teraźniejsze tempo było dość wolne, a weekendy to już wgl :P ja pamiętam że byłokresjak wracałam po pracyto i 25 stron miałam xD zrezygnowałam z nadrabiania kilka razy ale później i tak z nudów czytałam
![]() Ex ma prześliczne drzewko!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

A TŻ 17. Mama TŻ jak nam mierzyła palce (bo od nastu lat pracuje w salonach jubilerskich) mówiła, że razem mamy mniejsze palce, niż niektórzy faceci haha

To było podejście Twoje i TŻ, czy jedno namówiło drugie?
próbuje ogarnąć te koperty wychodzą mi brzydkie zgięcia (chyba dlatego że papier jest za gruby) takie połamane, okropnie to wygląda jak środek jeszcze bym jakoś ogarnęła tak tą kopertę i kieszonkę nie ogarniam 

mielismy teraz podjechać ale TŻ wyjechał i wróci nie wiadomo kiedy i taka lipa
Powiedział, że możemy mieć 2 różne
)